ULTIMATUM ŽELIMIRU LEPIRU: Napusti tužilaštvo i izbjegni moju odmazdu!


Piše: Borislav Radovanović

Javno pozivam Želimira Lepira da do kraja sedmice sporazumno raskine radni odnos u tužilaštvu i napusti tu instituciju. Umjesto da je pritvoren "gospodinu glavnom" omogućeno je da krši tajnost postupka i čak protivpravno utiče na ključne svjedoke ubistva Davida Dragičevića, i sve to profesionalno krajnje sramnim manipulisanjem zajednicom "PRAVDA ZA DAVIDA". Takve stvari ja ne opraštam! Može se Lepir oglušiti na ovaj ultimatum, ali mu javno obećavam da će se gadno kajati.



Prvo da razjasnimo jednu sitnicu, a kako bi izbjegli bilokakve lične konotacije. Sve izgovoreno od strane Želimira Lepira zadnjih jedanaest mjeseci pratim sa "smješkom kriminaliste". To kako je manipulisao, ili sa profesionalnog stanovišta pokušavao manipulisati, u Narodnoj skupštini (na sjednici i pred anketnim odborom), pa i u javnim istupima, posmatrao sam kao dokaze njegove individualne krivične odgovornosti. U nekim elementima i kao dokaze saizvršilaštva ili saučesništva. 

Vjerujte u ukupnoj priči niko od aktera prikrivanja ubistva Davida Dragičevića u procesnom smislu nije se gore "zakopao" od Lepira. Upravo tumačenja kakva je davao iskoristio sam da ga prijavim za konkretna krivična djela, pa i za kasnije svjedočenje i podastiranje dokaza  Uostalom, krivični predmet za "Teško ubistvo" po Davorovoj i mojoj prijavi nosi naziv "Želimir Lepir i drugi", a to je primarno rezultat njegovog "znanja i iskustva". 

Sa te pozicije moguće je iskoristiti i aktuelne "umotvorine" Želimira Lepira i ne znači da neće biti procesno upotrijebljene, ali ovaj slučaj od starta nema veze sa zakonom i pravom, nego traži alternativne vidove borbe. Da u Bosni i Hercegovini uopšte postoji institucija tužilaštva Lepir, Vrećo, Lukač, Ilić i Ćulum bili bi u pritvoru, a Davor Dragičević bi obilazio grob ubijenog djeteta. Ovako, vidimo šta se dešava.

Na sve to "lešinar" Želimir Lepir umislio je kako može manipulisati sa zajednicom "PRAVDA ZA DAVIDA" i to na način koji traži primjerenu reakciju. Obzirom da mu nudim mogućnost napuštanja tužilaštva neću objelodaniti njegove sramne manipulacije, pa čak ni kakva kršenja zakona je počinio. Kao "iskusan krivičar sa 30 godina iskustva" trebalo bi da zna gdje je pogriješio, a samo je njegov problem ako nema dovoljno spoznajnog potencijala. 

Mogu mu "pomoći" da shvati kakve nebulozne poteze je činio od početka svog angažovanja na slučaju ubistva Davida Dragičevića, ali izričito u javnom nastupu - da to narod može vidjeti i ocijeniti spram predočenih argumenata i tumačenja. Uostalom, Želimir Lepir nudi da zajednici "PRAVDA ZA DAVIDA" objasni problematiku i dimenzije događanja, ali onako kako to njemu odgovara. Sa profesionalnog stanovišta to šta radi je "dno dna" i nema šanse da nadalje realizuje svoj naum. 

Ukoliko Lepir smatra da građani trebaju znati probleme u istrazi ovog zločina onda je pošteno da i "drugoj strani" omogući stručna tumačenja i razmjenu argumenata. Javno mu poručujem da njegove opservacije spadaju u domen notornih gluposti i to sam spreman dokazati na način koji i pravni laici shvataju. Siituacija je takva da studenti treće godine prava ne bi izvaljivali gluposti kakve smo čuli od "glavnog tužioca". I to ću javno dokazati!

Znači, od toga da Lepir sa mojom malenkošću ukrsti znanje u nekakvoj dijaloškoj emisiji nema ništa. Nakon takvog nastupa mogao bi samo otići na posao da preuzme radnu knjižicu i gleda kako pobjeći od javnosti. Istovremeno sumnjam i da će ispuniti moju ponudu o koliko-toliko "dostojanstvenom povlačenju". Stoga javnost već od vikenda može očekivati javno demaskiranje Želimira Lepira.

U konkretnom to znači da ću na blogu do detalja objelodaniti ličnu odgovornost Želimira Lepira za prikrivanje zločina, odnosno sve nezakonitosti i kršenja pravila struke kakva je svjesno i voljno činio. U startu ukazujem kako je to nemoguće uraditi u jednom tekstu, ma koliki bio, nego slijedi feljton ili serijal tekstova. U stvari ljudi će ukupnu situaciju lakše shvatiti ako budem objašnjavao segment po segment Lepirovih "umotvorina", a svako će moći vidjeti koliki je fond njegove lične odgovornosti. 

Čisto da zaintrigiram javnost ukazaću da je već 30. marta 2018. godine Želimir Lepir bio u pravnoj obavezi stradanje Davida Dragičevića procesno okvalifikovati kao krivično djelo "Ubistvo" (primjerenije "Teško ubistvo"), te postupajućim tužiocima i policiji narediti istragu shodno takvoj kvalifikaciji. Elem, znamo šta je on uradio i zato će starost provesti u zatvoru!

Primjedbe

  1. Idemo Boki, pošalji ga na robiju bar 15 godina, neka crkne u Foći! Ako treba pomoć, samo zovi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo boro samo napred uz tebe smo

    OdgovoriIzbriši
  3. bravo Boki samo razvaljuj bagru

    OdgovoriIzbriši
  4. Bruka boki mašta da bude ministar unutrašnjih poslova, blavor da zameni Dodika,praško sa tatinom pokradenom lovom predsednik Srpske, droca daca da bude ministar finansija, a derpe ozren premijer, krst da zamenite pesnicom ,eee pusti snovi vaši, menjajte dilere i doktore i lekove,ovi vas urnišu

    OdgovoriIzbriši
  5. Jorga, koliko se placa ovo sto ti radis? Izgleda kao unosan biznis... mada kad bolje razmislim.. ja imam dusu.. tesko je to ko ima duse. Ti si samo jadni portal za zlo, lako je tebi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hahahhah eto usro se od straha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakvu ces ti odmazdu napraviti poklopi se po usima

      Izbriši
  7. Najprije pohvale i postovanje! Svim svojim bicem sam uy Vas cijenjeni gospodine i neynam kako bih Vam bio na pomoci,a vrlo rado bih.Sad vam yelim da uspijete u postenom naumu da se ovaj narod spasi od smutljivaca i sebicnih srpskih protua koji su se layju,kradjom i svim vrstama moralnih perveryija nasli u vladajucim strukturama koje ce nas ako ostanu odvesti u unistenje!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću