SKANDALOZNO: Policijski kriminalci izgubili kompas


Nakon objave da su prijedorski inspektori počinili otmicu i zlostavljanje našeg sugrađanina pozvan sam u PU Prijedor i o svojim saznanjima dao sam izjavu u svojstvu svjedoka. Umjesto hapšenja teško kriminalizovanih inspektora rukovodstvo prijedorske policije progoni mene, bez svijesti da time vrše nezakonit uticaj na formalnog svjedoka u krivičnom postupku. Kako sam naveo u prvoj objavi - ne biraju sredstva u namjeri zataškavanja sopstvenog zločina.U teško kriminalizovanom vrhu policije Republike Srpske nastupila je panika do mjere gubitka i minimuma zdravog razuma. To šta rade ni njihovi najbliži ne bi podvali pod racionalno ponašanje. Poludili odreda!

Prije šest dana objavio sam kako je 3. novembra oko 20,00 sati unezvijereni roditelj prijavio otmicu sina. Mladić nije došao na posao iako je viđen kako prelazi cestu uz koju se nalazi benzinska pumpa na kojoj je radi. Na tom malom prostoru nije mogao nestati i otac je insistirao na zaprimanju prijave o otmici/kidnapovanju.

Po prijavi policija je započela sa službenim radnjama kakve se preduzimaju u takvim situacijama. Međutim, nakon nekih tri sata inspektori za droge dovoze mladića u krug PU Prijedor i to po svemu sudeći u prtljažniku službenog vozila.

Kako bi prikrili ovako tešku zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, odnosno klasičnu otmicu, kreće zataškavanje događaja kakvim će se tužilaštvo svakako morati pozabaviti. Naprosto imamo događaj na kakav istražni organi moraju reagovati.

Sutradan po objavljivanju teksta o ovom skandalu pozivaju me iz PU Prijedor radi davanja izjave. I 12. novembra popodne sam saslušan u svojstvu svjedoka. Prilikom svjedočenja otkrio sam identitete i otetog sina i oca prijavitelja policijskog zločina, te druge informacije važne za istragu.

Znači, formalnopravno imam status svjedoka u krivičnom postupku i sa te strane akteri zločina prema meni ne smiju vršiti nikakve uticaje. Bar Zakon o krivičnom postupku jasno određuje pravila ponašanja svih subjekata krivičnog gonjenja.

Problem je što datirano sa 13. novembrom iz PU Prijedor upućuju mi poziv za saslušanje u disciplinskom postupku zato što sam objelodanio ovaj skandalozni događaj (VIDI DONJI FOTO). Pokrenuti disciplinski postupak u datim okolnostima može neko ko je totalno lud ili pogubljen u paničnom strahu od krivičnog progona.

Da bi državnog službenika tretili za povredu radne dužnosti elementarna pretpostavka jeste da taj radi, da vrši poslove državnog službenika. Bar je javnosti opštepoznato da sam još uvijek pod nezakonitom suspenzijom i da time sve i da hoću ne mogu počiniti disciplinski  prekršaj.

Da li sam kao građanin, nevezano za moje zaposlenje, nešto smio objaviti ili nisam možemo rješavati kroz različite postupke, ali nikako kroz disciplinsko gonjenje. Nema pravnog osnova! Eto pokazalo se da i od nezakonite suspenzije ima neke koristi - u tom statusu ne mogu počiniti disciplinski prekršaj.

Imaju ozbiljan problem jer drugostepeni organ u postupku nezakonite suspenzije ima rok od 15 dana da oglasi ništavim sva rješenja o mom udaljenju iz organa. Da bi razumjeli pojam "ništavost" dovoljno je reći kako takva rješenja nisu smjeli donijeti, a kamoli sprovoditi dvije i po godine.

Trebalo je iscrpiti sva pravna sredstva i uspio sam pored silnih nezakonitosti i bezobrazluka doći u poziciju pokretanja upravnog spora protiv nezakonite suspenzije. Već pripremam tužbu nadležnom sudu, a polako obrađujem i krivičnu prijavu protiv ministra Lukača i kompletne ekipe njegovih poslušnika.

Elem, vratimo se na aktuelni događaj. Davanjem izjave u svojstvu svjedoka formalno sam prijavio krivično djelo počinjeno od strane policijskih inspektora. Sad je na tužilaštvu da se odredi spram prijave, normalno nakon što istraži događaj.

Međutim, načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović primorava svoje podređene na pokretanje disciplinskog postupka protiv mene. On je sebi dodijelio uloge i inspektora i tužioca i sudije, a na svima njima je samo da "otkucaju" njegove idiotizme. Nije normalan!

Po načelnikovom primoravaju moj šef, inače u statusu državnog službenika, protiv mene diže inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka. Sve i da hoće on nema ovlaštenja i mogućnosti baviti se pitanjima u domenu krivičnog gonjenja i policijskih procedura, a da li sam ja objavio istinu ili neistinu može se samo utvrditi u krivičnom postupku i od strane subjekata krivičnog gonjenja.

Uostalom, predložiću tužiocu da sasluša aktere ovog disciplinskog postupka u kontekstu nezakonitog uticaja na prijavitelja i svjedoka krivičnog djela, pa ćemo razjasniti i okolnosti ovog nezakonitog i sramnog čina. U nastojanju da zataška kriminal svojih inspektora Vujanović se ovakvim postupcima teško "zakopava" po pitanju sopstvene odgovornosti.

Da apsurd bude veći dobio sam poziv i za disciplinski postupak zato što sam objavio kako je ministar Lukač za iznajmljivanje na četiri godine (nakon čega ih vraća!) 102 Škode oktavije platio 5,7 miliona maraka, a ista vozila je u trajno vlasništvo mogao kupiti ispod 4,6 miliona.

Ukazao sam na očigledno štetan ugovor po Republiku Srpsku i sklapanje posla sa obilježjima korupcije, a sad bi ministar Lukač da me kažnjava zbog tog čina uzbunjivanja javnosti. Za njegovu informaciju protiv Lukača slijedi krivična prijava zbog sklapanja ovog štetnog ugovora, pa ćemo i u tom slučaju argumente ukrstiti sa pozicija svjedoka i osumnjičenog. Normalno, Lukač u svim postupcima vezanim za moju malenkost ima status osumnjičenog.

Dakle, što se mene tiče ministar Lukač i njegovi poslušnici neka mi i nadalje dostavljaju dokaze sopstvenih krivičnih djela i moram priznati da im to ide odlično. U svojoj profesionalnoj karijeri nagledao sam se svakakvih budala, ali ove policijske su nadmašile sve odreda. Izgubili su kompas!

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)