Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

Ekspresno podizanje i potvrđivanje optužnice za ubistvo Mihajla Stupara čini presedan adekvatan pres-konferenciji "zadesnog utapanja" Davida Dragičevića. Objavljujem sadržaj skalabudžene optužnice i potežem vrlo teška pitanja.

borislav radovanovic blog

Objavljivanjem sadržaja optužnice protiv Marka Momića i pomagača dokazujem navode teksta Potvrđivanje optužnice za ubistvo Šmita razotkriva novi pravosudni skandal u smislu "skalabudžene optužnice" za potrebe zataškavanja afere koja je prethodno zatresla ovaj dio Balkana. Konkretno: Siniša "Kinez" Šakić oslobođen je odgovornosti za ubistvo Slaviše Ćuluma suprotno očekivanjima javnosti zasnovanim na podastrtom dokaznom kvantumu.

Nakon uobičajene prvobitne srdžbe na račun suda sve češće kreće prozivanje tužilaštva i "glavnog odgovornog" Miodraga Bajića. U zataškavanju debakla valjalo je narodu ponuditi novu "pravosudnu predstavu" sa bombastičnim naslovima u stilu da Prijedorčane čeka doživotni zatvor i slično. U tekstu sa gornjeg linka podsjetio sam na najave oslobađanja "Kineza" Šakića odmah nakon njegove onakve predaje, a onda prešao na dešavanja oko novog skandala sa sličnim ishodom.

I šta optužnica za ubistvo Mihajla Stupara, podignuta nakon dvije i po godine razvlačenja istrage, a po davno prikupljenim i poznatim materijalnim dokazima, nedvosmisleno pokazuje? Prvo, vidimo vjerodostojnost mojih navoda da je sporna optužnica ISTOG DANA, znači 25.09.2023. godine i podignuta i sudski potvrđena - šta samo po sebi predstavlja nepoznat presedan naše ionako nakaradne pravne prakse

Zbog neupućenih ističem da je u jednom jedinom danu tužilaštvo dovršilo i protokolisalo optužnicu, te istu proslijedilo na pisarnicu Okružnog suda u Prijedoru. Predsjednik suda Duško Miloica zaprima istu i nekim čudom CMS sistem "izbacuje" baš njega kao sudiju za prethodni postupak. Ovaj pravosudni pregalac čita optužnicu i bar stotinu stranica nalaza vještaka, zapisnika, svjedočenja i drugih pismena, utvrđuje pravnu i dokaznu osnovanost, te donosi rješenje o potvrđivanju iste. 

Od prednje navedenog nema ništa, nego predsjednik suda potvrđuje optužnicu čiji sadržaj nije pogledao i po prethodnom protivpravnom ili čak kriminalnom dogovoru izdaje saopštenje u funkciji produkovanja nove predstave za lakovjernu javnost. Zarad zataškavanja afere u narastanju oko oslobađanja Šakića za ubistvo Ćuluma, gdje je podjednako mantranje krenulo od mogućnosti izricanja doživotnog zatvora.

Sljedeći moj navod potvrđen je memorandumom optužnice u smislu da tužilačka bitanga Mladen Mitrović stoji iza ove/nove afere. Od Glavnog republičkog tužioca Željke Radović i njenog zamjenika Miodraga Bajića, kao i od šefa državnog tužilaštva Milanka Kajganića, još nismo čuli objašnjenja na brojna intrigantna pitanja. 

Dominantno nas zanima: šta je tužilaštvo radilo tokom dvije i po godine od ubistva Mihajla Stupara? Iliti od izručenja iz Srbije osumnjičenog, a sada i optuženog, počinioca ubistva Marka Momića? Ubijeni načelnik Radenko Bašić i njegovi inspektori preko DNK sa metalne palice korištene za ubistvo Mihajla Srupara kao osumnjičenog identifikovali su Marka Momića. Davno sam objavio da Momića "tereti" metalna palica, dok još uvijek nije otkriveno ko je udarcima po tijelu žrtve polomio drvenu bejzbol palicu, a kako to bitange Mitrović i Milojica pokušavaju zamaskirati pod "jedno oružje".

Po mom iskustvu ne bi me začudio preokret u vidu nove "verzije" Šmitovog utopljenja obzirom da je tjelo nađeno pored rijeke Sane. Posebno  mislim na slučaj "utapanja" Gordane Milosavljević iz 2008. godine gdje smo se sa istom ovom policijsko-pravosudnom bandom pola godine borili za omogućavanje istrage ubistva. Tek kad smo pronašli počinioca i tijelo nove žrtve Doris Bajilo omogućen nam je rad i za par sati oba ubistva su riješena. Možda trebam podsjetiti na još sličnih zataškavanja zločina?!

borislav radovanovic blog

Kako vidite sa prve stranice potvrđene optužnice navodi se "tupo-tvrdi predmet - drvena palica", dok dokazi bar za mog znanja govore o metalnom predmetu i time sumnju na više direktnih izvršilaca umlaćivanja. Bojan Savanović i Gojko Šobot ostali su na nivou pomagača i nemaju veze sa pomenutim dokazima protiv direktnih ubica. Davno su ove stvari razjašnjene i po ovim i ovakvim dokazima Momića su mogli optužiti prvog dana po preuzimanju iz Srbije.

Elem, šta ćemo sa drugim materijalnim dokazima pronađenim na licu mjesta ubistva Mihajla Stupara? Konkretno mislim na pištolj koji je Aleksandar Miljatović prodao Daliboru Railiću prije zločina i šta je dokazno potkrijepljeno razbijanjem kriptovane komunikacije od strane Europola. Pokojni načelnik Bašić dokazno je "zakovao" Momića, no ubijen je kako Railića i Miljatovića ne bi identifikovao preko pronađenog pištolja.

Pazite, policija pohapsi Dalibora Railića i Vanju Vukovića zbog brutalnog napada noževima na svjedoka-saradnika Mihajla Srupara iz 2018. godine, a kako sam to detaljno razjasnio tekstom Ubijeni načelnik Bašić istraživao kriminal i korupciju glavnog tužioca Mitrovića. Ovaj napad ubilačkog karaktera sa 15-ak uboda noževima umjesto pokušajem ubistva Mitrovićevi poslušnici okvalifikovali su kao "tjelesnu povredu" (laku!), a odlično su znali povezanost zločina sa akcijama protiv organizovanog kriminala.

Sasvim razumljivo policija istražuje potkovanog Mladena Mitrovića, kog Dalibor Railić najčešće pominje u kontekstu: "Ja nadavati para ne mogu Mladenu Mitroviću i Goranu Mikanoviću, ali zato mogu da radim sta god hoću i niko me ne smije ni pogledati poprijeko". Danas znamo da su Railić i Vuković skandalozno oslobođeni odgovornosti zbog "procesne greške" predsjednice suda Danijele Elenkov, koja je zajedno sa sinom odavno na platnoj listi Railića.

Umjesto osude za pokušaj ubistva imamo oslobađanje zbog "tjelesne povrede", nakon čega ulazimo u novi sramni i skandalozni pokušaj amnestiranja osumnjičenih za kasnije ubistvo svjedoka-saradnika Stupara. Na suđenju za ubistvo načelnika Bašića tužilaštvo dokazno uvodi pištolj nađen na mjestu ubistva Stupara i dokazuje kako je ubica Aleksandar Miljatović oružje prodao naručiocu Daliboru Railiću, dok u optužnici za ovaj zločin tek treba vidjeti pominje li se sporni pištolj. Haos!

Dodajmo ovome činjenicu koju sam davno objavio. Konkretno: Dalibor Railić od 22.07.2021. do 22.09.2021. godine bio je podvrgnut posebnim istražnim radnjama, nakon čega od suda dobija adekvatno obavještenje. Više nije "na mjerama", pa ima slobodne ruke da traži ubicu za istrajnog i opasnog policijskog načelnika. Je li Duško Miloica poslao ovo obavještenje Railiću? Ili je Mitrović zatražio nedostavljanje istog šta mu zakon omogućava?

borislav radovanovic blog
U konačnici valja nam do kraja raskrinkati pravosudne bitange Mladena Mitrovića i Duška Miloicu. Zadnja rečenica objelodanjenog dijela optužnice dokazuje moje sumnje izrečene u prethodnom tekstu kada sam problematizovao ovaj skandal. Vidite pravnu kvalifikaciju krivičnog djela - Teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 1) Krivičnog zakona RS. Za neupućene Momića terete da je Stupara lišio života na svirep i podmuko način!

Nema drugih saizvršilaca, ni pomena organizovanog kriminala, ničeg šta "obećava" doživotni zatvor kako se podastire naivnoj javnosti. Biće Momić kažnjen i to se zna još od kad je bivši ministar Dragan Lukač odjurio u Beograd odmah po vijesti o njegovom hapšenju. Kazna će dosegnuti zakonski minimum ublažavanja kod djela sa zaprijećenom kaznom preko 10 godina - ZNAČI OKO SEDAM (7) GODINA ZATVORA. Sa uračunatim pritvorom eto Momića na slobodi prije negoli se snađemo u novoj predstavi pravosudne mafije.

Zna se šta ovde slijedi, ali neki od nas prerano izlijeću sa istinom. Poput potpisnika ovih redova. Vidite, Mitrović i Miloica svoju predstavu podizanja i potvrđivanja optužnice igraju u istom danu - 25. septembra. Moja malenkost sutradan izlazi sa tekstom raskrinkavanja prljavih planova, a već 28. septembra sprovode me u KPZ Banja Luka i prebijaju čim sam zakoračio kroz ulazna vrata. 

Pride, na suđenju ubicama Radenka Bašića izvedeni dokazi redom potvrđuju moje informacije i tumačenja vjerodostojni od starta bavljenja temom, dok režimske moćnike posebno iritiraju navodi o zaštiti prljavih prijedorskih policajaca čija zločinačka uloga se više ne može kriti. ZNALI SU ZA PRIPREMANJE UBISTVA NAČELNIKA I U NAJMANJEM NEČINJENJEM POMOGLI U POČINJENJU ZLOČINA.

Znači, pravosudni i policijski moćnici pomogli su u pokušaju ubistva i kasnijem ubistvu svjedoka-saradnika Mihajla Stupara, a onda besramno svoje kriminalne saradnike štite od zasluženih robija. Potom ubiše profesionalca koji je istrajavao na rasvjetljavanju ubistva Stupara i istraživao organizovani kriminal sa involviranošću prljavih "kolega". Gle čuda ubijaju i drugog važnog svjedoka Jasmina Selimagića, a znamo koliko možemo vjerovati istragama "službenih lica" ogrezlih u kriminalu.

Jedno je vjerovati u koincidencije, a sasvim drugo biti isuviše glup za prepoznavanje indikatora sumnje. Šta sumnje (?), bandoglavci Mitrović i Miloica su se gadno provalili u dokazivanju servilnosti. Pravna i sudska praksa ne poznaju primjer podizanja i potvrđivanja optužnice u jednom te istom danu za ma koje kivično djelo, a kamoli Teško ubistvo.

U brzopletim zamislima neke stvari čini se da imaju prođu, poput one pres-konferencije o "zadesnom utopljenju" Davida Dragičevića. Upravo odstupanje od uobičajene prakse i radnje kakve nikad prije nisu činjene produkovale su masovne sumnje u vjerodostojnost navoda organa. Zato sam i ovde naslovno nastupio sa "razotkrivanjem skandala", dok po sadržaju kontraverzne optužnice vidite utemeljenost navoda. Normalno, presedan sam po sebi ne bi značio mnogo da nema obilja drugih dokaza namjere još jednog pomaganja okorjelim ubicama u izbjegavanju davno zasluženih robija.

Konačno, kolege i mene pola godine ubjeđivali su da je obdukcijom u plućima Gordane Milosavljević nađena voda - dok nas ubica nije odveo na Kozaru i pokazao gdje i kako ju je ugušio (rukama prekrio disajne ulaze). Ubjeđivali su me i kako uzorak pluća mlađanog Davida nije trebalo izuzimati pošto se nije utopio u bazenu Palm biča, a njegovo mrtvo tijelo je jednako sa mjesta ubistva doveženo do rijeke. 

Hajde da druge mrtve ne prevrćem u grobovima, a imao bih još mnogo primjera navesti i konkretnih dokaza opravdanog nepovjerenja u teško kriminalizovane bitange policije i pravosuđa. Ključno je da godinama ponavljam isto pitanje: koliko novih žrtava mora stradati da bi iz organa makli okorjele zločince? 10, 30, 50...??? Primjedbe

 1. Boro sta mislis po ovom do sada vidjenom kako ce Dugi proci na sudjenju za ubistvo Radenka Basica ?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne vidim promjene spram ranijih prognoza o maksimalnoj kazni - od sudnice do nekih centara moći. Tužilaštvo tek saslušava svjedoke koji objašnjavaju materijalne dokaze, a koji će potom biti uvršteni u dokazni kvantum, no potvrđuje se ono šta se znalo da postoji od dokaza. Jedina greška bila je nasjedanje na Repajićevu priču o upoznavanju Dugog i Miljatovića, ali nije toliko bitna nakon dokaza od Europola. Drugo, njih terete za organizovani kriminal gdje postoji određena širina dokazivanja u odnosu na druga krivična djela (kao i kod ratnih zločina), pa će ih i to zakopati. Zato me više brine ova ujdurma sa Momićem.

   Izbriši
  2. da,da...tu oko Momica se u startu vidi da idu na sto blazu ili skoro pa nikakvu kaznu !

   Izbriši
  3. A koji su to "neki centri moći" koji utiču na to ko bi mogao dobiti koliku kaznu u sudu BIH? Zar o tome ne odlučuju sudija suda BIH?

   Izbriši
  4. Bice oslobodjen za ubistvo ,nadjite jedan dokaz ,osim sto je Miljatovic priznao u prisustvu policijskog advokata

   Izbriši
  5. Centri moći? Unutrašnji pravosuđe, ambasade, službe, politika i lakše je nabrojiti ko ne utiče na sudove

   Izbriši
  6. Dokazi protiv Miljatovića su auta korištena za djela sa biološkim tragovima, snimke istih, snimke žrtve, prepoznavanja...

   Izbriši
  7. Ma govorim za Railica ,ovaj je ugasio karijeru ,Miljatovic

   Izbriši
  8. Treća smjena , na kraju ćeš zbog izmišljanja i vrhunskog navodno inspektora po potrebi ugasiti ovaj blog ! Ti sve znaš , šta će tužilac , sudija ..... ! Tolike godine i izlapi ti mozak od tih flastera kako ih poče cuclati , dobiće 7 godina , pa ti si stvarno i to dobar komad bud..... , jesi li ti svjestan šta pišeš , ili ove noževe što spominješ nije tačno , pisalo je na portalima da su ubodne rane bile neznam te izraze ali te rane nisu bile dublje od 2-3 cm ,da su bili noževi Boro kao što ti tvrdiš 17 uboda ti si otisao skroz ali bas cu sad provjeriti na portalu da ti opet kažem nemoj izmišljati !

   Izbriši
  9. Na jedom pise vise uboda na drugom 15 , trecem lakse tjelesne jer su povrsinske rane koje nisu dublje od ... , cetvrtom suma tamo bili , peta ds su ga dovezli do bolnive i hodao je s izboden kao nožem 17 puta , pa dajte ljudi urazumite se malo !

   Izbriši
 2. Panteru,jel istina da je Rajlic pokusao pobijeći?Dobro obavjesten krug njegovih prijatelja prica u Pd?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Odkud znam,ja sam prvi put za njega čuo kad je bilo ubistvo Basica,uopste nisam znao ko je.Momica treba najmanje suditi za Smita,jel to govno je davno trebao zavrsiti tamo gdje jest.Oni su samo "zrtveni jarci"treba njihove mentore pozatvarati.Kako su bili uigrani samo.Bijeljinci i Naserova ekipa su čupali ove iz Srpske časti,znali su padati jer ih ovi nategnu iz Ljubuškog,pa tako u krug

   Izbriši
  2. Dabogda ti najmiliji prosli kao smit, basic, david, irena i ostali. Jebo ti sve svoje smecarsko podrzavas ubistva a neznas da se to moze sutra tebi desiti. Uostalom vjerovatno i nemas nikoga dok to podrzavas jer inace drugacije nebi ni baljezgao ovuda jebo te dugi usta majmunska

   Izbriši
  3. Kevin Panter stari došnik Borin sa ulice , kad nema komentara obavezno je tu Panter sa podatcima CIA ,DEA ,MOSAD i kao on nezna , jeste li napravili koju kintu od trave ti i Bokica , znamo ko si Kevine sine , i kako to da ti jedini nepade i uvjek ae izvučeš i nisi završio nikad u zatvoru , svi pričaju o tebi kako si digao krila visoko bio i nešto ih spusti opet evo neću te imenovati jer imaš dijecu ali vjeruj svi znaju ko si nekad evo na Borinom jeziku branič bio davno , samo si bio previše nizak , još i ti ako si gostovao kod Šule , a jesi biće tu svašta jer si i ti dovodio Šuli .... polako samo , ima vremena !

   Izbriši
 3. Dugi će dobiti neku smješnu kazno za organizovani kriminal, za ubistvo Bašića će biti oslobođen zbog nedostatka dokaza

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. i ja tako mislim, iz prostog razloga sto ako je istina ovo sto pisu uspjeo je napraviti dovoljno novca i veza da se iskoprca iz bas takvih situacija !!!

   Izbriši
 4. Boro legendo .dobro znaš brate čim se podigne optužnica da je slučaj rešen bolje znaš nego bilo ko šta kako imaju dokaze momiča sam znaš sve da je slučaj gotov jedini mogu smrada miljatoviča kako se več zove kao što si od početka reko da je on ubica smita tako od dugog slučaj resen isto nije pokojni šmit hulk da moraju 20 ljudi tuči znaš sam da je to rešeno sve sad kako sud sudi toje sada problem a tebi svako dobro nastavi se boriti.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. OK, Dugi i Vanja sa noževima nisu uspjeli ubiti Šmita, a sakati Momić jeste šipkom.

   Izbriši
  2. Ok sad po tvojoj priči momič nije ubica a reko si da jeste što je bježo bio mu. Naj polji drug e moj borčino draga samo laž al haj dobro ti dodje koja marka

   Izbriši
  3. Ljudi, umiju li pojedinci uopšte čitati? Fino piše da je Momić JEDAN OD POČINILACA UBISTVA i koji materijalni dokaz ga tereti. Ja problematizujem pokušaj da se ostali izvuku od odgovornosti, a posebice Dugi i Miljatović kao okorjele ubice.

   Izbriši
  4. Mani se ti Vanje dok jos imas vremena

   Izbriši
  5. RE: "Mani se ti Vanje dok jos imas vremena"

   ŠTA BI TO MOGLO ZNAČITI?

   Izbriši
  6. Boro nema Kevina , nejavlja se nešto , da ga nepokupiše braća ?

   Izbriši
  7. Boro je Kevin Panter , vidite da pise i anonimno , pa i imena spominje Drago pa piše , Brane pa piše , moramo da razumijemo da Borić pije dnevno mnogo tableta , koristi flastere (Morfijum) i to kad se pomješa dobijemo pisca koji rješava sve , a na kraju ništa !

   Izbriši
  8. Трећа смјена и читам нема ништа реко ај да видим шта ради наркоман Боро ! И ти и ти твоји фластери мајсторе распитао сам се за њих , као ти то стављаш љепиш на мјеста која те боле , а цуцлаш их ко беба дуду , јер кад заљепиш може ти помоћи првих мјесец дана и онда си чуо како боље и јаче ради , зато ти некад напишеш коментар на кинеском ! Да ли ти знаш да си наркоман и колико их дневно поцуцлаш ?

   Izbriši
 5. Kako ceGredelj proci ima li on veze sa ubistvom

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nema on stim ništa on i još par su za drogu optuženi da ima več bi znali sudimu se jel je bio snjima i uzmo drogu od dugog

   Izbriši
  2. Ovde od gredelja sestra moj brat nije optužen za ubistvo a ovde su svi jaki na.Anonimno poruke da znam bilo ko bilo ko tužila bi za lažne informacije i kaljate našu porodicu moj brate nema veze sa ubistvo

   Izbriši
  3. vjerovatno se neko prepao tebe sestro od gredelja pa eto od tog straha ide anonimno, jedini ko kalja vas ugled tj. vase porodice je tvoj brat Haris Grdedelj svaku godinu dana bude osumljicen za neki kriminila pa evo javno te pitam sta mislis da je u pitanju to da je bas baksuz pa ga pomjesaju pa nevin ispasta ili je upleten pa do sad ima srecu sto nisu htjeli da dokazu ovi iz policije tu upletenost

   Izbriši
  4. Nisi ti dobar glavom tako ni ova od gredelja sestra niko nevin nemoze ležati pa nije to čuko ubijen nego policaja naj bolji i najjj čisti policajac u prijedoru šta ti misliš da može policija sakriti e moj drug. NACELNIKA je
   ubijen sve oni imaju a slučaj rade i FBI

   Izbriši
  5. Pa izgleda da je murijak ili neki drukera što sve zna da dokažu ovi iz policije pa policija je umješana čitaj malo borine textove ovde kod nas mogu sve jel su svi korumpirani ostalo nemože niko biti kad sve oni imaju i poruke i slike i video sve ima da nije BIH UZEO OVAJ SLUČAJ I FBI PITAJ BOGA ŠTA BI BILO

   Izbriši
  6. Како породица ни крива ни дужна се на најјаднији начин увуче у причу , као ја сам сестра од ..... и сви одма напад за нападом , на кога нападате ? Па то је могао написати или написала нека њена бивша пријатељица да је дотуче што би рекли , знамо како су НОРМАЛНЕ ЖЕНЕ осјећајне , а и знамо и како комшије воле читати , па онда уз кафицу ..... ! Ово је постало превише јадно за читати , какве она везе има са њим , па није ни споменута у оптужници и ово је нека њена мислим љубоморна пријатељица , сад разлог за ову прозивку је можда момак , али могуће да та особа жели да се уништи та породица и да се дотуче особа ни крива ни дужна . И доказ да није она написала лако је закључити јер је уследило пар коментара и ништа , да је она јеб...би ... свима одреда ! Али ако Боро уведе опцију коју је мислим да је пар пута и уводио како и сам каже , онда се морате регистровати и претплатити на блог , кад је видјео да нема никог враћај назад ОПЦИЈУ АНОНИМНО ! И напише неко од овог се сестра нпр. јеб... за паре , а она лијепа , згодна и наравно да ће јадница патити и могуће имати теже посљедице ЈЕР ЗНАМО ДА СУ ЖЕНЕ ОСЈЕЋАЈНИЈЕ !

   Izbriši
  7. Imate optužnicu i za šta je tačno optužen Haris. Niti ga neko gura u samo ubistvo, niti amnestira od organizovanog kriminala. I nije cvjećka pošto je ovo drugi puta da mu sude u grupama koje su ubijale

   Izbriši
  8. To je jedan mrtvi debil

   Izbriši
  9. Hari je ok momak
   posten pozitivan To je momak koji bi svakom pomogao
   Bez obzira dal te poznaje il ne

   Izbriši
 6. Gojka i taj bojan odkud znaš mozda su i oni tukli nemaš dokaza tako nemožeš dokaza daje još neko bio. svaki čovjek koji nije kriv neče bježati sve su oni znali šta momič sprema nebi prao auto nebi njega lično vozili da bježi. Boro boro ti mrziš sam sebe pa ostale hočeš da uvališ mziš policiju jel su te šutnuli iz policije treba ska porudica da te tuži a ima i zakon za sve novinare

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da su Goja i Bojan tuklli žrtvu ili šta slično bili bi saizvršiici, a ne pomagači koji su se bakćali autom prevozom i slično. Naučite osnovne pojmove kad već pametujete. Niko nikom ne brani da me tuži, pa bujrum ko smatra da treba.

   Izbriši
  2. Dobro da štitis ubice imaš ti snjima kontakta pa ih štitiš pomalo.a druge hočes da uvalis sve štio. Radiš ima boga dragog sve se vrača

   Izbriši
  3. Ja "štitim ubice"? Tako što uzbunjujem javnost na pokušaj pravosudnih bitangi da po ko zna koji puta od odgovornosti izvuku Dugog i Miljatovića? Bojan i Goja odgovaraju kao pomagači ubica, a ne kao neposredne ubice, i zna se kako zakon tretira te dvije kategorije pa ne može izvoditi generalizacije svako kako mu to odgovara.

   Prije dokaza od Europola i sada dokazanih ranijih veza Dugog i Miljatovića i formalno i javno sam predlagao da se provjeri Miljatovićev boravak u zatvoru ili odsustvo za vrijeme ubistva Šmita. Zašto bježe od tog naoko banalnog pitanja? Nešto šta mi je profesionalna intuicija uz određene indicije govorila da treba provjeriti sad potkrepljuju materijalni dokazi sa lica mjesta. Elem, i dalje od toga se bježi kao đavo od krsta. Znam i zašto jer mogu knjigu napisati o krivičnim djelima u kojima je zatvor raznim počiniocima davao lažni alibi.

   Izbriši
  4. Bio je jedan iz Svodne I jedan Iz Ostre Luke

   Izbriši
  5. Ma nema ko nije bio.jos 10 imena izmislite

   Izbriši
  6. Jel možeš kažeš inicijale tog iz Oštre Luke i tog iz Svodne kad sve znaš

   Izbriši
  7. Razgovarao sam sa momkom iz Oštre Luke i POGRIJEŠIO što nisam prenio njegovu priču, a pominjao sam ga kad je uhapšen. Ključno je da sam mu povjerovao kako nema ništa sa ubistvom Bašića i da je iskorišten za smirivanje javnosti u tim uzavrelim vremenima. Uostalom, ni za šta nije optužen, niti je čak protiv njega vođenja nekakva istraga, šta najbolje kazuje da nema veze sa zločinom.

   Izbriši
  8. Ako je čavka u pitanju itekako je u mnogo sta upleten.... samo je pitanje ko ga stiti???

   Izbriši
 7. posto znam da je ovaj blog leglo policije i inspektora evo postavicu samo jedno pitanje za gospodu PA ZAR SE NE STIDITE I RECI KOJIM POSLOM SE BAVITE NAKON SVIH PONIZENJA KOJA STE U PRIJEDORU DOZIVJELI NEKAD OD TIH SU POD 1. DA TAJ DUGI DODJE DO TOLIKOG BOGATSTVA NAVODNOM TRGOVINOM DROGOM POD 2. DA VAM SVJEDOK SARADNIK BUDE UBIJEN IZ BAR TRECEG POKUSAJA( SMIT) POD 3. ZADNJE ALI NAJBITNIJE UBISE VAM NACELNIKA NA SRED TROTOARA KAO DA NE KAZEM STA NECU JER JE BIO POSTEN POLICAJAC I STA STE VI URADILI IZUZEV PREMLACIVANJA TIH BALVANA PRIJEDORSKIH KOJI NI BLIZU TOG UBISTVA NISU BILI, ISKRENO PRIJEDORSKA POLICIJA ME PODSJECA NA NEKOG PIJANOG VOZACA AUTOBUSA ILI KAMIJONA U PREVODU NAJBOLJE URADE KAD NISTA NE RADE DA IZUZEV KAD TREBA PREMLACIVATI NAROD OBICNI I ONDA SE CUDITE KAD NAROD NEMA VJERU U VAS STO DA JE IMA KAD NI SVOJE NE MOZETE SACUVATI A KAMOLI NAROD

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Potpisujem sve sto si napisao za policiju i sve gola istina.Radio sam taj posao i znam da je tako sve jos i gore.

   Izbriši
  2. Ko je od pripadnika policije imao obraza davno se svrstao uz narod protiv državne mafije. I platio cijenu toga. Jedino ga boli kad ga prozivaju oni koji nisu uradili ništa mimo tastarure i pljuvanja svega.

   Izbriši
  3. da a ti kao jedan od tih vrsnih inspektora znas cak i kad neko napise komentar jel taj nesto uradio ili je samo na tastaturi prava si ti beklevina

   Izbriši
  4. Dobro nam je kakvi smo. Odmah poslije Ilićeve presice objavio sam da lažu i počeo uzbunjivati javnost oko ubistva Davida. Pa na raznim trgovima stajao uz narod, podnio prijave protiv policijskih i pravosudnih bitangi, rasturao ih na anketnom odboru... Bio hapšen, prisluškivan, praćen, lažno procesuiran, ostao bez posla i penzije... I danas nosim glavu u torbi, a zna se šta trpi moja porodica.

   Sve sam radio i trpio iz uvjerenja i ne potežem nikakve "zasluge", ali me boli kad me svrstaju u isti koš sa lelemudima koji redovito primaju plate da bi okretali glave od zločina, odnosno činjenjem ili nečinjenjem SLUŽILI ZLOČINCIMA protiv naroda. Pljujte vi mene i dalje, samo nemojte druge kriviti što svako normalan bježi odavde, nego se malo pogledajte u ogledalo.

   Izbriši
  5. To kakva je bila tvoja uloga u Pravdi za Davida govori činjenica da ni Davor ni Suzana ne žele više nikakav kontakt sa tobom. I nikad nisi hapšen radi Pravde za Davida, lažovu.

   Izbriši
  6. Jel to onaj Davor sto je naplatio rodjenog sina

   Izbriši
  7. Ma jel to nam opet Boro piše anonimne komentare

   Izbriši
  8. pa jel nije naplatio Davor tragediju ?! niko se ne pita od kud za zivot u Beču a bez posla pa od kud za kombi od 35.000 € itd,itd...

   Izbriši
  9. Ne pišem anonimne komentare jer i ove druge jedva stižem, a najmanje oko Davora. Znam sve šta ovde pominjete no i dalje će ostati tako.

   Izbriši
  10. Bože dragi , koliki primitivizam ovdje vlada. Nisam upoznat u situaciju oko kombija ("od 35.000€") ni u to gdje se Dragičević-otac nalazi ali iz ovakvih komentara , kao i mnogih drugih sličnih pa i one Dodikove opaske o gastarbajterima koji rentiraju kola kako bi se 'určili , svakom mora biti jasno da je primitivizam toliko prevladao u narodu da je to stravično.
   Šta je trebao Dragičević-otac uraditi? Leći u grob pored mrtvog sina kako ga ne bi prodao? Ubjeđen sam da mu je gomila gastarbajtera tutnula neki iznos novca u džep i lako se skupi za takav kombi a i za ostale troškove. Samo primitivci vire u tuđe tanjire , novčanike i gaće , odnosno krevete. Neka se čovjek nosi sa svojim životom i stradanjem kako zna i umije. A i borbom za istinu. Njegova se borba i gledanje na istu razlikuje od Borislavove i neka se svako bori kako zna i umije a ako im neko želi pomoći neka im pomogne ali neljudski je odmagati a i ogovarati. Ogovaranje je veliki grijeh i toga se sjetite svaki put kada upalite slavsku svijeću.

   Izbriši
  11. RE: "Bože dragi , koliki primitivizam ovdje vlada"

   Prvi puta čujem, onosno čitam, za taj kombi ili šta je već u pitanju, no ništa me ne čudi. Sjećate se onih silnih rasprava oko Davorovog brijanja? Ako se čovjek obrijao to je bila "teorija zavjere", baš kao i kad se nije obrijao, a šta najbolje govori kakvi smo u biti i šta nam "znače" bukvalno trivijalne stvari.

   Izbriši
  12. Што моја бака каже кад гледамо тв и налетимо на Давора и она сине јел то онај што прави тинејџерске фризуре и што се обогати , а сизе није пустио , он је сине показао своје лице и моли те бака пребаци сине на други програм да видимо шта нам спремају опет , мисли на рат !

   Izbriši
  13. Reci ti baki nedao joj bog da dozivi to sto je davor dozivio. Samo nek se moli da ne dozivi to, a i ti bi se isto trebao moliti zbog rijeci tvoje bake. Fuj i baki i tebi. Sta je covjek trebao pustiti bagru da laze i maze narod. Sramota i za baku i za tebe

   Izbriši
  14. Prije 4.godine su sve novine pisale da Davor ima na bankovnom računu 1 340 000 eura , i danas ima vjerovatno duplo , ako ne i više ! Ta Baka zna šta je suza , i vjeruj da je u pravu ! Svoje pokojno dijete koristiti za raznorazne stvari
   , političke igre koje su propale , i ja se slažem sa BAKOM čija god da je ! I vidim da ste uputili i prijetnje samo neznam kome , jer moja baka moju sestru zove sine , i koliko sam pročitao toj baki se gadi Davor i njoj nije drago što se to desilo , ona je rekla svoje mišljenje i kad ga vidi kako priča muka je uhvati , nadam se da će odgovoriti unuk ilo unuka ?

   Izbriši
  15. Većina misli kao ta baka , a vi što prijetite vidi se koliko ste glupi . Svi kad ga vide znamo šta pomisle u sebi , i jadno je što je iskoristio sopstveno dijete na nagovor pojedinaca , ali kao što sam napisao glupom nevrjedi objašnjavati .I nikom nije drago kad neko izgubi dijete , što baka reče suze nije pustio !

   Izbriši
  16. Слажем се са баком и мени је мука само кад помислим шта је урадио , а тек она фризурица и она прича и мени буде лоше !

   Izbriši
  17. To misli većina u snsd-u jer vam je naređeno, sram vas bilo, pizda vam materina odvratna, vi znate koliko ko ima para na računu bagro jedna

   Izbriši
  18. Bravo! Bitno je koliko ima na racunu, to njih zulja. Pa i da je naplatio, malo je naplatio.

   Izbriši
  19. Ја сам унука од баке која је иначе по професији Доктор , а овом ограниченом што пријети могу да кажем да сутра могу сазнати ко је ! Моја бака и деда су изгубили на самом почетку рата два сина , мој отац је имао 19.год. , а мој стриц 23.год.. и најжалије је што ни дан данас нисмо успјели пронаћи стрица и да наведем да су се многи потрудили да га нађемо али безуспјешно , и то је за њих највећа бол , колико је само деда пута ишао на размјене (Али твој ограничени мозак несхвата ) ,знали су да су заробљени и након много година су се помирили са чињеницом да није преживјео и наша је једина жеља да га достојно сахранимо (Опет пишем твој ограничени мозак то неможе схватити )
   ! Ограничени што пријетиш моја бака је за врјеме рата била са дедом који је био по чину пуковник , питала сам и баку и деду рекли су да непишем много , јер пишем човјеку који није у животу осјетио шта је опасност док су бака и деда од самог почетка су били на скоро свим мјестима гдје се рат водио , и ако се неко нагледао крви и суза то је моја бака и деда јер је бака Доктор и са својим тимом је спасила толико живота да твој ограничен мозак неможе схватити ! Бака ти каже да си ограничен , а деда каже ако наставиш писати и пријетити да ће то сам са тобом рјешити ! Бака неволи видјети Давора јер зна шта су сузе , па она и данас са дедом плаче , и жао ми је што ми нису допустили да напишем још неке ствари али разумијем их , тако да дебилчино ретардирана прво мало размисли , па пиши , јер си налетио на жену која се нагледала суза и крви и за мог сваког момка је била у праву и кад је дошао прави рекла ми је сутра немој другој допустити да ти узме оно што је већ твоје ! И за крај ограничени ретардирани дебилу ником није драго што је угашен један млади живот , само су Даворови поступци су нејасни многим !

   Izbriši
  20. Kako baka ne vidje Davorove suze prvi dan na Trgu kada se čovjek isplakao javno nakon ogromne potrage i kada mu je konačno bilo jasno da je podmetnuto sve i ko je umiješan u ubistvo. Pa stvarno kako vas nije sramota navesti da babuskari smeta Davorova frizura ili Davidovi dredovi. Pravi ste primitivci i zaostala Srpska bagra. Sa budalama se ne vrijedi raspravljati a pogotovo onima koji su isključivo zadrti i ograničeni ko balkon.

   Izbriši
  21. Ovo se Boro krije iza ćirilice, kakva baka i deka. Pa još i prijetnje, tipični Boro, samo nije stavio elem, sve ostalo njegov stil. Pri tom, ne vidim gdje je izrečena ta prijetnja, od kad je sram vas bilo prijetnja

   Izbriši
  22. Reci baki da je zaljubljena u Duduka pa je slijepa kod ociju ' nedaj Boze nikome da izgubi dijete .

   Izbriši
 8. Ljudi moji sta je sa vama. Pa dugi vise nikad izaci nece, ala lupate li lupate. Dzaba pare dzaba sve, sve prokleto, oteto. On je svoju karijeru završio

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nikad ne reci nikad, ali teško da će Dugi ikad na slobodu.

   Izbriši
  2. Aha, isto kao Baldo, Šakić

   Izbriši
  3. Za Balda i Kineza sam odmah naveo da neće robijati i to se pokazalo kao tačno.

   Izbriši
 9. A ona tetovirana plavušica kod Rajlica sto je radila,ustvari jos radi u kaficu,čija je sada BARBIKA

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A čija li je ona Dajana ljubavnica što je mlatio? Na čiju li je stranu presla? Za nju se zna da i ona radi na veliko uz Railicevu pomoc

   Izbriši
 10. Boro majmune kakve ti gluposti pises....treba da se lecis

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pa liječim se obiljem sredstava protiv bolova od injekcija, tableta, flastera, masti...

   Izbriši
  2. Glava boro,glava...glavu leči

   Izbriši
  3. I "glavu liječim"! Kao što bih i tebi preporučio

   Izbriši
 11. Sta ce biti sa Gredeljom i Dejanovicem

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kazne za saizvršioce i saučesnike određuju se spram glavnih kazni organizatorima kriminalnih grupa ili krivičnih djela. Manje je bitno šta su ostali pojedinačno činili, nego kako će proći Dugi i Miljatović, šta jeste malo čudno, no zakon i praksa tako određuju. Zato je nezgodno davati prognoze, pošto ako ovoj dvojici odvale maksimalke ni Harisu i Dejanovići ne piše se dobro, a opet lako im je ukoliko se šefovi provuku sa blagim kaznama.

   Izbriši
 12. Borislave zasto samo pišes da Sarajevo obraduje Hasanagića ,kad ima još njegovih kolega ,Mili ,Laćman ,Branković,Furak to je javna tajna da ljudi daju izjave uvez njih ovih dana u Sarjevu.lp

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne daju izjave u Sarajevu nego u centru MUP-a u Banjaluci, a tužioci i istražitelji Tužilaštva BiH su pomalo intrigantno uključeni. Bar govorim o onome nakon svjedočenja Saše Stojanovića, a zadnjih par dana možda moraju i u Sarajevo, ali meni nije poznato. Sa druge strane odmah sam naveo "Hasanagić i drugi" - samo nisam imenovao, a kako vidim ni vi niste pomenuli sve koje rade. Svako dobro

   Izbriši
  2. cekaj Boro, a za sta je optuzen kum od dugog Dejanovic i on je na slobodi koliko znam ?

   Izbriši
  3. Dejanović i Jurišić nisu u optužnici za droge i ubistvo Bašića, nego su pali na nekakvoj iznudi za šta će biti zasebno procesuirani.

   Izbriši
 13. Boro, poradi malo na upotrebi riječi "što" i "šta". Baš oči krvare. Tamo gdje treba "što", ti koristiš "šta" (odnosna zamjenica). Znam da većini ljudi ne smeta ali baš strši, morao sam. Hvala, pozdrav.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. On je komunjara, on koristi Srpskohrvatski

   Izbriši
  2. Boro ti je deklarisani ustasa

   Izbriši
 14. Priča se da je Dugi bio izuzetno dobar sa onim ćelavim što je dugo živio u Australiji a često dolazi u Romu...

  OdgovoriIzbriši
 15. To je onaj Boris Aleksic ,bavi se is istim poslovima kao ovi iz Rome a svi znamo sta se tamo desava

  OdgovoriIzbriši
 16. Boro, botovi sa komentarima prave sprdnju od bloga. Trebas ugasiti ove komentare da se budale lijece na drugom mjestu.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pa on se tu lječi , baš na tom mjestu u # KOMENTARIMA # , i šta radi Boro anonimno na blogu svi smo više puta čitali i uvjerili se da je on taj anonimni ne jednom već mnogo puta !

   Izbriši
  2. Ima smisla. U stvari planirao sam od zime blog potpuno posvetiti akvaponiji i drugim eksperimentisanjima oko poljoprivrede i mašinstva, tim novim hobijem koji me odlično opušta, ali vidim da od toga nema ništa, nego se valja još dugo boriti. Imam drugih blogova, pa mogu sve to ukonponovati, no to da pojedini "prave sprdnju od bloga" stoji, ALI NJIH MOGU SUZBIJATI BRISANJEM KOMENTARA DA NE USKRATIM NIŠTA DRUGIMA KOJI KORISTE BLOG.

   Izbriši
  3. Znači kreće novi serijal ZNANJE I IMANJE BORO,bivši nazovi inspektor,prvak bivše države u brnanju,a inače u toj orginalnoj negadašnjoj emisiji bio je i statista...statirao o kukuruzu... kliponja

   Izbriši
  4. Aj nadam se da ćeš nam na tom poljoprivrednom blogu prenjeti svoja iskustva sa prinosima marihuane iz vremena kad si ono radio sa Šulom

   Izbriši
  5. Ja sadio marihuanu? Sa Šulom? Koliko neko mora biti idiot da tvrdi takve stvari?

   Izbriši
  6. Боро знамо да си знао и за Цулу шта ради , као и шта воли Шула ?

   Izbriši
  7. И није нико идиот , ти си се у коментарима сам увалио , ако је ко идиот то си ти , само дјевојка није завршила реченицу , док си са Шулом јеб... знаш ти добро и ко вам је доводио , и баш ме интересује да ли си ишао у истражни затвор код монструма да га испитујеш ? Надам се да ти је јасније сад , јер је читав град знао ко је Шула , и да је волио малољетнице , само ти ниси знао , а ова особа горе може бити и свједок ако се заинтересује нека тајна служба јер ти је провукла кроз те прљаве уши ,,КАД СИ РАДИО ОНО СА ШУЛОМ " , значи да си је наставио обилазити након тога уцјењивати дјевојку и паметном доста и мислим да ти се јавља из ЕУ далеко је , морала је побјећи јер си се навадио био , а она клинка , ја је молим да се јави и да опише какве су ту радње биле , нетребаш да се бринеш или пишеш своје име ....

   Izbriši
  8. Nece on nikad nista priznati, on ce sad napisati kako to nije istina...to nije bio on...to su drugi, pa krene nabrajati sve koji mu smetaju....klip kukuruza

   Izbriši
  9. Jesi radijo travom radili su narkomani za tebe što si tuko u policiju što si im našo jedan dva grama

   Izbriši
  10. Kad je Šula bio u pritvoru da bih ga mogao "posjećivati". Toliko o glupostima kakve valjate. JESAM ZNAO ŠTA ŠULA RADI I ZATO SAM SA SVOJIM ŠEFOVIMA PREKO POLA GODINE RATOVAO OKO LAŽNE PRIJAVE UTAPANJA GORDANE MILOSAVLJEVIĆ. PA SAM ZBOG NSTANKA DORIS BAJILO UHAPSIO RADI I PRIZNAO MI JE UBISTVO I ODVEO ME DO LEŠA. Nisu završili uviđaj na mjestu ubistva Doris, a Rede je već prizao i ubistvo Gordane, pa time pobio sve šta su Goran Mikanović, Željko Stojanović i drugi Šulini vojnici zataškavali.

   Na kraju sam otkrio kako su me Stojanović i Mima Dobrijević prešli oko starice Dušanke Stanković, te natjerao Stojanovića da mi preda njenu burmu koku je godinama krio kao materijalni dokaz. Sa predočavanjem tog dokaza svjedocima za par dana dokazao sam i da je ova tarica ubijena i oljačkana, a nikako ugušila se zadesno u požaru - kako su to Dobrijević i Stojanović lažno dostavili tužilaštvu.

   Radu Radinovića su prislili na samoubistvo prijetnjom da će mu ubiti sina, a to je plaćeno 50.000 KM i to dva dana prije dovođenja na saslušanja za treće ubistvo (Dušanke), ali i oko podvođenja dvije maloljetnice koje je tada bilo aktuelno. Objavio sam desetine i desetine tekstova na ove teme i objelodanio gotovo sve bitno, a prije toga sam u svojstvu svjedoka par puta davao izjave šta su moji šefovi mutili sa Šulom i u MUP dostavio popriličnu dokumentaciju u vezi tih dešavanja.

   Imam dio te dokumentacije i nikakav mi nije problem objaviti šta se doista dešavalo, no ključne stari nalaze se u krivičnim predmetima i kod suda i kod tužilaštva i kod policije, a obaveza njihovog čuvanja je TRAJNO. Meni je to bitno zbog memoara u kojima ću do kraja razobličiti tadašnja dešavanja, a vjerodostojnost mojih navoda određuju dokazi u krivičnim predmetima i druga dokumentacija. Normalno, govorim o memoarima na engleskom i drugim stranim jezicima pošto sam davno shvatio da u ovom "sistemu vrijednosti" glupo je išta objašnjavati.

   Izbriši
  11. Boro kao Agata Kristi

   Izbriši
  12. Novi Poaro iz ljubije

   Izbriši
  13. Memoari bore psihoze izLjubije odozdo

   Izbriši
  14. Monstrum je tvoj i Šulin potrčko bio , a ti kao ode na Šulu slučajno 👏👏👏👏👏👏 i napisa tekst od metar , opet ti pišem ja se neplašim ni tebe ni ti tvojih borilačkih vještina , i slusaj me sad glavurdo prljavih ušnih školjki nemoj se praviti mutav čitav grad zna ko je monstrum koji je za Šulu išao po kafićima i tražio mu djevojke , gdje si i ti medio i ti meni pišeš te gluposti kao neznam da je Šula bio .....da je neko od moje rodbine vidjeli bi vi mislim i ti i Šula , a Monstruma bi stavio na električnu stolicu i lagano ... , pa ja da imam nešto kao ti na duši ja se ne bi javljao ! Ja sam ti napisao mnoge će se stvari saznati jer ima pametnih ljudi koji mogu povezati !

   Izbriši
  15. Da li si posjećivao monstruma u pritvoru Borislave to te čovjek pitao , pročitaj malo bolje , i da li je istina da si sa Šulom kako kaže dotični pedofil ! Tri monstruma , dva su pod zemljom i ti si ostao od te velike trojke , nadam se da je sad jasnine Boro !

   Izbriši
  16. Kao neznam da je Šula bio u pritvoru , a čovijek mu piše za monstruma , ima tebe i u svim nelegalnim radnjama zato si i nabijen nogom iz policije ! Prostitucija , droga i za kraj si svog druga ucjenjivao i uzeo mu dosta zlata i para ! To zna čitav grad !

   Izbriši
  17. Да ли си приводио раније монструма Раду Радиновића за друга дјела ? И да ли си га икад испитивао у КПЗ зашто неодговориш , да или не ? Ако не одговориш значи да си га посјећивао знамо зашто и због кога , а то испитивање се сводило на да се одбрани ваш газда !Неодговориш ли значи да си умјешан , ако одговориш и објасниш шта и како значи ниси ! Немаш се чега плашити ако ниси крив ?

   Izbriši
  18. А како избјегава питања за Раду Монструма , како се прави наиван , а знао си доћи кад су малољетнице код Шуле , а сад пишеш -Како би могао Шулу посјећивати кад он није био горе у истражном затвору - правиш се наиван као неразумијеш питање гдје све пише и односи се на Монструма Раду али то је још један доказ да је газда и тебе знао као и Раду Монструма послати по клинке , ти си се њега бојао и то сви знамо , зашто су те колеге избјегавале на послу ако си ти био толико способан и никад ништа лоше урадио ниси , осим дружења са Монструмима и Педофилима што и сам постаде на крају !

   Izbriši
  19. Ponovo pitam: kad je Šula bio u pritvoru da bih ga mogao "posjećivati"? Vezano za Radu već je sudska policija sprovodila pritvorenike kada ih je trebalo saslušavati u policiji i nije bilo mogućnosti da ga "posjećujem". Ne mogu da vjerujem kakve gluposti ovde valjate.

   Pitate: jesam li Radu Radinovića ranije privodio? Jesam i privodio i procesuirao i tukao... Do sukoba između Šule i mene došlo je zato što sam mu prebio nekoliko "vojnika" u par dana, a kad je došao da se buni rekao sam mu ukoliko nastavi biti drćan da ću i njega prebiti. Iz osvete platio je onaj tekst u "Prstu", nakon kog nismo govorili do razgovora prije trovanja koji pominjem.

   Zna se odlično šta su Šula i ta ekipa radili ženama, a ja znam i više od drugih pošto sam istraživao te stvari. Ja sam stao u kraj njihovim iživljavanjima nad ženama, zbog kojih su u konačnici ubijali svoje žrtve i svjedoke protiv njih. OSIM DVOJICE KOLEGA BUKVALNO NIKO IZ PRIJEDORSKE POLICIJE NIJE SMIO PROTIV ŠULE, A VI SAD MENE PLJUJETE I BLATITE. Šta da odgovaram na nebulozna pitanja? Svako upućen zna kakvi su ratovi vođeni između nas i sad sam ja "šurovao" sa onima koje sam raskrinkao i procesuirao, a ostali koji su primali plate i okretali glave od monstruoznih zločina po vama su "pozitvci".

   MA GADITE MI SE!

   Izbriši
  20. Treća smjena , reko da vidim cuclaš li flastere , i kako ti znaš da je ubistvo plaćeno 50 000 KM , ,tako što su mu zaprjetili ubistvom sina ako se on ne objesi" ! Ovo školovani inspektor može da rješi za par dana , plantaže koje si pokrivao , imao odnose sa maloljetnicama i za kraj si ti bio kod Šule i on se otrovao ! Nisi ti otišao sa nervima džabe , i te pare i zlato što si uzeo koštalo te mnogo , jer su kolege primjetile da si sve agresivniji i nervozniji ako je to tako bilo to je 40 godina , dokaza nema , počistio si sve , i ti si Monstrumu prenjeo poruku da se objesi SAVRŠEN ZLOČIN KAO FILM ONAJ , vidim da se kockice sklapaju polako , možeš se ti izvući ali svi znaju ko je BORISLAV RADOVANOVIĆ !

   Izbriši
 17. Boro ko je dilerka iz Prijedora PA nadjeno joj oko 1 kg u teglama ?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Znaš li šta je bilo sa onim ima vec sedmicu i više sa 773 grama što je uhvaćen , nisam pratio portale ovde pročitam , pitam jer piše da je pušten , a znam da ste vi pisali da je to bio heroin i da je bilo 800 grama , i čudno da mu nisu pritvor odredili , a meni zbog prikolice za drva kazna , jeste neregistrovana ali idem putem 2,5 kilometra......

   Izbriši
  2. ma zna se, kako se nece znati, otelo se radi uklanjanja konkurencije i dalje distribucije robe

   Izbriši
  3. Boro ništa nezna kad he u pitanju dodik malo jači igrači eto nezna koja treba pala ma nema on on veze ljudi on samo čita id druge medi i inda sklapa sebi šta če napisati i pisače od 18 g što je radijo hapsijo i tako dalje a sad 2023 nema blage veze sve kopira vaskovič objavi prvi prije nego drugi objave laže sa policiju on je taj što nije radijo pošteno

   Izbriši
  4. Objasnio sam u nizu komentara ko je uhvaćen i pod kojim okolnostima iako sam bio u situaciji kakva vam je poznata (zatvoren, prebijen). Ono šta mene zanima nadam se da ću otkriti i objaviti ponešto od toga, ali morate shvatiti da je akcija u toku i Krljan je bio tek puko sredstvo njenog iniciranja. MOŽDA NI TO NISAM TREBAO OBJELODANITI, NO VOLIM ODGOVORITI NA PITANJA I TU SMO GDJE JESMO.

   Izbriši
 18. Boro, jesi pročitao optužnicu protiv Dodika i kako je komentatišeš ?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nisam provjeravao je li objavljena. Pritom nešto me žurim jer ima Dodik ove što ih plaća za te stvari, a vidim da im padaju podnesci za izuzeće i drugo.

   Neće se ovo riješiti pravnim putem6, nego kako sam odmah prokomentarisao - hapšenjem i pritvaranjem Šmita. Kako Dodik nema petlje tako će i proći, a čujem da ide nova optužnica.

   Izbriši
 19. Boro kliponja, hhaha. Dobro si ga opisao, tup kao kukuruz

  OdgovoriIzbriši
 20. Dodik iskrčmi malo Srpske i tako trguje kad ga tako pritegnu.Čuva dobro guzicu.

  OdgovoriIzbriši
 21. Boro jel se zna išta o Zlatanu Cuku.. Gdje se krije i jel opasan on?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Boro će se javiti oko 04h kad uzme terapiju

   Izbriši
  2. Ćuk je kategorija kriminalaca vrlo opasna po "sistem" koji ga je bukvano izrodio i kom odlično odgovara da je i nadalje "nedostupan" za vođenje krivičnog postupka. Vrlo slično Milivoju Lovrenoviću. Svi oni su "opasni" koliko imaju podrške od ili iz sistema.

   Jedini koji je očigledno bez jakih veza unutar sistema od "krupnih riba" jeste Matković i vidimo da je jedini u pritvoru. Sve ostalo je sitna buranija kojoj valja ćutati ukoliko ne žele da im pobiju porodice ili načine kakvog drugog zla i da za takve stvari čak koriste Ćuka ili Lovrenovića. Poput Dugog Railića. Njegova porodica najbolji je garant da on na suđenju neće pomenuti Mitrovića i slične koje je zatrpavao novcem i zbog čije podrške se osilio do toga da ubija svjedoke i načelnike policije. Sa druge strane on na platnom spisku nema krupnih riba koje bi tokom istrage ili suđenja mogao prokazati, pa time ozbiljno ugroziti kriminalnu hobotnicu, a šta se za Ćuka ne bi moglo reći.

   Pokušavam stvari objasniti sistemski. Vidite, kad je Cvijetić otkrio kako je financirao pojedine strukture opozicije i tako pokazao da spada u "krupne ribe" bura oko njega se stišala i sa slobode može otezati suđenja kako njemu odgovara. Dragan Mektić nije uhapšen i gonjen jer odlično zna šta su radile njegove kolege ministri Lukač i Stefanović, a sistemu ne odgovara da bilo ko "propjeva" šta se doista činilo i kako je Balkan objedinio krijumčarske kanala tri najvažnije droge - kokain, heroin i marihuanu (sa derivatima). NORMALNO DA BEZ INVOLVIRANOSTI POLITIČKOG VRHA, A POSEBICE SRPSKOG, TAKO NEŠTO NIJE BILO MOGUĆE I ONDA VLASTI NEMA DRUGE DO ŠTITITI I MEKTIĆA KAO SVOG.

   Pisao sam nebrojeno puta kako je DEA 2018. godine sprovela samostalno istragu balkanske narko rute i pohvatala ključne konce kriminalne hobotnice. Potom kreću međunarodne istrage koje su rezultirale velikim zapljenama i hapšenjima, ali sistem štiti sam sebe i zato su krupni igrači u bjekstvu dok se sudi buraniji, a sve se svodi na dobijanju na vremenu. Kad-tad će ino faktori biti zabavljeni nekim drugim krijumčarskim kanalima, pa će ovi naši suđenja moći okončati kako god im volja, iliti da ne padne niko od "velikih". Eto to vam je sva "mudrost" onoga šta se stvarno čini.

   Izbriši
 22. Imas li informacija sa sudjena dugom

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Imam podosta jer to suđenje me posebno zanima. Vidite da sam objavio svjedočenja sa zadnja dva ročišta i to JEDINI, a zašto drugi mediji bježe od toga valja se dobro zapitati. Po meni dominantno zbog straha jer niko od krupnijih igrača nije u pritvoru ili pod iole ozbiljnim postupkom, pa mogu organizovati ubijanja, prebijanja, uticaje... MOŽDA SAM POGRIJEŠIO SA OBJAVAMA O MOM PREBIJANJU ZBOG PISANJA O DEŠAVANJIMA NA SUĐENJU I VEZANIM STVARIMA JER JE NEKO MOŽEBITNO BAŠ TAKO PLANIRAO ZASTRAŠIVATI MEDIJE I JAVNOST?"

   Izbriši
  2. Baš radi toga boro mani se oriči i pusti da sud radi svoj poso nemožemo mi suditi nikome imaju sve dokaze i biro daj molim tr slike stavi kqd si prebijen u pritvoru morq postojati masnice sam znaš kad tučeš po bubrege niko ti nevjeruje ovde dokazi

   Izbriši
  3. Kako si ti to sve zataškao oko Šule nije mi jasno , morao je biti još neko sa tobom !

   Izbriši
  4. Pa boro misli,nema Šule,pa nema ko pričati. Smrad jedan,on može svojim ukućanima prosipati priču i poštenje. Javiće se još ljudi koji znaju ko je boro...kao on ispravan posten borac svemoguci supermen....GOVNO,e to je boro GOVNOOOO

   Izbriši
  5. Jeste, "javiće se još ljudi" tako što ćeš ti napisati još desetine sličnih komentara. Krenuo si sa šupljarama preko Milakovića, pa kad sam podsjetio da je Saša živ i mogao bi se pozabaviti tvojim komentarima momentalno si se prešaltao na mrtvog Šulu.

   Izbriši
 23. Boro neki ljudi stalno te dovode u vezu sa Sulom , on je bio vezan sa ljudima u tadasnjem SDS i zna se da su se sastajali u Beogradu u hotelu Palas . Prica se da su i tamo podvodjene maloletnice . Dali si upucen u to . Balabanka doktorica o tome sve zna ali szti .

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. 15.10.2023. 18:37
   ОПЕТ ШАХ -МАТ ! 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   ХОЋЕШ ЛИ ОДГОВОРИТИ , НЕЋЕШ ЗНАЧИ ИСТИНА ! 💪💪💪💪💪💪 НЕЋЕШ СЕ ИЗВУЋИ , СВИ ЗНАЈУ ДА ЈЕ ПЕДОФИЛИЈА БОЛЕСТ И ДА СЕ НА ВРЈЕМЕ ТРЕБА РЕАГОВАТИ , А НЕ КАД БУДЕ КАСНО ! ТАКО ДА ЉУБИЈА ЧУВАЈТЕ СЕ ЈЕР ХОДА МОЖДА .....

   Izbriši
  2. Bole ga leđa,nemože sad odgovoriti

   Izbriši
  3. Mozda ga prije boli kurac da odgovori nepismenim budaletinama, cijeli grad je znao da su njih dvojica u sukobu, kakvi poslovi i ostale picke materne, nevjerovatno koliko se izmislja

   Izbriši
  4. Nema on ni kurca,jebo te on....jesi ti iz spavace sobe

   Izbriši
  5. Ја сам на послу , а Боро смишља како да се извуче из ситуације , јер има још доказа против њега , и сам се открио на крају да је ишао код Шуле и да се овај отровао пар дана касније ? И видим да је покушао јутрос одговорити али га фластери раде ко хероин јер их цуцла , а то се Боро залјепи , прочитао сам коментар гдје ти човјек пише да си чуо да има јачи ефекат кад га цуцлаш !

   Izbriši
  6. Shvatite da je meni decenijama "uobičajeno" da se razne službe bave mojim radom ili djelovanjem, ali botovima koji za sitnu paru ili budaletinama željnim "dokazivanja" preporučujem da vode računa šta plasiraju. Mogli bi se lako naći na prislušnim uređajima ili pod pojačanim nadzorom službi, a onda i upasti u ozbiljne probleme. Kad su već iz njima znanih razloga odlučili sa bloga otjerati ljude kojoi vole konstruktivne dijaloge na društvenim mrežama i "zagospodariti" blogom trebalo bi da razmisle o posljedicama. JA ĆU DO POSLJEDNJEG ATOMA BRANITI ANONIMNOST I PRAVA SVAKOG KO OVDE IZNOSI SVOJE MIŠLJENJE ILI VODI DIJALOG, PA ČAK I ONIH KOJI ME GRUBO VRIJEĐAJU, ALI TO NE VAŽI ZA AKTERE AKCIJE KOJU POJEDINI IZVODE SA KONKRETNIM CILJEVIMA I INTERESIMA. I NEMOJTE KASNIJE REĆI DA VAS NISAM UPOZORIO POŠTO OVAKVIH KOMENTARA SAM PODOSTA NAPISAO.

   Za dan ili dva ću tekstom razjasniti laži i gluposti kakve ovde razni botovi plasiraju oko Milakovića ili Šule, a samo sa jednim ciljem - da pažnju skrenu sa tema koje tekstovima problematizujem. Gro toga davno sam objavio i objasnio, zna se šta se izdogađalo sa Milakovićima ili Šulom, no nije zgoreg podsjetiti na činjenice kakve nije moguće izvrtati lažima i provokacijama. PA KAD VEĆ NAMEĆETE OVE TEME NEKA I DRUGI PROČITAJU ŠTA SE DOISTA DOGAĐALO, A NA TE DETALJE IZ MOJE KARIJERE SAM IZUZETNO PONOSAN.

   Izbriši
  7. Treća smjena i neku noć sam ti pisao ti si mi zadnji na listi da vidim šta ima u Prijedoru , neznam zašto si umislio da si novinar , aj ti pocuclaj flaster jedan čuo sam da to opali po glavi neznaš jel dan ili noć , i šta skretanje , sa čega koje teme , da nije ono što ti je neki majstor pisao da ti je od leđa puklo preko 3 kubika lamperije , neka što reče onaj za zatvorskog čuvara ruke mu se pozlatile ! Sad da ti ispričam priču , ali dobro me slušaj jer ima jedan problem , ti misliš kad objaviš nešto da svi kod tebe čitaju objavu , samo komentare , jer si ti ostao bez informacija i tvoj izvor je gugl i tu ti skupiš i ko malo djete prepišeš od svakog portala po malo i objaviš , ali zato komentari su kao večeras pa ti si rekao Monstrumu da se objesi i 50 000 KM ko je dao i kome ? Nadam se da će te neko nekad pozvati od mlađih inspektora da provkeri kako to ?

   Izbriši
  8. Davno sam dao izjave vezane za ove teme, predao dokumente i svašta nešto, i preko decenije skupljaju prašinu po raznim ladicama. Niko me neće pozvati i provjeravati bilo šta na ove teme jer i ovi mladi nemaju petlje kao što je nisu imale njihove starije kolege za suočavanje sa tako opasnim zločinima.

   Nego da i ja tebe upitam nešto. Maštaš li da si ti zatvorski čuvar ("ruke mu se pozlazile") koji me prebija ili krimos koji mi preko leđa lomi "3 kubika lamperije"? Zamišljaš li sebe u takvim situacijama? Čini se da ti misli i želje idu u tom pravcu, no ja nisam psihijatar da bih to mogao stručno procjeniti.

   Izbriši
  9. TREĆA SMJENA , NEŠTO SE PRIČA DA SI SE RASTALIO SA ŽENOM OD ŠULE , JER JE TUKAO , A TI SI I TU PRISTAVIO NARAVNO I SA NJOM IZVEO PAKLENI PLAN ,,TROVANJE " ,MISLIM DA SE ŠTO NEKO REČE KOCKICE SKLAPAJU , ALI NEKO ĆE TE PAMETAN ISPITATI , A NE KAO RANIJE DOK SI RADIO , SAD IMA MNOGO PAMETNIH ZA RAZLIKU OD TEBE INSPEKTORA I NEKO ĆE MORATI TO DA PROVJERI , TVOJE VEZE SA ŠULINOM ŽENOM ITD...MISLIM DA BI MOGAO UBRZO OPET U KPZ ALI U ISTRAŽNI DIO , I NARAVNO PETRONI KAD UHVATI ZA UŠI TE KLEMPAVE BIĆEŠ PRAVI DAMBO !

   Izbriši
 24. Opet anonimno piše , i naravno nevadi kurac iz usta nikako !

  OdgovoriIzbriši
 25. Ja sam i ranije rekao ovo je blog i svako ima pravo da iznese svoje mišljenje , a to što si se za Šulu i Radu Monstruma otkrio to je tema broj 1.trenutno na blogu , i ja se neplašim pravde , vidi se ovde ko se plaši BORISLAV RADOVANOVIĆ ! I ti znaš da je ubistvo naplaćeno 50 000 KM i ko je Monstrumu Radi prenjeo poruku za sina i da mora da se objesi , pa ti BORISLAV RADOVANOVIĆ !

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tačno, imaš pravo na svoje mišljenje, pa i kad "mišljenjem" dokazuješ da si neviđeni idiot.

   Izbriši
 26. Ma da svi koji pisu a tebi ne odgovara, oni lazu oni su idioti,a ti si ispravan....mrš

  OdgovoriIzbriši
 27. Za ove što povezivaju Boru sa Šulom i prozivaju ga, čuvajte se da vam to Sale Milakovic ne vidi. Imate na njegovoj stranici gdje je objavio Borin tekst i pohvalno o njemu piše a u kome stoji kriminal o Suli

  OdgovoriIzbriši
 28. Boro kad toliko pisu o Suli postoji li kakav zvanicni zapisnik ili sta vec sto Sulu povezuje sa odredjenim desavanjima oko maloletnica ili je to rekla kazala Drugo je pitanje Sule odavno nema a maloletnicka prostitucija u Prijedoru cveta e pa sad je pitanje sta se desava .Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Treca smjeno , oprosti ali ovo gore sve nesto nepovezano . Mislim da nikomu nije jasno sta si zeeo da kazes . Probaj jos jednom sve ponovo presabrati .

   Izbriši
  2. Protiv Šule i drugih njemu bliskih vođen je krivični postupak zbog višestrukog silovanja tri maloljetnice (poznat slučaj), ali je to uspio zataškati. No, ne mogu dokazati, ali po mnogim indicijama Gordana i Doris, pa čak i Irena, ubijene su zbog straha od prijavljivanja seksualnih zlostavljanja, a u kontekstu straha od povlačenja starih i nekih novih predmeta. Konkretno, planirao sam raditi podvođenje dvije maloljetnice (drugi razred srednje), no Rade se ubio i nisam mogao dalje.

   Koliki je bio strah od tog zataškanog slučaja silovanja tri maloljetnice najbolje govori podatak da je jednu od njih udario i zaprijetio da će joj ubiti sestru, prijetio je bivšem tužiocu iz tog predmeta, načelniku policije i jednom inspektoru, kao i meni i kolegama koji su radili na ubistvima sa kojima je dovođen u vezu. Mislim da imam tu dokumentaciju i čak je mogu objaviti, pa da vidite kakav haos je postojao. I da zajednički zatražimo odgovore MUP-a zašto se nije reagovalo na tako teške probleme. Da vidimo šta imaju reći, a ja odlično znam kakve šeme je imao prema Urošu Peni i Gojku Vasiću - pošto mi je sa njima prijećeno ukoliko nastavim istrage ubistava.

   Izbriši
 29. Bloger mi brise komentare.Kada objavim Prijedorske "TRBLAVE"krimose.Nego dacu vam jedan podatak oko Šule,a prvi sam za njega pisao da ima vezu sa inspektorom,tad me je nazvao svakakvim imenima od Seljacine,pjandure,dilera..cak i na dvoboj me je pozivao.A u stvari ne zna ko sam!I ide ovako:KAFE 5+ nekada kod stanice avtobuske,nesto sam usao tamo i cekao nekog.SULA I MICO POPOVIC SEDE SA DVE KLINKE(SREDNJA SKOLA A MOZDA I OSNOVNA)djevojčice su verovatno sa sela pa cekaju bus.Oni placaju pice i polako ih skeniraju.
  POP KAZE SULI,JA BIH NAJVISE VOLEO DA TI J....Š,


  A JA DA GLEDAM!To vise nisam mogao slusati neg sam ustao i rekao"Magarac sad ces da vidis kako u Supu jebu a ja da gledam!Dosla je patrola,međutim tu je Bloger reagovao ili neko slican njemu od Komandira.A ja neka lazem ili pisem budalestine...jer sve sto napisem ili je laz ili nije tako.A dacu imena Policajaca koji su dosli i nek potvrde moju pricu.Toliko

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Izvinjavam se,promenio sam telefon,pa me ne sluzi pisanje dobro.Svako dobro

   Izbriši
  2. Jebali ti mater i Šula i svi iz policije koji su sa njim šurovali! Upravo mater koja te nije naučila da je ružno lagati, muljati i čime se ti sve služiš.

   Mene svrstavaš u isti koš sa ovima koji su štitili Šulu od progona? Pa od koga su ga štitili, majmunčino jedna, ako smo samo nas trojica inspektora imali petlje istraživati njegove zločine? Gordana Milosavljević zadnji puta viđena je sa Radom Radinovićem u kafiću "5+", a gdje se i Šula uputio skuterom. Poslije tri sedmice nađena je na obali Sane i to su lažno prijavili kao utapanje, pa čak slagali da joj je nađena voda u plućima.

   Nas trojica petog dana od pronalaženja leša pišemo zabilješke da je Gordana ubijena i to potkrepljujemo mnoštvom podataka. Potom se otkriva njen mobilni telefon i utvrđuje da ga je Rade prodao poslije nestanka, ali Goran Mikanović i Želja Stojanović ne daju da se išta radi po tome, a podržani od Uroša pene i Gojka Vasića. Nekih 6-7 mjeseci imali smo bukvalno ludilo jer mi smo radili poluformalno, a protiv toga digla se sva Šulina i ulična i institucionalna zaštita. Glave smo rizikovali, ali odustali nismo.

   I onda nalazim mobilni telefon Doris Bajilo nakon prijave njenog nestanka, te hapsimo Radu Radinovića. Toliko brzo smo ga nas trojica slomili i priznao nam je ubistvo, te odveo do leša, da njegovi zaštitnici nisu stigli ništa uraditi. Prije negoli je okončan uviđaj izvlačimo priznanje i da je Gordanu ubio na Kozari, a ujutro nas vodi na mjesto ubistva i mjesta gdje je pobacao njene stvari (kako su i pronađene).

   U tim momentima otkrivam kako su me Mima Dobrijević i Željko Stojanović slagali oko stradanja starice Dušanke S., te da kriju njenu burmu kao materijalni dokaz. Pod prijetnjom da ći od suda tražiti nalog za pretres njegove kancelarije Stojanović mi predaje burmu, a koju prosto predočavam svjedocima i dobijam izjave kako je starica ubijena, a nikako zadesno se ugušila dimom kako je to Željko Stojanović lažno dostavio tužilaštvu. Elem, po mom zahtjevu Rade je trebao u ponedeljak biti doveden na saslušanje za ovo treće ubistvo, ali se subotom objesio u pritvoru - POD PRIJETNJOM DA ĆE MU UBITI SINA. I u svom oproštajnom pismu, koje su od mene krili godinama, obraća se svom sinu (kad poraste) i meni sa mnoštvom korisnih navoda.

   To da Rade meni više nikad živ ne dođe na saslušanje plaćeno je 50.000 KM, a nikad nije istraženo ubistvo počinjeno u njegovoj pritvorskoj ćeliji 17 dana prije njegovog samoubistva. Baš kako što preko Rade nisam uspio dalje povezati ubistva Irene Predojević, Peđe Lopova i Steve Mucavog, a na kojima sa takođe godinama radio i konstantno sa rizikom od likvidacije i napadima od strane pomenutih šefova. Ima tu još nekoliko ubistava, ali i ovo je previše.

   I sad ti u kontekstu pomaganja Šuli napišeš "... tu je Bloger reagovao ili neko slican njemu od Komandira". Ti koji tvrdiš da si u to vrijeme radio u policiji. Bar se u policiji masovno znalo za odnose između Šule i mene, odnosno kakvi ratovi su tu vođeni, a ti tako "dobro informisan" lafo ne znaš za to. Znao ili ne ostajem na tome da ti jebali mater pokvarenu i Šula i svi iz policije koji su mu pomagali i to na "redaljku" po kakvima su bili poznati.

   Izbriši
 30. Mozete svi blogeru da ga popusite, nemate vi nista protiv njega

  OdgovoriIzbriši
 31. Pa to za Irenu Predojević su čiste gluposti,što si navodio.Nisi toliko glup (koliko izgledaš) da ne znaš da je policija duboko involvirana u to ubistvo.Možda bi ti jeličić mogao dati korisne informacije...ubica(e) ti po Prijedoru hodaju.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Eto ja "ne znam" oko policije i Irene, a troje tužilaca je bilo kada sam davao izjavu (kao svjdok). I jasno im rekao neka razjasne kakvu "akciju" je u noći ubistva u Dubici izvodio Goran Mikanović sa svojim inspektorima za droge iz CJB Banja Luka, pa da istragu nastave u tom pravcu. Kada je Jelčić uhapšen odmah sam objavio da čovjek veze nema sa ubistvom, te da policija laže da ju je on odvezao kući, a odmah se znalo da je otišla sa prijateljicama.

   Da pratiš ovaj blog znao ni koga sam sve imenom prozvao da je identifikovan vezano za spaljivanje leša, a zašto je tužilaštvo PONOVO propustilo određene radnje mogao bih objasniti, no zasad o nekim stvarima ne govorim javno. Što se tiče Projedorčana njih direktno vežemo za ubistvo Predraga Vrbana, koji je u Prijedoru otet i nakon toga iskopan u Kotaranovom dvorištu. Vezano za Seada Kanurića sjećam se da smo službeno bili u Mostaru (par dana) i tako razgovarali kako Kotaran planira da ga likvidira zbog straha da će progovoriti. Po našem povratku više ga nije bilo dok ga nismo iskopali gdje i Predraga. I u tijelu je nađena supstanca koja je za proizvodnju sintetičkih droga stigla iz Švedske, a prethodno je testirana na psu koji je takođe zakopan u dvorištu.

   Što ne pitate Milana Tegeltiju zašto taj pas nije iskopan i urađen toksikološki nalaz, a onda saslušani svi koji su bili prisutni. Znam i ko je Kotaranu donio tu supstancu iz Švedske. Pitajte Tegeltiju, Nedeljka Luburu, Gorana Mikanovića i Mimu Dobrijevića zašto nismo odradili ono šta je trebalo, nego sam ja morao čupati živu glavu kada sam pred tim bitangama otkrio koliko znam o tim ubistvima i kako doći do ključnih dokaza. I imamo još ubistava i pokušaja ubistava vezanih za Irenu i Kotarana, a takođe zataškanih. Na kraju, da smatram da jeličić zna nešto oko ovih stvari davno bih ga našao i pitao, no nema od toga vajde pošto znam sve šta on zna i nema od njega neke koristi. To sam objavio kad je uhapšen, a ništa se poslije toga nije promijenilo.

   Izbriši
 32. Nisi obradio (objasnio) pozadinu tog svirepog ubistva."Nektarina",gdje je radila;vlasnike i ko ih je reketirao,glasine koje(su se,nažalost pokazale tačnim) kružile po Dubici o Ireni...ljudima sa GP-a koji su redovni kupci bili u "Nektarini"...ma,sve vi gledate usko,preusko i zato niste ništa uspjeli.Ne bi bili policija,da je drugačije.

  OdgovoriIzbriši
 33. Nije iskljuceno da ga i u toj prici ima Borislava Radovanovića , sve upucuje na njega , jer se znalo da Sula to radi , i imao je pare ,zlato sve i pedofil Rade ljeva ruka , a Boro desna isu radili za Šulu ! Samo se treba ispitati Boro ali da ga ispitaju pravi inspektori , a ne kao prije davno njegove kolege dobro jutro i sastavili izjavu uz kafu i gotovo !
  Ja sam ti napisao nećeš se izvući jer je morala biti još jedna osoba i saznajemo da je Šula imao ženu mlađu naravno 25 i vise godina dijete bila kad je pokupio ! A kad te PETRONI DOČEKA NA ULAZU UPIŠKIĆEŠ SE U GAĆE , A NEĆE TE DIRATI JER ZNA DA SI DUŠEVNI BOLESNIK !

  OdgovoriIzbriši
 34. Imao je ženu Šula i dva potrčka , i istina je jeste dosta mlađa od Šule !
  Boro ovaj put ideš na odjel takozvani istražni zatvor i piše ti , pa ti pitaj opet gdje si i počni glumiti i jaukati kao baba neka ! Ako je to to mislim da bi trebali ispitati prvo ženu i gotovo ali nisam inspektor kao što nije ni Boro , a predstavlja se kakva buda... , a pitanje i za srednju ? Čitav grad se vratio na Šulu i pedofiliju gdje si ti jedini ostao od trojke , ali vidjećemo dokle !

  OdgovoriIzbriši
 35. Treca smjena , taj slucaj pedofilije je trajao do njegovog otkaza i molim sve djevojke koje su uzimale drogu i bile sa Borom da se jave anonimno , neka kazu sta je bilo , jer nije to trajalo dva dana to je dugo trajalo i previše !

  OdgovoriIzbriši
 36. Odgovori
  1. Selma Kapetanović zna sve !!!!
   Ima sina , razvedena naravno , Boein pacijent , on je davao tokom ispitivanja heroin u zamjenu za informacije koje ne vrjede nista jer ona veze nema jer je njoj bitno uzeti i pući se , a kad je išla kod Šule sa Birišom to treba pitati Selmu Kapetanović davno je živjela u crvenom soliteru , sad u Prijedoru , živa zdrava !

   Izbriši
  2. Rekao sam ti nisu ljudi glupi
   ,neznam šta pokušavaš da glumiš Čedomira i te gluposti , on je završio dramaturgiju , a ri osnocnu !!!!!!

   Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

UDARNO: Afera "POTKIVANJE" glavnog tužioca Mitrovića (FOTO)

Službena zabilješka otkriva nove motive i okolnosti ubistva načelnika Bašića (FOTO)

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić