UBISTVO DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Klimanje Lukačevog alibija


Znamo tvrdnje ministra Dragana Lukača kako je za vrijema otmice, višednevnog stravičnog mučenja i ubistva Davida Dragičevića boravio u inostranstvu. Međutim, nekoliko vrlo jednostavnih pitanja taj njegov "safari-alibi" razaraju do temelja. Čak suprotno, pitanja iz ovog teksta razjašnjavaju pozadinu ubistva mladog studenta, umjetnika i borca protiv režimske mafije. Idemo do kraja!


Ministra Dragana Lukača od prvog dana javno pozicioniram kao organizatora otmice i ubistva Davida Dragičevića. Sa druge strane Lukač tvrdi kako ima "alibi", jer je u kritično vrijeme bio na nakakvom safariju.

Je li ministar objasnio gdje je tačno bio, kog datuma je otišao, a kog se vratio? Primjera radi bilo bi interesantno doznati i kako je taj aranžman dogovaran, plaćen, realizovan... Takve stvari obično se ugovaraju mjesecima ranije, a sadržavaju mnoštvo dokaza.

No, svrha ovog teksta jeste postavljanje pitanja kakvima, što narod kaže, "udaramo u glavu" spornih dešavanja. Poznat mi je identitet banjalučkog bogataša kog pominjem kroz pitanja ministru, ali ga iz određenih razloga još uvijek ne mogu objelodaniti. Zato ga nazivam Gazda.

Prvo pitanje ministru Lukaču glasi: da li je poznati i prebogati banjalučki Gazda povezan sa njegovim safarijem? Ili, nešto konkretnije: da li su čak bili zajedno?

Sljedeće pitanje svakako će šokirati mnoge. Dakle, da li je sporni banjalučki Gazda 19. marta sa svog računa u Beogradu podigao milion maraka? Znači, dan nakon otmice Davida Dragičevića dotični Gazda podigao je milion maraka.

Narednim pitanjem stvar konkretizujem do nivoa "klecanja koljena". Javno pitam: da li je Dubravko Kremenović milion maraka istog dana preuzeo od pomenutog Gazde?

Poznate su mi Kremenovićeve tvrdnje kako i on ima "alibi" za kritično vrijeme, ali napuštanje Banjaluke može biti i zarad preuzimanja novca. Znači, javno putam: da li je i Dubravko Kremenović bio u kontaktu sa Gazdom, jednim od najbogatijih ljudi Bosne i Hercegovine?

Nakon završnih pitanja cijela priča dobija obličje razumljivo svakom sa minimumom zdravog promišljanja. Konkretno: da li je David Dragičević sedmicu prije otmice istukao bliskog srodnika ovog banjalučkog Gazde? Doduše, šamar je najbliže onome šta se dogodilo.

Imam još mnoštvo pitanja u domenu "miliona i aviona", ali bi to već podrazumijevalo uvođenje u priču režimskih marifetluka neslućenih razmjera. Opet moram pominjati milijarde. Zato čekam da vidim kako će Dragan Lukač javnosti objasniti taj svoj kontraverzni alibi, na koji se poziva već 600 dana.

Znate, lako je izaći za skupštinsku govornicu i lagati o nekakvim pokušajima ubistava, izmišljati nepostojeće pištolje i bolesti. Bruka Narodne skupštine RS je što niko ne poteže pitanje odakle ministru pravo da takve laži iznosti tokom "informisanja" parlamenta.

Elem, kada je trebalo da se na anketnom odboru pogledamo u oči i razjasnimo ko je lažovčina i zločinac javnost je svjedočila ministrovoj histeriji. Istine radi, tada mi nisu bile poznate informacije kakve problematizujem prednjim pitanjima.

No, kontinuirano javno tvrdim da istražujem ovaj zločin i objelodanjujem informacije kako to date prilike određuju. Nije lako djelovati kada vas 24 sata prate i prisluškuju, pa i zaštititi izvore informacija, ali i u takvim okolnostima postižem rezultate povodom ubistava Davida Dragičevića, Nikole Đurovića i Irene Predojević. Šta je iz mojih tekstova očigledno.

Primjedbe

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)