Tužilaštvu BiH prijavio sam "Zločin protiv čovječnosti"Piše: Borislav Radovanović

 
Obavještavam sve članove "PRAVDE ZA DAVIDA" i javnost da sam (napokon!) uspio kontaktirati dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i formalno prijavio počinjenje "Zločina protiv čovječnosti" nad našm zajednicom. Državno tužilaštvo zakonski je obavezno preduzeti dužne radnje sprečavanja daljeg počinjenja krivičnog djela i štetnih posljedica po građane, pa i procesuiranja zločinaca. Nema pravo na "praznovanje"! Istovremeno pišem prijavu tužilaštvu koja će do sutra biti formalno predana, pa čak radim i prevod na engleski radi podnošenja prijave Međunarodnom krivičnom sudu. Zato sve molim da samo vode računa o sopstvenoj sigurnosti jer nam valja preživjeti da možemo svjedočiti. 
Već sam objelodanio podneske premijeru Viškoviću, Predsjednici Željku Cvijanović i Glavnom republičkom tužiocu Mahmutu Švraki da spriječe Ćuluma, Lukača i ostatak zločinačke bagre u vršenju "Zločina protiv čovječnosti" - još povodom napada od 25. decembra. Kako su se odnosili prema nama tako će i krivično odgovarati. I tada sam pokušavao kontaktirati dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, ali se niko nije javljao na službeni telefon. No, kontaktiranim službenicima sam ostavljao poruke za one koji su obavezni postupati.
  
Danas sam uspio ostvariti kontakt i izvršio ono šta je u datim okolnostima bilo jedino moguće. No, krivično djelo je prijavljeno, a ja sam se tužilaštvu i nadležnim policijskim agencijama stavio na raspolaganje radi daljeg procesnog djelovanja.
  
Kontaktiranog tužioca upozorio sam na elementarni pravni princip po kom radnje sprečavanja daljeg vršenja krivičnog djela, te zaštita života i sigurnosti ljudi, imaju prioritet spram radnji dokazivanja. Mi smo dokaze za trpljenje "Zločina protiv čovječnosti" imali i prije aktuelnih dešavanja, a danas kompletno čovječanstvo svjedoči eskalaciji zločina.
  
Kako prednje navedoh već radim i na formalnom podnošenju prijave (elektronske i pismene), no, i na prevođenju iste. Već 3. januara ovaj zločin biće procesuiran i na međunarodnom nivou, a uveče u 18,00 obećao sam da dolazim na Davidov trg na redovno okupljanje "PRAVDE ZA DAVIDA". I da vidim ko će me uhapsiti.
  
Znači, drage seste i braćo moja, naredna dva dana samo brinite o sopstvenoj sigurnosti i sve drugo zanemarite. I ovi što se kriju i ovi pozatvarani važno je samo da prežive kako bi mogli svjedočiti o zločinu koji su neskrivljeno pretrpili samo zato što su izražavali elementarnu čovječnost. Samo, sad više ne govorimo o 45 godina robijanja, nego o doživotnim zatvorima. Imaju sreće pa je smrtna kazna ukinuta!

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)