ŠOKANTNO: Prijedorski inspektori otimaju i gepekuju građane


Prošlog vikenda prestrašeni otac prijedorskoj policiji prijavljuje otmicu sina. Nakon trosatne potrage inspektori za droge pretučenog mladića dovoze u prtljažniku službenog automobila. Tako se otkrivaju stvarni otmičari i sramni događaj koji MUP RS danima pokušava zataškati.  Prošlog vikenda, tačnije 3. novembra oko 20,00 sati, prijedorskoj policiji izbezumljeni roditelj prijavljuje otmicu sina. Mladić je krenuo na posao, ali se na radnom mjestu nije pojavio.

Policajci kreću klasičnu mantru kako je nestanak moguće prijaviti tek nakon 24 sata. Čovjek ih prekida uz objašnjenje kako je komšija njegovog sina vidio na nadvožnjaku u Pećanima, te da do obližnje benzinske pumpe nije mogao nestati.

Otac insistira na prijavljivanju kidnapovanja, nakon čega se diže sva raspoloživa policija. Preko tri sata traje ozbiljna potraga iako nikom nije bilo jasno kako je mladić mogao nestati na tako malom prostoru. Uz logično pitanje: zašto bi ga neko oteo?

Situacija se razjašnjava na krajnje neočekivan način. Nadobudni inspektori za droge otetog mladića dovoze u krug PU Prijedor i to u prtljažniku službenog vozila. Najvjerovatnije pojma nisu imali kakva frka je nastala, pa su svoje "metode" prevoženja građana demonstrirali pred kolegama.

Ubrzo se otkriva kako su mladića nakon otmice odvezli do obližnjih Brezičana. Nakon batinanja i zlostavljanja, po kakvim su inače poznati, kreću ka PU Prijedor kako bi "rad" nastavili u službenim prostorijama. U namjeri dolaženja do lakšeg priznanja ili informacija mladića voze u gepeku.

Kada su shvatili u kakvu gabulu su upali kreće uobičajena "procedura" tvrđenja kako su lišili slobode osumnjičenog.  No, postoji razlika između otmice i lišenja slobode.

Znate, policija ima obavezu da licu lišenom slobode odmah saopšti za šta se sumnjiči, da mu se omogući angažovanje advokata, obavještavanje porodice... Niko nema pravo na ulici hvatati građane, voziti ih izvan grada i maltretirati. Najmanje gepekovati ljude!

Obzirom na očevu prijavu i opisanu situaciju policijski rukovodioci zasigurno su znali za teška kršanja zakona i prava svojih inspektora i morali su odreagovati. Nikako nisu smjeli inspektorima omogućiti naknadno lišenje slobode i šta su već izvodili.

Najmanje šta policijski rukovodioci smiju jeste primoravati policajce da sklanjaju ili mijenjaju službenu dokumentaciju sačinjenu o ovom događaju, a to čine danima u očiglednoj namjeri zataškavanja sramnog i opasnog čina.

Međutim, šta očekivati od Gorana Mikanovića, načelnika Sektora kriminalističke policije PU Projedor? U pitanju su inspektori od njegovog povjerenja, isključivo njemu odani. Pa i u kriminalu kakav čine godinama.

Kada je došao na poziciju Mikanović je odabrao inspektore koji su svojevremeno djelovali u okviru Radulovićeve grupe poznatih banjalučkih inspektora narko-dilera. Radio sam na tome, pa jednostavno znam da smo trebali hapsiti i prijedorski ogranak te kriminalne grupe.

Banjalučki i prijedorski inspektori sve su radili zajednički i koordinirano, kao jedinstvena kriminalna grupa. Od krijumčarenja droge do primoravanja civila da za njih rade. Zato je posebno važno razjasniti zašto je ovaj mladić doista otet i mučen.

Više puta pisao sam kako su Radulović, Stijak i ostatak ekipe samo nastavili sa praksom kakva odavno postoji u našoj policiji. Pa Goran Mikanović je upravo reprezent te ogavne prakse. Bojim se da ni sam nema predstavu koliko droge je proslijedio na ulicu - od one oduzete do nabavljene radi prodaje.

Ministar Lukač i direktor Ćulum dokazano preferiraju osuđivane kadrove poput Mikanovića, ali i režimske poslušnike poput Sretoje Vujanovića, inače načelnika PU Prijedor. Važno je da Vujanović mene revnosno progoni, te da zataškava kriminalizaciju i teror svojih podređenih.

Najvažniji Vujanovićev zadatak jeste praćenje koji policajci čitaju moje objave, a da ne pominjem šta se dešava onima koji se usude kakvu objavu lajkovati. Mogu na fukaru okačiti koliko im drago grbova i zvjezdica, no i dalje ostaje fukara.

Za kraj moram nešto naglasiti. Čujem kako u prijedorskoj policiji postoji ozbiljan otpor zataškavanju ovog sramnog i bezobzirnog čina. Kažu policajci kako neće da ih prozivaju kao banjalučke kolege u slučaju otmice Davida Dragičevića, odnosno da onaj ko se "zaigrao" treba i odgovarati.

To poštujem!

Primjedbe

 1. Policijska đubrad rade što im je volja,kurvina kopilad !!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zdravo svima,
   Moje ime je gospodin, Rugare Sim. Živim u Holandiji i sretan sam čovjek danas? i rekao sam sebi da bilo koji zajmodavac koji spasi mene i moju obitelj od naše loše situacije, uputit ću svaku osobu koja traži kredit za njega, on je dao sreću meni i mojoj porodici, bio mi je potreban kredit od € 300,000.00 za početak mog života sve dok sam samohrani otac s 2 djece upoznao sam ovog iskrenog i Allaha koji se boji čovjeka zajmodavca koji mi pomaže s zajmom od 300.000,00 €, on se Allaha boji čovjeka, ako vam treba kredit i vratit ćete zajam, kontaktirajte ga i recite mu da ga (gospodin, Rugare Sim) upućuje na njega. Obratite se gospodinu, Mohamedu Careenu putem e-maila: (arabloanfirmserve@gmail.com)


   OBAVIJEST INFORMACIJE ZA PRIJAVU KREDITA
   Ime......
   Srednje ime.....
   2) Pol: .........
   3) Potreban iznos zajma: .........
   4) Trajanje zajma: .........
   5) Država: .........
   6) Kućna adresa: .........
   7) Broj mobitela: .........
   8) Adresa e-pošte ..........
   9) Mjesečni prihod: .....................
   10) Zanimanje: ...........................
   11) O kojoj ste web stranici ovdje radili .....................
   Hvala i sve najbolje.
   Pošaljite e-poštu arabloanfirmserve@gmail.com

   Izbriši
 2. Ništa novo, kod nas svakodnevnica, samo što se ne priča o tome. A da i kažeš nešto, lako se oni ograde, jer "inspektori" su to��

  OdgovoriIzbriši
 3. Tako je policijo, udri i hapsi dilere droge da nam ne truju decu... I tatu mu uhapsiti

  OdgovoriIzbriši
 4. Zanimljivo da niko od medija ovo ne prenosi mh

  OdgovoriIzbriši
 5. Jednom sam bio u Prijedoru i to mi je prisjelo...Nastupao sam kao DJ u jednoj diskoteci i tokom nastupa upala je racija...hajde,rekli bi,ljudi rade svoj posao,nema veze...medjutim,pridju mi dva inspektora i dok me jedan ispitivao,drugi mi je stavio neku kesicu sa bijelim sadrzajem na tipkovnicu na pultu pored mene...Onda su me poceli udarati i tjerati da priznam da je moje..Kada sam u jednom trenutku pao od udaraca ugledao sam sigurnosnu kameru iznad sebe i poceo traziti snimku...U tom su me trenutku pustili vani i nisu mi dali da udjem dok nisu zavrsili...poslije sam cuo da se desilo isto jos nekim ljudima isto tu noc ali su manje srece od mene imali...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Moj Danijele, u Prijedoru je poznat slučaj kada sam kao inspektor u jednoj raciji fizički nasrnuo na tim jedinice za podršku jer su "cipelarili" jednog mladića. Kada sam ih (njih 5-6) pozvao na tuču nisu prihvatili izazov iako sam i majke pominjao. I kada je racija završena pozvao sam ih da skinu fantomke ako su takvi junaci, te ih ponovo pozvao da na meni pokažu svoju silu - "junaci" su pobjegli iz Prijedora (u pitanju je bila banjalučka JzP). lako je prebijati djecu.

   Izbriši
 6. Ponuda zajma između pojedinaca.
  Želite li hitno zajam? Je:
  Oživjeti svoje financijske aktivnosti?
  Brz i jednostavan zajam za novac uz fleksibilne uvjete.
  Minimalni zajam od 5.000 € do 1.000.000 € po stopi od 2% sa
  uvjete koji će vam olakšati život. Uvjeti za povrat
  to će vam olakšati život.

  * Financijski
  * Zajam za dom
  * Investicijski zajam
  * Konsolidacijski dug
  * Kreditna linija
  * Druga hipoteka
  * Otkup kredita
  * Osobna pozajmica.

  Dakle, ako vam je potreban zajam, ne ustručavajte se kontaktirati nas
  da saznate više o našim uvjetima.
  Za sve ostale informacije kontaktirajte nas putem e-pošte.
  E-pošta: villardfinance@gmail.com
  To je brzo u roku od 24 sata.

  OdgovoriIzbriši
 7. This is to inform the general public Male or Female who are healthy and 100% serious in buying or selling kidney. You should urgently contact Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. As we have a lot of patients who are here for kidney transplant, Are you seeking for an opportunity to sell one of your kidney for money due to financial break down and we shall offer you $500,000.00 USD for your Kidney. My name is Doctor David Mike ,i am a Nephrology in Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Our hospital is specialized in Kidney Surgery/transplant and other organ treatment, we also deal with buying and transplantation of kidneys with a living and healthy donor.We are located in India.Nigeria,United Arab Emirates,USA and all parts of the country. If you are interested in buying or selling kidney please don't hesitate to contact us via Email :
  doctordavidmike@gmail.com
  Note: Internet there are a lot of people with different motive, So Please be sincere and truthful we are not kid, this is about saving lives of others.Fraudulent is not accepted please. Best Regards


  OdgovoriIzbriši
 8. This is to inform the general public Male or Female who are healthy and 100% serious in buying or selling kidney. You should urgently contact Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. As we have a lot of patients who are here for kidney transplant, Are you seeking for an opportunity to sell one of your kidney for money due to financial break down and we shall offer you $500,000.00 USD for your Kidney. My name is Doctor David Mike ,i am a Nephrology in Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Our hospital is specialized in Kidney Surgery/transplant and other organ treatment, we also deal with buying and transplantation of kidneys with a living and healthy donor.We are located in India.Nigeria,United Arab Emirates,USA and all parts of the country. If you are interested in buying or selling kidney please don't hesitate to contact us via Email :
  doctordavidmike@gmail.com
  Note: Internet there are a lot of people with different motive, So Please be sincere and truthful we are not kid, this is about saving lives of others.Fraudulent is not accepted please. Best Regards


  OdgovoriIzbriši
 9. Tako sam uzbuđena ... Dobila sam kredit od zajmodavca koji mi je pomogao oko mog zajma. Bilo je nevjerojatno kako sam dobio zajam. Pokušao sam drugu uslugu, ali nikad nisam mogao dobiti zajam od te usluge. Neki od njih tražit će od mene da ispunim puno dokumenata i na kraju dana neće dobro završiti. Ali sretan sam nakon susreta s Elenom Nino. Uspio sam dobiti zajam od 60.000 eura, sada mi posao ide dobro i želim da to danas znate svi jer su brzi i 100% pouzdani. Sada plaćam zajam koji sam dobio od tvrtke Elena Nino zajmove diljem svijeta. Stupite u kontakt s njima i ne gubite vrijeme s njima, molimo kontaktirajte ovu e-poštu: elenanino0007@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 10. Это делается для того, чтобы информировать широкую публику мужчин и женщин, которые здоровы и на 100% серьезно относятся к покупке или продаже почек. Я доктор Дэвид Майк, и хочу, чтобы вы знали, что если вы хотите изменить свое финансовое положение, станьте донором почки и спасите жизни и при этом хорошо оплачивайтесь. Если вы знаете, что здоровы, вы готовы продать или пожертвовать только одну почку (оплата составляет 500 000,00 долларов, станьте донором сегодня. Нам срочно нужна пожертвование почек, так как мы спасаем больше жизней каждый день. по электронной почте: doctordavidmike@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 11. Это делается для того, чтобы информировать широкую публику мужчин и женщин, которые здоровы и на 100% серьезно относятся к покупке или продаже почек. Я доктор Дэвид Майк, и хочу, чтобы вы знали, что если вы хотите изменить свое финансовое положение, станьте донором почки и спасите жизни и при этом хорошо оплачивайтесь. Если вы знаете, что здоровы, вы готовы продать или пожертвовать только одну почку (оплата составляет 500 000,00 долларов, станьте донором сегодня. Нам срочно нужна пожертвование почек, так как мы спасаем больше жизней каждый день. по электронной почте: doctordavidmike@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 12. Это делается для того, чтобы информировать широкую публику мужчин и женщин, которые здоровы и на 100% серьезно относятся к покупке или продаже почек. Я доктор Дэвид Майк, и хочу, чтобы вы знали, что если вы хотите изменить свое финансовое положение, станьте донором почки и спасите жизни и при этом хорошо оплачивайтесь. Если вы знаете, что здоровы, вы готовы продать или пожертвовать только одну почку (оплата составляет 500 000,00 долларов, станьте донором сегодня. Нам срочно нужна пожертвование почек, так как мы спасаем больше жизней каждый день. по электронной почте: doctordavidmike@gmail.com

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)