Potvrđivanje optužnice za ubistvo Šmita razotkriva novi pravosudni skandal

Skalabudžena optužnica za ubistvo Mihajla Stupara podignuta je i potvrđena istog dana, a samo kako bi pravosudna mafija srenula pažnju javnosti sa skandalozne oslobađajuće presude Siniši "Kinezu" Šakiću zbog ubistva Slaviše Ćuluma. Čekamo novu pravosudnu predstavu kojoj svi znamo krajnji ishod.

borislav radovanovic blog
Šakić (lijevo) / Momić i Stupar (desno)

Koliko dana je trebalo za potvrdu mog prethodnog teksta Gadno smrde septičke jame prijedorskih sudova? Govorimo o svega pet dana, a naslov dovoljno ukazuje temu kojom sam se suštinski bavio. Analogno, pet dana je pravosudnoj mafiji trebalo da radi zataškavanja skandalozne presude javnosti ponudi novo zamajavanje predstojećim suđenjem - čiji kriminalni cilj već danas jasno naziremo.

Konkretno: glavni "specijalni" tužilac Miodrag Bajić od svog vijernog poslušnika i štićenika Mladena Mitrovića zatražio je hitno podizanje optužnice za ubistvo Mihajla Stupara, a samo kako bi pažnju javnosti skrenuo sa aktuelnog skandala oko oslobađanja Siniše "Kineza" Šakića zbog ubistva Slaviše Ćuluma. Kako bi dezavuisanje javnosti imalo učinka drugi poslušnik u liku predsjednika Okružnog suda u Prijedoru, Duško Miloica, ekspresno je potvrdio skalabudženu optužnicu.

Po navici da svoje navode potkrepljujem konkretnim dokazima prenosim saopštenje sa sajta suda: "Dana 25.09.2023. godine, Okružni sud u Prijedoru je rješenjem broj 16 0 K 001257 23 Kps, POTVRDIO optužnicu Okružnog javnog  tužilaštva u Prijedoru broj: T22 0 KT 0015260 21 od  25.09.2023.godine, u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog M.M, zbog krivičnog djela 'teško ubistvo' iz člana 125. stav 1 tačka 1)  Krivičnog zakonika Republike Srpske i S.B. i Š. G., zbog krivičnog djela 'Teško ubistvo' iz člana 125. stav 1. tačka 1. u vezi sa članom 39. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Potvrđivanjem optužnice osumnjičeni dobijaju status optuženih. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje mr Duško Miloica".

Iz saopštenja suda vidite da je skalabudžena optužnica OJT Prijedor datirana sa 25. septembrom 2023. godine. Proizilazi da je sa danom njenog sačinjavanja iz tužilaštva momentalno proslijeđena na pisarnicu Okružnog suda u Prijedoru, protokolisana i proslijeđena predsjedniku suda na dodjeljivanje postupajućem sudiji, te prošla proceduru po Pravilniku o sistemu za automatsko upravljanje predmetima u sudovima (CMS).

Začuđujuće CMS sistem "izabrao" je predsjednika suda Duška Milioicu kao sudiju za prethodni postupak, a ovaj je ODMAH proučio optužnicu i dokaze, utvrdio osnovanost i donio rješenje o potvrđivanju iste. Zatim je na sajtu postavio saopštenje kako bi mediji i javnost imali novu temu (i "zaboravili" presudu Šakiću). Sve navedene radnje tužilaštva i suda odrađene su za jedan jedini dan, tog famoznog 25. septembara, a šta samo po sebi opasno smrdi čak i kad govorimo o septičkoj jami prijedorskog pravosuđa

I nadalje ređamo činjenice koje potvrđuju prednje teze. Pet dana ranije javnost je gadno uznemirena činjenicom da je Siniša "Kinez" Šakić oslobođen u postupku za ubistvo Slaviše Ćuluma. Prethodno je medijski servirano postojanje DNK tragova na licu mjesta, Sky aplikacije, uniforme, skutera, pištolja sa izbrušenim brojem i ino zbog čega je šira javnost očekivala drakonsku zatvorsku kaznu. I prozivke su u dobrom mjeri krenule ka Miodragu Bajiću kao tužilačkom šefu i zbog nesposobnosti ishodovanja kazne sa takvim fondom dokaza. 

Kako najlakše izbjeći narastajuću aferu i raskrinkavanje stvarnih dešavanja u tom skandaloznom postupku? Iole upućeni znalci kriminalnih tokova ovakvu presudu očekivali su nakon onakve Kinezove predaje našim organima, a mojoj malenkosti njegove direktne i posredne veze u policiji i pravosuđu poznate su unazad deceniju i po, kada sam tu mnogobrojnu i opasnu kriminalnu grupu intenzivno istraživao. Za mene ovde nema ničeg iznenađujućeg, a šta se najbolje vidi iz teksta PERFORMANSERIMA LUKAČU I ĆULUMU: Jeste li predaju Siniše Šakića dogovarali direktno ili preko ujaka?!.

Elem, izbjegavanje afera poslovično se najbolje izvode plasiranjem javnosti novih srodnih tema, a u ovom slučaju početak dugo očekivanog postupka zbog ubistva Mihajla "Šmita" Stupara, teme o kojoj sam mnogo pisao i najavljivao razjašnjavanje brojnih dešavanja unutar struktura organizovanog kriminala. Posebice zbog činjenice da je načelnik Radenko Bašić ubijen sa ciljem/motivom sprečavanja dalje istrage ubistva Šmita Stupara.

Prvo šta ovde zaprepaštava jeste da OJT Prijedor i njihov šef Mladen Mitrović uopšte postupaju po predmetu ubistva Stupara. Proizilazi da ubistvo Stupara nema veze sa organizovanim kriminalom jer bi u suprotnom istragu i optuženje vodilo Republičko tužilaštvo RS ili Tužilaštvo BiH. Moraće Glavni republički tužilac Željka Radović, njen zamjenik i "specijalni tužilac" Miodrag Bajić, te glavni državni tužilac Milanko Kajganić objasniti je li predmet izuziman iz Prijedora i kako se uopšte dogodilo da ostane u nadležnosti Mitrovića.

Pored toga svima im valja objasniti šta su radili od momenta izručenja Marka Momića našim organima. Kako sam to davno objavio Momićev DNK nađen je na metalnoj šipki kojom je umlaćen Srupar, a šta pored drugih dokaza jasno utvrđuje njegovu odgovornost. Gojko Šobot i Bojan Savanović su odmah po ubistvu priznali radnje pomaganja i ne znam šta je tužilaštvo imalo raditi za ovako "siromašnu" optužnicu.

Nedostaju objašnjenja ko je na žrtvi polomio drvenu bejzbol palicu pošto je Momić koristio metalnu šipku, pa kako je na lice mjesta dospio pištolj za koji je preko kriptovane komunikacije utvrđeno da ga je Aleksandar Miljatović prodao Daliboru Railiću, povezanost ubistva sa ranijim brutalnim napadom za koji su prijedorske kadije skandalozno oslobodile Railića i Vanju Vukovića. Zbog proceduralne "greške" predsjednice tog suda Danijele Elenkov, a počinjene u cilju oslobađajuće presude i u dogovoru sa glavnim tužiocem Mladenom Mitrovićem.

U brojnim tekstovima objašnjavao sam kako prijedorska policijska i pravosudna klika godinama štiti Railića i njegovu kriminalnu organizaciju za pozamašne sume mita i drugih koristi, a evo vam još jednog konkretnog dokaza. Nakon sramne oslobađajuće presude za pokušaj ubistva Mihajla Stupara vidimo kako kasnije počinjeno ubistvo opet svode na situacioni zločin i bez elemenata organizovanog kriminala, a uvjeren sam da je sa Momićem već dogovoreno kakvu cirkusku predstavu planiraju izvesti. Još jedno zamajavanje javnosti.

Iz teksta DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića! mogli ste pročitati kako je tek na suđenu potvrđeno da je pored inspektora Dejana Jurišića i načelnik Goran Mikanović znao za pripremanje ubistva načelnika Bašića. Za razliku od Jurišića decenijama po zlu prepoznatljivi Mikanović ovu činjenicu nije priznao Tužilaštvu BiH zbog zaštite koju uživa od bivšeg/aktuelnog vrha policije Republike Srpske i pravosudne mafije. Tako se banda nada da će javnost slabo pratiti suđenje za ubistvo Stupara, a moj blog je premalog uticaja za remećenje sramnih manipulacija.

Znači, potvrđivanje "skalabužene optužnice" ima samo jedan cilj, a to je preko medija preusmjeriti pažnju javnosti sa afere oslobađanja Kineza Šakića uvođenjem novog suđenja - za koje već sad jasno vidimo kuda vodi. Ključno je da Dalibora Railića i organizovanog kriminala nema u naznakama oko ubistva svjedoka-saradnika Mihajla Stupara, a kamoli povezivanja tog zločina sa ubistvom načelnika Radenka Bašića

Taman čovjek pomisli da je prijedorsko pravosuđe dotaklo dno septičke jame u kakvu se pretvorilo, kad ono stižu dokazi novih "sranja" loše upakovanih za podvaljivanje građanima koji plaćaju tužilačke i sudijske bitange. Znamo da ih Dugi Railić plaća više i od droge koju prodaje našoj djeci, odnosno kako to čini novi vođa prijedorske narko mafije, ali može im se dok narod ćuti i trpi. 

Zbog neupućenih moram podsjetii kako je neprevaziđena bitanga Milan Tegeltija preko VSTS-a za predsjednika suda progurao Duška Miloicu. Jedan bivši sudija tu muljažu najbolje je opisao navodom: "Od mogućih 100 bodova Miloici su izmislili 105 bodova kako ne bi izabrali sudiju Nedeljku Eror". Gospođa Eror u Prijedoru kotira kao ubjedljivo najodvažniji i najoštriji djelilac pravde i takva očekivano u mafijaškoj državi nije podobna za predsjednika suda. 

Ovde i u brojnim drugim predmetima Duško Milojica mora odrađivati nezasluženo dobijenu funkciju, a koliko je agilan vidimo po gornjem saopštenju o potvrđivanju optužnice istog dana kada je i sačinjena. Miodragu Bajiću mnogo manje štete bi donijelo nereagovanje na medijske prozivke umjesto ujdurmi kakvima samo dublje tone u septičku jamu. I zajedno sa drugim govnima širi smrad!

Nije primjereno ovako vrijeđati sudije i tužioce? Jeste ukoliko posjedujete desetine skandaloznih i teško nezakonitih presuda, odnosno svoje mišljenje zasnivate na velikom broju krivičnih predmeta čije potezanje na sudu jeste posljednje šta žele bitange koje prozivam. Zato im je "ignorisanje" ovog bloga najmanje bolna opcija. 

Elem, po povratku iz zatvora planiram pred prijedorski osnovni i okružni sud dovesti cisternu za pražnjenje septičkih jama, pa da konkretno provjerim njihovu sposobnost (ne)reagovanja. Vidim da Nebojša Vukanović na svom Youtube kanalu ima 1,3 miliona pregleda snimka "postrojavanja kadija" i računam zaradu od toga, pa onda da ovako nezaposlen svakog dana mogu snimati incidente i performanse pred prijedorskim sudovima. I zaraditi koju kintu. 

U konačnici vidim sopstvene zablude u tekstovima povodom ubistava Stupara i načelnika Bašića, sva moja nadanja u pozitivne rezultete borbe protiv organizovanog kriminala padaju u vodu usljed aktuelnih dešavanja, pa je bolje da izvodim rijalitije sa učesnicima koji su pravosuđe davno sveli na takav vid sadržaja. Vjerujte da Zmaj od Šipova ne bi potvrđivao ovakve "skalabudžene optužnice"!

Moram podsjetiti da termin "skalabudžena optužnica" koristim još od 2017. godine kada je Miloičina sudačka vedeta Mirjana Miodragović Basrak, tada kao tužilac, podigla optužnicu protiv mene samo kako bi retroaktivno pokrila Lukačevu nezakonitu suspenziju. Optužnica zbog koje sam Milanu Tegeltiji javno obećao protjerivanje iz pravosuđa, a on najbolje zna zašto je podnio ostavke i u VSTS-u i u Osnovnom sudu u Banjaluci. Šta realno možemo očekivati od nosilaca pravosudnih funkcije koje je imenovao lažni sudija Tegeltija vidimo iz prednje pomenutih skandala. 

Nastaviće se.... i dok budem boravio u zatvoru.




Primjedbe

  1. Da se razumijemo!Za Šmita nikakva optuznica i proces nisu potrebni,bezv.samo sto su ga ubili onako ko kera,za dilere i narkomane nema mjesta među mladim.NEGO DA JA TEBE PITAM?KO JE TAJ GLAMOČANIN?ZVANI"SUDIJA"!Sto"roba"ide preko Slovenaca u Pd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam Gorana Glamočanina, specijalnog tužioca u Bajićevom odjeljenju, a koji je prethodno bio sudija u Prijedoru.

      Izbriši
  2. Ovaj lik je navodno iz PD zivi i radi negde u EU.Tako ga zovu "Sudija"!Reko da ga nisi nekad"obrađivao"meni je nepoznat

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poodavno je pominjan fudbalski sudija kao krupan narko diler, pa se nisam odmah sjetio, a i to bi trebala biti Mikanova "fudbalska" šema.

      Izbriši
  3. Boro obradjuje samo poznate " likove" a ne te anonimuse. Boro zvani "svemoguci bogac ris lav"

    OdgovoriIzbriši
  4. Jadna majko gdje mi živimo

    OdgovoriIzbriši
  5. Jbg. nisi stigao pročitati sve portale , blogove i bubnuo si tekst opet i na to si optužio čovjeka koji je oslobođen .... Ukratko Kinez je za vrjeme ubistva bio u kafiću u Hrvatskoj Boriša , imaju ne jedan već tri snimka koje su vještačili , a to što su uzeli snimke u vremenskom periodu od tri dana i detaljno pregledavali , a on bio u istrazi koliko Boriša ? Ti znaš ko je bio Ćulum naravno , nema koga ti nepznaješ kao i ja što sam upoznao preko tv Galjarda iz Meksika ?Znaš i sam da je bio budaletina ( to je na ulici žargon -znaš li šta znači to ?)Spreman na sve i taj nije mogao bez para , zaljetalo se na sve moguće samo da uzme koju kako ti kažeš kintu , i ti donosiš odluku ili zaključak da je sud pustio Kineza da bi zataškali slučaj u Prijedoru 😂😂 , problem je što si ti prespavao i nisi čitao dešavanja vezana za ubistvo Ćuluma , nisi ni naveo zašto je Kineza sud pustio ( dokaze mislim ). Tako da opet si naravno napao pojedine familije da bi opravdao svoje neumeće vođenja bloga , ja da sam muž od pojedinih žena došao bi ti kući trčeći i isprebijao bi te ko mačku jer si stvarno pretjerao . Nemaš više informacija i svaki tekst tvoji su dokazi iz 2003,4,5,6,7godine 🤔😂😂😂😂😂😂😂 16 godina prošlo -2023 kraj počinje 2024 god..., ma Nicović je za tebe mala maca kako ti barataš sa informacijama , imali šta da ti neznaš ? Kad si ti istraživao nešto ozbiljno poslednji put kao službeno lice ne kao bloger možda pre 20 godina 😂😂 da nisi obrađivao i zemunski klan u to vrijeme oralno mislim😂😂 i opet si se sam posrao na sebe ovim tekstom , sad ćeš ti opet anonimno da prijetiš na to smo navikli , slobodno dođi kao u filmu uhvati me ako možeš 😂 ! Hoću reći nevezano za ove slučajeve , ako se desilo , a dešava se da policija slučajno napravi grešku tokom uzimanja dokaza po tebi nema veze onda optužuj , zanimljivo je isto juče sam čitao te pičke što te lože lažnim pričama ( stari tvoji došnici koje si obrađivao i analno i oralno 😂 izmisle glupost i ti ljepiš odma na ovaj blog u i pravu je nebitno ko i ja bi ti kako kaže spucao i za tekstove i komentare kaznu ali u ova dva dana shvatio sam da te nejebe niko ni 2% kao ni tvoju ekipu došnika sa ulice ! Anonimno znam ko piše za tebe komentare to i najveća budala otkrije za 5 min.... , i to je djelo , jer blatiš odreda i oduzimaš nevinim ljudima slobodu ali opet kao što reče vidim ne jebe te niko ni dva % i iskreno drago mi je , i ta priča da nemožeš saznati odakle stižu komentari 😂😂 , mene boli ..... jer samo istinu pišem i da otkriješ ko sam nemožeš mi ništa toliko od mene i sad ti anonimno , a možeš i fizički probati 😂 da malo prašinu pokupiš sa patosa , i prestani izmišljati , fino ti je rekla žena kako ćeš steći slavu u rijaliti neki idi i tamo glumi Džejms Bonda jer dovodiš pojedince u zabludu , a za tako nešto nema potrebe !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi, mene kritikuješ da vrijeđam i prozivam ljude, a onda me potpuno neosnovano vrijeđaš. Utvrdio sam da su istog datuma datirane i optužnica i rješenje suda njenog potvrđivanja, a onda to povezao sa prozivkama zbog presude Kinezu. U komentarima na prošlom tekstu naveo sam kako se nadam objavljivanju presude, pa da je onda mogu adekvatno obraditi. Ovde sam samo ukazao šta je sve plasirano javnosti i zbog čega je očekivana drugačija presuda. Vrlo precizno sam objasnio da se Kinezovom presudom bavim samo u domenu onoga šta je poznato široj javnosti.

      Sad o tim dokazima alibija, vještačenjima snimaka i slično. Kineza i Babića sam gonio nakon pljačke banke u Omarskoj, tačnije gonio sam počnioce, a kasnije otkrio ko su i rasvijetlio gotovo sve detalje pljačke. Kod zapaljenog auta našao sam perlice od brojanice i pokupio ih te odložio sa drugim dokazima. Perlice su bile neobičnog oblika, nešto kao komadići željezne rude, pa sam znao da na njima mora biti obilje DNK tragova. Po otkrivanju da su Babićeve pošaljem tu informaciju i dobijem odgovor kako DNK se ne poklapa. Ovde nema greške čija je brojanica pokidana prilikom paljenja auta, nego imamo Kinezove (posredne) veze koje MANIPULIŠU DOKAZIMA.

      Znači, nemoj meni pričati o manipulacijama dokazima u policiji i prvosuđu. Uostalom, izmijenio sam tekst i dodao link na stari tekst objavljen povodom Kinezove predaje u kom sam Lukača i Darka Ćuluma pita jesu li predaju dogovarali direktno ili preko ujaka. Tu se najbolje vidi da ni tada ni sada nisam se bavio Kinezovom odgovornošću za ubistvo Slaviše Ćuluma, nego problemima u sistemu, korupcijom i kriminalizacijom organa krivičnog gonjenja. Ovim tekstom bavim se slučajem ubistva Šmita, a šta bi shvatio da si doista pročitao sadržaj.

      Kažeš da bi mi došao kući i prebio me da sam vrijeđao tvoju ženu. Vjerujem da bi to svako učinio za čestitu i poštenu ženu, no ovde je riječ o poznatoj bludnici i moralnoj nakazi, te decenijski involviranoj u ORGANIZOVNI KRIMINAL I TEŠKE ZLOČINE. I ona i muž su pravnici, pa ne vidim problema da me tužavaju, prijavljuju svojim jaranima u policiji i slično. Zašto trpe? Trpe zbog pozamašne dokumentacije kojom dokazujem njezin kriminal i teški nemoral, a kao inspektor bavio sam se i Zoranovim muljažama. Mirjanu Miodragović Basrak ne prozivam ni približno kako je zaslužila i koliko stvarno znam o toj ocvaloj kurvetini.

      Izbriši
    2. Bravo Boro!!! Tvoji termini najbolje opisuju ko si i sta su ovi iz septicke jame

      Izbriši
  6. Boro treba u Elitu, da ga malo pink promovise. Zajebao bi i putina i. zelenskog

    OdgovoriIzbriši
  7. Jesi vidio novi tender za automobile policije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam, ali hvala na informaciji ukoliko je objavljen pošto dugo čekam taj čin. Taman da istovremeno isprozivam i Karana i Lukača, pa sve do Jovičića. Kako koja bitanga sjedne na ministarsku poziciju prvo gleda da mazne milionski iznos muljajući sa nabavkama službenih auta.

      Karan je trebao narediti istragu "iznajmljivanja" 102 Škoda oktavije, pa nakon hapšenja i procesuiranja Lukača i kompanjona zatražiti sudsku mjeru zadržavanja vozila u faktičkom stanju do okončanja postupka i trajnog oduzimanja. Tako bi Srpskoj uštedio milione i pokazao profesionalni dignitet, ali ne bi bio u prilici munuti koji milion maraka u novoj nabavci auta.

      Poseban problem im je što imam u posjedu dokumentaciju o Lukačevom kriminalu kada je 102 auta iznajmio na 4 godine za 5,7 miliona maraka, a za 4,6 miliona mogao ih je po redovnim cijenama kod istog prodavca kupiti u trajno vlasništvo. Kako sam tada procjenio vraćena auta vrijediće oko 2 miliona maraka i evo dođosmo da vidimo ko će se sad taliti u njihovoj novoj prodaji. Ponavljam, nisam vidio tender, nego se vraćam na faktičko stanje oko potrebe nabavke novih vozila kakvo sam počeo problematizovati prije TRI GODINE.

      Izbriši
  8. Re jebiga nisi stigao
    ala se ti nasra pa nije Boro supermen da rjesi sva govna koja se akupila u ovon nasoj prciji a koja je zlatni rudnik za lopove i politicke poskusnike

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično rečeno, ljudi se ponašaju kako da ja imam nekakvu obavezu istražiti sve šta im padne na pamet, pa mene prozivaju umjesto ovih koje plaćaju za vršenje funkcija i sprovođenje zakona. Mene dok su plaćali nisam pisao na blogu, nego sam hapsio i zatvarao kriminalce, pa i "kolege" involvirane u organizovani kriminal. Kada svoj posao više nisam mogao raditi po zakonu i savjesti registrovao sam blog i nastavio se boriti drugim sredstvima, no ukupna cijena moje borbe je zastrašujuća i zna se šta sam sve pretrpio. I sad pojedini nemaju zrna stida, pa me prozivaju zašto ne radim ovo ili ono i to koristeći moj blog. Jadno.

      Izbriši
    2. 26.09.2023.
      RE jebiga nisam ti stigao kresnuti sestru obrezani , aj kad dođete na urlaub 2024. pa ću ti seki napraviti pravog SRBINA ! I gdje si ti u školu išao da mi je znati , pa vas tamo gledaju da nekažem kako ....

      Izbriši
  9. Boro, aj nemoj srati vise, ti uopšte nisi radio uvidjaj zapaljenog kombija u mjestu Kozice, a kojim je iscupan bankomat u Omarskoj. Ne lazi vise

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čupanje bankomata je krivično djelo "teška krađa" i tačno je da nisam postupao u istom. Ja govorim o upadu dvojice naoružanih pljačkaša u banku koje je okvalifikovano kao "razbojništvo" i nad bankom i nad mještaninom kom su pod prijetnjom oružja oteli auto - tu gdje su zapalili svoje. Pored perli brojanice našao sam i izuzeo i dva upaljača, pošto Babiću nije radio njegov pa je uzeo drugi od ovog nesrećnika što mu oteše auto, a šta je sasvim dovoljno za DNK identifikovanje. Drugo je pitanje gdje radite vještačenje. Još neke 2004. godine upoznao sam šefa DNK laboratorija MUP-a Hrvatske i dobio mogućnost da sva naša vještačenja plaćamo koliko i hrvatska policija. Pritom, oni su već tada uveliko vještačili tragove sa epitela (sasušene i otpale ćelije kože) pa mi Babić i Kinez ne bi izvukli se kao preko banjalučkih bitangi.

      ZNAČI GOVORIŠ O SASVIM DRUGOM KRIVIČNOM DJELU I VALJALO BI PRIJE UVREDA DA PROVJERIŠ INFORMACIJE. No, opet si blizu pošto je ista ekipa i pljačkala banke i čupala bankomate, baš kao što su i presretali blinde sa novcem. Za pokojnog Ćuluma sam siguran, a mislim da je i Kineza bilo u tom presretanju blindi, kada su jednako u gepeku auta izvučeni iz obruča. Imam popriličnu dokumentaciju o tim krivičnim djelima i nemam problem istu objaviti, pa neka se narod uvjeri šta sam i kako radio u to vrijeme, a možda i ljudi shvate zašto sam bio smetnja kriminalizovanom vrhu policije i pravosuđu.


      Izbriši
    2. Kad smo na ovoj temi, negdje 2004. radio sam uviđaj nakon pljačke tržnog centra Tropik u Prijedoru kada su oteli 81.000 KM. I naložim tehničarima da izuzmu presvlake sa sjedništa audija koji je korišten za pljačku. U "pomoć" su nam došle i kolege iz CJB B. Luka, a koje su se odvalile smijati i pitaše me gdje mislim vještačiti mikrobiološke tragove sa presvlaka. Kažem im možda jednom i budemo mogli raditi takva vještačenja.

      Nakon priznanja Relje Alkaponea iz 2017. godine iskoristili su te presvlake i identifikovali dva lika iz Sarajeva kao korisnike vozila. Ne znam kako se to završilo na sudu pošto sam policijski rasvijetlio tu pljačku i čak pripremao klopku za sljedeću, pa tako znam i stvarne počinioce i muljažu koja je izvedena.

      Poznat je i slučaj kada sam izuzeo DNK tragove sa auta Gorana Mikanovića nakon gaženja Dragoslava Egića, pa kako su te dokaze sakrili da bi Mikanov kum mogao uzeti djelo na sebe, a Mikan mu srediti tri mjeseca kazne i plaćanje 4.500 KM zamjene zatvora u novčanu. Uglavnom nemam potrebe "hvaliti" se nečim šta nisam radio pored mnogo težih krivičnih djela, ali MORAM PROVJERITI U DOKUMENTACIJI JER MISLIM DA SAM OTKRIO I KO JE POČINIO POMENUTO ČUPANJE BANKOMATA U OMARSKOJ.

      Izbriši
  10. To Boro, ti si pravi kralj, sve si sam rjesio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javno pominjem tek dio krivičnih djela koja sam uspješno riješio, a mnogo toga zbog ugroženosti nevinih ljudi odnijeću sa sobom u grob. Kao i svaki odgovoran profesionalac. Šta je sad problem? Kad izuzmemo ono šta sam ja radio ostalima ne ostaje mnogo, pa možemo pitati zašto uopšte primaju plate? Ili što ovo potvrđuj moje navode da me mafija nije mogla kontrolisati, pa su me morali eliminisati iz policije?

      Izbriši
  11. Boro, vrati se i sve ih sjebi, bez tebe ovdje nema posla u policiji. Treba vratiti tebe, Danku, kevina pantera i cupu i onda bi sve bilo predobro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Godinama kazujem da nema radnog mjesta i plate zbog kojih bih se bratio u policiju jer mi se to nepopravljivo zgadilo.

      Izbriši
  12. Maja 2020. nakon predaje Kineza Šakića u tekstu čiji link imate u ovom tekstu objavio sam:

    "Nisam u prvoj objavi na temu ubista Slaviše Ćuluma tek tako još uvijek aktuelnom direktoru policije poručio: "Ćulume marš u penziju!". Preko decenije jedna te ista garnitura okorjelih kriminalaca ubija, pljačka i teroriše po Banjaluci i svuda gdje se pojave, a dobrih stotinu istraga i suđenja okončano je oslobađajućim odlukama. Jedini "rezultati" vidljivi su na planu enormnog bogaćenja policijskih i pravosudnih baraba zaduženih za suzbijanje organizovanog i teškog kriminala...

    Kvaka je u tome da na institucionalnom planu (policija i pravosuđe) više nema zainteresovanih za otvaranje silnih predmeta ubistava, pljački, uličnih obračuna, otimačina, droge, oružja i štošta vezanog za ovaj i ovakav ORGANIZOVANI KRIMINAL. Dilovi sklopljeni prije i tokom akcije "Trezor" iz 2017. godine takvi su kakvi jesu, mutni i skandalozni sa pozicije zakona i struke, pa nikom od aktera nije u interesu raspakivanje stotinu krivičnih predmeta radi utvrđivanja stvarne istine..."

    ZNAČI, OBJASNIO SAM I ZAŠTO JE SLAVIŠA ĆULUM UBIJEN I ZAŠTO NIKOM NIJE U INTERESU DA OSUDE KINEZA, A DANAS VIDIMO JESAM LI BIO U PRAVU. POSEBNO KAD UOBZIRITE NAVODE TEKSTA "ĆULUME MARŠ U PENZIJU" NAPISANOG POVODOM UBISTVA NJEGOVOG PREZIMENJAKA. Ljudi, malo više čitajte, pa onda prozivajte kad nađete nešto konkrtno i vrijedno prozivki.

    OdgovoriIzbriši
  13. U tekstu "KRVAVE ULICE BANJALUČKE: Ćulume marš u penziju!" takođe maja 2020. godine navodim:

    "Odlično je Banjalučanima znano šta su na početku karijera posjedovali Darko Ćulum, Nedeljko Lubura ili Viktor Latinović, kao nosioci "suzbijanja razbojništava". Baš kao što vide njihove današnje imetke. Prije nekih deceniju i po na jednom sastanku u tadašnjem CJB Banja Luka izrekao sam rečenicu: "Nemojte šurovati sa razbojnicima i nećete imati problema sa razbojništvima.". Tako je glasilo moje rezimiranje problema porasta razbojništava zbog kog smo održali taj sastanak...

    Jok, bitange su odlučile spriječiti svaki moj dalji rad i to zbog straha od razotkrivanja njihovog kriminalnog bogaćenja. To je ključni razlog tadašnjeg izostanka rezultata suzbijanja razbojništava. Posebno sam "udarao" na dvije pljačke novca za Rajfajzen baknu, sa čak 3,5 miliona plijena, a gdje sam prvu pljačku na Vlašiću policijski rasvijetlio do najmanjeg detalja.

    Problem je bio što su značajan dio opljačkanog novca prigrabili Nedeljko Lubura i Viktor Latinović (Ćulumovi ljudi od povjerenja). Zato su moje informacije preko pola godine skrivali u ladicama, a da ne ulazim u druge sramne momente sprečavanja dokazivanja tih zločina."

    DANAS ZNAMO ČIME SE BAVIO NEDELJKO LUBURA, PO ČIJEM NALOGU JE POLICIJA 2018. GODINE NA DNEVNOM NIVOU SLALA IZVJEŠTAJE O MOM PRAĆENJU I PRISLUŠKIVANJU, DOK SU ĆULUM I LATINOVIĆ I NADALJE "UGLEDNI POLICAJCI". I SVA TROJICA SU MILIONERI, A ZNAMO I KAKO STEČENOM IMOVINOM. Iz meni nejasnih razloga njih ne prozivate, nego udarate po meni koji sam nebrojeno puta rizikovao život kako bih vas štitio od organizovanog kriminala. Doduše bitange koje prozivam odreda su milioneri pa mogu plaćati botove da komentarima ogade ovaj blog.

    OdgovoriIzbriši
  14. Najveci problem nastaje kada ministar policije i drugi visokorangirani policajci odmah po saznanju da je izvrseno neko tesko krivicno djelo izadju na konferenciju i kazu: Brzom i efikasnom reakcijom policije u potpunosti smo rijesili slucaj. Imamo neoborive dokaze. Oznace odmah krivca iako nemaju ni jedan dokaz. Rezimski mediji, Glas srpske, Nezavisne i ATV to nakite jos, naseru dobro i na taj nacin naprave pririsak na tuzilastvo i sud koji su mahalaške institucije koje tom pritisku podliježu i iako svjesni da nema dokaza guraju pricu do kraja, da bi se nakon 4 godine guranja srušilo sve... (Baldo, Kinez, onaj policajac iz Dubice za ubistvo Irene, slucaj Dragicevic,...) Dakle najveci problem je u policiji. Valjda su sada shvatili da se dokazi vise ne mogu podvaljivati, da vise njihove podvale sa DNK na granama na mjestu ubistva i druge gluposti ne mogu proci. Predstavnici tuzilastava i sudova u RS bi trebali odrzati neki sastanak sa vrhom policije i ukazati im na greske koje cine tokom istrage... Isto je bilo i sa Railicem za ubistvo nacelnika. Nemojte se zacuditi kad vidite jos oslobodjenih zahvaljujuci nedostatku dokaza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izvanredna analiza uzroka problema. Bojim se da bih ma kakvim dodavanjem pokvario vrijednost komentara i zato samo dodajem - SVAKA ČAST.

      Izbriši
    2. Railić će na kraju biti oslobođen za Bašića, živi bili pa vidjeli

      Izbriši
    3. Mene zanima kada ce Milorad od Laktasa biti saslusan kao osumnjiceni za ono prozivanje Tuzilastva?

      Izbriši
  15. Spomenu ti te 2000 godine,sta bi sa bombaškim napadima na vijerske objekte,povratnike(Puharska,Ljubija,kozarac)Niko nikad nije odgovarao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam dugo radio na tim eksplozijama i jedan broj sam procesuirao kod Specijalnog tužilaštva sa naznakama elemenata terorizma. Baš kao što sam za dvije-tri eksplozije utvrdio da su naručene od struktura AID-a. Kada su u SFOR i IPTF skontali šta se dešava i koliko je sve to komplikovano prekinuli su sve pritiske na nas, a posebice jer sam svaki papir iz tih predmeta morao kopirati i dostaviti im pa su imali jasnu sliku.

      Izbriši
  16. Da li odlažeš kaznu ili ideš u KPD Tunjice ? Da li se isplati ići u KPD zbog 10 dana ? Zašto nekažeš kako si postao inspektor ( budi čovjek priznaj ) ! Stevanić ili kako se već zove - kolega ti se javio u komentarima i ti si potvrdio da znaš o kom se radi i da znaš ko je i da ga možeš sutra strpati čini mi se za neko djelo ( svog kolegu tako si naveo ) , naravno po običaju ti odgovorio prjetnjom , koliko si uzeo od tog Stevanića ( ili kako se već zove ) nakon što si mu sredio kod tužioca ? Nadam se da ćeš odgovoriti , prvo je krenulo od 5 pa stiglo do 20 hiljada u to vrjeme 20 hiljada ..... strpo si ti nešto od toga u džep i znamo li kako je prošao Stevanić - da li je dobio zatvorsku kaznu ili si mu ti sredio .... , kolega ti se javio i ti si mu odma počeo prjetiti da znaš ko je , a on je opisao sve dok ste se vozili , e sad kod tužioca kakav je dogovor bio bez kolege to ne znamo , jer je nudio i sam si rekao 20 hiljada , ko je bio tužilac ? Molio bi za odgovor ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Davno sam to objasnio ali nemam problem ponoviti. Čovjek jeste pominjao mito, no jasno mu je rečeno da predmet rade Banjalučani i sve i kad bih htio ništa ne mogu uraditi. Valjda misleći da treba više para čovjek je povećavao cifre, no onda sam mu objasnio da je naletio na dežurnog tužioca koji već vodi istragu protiv njega i sigurno će ga pritvoriti. Tako je i bilo a ne znam na koliko je osuđen. Taj kolega što je bio sa mnom mnogo veći kriminalc je od uhapšeog i neuporedivo više narkotika je prodao pa mu nije odgovaralo da širimo priču. Zove se Dragan Stupar , pa sad bar Prijedorčanima nije trško zaključiti koliko mu mogu vjerovati

      Izbriši
    2. Kako sam postao inspektor? U MUP sam prekomandovan u Specijalnu brigadu policije i zna se šta je valjalo izdržati da bi se sačuvalo to zaposlenje. U krim policiju sam premješten na ispomoć kada su 2002. godine eliminisali preko 20 kolega pod lažnim optužbama za ratne zločine, a šta su dokazali na sudu. Meni je samo rečeno da se javim u krim službu, a pojma nisam imao kako i zašto. Preko dvije i po godine vođen sam u otkomandi jer se iz više razloga nisam zanimao za rješenje o rasporedu na tom radnom mjestu, a onda u jednoj sistematizaciji sam morao prihvatiti faktičko stanje. Desetak kolega je tada prerasporedjeno u krim službu koja je zaista bila devastirana pošto je gro starih inspektora udaljeno iz policije i nije bilo lako, no brzo sam se snašao i počeo zaduživati najteže predmete. Mjesec i nešto nakon otkomande uslijedila je pohvala ministra šta valjda dovoljno govori da sam ozbiljno radio.

      Izbriši
  17. 2002.godina... kakva perfidnost stranog faktora i domaceg izdajnika... gro policajaca i to bas iz krim slubi optuzen za navodne ratne zlocine. Ista stvar je uradjena i sa kadrom u vojsci. Namontirali na vlast ono djubre i veleizdajnika Cavica (kao prelazno rjesenje dok narod ne "ubijede" da je Duduk dobar za njih) i postavljali u krim sluzbe ljude bez ikakvog prethodnog iskustva. Drago mi je da si to Boro spomenuo tj.potvrdio ono sto sam sumnjala tih godina. Da se u svim regijama i opstinama isto desava. Na mom podrucju je upravo tako bilo... golobradi mladici sa srednjom strucnom spremom prebaceni iz specijale u krim sluzbu za inspektore, tehnicare itd. Dvojicu licno poznajem... jedan je nastavio sa zapocetim fakultetom, zavrsio ga i povukao se na prikladno radno mjesto, uspio tako da se odrzi da ostane na ovoj strani zakona dok je drugi usao u šemu sistema pa o njegovim "zakonitim" poslovima postoje i video zapisi koji su kruzili drustvenim mrezama. Bio kratko suspendovan i nista... prima platu i dan danas ko zna za kakve radnje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RE: Aska

      Kad smo na ovoj temi moram dodati da je prethodno donesena odluka o rasvjetljavanju ubista sveštenika Matanovića i njegovih roditelja i za tu priliku formiran je tim opeativaca. Ljudi su krenuli sa intenzivnom istragom, tako da su se svi upleteni u taj i druge ratne zločine dobrano prepali. Na njihovo zaprepaštenje upravo inspektori koji su radili na toj istrazi i rukovodioci od kojih su imali podršku bivaju pohapšeni POD OPTUŽBOM ZA UBISTVO MATANOVIĆA.

      Šta se dogodilo? Oni koji su bili stvarno upleteni u ovaj i mnoge druge zločine strancima su podmetnuli laži i uputili ih na nevine ljude. Dvije muve ubili su jednim udarcem. Istraga koja je njih ugrožavala prekinuta je, a hajku su digli na pogrešne ljude. Ono smeće Rafi Gregorijan čak je maznuo 250.000 dolara nagrade od Vatikana za "rješavanje zločina", a tri tijela sahranjena su ekspresno zato što su naši lažno optuženi policajci tražili da se preko DNK provjeri identitet leševa.

      Kasnije se otkrila istina, no ljudi su četiri godine na sudu dokazivali nevinost, a i to im zaludno kad na internet sadržajima, sačivanim primjercima novina, u knjigama i ino navodi se da su počinili taj zločin. Ogromna propaganda protiv njih i danas uzima danak. U pitanju je ista ekipa prijedorskih policijskih bitangi koja je IPTF-u dostavila spiskove podobnih i nepodobnih pripadnika ratnog sastava specijalne policije. Zato godinama nismo mogli dobiti licence i posao nam je visio o koncu, dok je jedan broj naših pripadnika zaista dobio otkaze, a opet je u pitanju urota našeg domaćeg šljama sa "međunarodnom zajednicom" koju smo davih godina trebali koljem i kamenjem protjerati.

      To što pominjem da godinama nisam rješavao pitanje rasporeda na radnom mjestu u krim službi iako sam uveliko prednjačio u radu i mogao rješenje dobiti jednim telefonskim pozivom (imao jake ljude) vezano je upravo za to što smo licence IPTF-a dobili 31.12.2004. godine. Žak Klajn ih potpisao zadnjeg dana mandata te organizacije. Kamo sreće da nije jer bih se davno snašao na nekom normalnom poslu i izbjegao golgotu kakvu sam doživio.

      Izbriši
  18. Cjenim i mnogo poštujem odgovor , mnogi su naši ljudi braneći svoje porodice završile na optuženičkoj klupi kako u Hagu tako i u BiH tužilaštvu , a sa druge dve strane prođoše glatko ali ima vremena istorija se lako ispravi , mnogo mi je žao naših ljudi koji su razbacani da nekažem kako po evropi i tamo doživljavaju strašne stvari koje npr.britanski čuvari nažalost dopuštaju da ih režu žiletima , pa tek reaguju nakon što naš GENERAL ,PUKOVNIK ,MAJOR ...jedva prežive drugi ili treći napad , šta očekivati od okupatora ! Ali kao što mi kažemo ima Boga ko u njega vjeruje , već sad za njih možemo reći da su to bivše kako ekonomski tako i vojne sile koje napokon naletiše tamo gdje treba ! Htjeo naš narod ili ne priznati ipak je to naš bratski narod i svim srcem želim da se ostvare do kraja planovi 🇷🇺 i da Putin završi započeto ! Nije bilo lako u rovu biti , drugove sahranjivati i nakon toga gledati nepravdu , sa te strane imaš moje veliko poštovanje ! САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА 🇷🇸

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne pišem o tome, ali pratim dešavanja i vidim da Putin izvanredno vlada situacijom - kako sam to i predvidio prvog dana po upadu u Ukrajinu. Bila je situacija kada su od Putina tražili puštanje više visokih oficira iz SAD i Britanije, a ovaj im ponudio RAZMJENU za Karadžića i Mladića.

      Izbriši
  19. Kojeg Babica si gonio sa Kinezom boro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu se sjetiti imena, imam to u dokumentaciji, ali samo jedan Babić je bio u toj ekipi.

      Izbriši
  20. Da nije iz Novog????

    OdgovoriIzbriši
  21. Aleksandar Babic Aco koji slobodno seta po Novom Sadu i živi tamo

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić