UDARNO: Suđenje ubicama načelnika Bašića razotkriva surovu istinu!

Suđenje egzekutorima Radenka Bašića donosi sve frapantnije dokaze povezanosti optuženih sa ubistvom Mihajla Stupara i stvarnih motiva tih zločina - baš kako sam ih od starta ukazivao. I opetovano nas vraća na pitanje: zašto vrh MUP RS kontinuirano štiti svoje pripadnike koji su nedvosmisleno pomagali počiniocima?

borislav radovanovic blog

Prošlonedeljno ročište na suđenju grupi za organizovani kriminal optuženoj zbog egzekucije prijedorskog načelnika Radenka Bašića bilo je dramatično poput prethodnog - čije ključne navode sam jedini prenio javnosti tekstom DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!. Tada je inspektor SIPA Saša Stojanović svjedočio kako je tri mjeseca prije ubistva informacije o Railićevim namjerama prenio načelniku Goranu Mikanoviću.

Mikanović je odmah znao ko je potencijalna žrtva i to prenio svojim teško kriminalizovanim inspektorima poput Dejana Jurišića, koji je tu okolnost nakon hapšenja priznao Tužilaštvu BiH. Vezano za Mikanovića, Jurišića i ostatak policijsko-mafijaške bratije koja je mjesecima znala za pripremanje ubistva svog kolege i načelnika dovoljno je navesti član 332. stav 2. Krivičnog zakona RS: "Službeno lice koje svjesno propusti da prijavi krivično djelo za koje je saznalo u vršenju svoje dužnosti, ako se za to djelo po zakonu može izreći kaznu zatvora pet godina ili težu kaznu, a djelo se goni po službenoj dužnosti, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

Umjesto hapšenja i pritvaranja vrh MUP-a Goranu Mikanoviću dodijelio je prijevremenu penziju i omogućio napuštanje zemlje usljed čega je sad nedostupan našim organima krivičnog gonjenja. Upitajte ministra Karana i direktora policije Kostreševića ima li za Mikanovićem raspisana bar centralna potjernica i po odgovoru ćemo znati ko štiti takve ubice i okorjele kriminalce. Od starta tvrdim da su Mikanovićevi prljavi inspektori znali za pripremanje zločina i kontinuirano pomagali počiniocima Railiću i Miljatoviću.

Zadnji održani glavni pretres obilježila su svjedočenja oko vozila koja je Aleksandar Miljatović koristio za izvršenje krivičnog djela, kako sam to davno objavio, te kako je poslije hapšenja pronađen njegov pištolj skriven kod svjedoka koji je dešavanja razjasnio sudskom vijeću. Pored njega tužilac Dubravko Čampara ukazao je na postojanje drugog pištolja vezanog za Miljatovića, pronađenog na licu mjesta ubistva Mihajla "Šmita" Stupara, a koji je po dokazima sa podnaslovne fotografije prethodno prodao Daliboru Railiću

Preko otmice kasnije ubijenog Jasmina Selimagića dokazivao sam kako kriminalna sprega Railića i Miljatovića datira mnogo duže od navoda optužnice i "upoznavanja u decembru 2021. godine povodom dogovora oko ubistva Bašića". Pritom sam se pozivao na saznanja koja je prikupio i zadokumentovao upravo ubijeni načelnik i decidno tvrdio kako je istrajnost na istrazi ubistva Mihajla Stupara koštala ga života

Elem, dolazimo do utemeljenosti mojih prijedloga iznesenih i tadašnjem načelniku PU Prijedor Sretoji Vujanoviću i objavljenih na blogu mnogo prije dostavljanja dokaza kriptovane komunikacije od strane Europola - o nužnosti provjeravanja umiješanosti Aleksandra Miljatovića u ubistvo Šmita Stupara. Baš kako i po pitanju motiva ubistva u kom je novac igrao najmanju ulogu.

Načelnik Radenko Bašić, kako to odavno ukazujem, raspolagao je tim pištoljem kao materijalnim dokazom povezanosti Miljatovića i Railića sa ubistvom Stupara od marta 2021. godine - godinu prije njegove likvidacije i za koje vrijeme je kontinuirano prikupljao dokaze radi otkrivanja saizvršilaca Marka Momića. Oko Momića objasnio sam kako je identifikovan preko DNK sa metalne palice kojim je umlaćen Stupar, no korisnik polomljene bejzbol palice još uvijek nije otkriven.

Odlično svjesni kako teškim dokazom protiv njih raspolaže Bašić, te da preko nađenog pištolja kad-tad može procesno identifikovati Railića i Miljatovića, odlučili su se na njegovu likvidaciju. Još u tekstu Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić decidno navodim da je optužnica pogrešno zasnovana i kako je pronađeni pištolj na mjestu ubistva Stupara bio odlučujući motiv Railića i Miljatovića da ubiju načelnika koji je njihove kriminalne veze i radnje kontinuirano razotkrivao.

Dokazi izvedeni na zadnjem ročištu pred Sudom BiH definitivno određuju stvarnu istinu, a šta se moglo pretpostaviti unutar iole upućenih i involviranih protagonista. Zato sam istupio tekstom Potvrđivanje optužnice za ubistvo Šmita razotkriva novi pravosudni skandal i objasnio kako tužilačke bitange Mladen Mitrović i Miodrag Bajić udružene sa režimsko podaničkim predsjednikom suda Duškom Miloicom pokušavaju po ko zna koji puta osloboditi apsane svog financijera Dalibora Railića. 

Imenovani udruženi sa moralnom nakazom na čelu prijedorskog osnovnog suda Danijelom Elenkov, čijim propustom su Railić i Vuković oslobođeni za pokušaj ubistva Stupara iz 2018. godine, nastoje iz procesa maknuti sporni pištolj nađen na mjestu ubistva Stupara i time Railića i Miljatovića još jednom "abolirati". Raskrinkavanje ovakvih nauma tekstom Gadno smrde septičke jame prijedorskih sudova rezultiralo je mojim teško nezakonitom prebijanjem u KPZ Banja Luka.

Ovde moramo utvrditi dvije činjenice:

PRVA: PO EKSPRESNO RJEŠENOJ MOLBI DECEMBRA 2021. GODINE IZ KPZ BANJA LUKA PUŠTAJU ALEKSANDRA MILJATOVIĆA TAKO ŠTO PREOSTALU ZATVORSKU KAZNU PRETVARAJU U USLOVNU I TIME MU OMOGUĆAVAJU ZAPOČINJANJE PRIPREMA SA VIŠE PRETHODNIH POKUŠAJA UBISTVA NAČELNIKA BAŠIĆA.

DRUGA: U ISTOM ZATVORU BRUTALNO PREBIJAJU BLOGERA ČIJA TUMAČENJA UBISTAVA SVJEDOKA STUPARA I NAČELNIKA BAŠIĆA SE POTVRĐUJU PRED SUDOM BIH I RAZOTKRIVA NOVE PLANOVE POMAGANJA RAILIĆU I MILJATOVIĆU U IZBJEGAVANJU ROBIJA ZA MONSTRUOZNA UBISTVA OD STRANE PRAVOSUDNIH BITANGI KOJE NARKO MAFIJA GODINAMA IMA NA PLATNIM LISTAMA.

Poruku u vidu fizičkog i mentalnog zlostavljanja odlično sam shvatio i adekvatno uzvratio tekstom Jesu li u zatvorskom prebijanju učestvovali moji "prijatelji" Kostrešević i Jevđenić?!. Možemo razmišljati na razini kako sam isuviše nebitan da direktor policije ili direktor zatvora reaguje na moje navode, ali koliko puta su izdavali saopštenja za razne sitne incidente ili prozivke. Imaju službe zadužene za komunikaciju sa javnošću, pa je tek tehnikalija naložiti izdavanje saopštenja sa pozivanjem na snimke, dokumente i pravilnost rada organa za koje odgovaraju.

Problem je što danas nije moguće pobijati moja ukazivanja na probleme i ČINJENICE kakve utvrđuje vijeće državnog suda bez ponovnih otvaranja davno zataškanih dešavanja. I time produkovanja neminovne medijske i javne harange. Vidljivu nezainteresovanost drugih medija možemo svakojako tumačiti, pa i kroz činjenicu da je jedini koji je javnosti prenio stvarna dešavanja i zasnovano na dokazima bude onako brutalno pretučen. 

Ćutanja Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde možemo protumačiti kao "poruku" ili oblik zastrašivanja drugih koji se usude baviti suđenjem u toku i frapantnim svjedočenjima o ubistvu načelnika Bašića. Ili, još grđe, da pokrenemo diskusiju oko novog izvrdavanja pravde za stradalog svjedoka Mihajla Stupara. 

Zašto su pištolji važan dio ukupne problematike? Mislim da još uvijek nisu završena vještačenja oko pištolja pronađenog kod Miljatovićevog prijatelja i predmeta svjedočenja, a posebice u kontekstu oružja kojim je počinio zločin (drugi pištolj). Treći pištolj, kako rekoh, nalogodavca i počinioca ubistva načelnika Bašića kao materijalni dokaz zatečen na licu mjesta povezuje sa ubistvom Mihajla Stupara i čini ključni motiv likvidacije profesionalca koji je istrajavao na istrazi tog zločina.


TAJNA ČETVRTOG PIŠTOLJA

Moramo se vratiti na temu koju sam obrazlagao ubrzo poslije Bašićevog stradanja. U jednom od tri hapšenja Railića po nalozima načelnika Bašića pronađen je i oduzet pištolj. To mi je Railić saopštio direktno uz čudno obrazloženje. Kako reče na pitanje inspektora odakle mu taj pištolj odgovorio je: "Ti si mi dao pištolj da ubijem Boru blogera"

Kada sam u jedinom razgovoru sa načelnikom Sretojom Vujanovićem prenio mu priču o prodaji kopija izjava za 2.000 eura i druga saznanja odbio mi je reći u kom hapšenju je uslijedilo famozno oduzimanje pištolja. Zaludno sam ukazivao sumnje da je to bio prelomni momenat odluke o likvidaciji Bašića i NUDIO DAVANJE IZJAVE današnjeg stručnog savjetnika ministra Karana jedino je neformalno zanimalo koliko doista znam. 

Iz te vizure javno pitam: gdje je pištolj oduzet od Railića i kako se dokazno i procesno koristio nakon toga? Vidimo kako procesni subjekti manipulišu sa pištoljem koji Railića i Miljatovića čvrstim dokazima veže za ubistvo svjedoka Stupara, pa imamo razloga za ozbiljne sumnje. Normalno, bez cinizama vezanih za moju likvidaciju, nego u smislu razjašnjavanja povezanosti sa drugim kriminalcima i krivičnim djelima kakvo imamo kod ubijenog Stupara.

Hoćemo li sumnje bitno dramatizovati? Goran Mikanović napušta BiH poslije saznanja da je Europol dostavio dokaze prodaje pištolja između Railića i Miljatovića, a nađenog na mjestu ubistva Stupara, koje je kontinuirano zataškavao. Poslije ovog dokaza više nije bilo prostora za vrdanja i sa sigurnošću je mogao pretpostaviti šta će posvjedočiti inspektor SIPA Saša Stojanović, te do kraja raskrinkati njegovu prljavu igru.

Potpuno očekivano Mikanović je napustio zamlju i sklonio se kod svojih narkodilera u Austriji, a u Prijedoru ta austrijska šema godinama nije tajna. U olakšavanju pozicije vrh MUP-a dodijelio mu je penziju iako nije ispunjavao uslove - zbog čega sam reagovao prije samog penzionisanja. Davno sam započeo kritike na račun rukovodstva policije Republike Srpske i optužbe da štite prljave policajce, a ne mogu uticati na stepen pažnje čitalaca ili pratilaca bloga. 

Uglavnom, nakon dokaza koje na suđenju izvodi Tužilaštvo BiH nepobitno vidimo da sam dešavanja tumačio vjerodostojno, a u čemu, MORAM NAGLASITI, mnogo su mi pomogla pismena i saznanja samog načelnika Bašića. Sve do raskrinkavanja pravosudne mafije o čemu sam objelodanio više Bašićevih dokumenata. Bandita koji i danas krajnje bezobzirno pomažu ubicama Railiću i Miljatoviću.

Pored toga jedini javno nastupam sa pozicije odličnog poznavanja svih aktera i dešavanja, kao bivši kriminalistički inspektor, pa stvari razumljivo tumačim drugačije od podmetnutih ili lažnih verzija. I to se najbolje vidi kroz suđenje u toku, ali koje iz nekakvih čudnih razloga medijska zajednica kontinuirano izbjegava. Nakon mog onakvog prebijanja i zlostavljanja u banjalučkom zatvoru možemo očekivati samo veći strah unutar javnog diskursa.

U jednoj očigledno unaprijed planiranoj akciji izložen sam brutalnom nasilju samo što sam zakoračio u unutrašnjost zatvora iz kog je Aleksandar Miljatović pušten na uslovnu slobodu kako bi mogao ubiti kolegu Bašića, a ostajemo na dokazima koji ga povezuju sa ubistvom svjedoka Stupara. Očigledno sam u tekstovima pretjerao u raskrinkavanju "državne mafije" i predmetnih ubistava, šta je lako provjeriti čitanjem zadnjih tekstova.

Idemo korak dalje! Polako očekujem rezultate vještačenja predmeta i tragova izuzetih iz kuće Rađena vezanih za ubistvo Davida Dragičevića, gdje imam formalni status prijavitelja i svjedoka. Problem čini što tih 500,00 KM neplaćene kazne pretvorene u zatvorsku potiče iz prethodnog ataka na moj život i fizički integritet od 3. septembra 2018. godine. Samo 13 dana nakon što sam dopunom prijave za Davidovo ubistvo procesuirao javnosti poznate policijske i pravosudne zločince organizovano je slično protivpravno zatvaranje i ugrožavanje OPASNOG SVJEDOKA. 

Uz to još od marta 2021. godine detaljno objašnjavam kako su pokušaj ubistva iz 2018. i potonje brutalno umlaćivanje počinjeni na štetu SVJEDOKA-SARADNIKA Mihajla Stupara. Svojom istrajnom istragom i načelnik Bašić postao je takođe opasan svjedok protiv organizovanog kriminala, zbog čega je onako mučki ubijen. Sticajem okolnosti ili ne, ali još jedan važan svjedok ovih procesa je ubijen - Jasmin Selimagić.

I sad involvirani kriminalci ili razni botovi na mom blogu i kanalima pišu o nekakvim mojim podvalama ili "teorijama zavjera", a kad bih doista bio eliminisan poput Stupara, Bašića i Selimagića takvima bi inspiracije samo porasle. Krajem 2008. godine povezao sam preko 10 ubistava nevinih žrtava i svjedoka spremnih da progovore i odlično znam kako funkcionišu zločini sa "potpisom države" i o čemu tačno govorim. 

Ono šta mi nije jasno jeste društveno ignorisanje ovakvih monstruoznih zločina i ispoljavanja moći mafije. Zar ljudi ne prepoznaju opasnosti po sebe i svoje bližnje? Treba li da nabrajam imena mrtvih koji su razmišljali: "Ma neće mene"? Hoće, jer Prijedor "pliva" u drogi gore negoli dok je Dugi Railić bio na slobodi, a u maloj bari prepunoj krokodila kanibalizam je neminovan. Baš kao i stradanja nevinih građana!

Sa druge strane mnogima je "prihvatljivo" da profesionalce koji su decenijama štitili građane i opštu sigurnost prebijaju u zatvorima zbog vjerodostojnog informisanja javnosti i izrečenog mišljenja, a višestruke ubice puštaju na slobodu kako bi i nadalje ubijali. Kakvom se opštem dobru nadate kad iznosite takve nenormalnosti i nepromišljenosti? Kakve odgovore šaljete na vama odaslane poruke gospodara života i smrti?!

P.S. Još uvijek čekam reagovanja "prijatelja" Kostreševića i Jevđenića, a potom slijede zahtjevi za pristup spisima i dokazima. I nova procesuiranja. Ili se po navodima pojedinih komentara ipak nismo dovoljno dobro upoznali?

 




Primjedbe

  1. Dobar tekst. Boro ko sad radi bjelo u Prijedoru?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam baš jasne podatke, ali sve je isto kao i pod Dugim - osim što je promet bitno povećan. U dijelu koji se tiče grupe koja decenijama djeluje pod Supićem i Dugim tačno znam ko je započeo vraćanje kontrole nad poslovima i ko je kasnije sve stavio pod kontrolu, ali mislim da imena nemam potrebe navoditi pošto nisu neka tajna, a i u toku je zanimljiva istraga.

      Akcija hvatanja Krljana sa 773 grama heroina najbolji pokazatelj je ovih navoda. Čuj kod njega naći toliku drogu, a nivo mu je bio "kvoter" i "pola" (grama) maksimalno znači da smo u ozbiljnim problemima na domaćem terenu. Ovo šta rade "špediteri" ka Evropi problem je mnogo šire prirode, a heroin na prijedorskim ulicama znamo kakva je opasnost. Generacije su uništavane jedna za drugom i kako je vrijeme odmicalo tim nesrećnicima sve više sam sređivao liječenja i komune, a izbjegavao zatvore, jer glavni krivci bili na položajima i u organima, dok su ovi ovisnici uništavai i sebe i porodice.

      Izbriši
    2. Da li ste vi Borislave nekad zapljenili veću količinu droge ? I mnogo zanimljivo da ste sve radili , vidim pišete narkomanske doze kvoter , pola , kolika vam je najveća zapljena bila što se tiče opojnih droga , i šta bi sa ovim kvoterom što je uhvaćen sa 773 grama ?

      Izbriši
    3. Neodgovara Bora-Bora ljudima koji imaju dijecu i rade treću smijenu , nemoj misliti da će ti odgovoriti , jer je on sad zauzet saniranjem uma !

      Izbriši
    4. Ja sad baš pijem kafu i čitam naravno da će meni odgovoriti jer idem u prvu smijenu , kvoter je koliko znamo u KPZ !

      Izbriši
    5. Bio si u pravu ( NEZNAM KO ) još vidim i da je tvoj komentar obrisao , tako je to kod njega !

      Izbriši
    6. Moje konkretne zapljene su bile 300 grama heroina sa teglama sa ostacima prodane droge i vagama zbog kojih je izrečeno 4 i 4,5 godina robije (Banja Luka), pa prsretanje 2 kg spida iz Holandije... Prvi sam na Balkanu našao zasad Skanka i objasnio kakva nova droga je u pitanju, godinu-dvije prije negoli se za to pročulo. Moja akcija bila je i kad je banjalučki policajac pao sa kilom heroina, pa su mi je Mikan i klošari "ukrali", a onda je i zabrljali do balčaka. Toliko se mogu sjetiti ovako na prvu od onoga šta sam sam otkrio i radio, dok bih o svom učešću u velikim istragama mogao mnogo pisati.

      Izbriši
    7. Ovaj kako ga zovete kvoter pada sa 773 grama , vi kažete heroina , u vjestima bjela praškasta materija , ja sam mislio da je to neke druge boje žute , ali danas imamo sve i svašta tako da je to onda tačno što ste naveli Borislave , i kako ne piše ništa za pritvor da je određen ? Da li je on u pritvoru ? Nešto tu nedostaje ?

      Izbriši
    8. Pa pritvor , aj ti spavaj sad će kraj treće smjene kao i meni , da mu je određen pritvor pisalo bi , i idi kući i uživaj , a Boro kad uhvati vremena bolbe će ti objasniti !

      Izbriši
  2. dobar tekst boro, inace te sibam po bubrezima u 95 % tekstova ali je ovaj dobar ! jedino me jos drzi ljutnja koliko si samo KOSTRESA svog dizao u oblake a za svo to vreme onaj Vaskovic je pisao o kakvom stvoru se radi a tebe su trebali umlatiti u kazamatu da bi ti se razdanilo7

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I nije u pitanju klasičan tekst, nego više javno svjedočenje o problemima sa kakvima nam se valja hitno suočiti ako želimo dobro i sebi i okruženju. Pazite jednu stvar. Dok su zatvori punjeni kao nikad ranije, dok su oduzimane nikad viđene količine droga davao sam masovnu podršku svima koji su radili te vrlo rizične poslove. I nisam iznosio laži poput Vaskovića koji pobrka ljude i izlupeta gluposti pa iskonske junake proziva kao najgore zločince. Mnoga "udarna imena" sa njegovih tekstova davno je zaboravio jer je okaljao izvanredne profesionalce.

      I vezano za Kostreševića iznosio je laži kako su mu plaćali narkodileri i tajkuni, gdje sam pojedine čak imenima prozvao i objasnio istinu. Ne znam šta je izazvalo preokret kod Kostreševića nemam jasan uvid, ali vidim šta radi i ono šta ne radi, a morao bih, i spram toga se određujem. Kada su redovito privodili i ispitivali pokvarene prijedorske policajce prenosio sam to i podržavao smatrajući da će oni lako propjevati (tipično za policiju), pa ćemo napokon doći do istine i pravde. Nakon uočavanja frapantnih obrta i da se policijski banditi u stvari štite krenuo sam sa oštrim kritikama i detaljima.

      Danas je problem što moje navode svjedoci potvrđuju na suđenju, a tek slijedi uvođenje materijalnih dokaza koji to "cementiraju", dok pravosudna mafija bukvalno razara istragu ubistva Šmita koja je života koštala Bašića. To je moja crvena linija nakon kakve "skidam rukavice" i udaram u čelo. Ovo sa zatvorom nije pokazatelj moći, nego potez očajnika ozbiljno uzdrmanih i na sve spremnih nakon što su javno demaskirani - pa bilo to i sa nivoa mog bloga. Bitno je grudvu snijega zakotrljati niz padinu i lavina neminovno slijedi.

      Izbriši
    2. "Ovo sa zatvorom nije pokazatelj moći, nego potez očajnika ozbiljno uzdrmanih i na sve spremnih nakon što su javno demaskirani..."
      E u ovoj recenici je sva sustina izrecena!!!
      Ubistvo Davida Dragicevica je pokazalo da im se ozbiljno ljulja tlo pod nogama, a ovo sada je definitivno njihov kraj.
      Toliko ljudi je stradalo, toliko omladine i njihovih porodica upropasteno zbog njihove rabote sa drogom... a za koga sve to? Za ciji interes? Za interes stranaca koji su nam prvo podmetnuli bratoubilacki rat, zatim nas navodno razvadjali i spasavali, pa nas malo bombardovali, a onda nam postavili ove IZDAJNIKE na vlast i u opoziciju. A ove moralne nakaze koje su dovedene na vlast zdusno izvrsavaju zadatke svojih zapadnih gospodara misleci da je zivot samo ono sto oni danas zive. Ne razmisljajuci da ce im potomci placati cijenu vijekovima i proklinjati skotove i na ovom i na onom svijetu.

      Izbriši
    3. Znam mnogo ljudi iz policije koji su prije 10tak godina kleli se u Jevdjenica i Kostresevica, a vec odavno samo odmahuju glavom. Neki od tih Ljudi su im i danas blizu... mislim tj.nadam se da ce odraditi pravi posao i uskoro svjedociti, ako vec nesto znaju.

      Izbriši
    4. Kleli su se u Kostreša nakon ubistva Bašića i brzih rezultata, a šta se onda prelomilo slabo ko konta. Ugoavnom i stranci iz međunrodnih istraga odavno ga zaobilaze. Ovo sa ubistvom inspektora u Bijeljini mislim da je prelomno jer vidimo da nikog ne zanima šta se doista desilo.

      Izbriši
    5. Re : "Za interes stranaca koji su nam prvo podmetnuli bratoubilacki rat ..."
      Koliko mene sjećanje služi ... , tih "bratoubilačkih" ratova je bilo bar tri , u prošlom vjeku , ako tu ne uračunamo i zataškani MAS-POK '71.-'72.. Da li su isti stranci mogli toliko puta iste natjerati na bratoubistvo i Jasenovac , Kozaru , crkvu u Glini , Jadovno i da ne nabrajam dalje ali ću samo dodati Mačvu u WWI kao i logor u Doboju?

      Izbriši
    6. Slobodno procitajte stosta iz istorije, necu se ljutiti, pa cete shvatiti od kog vremena prvo englezi, a sada ameri stvaraju vjestacke krize i ratove.
      Zasto smo imali Irak? Zasto Avganistan? Izreal i Palestinu danas? Svi ludi na ovom svijetu poput srba i hrvata, ajde molim te...

      Izbriši
    7. Re: Borislav R.
      Zaista, nikoga ne zanima ubistvo inspektora... ovo je jos nenormalnija situacija cini mi se i od one iz 2018.godine

      Izbriši
    8. Mogu Vam reći da i jesam čitao i , pomalo , istraživao istoriju a došao sam do zaključka da su neki drugi i to mnogo prije "engleza" i "amera" provocirali ratove i sukobe. Meni je , kao Srbinu , veoma uvredljivo da me postovjećujete sa 'rvatima upravo zbog zločina prema mojim precima na koje su bili , u svojoj naivnosti , "natjerani". dozvolićete mi pravo da o njima ne mislim , poput Vas , kao o braći. Nadam se da ste bar toliko korektni? A što se pisane istorije tiče ... , dalo bi se i o tome štošta napisati ali onda bi me proglasili za teoretičara zavjere a i to je daleko od istine jer se neke teorije potvrđuju u istorijskim knjigama pisanima upravo na jeziku kojim se služe Englezi i Ameri.

      Izbriši
  3. Drüze piseš kao procesuirati šta ti misliš oni što su te tukli dače ih procesuiranja pa da imaš dokaze niko ih nece dirati šta ti misliš da gosbodin kostreševič nešto učiniti da pohapse što su te tukli imaš u ovum tekstu što si reko davno ok tačno al ova zadnja rečenica spisima dokazima neče niko odgovarati što te tukli

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Valja poznavati propise i praksu, pa znati šta ko i do kada mora zadokumentovati ili preduzeti. Kada "prođu rokovi" ja se odlično snalazim i u naknadmim falsifikatima i u propustima, a možda najbolji pokazatelj toga je preko hiljadu procesuiranih kradenih i krivotvorenih auta iz akcija koje sam izveo upravo zasnovano na službenoj dokumentaciji organa. Zato sam i radio nacionalne i međunarodne istrage protiv svojih načelnika i raznih "kolega".

      Ja Kostreševića ni vidio niti čuo od anketnog odbora iz 2018. godine nisam, baš kao nisam demantovao tvrdnje mnogih da uživam njegovu zaštitu pošto vazda balansiram na tankim ivicama opasnosti. Jevđenić bez kosultacija sa njim nema šanse da bi dozvolio ovo šta se desilo, bez da ulazim u druga dešavanja, tako da su sami načinili preokrete u našim odnosima. Odlično znam kako se traže pristupi spisima i dokazima, znam šta trebam tražiti i tu se uzdam dolaženju do pune istine. Baš kao što znam i procesuirati odgovorne. ZNAM I NEKE POTEZE KAKVE DOSAD NISAM POVLAČIO, A VJERUJTE DA ĆE IZNENADITI MNOGE. Mene ne zanimaju Šimit ili slični, no zna se koja međunarodna uticajna tijela nastupaju kada države moraju objašnjavati torturu protiv ljudskih prava i sloboda, a posebice nas novinara.

      Izbriši
    2. Kolko znam reko si da si se vidio kostrešvičem da si zvao da se na pola puta vidite to si na bloku reko

      Izbriši
    3. ma to je bilo na blogu prije ovog, novi dan nova nafaka a jebem ga ti bas ne znas nista o zivotu !

      Izbriši
    4. Pisao sam kako smo radili prije 10-13 godina i o tim sastajanjima.

      Izbriši
    5. I ko je sad direktor KPZ Banja Luka ?

      Izbriši
  4. Laz sve, znali su da traze da nekog ubiju, nisu znali koga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam Darka Ćuluma odmah prozvao jer je nepobitno znao ko može biti meta Dugom, bez obzira što se u informaciji samo pominjalo "prijedorski načelnik". Elem, bukvalno svaki prijedorski policajac po tome znao je da to može biti samo Radenko Bašić, jednako kao i pola grada, a o Goranu Mikanoviću da ne govorimo.

      Uostalom, Jurišić je priznao da je od kraja 2021. godine znao za pripremanje ubistva Bašića, a ne nekog neidentifikovanog. Zato što mu je tako prenio Mikanović, kao i ostalim iz te banditske grupe. Eno pritiskaju Hasanagića i još jednog pa ćemo vidjeti šta će oni izjaviti, ali opet samo zato što Tužilaštvo BiH tako nalaže istragom.

      U konačnici da sam mogao znati šta se dešava jedan razgovor sa Dugim i Bašić bi danas bio živ i dobrog zdravlja. I više nego dovoljno je bilo da mu dam do znanja kako mu taj naum ne valja i da odustane, a još uvijek imam kolega za "preventivna hapšenja" i ozbiljnije metode odvraćanja od zločina. Sve šta sam prije ubistva čuo ili zaazio nudio sam da me saslušaju, a neka ministar i njegov novi savjetnik Vujanović objasne zašto nisam saslušan. Uostalom na Dugog i motive ubistva ja sam naveo kolege iz BL, a dio korespodencije sam čak objavio.

      Izbriši
  5. sta Mikan radi u Austriji ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Različite su priče, no bitna je ona kod koga je prvo otišao pošto je lik za njega godinama krijumčario drogu po inostranstvu. Nije neka tajna ko je u pitanju, a bolji poznavaoci prilika znaju kako je "supruga" glavni igrač i ovaj joj nije prvi kog je uvela u organizovani kriminal.

      Izbriši
    2. Jebo te mikan nigdje marke nema, kakva droga i on

      Izbriši
    3. Nebrojeno puta sam se pitao zašto Mikan srlja iz Kriminala u kriminal, a na materijalnoj strani se to nikad nije bitno vidjelo. Doduše, posebno zbog mojih uticaja, on je kratko opstajao na funkcijama i zgrtao pravu lovu, a onda bi se godinama povlačio od nemila do nedraga (B. Luka, Gradiška) sa slabim primanjima.

      Izbriši
    4. Mikan fukara je na bauštelu , moleraj.

      Izbriši
  6. Samo laž i mržnja i ništa drugo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako lažem ja ne lažu zapisnici sa suđenja i sva sila drugih dokaza i materijala čije čuvanje je TRAJNO. I nema u meni mržnje pošto mnogi koji su mi nanijeli teško zlo žive jako komotno, a u stanju sam im živote pretvoriti u pakao. Bukvalno. Čuj problem im što pišem na blogu i sve radim javno umjesto da koristim "pogodnosti noći". Milion puta sam naveo da kad odlučim sam dijeliti pravdu svi će vidjeti posljedice toga, a baš me briga u šta će ko sumnjati, nego samo šta je moguće dokazati. A svašta se naučilo za tri decenije službe.

      Izbriši
  7. Ljudi moji,ako je boro dobio batina u njemu još više kuva mržnja. On sjedi kući i sklapa priče....jel on to navodi šta bi država,tužilaštvo,sud trebao raditi. Pa samo proziva ljude koji njemu smetaju,a on jedini izbačen iz policije, šta si ti bolji od d.j. što je dobio otkaz. Pa da si išta znao i išta pošteno radio nebi te izbacilo, pa nije moguće da niko od ministara direktora načelnika nije prepoznao te tvoje "kvalitete", kako vidim u tebi ništa nisu pametno naşli, a kako koji novi šef dođe,ti ga hvališ dva dana,pa poslije dva dana pljuješ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako sa "mržnjom" povezati prenošenje dešavanja sa suđenja? Niti sam sudija niti tužilac da upravljam postupkom, nego samo prenosim šta se dešava. I podsjećam da sam upravo tako objašnjavao sporna dešavanja kako se danas na suđenju dokazuje. Jesam li odmah objavio da nije trebalo hapsiti i mlatiti onolike ljude, nego 5-6 policijskih bandita i ubistvo Bašića bi bilo ekspresno riješeno - zajedno sa ubistvom Stupara?

      Iz prethodno i kasnije poznatih dokaza i činjenica vidimo ko je bolje ocjenio situaciju, a uz ponavljanje da sam ovima iz BL ja dao Dugog i polazne informacije. Doći ćemo polako i do materijala koje je Bašić dao Vujanoviću dva mjeseca prije ubistva, a ovaj ih nije predao za potrebe istrage ubistva i još mnogo toga pride. Uvijek ističem da svoje objave podređujem interesima istraga, pa tako ne žurim u mnogim detaljima na kojima zasnivam svoje navode.

      U konačnici nisam "izbačen" iz policije, nego nezakonito maknut upravo kako bi mafija mogla raditi stvari koje se bar danas znaju. Ja sam ponosan što me je zločinac i kriminalac Dragan Lukač onako eliminisao iz službe koju je pretvorio u privatnu kriminalnu organizaciju, pa kako da onda gajim mržnju. Imao sam i danas imam nebrojeno pravnih načina da povratim nezakonito prekinuti radni odnos, no ništa od toga ne preduzimam pošto sebe ne vidim u jadu i čemeru koji vlada.

      Izbriši
    2. Mikan!Baš čudno,kako ode u zemlju EU,i Rajlica smaknuse,nesto mi ta opojna masa dolazi iz Slovenije i preuzese Krajinu!A pitanje iz predhodne objave,koji je postavio anonimni,taj kriminalac sto pitas za njega vidim voza ST tablice,iz Ljubljane pravo u Pazovu!Treba konce povatati

      Izbriši
    3. Ja koliko znam tebe su ljudi videli u Sloveniji,i to baš jučer!Gadno smrdiš

      Izbriši
  8. mislis Boro da se Vanja vraca u igru ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koče raditi jel vidiš da svi otresu ko kruške

      Izbriši
    2. Boro licno zna cija ih zena sve uvlaci u taj sverc, ali nece da napise o kome se radi !!!

      Izbriši
    3. Reci onda ti koja je ta

      Izbriši
    4. Mozda ljubavnica, ne zena

      Izbriši
    5. Ovo nisu pitanja za javna raspredanja, a onima koji ne znaju odgovore nije važno šta god napisao.

      Izbriši
    6. Boro je pominjao da zna ko je naslijedio Dugijeve poslove i onda se ušutio , on imenuje samo kad su u pitanju ljudi pod zemljom ili u zatvoru ... cupi .

      Izbriši
  9. Dakle Bašić je insistirao na procesuiranju ubistva Stupara i zato je platio glavom. To je kao motiv za njegovu likvidaciju. Zašto je to Bašić radio? Lako je izguglati po blogu, spomenuo si Bašića svega par puta pre nego sto je "ubiven" i za njega si napisao da je nesposoban. Koji je Basicev motiv da istražuje ubistvo Stupara? Mogao je to pustiti i mirna Bosna. Nategnuta je to priča. Mislim da je motiv za likvidaciju nesto drugo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bašićev motiv za istraživanje Šmitovog ubistva identičan je svakom drugom krivičnom djelu koje je radio. Kad se na neko djelo ili kriminalnu pojavu nakači Baša nikad nije odustajao, a često je znao srljati ili nepažljivo pratiti posljedice (mržnja, sukobi, opasnosti...). Po njegovom postavljanju nakon smjene Mikana naveo sam kako nije dorastao ili sposoban nositi se sa tako složenim i opasnim situacijama, a posebice unutar gadnih okršaja tada eskaliralih, šta se na žalost svih nas materijalizovao najgore moguće. Uz to banditi su ga iskoristili na najgori mogući način za svoje lične interese i kasnije govorili: "Ko ga je*e bio je glup".

      Kamo sreće da je pažljivije slušao i bolje razumio ono šta sam mu ispričao bar stotinu puta, konkretno sa kakvom bandom radimo i od kojih opasnosti se najviše treba čuvati. Jok, zanio se kako je često umio i nije se znao zaustaviti dok nije stradao, a ovoga puta mene nije bilo da reagujem kao više puta ranije i šta nije tajna među našim bliskim kolegama.

      Izbriši
    2. Ne, ti si pisao kako Lukač štiti Bašića da ne odgovora za krađu droge iz policijske stanice

      Izbriši
    3. A onda si nakon što je ubijen obriso taj tekst i krenuo glumiti njegovog prijatelja, a nisi mu bio na sahrani

      Izbriši
    4. RE: "ti si pisao kako Lukač štiti Bašića da ne odgovora za krađu droge iz policijske stanice"

      Pisao sam kako Lukač štiti Vujanovića, a sve i dalje stoji na blogu pa provjerite

      Izbriši
    5. "Suočen sa brukom kakvu mu je priredio Duško Z. načelnik Vujanović po ustaljenoj navici moli ministra da skandal zataškaju koliko je to moguće u datim prilikama. Zato prvo pitanje ovog "javnog saslušanja" ministra Lukača glasi: da li je odobrio zataškavanje slučaja i aboliranje od odgovornosti načelnika Sretoje Vujanovića, Radenka Bašića i Igora Egića? " Lažovčino

      Izbriši
  10. Basic je samo radio svoj posao casno i posteno za sta je primao platu. A to sto su mu kolege bile smrdljive, korumpirane bitange i kostale ga glave, e to ce im svima jednog dana trgnuti na nos. Sto bi nas narod rekao i nad popom ima pop

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima "pop nad popom" i to su DEA i službe okolnih zemalja koje su u Prijedoru konstantno preko godinu dana. Moji prvi komentari na temu rada tih službi bili su upravo oko ogorčenosti na našu policiju zbog sramnog pomaganja bitangama u svojim redovima koje su znale šta se sprema i pustile da čovjek onako strada, a policajci u načelu takve stvari ne praštaju. I posljedicu sam najavio da će sve više djelovati na terenu, a sve manje MUP RS gledati kao kolege.. zadnja akcija sa Krljanom i skoro 800 grama heroina je najbolji pokazatelj toga pošto je riječ o dojavi za drogu, pa sad prate veze i tokove.

      Izbriši
    2. 800 grama pa koga ti praviš budalom ljudi padaju sa 20 g 30 i stave slike oduzete droga digitalna vaga a od 800 g što su sad nasli ni slike ni koja droga je u pitanju a od narkomana jedan gram uslika i stave na portal boro sereš previš ovde pričaš kosteševič tvoj zaštitar tvoj drug a zabi ti nož kakva droga u prijedor pa poslje tuč i teško pretučeni ljudi ni krivi ni dužni pisali krv i 200 i nesto ljudi po dvorani drzali nije bilo mjesta poslje toga ti misliš dače neko raditi drogom nekazem da nema ima al manje

      Izbriši
    3. Lijepo sam objasnio da je Krljanov pad rezultat dojave druge agencije i njihove opracije praćenja daljih dešavanja. Šta da stave na sajt kad pojma nemaju šta ih je snašlo?

      Izbriši
  11. Mogu li Milojica i Karan rijesiti sta po pitanju te droge u PD o kojoj pricate

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da mogu... oni to vec rjesavaju.. vidis da kazu da posao sa bijelim cvjeta. Da se droga jos vise i bolje valja po Prijedoru i drugim gradovima RSa i cijele BiH. Kako koji ministar dodje, a nama milina naprosto.. sve probleme rjese. Mi nista ne treba da brinemo dok je ovakvih u policiji, tuzilastvu, sudstvu itd... samo da djecu radjamo koju ce oni ubijati i nista da ne pricamo

      Izbriši
    2. Pa to se manje -više i konstatovalo i uveliko se raspravlja o promjenama. Sad, baza/lokal ukazuje na probleme, a oni koji su odgovorni negiraju i kako to već biva, no smjene su prilično izvjesne

      Izbriši
    3. otkud DEA u prijedoru Boro ako mislimo na amere, i sta komentari hoce da kazu da je i Milojica mozda mutan ?

      Izbriši
    4. DEA mjesecima ima operativni centar u Zagrebu, dok hrvatske službe realizuju zadatke u Prijedoru. Milojica nije "mutan" ili šta slično no nema rezultata. Ponavljam droge u PD je više nego u vrijeme Dugog a policija spava zimskim snom.

      Izbriši
    5. Nismo mi čuli ništa novo od tebe ... laprdaš kako znaš ko valja gudru i ko je razgrano poso poslije Dugija , da Prijedor pliva u gudri a ne smiješ da kažeš ko ? Nijedan ozbiljan kriminalac nije nikad valjao gudru u Prijedoru jer da bi to radio mora biti u talu sa prijedorskom murijom , mora da namiješta ljude , tržište malo svi znaju ko se drogira i ko kome prodaje . Jedan ozbiljan i čist policajac za jedan vikend mogo bi da pohapsi sve dilere na dijelu, a prije toga dovoljna su dva mijeseca za opservaciju dilera da vidite od koga nabavljaju . Sa današnjom tehnikom minijaturnim bežičnim kamerama , bubicama , da ih postave po zgradama , ulazima, kombijima ,kolima ispred kuća stanova , lokala , po stanovima , svi bi popadali . A što to murija ne radi ? Jasno svima ...

      Izbriši
    6. A ko će u tužilaštvu i sudu izdati naredbe policiji za takve posebne istražne radnje i korištenje opreme? Bez naredbi sve dokaze koje bi našli mogu baciti u Sanu, dok ja u ovim tekstovima i pokušavam poentirati kome služi pravosuđe. Pritom, kako pošteni policajci da dođu do opreme i rade poslove pored kriminalizovanih šefova? I da ih ujedinjena institucionalno-ulična banda ne pobije prije ikakvih rezultata?

      Izbriši
  12. PRE CCA 6 MJ. SAM TI REKAO DA JE TVOJ KOSTREŠ MUTAN KAO I SVI OKO DODIKA JER MILORAD NIKAD NE BI DAO MOC TAKVU POSTENOJ OSOBI ALI SI TI BORO ISPAO OVAN DVIZAC TVRDECI DA JE KOSTREŠ BOG TOG POSLA ALI DOBRO DEMANTUJES SE CESTO TAKO DA TE NECU UGNJETAVATI PREVISE

    OdgovoriIzbriši
  13. To oko BiA u Prijedoru i frke sa nekim Puzom?!Jel moguce da su narkotici?Posto ima price da je to brat od visokog funkcionera SP koji radi i bude u Dojčlandu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nece ti Boro o tome previse detaljisati, ipak je SP Bajina stranka, pitaju ga to vec mj. dana bas oko tog Puze ali tu je Bora nemocan, nije u toku, nije vazno itd. da je dobio nalog od dr. crtice znalo bi se sve sta i kako je bilo

      Izbriši
    2. Boro neće o tome uopšte jer pojma nema, preko onoga šta čitam u komentarima.

      Izbriši
    3. Nije tu taj neki Puza nista kriv,nego njegova"MISICA'necu ovdje o imenima,padala je ona u Makarskoj ili Puli,već gde je probala sve...znate svi o kome je riječ.Nekad drzala lokal posle Bilje Sise.Meni je tu čudnije sto se pijana pandurka zaljubila u Agenta Srbijanskog kada su intervenisali

      Izbriši
    4. pa da Boro zna sta Vučić radi u Srbiji ili Putin u Rusiji ali zato ne zna sta radi Dodik u Bl. ili neki puza u Prijedoru, joj boro boro ako te i likace uistinu zbog tvojih tekstova malo te i likace ali pre da te deru zbog tvog mudrovanja

      Izbriši
    5. Kevin, drzala lokal posle bilje sise, mislis drzala ex plavu lagunu ili ?

      Izbriši
    6. Trebalo bi me i gore "likačiti" zbog mojih tekstova? Zanimljivo. Možda bi vješanje ili streljanje dalo više učinka?

      Izbriši
    7. Pa Vi ste Borislave , u nekoliko navrata , veličali domete prošlog sistema u kojem je policija mogla i upucati one koji su se opirali a za to ne odgovarati. A sada ... , sada pričate malo drugačiju priču kada ste Vi u pitanju.

      Izbriši
    8. Pa nije Boro ni kriminalac, ni diler ni ubica pa da ga treba mlatiti i hapsiti, zna se kome se to radi

      Izbriši
    9. Kako vi to možete potvrditi , a sastajao se ne jednom već mnogo puta sa Šulom , pa se spominju neke plantaže marihuane .......! Možda bi vas trebalo sa Borislavom detaljno ispitati o Šuli i i tim plantažama u Prijedoru !

      Izbriši
    10. Imali ista da je policija rjesila bez tvoje pomoći , ispade sad čitav MUP u Prijedoru da je .....

      Izbriši
    11. Re : "Pa nije Boro kriminalac ..."
      Nisu ni mnogi koji su bili hapšeni i ubijani , od strane policije u prošlom sistemu za kojim Boro žali , bili kriminalci pa su prolazili kao Boro i mnogo mnogo gore. Bilo ih je masa nevinih po zatvorima i zdravih u ludnicama zatvoreno. Za takvim sistemom Boro žali i sada kada mu se taj sistem vratio to mu se ne sviđa jer je on na pogrešnoj strani batine. Da se razumijemo , Boro je prebijen na pravdi Boga ali ću ponoviti da je žalio za vremenom kada se to radilo bez odgovornosti policije pa čak i za ubistvo koje se podvodilo pod opiranje hapšenju ili pokušaj bjega. Ili jednostavnije , u pitanju su dvostruki aršini. Da li je malo jasnije???

      Izbriši
    12. RE: "Pa Vi ste Borislave , u nekoliko navrata , veličali domete prošlog sistema u kojem je policija mogla i upucati one koji su se opirali a za to ne odgovarati..."

      Možete li shvatiti da govorimo o različitim sistemima. Bivša Juga imala je izuzetno blagu kaznenu politiku sa 15 godina max zatvorske kazne i 20 godina "doživotne", ali jakom prevencijom. Jedan od oblika prevencije bile su "poruke" da se počinioci najtežih djela ne nadaju blagim kaznama pošto neće preživjeti hapšenja. Danas imate kaznu doživotnog zatvora u bukvalnom smislu, a zemlja grca u organizovanom kriminalu. I nemate ništa šta bi mogli nazvati sistemom bezbjednosti.

      Vidite, sa 19-20 godina kao snajperita imao sam široka ovlaštenja, ali i obuku kako ih tumačiti. JNA je obučila hiljade i hiljade snajperista i, gle čuda, nigdje nijednog u ratnim zločinima ili kriminalu, odnosno niko nije zloupotrebio stečena znanja. Ističem da snajperista nije neko sa određenom puškom, nego osoba sa takvim VES-om i obukom, bar što se tiče bivšeg sistema.

      Te razne likove o kojima ste godinama slušali i čitali, poput Zvezdana Jovanovića koji nema dana snajperske obuke, nemojte podvoditi pod ovo o čemu govorim, nego strikto o ljudima koji su prošli obuke i stekli "zvanja". Kažem, hiljade i kroz generacije čak desetine hiljada ljudi prošlo je obuke i steklo vještine, a nađite JEDAN slučaj zloupotrebe tokom ratova i kriza 90-ih i 2000-ih.

      Ili drugi primjer. 1990. pohvatali smo i radili zaista veliku šiptarsku grupu prije negoli je uspjela raznijeti titogradski aerodrom. Dio njih imao je zadatak likvidirati nas iz vojne policije, pa se dešavalo da hapsimili čuvam te koji su mene trebali ubiti. Ne samo da ih nisam tukao ili mučio, a moglo mi se, nego čak na tu temu nismo razgovarali iako smo po šest sati znali biti nasamo. Zašto? Pa znalo se koji oficiri šta ispituju, a naše je da vjerujemo u ono šta vrhunski stručnjaci rade. I ne ometamo im posao.

      Recimo da sam u nekim aktivnostima bio "zatvorski čuvar" tih koji su između ostalog planirali likvidacije mene i drugova. Između ostalog bili smo sa njima u ćelijama jer im nije dato da spavaju kako bi ih što prije natjerali da progovore. Kako čovjeka držati budnim treći ili peti dan nespavanja? Glava samo klone ako sjedne, a padaju i kad stoje. Dato ti je da ga mlatiš koliko hoćeđ, ali zaspati ne smije dok ne progovori. Kad nekom od njih glava padne na sto za kojim sjedi ja pendrekom opalim po stolu i nikad po njegovoj glavi, šta je manje učinkovito, ali HUMANIJE.

      Kako sam radio najbolje kaže tadašnja pohvala Antuna Tusa komandanta RV i PVO JNA - pismena, a identično se usmeno izjasnio i Veljko Kadijević. Dešavalo se da u SSNO sretnem i pozdravim Kadijevića, svuda me je bilo i znao sam mnoge, imao posebna ovlaštenja, pa nisam udarao vezane ljude na ambulantnom stolu poput ovog Petrovića i slične gamadi. Po tome se razlikujemo!

      Izbriši
    13. RE: "Možda bi vas trebalo sa Borislavom detaljno ispitati o Šuli i i tim plantažama u Prijedoru"

      Početkom 2003. godine Šila je platio tekst teškog pljuvanja mene i to na naslovnici. Od tada sa njim riječ nisam progovorio, a jedini doticaji bili su preko kontinuiranih sukoba vezanih za moj posao i stvari po kojima je on bio poznat. Naš prvi i jedini potonji kontakt bio je pet dana prije trovanja kada je odlučio progovoriti o poznatim ubistvima u Prijedoru i Dubici, a o čemu sam pisao. Jedan razgovor u mojoj kancelariji iz 2002. ili naredne godine kada smo se posvađali i godinama nismo komunicirali, te drugi prije njegove smrti sve je šta sam sa njim ikad imao.

      Kakve plantaže, kakve muljaže ili o čemu već bandate kad je u Prijedoru netrpljenje mene i Šule bilo nešto opšte poznato. Ovo sam već pitao, samo mnogi bježe od odgovora. Šula je sve snimao u zlatari galeriji, a nakon smrti nigdje tih materijala. Gdje su, ko ih je sakrio? Zna se da su mu redovni "gosti" koje je tajno snimao bili Goran Mikanović, Željko Stojanović, Mima Dobrijević i drugi iz policije, a ponajviše su mu prenosili šta ja radim oko ubistava. Za pojedine snimke znam konkretno koga i zašto tište, pa ih zato i forsiram. Baš kao i činjenicu da je Šula otrovan, a nikad o tome nije bilo istrage ili bar kakvih provjera.

      PIŠITE ŠTA VAM DRAGO, ALI ČINJENICE SU NEUMOLJIVE.

      Izbriši
    14. Stvarno ste me Borislave prinudili da Vam napišem da lupate. U prošlom sistemu je bila blaga kaznena politika ali je bilo dozvoljeno slanje "poruka"!???!
      Pa dobro , ovaj sistem je pooštrio kazne a zadržao je pravo na slanje "poruka" pa su , tako , jednu i Vama poslali i tu nema ljutnje jer je "poruka" mogla biti i žešća pa ispada da ste , sve u svemu , jako dobro i prošli.
      Sada je i debilu jasno kakva je Vaša životna filozofija a sve ostalo što ste napisali u odgovoru sam samo letimično pogledao jer se ponavljate. Naravno , tu je i Vaša dokazana vidovitost pa zanate da sam se , otvorenih usta i razgoračenih očiju , divio likovima poput Zvezdana Jovanovića dok u isto vrijeme nisam imao pojma da postoje super-junaci poput Vas. Što se mene tiče a pošto pažljivo čitam sve komentare , ponovo sam došao do zaključka da je malo čudno da ste sa 19-20 godina bili takav "Rambo" a da ste samo godinu ili dve kasnije bili nezainteresovani za politiku i odbranu svoje države i zanimalo Vas je samo da jurite djevojke po Slavoniji? Pisali ste da ste neprekidno od 19-te godine imali zadužen pištolj pa ni to ne odgovara tekstu u kom ste pisali o gore pomenutom jurenju i nezainteresovanosti.
      I po stoti put pokazujete da niste u stanju kontrolisati ljutnju kada Vam ne odgovara nečiji komentar i da tada , olako , potežete za uvredama pa zaboravljate i Vašu priču kako izuzetno volite razmjenu mišljenja pa makar se u mišljenjima i razilazili a u ovome se , svakako , razilazimo. Iako , moram priznati , imate , ponekad , i prilično dobrih stavova.

      Izbriši
    15. "Šula je sve snimao u zlatari galeriji, a nakon smrti nigdje tih materijala. Gdje su, ko ih je sakrio? Zna se da su mu redovni "gosti" koje je tajno snimao bili Goran Mikanović, Željko Stojanović, Mima Dobrijević i drugi iz policije..." Pa kako ti znaš ko je bio na snimcima ako su nestali? Nešto tu ne štima

      Izbriši
    16. Ima mnogo pametnih ljudi i nije teško povezati neke stvari i što napisa neko gore ,, Svi tajno snimani" , a ti znaš ko su oni , a nestali snimci ? Moje skromno mišljenje daje mi za pravo da napišem sledeće - kad si ga iscijedio i uzeo mnogo kako u prama tako i u zlatu lagano si tražio izlaz i počeo karijeru NOVINARA -BLOGERA ! Jer kao što napisa neko gore ,,NEŠTO TU NEŠTIMA" , ako iko zna zataškati slučaj (Uraditi to profesionalno to si ti jer si bio krim inspektor ) , mislim da ti je i pisao neko u vezi Šule i rekao saznaće se mnoge stvari o tvom poštenju i drugim mnogo opasnijijim stvarima !

      Izbriši
    17. Znao sam za snimke i šta je bilo na njima JOŠ DOK JE ŠULA BIO ŽIV. Nije bila neka tajna da je on sve snimao i deponovao, a često i koristio snimke za svoje marifetluke ili ucjene. Primjera radi znam kako je jedan snimak godinama koristio da ucjenjuje Paviće i zbog kog mu nisu mogli ništa. Znam i kad je pojedince iz službi tajno snimio kako mu prenose informacije iz istraga o ubistvima, pa do toga ko je sa njim pregovarao do 4 sata u zoru na MOLBU GORANA MIKANOVIĆA. Kako znam? Pa u policiji se malo šta može sakriti, a kako je Šula moje šefove i kolege imao za izvore tako sam i ja u njegovom okruženju imao svoje i malo šta su mogli sakriti.

      Izbriši
    18. RE: "Moje skromno mišljenje daje mi za pravo..."

      Mišljenje ti je doista "skromno", negdje nivoa balvana bukve! Ja navedem kako sam sa njim nakon nekih 13 godina obavio jedan razgovor, nakon kog je otrovan (pet dana potom), a ti već "znaš" da sam uzeo pare i zlato. Možda sam ga i otrovao?

      Izbriši
    19. RE: "Stvarno ste me Borislave prinudili da Vam napišem da lupate..."

      Gdje sam napisao da sam bio nezainteresovan za odbranu svoje države? Mislim na Jugoslaviju! I u Hrvatskoj i u BiH potisao sam izjave kojima se stavljam na raspolaganje JNA na dobrovoljnoj osnovi, a šta je značilo da neko drugi (nadležne starješine) donosi odluke. Moje je bilo da kao vojnik izvršavam zadatke, a nikako da "razbijam glavu" oko odluka i politika. I da jurim djevojke!

      Zašto sam bio nezainteresovan za politiku? Pa jedina stranka čiji sam ikad bio član, konkretno SKJ, više nije postojala, a nijedna druga nije me zanimala. I danas sam deklarisani komunista. Kada je SFRJ formalno prestala postojati uveliko sam kao pripadnik JNA bio uključen u rat i po inerciji ostao u VRS kako bih branio svoj narod, no sa SDS-om nisam imao doticaja toliko da sam sa nekim kafu popio, a kamoli "vodio politiku". Za tadašnji SDS imao sam samo kritike kao i za današnji SNSD i svaku drugu etno-klerikalnu politiku.

      U stvari ne znam šta je čudno u mom ponašanju? Vojnici se ne bave politikom i po principima struke od politike se distanciraju. Isto je sa policajcima. Čak imaju zakonsku zabranu učlanjivanja u stranke i bavljenja političkim stvarima. To što se ovi postulati sve manje poštuju ne znači da ih se neki od nas nisu pridržavali tokom višedecenijske službe, odnosno da današnji mladi pripadnici službe ne praktikuju iste principe. Baš kao što i jure djevojke!

      Izbriši
    20. Nemoguće je s' Vama , Borislave , uopšte ulaziti u bilo kakvu priču jer sve izokrećete a i svakim danom stičem utisak da svjesno pribjegavate manipulacijama i lažima. Ovaj put ću se samo osvrnuti na Vašu tezu pa citiram :

      "Vojnici se ne bave politikom i po principima struke od politike se distanciraju. Isto je sa policajcima. Čak imaju zakonsku zabranu učlanjivanja u stranke i bavljenja političkim stvarima."

      Opšte je poznata stvar da su svi oficiri JNA , osim nekolicine a koja je zbog toga trpila posljedice , bili članovi iste partije koje ste Vi bili član. Kada je ta partija nestala sa političke scene , odnosno transformisala se ili , još tačnije , samo promjenila naziv , onda su oficiri JNA prešli u novoformirani : "SK - Pokret za Jugoslaviju".
      Ovo su sve činjenice bez obzira na sve Vaše pokušaje da stvari prikažete u drugom svjetlu.

      Izbriši
  14. Boro ce samo o onome sta bi njemu najvise pasalo,bolesnik

    OdgovoriIzbriši
  15. Boro dobro znas a lupetas o ubistvu Basica da ovi optuženi nisu glavni krivci.Cuj profesionalni ubica ostavi oružje dokaz zločina.Pa to nema ni u crtanom filmu.Pistolj uslikan na telefonu dokaz .Pa to i laik vidi da je namjestaljka.Ko je odgovoran u centru Prijedor sto je ukradena droga i automatska puška sto to Boro nekazes.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za krađu droge i oružja jedini sam objavio punu istinu, a onda ih provalio za još tri kile sakrivene marihuane. Ko je profesionalni ubica? Kreten Miljatović? Pa vi niste normalni, a onda se nemojmo čuditi šta banda u organima izvodi.

      Izbriši
    2. Pa ti i jesi jedini....trenutno koji hodi...šizofrenik

      Izbriši
    3. Šta je namiještaljka ????? Dva nižerazredna kriminalca seljobera Dugi i Miljatović se dogovorili da ubiju Bašića , pa šta ste očekivali da neće ostaviti dokaze , pa oni su provaljeni nekoliko mijeseci ranije , samo što kriminalizovane kolege od Bašića sve su zataškavali , šutjeli i čekali da ovi amateri ubiju načelnika .

      Izbriši
    4. Boro svi koji čitaju i prate komentare znaju da si sve odglumio (STRAJK GLAĐU ,NATPISI OKO VRATA ,ŽICA OKO TJELA ITD.) ,cilj je bio da skreneš pažnju na sebe i zemlje u našem okruženju (BALKAN) da te neko kako kažu vrbuje i uspjeo si (JER SI BIO I OSTAO BJESAN ŠTO SU TE IZBACILI SA POSLA ) i krenuo si u obračun i rušenje naše REPUBLIKE SRPSKE ! Sad za čiju (DRŽAVU RADIŠ -NEZNAM)? Ali ti radiš na nestajanju naše REPUBLIKE SRPSKE (NAPAO SI SVE INSTITUCIJE ,IMENA DA NE SPOMINJEM) , ko te vrbovao ?Po pisanjima tebi nevalja ni opozicija , niko ko je SRBIN , otvaranjem BLOGA otvorio si rafalnu paljbu na sve SRBE , ti samo između nas zakuvavaš kako kažu od ovog žena na osnovu rekla kazala sa ovim ti to pišeš u komentarima i još tako neke dno dna prozivke žena , porodice blatiš od bivših fukcionera , prijetiš osvetom takvom da ni malo dijete nebi ostavio živo jer bi moglo da se se osveti (TVOJE RJEČI) , pa kad se dokaže istina ti obrišeš ! Dokaza imam na tone evo par primjera gdje bi se i moglo otkriti za koju nepostojeću zemlju radiš i mislim da si potrčko mali kao i sva ŠIPTARSKA GAMAD NA ČELU SA KURTIJEM KOJI MISLE DA ĆE OVI BITI NA KOSOVU MILIJARDU GODINA , A ONI SE RASPADAJU I BIĆE ISTO KAO U AFGANISTANU , A I SAM ZNAŠ KO SU I ŠTA OSTAVLJAJU IZA SEBE AMERIKANCI ! Ti navodno voliš Vladimira Putina kao i svi mi i on se javio više puta i objasnio ... ali tvoja maska sa Putinom nije prošla , jer je tvoj omiljeni lik trenutno KURTI ! Da ti kažem opet si se zajebao , jer Ameri odoše kući jednostavno napuštaju EVROPU , šta to znači nakon svega 100% nestaje NATO , sve se ruši kao kula od karata jer ima jedna zanimljiva možemo je nazvati skraćenica BRIKS (Mole ih Francuzi da uđu nema šanse ) , kako izbjegavaš objaviti napad na početku godine kad su nosili badnjak mali Stefan i njegov brat na Kosovu (AZEM KURTAJ - OTAC MU JE BIO TERORISTA , A ON I DALJE UBIJA NAŠE LJUDE , U BANJSKOJ POTVRĐENO -ZNAMO DA JE PUŠTEN MALO NAKON NAPADA NA DJETE OD 13. GODINA I NJEGOVOG BRATA (SVI SMO GLEDALI ), A SLUČAJ SE VODI TAKO DA JE AZEM VEĆ OSLOBOĐEN , A ,,IZAZIVANJE OPŠTE OPASNOSTI" i puste ga malo nakon toga iz pritvora - nisi ništa napisao , znači da nisi ni u BIA , šta ostaje BORIŠA BAKIR ČVRSTO POVEZAN SA ERDOGANOM ILI HRVATI ŠTO ODMA MOŽEMO ISKLJUČITI kao jednu od opcija ! I mislim kad bi ti onu bjelu kapicu stavili i ti cigaretinu zadundalio bio bi isti , pa ti ličiš na njih ,gdje smo ginuli mi SRBI NIŠTA OBJAVIO NISI , A TO JE KOSOVO I TO OD STRANE KURTIJEVOG REŽIMA KOJI ŽELI DA NAS PROTJERA !

      Izbriši
    5. Otišao je on kao Alisa u zemlju čuda kod svog KURTIJA ,sledeći put ponesi sebi u KPZ kapicu što nose šipci !

      Izbriši
    6. Stvarno čudno Boro , mi godinama ginemo na Kosovu ti ništa nepišeš ?

      Izbriši
    7. re: Boro svi koji citaju. bravo, izvrsno objasnjenje postupaka Borinih, oblati sve Srpsko, ali sta drugo i ocekivati od deklarisanog komuniste ? pobugu pa sami znate koliko je komunizam volio vrkvu i pravoslavlje mi da smo pravna drzava da nije Dodika za te izjave ja sam komunista odmah u zatvor slati, komunizam je Srbe nistio desetljecima

      Izbriši
    8. Godinama sam strpljivo objašnjavao kako ćemo nastradati na Kosovu i sad mogu samo pisati u stilu: "Govorio sam ja vama". Prije zadnjih stradanja objavio sam kako ne treba vjerovati Beogradu jer će Srbi na KiM proći kao mi u BiH i HR, a najmanje bitangi Vučiću. Što vi nešto niste pročitali ne znači da ja nisam objavio.

      Majko mila, eto postadoh saradnik Šiptara. Neki "godinama ginu za Kosovo", samo ne znamo ko su i gdje su nešto radili, a meni prigovaraju koji sam još 1990. djelovao na KiM-u, razbijao terorističke grupe i sično. I tačno se zna šta je rađeno, ta razliku od ovih "poginulih" - sposobnih da tipkaju po tastaturama.

      Izbriši
    9. I ja sam mislio da ću postati kapetan na belu lađu , pa sad idem sa fakultetom prirodnih nauka da radim kao učitelj , jer mi smo pod okupacijom i nema predaje , naša budućnost su naša dijeca i to nam je cilj da makar njih spasimo i omogućimo im mnoge stvari koje mi nismo imali ....idem još autobusom na posao NEMA PREDAJE !

      Izbriši
    10. Vidimo baš si razbio terorističke grupe na KIM, jebu nam majku godina, tako si ih dobrio razbio

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)