Krunićev ubica bio je "policijski čovjek"




Piše: Borislav Radovanović


Zašto MUP RS maksimalno odugovlači sa otkrivanjem identiteta noćas  poginulog Željka Kovačevića? Znaju da javnosti, a posebno banjalučkoj, neće trebati mnogo vremena za otkrivanje brojnih veza ubice Slaviše Krunića sa policijskim moćnicima i operativcima. Jesmo li napokon na tragu "policijskog likvidatora" vezanog za ubistva Radovana Cule Grbića, Milana Vujketa Vujičića, Nebojše Čubrilovića, Senada Kobilića...??? 

FOTO: Nezavisne novine

Prema dostupnim podacima u napadu na banjalučkog biznismena Slavišu Krunića ubijen je poznati banjalučki kriminalac Željko Kovačević. Po svemu sudeći Krunićev pratilac uspio je u razmjeni vatre usmrtiti Kovačevića, koji je bio jedan od najvjerovatnije trojice likvidatora. Tim posljednjim činom uspio je otvoriti put ka otkrivanju ostalih saizvršilaca, pa i organizatora napada, a to je nešto sa čim se mnogi policijski moćnici nisu željeli suočiti.

Ko je stradali Željko Kovačević bar je potpisniku ovih redova dobro poznato. Kada je prije aman 13 godina odslužio zatvorsku kaznu u policijskim krugovima bio je potpuno zaboravljen. Postoji u MUP-u pozamašna službena dokumentacija kroz koju sam kolegama u Banjaluci morao objašnjavati ko je taj "novi igrač" oko kog se vrti gro najtežih krivičnih djela u Bosni i Hercegovini. 

Na kraju smo kolege i ja iz Prijedora morali otići u Banjaluku, uhapsiti Kovačevića i egzaktno razjasniti na koga mislimo u našoj "saradnji". Međutim, Kovačević se dotad uspio dobrano obogatiti, a šta je u Banjaluci bilo opštepoznato. Jedino "vazda zbunjenim" policijskim šefovima nije bilo znano koliku imovinu je ovaj presuđivani razbojnik stekao za kratko vrijeme. Zato je današnjem blogeru, dok je na pretresu stana pregledavao Kovačevićev notes sa spiskom dužnika, bilo još kako poznato ko je "Drot" pored čijeg imena je pisalo 12 000 (KM), pa i ko je "Profa" sa 12 500. 

Međutim, ono šta je u ovom trenutku ključno jeste način izvršenja ove još jedne klasične "sačekuše", a o kakvima sam pisao u vezi ubistava Grbić Radovana, Milana Vujićića, Nebojše Čubrilovića, pa sve do Senada Kobilića. Iako odavno nisam u poziciji da potrebne informacije prikupljam kako sam navikao (kao policijski inspektor) još uvijek znam mnogo (vidi sa gore ponuđenog teksta) i dovoljno za kvalitetne procjene.

Ukoliko je neko mislio da je sadašnje stanje bezbjednosti, posebno u Banjaluci, loše ili čak teško, neka samo posmatra šta slijedi u bliskoj budućnosti. Već sam najavio ozbiljnu destabilizaciju i nova krvoprolića, ali, iskreno, držao sam da to neće započeti još bar pola godine. Sad više nema dilema - sklanjaj se ko može!




Primjedbe

  1. SAMO PRAVDA ZA DAVIDA.
    NEMA ODUSTAJANJA.
    NIKO NE SMIJE PROCI NE KAZNJEN,A UCESTVOVAO JE U UBISTVU I ZATASKAVANJU UBISTVA DAVIDA DRAGICEVICA

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko je ubio Davida,bice da je sad ovaj sto je poginuo.Sad ce to Ilic montirati.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)