Policijo, čuvaj pare!


Piše: Borislav Radovanović


Kriminalizovane bitange iz vrha MUP RS očigledno neće se smiriti dok god "PRAVDA ZA DAVIDA" djeluje - pa makar iz azila vjerske zajednice. Eto u Republici Srpskoj postade prekršaj i kad na komadu papira napišete: "Ko je ubio Davida?". Pošto u ovoj zemlji svi odlično razumiju "jezik novca" možda bi poruke trebalo pisati kao na ovoj fotigrafiji? 
Upratim Ivicu Dačića kako sa ponosom na novčanici od 100 dolara piše "Косово је Србија", а u okviru političke akcije Srbije da preko novčanica ostatku svijeta poruči kakav je status Kosova. Zapitao sam se: koliko neko mora biti glup i očekivati da naredni korisnik te novčanice negdje u dalekom svijetu uopšte zna srpsku ćirilicu? Elem, neka je Dačić pokazao kako on ima 100 dolara. Ima se, može se! Doduše, ima i onih koji to drugačije čine, kao na donjoj fotografiji.


Znači, ideja nije tako loša ukoliko je iskoristite na pametan način. Primjera radi, lako je Lukaču zabranjivati ono šta "PRAVDA ZA DAVIDA" transparentno čini (okupljanja, paljenja svijeća, pisanja pitanja na papiru). Baš me zanima kako će odreagovati ukoliko na desetine hiljada članova i simpatizera počnu na novčanicama pisati: "Ko je ubio Davida?". 

 
Ili bi na vajnog ministra jači utisak ostavljao natpis: "Lukaču ubico!"? Ukoliko na nekoj novčanici bude pisalo: "Lukaču majmune!" slobodno me svrstaje u sam vrh liste osumnjičenih. Normalno, uz dužno izvinjenje majmunima. 

Valja znati kako u ovoj zemlji David Dragičević nije jedina žrtva za koju građani traže istinu i pravdu. Tako sasvim razumljivo možemo očekivati natpise tipa: "Pravda za Dženana!", "Pravda za svu ubijenu djecu!"... 

Ili, da građani ispolje stavove o političarima natpisima: "Mile lopužo", "Bakire lopino", "Čoviću lopove"... Odnosno da ukažu na neke opšte probleme: "Pojeftinite gorivo", "Manje igara, više hleba", "Dosta je pljačke", "Lopove na robiju"... 


Možda je to način da građani "progovore" o aferi Milana Tegeltije i o problemima u pravosuđu. Samo tu valja koristiti i adekvatne apoene, kao na gornjoj fotki. Pa ko je još krenuo u sud sa novčanicama od 10 maraka? Preciznije: u kafanu pored suda!

A šta ćemo ako preko novčanica krene razmjena mišljenja? Primjera radi neki član SNSD dobije novčanicu na kojoj piše: "Mile lopove", pa on dopiše: "Dodik krade, al' čuva Srpsku" i onda krene "dalja rasprava". Hoće li u tom slučaju Lukač kažnjavati i članove svog SNSD-a?

Na kraju moram još samo dodati jednu "konstaNtaciju". Jedva čekam da me uhapse zato što sam ovakvom objavom "podstrekavao" na činjenje nekakvih inkriminacija. Moja odbrana je vrlo jednostavna - da policija manje progoni nezadovoljne građane, a više radi na otkrivanju ubica Davida Dragičevića ne bi bili u ovakvoj situaciji. Ima logike, zar ne?

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)