PORAŽAVAJUĆI REZULTAT ANKETE: 97% podržava razrješenje kompletnog VSTV-a!Piše: Borislav Radovanović

Nakon gotovo 4 000 izjašnjenih "SUD Javnosti" i prije okončanja ankete može objaviti stravične rezultate. Čak 97% upitanih smatra da Parlamentarna skupština BiH nakon afere "Potkivanje" mora razriješiti mandata kompletan aktuelni saziv Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Time Muriz Memić ima čvrste i egzaktne pokazatelje za iznošenje zahtjeva na današnjem protestu. Dana 24.06.2019. godine "SUD Javnosti" pokrenuo je facebook anketu sa pitanjem: "PODRŽAVATE LI STAV DA: PARLAMENTARNA SKUPŠTINA BIH ZBOG AFERE “POTKIVANJE” MORA RAZRIJEŠITI MANDATA SVE ČLANOVE VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA BIH?".

Link sa anketnim pitanjem podijeljen je 163 puta od strane osoba koje su to željele dijeliti i bez nečijeg uticaja. Zato smo i prije okončanja ispitivanja mišljenja javnosti primakli se brojki od 4 000 anketiranih. Elem, nema potrebe čekati okončanje anketnog roka obzirom da rezultati kontinuirano prate identičan trend.

Vidimo da preko 3 800 osoba smatra da Parlamentarna skupština BiH mora razriješiti mandata kompletan aktuelni saziv VSTV-a, dok svega 105 anketiranih je suprotnog stava. U procentima znači 97% njih podržava stav da državni parlament MORA ovako odreagovati.

Ko se razumije u opciju anketa putem facebook društvene mreže zna da je moguće samo jednom glasati sa istog naloga, tako da je besmisleno uopšte raspravljati o nekakvom montiranju. Da je rezultat koliko-toliko podijeljen prihvatili bi raspravu oko načina anketiranja, no sa ovakvim rezultatom to bi bilo besmisleno.

Anketiranje i jeste upriličeno kako bi dobili mišljenje građana povodom današnjeg protesta u Sarajevu, a po rezultatima vidimo da zahtjevi Muriza Memića imaju masovnu podršku građana.

Provjeravanje rezultata ankete dostupno je klikom na: "SUD Javnosti"
Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)