Lukaču, šta ćeš reći svojoj djeci?!


Piše: Borislav Radovanović

Svaki puta kad Lukač javno kaže da bi "sve učinio" za svoju djecu pomislim kako sam najgori otac na svijetu. Gledam kako mojih troje i mnoštvo druge djece zlopate se zbog ovog zločinca i umobolnika, pa još i njegove performanse "očinske ljubavi". Davno je to zaslužio, ali mu nisam "zabio kramp u glavu" upravo zbog te nevine dječice - i moje i njegove i sve druge. No, odmazda kakva mu slijedi mnogo je strašnija: doživjeće ono šta i nacisti prije 70-ak godina. Rođena djeca će ga se odricati!

Vidim da mnogi vjeruju kako je moguće da sam nekog pokušao ubiti, a taj je godinama kasnije živ, zdrav i osion. Kad mediji tako hiljadu puta prenesu glupo je i tvrditi suprotno. Tako svi znaju i da mi je prilikom "pokušaja ubistva jedva otet pištolj". O tome da sam psihički bolesnik više je iluzorno i raspravljati.

samo, ima tu jedan logičko-konstruktivan problem.Shvatljivo bi bilo da sam nekakav nasilnik i umobolnik, ali samo u slučaju da se banditima Lukaču, Ivaniću i sličnima bilošta lošeg dogodilo. Godinama oni uživaju u životu i onome šta su lopovlucima stekli. I djeca im imaju mirna i blagodetna djetinstva!

Sa druge strane godinama gledam kako se moja djeca zlopate zato što iste te bitange uskraćuju im i minimum egzistencijalnih uslova. I to još nezakonito, i to još ovako bezobzirno! Je li se ikad Lukač zapitao kako je mojoj djeci bilo nakon onakvih besramnih laži o meni? Trebalo je ići u školu i trpiti provokacije, uvrede, omalovažavanja...

Moja djeca nemaju pravo na bezbrižno djetinstvo, nemaju pravo na dostojanstvo, nego da trpe sve šta im je grupa zločinaca i ljudskog nesoja namijenila. Zašto? Možda zato što im je otac kukavica kakva nema hrabrosti "zabiti kramp u glavu"?! 

Krampovima se bave Krampusi, a ja znam milion i jedan način kako nekom oduzeti život ili razoriti tjelesni integritet. No, to podrazumijeva dječije i majčinske suze, nešto sa čime ne želim da se nosi moje potomstvo. Neću da suza nečijeg djeteta sustigne ni mog prapraunuka.

To je primarni razlog zbog čega ovoliko vodim računa o samokontroli, o "kočnicama" i kad bi svako normalan reagovao "istom mjerom". Iskalim se preko ovog bloga, ali preko toga ne preduzimam ništa. Normalno, izuzimajući pravnu borbu. 

Neka se pojedinci zahvale i svojoj i mojoj djeci za svoje živote, zdravlje i sugurnost. I neka dobro vode računa o "crvenoj liniji" nakon koje usljeđuje surova odmazda, jer nisam nakovanj, pa da mogu neograničeno trpiti udarce. Daleko smo od toga, ali bi bezumnicma valjalo da malo promisle.

Znači, mentalno sam toliko jak da mogu gledati patnje moje djece, a voditi računa o djeci bilmeza pogubljenih u vremenu i prostoru. Moraće njihova djeca suočiti se sa onim šta su im očevi "zaslužili", šta ih čeka po božjoj i čovjekovoj pravdi. Naprosto, neki će morati odrobijati teške zločine i osjetiće djeca posljedice, no to je ipak nešto objektivne prirode.

Ima jedna stvar koju ću i lično produkovati, ali opet će djeca morati od očeva tražiti odgovore. Uopšte nije tajna da određene materijale već prevodim na engleski, odnosno da će biti prezentovani na globalnom nivou. Odlično znam šta radim i kakvi su mi ciljevi.

Prvo idu tri knjige (zasad sigurno tri sa preko hiljadu stranica) Hronologije borbe "PRAVDE ZA DAVIDA". Nakon toga ide memoarski roman o mojoj borbi, odnosno potpuno razobličavanje surove istine. Onoga čime se ja ponosim, a oni koji su "pisali scenarij" neka vide šta će i kako. Posebno zbog verzije na engleskom.

Dakle, moja djeca dobiće svojevrsnu "kompenzaciju" za ono šta danas trpe. Neka druga djeca imaće malo tački na kugli zemaljskoj gdje će moći pobjeći od onoga šta im u "amanet" ostaviše očevi. 

Tako, gdje god Lukačova djeca došla za 10, 20 ili 50 godina imaće problem objasniti kakav im je otac doista bio. Zato mu savjetujem da polako priprema odgovore na brojna pitanja kakva mu neminovno slijede od rođene djece.

Primjedbe

 1. Ostavite vise svu djecu na miru pa tako i Lukacevu ja kao majka kazem da bi sve uradila za svoju djecu kao svaki normalan covjek svaki roditelj treba da proguta mnogo toga zbog djece jer kasno je kriviti druge za licne propuste u zivotu

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Je li vam poznato šta je Lukač uradio mojoj djeci? Kakav je to moj propust - što nisam mogao gaziti po leševima?

   Izbriši
 2. Prijatelj me zamolio da pogledam Vaš blog i jedino što upada u oči je to da vam je Lukač opsesija. Nemojte to radit i ako je čovjek kriv za nešto... Ispada da Vam je kriv za sve pogotovo u članku sa traktorom. Pominjete ga i kad treba i kad ne treba. I moj prijatelj piše Osvrt na priču Dragićević,samo iz drugog ugla.U Holandiji piše na engleskom, pa me kao psihologa zamolio da pogledam par blogova.Iskrena kritika je vjerujte bolja, nego lažna. Malo ste opsjednut. Ok, razočarenje ali uhvatite se posla i naći će te sreću.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Vi ste psiholog? Recite da li bi vama bio oosesija neko ko atakuje na vaš život, ko vam razori karijeru samo da bi prikrio svoj kriminal, zbog koga vam djeca zive u teškoj oskudici...??? Ili ko o vama saopstenjima i govorom u skupstini iznosi morbidne laži? Pavo počine krivična djela, pa mi maltretiraju porodicu, na kraju i mene fizički napadnu. Kad sve to prijavim tuziocu, onda izmisle da sam im prijetio. I ja proglašen ludim nasilnikom, a oni uživaju u privilegijama. E pa dok sam živ ima da se svetim. I to polako, sistematski i sveobuhvatno. I neka zahvali svojoj djeci pa se držim zakona i javne riječi, a inače bi doznao koliko sam stvarno opasan. Život me takvim načinio. No, i ovako ću ga uništiti kako to ja umijem i znam. Možda će se sjetiti koliko puta i preko koga sam ga molio da me se mane, da ne ulazimo u sukob. Jok, on je sila neviđena U stvari svakog molim da izbjegnemo sukob upravo zato što kad uđem u klinč gori sam od buldoga. Eto, kao psiholog možda shvatite zašto sam postao ovakav, a bio sam radoholik, šaljivdžija i dobronamjeran svamom živom stvoru. Svoju golgotu izdrzavam 12 godina, ali će i mnoge stići ono sta su zaslužili. Pitanje je samo prije ili kasnije. Ako pređu crvenu liniju - nisam im ja Davor ili šta znam ko.

   Izbriši
  2. Borisave ne svidja mi se sto ulazis u raspravu sa botovima. Normalnim ljudima ne trebas nista objasnjavati a ovim a je vec odavno krampu mozgu.

   Izbriši
 3. Jesam, da psiholog sam i zato mi nije jasno... Procjenjujem da ste inteligentni, a kažete da Vam golgota traje 12 godina. To mi nije jasno! Oslanjajući se na Vašu i inteligenciju, zaključujem da imate problem opsesije jer za 12 godina morali ste se okrenuti od mup-a nečemu drugome, a Vi jos uvijek tapkate na istom... Lukač i ostali! Nije bitno, u principu ne mogu da komentarišem jer ne poznam dobro slučaj. Rekoh, prijatelj iz BG ovdje u Holandiji piše knjigu 'Dragićević iz drugog ugla', pa me zamolio za mišljenje u nekim situacijama. Oprostite na komentarima, bili su vjerujte iskreni! I sretno naravno.

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)