MORBIDNO: Napuštenu djecu doma "Rada Vranješević" pretvorili u seksualno roblje


Za manje od pet mjeseci policija je procesuirala grupu narko-dilera i jednog pedofila zbog seksualnog iskorištavanja maloljetnih djevojčica banjalučkog doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević". Prema prijavama djevojčice su preko godinu i po podvođene radi prostucije i/ili silovane od strane pedofila, a istrage bi trebale razjasniti i vrlo vjerovatnu zloupotrebu droga radi iskorištavanja djece za kriminal, kao i druge dimenzije očigledne nebrige za štićenike doma. Paradoks svega leži u činjenici da je gradonačelnik Radojičić direktoru "doma za seksualno roblje" uručio plaketu grada za izuzetne rezultate rada u periodu kada su djeca zlostavljana na način kakvog se treba stiditi kompletna Republika Srpska.Krajem aprila ove godine gradonačelnik Igor Radojičić dodijelio je Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" plaketu grada za "izuzetna humana djela". Drugo najviše priznanje grada Banjaluke uručeno je direktoru doma Vladimiru Kajkutu, svakako prvom u timu "humanitaraca" kakvi brinu o napuštenoj djeci.

Samo mjesec potom policija u akciji "Klub" hapsi grupu od 11 narko-dilera, narkomana i okorjelih kriminalaca zbog podvođenja na prostituciju maloljetnica pod Kajkutovom "skrbi". Kriminalnu grupu terete za iskorištavanje djece radi prostitucije od kraja 2017.  do početka juna 2019. godine (čitaj: preko godinu i po).

Policija i tužilaštvo formalno su ukazali da su osumnjičeni loše životne uslove i nebrigu u domu iskorištavali za svoje kriminalne ciljeve. I to preko godinu i po unazad. Sa druge strane gradonačelnik je rad zaposlenika doma u istom periodu ocijenio "izuzetnim" i počastio ih plaketom grada. Jesu li takve dvije percepcije iste stvari racionalno spojive?

Pisao sam o tom problemu i ukazivao kakve štetne posljedice treba dodatno istražiti. Apostrofirao sam koliko je danas jednostavno skrining aparatima provjeriti jesu li djevojčice konzumirale drogu. Kriminalistika odavno prepoznaje takve matrice kriminalnog djelovanja narko-dilera. Djevojčice prvo načine ovisnicama, a potom ih podvode radi prostitucije.

Pozivao sam institucije da ispitaju koliko štićenika doma je uvučeno u mračni svijet droga, šta je uvijek pretpostavka za dalju kriminalizaciju. Čak sam podsjetio na slučaj raskidanja postupka usvojenja bivših štićenika doma, sestre i brata Svetlane i Severina B., u Kanadi nakon otkrivanja da su djeca narkomanski ovisnici.

Unaprijed sam najavio izostanak sveobuhvatnog pristupa problemu samo kako bi se prikrila težina odgovornosti zaposlenih na poslovima socijalne zaštite, a upravo zbog poznavanja ranijih dešavanja i neadekvatnih reakcija društva. I pokušali su problem "prepustiti zaboravu".

No, policija nedavno hapsi banjalučkog pedofila koji je dvije štićenice doma, stare svega 14 i 15 godina, silovao u svom stanu. Zašto upotrebljavam pojam silovanje iako znam da osumnjičenog terete za ubljube? Opet se vraćam na pitanje: jesu li djevojčice konzumirale kakva narkotička sredstva? Baš kao i u slučaju prednje pomenutog slučaja  podvođenja radi prostitucije.

Vidite, ukoliko je za seksualni zločin korišteno kakvo narkotičko ili slično hemijsko sredstvo onda govorimo o upotrebi kompulzivne sile. Tada imamo silovanje, a nikako obljubu kakva podrazumijeva dobrovoljni pristanak djeteta na seks. Valja uzeti u obzir i duševni razvoj djeteta kakav opet određuje njegovu svijest i volju, odnosno razlikuje silovanje od obljube.

Jok, istražni organi idu sa lakšom inkriminacijom (obljuba) i blažom kaznom kako ne bi previše "talasali" i morali potezati pitanje odgovornosti kolega u institucijama. Upravo onih kakve gradonačelnik Radojičić nagrađuje zbog "izuzetne humanosti" poput direktora Kajkuta ili režimske miljenice Irene Joldžić.

Znate, direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad, Irena Joldžić, mnogo vremena posvećuje svom tijelu i izgledu. Vidimo po onome šta javno prezentuje. Sa druge strane javnost svjedoči još jednom teškom skandalu i stradanju djece za koju je i njena ustanova (su)odgovorna. Neka kaže šta je preduzela povodom ovih stravičnih dešavanja.

Ljudi moji, sviđalo se to nekom ili ne, ali neka pitanja su neizbježna. Konkretno: šta rade službe "socijalne zaštite"? Skrbe li oni o nezbrinutoj djeci ili tu nesrećnu dječicu pretvaraju u seksualno roblje? I u narkomane, kriminalce, sociopate...???

Još od bivše direktorice Vere Sladojević, smjenjene nakon niza afera i nesagledivih štetnih posljedica po djecu, znamo zašto banjalučki Centar za socijalni rad preferira dom "Rada Vranješević" umjesto smještaja djece u hraniteljske porodice. Ta je prodavala djecu kao na tenderu!

Njena nasljednica, "Fitnes Irena", očigledno više preferira iskorištavanje nezbrinute djece kao seksualnog roblja. Udružena sa "humanitarcem" Kajkutom i njihovim zajedničkim mentorom Igorom Radojičićem. Kako stvari stoje nezbrinutu djecu prvo nam valja zaštititi od idiota iz institucija kakve se bave "socijalnom zaštitom".

Bivši ministar obrazovanja Nenad Suzić, pedofilčina u sedmoj deceniji života, procesuiran je zbog silovanja djeteta. Ovo potvrđuje pravilo da se pedofili nastoje pozicionirati u institucijama obrazovanja, socijalne zaštite i ukupno na mjestima kakva ih približavaju djeci-žrtvama. No, po izostanku protesta takve stvari u Republici Srpskoj postale su "društveno prihvatljive".

Fotografije tretmana djece zavoda u Pazariću šokirale su javnost i naišle na opštu osudu. No, kako doći do "fotografija" onoga šta trpe djeca banjalučkog doma? Izgleda da nismo sposobni zamisliti scene u kakvima umobolni pedofili iživljavaju se nad djevojčicama. Kako je dječici koju godinu i po podvode pod monstrume najgore vrste?! Pokušajte bar zamisliti.

Pokušajte zamisliti da vaše dijete narko-dileri godinu i po vode od jednog do drugog manijaka i primoravaju na orgijanja kakva samo teške psihopate mogu smisliti. Ukoliko takve slike možete zamisliti, a okrenuti glavu od patnji djece o kojoj govorim onda ste idioti bez iole svijesti. Takvima priliči da sopstvenu djecu dovode na manifestacije kakve posljednjih mjeseci organizuje Igor Radojičić, a vidim kako to Banjalučani masovno čine.

Dovedite rođenu djecu na dohvat pedofila i teških sociopata i tako ih "usrećite"!


Primjedbe

  1. Ja Vas molim, pišite nam da li su monstrumi privedeni, osuđeni, raščerečeni!!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)