JAVNO SASLUŠANJE: Jesu li u zatvorskom prebijanju učestvovali moji "prijatelji" Kostrešević i Jevđenić?!

Informacije koje sam JEDINI objelodanio na ovom blogu uznemirile su mnoge, sve do novoa da i moje "prijatelje" involviraju u brutalno i kriminalno prebijanje sa ciljem zastrašivanja ili čak likvidacije opasnog svjedoka. Odlično sam razumio poruke koje mi odašiljaju i tako im odgovaram ovim tekstom sa novim podizanjem uzavrele atmosfere.

borislav radovanovic blog

Još uvijek trpim snažne bolove i saniram povrede zadobijene brutalnim prebijanjem u KPZ Banja Luka od 28.09.2023. godine - ukoliko nekog zanima u kakvom stanju pokušavam otkriti pozadinu ovog teško nezakonitog čina represivnog aparata Republike Srpske. Na prvu sam pomislio kako je u pitanju situacioni zločin i bez učešća spoljnog faktora, no dosad prikupljene informacije i analiza dešavanja pokazuju vrlo zabrinjavajuću pozadinu.

U prvoj objavi povodom ove teme Prebijanje u odbrani Dodikove časti objasnio sam laži kakve se podastiru unutar zainteresovanih struktura i pokazalo se da politika sa ovim nema blage veze. Drugo pitanje su motivi aktera zločina da dezavuišu javnost i upravljaju organe na krivi trag. Miloradu Dodiku zasigurno nisam zanimljiv pored sile problema u kojima grca i to je nebuloza nivoa inteligencije zatvorskih čuvara.

Prve indicije, koje istine radi nisam blagovremeno i adekvatno spoznao, potvrđene su kao prilično čvrsti podaci. Znači, po kriminalnom naumu i dogovoru uopše nije bilo planirano moje izdržavenje kazne zatvora od 10 dana, nego upravo prebijanje po samom dovođenju - kakvo se i dogodilo. To su mi sudski policajci "signalizirali" prije sprovođenja sprečavanjem da ponesem odjeću i higijenu nužnu za desetodnevni boravak u zatvoru. 

Na upit moje porodice oko garderobe i drugih potrepština konkretno su saopštili: "Neće mu trebati" i jedino su mi dali par sekundi da obučem jaknu preko majice i trenerke koje sam imao na sebi. Pored toga, opet indikativno, više puta su pominjali da mogu ponijeti mobilni telefon, ali da mi ga odmah moraju oduzeti. Prijedorski sudski policajci radili su kako su instruirani, a šta još pride im je naređeno objasniće tokom istrage.

Zbog neupućenih moram objasniti famoznu zainteresovanost za moj telefon, osim podataka u istom. Nisu računali da je moj sistem objavljivanja na blogu i drugim nalozima podešen na više uređaja i upotrebljiv kada sam onemogućen u pristupu. U stvari zbog objave na mom blogu gdje sam odveden naglo je prekinuto prebijanje i započeto je ubjeđivanje kako bih trebao razumjeti "stražarske muke".

Imamo vremena zabilježena na mojim nalozima i vremena na zatvorskim kamerama, pa je lako utvrditi je li objava sa mog bloga bitno promijenila planove. Jedino buzdovan Petrović to nije blagovremeno skontao, pa mi je udarce zadavao i u ambulanti, te su ga drugi morali sprečavati u novim napadima kako sam to opisao u gornjem tekstu.

Mobilni telefon svakako ne bih ponio i dao ga na "čuvanje" mafiji iz državnih struktura, ali medicinsku dokumantaciju još kako bih pokupio da sam imao prilike. Rekao sam sudskim policajcima da nisam sposoban za izdržavanje kazne zbog višemjesečnih strašnih bolova usljed išijasa, drugih oboljenja, te niza porodičnih problema, na šta mi je samo sugerisano kako u zatvoru postoji ambulanta.

Upravo zbog zdravstvenih problema zatvorskim čuvarima sam se obratio aman na ulaznim vratima kada sam čuo da se pozdravljaju sa sudskim policajcima. Iz bogate prakse znam da zatvorska uprava odbija primiti zatvorenika sa očiglednim povredama ili koji se žali na bolesti i bolove dok ga sprovodna služba ne odvedu na ljekarski pregled i dostavi adekvatne nalaze

Više puta su mi se policajci javljali sa tim problemom dok smo mi vršili sprovođenja do pritvora ili na izdržavanje kazni, a provjerio sam i u važećim propisima još uvijek stoji slično naložena praksa. Pitao sam gdje sam i kakav je moj status prije odlaska prijedorsk sudske policije upravo radi ovog pravnog uporišta i poznate mi prakse, no uletio je šef smjene Babić ili kako se već preziva sa nebuloznim pitanjem kako se zovem, te su na mene stražari skočili i krenuli sa nasiljem usljed kog ništa nisam uspio učiniti.

Tek po prebijanju u onoj ostavi ili čemu služi ta prostorija, pa nakon nastavka mučenja u prisustvu notorne akloholičarke Jadranke koja je se sramno naziva doktorom medicine, uspio sam progovoriti o zdravstvenim problemima za kakve mi nije omogućeno da ponesem medicinsku dokumentaciju. Tako sam se izborio za medicinsku pomoć i ZAŠTITU izvan kazamata.

To da hodam iskrivljeno sa jakim bolovima i šepam na lijevu nogu čuvari su mogli uočiti na onih 7-9 koraka koje sam uspio samostalno načiniti, da ne govorimo o mom ukazivanju na zdravstvene probleme zbog kojih bi me formalno i faktičkio odbili primiti u ustanovu bez ljekarskih nalaza. No, plan mog prebijanja bio je kakav su drugi osmislili i onda se normalno nije pazilo na elementarne stvari prilikom preuzimanja zatvorenika.

Ovde moram izdvojiti dva odgovorna lica koja od subjektivne i objektivne odgovornosti naprosto ne mogu pobjeći. Prva je predsjednica Osnovnog suda u Prijedoru Danijela Elenkov po čijem nalogu sam sproveden na izdržavanje kazne i to sa uskraćivanjem nošenja sa sobom osnovnih potrepština i medicinske dokumentacije. Od nje je poteklo da mi to neće trebati, a šta je prostom istagom moguće ustanoviti.

Drugi odgovorni za krivična djela koja sam pretrpio jeste direktor zatvora i po zakonskom tumačenju pojma odgovorno lice i po faktičkom upravljanju zatvorom. Govorim o čovjeku kog sam godinama smatrao odličnim radnim kolegom i čak prijateljem, a svima dobro znanog imena Dragan Jevđenić

Jevđenić je odmah po imenovanju za direktora zatvor stavio pod faktičku kontrolu i nametnuo promjene zbog kojih sam ga hvalio na blogu i inače, pa je teško povjerovati da su Goran Prosan, Čađo, Babić, Petrović i ostali podređeni usudili se bez njegove involviranosti izvesti onakav čin nasilja nad unaprijed odabranom žrtvom. Ovde valja naglasiti da predsjednica suda Elenkova, pa čak i uz podršku kolege predsjednika okružnog suda Duška Miloice, nema moći organizovati ovakvo zlostavljanje. 

Nakon mnoštva prozivki Elenkove i Miloice, kakve su kulminirale tekstom Gadno smrde septičke jame prijedorskih sudova, objavljenom osam dana prije sprovođenja u zatvor, možemo govoriti o njihovom saučesništvu u mom prebijanju, ali nikako o njima kao nalogodavcima ili organizatorima. Nemaju njih dvoje moći da samostalno protiv mene sprovedu slične odmazde, niti dovoljno uticaja na direktora Jevđenića.

Čak i kad uobzirimo navode iz teksta objavljenog samo dva dana prije sprovođenja u zatvor naslovljenog Potvrđivanje optužnice za ubistvo Šmita razotkriva novi pravosudni skandal sumnjam da je  prozvani Duško Milojica mogao samostalno izvesti ovakav čin. Opet drugi prozvani Miodrag Bajić nikad nije imao uticaja na Kostreševića i njegovu desnu ruku Jevđenića da bi i on takve stvari mogao izvesti. 

Živo me zanima kako optužnica objašnjava pronalaženje pištolja na mjestu ubistva Stupara, a koji je po kasnijim dokazima kriptovane komunikacije Miljatović prodao Railiću. Još jedna potvrda mojih navoda da su Railić i Miljatović u kriminalnim poslovima mnogo duže od momenta kada optužnica tvrdi da su se uopšte upoznali. I sugestije da se provjeri je li Miljatović u vrijeme ubistva boravio u zatvoru ili je bio na dopustu kao u momentu otmice Selimagića. 

Dakle, moja tumačenja "skalabužene optužnice" za ubistvo Mihajla Stupara samo kako bi se anulirale sve učestalije prozivke na račun Miodraga Bajića zbog oslobađajuće presude i nove objavljene informacije pogodine su mnoge, ali bez dovoljno moći za samostalno organizovanje ovakvih prebijanja. Trebao im je neko dovoljno blizak Jevđeniću, a kog sam zajedno sa njima "otresao" na blogu.

Ovo nas vodi ka izvorišnom tekstu koji sve pomenute udružuje u ozbiljnom problemu i aferi koja je izbjegnuta samo zato što nijedan drugi medij nije prenio nepobitno istinite informacije. Konkretno riječ je o tekstu DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!

Podsjećanja radi prenio sam svjedočenja inspektora SIPA Saše Stojanovića kako je odmah po saznanju za Railićeve ubilačke namjere prema prijedorskom načelniku poznate informacije prenio kumu i kolegi Goranu Mikanoviću, a koji je odlično znao na koga se pripreme zločina odnose i ništa nije preduzeo. Pritim sam objasnio kako je ranije uhapšeni inspektor Dejan Jurišić od Mikanovića doznao za sumanuti čin i jednako tako ništa nije uradio od zakonskih obaveza i da pomogne kolegi.

Mikanović je nedostupan naši organima, ali je fokus usmjeren na njegovog "kadra" Damira Hasanagića i još jednog inspektora za droge kom neću otkriti identitet. Kostrešević odlično zna ko je zatražio i ispratio Hasanagićevo saslušanje u bazi u Zalužanima pod sumnjom da je i on znao za pripremanje Bašićeve likvidacije i takođe zbog svojih kriminalnih interesa to prećutao. 

Pazite, običan građanin kad sazna za pripremanje ubistva, terorizma ili krivičnog djela te težine, a ne prijavi to nadležnim organima počinio je krivično djelo i - kažnjivo Krivičnim zakonom RS. Kvalifikovani oblik počinjenja postoji kada službeno lice propusti obavezno prijavljivanje i štetna posljedica nastupi, zbog čega sad Mikanovića i Jurišića čekaju zatvorske kazne.

Problem po direktora Kostreševića jeste što od starta ukazujem da su svi inspektori za droge i poslušnici Gorana Mikanovića, inače u Prijedoru dobro poznati kriminalci, znali za pripremanje ubistva načelnika Bašića i brojnim radnjama doprinijeli takvom ishodu. Pohvalio sam ga kada su ove bitange saslušavane, ali i njega i ministra Sinišu Karana mjesecima prozivam zbog očigledne zaštite policijskih narko dilera koji su nečinjenjem saučestvovali u ubistvu svog kolege. 

Moji navodi dosad su na Tužilaštvu i Sudu BiH dokazani spram Juričića i Mikanovića, a biće i kod Hasanagića i drugih koje su "obrađivali" Kostrešavić i nesposobna pijandura Mladen Marić - kog sam davno raskrinkao tekstom NEMA ŽAŠTIĆENIH: Javno saslušanje "neorganizovanog" načelnika Mladena Marića

Prvih dana po ubistvu mog druga Radenka Bašića decidno sam navodio i objelodanjivao dokaze da su u PU Prijedor MJESECIMA ZNALI šta se priprema i kontinuirano pomagali nalogodavcu Daliboru Railiću i egzekutoru Aleksandru Miljatoviću. Kao i da nije trebalo pohapsiti i prebijati onolike ljude, nego inspektore za droge i Gorana Mikanovića, a za koje je državno pravosuđe dokazalo da su znali ko i šta je pripremao oko tog zločina i potvrdilo moje navode.

Svoje navode sam dokazivao preko otmice Jasmina Selimagića, gle čuda takođe ubijenog, ali uz isticanje činjenice da je upravo načelnik Bašić na tom krivičnom djelu razotkrio veze između kriminalnih grupa Dalibora Railića i Zlatana Ćuka. Načelnik Bašić je razotkrio i zadokumentovao krimilalne veze koje su kasnije potrvrđene kriptovanom komunikacijom i kao takve našle se u optužnici za njegovo ubistvo, a šta sam startno prezentovao tekstom TUŽILAŠTVO BIH UKLAPA KOCKICE: Od orgija Tijane Ajfon, preko otmica zbog droge do ubistva načelnika Bašića.

Kada otvorite link sa gornjim tekstom i vidite koje sve akcije, hapšenja sa zapljenama droga i pritvaranja sam povezao dolazite do NARKO MREŽE koju je Bašić istražio i kao takvu zadokumentovao, no prijedorsko banditizovano pravosuđe je pokrilo Aleksandra Miljatovića i svi znamo da je to učinjeno po dogovoru sa Daliborom Railićem! Kako sam nebrojeno puta navodio Selimagićeva otmica počinjena je zbog duga za drogu vrijednu 30.000 eura prema Daliboru Railiću (i Zlatanu Ćuku!). 

Morao bih provjeriti datume, ali mislim da je ključan 19. januar 2022. godine, kada načelnik Bašić svom pretpostavljenom Sretoji Vujanoviću prosljeđuje brojne fotografisane dokumente, a aktuelni stručni savjetnik ministra Siniše Karana neka objasni u koju svhu ih je iskoristio. Neka iz MUP-a Republike Srpske kažu je li im Vujanović te dokumente predočio po ubistvu načelnika Bašića kao prve tragove ka kriminalu koji je ovaj istraživao i zbog čega je glavu izgubio.

Danas nepobitno znamo da je Aleksandar Miljatović tokom januara uveliko realizovao pripremanje i čak neuspjele pokušaje likvidacije načelnika za kakvu je SIPA doznala još sredinom januara, a inspektor Saša Stojanović je na suđenju svjedočio kako je informacije prenio visoko rangiranom načelniku u PU Prijedor Goranu Mikanoviću. U stvari znaju čitaoci mog bloga pošto drugim medijima takva UDARNA VIJEST nekim čudom danima "promiče".

Zato nije promakla tužiocima i istražiteljima Tužilaštva BiH, pa su umjesto sada nedostupnog Mikanovića fokusirani na njegovog najbližeg saradnika Damira Hasanagića i druge inspektore te kriminalne grupe narko dilera. Odlično je ovo poznato direktoru policije Siniši Kostreševiću, kom valja objasniti kako njegova "silna unutrašnja istraga" nije otkrila kobna dešavanja o kojima inspektori SIPA svjedoče na suđenju za ubistvo njegovog načelnika. I kog zajedno sa ministrom Karanom zbog ovakvih "propusta" sve češće javno kritikujem.

Treba li moje ranije prozivke svesti na ime mog drugog "prijatelja" Dragana Jevđenića, desne ruke Kostreševića dok smo zajedno radili, ili sam ih bar smatrao takvima pa sam izbjegavao direktna pominjanja. Nebrojeno puta sam apostrofirao da je Aleksandar Miljatović pušten na uslovni otpust prije izvršenja kazne zbog prethodnog ubistva i taj period je iskoristio za pripremanje i višestruke pokušavanje likvidacije načelnika Bašića.

Ne moram izreći nečije ime kad propisi i fakti, baš kao i pojedinačni pravni akti, decidno kazuju ko je sve involviran u Miljatovićevo ranije puštanje iz zatvora i takvo POMAGANJE u počinjenju novog zločina. Obzirom da sam odmah po otkrivanju počinioca ubistva ukazao na ovu činjenicu, te istu ponovio bar stotinu puta, računajte koliko dugo indirektno prozivam direktora zatvora Dragana Jevđenića. I motivišem na onakvo brutalno prebijanje.

Možemo slobodno govoriti o mom prbijanju kao opasnog svjedoka u predmetima ubistava Radenka Bašića, Mihajla Stupara i Jasmina Selimagića, odnosno protiv narko mafije koja je organizovala i počinila ista? O jednako opasnim napadu poput onog od 3. septembra 2018. godine kada sam 13 dana ranije za teško ubistvo Davida Dragičevića prijavio ministra Lukača, direktora policije Ćuluma, načelnike Ilića i Ivanića, te tužilačke bitange Lepira i Vreću

U predmetu ubistva Davida Dragičevića sam još uvijek jedan od dosad poznatih svjedoka, a čitaoci mog bloga odlično vide kako javno svjedočim povodom ubistava Bašića, Stupara i Selimagića. Na traženje čitalaca otkrio sam pozadinu potvrđivanja "skalabudžene optužnice" protiv Marka Momića za ubistvo Mihajla Stupara samo kao sredstva splašnjavanja afere oslobađajuće presude Siniši "Kinezu" za ubistvo Slaviše Ćuluma. I nagovijestio poznavanje ključnih veza kakve su iznjedrile skandaloznu presudu, a sve potkrijepio linkovima na tekstove u kojima sam prognozirao takav ishod.

Ogorčen aktuelnim dešavanjima očigledno sam pretjerao u objavljivanju sadržaja koji raskrinkavaju mnoge i time ih udružuju u motivima da onakvim prebijanjem pokušaju zastrašiti mene i porodicu. Ili me čak eliminisati kao opasnog svjedoka kao septembra 2018. kada sam se u policijskom pritvoru morao isjeći u spašavanju golog života, a koji su definitivno sačuvali moji saborci iz Pravde za Davida organizovanjem dolaska na proteste u Prijedoru.

Korištenjem istog "prekršaja" sa preinačavanjem novčane kazne u zatvorsku poslata mi je jasna poruka šta mi se može PONOVITI i odlično sam je razumio. Ponavljam, nikakve namjere da me sprovedu na izdržavanje kazne nije bilo i taj dio sam startno ukazao. Uostalom, neka direktor Dragan Jevđenić objelodani potvrdu o mom prijemu u zatvor, kakvu su zakonski obavezni izdati osuđeniku odmah po prijemu, a meni nije uručena. Koliko sličnih kršenja zakona i propusta je još načinjeno u ovom sumanutom činu pokazaće istraga.

borislav radovanovic blog

Gornja fotografija prezentuje JEDINI DAKAZ, bar meni izdat, da sam od strane sudske policije uhapšen i sproveden u KPZ Banja Luka, te tamo držan i poslije isteka vremena kada sam morao biti pušten. Pitanje da li bi mi i ovaj dokument uručili da nije bio naophodan za moj otpust sa UKC-a Banja Luka. Predsjednici Osnovnog suda u Prijedoru Danijeli Elenkov, po čijem nalogu sam sproveden, iz bolnice (putem zatvorske uprave) istog dana podnio sam zahtjev za hitno prekidanje izdržavanja kazne i ujedno je obavijestio o premlaćivanju.

Istog dana na mojim kanalima objavljena je uplatnica na 500,00 KM  kao dokaz da je kazna uplaćena u cijelosti, ali da me i nadalje protivpravno drže u zatvoru. Vajna prdsjednica suda od nadležnih službi i direktnom komunikacijom preko moje porodice obaviještena je o ovim odlučnim činjenicama, no sve je ignorisala i ostavila me NEZAKONITO da noćim vezan od strane zatvorskih čuvara za bolnički krevet. 

Nakon par dana kući mi je dostavila rješenje o prekidu kazne i to je tek tema kojom ćemo se uskoro baviti. Uglavnom, predsjednicu suda Danijelu Elenkov tretiram kao direktnog počinioca teških krivičnih djela u domenu torture, a čija posljednja inkriminisana radnja je rezultirala mojim nezakonitim sprovođenjem u zatvor i prebijanjem. 

Elem, nema Elenkova moć i uticaj za samostalno organizovanje i počinjenje ovakvog krivičnog djela, nego je morala imati saizvršioce na položajima poput direktora zatvora i direktora policije. Uz unaprijed datu garanciju da neće biti krivično gonjena. Ima li saizvršilaca iznad nivoa Jevđenića i Kostreševića pokazaće istrage, kako oficijelne tako i moje privatne, no objasnio sam motive ove dvojice u pokušaju mog zastrašivanja kao opasnog svjedoka ili čak ponovljene "pritvorske" likvidacije.

Za puno razjašnjavanje ovakvih situacija treba vremana i znanja kako prikupiti potrebne dokaze, gdje ću poseban fokus imati na činjenjima i nečinjenjima mojih "prijatelja". Indirektnu poruku da više nisam pod "zaštitom" Siniše Kostreševića odlično su razumjeli zainteresovani i to se odlično vidi po prijetećim komentarima kakve pojedini pišu na mom blogu, a nisam stigao pregledati druge naloge. Uz sramno i bezobzirno pominjanje moje djece kao meta novih ugrožavanja

Vidim koliko je Kostrešević posvećen ubistvu i sahrani bijeljinskog policijskog inspektora Nenada Markovića i razumijem da nema vremena za "sitnice" poput mojih. Baš kao što odlično uočavam razlike u njegovim javnim nastupima spram ubistva načelnika Bašića. Upravo zato nadležnim službama sugerišem da provjere ranija angažovanja inspektora Markovića protiv biljeljinske narko mafije, a gdje sam već objavio kako je Bašić kriminalne veze sa Prijedorom zaživotno otkrio i zadokumentovao. Njegove operativne podatke (zadokumentovane!) potvrđuje optužnica za njegovo ubistvo!

Danas "ptice na grani" znaju da je ključni motiv ubistva načelnika Bašića bio u njegovoj istrajnosti istrage ubistva Mihajla Stupara, kao svjedoka-saradnika protiv Railićeve kriminalne grupe. Zato sam problematizovao podizanje optužnice od strane Railićevog dokazanog zaštitnika Mladena Mitrovića i njenog ekspresnog potvrđivanja (istog dana kada je i sačinjena) od strane pravosudne bitange Duška Miloice.

Opet nadležnim službama sugerišem da provjere koliko Mitrović i Milojica ovakvom "skalabuženom optužnicom" po ko zna koji puta pomažu Daliboru Railiću u izbjegavanju krivične odgovornosti za ubistva i organizovani kriminal. Jednako kao što je predsjednica suda Danijela Elenkon svojim "propustom" direktno produkovala oslobađajuću presudu Daliboru Railiću i Vanji Vukoviću za pokušaj ubistva Mihajla Stupara iz 2018. godine. Normalno, pod službama ne podrazumijevam MUP RS. 

U tekstu koji je predstojao mom sprovođenju u zatvor ukazao sam na direktne veze Elenkove i Mitrovića sa Railićevom organizacijom, te kako njen sin djeluje unutar iste i zbog čega je uhapšen i prebijen povodom Bašićevog ubistva. Sumnjam da im je retard imao šta konkretno otkriti, pa se vraćamo na moju odmah objavljenu tvrdnju kako je trebalo pohapsiti i istim metodama ispitati Gorana Mikanovića i druge policijske kriminalce u PU Prijedor. 

Inspektor SIPA Saša Stojanivić je na suđenju najbolje dokazao utemeljenost mojih navoda da su prljavi policajci odreda znali za pripremanje ubistva svog načelnika i ništa nisu preduzeli, čime su počinili teška krivična djela - te da ih vrh MUP-a Republike Srpske štiti od krivične odgovornosti. Potvrdivši ono šta sam više puta objavio vezano za prethodno priznanje inspektora Jurišića u Tužilaštvu BiH. Sad je pitanje koliko dugo će Damir Hasanagić i drugi izdržati dok ne priznaju ono šta se masovno zna, a "stručnjaci" direktora Kostreševića su propustili utvrditi i procesuirati.

No, moj najteži "grijeh" jeste što sam JEDINI objavio svjedočenje inspektora Stojanivića i ujedno objasnio od koga su inspektori odani Goranu Mikanoviću mjesecima ranije doznali za pripremanje ubistva svog načelnika. I time pokrenuo niz aktivnosti službi angažovanih u našem gradu od strane kojih je izvedena "kriminalistička klopka" dojavom o posjedu droge kod O.K. iz Prijedora i potonje praćenje dešavanja. Vide profesionalci da kroz Prijedor cirkulišu veće količine droga negoli u "mandatu" Dalibora Railića i sasvim očekivano organizuju ovakve akcije.

Ukoliko je nekom bio cilj da prebijanjem i demonstracijom šta mi se može dogoditi ukoliko nastavim ovako javno i preko posrednih komunikacija pomagati službama angažovanim na našem području ovim tekstom prezentujem koliko je takav naum uspio. Jednostavno svima zainteresovanima javno ukazujem gdje treba obratiti pažnju oko razbijanja organizovanog kriminala i u kom pravcu idu moje sumnje oko zataškavanja. Kako su pojedini "prijatelji" odaslali mi jasnu poruku tako im uzvraćam da sam istu odlično razumio.

Samo nećemo na ovome stati...!!!





Primjedbe

  1. Prebise te braća...vidis kako je kada tuku!Dok si nosao značku bio si mudo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa 16 godina registrovan sam kao rukometni golman u seniorskoj karegoriji i ako neko zna kako se primaju udarci ili batine kad se tribine sjure na teren taj sam. Pored borilačkih sportova i obuka u specijalnim antiterorističkim jedinicama vojske i policije. Stvarno je degutantno koliko se provaljujete u zamislima kakva sam osoba i šta sam u stanju izdržati.

      Izbriši
    2. U sustini, niko ne smije biti zlostavljan, a posebno se zlostavljanje ne smije ciniti od strane sluzbenih lica. Ova lica koja su zlostavljala Boru moraju biti najstrozije kaznjena, znaci mjerom otkaza. Ukoliko niko ne bude tako kaznjen, ispada da ti Boro lazes, a ne vjerujem da to cinis. Ti sluzbenici u zatvoru, da imaju imalo profrsionalnog morala ne bi pomislili da dignu ruku na covjeka koji se od 1991. godine sigurno casno i posteno bori za egzistenciju, i kao borac i kao policajac. Ps.Nesporno je da i ti Boro imas bubica, ali da se sluzbeno lice ponasa prema nekom iz sluzbe tako, to je dno dna sto ni rekli ovi mladi danas.

      Izbriši
    3. Boro što te tako prebiše , izcipelaše ko običnu vreću govana .

      Izbriši
    4. Ljudi ne pročitaju tekst nego pitaju šta se dogodilo i valjda očekuju da im u komentaru prekopiram cijelu objavu.

      Izbriši
    5. RE:"Nesporno je da i ti Boro imas bubica..."

      U današnjem podaničkom društvu ljudsko dostojanstvo srozano je na samo dno - kako i sami konstatujete. Tako smo stigli do nečega šta nazivam "normalnost nenormalnog" u smislu da svi znamo pravne i moralne norme po kojima bi se trebali ponašati, ali se povlačimo pred svakim šljamom za koji vidimo da ima ma kakve veze sa režimom i nametnutim društvenim okolnostima.

      Tako smo došli do toga da se šalterske radnice izdiru na prekaljene ratne veterane, da nudimo mito i kad smo odlično svjesni da tražimo neko zakonom zajamčeno pravo, pa sve do poklanjanja svakoj vaški unutar budžetsko parazitskog sistema - koji mi financiramo. Znači odlično pamtim kada je formirana sudska policija jer smo sve te poslove ranije mi radili i tako znam kako u zatvorima odbijaju primiti očigledno povrijeđene ili koji se pozivaju na bolesti i povrede dok SRROVODNA SLUŽBA NE DOSTAVI MEDICINSKU DOKUMENTACIJU KOJOM STRUKA KAŽE DA TO LICE MOGU PRIMITI. Provjerio sam po povratku i vidio da se u pogledu propisa ništa nije promjenilo.

      Ljudi moji zaista zdravstveno nisam bio sposoban za izdržavanje zatvorske kazne i to su nakon batinanja iz zatvora sami utvrdili sa DVA TELEFONSKA POZIVA upućena mom porodličnom i ljekaru specijalisti. Na UKC imaju u bazi podataka moj boravak iz 2015. godine i sve šta im je bilo potrebno oko mojih dijagnoza i trenutnog zdravstvenog stanja. Pobogu znam procedure i činjenice koje su mi bitne, ali ih nisam uspio iznijeti jer je batinanje uslijedilo nakon 7-9 koraka od ulaza u objekat (uključujući i izlazak ispred ulaza), a šta se može neobitno utvrditi sa snimka nadzornih kamera.

      To što opisujem šta sam sve izgovorio bitangama nakon prebijanja ukazuje da moje ponašanje nije bilo razlog za "discipninovanje silom", nego da su mamlazi shvatili sopstvene greške i kao pudlice se povukli. Krenuo je Petrović ponovo na mene, ali je na njega skočilo 3-4 rukovodioca i čini mi se da nije stao prošao bi gore od mene. Dotad su već znali da je na mom blogu objavljeno gdje se nalazim i da porodica strahuje za moj život. Ovo je vrlo lako utvrditi preko niza uređaja koja vremena možemo uporediti.

      U konačnici kao iskusan operativac ušao sam u službene prostorije službe čije radnje su propisane zakonom i meni dobro poznatom praksom. Mnogo puta smo naše policajce slali na UKC ili u druge medicinske ustanove radi pregleda zato što odbijaju primiti ih u zatvor, pa se moje pitanje stražarima odnosilo kako da što prije dođem do zatvorskog ljekara i izložim problem. Nisam uspio ništa reći jer je krenulo unaprijed planirano batinanje - tek nakon kog sam uveden u ambulantu gdje se nasilje nastavilo i gdje sam zadobio dvije najteže povrede koje sad saniram zbog užasnih bolova.

      Znači, u ovom nakaradnom sistemu često ispada da imam svoje "bubice", ali samo na prvi pogled jer vadza egzaktno dokažem da sam pravno i faktički bio u pravu. Za razliku od ogromne većine koja se davno pokorila i prihvata sve šta joj se nametne. OK, nemaju ljudi moja znanja i iskustva, pa donekle razumijem, ali ukupna situacija je sve gora i valjda ljudi vide da bez promjena odnosa nema nam zajedničkog boljitka. Svako dobro.

      Izbriši
    6. Koji tvoji prijatelji ? Dodješ kod prijatelja u " kuću " i oni te izcipelaju na vratima !

      Izbriši
    7. 05.10.2023. 14:36 jer je Boro turbo automatik otrovan ko citostatik , najopasniji frajeri kad hoće da se biju Boro prvo zove policiju , pa oni nesmiju , jer je Boro automatik otrovan ko citostatik ! A jeste upali iz prve 👏👏👏👏👏👏👏

      Izbriši
  2. kako sam te razumio ispade i Kostresevic umjesan u te kriminalne strukture ? a ja kad sam ti pisao da je on tu gdje jest zato sto je Dodikov poslusnik ti si ga dizao u zvezde e moj Boro nemas ti grama mozga i karaktera

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ko kaže da ovo ima ikakve veze sa Dodikom? Koriste situaciju što je Dodik zabavljen svojim problemima i krivičnim postupcima, a već sam provjerio i utvrdio da im Dodik ne vjeruje laži oko psovanja majke ili šta su već izmišljali. Niste vi očigledno dovoljno pažljivo čitali moje tekstove.

      Izbriši
    2. Mile Dodik je na uvijek na Borinoj strani, poz svima sto misle da je drugacije

      Izbriši
    3. ne odgovori ti meni jel ti sada tvrdis da je tvoj kostres kriminalac ili ne ?

      Izbriši
    4. Ja bar ne funkcionišem tako i ne bavim se ljudima kao takvima, nego njihovim postupcima. Kada su rađene međunarodne istrage i hapšenja sa velikim zapljenama droga podržao sam to i sve učesnike procesa, baš kao što sam prvi uočio marifetluke u istrazi ubistva načelnika Bašića i ukazao na iste, a tek kasnije krenuo sa otvorenim kritikama. Kada sam kritike zaoštrio do ove tačke dogodio se napad kakvih sam u prošlosti imao mnogo i mogu prepoznati matricu.

      Tako se i danas Kostrešom, Jevđom i svima pomenutima bavim sa pozicije onoga šta čine ili ne čine, umjesto generalizacija ko je kriminalac, a ko pošten i slično. Koga zanima ukupna poblematika ima i tekst i linkove na ranije tekstove koji opet imaju svoje linkove i tako sublimiram cjelinu onako kako sam je predstavljao od ubista načelnika Bašića. Problem je šro se moja tumačenja vremenom se više razlikuju od onoga šta je "utvrdio" MUP RS, ali ko je saopštavao istinu određuju dokazi državnog pravosuđa.

      Oko pola godine otvoreno kritikujem vrh policije i optužujem da štite kriminalizovane bitange koje su odreda znale šta se priprema Bašiću, ali ćutale u nadi da će tako izbjeći istrage i odgovornost. Istovremeno ukazujem kako državne i strane policijske agencije kontinuirano djeluju u Prijedoru sa jasnim otklonom i nepovjerenjem prema prema MUP RS. Sad kad su se moji navodi vezano za Jurišića i Mikanovića pokazali tačnima, a fokus je na još dvojici iz te grupe (Hasanagić i još jedan) problem je što jedini prezentujem dešavanja sa suđenja ili istraga kakva raskrinkavaju i Kostreša i Karana i pijanduru Marića... Nisam im ja kriv što zapadaju u sve teže probleme, nego odluke koje su svojevremeno donosili - poput one da zaštite bitange koje su trebali davno zatvoriti zbog neprijavljivanja tako teškog krimičnog djela i počinioca - odreda njihovih kriminalnih saradnika.

      Izbriši
    5. Cipelaće te dok ne prestaneš da pominješ Kostreševića , Jevdjenića i ostale kao svoje ptijatelje . Ljudi kažu da se radi o mentalno poremećenom čovijeku koji je umislio da je radio sa njima na istragama , prije nego je otišao na Tunjice poručili su mu da ih ne pominje u svojim komentarima jer se nisu ni slučajno u prolazu vidjeli u životu a kamoli radili zajedno , upozorili su ga da u svojim tekstovima ne uvlači se njima u guzicu da bi ljudi pomislili kako su oni u dobrim odnosima . Pošto psihić Boriša nije poslušao morali su da mu daju lekciju na Tunjicama da bi konačno shvatio da oni ne žele da se on predstavlja kao njihov prijatelj . Zamislite da glupi Boro još nije shvatio lekciju dodješ kod navodnog prijatelja u kuću ( Tunjice) i tamo čim udješ kažeš dobar dan , a njegovi najbliži te odmah ubace u špajz , izcipelaju nogama , napuše kurcem i kažu sad možes da se vratiš svojoj kući. To svaka budala vidi i zna , ali koga boli kurac za tim da klošaru Bori objašnjava nešto što on sam zna , nego se davljenik hvata za slamku da i on kaže , to su moji prijatelji . Odjebali bolesnika svi .

      Izbriši
    6. Nikakva upozorenja nisam dobio, a događaj prenosim kako usljeđuju ili saznajem za iste. Kome se dopadaju ili ne nije me briga, baš kao što ne razmišljam unaprijed koliko su neke objave opasne i šta mogu produkovati. Sad sa nešto konkretnijim podacima i sumnjama istupam ovako, pa ćemo polako doći do istine. Znam gdje treba tražiti dokaze i načine kako doći do istih, baš kao i to kako se vode ovakve bitke. Ništa ovde za mene nema novog i nepoznatog.

      U konačnici pojam prijatelji koristim jer su ga prozvani koristili kada se, po tebi nismo viđali, odnosno u našim ranijim kontaktima. Kako me danas doživljavaju nemam direktna saznanja pošto Kostreševića nisam vidio od anketnog odbora iz maja 2018. godine, a Jevđenića još dok je bio načelnik Uprave policije zbog jedne situacije. Nebrojeno puta sam to napisao na ovom blogu, a kolika je nečija sposobnost čitanja nije moja briga.

      Izbriši
    7. Pa kako to iskusni prekaljeni (Moja malenkost ,elem i sl.) inspektor BIVIŠI , nije znao da su ti kako kažeš idioti , kreteni , bitange ,ološi sve najgore .... uspjeli da te zbog straha kad su čuli ko si kako imaju dokaz protiv tebe , a ti neko perje ganjaš , šta si ti koka ili oroz ? Znaš li da si nakon masaže i istezanja odveden u prostoriju iz koje osuđeno lice može da daje izjave sudu npr. u Beogradu uživo , prostorija ima više takvih , tako da su njega odveli u manju , jer se smirila situacija i tu gdje si bio sa nadređenim licima da li si svjestan da si gostovao u emisiji (Ali samo ti u kadru Bond), evo pitam te jesi li kao što navodiš u toj prostoriji kad se sve smirilo jer su kao saznali i po tvojim navodima i prepali se jer je direktor tvoj prijatelj , tako si napisao ,,onda su shvatili i sve se promjenilo " tako nešto , jer ti si u toj prostoriji tokom razgovora (Sam si rekao psovao i niko nije reagovao jer si ti Bond ,James Bond) koga si sve spominjao iz politike i sam kažeš da si psovao , vrijeđao u toj prostoriji koja je opremljena tako da može doći policija da ispituje osuđeno lice ako želi itd... , ti nisi ni vidjeo kameru jer su pametni oni , a ne ti , kao što si na početku tvrdio bitange ,ološi ,nepismeni ....i pustili te kako kažeš kolega pa moraš i ti nas shvatiti , i ti kad si zabo cigaru u usta ,, I am Bond ,James Bond " sve se promjenilo kad su saznali moje veze sa upravnikom 👏👏👏👏👏👏 , a snimaju te i puštaju ti da pričaš ,dok ti misliš da oni tebi nisu ni do koljena ti si se osilio napao na DRŽAVU ,SISTEM MA MOGU MISLITI ŠTA SI SVE PRIČAO O POLITIČARIMA , O SVEMU ....... da li si svjestan da si gostovao u emisiji u KPZ gdje su i snimili te riječi za koje tvrdiš da nisi rekao , a jesi jer je to soba opremljena sa najnovijom tehnologijom 2023.godina je alo Borić probudi se , kome si sve jeb...maj...od političara i drugim ....! Pa tebi će doći poštar sa vrećom koverti tj. poziva za suđenja , a kako si naivan , pa kako to da tvoja malenkost ,elem i prekaljeni BIVŠI inspektor nije znao , toliko o opominjanju nemoj ljudima dirati djecu , blatiti žene , izazivati i procirati na osnovu rekla kazala , eto sad si stvarno kako kažu u prošlim komentarima ko drugom rupu kopa u nju sam upadne ! Ima mnogo dobrih ljudi gore , ali si ti napao prvi i na ulazu i sa tekstom , ispalo je da je neko platio po nalogu da si dobio masažu i istezanje u tvom tekstu , pa onda BIH tužilaštvo , a ljudi se sažalili na njega jer znamo šta je cipelarenje i bacanje na pod (Pa to bi Borić uslikao i postavio čim bi kročio u kuću) ? I šta sad , ko je glup , neotesan i one tvoje priče o kursu i ismijavanje KPZ , napravio si sebi presudu tu netreba suđenje , ako oni odluče , a da li su ti do znanja ali ti još neshvataš jer kad si zabo cigaru u usta BOND , JAMES BOND !

      Izbriši
    8. Ne mogu da shvatim kakvi ljudi egzistiraju na ovom blogu i kakve gluposti navode. Prostori u kojima sam bio su: ulazni hol, prljava prostorija bez namještaja koja liči na ostavu za sredstva za čišćenje ili nešto tako, pa ambulanta i kancelarija šefa smjene dok su zaduživali oružje radi mog sprovođenja na UKC. Ja pojma nemam o nikakvim specijalnim sobama i tehnologijama iz 2023. godine, ali po bogatom iskustvu znam da se takve stvari ne postavljaju u prostorima koje navodim da sam pohodio.

      No, više agencija prati ove komentare, pa će im navodi možda biti interesantni, baš kao i njihov autor!

      Izbriši
    9. Autor je itekako interesantan... ocito je direktni ucesnik.
      Divno, dobice priliku da jos jednom pismeno sve obrazlozi 😂

      Izbriši
    10. ti si se osilio napao na DRŽAVU ,SISTEM MA MOGU MISLITI ŠTA SI SVE PRIČAO O POLITIČARIMA , O SVEMU ....
      E pa, policajcino kriminalizovana, koji si ovo napisao, kao prvo da ti kazem ovakvu nakaradnu skalameriju od drzave psujemo svi svaki dan, kao drugo, političarima i oca i majku i sve po spisku, a kao trece... spremamo se za promjene u kojima cete vi, krimininalci krvavih ruku, a koji platu primate u policiji imati poseban tretman!!!

      Izbriši
    11. Jedva čekam , istina je istina i od nje se nemože pobjeći , ako bude trebalo objasniti još jednom može ! Ko si ti da nekom u KPZ gdje pre svega kultura na prvom mjestu jeb...maj... , a uhapšen i sproveden i to na samom ulazu glumiš neku facu , i ljudi KPZ je mjesto gdje imaju pravila , a ne gradska kafana da ti možeš pričati kad hoćeš ! Ako ti kaže da šutiš ima da šutiš , ako te pita kako se zoveš odgovoriš , a ti uhapšen došao i pitaš gdje se ja nalazim i da li sam lišen slobode , provocirao si i nisi poštovao pre svega PRAVILA , a piše ti na ulazu velikim slovima KAZNENO POPRAVNI ZAVOD zar to nije dovljno normalnom čovjeku da shvati gdje se nalazi ali svi znamo šta ti je bio cilj i sad pucaš jer ti nije plan uspjeo ! Ti si dovodio gore ljude i znaš sve procedure , i ti da si htjeo mogao si sa svojom dokumentacijom koju nisi namjerno ponjeo da tražiš od suda u Prijedoru odlaganje kazne ! Nisam samo ja pisao da si namjerno izazavao incident , već njih mnogo ! Dolaze po tebe sudski policajci i ti znaš da će doći pisao si sam LUDO-LUDA da ideš i namjerno smišljeno nisi ponjeo tu svoju bogatu psihijatrijsku istoriju ,mogao bi ti još navesti najmanje desetak primjera ali neću i prošao si odlično kao da nisi ni bio , a vi pametni malo bolje pročitajte komentare , gdje se sam provalio , izmjenjao je priču u komentarima ne jednom već više puta kako je bilo CIPELANJE I BACANJE NA POD ? Kod doktorice kad su saznali da sam dugogodišnji prijatelj po meni nevin čovjek jer je i njega sad uvukao u priču , dobro ti piše neko i ja isto odluči se za jedno ali kako da se odlučiš kad je potvrđeno šta si napravio , tvoja sreća je što te svi sažaljevamo zbog porodice koja jadna zbog tebe trpi uvrjede od budala , a sve zbog tebe jer si toliko providan da je to ......

      Izbriši
  3. Kakav si ti to čovjek!Ljudi po 40 godina robijaju,a ti ni dan nisi izdrzao,e kukava ti majka...samo znas jezikom palacati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta sam ja to učinio da bih 40 godina robijao? Ili jedan jedini dan? Treba me doživotno zatvoriti kako ne bih JEDINI objavio šokantne obrte sa suđenja ubicama načelnika Bašića? Odnosno što se još jednom moja tvrdnja da su svi kriminalizovani pripadnici prijedoske policije pod vodstvom Gorana Mikanovića znali šta se sprema i počinili teška krivična djela kakva su zastrašujuća rezultirala? Odavno kritikujem vrh MUP-a zbog zaštite kriminalaca u svojim redovima i posebice ovih oko ubistva Bašića, a sad kad se oko Mikanovića pokazalo da sam bio u pravu treba da me prebijaju u zatvoru kao kakvu životinju? Ili da me likvidiraju?

      POBOGU KAKVI STE TO LJUDI?!

      Izbriši
  4. hahaha, dobro si mu rekao. puce kao balon ta rambo obuka i rukometna izdrzivost, ti Boro od kad te nabise nogom u guzicu iz milicije samo dobijas po labrnji, jos nismo culi ni vidjeli tu tvoju opasnu vjestinu a bogami nije da nije bilo potreve da je demonstriras, ako sam dobro upratio vec dva il tri puta nasrcu na tebe a brus li vjestine izostadose

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da te raduju moja stradanja i kako sebe zamišljaš u redu za moje prebijanje. Jadan si!

      Izbriši
    2. Aj ne kenjaj ti si tukao i sam si pisao i to vrlo gadno tvoje rječi , i sad ko neka baba se žališ napadaš sve odreda još nisi ni dobio batine jer bi ti sve objavio , slike sa povrjedama nastalim ma i guz.... bi uslikao i postavio na blog da se vidi !

      Izbriši
  5. do duse i dok si bio u miliciji obuka se pokazivala na nekim kokosarima privezanim uz radijator il eventualno pod okriljem znacke a privatno, hmmm ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad nisam udario vezanog čovjeka, a službenu značku i pištolj sam držao u ladici stola u kancelariji i u prosjeku ih vadio na dva-tri mjeseca. Koga poznajete da je vidio moju službenu značku, a tu nema muljanja zbog samo meni znanih detalja? I kome da je pokazujem kad sam gro stranaka pozivao telefonom da dođu u kancelariju? Gluposti

      Izbriši
    2. Nije Boro nikad nikog udario, jer on nije ni radio na istražnim radnjama on je nosio kafe po kancelarijama, kad nekog privedu on pita hoš cigaru jednu , da ti donesem vode . Poslije kad čovijek izadje iz murije on ga salijeće po gradu ja sam onaj što ti je dao cigar i vode . Ovaj mu plati ćevape i pivu , Boro sit i zadovoljan.

      Izbriši
  6. Zna Boro te opasne rijeci, judo, karate, boks, aikido i td. Samo vrhunski majstori borbe to ne smiju pokazivati i primjenjivati, pa tako i Borisa. Boro je dobrica, okrece i drugi obraz, kojeg uopšte nema

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ili je Bori poznato koliko godina zatvora se dobija za pružanje otpora policiji?? Od civila jedan me uspio udariti mučki s leđa i u drugom sukobu sa četvoricom-petoricom nisu objavili puni snimak da se vidi za koliko se oslobađam od napada s leđa. I svi znaju da nisam okretao drugi obraz nego širio i dubio sukobe dok napadači nisu svedeni na bezopasne kategorije. Isuviše imam godina da bih se sa mamlazima nadjačavao, ali i iskustva kako se vode određene bitke.

      Izbriši
    2. Jebe ga malo išijas inače su njega zvali u američko rvanje umjesto Džona Sine

      Izbriši
    3. U sukobu sa 4-5 ljudi , i ti situaciju ko ništa riješio , nisu objavili puni snimak da se vidi za koliko si se oslobodio , imalo ko ima mozga shvatiće da je i ovo laž , jer kažeš da si sa četvoricom-petoricom izašao kao pobijednik, ti se onda u životu nisi potukao ni jedan na jedan , a tek ove bajke , ko se bar ko klinac tukao zna šta mislim , nije ih bilo 40-50 , već 4-5 i i ti nisi uspjeo vidjeti koliko ih te napalo , a oslobodio se i oni kao pobjegli , na utakmici da si bio na NOU KAMPU i da je izbila masovna tuča vidjeo bi koliko ih biježi od tebe ,dobro znamo kako čovijek reaguje i kako sve pamti i najsitniji detalj u tim trenutcima znao bi , ali se provali sa četvoricom - petoricom ! ? Ti si biježao ili lažeš za jedno se odluči majstore ili grupa ljudi slijedeći put napišeš i možda ti povijeruje neko ! Kako to da te i nepismeni uhvate u laži ?

      Izbriši
  7. Nije meni cudno sto se on vec drugi put sazalio na tabadzijama i pomilovao ih od ruke svoje pa pustio da oni njega ugnjave vec je meni cudno da on koji je u bar 10 blogova pisao kako on zna da ce KOSTREŠ napraviti cistku u policiji i drzavi da BORO ZNA DA CE KOSTREŠ stati u kraj kriminalnim policajcima dok je za to vreme Vaskovic na blogu upozoravao da se radi o jos jedno. kriminalcu dodikovom kao i brojni komentatori pa me sad zivo zanima KOLIKO TI TO BORO ZNAS kad sebe demantujes oko tih navoda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odavno ja sebe "demantujem" povodom ranijih objava i nikad nisam imao problem objasniti zašto je to tako. Ako nešto niste ispratili ne znači da nije objavljeno. Znam taman okoliko koliko ukazuju aktuelna dešavanja i dostupne informacije, pa ih tako i prezentujem javnosti. I sve činim odavde, umjesto da u Beogradu uživam zaštitu vlasti, BIA, američke diplomatije, tajkuna, šefova klana Velje Nevolje i šta znam više koga.

      Izbriši
    2. ne govorim ja Boro o zastiti niti da hvalim Vaskovica a tebe pljujem ja sam ti postavio odmah bio par komentara na temu da Kostresevic nikad ne bi bio tu gde jeste da je posten i cist jer Dodiku takvi ne trebaju dok si ti tad plhuvao i "vadio oci" i meni i tom sto vaskovic pise polako povuci rucnu ima nekad i komentarora koji znaju nesto malo vise nece posten doci uz ovu dodikovu vlast postebi su tu gdje si ti i djele slicnu sudbinu tvojoj

      Izbriši
  8. Dodika ovdje nema to je sigurno, a i da je saznao nikad ovo ne bi dopustio...
    Sta mislite kako Boro traje sve ove godine, neko je napisao kako ima zastitu preko uticajnog covjeka putem BIA ali ja mislim da je njegova ustvari zastita licno Dodik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa spasio sam mu život 2006. godine i možda to poštuje. Ne znam, nikad nismo riječ prozborili, pa mogu kao i vi samo pretpostavljati.

      Izbriši
    2. Ovo poruku je sam Boro napisao , nije Dodik ni čuo za njega , Boru ne poznaju ni one kolege koje su radile sa njim . Nema Boro nikakvu zaštitu u BIA niti bilo gdje , tu poruku sam ja napisao kao komentar ispod onog teksta gdje su se svi obrušili na Boru da mu dam malo krila i da ga ohrabrim a da drugi misle da ima zaštitu . Medjutim on je bio i ostao smeće pridružio se tu negativnim komentarima u predjašnjem tekstu čovijeka koji mu je više puta pomogao a da on to i ne zna , zaštitio i njega i malog Duleta. Ljudima provukao da ga ne diraju jer on ipak bori se kako tako znanjem i neznanjem protiv tih murijaša koji su isprljali značku sa narkodilerima. Ali ne vrijedi glup je i neotesan , uzme i opet pominje tog čovijeka u negativnim komentarima. Boro i ja , znamo da je ovo istina što sam mu napisao , samim tim zna i na kog čovijeka mislim , ali eto Boro uvijek radi sam protiv sebe .

      Izbriši
    3. Kad bih znao na koga se misli mogao bih i nešto komentarisati. Tek po otpustu iz bolnice doznao sa za širenje pogovaranja da sam prebijen zbog psovanja majke Dodiku i to se proširilo daleko izvan tunjičkog zatvora kao "zvaničan stav". Moj poznanik je istog dana provjerio i prenio mi da Dadok ne vjeruje u tu verziju bandita koji su me prebili. U stvari da im apsolutno ništa ne vjeruje. Ponavljam, ovo se dešavalo dok sam bio u bolnici i bez mogućnosti komunikacije, a sutradan sam po otpustu doznao. Ko zna, možda čak govorimo o istom čovjeku, ali to nije tema za javnost.

      Ovo prvi puta otkrivam javnosti do kraja, pa vidite zna li Dodik za mene ili ne. Ta korespodencija mejlom ne može se ničim ukloniti i lako je dokazati šta se dogodilo. Mejlom sam se obratio Siniši Karanu kao generalnom sekretaru predsjednika Dodika i zatražio da odštampa primjerke dokumentacije i preda predsjedniku. Dokumentacija se ticala Lukačeve muljaže oko nabavke storinu radara sa investicijom 9 miliona i zaradom privatnog partnera oko 90 miliona kroz 10 godina. Bilo je tu mnoštvo navoda i objašnjenja, ali ovo je poenta,

      Nakon 5-6 dana od tog mejla javnost je frapirana PONIŠTENJEM TENDERA, a do sad smo pozadinu znali jedino Dodik, Karan i ja. Nakon sedmicu dolazi do ubistva Davida Dragičevića i kod javnosti prolazi da su Lukačevi skupštinski napadi na mene motivisani tom činom, no kako je sam izjavio u parlamentu BN TV pozvao je i pitao zašto mi daju medijski program nakon mog uključenja u PULS sa Borenovićem kao gostom i kada je shvatio ko stoji iza razvaljivanja tog lopovluka. Imao bih još mnoštvo različitih primjera po kojima Dodik odlično zna ko sam i to još od 2007. godine, ali pametnima je i ovo dovoljno.

      Izbriši
    4. Ima jedan covjek nastanjem u NS Srbija a ima veze sa BIA, pisao je Boro o njemu...

      Izbriši
    5. Opet laž i nepismenost blogera Bore , moj poznanik je istog dana provijerio i saznao da ,, DADOK " nevijeruje u tu verziju...... ! Svi nepismeni samo si ti pismen , i kako to da tebe mlate i ko žvaku razvlače , a nemaš ni ogrebotine ?

      Izbriši
    6. Imam medicinsku dokumentaciju, terapiju (injekcije 3D, flastere protiv bolova i kreme), te užasne bolove od ona dva udarca u kičmu od Petrovića. Za ostalo sam odmah objavio da u gužvi nisu uspjeli nijednom dobro me potkačiti i da sam jedino trpio užasne bolove od išijasa. Nikad to nisam radio ali znam za prebijanja kad žrtvi navuku čojanu ili neku drugu čvrstu jaknu, pa bejzbolkama unište unutrašnje organe a spolja nema nijednog hematoma ili modrice. Ili kad nekog umotaju u debeo jorgan. Ništa izostanak vidljivih povreda ne znači.

      Izbriši
  9. daj molim te boro slušaj prvo pričas da koštreśevič tvoj drug e sada niko nije glup da te koštreševič stiti nebi te takeli u zatvor ma ni ružno pogledali nemože ti on biti prijatelj nikadd da jesi bebi dobio batine ako si u opšte dobio jel udaranje po bubregama mora masnice postojati to bi davno objavijo slike 2 sada zamjeraš se ljudima sto rade u policiji i u sudovama bez potrebe nemozes protiv drzava nika uvaljivas neke ljude bez veze imaš djecu malo misli na djecu ne na sebe samo pkojni bašič imaju ljudi sve i dokaze da ih štiti policija nebi bili u zatvor nego na slobodi šmita isto tako imaju ljudi svee pusti policiju da rade svoj poso nisu svi korupirani unutra pričaš za koštre da tije drug prijatelj sad ga pljujes nemoze ti on biti zaštitar nikad uzivotu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prekomplikovano je ovo za tvoj nivo pismenosti i intelkekta

      Izbriši
    2. Zanimljivo je gore što ti opisa ovaj , svi smo čitali i čuli da je KPZ Tunjice zatvor iz kog se nemože pobeći kao u filmovima i da je poznat kako na Balkanu i u Evropi jer je okarakterisan kao ustanova opremljena sa najnovijom tehnologijom..... i imate slike pogledajte zidine sa žicom samo kolike su , pa one kućice na zidinama gde su čuvari , i ti hoćeš da kažeš da u onako obezbeđenom mestu na samom ulazu gde dolaze osuđeni ,osumnjičeni rade .... , mislim da je ovaj u pravu što ti je rekao , tebe su odveli u malu prostoriju za koju ne bi ni pomislio da ima tako nešto , zapitaj se ti stvarno kao što ti kaže kome si sve .... ! I po ovom i prošlom tekstu kako ti opisa ti nisi završio u bolnici zbog povreda , napisao si da si sproveden na UKC psihijatrija u Banja Luci , a pišeš da si iscipelan i bačen na beton , pločice sad i nije ni važno i da su pločice nastale bi povrede , mnogo nelogičnosti i o kakvoj ti prašini pričaš da se digla oko toga , završio na psihijatriji zbog povreda ? Znači da si ti potvrđeno .... I da si to uradio u KPD Mitrovica ili Zenica ne bi mi čitali ništa jednu dva tri meseca , i ako si čovek ali po komentarima teško.... . Ti si dobio sve , telefon , spavao na psihijatriji , odmorio se , i ujutro izašao i pišeš neznaš ni ti šta....

      Izbriši
    3. Telefon nisam ponio, pa onda ni koristio, a na mojim uređajima podešeno je da veći broj osoba ima pristup i može pisati na blogu ili kanalima. Kostrešević da mi je prijatelj već bi me pozvali bar na razgovor oko toga šta mi se dogodilo, umjesto što je dozvolivši prebijanje svima pokazao kako nemam njegovu zaštitu. I sumnjam da bi Jevđenić išta prihvatio dok nije pitao Kostreša. No, o tom potom. Na psihijatriji sam zadržan jer su povjerovali da ću se ponovo isjeći ako me vrate u zatvor, pa će me zadržati na hirurgiji. Piše u nalazu!

      Kad sam shvatio da sam upao u klopku sa neizvjesnim ishodom normalno je da sam uradio sve da se izvučem, pa i plaćanje kazne. Sasvim normalna reakcija, a šta pojedini misle baš me briga. Mene da ubiju pojedini bi napisali da je to muljaža mene i režima ili moja izmišljotina. Zato vi i nadalje pravite svoje konstrukcije za pobijanje onoga šta navodim, a sami znate zašto to činite.

      Izbriši
    4. Pa ko je rekao da si ponjeo telefon , piše da si dobio sve , telefon da se javiš kući (PA I BUDALA BI SHVATILA DA SI DOBIO NA PSIHIJATRIJI SAMO TI NISI , DOBIO SI SVE ŠTO SE TIČE TE TVOJE BOLESTI ) i znaš zašto ćeš (Biće više optužnica protiv tebe , a ti se pitaj kako i kad shvatiš napiši tekst mud....) u KPZ - kako si je nazvao Doktorica što ti je pomogla , a ti je naravno po običaju na najgori način isprozivao , i da li ti znaš ko je ona ? Naje...bao si , nisi ni svjestan , evo u roku 6 mjeseci ti dolazi koverta (Poziv na jahanje i pecanje ) , pa ćeš ti sad kad ti spucaju za uvrjede otići u KPZ i izaći kao mladi vojnik , nećeš opsovati više nikad ....a za Doktoricu što si naletio tu ti treba tim advokata , i moraćeš ići u Banja Luku , pa ti sad razmisli samo koliko puta ćeš ići tamo i da li je vrjedilo glumiti nešto što nisi , kažem opet žao mi je tvoje porodice .......

      Izbriši
  10. Kako sam razumio ti si jedini čist u toj policiji🤣🤣🤣🤣🤣kao ti neku pravdu i pravo ganjaš....aj ne seri

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da si srećan zbog mog stradanja. Eto neka te bar nešto usrećuje u sopstvenoj poremećenosti.

      Izbriši
    2. Nisam ja srećan zbog ničijeg stradanja,da je ne znam ko u pitanju,ne smijem se tuđoj muci i ne sladim se sa tim...što kod tebe nije slučaj. Ti sebe dižeš u nebesa kao da si ti jedini najbolji najskolovaniji....a onda dalje kroz svoja pisanja crtas mete drugim ljudima na celu i sladis se sa njihovim proganjanjem. Onaj ko je kriv neka i odgovara. Ti si napravio ovaj blog da prozivas sve i svasta. Vjeruj nisam ni policajac a ni politicar i nema me među tvojim prozvanim i nepodobnim...samo komentar dajem

      Izbriši
    3. OK, ja objavim da su prijedorski prljavi policajci znali šta se priprema Bašiću i to ispadne moja laž dok se na sudu i tužilaštvu ne pokaže da sam objavio istinu. Pa kažem da su pomogli Miljatoviću i da su on i Dugi mnogo duže u kriminalnim poslovima od onoga šta se podastire, šta se preko pištolja nađenog na mjestu ubistava Šmita pokaže kao istina. U konačnici jedini objavim šta se frapantno dogodilo na suđenju, a šta su u vrhu policije propustili utvrditi i pohapsiti sve koji su znali za pripremanje ubistva a nisu to prijavili. Neprijavljivanjr ubistva kažnjivo je i za građane6, kamoli za policajce. I sad me treba prebijati zato što od starta saopštavam stvari koje se pokušavaju sakriti iako su u Prijedoru javna tajna? Ili je problem što istinu objavljujem zasnovano na dokumentaciji koja je ostala iza Bašića, a mnogima smeta to šta u istoj stoji. Misle sa tijelom zakopati i istinu.

      Što se mene tiče ništa od toga, a posebno jer postoje i druge policijske agencije koje prate i istražuju ovaj kriminal.

      Izbriši
  11. Sta je sa tim sinom od Elenkove?On "mafijas", a ona i dalje predsjednica suda. Jel' to prijavljeno gdje da joj je sin hapsen kad je Basic ubijen?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sin joj je hapšen i prebijen u Prijedoru zajedno sa svima drugima uhapšenima zbog ubistva Bašića. Mnogi su tada prebijani bez ikakvog smisla i osnova, šta sam u startu kritikovao i NAVODIO DA JE TREBALO TUĆI BITANGE IZ POLICIJE, a šta se sve više pokazuje kao utemeljna procjena. Istovremeno dozvolite da i ja imam nekakvu taktiku borbe i ne potežem adute iz rukava za baš svaku objavu.

      Izbriši
  12. Taj Hasanagić kad je smit izboden uzeo pare od dugog i otisao poslije 2 dana na more. Pricao dugi da mu je platio more zato sto su namestili Smita. 100% provereno i tacno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dugi mi nije rekao imena inspektora kojima je dao 2.000 eura za kopiju izjave protiv njega, o čemu sam mnogo puta pisao, no Damir je bio jedan od njih.

      Izbriši
  13. Jooj likova! Sad kao niko u policiji ne valja osim Bore?! Ljudi, daj malo da budemo realni, u svakom zitu ima kukolja to je tako, ali da je bas svako kukolj u supu, ne mogu da vjerujem. Ocito neki ljudi nekome smetaju pa ih pljuju po blogovima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tekstu je pomenuto 6-7 pripadnika policije, dok ostalih preko 5.000 nisu tema teksta. Pametnom dosta.

      Izbriši
  14. Nazivao si me botom , vrijeđao , pominjao djecu a ja ću nastaviti i dalje iako sve više sumnjam u tvoju mogućnost da shvatiš šta se dešava. Pominjao sam i tvog druga Kostreševića u negativnom kontekstu a sada ti je i to "nadošlo". Nije mi , isto tako , jasno da čovjek koji za sebe tvrdi da je genije nije mogao shvatiti da mu se sprema "doček" u zatvoru. Ubjeđen sam da bi ti se to dogodilo i da si ćutao. Možda te je neko i spasio a i na taj zaključak ćeš , možda , doći. Nekoliko njih ti je , u komentarima na nekoliko prošlih objava , prijetilo "sapunom". Možda te je ovo "cipelarenje" spasilo ozbiljnijih posljedica jer ti je , u svakom slučaju , bila nepotrebna odjeća što bi asociralo na mogućnost bolesničke pidžame ili "drvenog kaputića"?
    I malo skrati te tekstove i zadrži se na suštini bez bespotrebnog širenja priče i veličanje svoje uloge jer time , prvo : skrećeš , isuviše i nepotrebno , pažnju na sebe što povlači posljedice ; i drugo : odvlačiš pažnju od suštine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam predstavu koliko puta sam otišao na mjesta gdje sam očekivao opasnosti i suočavanje sa takvim situacijama odavno mi nije problem. Posebice kad nemam drugog izbora, kao kad me uhapse i sprovode. Suprotstavljanjem mogu samo zaglaviti par godina zatvora, a na šta pojedini računaju i samo zato imaju ljude za izazivanje incidentnih istuacija ili prijavljivanje izmišljenih prijetnji.

      Što se tiče dužine tekstova nije pitanje šta o tome misle čitaoci, nego strukture kojima se ovakvim objavama konkretno obraćam. Zato sam išao sa opširnim SVEDOČENJEM i mnoštvom linkova iz kojih se mnogo toga može isčitati. Pritom na svoj način preveniram opasnosti po porodicu i mene - konkretnim napadima na izabrane mete. Od 2014. tako radim i mislim da dobro pomaže

      Izbriši
    2. Ne kontaju to oni Boro, zato ne gubi energiju na pravdanje. Ne kontaju oni ni zasto ti tako i "toliko" pises, a ni zasto mi, manji broj nas, komentarisemo. Komentarisemo iako nemamo neke konkretne dokaze poput tebe, ali imamo stav i misljenje. Ako ima zrno mudrosti u glavurdama ovih na vlasti, a i njihovih gazdi iz stranih ambasada morace malo da "popuste". Morace dati i obezbijediti malo normalnosti i za nas obican svijet ako i dalje misle zaradjivati na tom na cemu zaradjuju.
      I nista se ovdje ne desava bez velikog glavonje. Kostresevic je isto kao i Zlukac samo potrčko. To smo svi znali i bez aktuelnih desavanja.
      Da su znali i umjeli nesto malo tise i skromnije radito to sto rade i bez uvlacenja nase djece i omladine u ta sranja sve bi im bilo prosto od naroda... a ovako... cisto sumnjam da ce na dobro izaci.

      Izbriši
    3. Hvala. Nadam se da će se i ova situacija prevazići kao i stotinu ranijih, a da bi to bilo tako idem sa ovakvim tekstovima jer znam koga sve zanimaju sadržaji. Nisu me planirali zatvoriti shodno zakonu, nego polomiti i šta još izvesti, a planove im je poremetila objava na blogu gdje se nalazim i da sam ugrožen. Tome se zasigurno nisu nadali u tako kratkom vremenu. Još manje su očekivali da ću ovako brzo javno provaliti Kostreša i Jevđu, te lopticu prebaciti u njihov dio terena.

      Izbriši
    4. Da su htjeli da te tuku ti bi pao niz stepenice ko Džombić, a ne da te dovode u zatvor i tamo da te mlate. Tražio si kurca dobio si, išo si golom guzicom među nadignute kurčeve i to je to

      Izbriši
    5. ,,Planove im poremetila objava gdje se nalazim i da sam ugrožen" , a dobio telefon od KPZ da se javiš kući i ti počeo cviliti uplaćuj , da je neko nešto planirao gore ne bi ti kući javio ništa jer si ti prekršio sva moguća pravila ponašanja čim si ušao i ljudi se sažale i on ih još isproziva , prijeti ..., ti sam sebe otkrivaš u lažima koje pišeš !

      Izbriši
    6. Lijepe laži pišete da sebe zaštitite, ali nema poziva iz zatvora ka nekom od mojih i to je lako provjeriti. U stvari na pozive porodice stizale su samo laži. Nakon nekih četiri sata traženja uspio sam se iznoriti da potodici iz bolnice jave gdje se nalazim, pa su tako doznali istinu i organizovali moje izvlačenje. Kazna je u cjelosti plaćena nekih sedam sati nakon odvođenja od kuće i morali su me odmah pustiti kad im je predočen dokaz uplate, no ipak su me zadržali preko noći vezanog lisicama od strane čuvara, a onda su ušli u drugi dan bespravnog držanja prije puštanja. Uskoro ću to detaljno objasniti sa dokumentima i zakonskim tumačenjima, pa ćemo vidjeti koliko će opstati vaše laži

      Izbriši
  15. Sreo Pantera jučer u "Globalu"Pitam ja njega jel pratis inspektora Radovanovica na blogu?Cudno me gleda i kaze znam ko je,ali nemam pojma o čemu se radi!Nešto mi smrdi tu gadno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upamtio sam komentar gdje čovjek Pantera opisuje kao više bivših i aktivnih policajaca i jednog nižeg rukovodioca kao tim. Moguće da su provokatori odabrali nekog za "lažnu zastavu" šta je karakteristično za tajne službe. Šta znam?

      Izbriši
    2. Ovo je već postalo 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Izbriši
  16. Od tvoje rabote nema ništa. Onog Miletića su u stanici toliko premlatili da je pao u komi i nakon dve sedmice umro. I još niko nije odgovarao. Volio bih da nesto uspiješ ali znajući situaciju tesko. A ti hvali Kostreša i Jevđu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se vremenu i sposobnosti da istražim dešavanja oko Miletića i pokušam naći nešto konkretno, no zaista sam u teškom stanju i pretrpan obavezama.

      Izbriši
  17. Gdje pratis sudjenje od dugog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa u Sudu BiH u Sarajevu gdje se i održava. Normalno posredno i preko odličnog izvora.

      Izbriši
  18. Koliki je upliv Srbijanskih kriminalnih klanova u Prijedoru i generalno u RS? Šta misliš Boki?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ogroman i to još od prije izbijanja ratnih dejstava (Marko Polo). Srbija kontroliše balkansku rutu koja je godinama unazad objedinila krijumčarenja heroina i marihuane (decenijski kanal) sa kokainom iz J. Amerike, a to je provaljeno davno preko ministara Stefanovića i Lukača. Zato Vučić igra po taktovima Amerikanaca nakon velike istrage DEA na Balkanu iz 2018. godine o kojoj sam mnogo puta pisao. Preko Kokeze i sina Igora pokušao je Dodika uvući u isti koš, no nije mu pošlo za rukom i sad to možemo jasno vidjeti. Baš istu situaciju imamo oko međunarodnog krijumčarenja oružja i municije gdje je glavni partner Srbije bio Bakir Izetbegović, pa opet nemaju Dodika. Zna te stvari najbolje Vladimir Putin, pa vidimo sa kim se sastaje, a ko mu ne smije na oči.

      Izbriši
    2. Evo ga opet hvali Dodika a onda će reći ja ga najviše napadam bla bla bla

      Izbriši
  19. Koja si ti pičkurina ona najgora Borislave. Danima se kurčiš po blogu idem ja u zatvor, nije mi ništa tih 10 dana, ne dam bagri pare jer ako platim priznajem da sam kriv, osnivam udruženje zatvorenika tamo, dižem pobunu bla bla bla...kurčiš se borilačkim vještinama, kako si opasan, svi ti najveći kriminalci dolazili na noge, zvali te i sami pitali mogu li ja da dam izjavu, nisi moro ti ni zvati, nisi moro pištolj ni značku da nosiš... A onda ovamo kukaš ko kakva babetina da nisi sposopan za izdržavanje kazne imam išijas, bolestan sam, umrla mi baba itd. Pokrij se po ušima pičketino jedna i ne izlazi iz mišije rupe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 jel istina 🤣🤣🤣🤣🤣 da se neko ukakio bio 🤣🤣🤣🤣🤣 , kaže sproveden u bolnicu zbog nanošnja povreda , a bio na psihijatriji sam piše 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 , okupali ga , sredili , sve mu dali za saniranje povreda u glavi 🤣🤣 , bio na psihijatriji 🤣🤣🤣🤣🤣 , ušao u zatvor i pita gde sam ja to u Dizni lendu 🤣🤣🤣🤣🤣 , prolazi kroz detektor pita jesam li lišen slobode , a dovezli ga maricom u zatvor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 nisi-lišen 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 , šta kaže kad su došli po njega mašu uplatnicom 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 , za pola sata stigao u Banja Luku iz Ljubije 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 bilo je rešavaj se ....gas , ali najjače išijas 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 kako se zovete - Bond , James Bond to kad sam pročitao 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 , ja sam rješio na svoj način pravdu iz zatvora ganjati kao da ide 10 godina , a ne 10 dana 🤣🤣🤣🤣🤣 i daj telefon zove uplaćuj još kaže ja sam Hudini 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ,nisi bio sveukupno ni ni sat 🤣🤣🤣🤣🤣 možda 45 min....🤣🤣🤣🤣🤣🤣 i psihijatrija vodi ovo je ....🤣🤣🤣🤣🤣🤣 , neko napisao porodični blog 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Izbriši
    2. Napisao sam jasno da pomisliti nisam mogao šta me u zatvoru čeka i kakvu mi zvrčku spremaju. Šta sam trebao čekati da me svakog dana prebijaju iako bi idioti poput ovih pisali da lažem ili se isprdavali? Nema veze, mogu i ovi mamlazi ili njihovi bližnji dopasti u zatvor i ovako nastradati, pa da vidim hoće li im biti smiješno. Mene na ovu foru više neće dobiti, a vi svojim komentarima šaljite poruke da idioti po zatvorima mogu raditi šta hoće dok vam se to ne obije o sopstvene glave.

      Izbriši
    3. Nemoj da kenjaš, ti si kukumako prije nego što su batine bile i na vidiku da nisi sposoban za izdržavanje kazne jer imaš išijas itd itd a danima si ovde izigravo neku borbu za pravdu, sam si reko ako im uplatim priznajem djelo, pa si uplatio i samim tim prizno. Sam se sebi sereš u usta

      Izbriši
    4. RE: "Nemoj da kenjaš..."

      Jeste, sve sam to tako nekako objašnjavao i šta je sad problem? Jesam li mogao unaprijed znati da će prebijanje uslijediti prije negoli sam pošteno zakoračio u zatvor? Nakon toga vidio sam na šta su spremni i svakako se čupao iz opasnosti. Jedno je na specifičan način (trpljenjem šteta) prikupljati dokaze krivičnih djela protiv kriminalizovanih sudija, a sasvim drugo POMAGATI bandi u ostvarivanju novih životnih ugrožavanja.

      Milion puta moram ponoviti.Umjesto da su mi 3. septembra 2018. godine prosto uručili prekršajni nalog, kako zakon izričito nalaže, zatvorili su me i držali preko 10 sati u nekakvom kvazi suđenju za kakvo godinama dokazujem da su činili krivična djela. Ta famozna kazna od 500 maraka za "prekršaj" ptervorena je u zatvorsku kaznu i OPET slijede teška krivična djela u vidu prebijanja. Pritom sam objavio kako sam odmah shvatio da nema izdržavanja kazne pošto su sudski policajci kazali da nema potrebe da nosim, garderobu, higijenu i druge potrepštine. Nikad oni to sami po sebi ne bi uradili da nisu tako instruirani.

      I nekom je "normalno" da se ovakve stvari dešavaju jednom od bitnijih svjedoka u postupku ubistva Davida Dragičevića, te blogera koji kontinuirano objelodanjuj istinu oko ubistava načelnika Bašića, svjedoka-saradnika Mihajla Stupara i sad drugog svjedoka Jasmina Selimagića? Izvinite, ali zaista mi nije jasno kakva su to "razmišljanja"

      Izbriši
    5. Borislav:

      Neću da učestvujem u procesu da im ne dajem legitimitet, neću da platim kaznu jer ću tako priznati djelo, idem u zatvor izdržaću sve, osnivam udruženje zatvorenika, dižemo pobunu

      Borislav kad su ga poveli u zatvor:

      Nisam sposoban za izdržavanje kazne jer imam išijas, zanokticu i kurje oko, nemojte me u zatvor kuku meni, pustite me kme kme joooj

      Izbriši
  20. Svi komentari koji glase negativno protiv Borislava pljuju ga i skrnave njegovo znanje to govori o vama ne o Borislavu. Vjerujte Bog sve vidi i vraća trostruko. Pravda je spora ali ipak dostizna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Уверили смо се , Борислав је пример , а то што вама ваш Боки није причао шта је радио и шта носи на души то је ваш проблем , и добро ти написа неко , јесте да се другачије каже и пише али добро знамо шта је мислио КО ДРУГОМ ЈАМУ КОПА НА КРАЈУ И САМ У ЊУ УПАДНЕ КАО И БОРО , ХВАЛА , сад ви породично анонимно , колика је норма (Мислим колико тражи Бокица ваш да напишете коментара) , јер сам прочитао у коментарима да је ваших најмање 90% , а од читалаца 10% ,па навалите ..........

      Izbriši
    2. Hvala na podršci, a ovi što pljuju neka nastave. Problem je što na jedan pozitivan komentar ide pet do deset negativnih pa proizilazi da potodicu tjeram da me pljuje. Svemir možda ima granice, ali ljudska glupost očito nema.

      Izbriši
  21. moze li jedan prijedlog?Posto dosta ljudi prati komentare ima li neka opcija da postavis da se zna koje su novi komentari.ti nekad odgovoris na komentar star nekoliko dana ili neko drugi odgovori na stariji komentar i to onda tesko pronaci

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne znam postaviti drugačiju opciju ako je uopšte ima na blogeru. Program je takav kakav jeste, a mene pitaju samo koju opciju registracije osoba koje komentarišu tražim. I odabrao sam opciju anonimno i bez ograničenja (odobrenja po čitanju i slično). Koliko je do mene učinio sam i sumnjam da mogu više. Isto tako komentare pišem kad uhvatiim vremena i možete to vidjeti po vremenu objavljivanja.

      Izbriši
  22. Naravno da je htio otici na UKC, jer ga gore ne smije niko pipnuti, znamo ko je glavni, gore su i Dodika stitili

    OdgovoriIzbriši
  23. Boro, puna podrška za sve što radiš otkako si pokrenuo ovaj svoj blog. Ove tastatura ratnike i podguzne zunzare što pljuju ko psi na kratkom lancu, prepusti da se udave u sopstvenom poltronizmu. Raskrinkao si mnoge prijedorske kriminalce, kabadahije, dronfuljice i drukare. Obični (normalni) građani ovog našeg napaćenog grada ti na tome trebaju odati kolektivno priznanje. Izabrao si težak put - put istine i znaš i sam da se raznom stokom sitnog zuba moraš bočiti čitavo vrijeme. Izdrži i sve ih razvrati na postavu, jer su to najobičnije hulje koje zaslužuju da kompletna javnost sazna sva zla koja su počinili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Сам себи опет пише и оговара 👏👏👏👏👏👏👏🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Izbriši
  24. Sacekaj malo dok Dodik uhvati vremena pa to istrazi, pa sve do tog psovanja, pa da se vidi sta ce se novo izmisliti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Dodik je u ku*cu i ne zna šta će sa svojim problemima. Čujem da brzo čeka novu optužnicu i sve više će da zapetljavati u tom pravcu. Zna se to i bitange koriste situaciju kako kome odgovara. Mislim posebno na njegove bitange. Ovi što su me tukli uveli su ga u priču, a ja ga bez toga ne bih pominjao. Prije podizanja optužnice objavio sam šta imam o tome i kad nisam za Dodika ne moram biti na strani Šmita i njegovih bitangi, odnosno okupacije koju sprovode nad našom zemljom.

      Izbriši
  25. Za tobom Boro psihijatrija place malo se zapitaj gdje si ti za vrijeme sluzbe znao uzeti po 200 300 KM da zazmiris nisi ni ti cvjecka kakvom se predstavljas da si normalan jos bi bio u radnom odnosu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tolike godine na ovom blogu pominjete moju korupciju, a jedno ime još niste naveli. Prije par godina pomenut je lik po nadimku i odmah sam objasnio da sam tada razbio auto mafiju i SJB Prijedor je dobio "Srebreni znak policije" kao drugo najveće priznanje za uspjehe u radu zbog te i par drugih akcija, te kako sam predmet i pored muljaža Gojka Vasića ipak uspio progurati do Suda BiH gdje je kažnjen Darko Vuković (onaj što ga Vasković pominje zbog slike na ručku sa Dodikom).Poslije toga nigdje jednog imena, a svi "znate" da sam uzimao pare. Lukač je dva mandata potrošio da nađe marku korupcije i nije uspio, pa vidite jesam li pošteno radio svoj posao.

      Izbriši
    2. To oko psihijatrije danas možebitno i stoji kada svoju egzistenciju uporedim sa milionskim bogatstvima bitangi u policiji sa kojima sam se zabog brojnih mrtvih glava sukobio prije 15-16 godina. Nisam mogao okrenuti glavu od stravičnih stradanja nevinih građana kao moje druge kolege, nego sam se godinama borio u zaista teškim uslovima, a danas sve češće čitam kako zločinci "imaju para" i zbog toga ništa nisam uspio. Nisam gazio po leševima nevinih i nemam para, a ako je nekom "uspjeh" ubijati ljude radi bogaćenja neka se sobom pozabavi.

      Izbriši
  26. Umire nam naš Markan,vise mu ne pomaze pelcovanje u ULMU!nikom ne želim zlo,ali mislim da ce na mukama crkavati.Debil njegov vec ide u Sutomore i Igalo vec rasprodaje nekretnine,na jednoj banci u Lihteštajnu ogromne pare,Debil nema pristup tom.Sedim sa jednim fisoko-pozicioniranim Prijedorcaninom pre neki dan i kaze meni?KAD BI Se DOČEPALI KILINI PARA,AUTO PUT BI BIO I ZA DUBICU I NOVI,NOVA BOLNICA,KOMPLETNA ELEKTRO MREZA I NOVE TRAFO STANICE,ASFALTIRALI BI KOMPLETAN GRAD I SELA,Od NISTAVACA DO AGIĆA KOMPLETAN NASIP I CISCENJE KORITA SANE,Ostalo bi para za Renoviranje škola,vrtica,mostova,javnih ustanova...Znači 1-nu milijardu evra je KILE zakopao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko umire i od cega ne skontah

      Izbriši
    2. Nazalost to sto su radili se odrazilo na demografsku kartu Prijedora i citave republike

      Izbriši
    3. Po mojim proračunima koje sam objavio samo iz rudnik Omarska pokradeno je oko dvije milijarde maraka rude dok je Marko bio predstavnik državnog kapitala. Pa onda oko pljačke Celpaka, ciglane, GIK-a... sve do infrastrukturnih muljaža. Elem, prije više od decenije sam svima kazivao kako mi to nije jasno jer nema kome ostaviti opljačkano. Zna se ko je sve oko Hamuza i šta čekaju da "preuzmu" sve šta ostane iza Marka. Kriminal je KOREKTIVNI FAKTOR DRUŠTVA koji sigurno neće omanuti kada je opljačkano blago u pitanju. Mislim kad država omane poput ove naše.

      Izbriši
    4. Oni ce uzivati u opljackanom ako se to naziva uzivanjem a narod svaki dan gladniji i gladniji i tjesi se pricom ' Sve ce to neko platiti i u 9 koljenu a ne pita se cije grijehe onda mi placamo

      Izbriši
    5. Стално пљување,а очекујемо да нам буде боље.Замисли пљувати овако функцјонере комуниста?Како год никад нам неће бити боље док бољи не постанемо.Твој фронт непријатеља је јако велики а финансијска криза може узроковати и то да је неко кога си хапсио и превентивно ћушко толико ојачао да може читаву смјену частити по хиљаду да те пребију.Држава или ти моћни функцијонери би били доста маштовитији рецимо на психјатрији би добио инекцију да ходаш у рикверц.Мислим да твоје радне колеге не доживљавају озбиљно више као неког жељног пажње и уз кафу се шпрдају на твој рачун.ово је моје скромно мишљење,а доказ томе је процесирање чланова разних агенција због мита.И свака част што одг и на позитивне и негативне коментаре

      Izbriši
    6. Gledam kilin imovinski lis pa nigdje 4 sobnog stana i lokala u banjaluci sto mu ga poklonio pikjni stankovic u lameli 7 zgrada integre kod studentskog centra jos davne 2001 ka je bio ministar saobracaja i veza . Bio upisan na Olgu Pavic . Sta bi sa potrosnjom maloletnica koje su bile na izboru za
      miss za razne lokale kao sto je p.ti n...an itd . Bio bezbjednjak u 5 kozarskoj i sta sve ne . Udbas i njegova klika i danas vlada . Dovelibsu Antu Markovica na Kozaru a da napomenem i Duduk je bio tad u toj stranci . Toliko o SRPSTVU tih udbasa koji i danas mantraju . Da napomenem u ti kurvanlucima u to vreme ratno su ucestovali i neki prijedorski visoko pozicijonirani oficiri i policaci ali neki nisu medju zivima pa neka im sudi gospod Bog

      Izbriši
    7. Panter, s kojim ti to "visokopozicioniranim" tako nepismen pricas i sjedis to bih volio znati?? Pa ste vas dvojica tako skolovani i pismeni zakljucili kako bi vi napravili svasta nesto da vam je doci do Markovih para, jel da? Marko kad je imao pare i kad se bavio politikom vi ste se vozali u traktorskoj korpi po Rakelicima. Covjek je za grad uradio vise i bolje nego svi ostali zajedno. E sad sto si ti glupa, nesrecna mazga to je tvoj problem.

      Izbriši
    8. Jest te pogodio Panterov komentar mora da imas tal sa Markom kad ga branis .a naj veci uspjeh Markana i njegovih se vidi u broju stanovnika . Zapamti pa se zapitaj za 20 godina ko dozivi gdje je ko kako doslo tako i otislo . Citava jedna generacija biznismena i politicara je otisla u picku materinu . Oteto je prokleto

      Izbriši
    9. e jebo ti marko pavic onako bagav sve zivo i mrtvo sto imas kad ti tvrdis da je on koji je ukrao milijarde od republike srpske nesto dobro napravio za narod, vjerovatno ti je neko iz dns tadasnjeg dero zenu il cerku pa si na konto toga osigurao malo mrvica pa ti markan kralj jebali vi sve svoje iz tadasnjeg dns jeste bili i korov kad se samo sjetim tih pacovskih njuski povraca mi se ali sreca kosi vas bog,bolest i nesic nenad

      Izbriši
  27. Kakva droga od 30000e ne lupaj gluposti!

    OdgovoriIzbriši
  28. Boro, ovaj slucaj je samo pokazao koliko, pored nekih objektivnih stvari, volis dramu, glumatanje, a zao mi je sto moram reci i lazi. Prvo, sudska poliicija ti je prezentovala naredbu, te po zakonu ponudila da platis kaznu, a sto je po zakonu i naredbi suda uz koju se dostavi i uplatnica.. Odbio si, po zakonu ide lisenje slobode i vodjenje u KPZ.Drugo, ponudjeno ti je da se spakujes, kad je supruga krenula da pakuje rekao si, NE NE TREBA! U KPZ se ne primaju bez pregleda lica sa povredama, a svi ostali da, a ako su bolesni uz nalaze. Po prijemu si se pravio lud, pitao gde,si, sta radis , odbio prolazak kroz metal detektor..itd..itd..zato, ne lazi vise!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta sad misliti pitam se , svi nepismeni , ludi itd. ? Ništa neodgovaraš , znači da je čovjek napisao istinu , a ti nemožeš demantovati i ušutio se , znači da si sve izmislio ! Bacili na pod , cipelali .... , i kako će ti dopustiti telefon da nosiš , a uhapšen si , može ali naravno i logično je da će ti uzeti telefon jer neshvatam kako može uhapšeni imati u marici kod sebe telefon dok ga sprovode , ali kao što smo navikli ko te uhvati u nekoj laži ušutiš se i onda anonimno kreću napadi , ali danas te neko ko u šahu ŠAH-MAT !

      Izbriši
    2. Ovo je baš bio Šah-Mat i hvala ko god da je , jer je stvarno pretjerao i opet čitaoce doveo do toga da mu nevjeruju jer kako kaže cipelali , bacili na pod , a nema ni jedne ozljede , činjenice su ma bolje nepisati

      Izbriši
    3. Ko može potvrditi ovakve verzije? Tri sudska policajca znam sigurno neće lagati kada budu svjedočili oko garderobe, telefona i instrukcija koje su dobili. Znam ih i zato sam siguran. I prije se dešavalo da tek na suđenju policajci iznesu meni potpuno nepoznate detalje, a u u moju korist.
      Preko popišanog listinga poziva lako se utvrdi da moj telefon nije makao iz kuće dok sam ja vođen i bio u Banjaluci, a znaju i sudski policajci i stražari i medicinari jesam li mogao imati ikakav uređaj kod sebe.
      U holu valjda imaju nadzorne kamere i vodi se kako prolazim kroz detektor metala, pitam nešto policajce, ptilazi nam šef i odmah skaču na mene. Nisam imao vremena nešto reći sve i da sam htio.

      Dalje imamo dokumentaciju, od pravne do medicinske i previše toga što pobija laži klošara koji sad štite sebe. I nisu sigurni u svoju zaštitu pa se ovako "pravdaju", a u stvari sve više uvaljuju. Ima i onih koje ovo zanima zbog poslova koje rade.

      Izbriši
    4. Није човјек споменуо телефон шта пишеш ти ? Написао је да си одбио платити , и да си жени рекао да ти нетреба ништа од ствари кад је лренула паковати , и навео да си почео глумити ....пише горе све !

      Izbriši
    5. Ja ženi rekao da ne pakuje stvari? Ko to kaže? Već sam naveo kako sudski policijaci sumnjam da će lagati, nego da će reći punu istinu kada budu svjedočili, a mimo njih ko šta izmišlja i laže ne mogu uticati.

      Izbriši
  29. sta je marku pavicu kad ga sibaju inekcijama ?! ja boze mili docepa li se hamuz tih milion sta li ce se od njega raditi, ima da crkne u roku godinu dana. imas li ti boro kakvih informacija sta je starom orangutanu, i molim te tvoje misljenje sta ce biti sa hamuzom docepa li se tog kesa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa starim treba biti oprezan jer je veliki glumac. Hamuzu će samo reći da se izgubi iz grada i da više ništa nije njegovo. Uostalom zna se šta je sve otvorio i ostao bez toga dok je Marko bio u "snazi". Samo mu kazali tutanj odavde.

      Izbriši
    2. znam da ti znas dosta oko toga, ali sumljam licno da bi mu ta ekipa mogla ponovo otimati pretpostavljam da mislimo na one sto su mu klub oteli ? a i poslije marka ostace mu toliko gotovine da nece pomisljati na biznise po Prijedoru, sta ti mislis ?

      Izbriši
    3. Šta ja mislim? Pa da su se mnogo razmahali (grade zgrade) sa Draženom Vrhovcem , za kog čujem da će ga Dodik ubrzo "pomesti". No, krug krokodila oko Hamuza je mnogo veći od "bare" na koju odavno ciljaju. Imate dosta Markovih tajkuna koji bolje od Hamuza znaju gdje je imovina i kako se do nje došlo, a veći su krimosi od ovih koje pominjemo na prvi mah.

      Uostalom znam neke stvari i nije mi problem objelodaniti. Mućak i još neki godinama su prikupljali "sitne talove" za Marka iz raznih mahinacija. Onda je ovaj to odlučio prepustiti sinu i Hamuz je odjednom bio pun para, pa je otvarao lokale koji su kasnije oteti. Najbolji pokazatelj koja lova se vrtila u muljažama za čije prokupljanje Marko nije bio previše zainteresovan, pa su ih drugi skupljali.

      Izbriši
    4. ako sam te dobro razumio hamuzu ce doci glave tatini kompanjoni ? Drazen Vrhovac zanimljiv lik od postara i redovnog posjetioca tomboli stara kuglana dodje covjek do multi milionera, sta o tom reci ?!

      Izbriši
    5. Jel istina da je tradicionalni "Susret starih i mladih urijaša" promjenio ime u "Susret starih i mladih SNSD-ovaca"????

      Izbriši
  30. Imali kakvih vijesti šta se desilo u autobusu , na putu za Prijedor u Misinom Hanu je napao vozača i nož se spominje i ko je taj ? Pise da ima 49 godina inicijali li M.T.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa nisam čitao jer sam do podne bio na terapijama i privatnim obavezama, a popodne na potodičnom okupljanju.

      Izbriši
  31. Citajuci ove zlurade komentare, iako vjerujem da ih pola pisu kriminalci a pola policijski kriminalci, mogu samo konstatovati da smo u ozbiljnom problemu kao drustvo.
    Ovo sve klizi u u jednu ozbiljnu katastrofu koju sami svojim ponasanjem pripremamo.
    Kad sve izgubimo bice nam opet kriv neko drugi, a jedini krivac je u stvari nas primitivan nacin razmisljanja i zivljenja. Mozda nismo ni dorasli za bolje, jos uvjek vladaju kmetski karakteri.
    Umjesto da svi osudimo brutalnost, ma od koga dosla, mi sami sebe ukopavamo.
    Sutra ce vam djeca dozivjeti brutalnost od istih tih ljudi, bice vam kriv neko drugi, a ne vi koji danas to isto odobravate.
    Ali ne, vazno je da danas svoje frustracije i vlastitu glupost lijecite nasladjivanjem nad tudjom mukom.
    I tako se vrtimo u krug dok nas svakog ponaosob ne stigne slicna muka.
    A mozemo imati mnogo sredjenije drustvo, ali prvo da se resimo kmetske naravi, i da se ponasamo kao slobodni i dostojanstveni ljudi.
    A za tako nesto moras imati svoj stav, primjeren vremenu u kome zivimo, ahvatiti da si deo zajednice gdje imas i obavezu i odgovornost da se ponasas konstruktivno.
    Trenutno smo dozvolili da kriminalci vladaju cijelom zajednicom, bili oni u uniformama, ili u politickim strankama, ili dileri, svi su deo iste price, a mi cekamo sadaku od tih ljudi.
    Da nije smijesno bilo bi zalosno, a busamo se u prsa da smo veliki narod.
    Veliki narodi su narodi velikih kultura, narodi koji stoje iza odredjenih principa po svaku cijenu.
    Boro je fenomen vremena u kome zivimo.
    Kad ne postoje slobodni mediji, kad je cijeli sistem pod pritiskom korupcije i kriminala, kad institucije nisu sposobne da se suprostave toj najezdi zla, on svojim blogom razbija te okove, i svima nama otvara svakodnevno oci da shvatimo da smo dobrovoljno pristali da budemo robovi.
    Ali eto ima i robova kojima je ovo smijesno sto Boro radi, jer vjerovatno od tog sistema dobijaju sadaku.
    Boro puna podrska svemu sto radis, ne obracaj paznju na idiotske komentare, vecinom su pacijenti ovog sistema.
    Mozes vise da ponudis, pogotovo na edukaciji i razumjevanju drustvenih odnosa, jer vecina ljudi nije ni svjesna svojih prava ni obaveza.
    Jer da jesu, svi bi redom osudili ovaj zlocin sistema prema tebi.
    Ne zbog tebe, nego zbog sebe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 👏👏👏👏

      Izbriši
    2. Re "Anonimno 08.10.2023. 11:05"
      I šta Vama sada znače te četiri kockice? šta ste time rekli ili željeli reći? Na kom je to jeziku napisano? Srpski? Kineski? Hijeroglifi?
      Podržavate gornji komentar , naravno i sam ga podržavam , ali u istom se pominje i kultura što bi se trebalo odnositi i na kulturno ophođenje a tome služe riječi a ne nekakvi znakovi?

      Izbriši
    3. Bravo za komentar 8.10 u 10 42 . Puna podrska Bori i ljudima koji imaju razumjevanja . Nece ljudi da shvate sustinu dok ih ne dokaci , danas Boro sutra neko od nas a pitanje ko .

      Izbriši
    4. Написа се ти Бориша уз кафу анонимно (НОРМА ИСПУЊЕНА) 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ,ево и награда 🏆🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Izbriši
    5. Hvala za podršku i razumjevanje, ali ono suštinsko. Meni je lako povući se, otići negdje ili raditi šta mi drago, ali da dam bitangama ono šta su naši preci vijekovima krvlju branili i šta bi trebali predati svojoj djeci ne mogu ptihvatiti. Odavno ova borba nema naznaka pobjede ili ma kakve satisfakcije, no šta drugo činiti? Valjda poput pojedinih slati poruke da nas slobodno mogu gaziti dokle im drago? Borimo se zato što nam sloboda čini osnovu bića kakva jesmo. Da nije tako ne bi makli od robovlasništva u početnom smislu. Kako Hegel kaže ako čovjek nije slobodan onda govorimo o nečemu drugome i nema nama druge do boriti se za slobodu ukoliko sebe čovjekom vidimo

      Izbriši
  32. Злочин .....🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 , комедија у коментарима , хоће ли бити преко 200 коментара 🤔 , овај му данас дугогодишњи пријатељ након сат сумња у њега , како си почео мислим да ћеш почети и сам у себе сумњати , ај одмори мало види се да ти је план са КПЗ пропао !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zlocin naravno, razložiću ti ovu rijec da bi bolje razumio srpski jezik.
      Zlo čin.
      Prebijanje covjeka koji ne moze da se brani od ljudi kojima je posao da stite zakon, a zakon sluzi da bi stitio tebe i tvoju imovinu, je zao čin.
      I zato narod kaze za takve ljude da su zločinci.

      Izbriši
    2. nije hteo uplatiti 500 km mislio je tih 10 dana u corki ce mu biti + u pisanju, kao tipa on je lukav prepreden izvozace ih gore oblatiti sprovoditi zakon pa kad je naisao na te buzdovane kakav je i sam bio dok je mogao onda brze bolje placaj kaznu plesao si po zici ovaj put si pao u provaliju pa sad ocisti prasinu sa sebe i ponovo u boj a ne kmeči tu a ni ozledni list nemas

      Izbriši
    3. Je li trebalo da uplatim 500 KM zato što su me zatvorili i preko 10 sati držali za nešto šta se po zakonu rješava prekršajnim nalogom za 15 monuta? Zato što sam se borio protiv nezakonite suspenzije? Zbog takvih me posao u policiji odavno ne zanima, nego samo što stradaju pravi dobri i nevini ljudi. Strada i šljam poput takvih samo se ne bavim tim temama pošto ionako kažete da pojma nemam. Zakucaće nesreća i na tvoja vrata samo nikog neće biti briga kao što ti danas ptomovišeš da trebamo poimati stvarnost.

      Izbriši
    4. bio si ti i gori od tih sto te umlatise al te jebalo dosli mladji ludji pa si ispao iz druzine i onda si im mislio jebati mamu kao ono fol po zakonu pa si i tu izvisio gledam juce i predo macura u odjelu objesio nos a nekad ste rikali po Prijedoru razdrljiti i pjani pa vas pomeli ovi "sminkeri" inspektori i sad ti gruvas kaj june u sarena vrata

      Izbriši
    5. na odjelo mislim policijska uniforma po narodnom prasinarska

      Izbriši
    6. RE: "nekad ste rikali po Prijedoru razdrljiti i pjani pa vas pomeli ovi "sminkeri" inspektori"

      Ko je mene vidio pijanog u službi? I gdje? Jedino ako se od ekspreso kafe sa mlijekom može napiti, a šta je bilo jedino piće koje su mi konobari donosili i to da me ne pitaju šta želim. Vide me i samo donesu kafu. To što ne poštuju Predu Macuru možda je problem što čovjek sam ima riješenih krivičnih djela više od svih tih mladih ZAJEDNO i da rade još 200 godina ne mogu ga stići po rezultatima. Samo u hapšenju jedne grupe provalnika iz Banjaluke procesuirali smo 65 provalnih krađa u Prijedoru, a kada smo ih predali kolegama iz BL riješeno je još 200 tamošnjih valaa. Predo Macura i ja smo tako radili, a imate spise pa provjeravajte. Mislim da je Predio bio i kad sam procesuirao Banjalučane za 4 razbojništva i preko 30 provala, a o "gostima" iz Bihaća, Zenice, Tuzle, Sarajeva i slično da ne govorim. Danas samo čitam saopštenja o oduzetim autima povratnicima u saobraćajnim prekršajima, a nekad smo muku mučili gdje sve deponovati na stotine i stotine ukradenih i krivotvorenih skupocjenih auta - sa kojih 15-ak godina kradu dijelove.

      Izbriši
  33. Људи га спровели до амбуланте и злочин 🤣🤣🤣🤣

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I do UKC-a su me sproveli, a nakon toga primam koktele injekcija protiv bolova, gutam tablete, lijepim flastere i utrljavam masti. Noćas malo iza ponoći sam ustao da se nagutam lijekova i stavim flastere i držalo me je do 04,10 sati dok nisam ustao zbog bolova i od tada preko laptopa skrećem misli sa bolova. Sad se spremam za kuvanje druge kafe, a do kuhinje mi se ne ide jer valja ovako iskrivljen i šepajući to obaviti. Nakon tri mjeseca užasnih patnji od išijasa đubre me dva puta laktom udara u izvorište zapaljenja i sad sam mnogo gori od ranijeg stanja. Udara me vezanog na ambulantnom krevetu dok ležim potrbuške i držeme, a lisice na leđima.

      Rekao sam im da su Tuđmanove zenge bile daleko čovječnije, a ove "naše" bitange su gazile borca prve kategorije i sina poginulog borca u Republici Srpskoj koju smo u ratu branili kao garant naših života. I šta mi je najgore: pokušavam zaboraviti ludu mladost, a vjeruj u ovim godinama bez problema sa puškom i par bombi mogu im zauzeti zatvor. Ma razbježali bi se ne bi znali šta ih je snašlo.

      Ja znam šta je borbeno suočavanje sa protivnikom na malim blizinama i nemam predstavu koliko takvih okršaja sam preživio, a to se bitno razlikuje od udaranja vezanog čovjeka koji je ionako nesposoban kao invalid. Možemo i o tome kako je bilo nositi se sa opasnim kriminalcima na ulici i kad ih valja razoružati i savladati po čemu sam dobrano bio poznat. Čuj momčina, dovedu im bespomoćne ljude i kad mogu raditi šta im drago pa se iživljavaju. Nakon smjene i skidanja uniforme nešto nisam čuo da se kurče nad banjalučkim kriminalcima. Uostalom, koliko sve to tamo vrijedi zajedno dokazuje što sam preko deset puta morao doći u Banjaluku radi obaranja krimosa kojima nisu smjeli ništa. Slučajno sam našao jedan dokumentarac o takvima u zatvoru zbog kojih sam morao u BL, pa ga kontam pustiti iz prigodan tekst, a intrigira me da tražim i neke druge poznate likove.

      ILI JE PAMETNIJE DA IH ZAMOLIM DA PETROVIĆA SKINU GOLOG I VEŽU ZA KAKVU BANDERU?

      Izbriši
    2. Uuu jesi opasan ko Lukačeva frizura

      Izbriši
  34. Panteru!?Nesto mi smrdi jedan krimos iz Pd.Sa Ljubljane na Srbiju,pa opet malo Prijedor!Sta mislis o tom?

    OdgovoriIzbriši
  35. Ne razumijem, jesu li te prvo pretukli pa onda masirali i istezali, što pomjenu onaj čovjek? Kako pretuku pa mu pomažu ili je laž da su ti pomogli? Prije odvodjenja u te zvučne sobe

    OdgovoriIzbriši
  36. Bokice, ne hvališ se sklonostima prema istom polu. Dok su ti prst u guzu stavljali, tad ti je odgovaralo, a sad kad malo pojačaju program, ne odgovara. Sigurno si navikao na romantiku, ali pogrešna ustanova za to. Drži se drugara, puši im male kite, uživaj s' velikim prstom u dupetu i pazi se promaje..Pozz

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić