MILAN "DE LUX" TEGELTIJA: Nezakonito ošteti Republiku Srpsku i ljetuje u Grčkoj!


Piše: Borislav Radovanović

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija ošteti Republiku Srpsku za 6 756 618,14 maraka, za teške nezakonitosti naplati 30 000 maraka, pa uživa na ljetovanju u Grčkoj. Još nas ubjeđuje kako je to zakonito, ali nikako da ukaže na zakon koji mu dozvoljava marifetluke po kojima je već dozlogrdio i bogu i narodu. Posebice zbog javnog razmetanja luksuzom kakav sebi legitimno ne može pružiti. Doznajte kakvim kriminalom Tegeltija obezbjeđuje svima znana bančenja i uživanja.


Milan Tegeltija
Možda bi kriminal i nemoral Milana Tegeltije nekako i trpili da nije njegovog kontinuiranog razmetanja luksuzom. Po njegovim objavama vidimo kako trenutno uživa u Grčkoj, baš kao što se godinama provodi po egzotičnim destinacijama širom svijeta, po elitnim noćnim barovima i sve sa nezaobilaznom skupom "šminkom".

Sa nekih 4 000 maraka mjesečnih primanja nije moguće pokriti tako rastrošan život i elementarno poznavanje matematike dovoljno je za izvođenje tog zaključka. Istraživački novinari povremeno "iskopaju" Tegeltijine dodatne prihode, zatraže objašnjenja i redovito dobijaju odgovore kako je "sve po zakonu".

Ovakva objašnjenja možda su i dostatna onima sa završenim "ratnim pravnim kursom", no oni koji su doista studirali postavljaju elementarno pravničko pitanje: po kom članu kog zakona? Svako pravničko tumačenje uvijek započinje sa: "Na osnovu člana XY. Zakona o ...", pa to očekujemo i od Alfe i Omege B-H pravosuđa.

Obzirom da od Milana Tegeltije na drugi način nije moguće dobiti tražene informacije uslijediće i moja nova javna prijava (treća!) protiv njega Tužilaštvu BiH. Iskreno, pokušavam doći do potrebne dokumentacije, a kako bih prijavu dokazno zakovao do nivoa iz kog se ni svemoćni Tegeltija ne može izvući. 

Međutim i dosad prikupljena saznanja dovoljna su za javnu tvrdnju da je Tegeltija nezakonito oštetio građane Republike Srpske za 6,7 miliona  maraka. Javno preduzeće "Putevi RS" u vlasništvu je Srpske, a budžet istog pune građani taksama na svaku litru goriva, na svaku registraciju vozila i ino. Dakle, u pitanju je naše preduzeće i naš novac.

Podaci kažu da je Arbitražni sud u Banjaluci donio odluku po kojoj naših 6,7 miliona ide privatnoj firmi "Prijedorputevi". No, pogledate pravne akte po kojima djeluje Arbitražni sud pri Privrednoj komori RS i vrlo lako utvrdite da se ovaj sud nije mogao kao pravno lice pojaviti u spornoj parnici između "Puteva RS" i ostala tri preduzeća.

Naprosto pravni akti Komore utvrđuju da se poslovima arbitraže bave lica sa Liste arbitara. Moguće je angažovati i arbitra izvan te liste, ali nije dozvoljeno da u predmetu nastupaju tri arbitra od kojih nijedan nije na listi. Dakle, Arbitražni sud formalno ne može stajati iza "sporazuma" kakav možete vidjeti na fotografiji.

Elem, postavimo vrlo jednostavno pitanje: zašto bi u parničnom postupku pred redovnim sudom nastupali arbitri? Čemu arbitriranje? Više hvale vrijednih novinara bavilo se ovim pitanjem i vrlo blizu su tačnog odgovora. Stvar je u principu jednostavna.

Potraživanja "Prijedorputeva" i druga dva preduzeće nisu bila pokrivena ugovorima! Pozivali su se na davanje usluga u nekakvim "vanrednim situacijama", međutim sa pravnog stanovišta to je bukvalno smiješan "pravni osnov". 

Samo neko totalno lud "rješavao bi vanredne situacije" bez ugovora i to do iznosa od preko 6,7 miliona maraka, a šta je rađeno od strane "Prijedorputeva". Ne baš tim riječima, ali parafrazirano glasila bi i odluka redovnog suda po toj tužbi. Koji sudija će presuditi u korist nekoga ko pruža usluge bez validnog ugovora? Pa i da nađu takvog, njegova presuda pada na višem sudu.

Zato su mangupi u redovima "Puteva RS" i "Prijedorputeva" posegli za arbitražnom nagodbom, a sve sa ciljem da izbjegnu zakonit postupak, da se "namire" na štetu građana i društva. Za takav marifetluk trebala im je "faca" protiv koje se niko u redovima pravosuđa neće usuditi ići. Zato je angažovana Alfa i Omega B-H pravosuđa - Milan Tegeltija!

Samo "arbitri" poput Tegeltije, Stankovića i Rakića (nijedan nije na Listam arbitara Komora BiH i RS!) mogu dodijeliti "pravo" nekom ko pruža usluge bez ugovora i sličnog oblika obezbjeđenja posla. Samo takve barabe mogu naših preko 6,7 miliona maraka dodijeliti privatniku bez validnog pravnog pokrića!

Normalno, "Prijedorputevi" od naših 6 756 618,14 maraka elegantno počaste "arbitre" sa po 30 000 maraka (svakog!). Opet im je ostalo 6,6 miliona kakve nikad ne bi dobili u redovnom sudskom postupku. Naših 6,6 miliona!

Moramo potegnuti još jedno pitanje: je li Milan Tegeltija platio porez na prihodovanje za tih 30 000 od "Prijedorputeva"? Da li je platio porez za druga prihodovanja od "arbitriranja", a po istraživanju "Žurnala" u pitanju je cifra od 44 000 maraka? Em nezakonito prihoduje, em nezakonito arči naše pare, em nezakonito porez ne plaća! Može mu se kad je on "Glavni Baja" pravosuđa! 

Znači, razjasnili smo odakle Tegeltiji pare za luksuzne provode diljem svijeta. Vidimo kako ovih dana uživa u Grčkoj i to na račun Republike Srpske i njenih građana. Svaka budala zna "zaklati vola za kilo mesa", a posebice ako vo nije njegov. 

Povodom javnih prozivki Tegeltije reče Milorad Dodik da su to napadi na kadrove Republike Srpske. Iz prednjeg vidimo samo nezakonitosti i štetovanja po Republiku Srpsku, pa moramo Dodika zapitati: je li cilj zaštita ili razaranje Srpske? Ukoliko "srpski kadrovi" imaju zadatak da pljačkaju i uništavaju entitet i građane onda Dodikovi navodi imaju smisla.

Onda ima smisla da se Milan Tegeltija o trošku građana odmara u Grčkoj, a kako bi "napunio baterije" za nove lopovluke protiv Republike Srpske. Kada je njegova generacija ginula za tu Srpsku on je slične sebi harmonikom uveseljavao po banjalučkim kafanama. 

Da je bar studirao kako valja, nego je i "ratnu diplomu" stekao nezakonito, a potom dvije decenije uživa na grbači napaćenog naroda. Neka narod i dalje plaća "drumarine", neka "kadrovi" poput Nešića i Tegeltije arče narodne pare kako im volja, pa i uživaju u luksuznim provodima, jer je Republika Srpska ionako postala lešina na kojoj se hrane strvinari.








 

Primjedbe

  1. Boze dragi,koji lopovluci i manifetluci!!ali zabrinjavajuće od ovog gore navedenog,je samo još,stanje naroda koji ama bas ništa nepokusava uraditi da ovome stane u kraj.Razlog zbog čega narod,ili bar dobra većina naroda,ništa ne poduzima,jeste ta da su opsjednuti nacionalizmom,jer da nisu,nebi dozvolili da im Dodik i bratija,svaki put kad se šta kaže protiv tog BOLESNOG sistema,mazu oci sa Tzv napadima na Srbske kadrove ili na Rs.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću