Javno pitam sudiju Nebojšu Manojlovića


Piše: Borislav Radovanović

Sudijo Manojloviću, kao saučesniku u pokušaju moje likvidacije od 03.09.2018. godine i saizvršiocu djelovanja policijsko-pravosudnog zločinačkog udruženja, želim vam javno postaviti nekoliko pitanja. Prvo, zar i nakon devet mjeseci od posljednjeg napada vjerujete da će vaše zločinačko udruženje uspjeti likvidirati me i da ćete na taj način izbjeći naše procesno suočavanje? Ili, da ćete četiri predpretresne rasprave izbjeći primjenom nezakonite mjere "zabrane pisanja na blogu" i mojim pritvaranjem u KPZ Tunjice? Odnosno, da ćete nedozvoljenim/sramotnim razvlačenjem postupka izdnuditi traženje vašeg izuzeća, te tako izbjeći da sami u zapisnik izdiktirate sopstvene nezakonitosti?



Gospodine Milovanoviću, moram vama i javnosti postaviti jedno hipotetičko pitanje: vrijeđam li pravnički esnaf kad vas nazovem sudijom? Pošto u ovoj zemlji pravničke karikature Milan Tegeltija i Ružica Jukić imenuju nosioce pravosudnih funkcija shvatljivi su aršini po kojima ste vi i slični imenovani. No, ne pitam ovo iz vizure naših "sudija" Muje i Fate, nego spram opšteprihvaćenih standarda sudačke djelatnosti.

Vidite, kad vi u nekom predmetu sprovodite "sudsku vlast" kriminalistika dozna za dosad nepoznat način suicida - slavinom za vodu (kao na gornjoj fotografiji). Odgovara vama da me javnost percipira kao nekakvog luđaka; samoubicu, pa i ubicu u (apsolutno nepodobnom!) pokušaju; nasilnika i teroristu. 

Čak ste nezakonito sproveli postupak vještačenja moje procesne sposobnosti, ali ste dobili nalaz identičan onom koji ste već imali. Niste o toj činjenici obavijestili javnost, kao ni o brojnim drugim bezobzirnim medijskim lažima o meni i mojoj borbi, jer je to dobar "paravan" za moju likvidaciju. 

Kad vi i ostatak zločinačkog udruženja saopštite da se neko u prostoriji za zadržavanje objesio čaršafom kao "dokaz" navodite pravilnik u kom piše da bi takve prostorije trebale imati i čaršafe. To što hiljade svjedoka, koji su u istima boravili, znaju da čaršafa nema i nije ih nikad bilo irelevantno je kad vi određujete "istinu".

Danima su zločinci planirali moje hapšenje, a sve u dogovoru sa tužilačkim šerifom Mladenom Mitrovićem i vama lično. Njegov zadatak bio je da spriječi izlazak dežurnog tužioca na lice mjesta (i izvršio ga je!), dok ste im vi trebali kao pokriće za dalje zadržavanje - poslije radnog vremena, kad se neželjeni svjedoci raziđu, da se "smrkne". I bilo bi tako da se niste prepali silne mase mojih prijatelja i saboraca koji su organizovano krenuli za Prijedor.

Elem, progovorimo i jezikom činjenica i dokaza. Sproveli su me u sud, da mi vi presudite "po hitnom postupku", sve sa optužnim aktom i svjedocima. Jedino niko nije smatrao da i mene treba obavijesti o razlozima lišenja slobode i optuženja. Kako da se branim na suđenju, ako nemam pravo znati za šta sam optužen?

Zato sam pokidao košulju i rekao vam da me streljate, pa i izvrijeđao vas onako po zasluzi. Kao što vas po zasluzi vrijeđam i danas. Znate li koliko na kompletnom evropskom kontinentu ima predmeta u kojima optuženi devet mjeseci od suda traži da mu uruči optužni akt? Da uopšte sazna zašto se protiv njega vodi postupak? Nema nijednog, moj sudijo! Vi ste "presedan presedana"!

Elem, vi ste "višestruki presedan presedana" jer samo se vama može dogoditi da vodite krivični postupak u kom optuženi godinu i po od tužilaštva traži pristup dokazima i spisu, a tužilaštvo mu to nezakonito odbija. Sami ste konstatovali da su moja zakonom zajamčena prava teško prekršena, zakazali ročište po mom zahtjevu, a onda odbili da u zapisnik unesete počinjene nezakonitosti i predaju dokaza nezakonitosti. 

Da bi svoje nezakonitosti pokrili tražili ste vještačenje procesne (mentalne) sposobnosti i pored već postojećeg nalaza, sproveli nezakonit postupak vještačenja i sami sebi "zabili autogol". Ni do danas mi niste formalno uručili novi nalaz vještaka, odnosno godinu i po razvlačite održavanje pretpretresnog ročišta o kršenjima prava optuženog u krivičnom postupku. Za one koji ne razumiju, vi ste "specijalno odjeljenje" prijedorskog suda za postupke protiv mene (krivične, prekršajne...)

Baš kao što odugovlačite oko odluke po mom zahtjevu za rekonstrukcijom događaja. Na stranu što su me lažno optužili za "ugrožavanje sigurnosti" načelnika, a nakon moje prijave tužilaštvu da sam nezakonito fizički napadnut, životno ugrožen, i da mi je porodica nezakonito maltretirana, odnosno da bi policijski banditi Ivanić, Karanović, Vujanović i Lazić prikrili sopstvena krivična djela. Problem je što se taj izmišljeni dokađaj nije mogao materijalizovati kako tvrde vaši kriminalni "hababi" i to je rekonstrukcijom događaja vrlo lako moguće utvrditi. 

Ili, što nikako da odlučite po mom zahtjevu za zaštitu prava djeteta (međunarodna konvencija). Zbog nezakonitog i montiranog postupka preko dvije godine onemogućili ste mi pravo na rad i privređivanje, sve do napuštanja prebivališta radi zaposlenja, pa da na taj način zbrinjavam svoje troje djece. Da nije porodice i prijatelja, a sve češće i dobrotvora među mojim čitaocima, djeca bi mi gladovala. I ovako žive nedostojno djeteta, a samo zato što vi "nemate vremena" da zakažete pretpretresnu raspravu o zajamčenim pravima moje djece. Neka je vaše potomstvo živo i zdravo, i ne dao Bog da ispašta vaše grijehe.

Nego da se vratimo na sporna dešavanja od 03. septembra prošle godine. U zahtjevu za pretpretresnim ročištem pozvao sam se na međunarodne konvencije o zabrani torture (mučenja), nehumanog i ponižavajućeg tretmana ili kažnjavanja. Vama očigledno nije poznata obaveza hitnog postupanja u predmetima gdje je ukazano na povrede tih međunarodnih konvencija. Po vama princip hitnosti može se razvlačiti devet mjeseci, a samo zato što se uzdate u zaštitu Muje Tegeltije i Fate Jukić. Kao što se uzda i bandit Mladen Mitrović, za čije marifetluke sa Mujom Tegeltijom sam davno prikupio dokaze.

Oko čega smo se procesno pokosili na zadnjem pretpretresnom ročištu, zbog čega sam napustio sudnicu? Odbili ste moj prijedlog da se obratite Republičkom javnom tužilaštvu RS i zatražite procesno reagovanje oko spornih stvari u vezi sa organizovanim kriminalom i teškim krivičnim djelima na moju štetu. Zanimljivo, niste prisutnog tužioca ni upitali za mišljenje (i izjašnjavanje) oko tog prijedloga, nego ste sami donijeli nezakonitu odluku. I ja bih vam trebao vjerovati da niste u saučesničkom odnosu sa zločinačkim udruženjem.

Baš kao što bih vam trebao vjerovati da niste bili u dogovoru sa akterima pokušaja moje likvidacije od 03. septembra. Pa zašto onda devet mjeseci pomažete im u prkrivanju dokaza, odnosno meni nezakonito onemogućavate pristup dokazima? Znate da mi trebaju upravo za podnošenje DOPUNE PRIJAVE Republičkom tužilaštvu! Baš kao što znate da mi trebaju i za apelaciju Ustavnom sudu BiH! Pa jasno sam to naveo u podnescima.

Znam ja odlično da sam nezakonito uhapšen 13 dana nakon objavljivanja sadržaja dopune prijave Republičkom tužilaštvu (od 20. avgusta) za "teško ubistvo" Davida Dragičevića, kada sam procesuirao Lepira, Vreću, Lukača, Ilića, Ćuluma i "zamalo ubijenog" Ivanića. Odnosno, znam da je cilj bio likvidirati me kao prijavitelja i "opasnog svjedoka" u tom toliko zataškavanom zločinu. Možda sa strane medija i javnosti ta prijava nije adekvatno prepoznata, ali su prijavljeni zločinci odlično shvatili opasnost (normalno procesnu) kakva im prijeti. Sve znam, ali mi treba pristup dokazima, a vi se baš svojski trudite da mi to nezakonito usktatite.

Trebate znati i da sam načelnika Ivanića prijavio zbog "povrede tajnosti postupka" jer je Lukaču nezakonito dao kopije vaših rješenja, tužilačkih akata i slično. Eto kako vodite postupak kad su dokumenti iz istog preplavili medije i društvene mreže, a da ne pominjem kako su zloupotrebljavani u parlamentarnom nadzoru po ubistvu Davida Dragičevića. 

Odlično vam je poznato da je ministar lagao na sjednici skupštine oko "pokušaja ubistva" načelnika Ivanića, da je izmislio nepostojeći pištolj, pa i nepostojeće oboljenje, odnosno da je obmanjivao narodnu skupštinu do nivoa donošenja pogrešnih odluka. Samo vi živite na Marsu, pratite marsovske medije, pa niste upoznati sa štetnim posljedicama po vladavinu prava produkovanu zloupotrebama postupka koji vi vodite. I to nepopravljivim posljedicama!

Elem, da su vam ta zloupotrijebljena rješenja bar zakonita i validna. I vaše prvostepeno i drugostepeno vijeća sudija sadrže elemente ništavosti. Moj sudijo, dvije i po godine trpim posljedice rješenja kakva se zakonski imaju smatrati ništavim. I pokazuju kakvo pravničko znanje imaju sudije ove zemlje. Jadnoi čemerno!

Na stranu nezakonito ograničavanje slobode kretanja i slično, ali vi ste ta sramna rješenjima zloupotrebljavali da utičete na uređivačke odluke oko mog bloga. Pa vi niste normalni! Kao što nije normalna ni predsjednica suda Danijela Elenkov, koja uporno tvrdi kako ne smije uticati na vaše odluke - pa i kad teško kršite zakone i međunarodne konvencije. Stvarno ne vidim ulogu predsjednika sudova kad već imate elektronski program dodjeljivanja (i razduživanja) predmeta.

Mogao bih ovako unedogled "kršiti vašu sudačku nezavisnost", odnosno ukazivati koliko ste duboko u kandžama policijsko-pravosudnog zločinačkog udruženja i zagazili u sferu zločina, ali valja negdje i poentirati. Zato vam javno poručujem da me džaba molite da tražim vaše izuzeće. Jeste li od zločinaca koji su me pokušali likvidirati tražili da vas "izuzmu" kad ste dogovarali moje nezakonito hapšenje? Kad ste prihvatili da "sudite po hitnom postupku" prijavitelju i svjedoku u predmetu "teško ubistvo" Davida Dragičevića? Uostalom, prihvatate li da u poligrafskom ispitivanju odgovorite kako vam ni danas nije poznato da je tadašnje hapšenje bilo u funkciji likvidacije prijavitelja i svjedoka tog stravičnog zločina?

Znate li zašto su Lukač i ostatak zločinačke bande za hapšenje Davora Dragičevića od 25. decembra pripremili 3-4 jedinice za podršku i SAJ, zašto su na lice mjesta izveli preko 200 policajaca? Vodili su se iskustvom od 3. septembra, kad nisu imali spremne snage, a "PRAVDA ZA DAVIDA" je već organizovala polazak za Prijedor. Kad su pokušali likvidirati jednog prijavitelja (mene) "teškog ubistva" očigledno nisu računali sa reakcijom drugog prijavitelja - Davora Dragičevića i hiljada onih koji ga prate u njegovoj borbi za istinu i pravdu. Zato su za pokušaj likvidacije oštećenog, prijavitelja i svjedoka Davora izašli mnogo pripremljeniji, ali opet nisu uspjeli. 

Dakle, bruko sudijska Nebojšo Manojloviću, samo se vi nadajte da ćete likvidacijama, pritvaranjima, nezakonitostima i kršenjima pravila struke izbjeći da se pogledamo u oči. Zato ne pristajem na vaše izuzeće - ima da vas gledam u oči i da ja vama sudim u sred vaše sudnice (nije vaša, nego državna!). Vi još uvijek niste shvatili ko kome ovde stvarno sudi, ili ipak jeste pa ovoliko dugo izbjegavate zakazati ročišta. No, nije ni bitno. Samo vi vijerno služite ovom zločinačkom režimu i uzdajte se u njihovu zaštitu. I suočite se sa posljedicama kakve će neminovno uslijediti kad režim padne!

Uostalom, šta umišljate da bi vi i ostatak zločinačke bagre dobili likvidacijama prijavitelja-svjedoka poput Davora Dragičevića ili mene? Niste razmislili da bi mogli "dobiti" narodnu pobunu ili intervenciju međunarodne zajednice. Možete razvlačiti postupke i dužne radnje, možete manipulisati, ali ne možete posakrivati i uništiti sve spise i dokaze. Nije to moguće izvesti! Bar ne kad sam ja u pitanju. Pa stotine i stotine njih pokušalo je od mene sakriti istinu i dokaze, a zaglavilo robiju. Računajte na to!


Primjedbe

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)