JAVNA PRIJAVA PROTIV MILANA TEGELTIJE ZBOG LAŽNE DIPLOMEPiše: Borislav Radovanović

Zbog sumnje da je nabavio i za potrebe imenovanja na pravosudne funkcije upotrijebio lažnu diplomu pravnog fakulteta objavljujem JAVNU PRIJAVU protiv predsjednika VSTS BiH Milana Tegeltije. Prijava će i u pismenoj formi biti dostavljena Tužilaštvu BiH, međutim njen sadržaj je takve prirode da se može i objelodaniti javnosti. Molim građane koji posjeduju dodatna korisna saznanja da me kontaktiraju i pomognu u raskrinkavanju ove afere, uz zajamčenu zaštitu izvora informacija.SADRŽAJ JAVNE PRIJAVE: 
 
PRIJAVITELJ:
Borislav Radovanović
Abdulaha Kuruzovića 35
79206 Ljubija


        TUŽILAŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE – SARAJEVO


Na osnovu člana 214. i 215. Zakona o krivičnom postupku BiH podnosim

JAVNU PRIJAVU KRIVIČNOG DJELA

protiv Milana Tegeltije, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH,

zbog počinjenog krivičnog djela „Krivotvorenje službene isprave“ iz člana 226. stav 2. KZ BiH, a u sticaju sa produženim krivičnim djelom „Falsifikovanje isprave“ iz člana 347. stav 1. i 2. KZ RS,

počinjenog višestrukim ponavljanjem istovjetnih inkrimisanih radnji (produženo krivično djelo) u periodu od 2004. godine do danas  u Banjaluci i u Sarajevu na način da je lažnu diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci upotrebljavao radi imanovanja na pozicije tužioca Okružnog Tužilaštva u Banjaluci, predsjednika i sudije Osnovnog suda u Banjaluci i predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (dalje: VSTS).

U obrazloženju prijave navodim kako na zvaničnoj biografiji prijavljenog Tegeltije stoji da je isti diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci stekao 1995. godine. Prema dostupnim podacima prijavljeni je navedeni fakultet upisao u upisnom roku (jun/jul) 1993. godine, kada je i formalno započeo akademski/dodiplomski studij. Ovaj fakultet je u vrijeme studiranja prijavljenog, kao i prije i poslije toga, primjenjivao osmosemestralni studijski program, a kakav podrazumijeva četiri godine studiranja.

Znači, kroz redovan studijski program (osam semestara, četiri godine) prijavljeni nije mogao uopšte doći u poziciju da nakon dvije godine diplomira i stekne validnu diplomu Pravnog fakulteta. Nije poznato da je prijavljeni studirao po nekakvom posebnom studijskom programu, niti da je ova obrazovna ustanova uopšte imala takve programe. Možemo sasvim utemeljeno sumnjati da je prijavljeni iskoristio ratne uslove i pribavio diplomu kakvu nije mogao legitimno steći, odnosno da je u pitanju lažna ili nelegalna diploma diplomiranog pravnika.

U našem pravnom sistemu diploma se definiše kao javna isprava kojom se dokazuje da je stečena kvalifikacija (u datom slučaju diplomirani pravnik) rezultat uspješno završenog akademskog ciklusa studija. Prijevljeni, dakle, u datom vremenu nije mogao uspješno okončati četverogodišnji (osmosemestralni) studij, pa time ni steći validnu diplomu. Da je ovakvo pravno tumačenje ispravno moguće je utvrditi uvidom u službene evidencije Pravnog fakulteta i Univerziteta u Banjaluci, te eventualno u indeks prijavljenog i ino. Pritom, valja se voditi činjenicama da prije obavljenih semestralnih obaveza nije moguće polagati ispite, da prije okončanja studijske godine nije moguće polagati ispite iz naredne studijske godine, čime je nemoguće u redovnom studijskom programu za nekih dvije godine uopšte doći u poziciju obrane diplomskog rada. Ukoliko je prijavljeni usljed ratnih okolnosti i kršenjem popisanih procedura došao u posjed diplome ista se ne može smatrati validnom, odnosno da je „rezultat uspješno završenog akademskog studija“. Time njegova diploma sadrži lažan navod o „uspješnom završetku studija“, pa je samim tim i lažna.

Prijavljeni je znao, ili je mogao znati, da je diplomu diplomiranog pravnika stekao nezakonito i protivpravno, ali je u namjeri sticanja protivpravne koristi istu upotrijebio na konkursu za tužioca Okružnog tužilaštva u Banjaluci, a potom i za zaposlenje u tom pravosudnom tijelu od 2004. godine. Nakon toga, 2007. godine, istu diplomu upotrijebio je radi pozicioniranja na mjestu Predsjednika suda u Osnovnom sudu u Banjaluci. Tokom 2014. godine istu diplomu upotrijebio je na konkursu za VSTS, a potom i za angažovanje u tom pravosudnom tijelu – čime je stekao status službenog lica u institucijama Bosne i Hercegovine.

Treba istaći da je prijavljeni na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Banjaluci imenovan od strane VSTS-a, šta podrazumijeva da je u konkursnoj dokumentaciji naveo kako posjeduje legitimnu i validnu diplomu iako je bio svjestan kako takvu javnu ispravu ne posjeduje, odnosno da posjeduje lažnu ispravu. Pritom je uz prijavu dostavio, dakle upotrijebio, lažnu diplomu u postupku koji je vođen od strane institucije Bosne i Hercegovine, čime je povrijedio KZ BiH i čime su ispunjeni uslovi da se ovaj zakon na njega ima primjenjivati.

Potom je 2014. godine za potrebe konkursa VSTS-a prijavljeni ponovio prednje opisanu inkrimisanu radnju, te upotrebom lažne diplome i počinjenjem produženog krivičnog djela „Krivotvorenje službene isprave“ stekao status službenog lica u institucijama Bosne i Hercegovine, čime se definitivno na njega ima primijeniti KZ BiH. Valja uobziriti da je prijavljeni za prethodna postavljenja na poziciju tužioca počinio krivično djelo „Falsifikovanje isprave“ iz člana 347. stav 1. i 2. KZ RS na način da je lažnu diplomu koristio u postupku kandidovanja na funkciju tužioca i potonjeg imenovanja, kao i za poziciju predsjednika suda, čime je ostvareno obilježje produženog krivičnog djela u smislu tumačenja KZ RS.

U daljem ističem postojanje referntnih indicija da je prijavljeni, pored diplome, za prednja imenovanja koristio i lažno uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu. Već upotreba lažne diplome za polaganje pravosudnog ispita je inkriminirajuća radnja, ali postoje i druge indicije zbog kojih bi trebalo provjeriti legitimitet uvjerenja koje je koristio prijavljeni. Naime u biografiji prijavljenog stoji da je pravosudni ispit položio na istom fakultetu na kom je i „diplomirao“ i to 1997. godine.

Prema dostupnim informacijama pripravnički staž prijavljeni je obavio u Osnovnom sudu u Srpcu, međutim i u to vrijeme propisana pretpostavka za polaganje pravosudnog ispita bilo je dvogodišnje stažiranje u pravosuđu (tri godine u javnoj upravi). Indikativno je da je prijavljeni u tom roku uspio pronaći namještenje, obaviti dvogodišnji pripravnički staž, prijaviti se za ispit i položiti isti. Ukoliko je to uspio izvesti u propisanim rokovima time samo možemo umanjiti vrijeme studiranja, a koje je svakako sumnjivo.

Uz to valja istaći kako obrazovne ustanove po difoltu i po današnjem zakonodavstvu nisu ovlaštene za polaganje stručnih ispita (uključujući i pravosudni). Međutim, ukoliko je imenovani doista polagao pravosudni ispit na datom fakultetu o tome svakako moraju postojati dokazi u službenim evidencijama fakulteta. Pritom treba istaći kako uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu, baš kao i diploma, predstavlja javnu ispravu kojom se dokazuje da je osoba ispunila sve propisane pretpostavke za sticanja takve isprave. Ukoliko neka od propisanih predispozicija nije ispunjena (npr. pripravnički staž kraći od dvije godine) ustanova ne može izdati legitimnu ispravu, zbog čega se i izdato uvjerenje ima smatrati lažnim.

Nadalje, indikativna je i druga dokumentacija koju je imenovani koristio u postupku imenovanja na poziciju tužioca od 2004. godine. Prema dostupnim podacima prijavljeni nije na poziciji sudije vojnog suda proveo tri godine, šta se može jednostavno provjeriti, a trogodišnje pravničko angažovanje nakon položenog pravosudnog ispita je Zakonom o VSTS-u, kao i prema tada važećim propisima, propisana pretpostavka za imenovanje na poziciju tužilaca. Dakle, postoji mogućnost da je prijavljenom priznat rad na poziciji savjetnika Ombudsmana RS, šta je vrlo upitno, odnosno da mu je prihvaćeno angažovanje u vlastitoj advokatskoj kancelariji u Banjaluci iz 1998. godine. Međutim, obzirom na očigledno sumnjivu brzinu u sticanju formalnih prava i profesionalnog angažovanja prijavljenog tokom i neposredno nakon rata, a u kontekstu nemanja trogodišnjeg pravničkog iskustva, bilo bi profesionalno odgovorno provjeriti i dokumentaciju o advokatskom angažovanju prijavljenog.

Da u profesionalnoj karijeri prijavljenog postoji niz sumnjivih i indikativnih postavljenja govori i situacija prilikom njegovog imenovanja na poziciju Predsjednika suda u Osnovnom sudu u Banjaluci. Prema članu 28. Zakona o VSTS-u za predsjednika osnovnog suda u Republici Srpskoj moguće je imenovati isključivo jednog od sudija tog suda. Druga propisana predispozicija za imenovanje na poziciju predsjednika suda jeste da „ima dokazane rukovodne i organizacijske sposobnosti bitne za rad tog suda“. Sa pozicije tužioca pravno nije moguće ispuniti niti jedan od propisanih uslova za imenovanje predsjednika suda, a prijavljeni je ipak imenovan u očigledno protivpravnoj proceduri. Iz ovog osnovnog suda imenovan je u VSTV, a potom je dospio na poziciju predsjednika ovog tijela, međutim, ostaje nesporno da je njegovo imenovanje u sudu iz kog se kandidovao na sadašnju poziciju protivpravno.

Na osnovu prednjih navoda smatram da je prijavljeni počinio krivično djelo zbog čega kao savjestan građanin i podnosim ovu prijavu.


U Ljubiji, 14.07.2019. godine


                           PRIJAVITELJ:
                      Borislav Radovanović,
                             kriminalista

Primjedbe

 1. Dobre vijesti!!!
  Ja sam Bosanka i zovem se Roxana Marcovei. Majka mi je rekla da ide putem interneta i došla do objave gospođe MARIA ALEXANDER, rekavši da joj je kreditni instrument odobrio zajam široj javnosti po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. možete je kontaktirati na (mariaalexander818@gmail.com)

  Dakle, rekla sam prijateljici o izgledu posudbe kod gospođe. Maria Alexander, a ona je rekla da joj ne bih trebao reći da nisam pozajmio od Marije Alexander, ali moram pozajmiti mali iznos da provjerim je li njena tvrtka legalna kompanija .

  Dakle, ponašala sam se po njenom savetu i kontaktirala gospođu Mariju Aleksander putem e-maila: [mariaalexander818@gmail.com
  ] koju je objavila moja majka, a ja sam zatražila kredit od 35 000 EUR. Gospođa Marija Aleksandra mi je odgovorila i poslala mi sve uslove njene kompanije koje sam pročitala i ja sam pristala na uvjete. Nakon odobrenja zahtjeva za kredit, primio sam obavijest od svoje banke da je iznos od 15.000 eura uplaćen na moj bankovni račun od gospođe Marije Aleksander

  Bila sam vrlo srećna i podijelila sam dobre vijesti sa majkom i prijateljem koji su mi savjetovali da nastavim. a on je završio otplatu zajma 11. februara 2019. godine, a ja sam zatražio još jedan iznos od 30.000 eura koji sam takođe primio na svoj bankovni račun nakon provedenih procedura.
  Želim iskoristiti ovu priliku i reći svima koji u potrazi za privatnim zajmodavcem na Internetu koji sigurno kontaktiraju gospođu Mariju Aleksander

  putem E-MAIL-a: {mariaalexander818@gmail.com}
  WHATSAPP: +1 (651) 243-8090
  VIBER; +1 (651) 243-8090

  Možete me kontaktirati ako vam treba pomoć ili želite postaviti pitanja o tome kako sam dobio kredit.
  Evo moje e-pošte: [roxanamarcovei@gmail.com]
  Dobro vas blagoslovio sve

  OdgovoriIzbriši
 2. Dobre vijesti!!!
  Ja sam Bosanka i zovem se Roxana Marcovei. Majka mi je rekla da ide putem interneta i došla do objave gospođe MARIA ALEXANDER, rekavši da joj je kreditni instrument odobrio zajam široj javnosti po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. možete je kontaktirati na (mariaalexander818@gmail.com)

  Dakle, rekla sam prijateljici o izgledu posudbe kod gospođe. Maria Alexander, a ona je rekla da joj ne bih trebao reći da nisam pozajmio od Marije Alexander, ali moram pozajmiti mali iznos da provjerim je li njena tvrtka legalna kompanija .

  Dakle, ponašala sam se po njenom savetu i kontaktirala gospođu Mariju Aleksander putem e-maila: [mariaalexander818@gmail.com
  ] koju je objavila moja majka, a ja sam zatražila kredit od 35 000 EUR. Gospođa Marija Aleksandra mi je odgovorila i poslala mi sve uslove njene kompanije koje sam pročitala i ja sam pristala na uvjete. Nakon odobrenja zahtjeva za kredit, primio sam obavijest od svoje banke da je iznos od 15.000 eura uplaćen na moj bankovni račun od gospođe Marije Aleksander

  Bila sam vrlo srećna i podijelila sam dobre vijesti sa majkom i prijateljem koji su mi savjetovali da nastavim. a on je završio otplatu zajma 11. februara 2019. godine, a ja sam zatražio još jedan iznos od 30.000 eura koji sam takođe primio na svoj bankovni račun nakon provedenih procedura.
  Želim iskoristiti ovu priliku i reći svima koji u potrazi za privatnim zajmodavcem na Internetu koji sigurno kontaktiraju gospođu Mariju Aleksander

  putem E-MAIL-a: {mariaalexander818@gmail.com}
  WHATSAPP: +1 (651) 243-8090
  VIBER; +1 (651) 243-8090

  Možete me kontaktirati ako vam treba pomoć ili želite postaviti pitanja o tome kako sam dobio kredit.
  Evo moje e-pošte: [roxanamarcovei@gmail.com]
  Dobro vas blagoslovio sve

  OdgovoriIzbriši
 3. stvarno svjedočanstvo i dobre vijesti !!!

  Zovem se Mohammad, upravo sam primio kredit i prebačen sam na svoj bankovni račun, prije nekoliko dana sam se putem Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com) prijavio u tvrtku Dangote zajam, pitao sam Lady Jane o zajmu tvrtke Dangote zahtjeva i Jane mi je rekla da ako budem imala sve zahtjeve da mi se zajam preda bez odlaganja

  I vjerujte mi sada, jer je moj kredit od Rp11 milijardi s kamatama od 2% za moj posao iskopavanja ugljena upravo odobren i prebačen na moj račun, ovo je san koji dolazi, obećavam Lady Jane da ću reći svijetu da je to istina? i sada ću reći svijetu jer je to istina

  Ne morate plaćati naknade za registraciju, naknade za licencu, udovoljavati Dangote zajmu i dobiti ćete svoj zajam

  za više detalja kontaktirajte me putem e-maila: mahammadismali234@gmail.com i kontaktirajte tvrtku Dangote zajam za vaše zajmove sada putem e-pošte Dangotegrouploandepartment@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 4. Saya ingin memberikan semua kemuliaan kepada Allah SWT untuk apa yang Dia gunakan Bunda Rahmat untuk melakukan dalam hidup saya. Nama saya adalah kemala cahyono dari kota bekasi di Indonesia, saya seorang janda dengan 3 anak, suami saya meninggal dalam kecelakaan pesawat dan sejak itu kehidupan telah sengsara.

  Sangat kejam bagi saya dan keluarga saya dan saya telah mencoba beberapa kali untuk mendapatkan pinjaman dari bank di Indonesia dan saya ditolak dan ditolak karena saya tidak memiliki jaminan dan tidak bisa mendapatkan pinjaman dari bank dan saya sangat sedih.

  Pada hari yang didedikasikan ini ketika saya pergi melalui internet, saya melihat kesaksian Ibu Rahma bekerja tentang bagaimana dia mendapatkan pinjaman dari Ny. Grace dan saya menghubunginya untuk bertanya tentang ibu perusahaan pemberi pinjaman, Grace dan seberapa benar pinjaman itu dari Grace's ibu dan dia mengatakan kepada saya itu benar dan saya menghubungi Ms. Grace dan setelah mengajukan pinjaman saya dan pinjaman saya diproses dan disetujui dan dalam waktu 24 jam.

  Saya mendapatkan uang pinjaman saya di rekening bank saya dan ketika saya memeriksa akun saya, uang pinjaman saya masih utuh dan saya sangat senang dan saya telah berjanji bahwa saya akan memberikan kesaksian kepada orang lain tentang rahmat ibu perusahaan pinjaman, jadi saya ingin untuk menggunakan media ini untuk memberikan saran kepada siapa saja yang membutuhkan pinjaman untuk menghubungi Mrs. Grace melalui email: gracealexanderloancompany@gmail.com dan Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya: cahyonokemala@gmail.com untuk informasi serta teman-teman saya Rahma Henny via email: rahmahenny45@gmail.com
  Nyonya Grace melalui email: gracealexanderloancompany@gmail.com
  CEO Tel.: +1(407)792-5682
  WhatsApp: +1(407)792-5682

  OdgovoriIzbriši
 5. Saya ingin memberikan semua kemuliaan kepada Allah SWT untuk apa yang Dia gunakan Bunda Rahmat untuk melakukan dalam hidup saya. Nama saya adalah kemala cahyono dari kota bekasi di Indonesia, saya seorang janda dengan 3 anak, suami saya meninggal dalam kecelakaan pesawat dan sejak itu kehidupan telah sengsara.

  Sangat kejam bagi saya dan keluarga saya dan saya telah mencoba beberapa kali untuk mendapatkan pinjaman dari bank di Indonesia dan saya ditolak dan ditolak karena saya tidak memiliki jaminan dan tidak bisa mendapatkan pinjaman dari bank dan saya sangat sedih.

  Pada hari yang didedikasikan ini ketika saya pergi melalui internet, saya melihat kesaksian Ibu Rahma bekerja tentang bagaimana dia mendapatkan pinjaman dari Ny. Grace dan saya menghubunginya untuk bertanya tentang ibu perusahaan pemberi pinjaman, Grace dan seberapa benar pinjaman itu dari Grace's ibu dan dia mengatakan kepada saya itu benar dan saya menghubungi Ms. Grace dan setelah mengajukan pinjaman saya dan pinjaman saya diproses dan disetujui dan dalam waktu 24 jam.

  Saya mendapatkan uang pinjaman saya di rekening bank saya dan ketika saya memeriksa akun saya, uang pinjaman saya masih utuh dan saya sangat senang dan saya telah berjanji bahwa saya akan memberikan kesaksian kepada orang lain tentang rahmat ibu perusahaan pinjaman, jadi saya ingin untuk menggunakan media ini untuk memberikan saran kepada siapa saja yang membutuhkan pinjaman untuk menghubungi Mrs. Grace melalui email: gracealexanderloancompany@gmail.com dan Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya: cahyonokemala@gmail.com untuk informasi serta teman-teman saya Rahma Henny via email: rahmahenny45@gmail.com
  Nyonya Grace melalui email: gracealexanderloancompany@gmail.com
  CEO Tel.: +1(407)792-5682
  WhatsApp: +1(407)792-5682

  OdgovoriIzbriši
 6. PERUSAHAAN PINJAMAN ALEXANDER GRACE
  ANDA SELAMAT DATANG DI GRACEALEXLOANCOMPANY (GALC)
  Good Day Sir / Madam: Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk membiayai bisnis Anda atau tujuan apa pun? Kami adalah pemberi pinjaman bersertifikat, legal dan internasional, kami menawarkan pinjaman kepada perusahaan-perusahaan Bisnis. Perorangan, perusahaan perusahaan, badan hukum dengan tingkat bunga yang terjangkau 2%. Ini bisa berupa pinjaman jangka pendek atau jangka panjang atau bahkan jika Anda memiliki kredit macet. Kami akan memproses pinjaman Anda segera setelah kami menerima aplikasi Anda. Kami adalah lembaga keuangan independen. Kami telah membangun reputasi yang sangat baik selama bertahun-tahun dalam menyediakan berbagai jenis pinjaman kepada ribuan pelanggan kami. Kami menawarkan pinjaman Pendidikan, pinjaman Bisnis, pinjaman rumah, pinjaman pertanian, pinjaman pribadi, pinjaman mobil dengan riwayat kredit baik atau buruk. Jika Anda tertarik dengan penawaran pinjaman kami di atas, Anda disarankan untuk mengisi informasi di bawah ini dan kembali kepada kami untuk lebih jelasnya. Anda dapat menghubungi kami melalui email ini gracealexanderloancompany@gmail.com kami akan merespons Anda segera setelah kami menerima rincian aplikasi pinjaman Anda di bawah ini.

  1) Nama lengkap:
  2) Tanggal lahir:
  3) Jenis Kelamin:
  4) Status perkawinan:
  5) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
  6) Durasi Pinjaman:
  7) Negara:
  8) Negara:
  9) Alamat:
  10) Telepon:
  11) Penghasilan bulanan:
  12) Pekerjaan:
  13) Agama:
  14) Apakah Anda pernah mengajukan pinjaman sebelumnya? Jika ya sebutkan nama perusahaan
  Kontak
  gracealexanderloancompany@gmail.com
  WhatsApp ::: +14077925682 [Hanya Obrolan]
  Nomor Telepon +14077925682 [Hanya Panggilan]
  untuk perhatian segera.
  Buka 24 jam dalam 7 hari seminggu.

  OdgovoriIzbriši
 7. PERUSAHAAN PINJAMAN ALEXANDER GRACE
  ANDA SELAMAT DATANG DI GRACEALEXLOANCOMPANY (GALC)
  Good Day Sir / Madam: Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk membiayai bisnis Anda atau tujuan apa pun? Kami adalah pemberi pinjaman bersertifikat, legal dan internasional, kami menawarkan pinjaman kepada perusahaan-perusahaan Bisnis. Perorangan, perusahaan perusahaan, badan hukum dengan tingkat bunga yang terjangkau 2%. Ini bisa berupa pinjaman jangka pendek atau jangka panjang atau bahkan jika Anda memiliki kredit macet. Kami akan memproses pinjaman Anda segera setelah kami menerima aplikasi Anda. Kami adalah lembaga keuangan independen. Kami telah membangun reputasi yang sangat baik selama bertahun-tahun dalam menyediakan berbagai jenis pinjaman kepada ribuan pelanggan kami. Kami menawarkan pinjaman Pendidikan, pinjaman Bisnis, pinjaman rumah, pinjaman pertanian, pinjaman pribadi, pinjaman mobil dengan riwayat kredit baik atau buruk. Jika Anda tertarik dengan penawaran pinjaman kami di atas, Anda disarankan untuk mengisi informasi di bawah ini dan kembali kepada kami untuk lebih jelasnya. Anda dapat menghubungi kami melalui email ini gracealexanderloancompany@gmail.com kami akan merespons Anda segera setelah kami menerima rincian aplikasi pinjaman Anda di bawah ini.

  1) Nama lengkap:
  2) Tanggal lahir:
  3) Jenis Kelamin:
  4) Status perkawinan:
  5) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
  6) Durasi Pinjaman:
  7) Negara:
  8) Negara:
  9) Alamat:
  10) Telepon:
  11) Penghasilan bulanan:
  12) Pekerjaan:
  13) Agama:
  14) Apakah Anda pernah mengajukan pinjaman sebelumnya? Jika ya sebutkan nama perusahaan
  Kontak
  gracealexanderloancompany@gmail.com
  WhatsApp ::: +14077925682 [Hanya Obrolan]
  Nomor Telepon +14077925682 [Hanya Panggilan]
  untuk perhatian segera.
  Buka 24 jam dalam 7 hari seminggu.

  OdgovoriIzbriši
 8. Salam kepada semua orang yang membaca kesaksian saya. Nama saya Aliyah Danladi dari Jln Moch.Toha Gg.Ripah No 9, Bandung, Indonesia. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberi tahu semua orang agar berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman online karena begitu banyak pemberi pinjaman internet di sini adalah penipu dan mereka hanya berbagi cerita palsu, saya meminta pinjaman sebesar Rp40.000.000 dari seorang wanita di Canadan pada 4 Oktober, 2019 dan saya kehilangan uang saya dengan biaya yang tidak ada habisnya tanpa mendapat pinjaman.

  Pada 11 November 2019, seorang rekan dari kantor saya Ny. Novia Antonous dengan email noviaantonous@gmail.com, memberi tahu saya bagaimana dia mengajukan pinjaman dari RIKA ANDERSON LOAN COMPANY dan dia akhirnya mendapatkan pinjaman tanpa penundaan. Saya tidak pernah percaya sampai saya pergi dengannya ke bank untuk mengkonfirmasikannya dan saya kagum bahwa saya telah kehilangan begitu banyak uang hanya untuk mendapatkan pinjaman. Saya juga melihat kesaksian di facebook dan blog tentang pekerjaan baik Bunda RIKA PERUSAHAAN ANDERSON LOAN COMPANY. Saya juga menghubungi Zulaikha Yugesh di email zulaikhayugesh@gmail.com setelah saya melihat kesaksiannya di blog.

  Semoga Tuhan memberkati CEO RIKA ANDERSON untuk apa yang telah dia lakukan pada saya dan keluarga saya, saya memberi tahu teman saya untuk memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik. PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON, dan saya mengajukan pinjaman sebesar Rp45.000.000
  Saya mematuhi syarat dan ketentuan pinjaman perusahaan dan permohonan pinjaman saya disetujui untuk saya tanpa tekanan dan kesulitan.

  Akhirnya, saya menerima pinjaman di rekening bank saya dan saya memberi tahu teman saya yang memperkenalkan saya untuk menerima pinjaman dan saya juga memperkenalkan banyak orang kepada PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON dan mereka semua senang dan juga bersaksi tentang kejujuran ibu Rika. Jika Anda membaca kesaksian saya dan membutuhkan pinjaman sehingga Anda juga akan memberikan bukti kejujuran ibu yang baik.

  jadi saya menggunakan cara ini untuk memberi tahu setiap orang Indonesia dan negara lain yang membutuhkan pinjaman untuk menghubungi PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON

  via EMAIL: rikaandersonloancompany@gmail.com
  WHATSAPP: +19147057484

  Anda masih dapat menghubungi saya jika Anda memerlukan informasi lebih lanjut melalui email: aliyahdanladi@gmail.com

  Semoga Allah memberkati semua orang karena membaca kesaksian saya.

  OdgovoriIzbriši
 9. Dragi tražitelji zajma

  Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ovu kreditnu tvrtku osnovale su organizacije za ljudska prava širom svijeta s jedinom svrhom pomoći siromašnima i osobama s financijskim teškoćama. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, obratite nam se s detaljima u nastavku e-pošte: elenanino0007@gmail.com

  Ime:
  Potreban iznos zajma:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  SAMOUVJERENOST
  Elena

  OdgovoriIzbriši
 10. TESTIFIER: Zulaikha Yugesh
  zulaikhayugesh@gmail.com
  Pinjaman Hibah: Rp600.000.000
  Warga negara Malaysia dan tinggal di Indonesia

  PERUSAHAAN PINJAMAN: RIKA ANDERSON LOAN COMPANY
  Website: rikaandersonloancompany.webs.com
  Email perusahaan: rikaandersonloancompany@gmail.com
  CEO Tel.: +1(914)705-7484
  Whatsapp: +19147057484

  Damai selalu bersamamu! Nama saya Bu Zulaikha Yugesh, warga negara Malaysia dan tinggal di Indonesia. Saya ingin bersaksi tentang pemberi pinjaman yang baik yang menunjukkan kepada saya bahwa setelah ditipu oleh 4 kreditor internet yang berbeda, mereka semua berjanji untuk memberi saya pinjaman setelah membuat saya membayar begitu banyak sehingga saya tidak mendapatkan apa-apa dan jumlahnya tidak positif.

  Saya kehilangan uang yang saya peroleh dengan susah payah dan mendapat Rp18.000.000 Suatu hari ketika saya menjelajah internet secara misterius, saya menemukan seorang lelaki kesaksian yang juga tertipu dan akhirnya terhubung dengan perusahaan pinjaman yang sah bernama Mother RIKA ANDERSON LOAN COMPANY (rikaandersonloancompany@gmail.com ) di mana dia akhirnya mendapatkan pinjaman, jadi saya memutuskan untuk menghubungi RIKA ANDERSON LOAN COMPANY yang sama dan kemudian menceritakan kisah saya tentang bagaimana saya ditipu oleh 4 peminjam berbeda yang tidak melakukan apa pun selain membuat saya sakit.

  Saya menjelaskan kepada perusahaan melalui pos dan semua yang mereka katakan kepada saya tidak perlu menangis karena saya akan mendapatkan pinjaman di perusahaan mereka dan juga saya membuat pilihan yang tepat untuk menghubungi mereka.
  Saya mengisi formulir aplikasi pinjaman dan meneruskan semua permintaan saya dan meminjamkan Rp600.000.000 oleh Perusahaan Hebat ini (RIKA ANDERSON LOAN COMPANY) yang dioperasikan oleh Ms. RIKA ANDERSON dan di sini saya senang hari ini dengan keluarga saya karena Ibu Rika memiliki pinjaman dengan saya .

  Saya bersumpah pada diri sendiri bahwa saya akan terus bersaksi di internet tentang bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya. Anda dapat menghubungi dia sekarang untuk mendapatkan pinjaman Anda melalui email: rikaandersonloancompany@gmail.com Saya percaya orang lain juga memberikan kesaksian tentang pemberi pinjaman yang sama. Anda masih dapat menghubungi saya jika Anda memerlukan informasi lebih lanjut melalui email: zulaikhayugesh@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 11. Halo semuanya, Nama saya Siska wibobo saya tinggal di Surabaya di Indonesia, saya seorang mahasiswa, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman untuk sangat berhati-hati karena ada banyak perusahaan pinjaman penipuan dan kejahatan di sini di internet , Sampai saya melihat posting Bapak Suryanto tentang Nyonya Esther Patrick dan saya menghubunginya melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

  Beberapa bulan yang lalu, saya putus asa untuk membantu biaya sekolah dan proyek saya tetapi tidak ada yang membantu dan ayah saya hanya dapat memperbaiki beberapa hal yang bahkan tidak cukup, jadi saya mencari pinjaman online tetapi scammed.

  Saya hampir tidak menyerah sampai saya mencari saran dari teman saya Pak Suryanto memanggil saya pemberi pinjaman yang sangat andal yang meminjamkan dengan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp200.000.000 dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dengan tingkat bunga rendah 2 %. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa nomor saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, segera saya menghubungi ibu melalui (estherpatrick83@gmail.com)

  Dan juga saya diberi pilihan apakah saya ingin cek kertas dikirim kepada saya melalui jasa kurir, tetapi saya mengatakan kepada mereka untuk mentransfer uang ke rekening bank saya, karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres atau penundaan.

  Yakin dan yakin bahwa ini asli karena saya memiliki semua bukti pemrosesan pinjaman ini termasuk kartu ID, dokumen perjanjian pinjaman, dan semua dokumen. Saya sangat mempercayai Madam ESTHER PATRICK dengan penghargaan dan kepercayaan perusahaan yang sepenuh hati karena dia benar-benar telah membantu hidup saya membayar proyek saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman, silakan hubungi Madam melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

  Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (siskawibowo71@gmail.com) jika Anda merasa kesulitan atau menginginkan prosedur untuk mendapatkan pinjaman

  Sekarang, yang saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman bulanan yang saya kirim langsung ke rekening bulanan Nyonya seperti yang diarahkan. Tuhan akan memberkati Nyonya ESTHER PATRICK untuk Segalanya. Saya bersyukur

  OdgovoriIzbriši
 12. kesaksian nyata dan kabar baik !!!

  Nama saya mohammad, saya baru saja menerima pinjaman saya dan telah dipindahkan ke rekening bank saya, beberapa hari yang lalu saya melamar ke Perusahaan Pinjaman Dangote melalui Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), saya bertanya kepada Lady jane tentang persyaratan Dangote Loan Perusahaan dan wanita jane mengatakan kepada saya bahwa jika saya memiliki semua persyarataan bahwa pinjaman saya akan ditransfer kepada saya tanpa penundaan

  Dan percayalah sekarang karena pinjaman rp11milyar saya dengan tingkat bunga 2% untuk bisnis Tambang Batubara saya baru saja disetujui dan dipindahkan ke akun saya, ini adalah mimpi yang akan datang, saya berjanji kepada Lady jane bahwa saya akan mengatakan kepada dunia apakah ini benar? dan saya akan memberitahu dunia sekarang karena ini benar

  Anda tidak perlu membayar biayaa pendaftaran, biaya lisensi, mematuhi Perusahaan Pinjaman Dangote dan Anda akan mendapatkan pinjaman Anda

  untuk lebih jelasnya hubungi saya via email: mahammadismali234@gmail.comdan hubungi Dangote Loan Company untuk pinjaman Anda sekarang melalui email Dangotegrouploandepartment@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 13. We have specially programmed ATMs that can be used to withdraw money at ATMs, shops and points of sale. We sell these cards to all our customers and interested buyers all over the world, the cards have a withdrawal limit every week.The programmed ATM card withdraw money from each ATM but have a withdrawal limit every week, only your PIN code is in it, it is a high-tech card system. The PROGRAMMED ATM card works on all card-based ATMs, anywhere in the world.
  -hack into any kind of phone
  _Increase Credit Scores
  _western union, bitcoin and money gram hacking
  _criminal records deletion_BLANK ATM/CREDIT CARDS
  _Hacking of phones(that of your spouse, boss, friends, and see whatever is being discussed behind your back)
  _Security system hacking...and so much more. Contact us now and get whatever you want at
  Email:creditcards.creditscoreupgrade@gmail.com
  whatsapp:+1785 279 3047

  OdgovoriIzbriši
 14. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

  Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

  Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

  Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
  Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

  OdgovoriIzbriši
 15. CERITA HIDUPKU

  Ada begitu banyak kegembiraan dalam keluarga saya sejak saya mendapat pinjaman dari IBU MARIA ALEXANDER dan hidup saya menjadi lebih baik. Saya telah menjadi ayah yang diberkati untuk keluarga saya dan istri saya tercinta, anak-anak saya merasa sehat dan bisnis saya berkembang pesat seperti yang direncanakan dan istri saya memiliki pabrik Padi sendiri dengan karyawan


  Semuanya dimulai ketika istri saya kehilangan pekerjaannya selama fase pertama pandemi Virus Corona sehingga kami semua bergantung pada bisnis saya untuk bertahan hidup tetapi dalam waktu singkat bisnis tersebut gulung tikar karena saya dan anak-anak saya makan dari bisnis dan sebagian besar dari saya kebaikan diperoleh. manja selama penguncian jadi saya tersesat yang menyebabkan banyak kelaparan bagi saya dan keluarga saya

  Kami kelaparan dan kami harus pindah kembali ke desa sehingga kami bisa bertani dan mencari nafkah untuk anak-anak tetapi bertani tidak sesulit yang kami inginkan karena kami hanya memiliki sedikit pengetahuan tentang pertanian dan tidak ada uang untuk membeli bahan kimia untuk pengendalian hama. tanaman kami mati dan kami menjadi lelah selama bertahun-tahun sampai saya membaca kesaksian seorang wanita bernama KABU LAYU dan PRIA lainnya bernama RASHID HUSAEN yang mendapat pinjaman dari PERUSAHAAN PINJAMAN MARIA ALEXANDER

  INFORMASI KONTAK PERUSAHAAN

  Jumlah Pinjaman ::: Rp1000,000.000,00

  Alamat Email Perusahaan ::: mariaalexander818@gmail.com

  Nama Perusahaan :: MARIA ALEXANDER LOAN COMPANY

  Perusahaan WHATSAPP:  (+1 254-276-8402 )

  Nama Saya ::::: YUDA BUDIWATI

  Email Saya :::: yudabudiwati@gmail.com

  negara Indonesia

  Jadi saya mengajukan pinjaman dan istri saya menolak pinjaman online karena dia memiliki pengalaman tentang pinjaman online tetapi bagi saya ini adalah pertama kalinya saya mendapatkan pinjaman online jadi saya menghubungi PERUSAHAAN PINJAMAN MARIA ALEXANDER dan melalui proses mereka termasuk kredensial saya sehingga mereka memberi tahu saya menunggu persetujuan pinjaman bahwa jika aplikasi pinjaman saya telah diperbarui dan disetujui mereka akan kembali kepada saya yang mereka lakukan, demi kemuliaan ALLAH saya diberi pinjaman
  Saya sangat senang dan saya tidak bisa cukup berterima kasih kepada PERUSAHAAN PINJAMAN MARIA ALEXANDER

  DOAKU DIJAWAB, SEMOGA ALLAH MEMBERKATI IBU MARIA ALEXANDER YANG MENGUBAH HIDUPKU DAN KEHIDUPAN SELURUH KELUARGAKU HARI INI

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

MEGA-AFERA: Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra (FOTO)

RASKRINKAVANJE LAŽOVA VUKANOVIĆA: Ivan Begić je prodao svoj porno snimak (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

OVO NISTE VIDJELI: Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača (VIDEO, FOTO)

SUROVA ISTINA: Po pozivu ministra Lukača stavljen sam na "crnu listu" BN TV! (VIDEO)

Otkrivam identitet pritvorenog pomagača u ubistvu načelnika Bašića (FOTO)

DOSTA JE LAŽI I OBMANA: Ko i kako zloupotrebljava ubistvo načelnika Bašića?!

UDARNA VIJEST (VIDEO): Radinković najavio istinu o stradanju Nikole Đurovića - Hoće li razotkriti Dodika?!