STIŽE 9. JANUAR: Tako sam promišljao (III)Piše: Borislav Radovanović

U tekstu objavljenom na Dan Republike jedino sam se bavio temom: zašto je kompletan državni vrh Srbije tog dana izostao sa “parade”. Čak ukazujem kako je i telegram čestitke Vučić “skalabudžio” tog jutra. U narednim tekstovima objašnjavam kakav je to konkretan dil Dodik postigao sa Trampovom administracijom, a šta Vučić nije skontao. Zato i nadalje partite hronologiju koju ponovo objavljujem, pa procijenite koliko sam bio u pravu.DRUGI TEKST:

Utorak, 09. januar 2018.

9. januar: Gdje se kriju Vučić, Brnabić, Gojković i Dačić?


Pregledom zvaničnih sajtova predsjednika, vlade i parlamenta Srbije nemoguće je otkriti šta su danas radili Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Ivica Dačić ili Maja Gojković. Iz nekih nejasnih razloga na proslavi Dana Republike Srpske nisu bili, a doista je upitno: zašto je kompletan državni vrh Srbije danas imao “neradni dan”?

Javnosti je poznato šta se danas događalo u Banjaluci, povodom čega i u kakvim okolnostima, pa da na taj segment ne trošimo vrijeme. Ono nad čim se srpski narod i Republika Srpska trebaju ozbiljno zabrinuti jeste ponašanje državnog vrha Srbije. Doista, gdje su se danas krili Vučić, Brbabićeva, Dačić, Gojkovićeva...???

Uvidom na zvanični sajt Predsjednika Republike Srbije nije moguće otkriti šta je danas radio Aleksandar Vučić. Juče je izdano saopštenje kako se otkazuju ranije dogovoreni sastanci sa ambasadorima Albanije i Italije. I bilo bi degutantno da je Vučić, umjesto proslave u Banjaluci, odabrao sastati se sa albanskim ambasadorom Ditmirom Bušatijem. Zato je u skladu sa ustvanom „neutralnošću“ Srbije danas odlučio uzeti slobodan dan.

Jedina današnja aktivnost predsjednika Vučića svedena je na potpisivanje čestitke predsjedniku Dodiku, gdje možemo apostrofirati dvije činjenice. Prvo, čestitka je jutros brzinski „skalabudžena“ tako da nisu ispravljene ni elementarne gramatičke greške ovog kratkog teksta.Vord program jeste takav da pritiskom na tipku „enter“ novi red započinje velikim slovom, ali se takve stvari ispravljaju zbog gramatičkih postulata. Poslije zareza slijedi malo slovo i to perfekcionista kakav jeste Aleksandar Vučić odlično zna. No, najvjerojatnije zbog brzine promakla mu je neprihvatljiva gramatička greška (vidi foto).

Drugo, čestitajući Dodiku praznik morao je podsjeti ga i na činjenicu da se Republika Srpska nalazi u sastavu Bosne i Hercegovine. Elem, dublje analiziranje ove čestitke otvara i pitanje u kom svojstvu Vučić piše Dodiku. Na aktu nema memoranduma, niti se potpisnik predstavio funkciom predsjednika. Piše samo „Aleksandar Vučić“!

Nema tu nikakve dileme: čestitka je takva kakva jeste da bi Vučić pred svjetskim moćnicima imao izgovor kako je Dan Republike Srpske čestitao u svojstvu građanina, a nikako u ime Srbije!

U daljem sa zvaničnog sajta Vlade Srbije vidimo da ni premijerka Ana Brnabić danas nije imala nikakvih radnih aktivnosti. Identičnu sliku imamo i kod potpredsjednika Ivice Dačića, uz „opravdanje“ da se možda pripremao za sutrašnji sastanak sa američkim ambasadorom.

Kad je predsjednica parlamenta Maja Gojković u pitanju opet ista slika – „neradni dan“! Ili je gospođa Gojković imala neodložne obaveze oko sastanka Odbora za zaštitu životne sredine, kao jedine aktivnosti vidljive na zvaničnom sajtu i to za sutradan.

Ukoliko se prisustvo potpredsjednika vlade i ministra policije Nebojše Stefanovića, te ministra odbrane Aleksandra Vulina, može podvesti pod “visoku delegaciju” onda Republika Srpska nema razloga za strah. Elem, to nekako podsjeća na posjete Jovice Stanišića i Momčila Perišića nakon što je Miloševićeva SRJ tokom rata uvela sankcije Republici Srpskoj. I budi sumnje…

Prisustvo građanina Tomislava Nikolića izlišno je i komentarisati. Ili, da cinično pitamo: zašto u svojstvu bivšeg predsjednika nije pozvan Boris Tadić? Nego, doista začuđuje da mediji među zvaničnicima nisu pronašli čak ni ruskog ambasadora, a kamoli kog drugog ruskog zvaničnika. Izgleda da je i Vladimir Putin danas imao "neradni dan"!?

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)