UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Uhapšen i "Tribuns" Damir Giljon!


Piše: Borislav Radovanović

Juče sam najavio šta će se dogoditi nakon objavljivanja informacije da je prilikom likvidacije Slaviše Krunića ubijen Željko Kovačević. I uslijedila su ekspresna hapšenja svima znanih Kovačevićevih kompanjona Balde i Milanovića, dok je Benedi Đukanović uspio pobjeći. Ono šta intrigira javnost jeste kako su takođe privedena braća Ćulum povezana sa banjalučkim kriminalnim miljeom. Zato treba znati da je među uhapšenima i pripadnik "Tribunsa", misteriozni Banjalučanin, Damir Giljon. Da nije upravo Giljon "povezao" braću Ćulum sa Draškom Stanivukovićem?





Upratio sam da su vajni ministar i direktor policije, Lukač i Ćulum, u ranu zoru pohrlili na poprište krvoprolića u Glamočanima. Vjerovatno da pokušaju pronaći kakvog "ujaka", koji bi im posvjedočio da je Slaviša Krunić bio narkoman, odnosno da je sve to bio jedan veliki "zades". Pošto nisu našli "ujaka" očigledno su ponovo zatražili pomoć onog "video-svjedoka" pripremanja državnog udara u kući Draška Stanivukovića. Iako nikad nije bio u Draškovoj kući, pa ni na izmišljenim sastancima, sad je izgleda vidio - ni manje ni više nego braću Ćulum. Pa čak i Davora Dragičevića "u blizini"!

Ili im je o tome "svjedočio" juče uhapšeni član "Tribunsa" Damir Giljon. Možda zato javnosti nije poznato da je ovaj misteriozni Banjalučanin uopšte lišen slobode. A jeste i to je potpisniku ovih redova odlično znano. Sto odsto! No, "u interesu istrage" sačekaću da Lukač i Ćulum  hapšenje ovog lika objasne direktno/javno, umjesto što to uobičajeno čine preko nepotpisanih autora samo njima znanih portala..

Mogu režimske bitange preko svojih medija plasirati šta im drago, ali moraju se suočiti sa jednom činjenicom. Konkretno, svi juče pohapšeni kriminalci u stvari su moji "stari pacijenti", a u MUP-u ima bar jedan poveći "ormar" službene dokumentacije sa njihovim imenima i mojim potpisom. Uz svako od spornih imena navedeni su i drugi članovi kriminalne grupe u kojoj su djelovali, pa tako imamo pozamašne spiskove "zvučnih imena", kao i nebrojeno počinjenih krivičnih djela. 

Neka kažu Lukač i Ćulum koliko informacija sa imenima Željka Kovačevića, Balde Talijana, Benedija Đukanovića ili Gorana Milanovića je policija sačinila u zadnjih godinu-dvije. Danas je policija usmjerena na bivše inspektore, roditelje ubijene djece, narodne poslanike i slične "ekstremiste". Zato su pomenuti likovi nekad vozili Golfove "dvojke" (treba li da i registarske tablice napišem?), a sad čitam kako sa poprišta zločina bježe "sedmicama". No, kažu da je to u interesu Republike Srpske, jednako kao i moja (nezakonita!) suspenzija. Čudni neki "interesi"!

I braća Ćulum su takođe dugo bili predmet mog rada, čak prije negoli je Nermin pušten iz njemačkog zatvora, a asocijacija na njih bila je "Dado i Boki" (Dado je davno zaboravljen lik i nema veze sa aktuelnim dešavanjima). Zato, primjera radi, znam stvarne razloge hapšenje i pritvaranja Predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i mnoge slične javnosti nepoznate kontraverze. 

Normalno, govorim o saradnji našeg MUP-a i njemačke policije gdje nisu postignuti željeni rezultati primarno zato što su na čelo policije došli opskurni "stručnjaci" poput Jovičića i Lukača, odnosno Vasića i Ćuluma. Do njihovog pozicioniranja policija Republike Srpske bila je "najpoželjnija" policijska agencija u BiH za međunarodnu policijsku saradnju, a neka kažu posljednjih godina ko to sa njima i našim MUP-om želi imati ikakva posla?

O tome zašto je naša policija bila svima poželjan partner govori nekoliko "ormara" službene dokumentacije, a najmanje jedan "ormar" je moj. Danas u MUP-u imaju "ormar" sa mojim imenom, a tu zasigurno nema informacija kakve bi bile interesantne za iniciranje istraga međunarodnog organizovanog kriminala i kakve bi privukle policijske agencije drugih zemalja. Diljem Evrope vode se istrage o međunarodnom krijumčarenju narkotika sa desetinama uhapšenih naših državljana, ali nije neka tajna da su pohapšeni "vojnici" ministra Lukača, pa je besmisleno obraćati se za pomoć "njegovoj" policiji.

Vidite, godinama kabinet načelnika prijedorske policije krasi Srebreni znak policije. Tim prestižnim priznanjem kite se načelnici poput Pelkića, Ivanića ili Vujanovića, a iz mog dosjea radnika "nestao" je akt o dodjeljivanju istog - kao pokazatelj ko je doista zaslužan. I bez toga imam dovoljno priznanja, ali boli čovjeka kad mu nekon svega u istoj toj PU Prijedor lome ruke, hapse ga i prate k'o teroristu, prisluškuju, javno satanizuju... I to sve po naređenju tih što se kite priznanjima tuđeg rada. Posebnu ironiju nosi činjenica da je Srebreni znak policije dodijeljen zbog rezultata ostvarenih upravo radom nad licima pohapšenim za ubistvo Krunića.

Elem, vratimo se na temu. Vidimo da su u likvidaciji Slaviše Krunića učestvovali okorjeli kriminalci, koji su i ranije činili slična djela. Samo, nije to top nivo plaćenih ubica kakav imamo na našem "tržištu". Međutim, Lukač i Ćulum krenuli su sa plasiranjem informacija po kakvima već sad možemo posumnjati u njihove nove marifetluke. Da im to neće poći za rukom kako su naumili pokazujem već u startu - objelodanjivanjem podataka o uhapšenom Damiru Giljonu (vidi podatke sa fotografije).





Primjedbe

  1. Kakva su to imena Benedi, Baldo, Giljon? Od kud u takom uskom krugu ljudi vise likova sa neobicnim i neuobicajenim imenima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrlo inteligentno pitanje!
      Svijet je uređen hijerarhijski, od vrha piramide, pa do same močvare.Ovi, koje imenovaste su dno dna ljudskosti.Napravljeni su i posluže onima, koji su na višem nivou piramide.
      Znači, oni nisu slučajnost.Oni su napravljeni, korišteni i kada više nisu potrebni, uklanjaju se.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću