Gadno smrde septičke jame prijedorskih sudova

Dok čekam sprovođenje na izdržavanje kazne zatvorom imam nešto poručiti prijedorskim kadijama. Konkretno: zatvori su za ljude, a zna se za šta su septičke jame - poput sudova iz kojih ubice i okorjeli kriminalci izlaze na slobodu, dok robijaju dokazani borci protiv organizovanog kriminala.  

borislav radovanovic blog

Dobio sam poziv Osnovnog suda u Prijedoru na dan 21. septembar 2023. godine da se javim radi uručenja uputnog akta za izdržvanje zatvorske kazne u trajanju 10 dana. Nisam platio novčanu kaznu od 500 KM zbog "prekršaja", pa su prijedorske govnarske kadije kaznu preinačile u zatvorsku, tako da dođoh u situaciju opisanu tekstom Nušić i ja - dva raba robijaška.

Naš velikan pisane riječi Branislav Nušić robijao je zbog javno izraženog mišljenja o kralju Milanu Obrenoviću i vlastima tog doba, a kako vidite od tada u srpskom društvu ništa se nije promijenilo. I danas vrijede riječi upravnika zatvora Ilije Vlaha upućene robijašu Nušiću: "Bolje je za tebe, mladiću, da ne pišeš. Pisanje te je i dovelo u apsu. Da si bio nepismen, ti bi danas bio valjan i čestit čovek i ugledan građanin može biti, a ovako se kao kockar vučeš po apsanama".

I moju malenkost u apsanu vodi pisanje na ovom blogu, a kad je već tako koristim priliku da prijedorskim kadijama poručim šta imam prije odvođenja u zatvor. Ne znam koliko će biti ekspeditivni u slanju sudske policije i sprovođenju na izdržavanje kazne, pa mi valja blagovremeno reagovati. Konkretna poruka glasi: septičke jame prijedorskih sudova, kako osnovnog tako i okružnog, davno su prevršile sadržajem i gadno smrde na govna u njima.

Neću detaljisati oko teških nezakonitosti počinjenih u postupku zbog kog na pravdi boga moram 10 dana provesti u zatvoru, a koga zanima ta tema postavljam link na tekst Ko me upućuje u zatvor - sudija ili "ubica u pokušaju"?!. Prilikom samopovređivanja tog 3. septembra 2018. godine na zidu policijskog pritvora svojom kvlju napisao sam "PRAVDA" i sa tim motom dok sam živ progoniću policijske i pravosudne bitange zbog krivičnih djela počinjenih na moju štetu.

Sve kadije koje su u ovom predmetu sudovale prvostepeno i drugostepeno odlično znaju za postojanje okolnosti koje isključuju odgovornost za prekršaj zbog kog sam u skandaloznom postupku kažnjen novčano sa 500 KM. Posebice da su policijski načelnici Dalibor Ivanić i Sretoja Vujanović u saizvršilaštvu sa sudijom Nebojšim Manojlovićem i uz saučesništvo glavnog tužioca Mladena Mitrovića počinili teška krivična djela protiv profesionalca koji se borio za radna prava pogažena ranijim krivičnim djelima istih.

Možemo se baviti i saučesništvom u počinjenim krivičnim djelima i životnom ugrožavanju od strane Danijele Elenkov. Neka predsjednica suda objasni kako se dogodilo da sudija krivičar Nebojša Manojlović tog dana postupa u hitnom prekršajnom postupku, a posebice da odobri teško nezakonito lišenje slobode i zadržavanje. U njenoj nadležnosti je dodjeljivanje predmeta sudijama, pa mora znati kako se dogodila kriminalna sprega policije i postupajućeg sudije u tom protivpravnom lišenju slobode. 

Nadalje, ovde svjedočimo kako bivši inspektor za organizovani kriminal sa brojnim priznanjima postignutih rezultata čeka sprovođenje u zatvor, dok višestruke ubice i narko dileri poput Dalibora Railića poslovično bivaju oslobođeni. Predsjednica suda Danijela Elenkov načini "procesnu grešku" i Dalibora Railića i Vanju Vukovića sud zbog toga oslobodi odgovornosti što su svjedoku protiv njih Mihajlu Stuparu u brutalnom napadu zadali 15-ak uboda noževima. 

Nakon što iz drugog pokušaja Railićeva kriminalna grupa ubije Stupara opet nema zatvorske kazne, pa ne čudi što se olako odlučio na likvidaciju policijskog načelnika Radenka Bašića. Bez uključivanja Tužilaštva i Suda BiH Railićevi krimosi bi i dalje sa slobode ubijali po Prijedoru i na nekim drugim mjestima kako sam to objavljivao u svojim tekstovima, bar što se tiče prijedorskih kadija

Istina je samo jedna, a glasi da sam kao policijski inspektor bio prepreka kriminalnim naumima struktura organizovanog kriminala i čije zastrašujuće posljedice smo mogli vidjeti. Samo zato godinama me povlače po montiranim i teško nezakonitim postupcima, dok na drugoj strani bar danas javnost zna u čijem interesu su djelovali policijski i pravosudni organi. Zato govorim o septičkim jamama čiji sadržaji su prevršili kapacitiranost i smrde gadno i daleko.

borislav radovanovic blog

Sa fotografije poziva vidite potpisnika akta predsjednicu suda Danijelu Elenkov, baš tu zbog čijih "procesnih propusta" njene sudije oslobodiše Railića i Vukovića za onako brutalan napad noževima na pokojnog Šmita Stupara. Još samo treba dodati da su u pitanju kriminalni šefovi njezinog sina, a kog je policija gadno isprebijala nakon ubistva načelnika Bašića. Po navodima upućenih iz policije i kriminalnih krugova "sinčić" je gadno involviran u prijedorskoj narko mafiji i mamica mora raditi šta joj se kaže.

Sa druge strane zna se i za roštiljanja na vikendici policijskog narko dilera Dragana Stupara sa redovnim gostima predsjednicom suda Danijelom Elenkov i glavnim tužiocem Mladenom Mitrovićem. Objasnio sam i čak objavljivao fotke prijedorskih inspektora sa roštiljanja kod Dalibora Railića, no mnogo pogubnija su okupljanja kod ovog po kiminalu preko dvije decenije čuvenog policajca - kako sam to ukazao tekstom PADAJU PRIJEDORSKI NARKO INSPEKTORI: Hoće li Dejan Jurišić "propjevati"?!.

Znači, prijedorske smrdljive kadije mogu me nevinog poslati u zatvor, baš kao što su me u montiranom i teško nezakonitom postupku oglasili krivim za "ugrožavanje sigurnosti" istog tog Dalibora Ivanića po čijem nalogu sam 3. septembra 2018. godine zatvoren u prostorije za zadržavanje i onako povrijeđen i izmučen držan preko 10 sati, ali odlično se zna ko stoji na poziciji istine i pravde. Baš kao i ko je dignitet sudija srozao na nivo sadržaja septičkih jama.

Kako sam to već najavljivao prvo ću ih pustiti da me sprovedu u zatvor, izdržati sve šta mi nametnu, a tek potom planiram vanrednim pravnim sredstvima oboriti skandaloznu presudu Nebojše Manojlovića. Uz apostrofiranje da je sud po službenoj dužnosti MORAO poništiti presudu i omogućiti zakonito i pravedno suđenje, odnosno spriječiti da nevin čovjek završi u robijašnici - nakon što je pretrpio krivična djela i pokušaj likvidacije.

Ne mogu sudije podvesti pod govna, sud pod septičku jamu...? Elem, recite vi meni sa čim bih trebao porediti to "nešto" šta gadno smrdi i ogavno izgleda, odakle ubice i teške kriminalce puštaju na slobodu dok u zatvor šalju jednog od najboljih inspektora Republike Srpske. Mogu mi sve oduzeti, ali ostvarene rezultate i priznanja nikako. Ljudi pamte, a dokumenti dokazuju!

Kakav odgovor na datu situaciju ću načiniti u zatvoru javnost će doznati, ali zasigurno ću se suprotstaviti situaciji da robijam kao žrtva teških krivičnih djela u domenu torture samo zato što sam bio smetnja kriminalnim naumima čije posljedice danas zna kompletan region. Ma Evropa je nakon ubistva načelnika Bašića shvatila kakve kriminalčine "sprovode zakon" u našem Prijedoru, tako da nemam potrebe na taj segment trošiti prostor.

Pored toga globalno je poznato kako su se policijski i tužilački zločinci ponijeli nakon ubistva Davida Dragičevića. Moje hapšenje, zatvaranje i sprovođenje sudiji Nebojši Manojloviću od 3. septembra 2018. godine uslijedilo 13 dana nakon podnošenja dopune prijave za "teško ubistvo" protiv ministra Lukača, direktora policije Ćuluma, policijskih načelnika Ilića i Ivanića, te tužilaca Lepira i Vreće. Samo u Republici Srpskoj moguće je tako postupati sa prijaviteljem i svjedokom ubistva od strane onih koje sam procesuirao.

Zato je ovo zločinačko udruženje unaprijed znalo da ću "počiniti prekršaj" zbog kog će me zatvoriti u prostorije za zadržavanje i odraditi naum u stilu opisanom tekstom Zločinačka policija Republike Srpske objesila Boška Vučenovića. Ili ćemo otvoriti temu mog privođenja 20. marta 2020. godine kada sam tekstom problematizovao "samobistvo" vješanjem Glavnog republičkog zdravstvenog inspektora dr Desimira Mijića. 

Nije mi problem navesti još desetine imena žrtava ubistava sa "policijskim potpisom" kakva sam kao profesionalac procesuirao ili kao bloger javno raskrinkao, gdje su se pravosudne bitange stavile u funkciju zaštite zločinaca. No, poenta je valjda jasna - korumpirane ili ucjenjene sudije na duši imaju popriličan broj žrtava ubistava. Odavno u tekstovima koristim odrednicu "desetine žrtava" čija brojka kontinuirano raste.

Godinama "balansiram" između borbe za nevine žrtve zataškanih ubistava i nasrtaja na moj život kao neugodnog svjedoka protiv institucionalnih moćnika. Zato ne dižem frku oko potencijalnih opasnosti tokom boravka u zatvoru iako sam potpuno uvjeren da je "prekršaj" zbog kog ovako odgovaram bio tek paravan za tadašnji pokušaj moje likvidacije kao opasnog svjedoka u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Je li se nešto promijenilo u mom statusu svjedoka ubistva mladog banjalučkog studenta? I nadalje postoji problem od mog ponavljanja navoda iz prijava i svjedočenja na suđenju ubicama i saučesnicima, pa time i motivisanost za novim pokušajem eliminacije takvog svjedoka. Odlično su toga svjesne prijedorske kadije, ali i nadalje istrajavaju na novom protivpravnom zatvaranju - umjesto da po službenoj dužnosti ponište skandaloznu presudu i sprovedu zakonito suđenje.

U svakom slučaju ako nešto smrdi kao septička jama, ako izgleda kao septička jama onda je najvjerovatnije riječ o prijedorskom sudu. Zna se i šta biva u septičkim jamama, a ja stvari volim nazvati onakvima kakve realno jesu. Zatvori su za ljude, a zna se za šta su septičke jame, pa ćemo se kadije i ja naći na mjestima koja odgovaraju onome šta doista jesmo.

Nastaviće se...




Primjedbe

  1. Normalno da pametan ne ide u zatvor.U zatvor idu Manijaci,Lopovi,Sileđije...sad sta si ti od toga?Vidi malo kako je tamo!A te brnače ili plugove sto praviš ostavi Panteru da ti on iskuje i izvadi krompir prije mraza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znate li da je Nikola Tesla u Sloveniji bio uhapšen i kratko zatvoren - po prijavi rođenog oca zbog skitničenja? Tek danas vidimo izvanredan intelekt Nelsona Mendele koji je nakon par decenija robijanja odlučio ujediniti rase svoje zemlje. Jedan od najvećih advokata Balkana ikada, Filota Fila, više puta je zatvaran. Imate u tekstu link na Nušićeve zatvorske zgode i nezgode. Toliko o tome "da pametan ne ide u zatvor"

      Izbriši
  2. I zatvor je za ljude!A najvise za lopove.Nego Boro reci ti nama hoce li ikad Marko Pavic,Milorad,Čavić preletač...ikad ili nikad u zatvor,jebemli im sjeme

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam da protiv Pavića i Čavića postoje ikakvi postupci, a ovo protiv Mile u Sudu BiH je već sad obična šarada. Bez personalne reforme pravosuđa poput one iz negdje 2004. godine kada du svim nosiocima pravosudnih funkcija prekinuli mandate pa iznova primili samo one bez problematičnih predmeta nema ovde nikakvog napretka.

      Izbriši
  3. Boro, šta će biti sa Milom i Šmitom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šmit je grđi populista od Mile. Kod biskupa Komarice došao kao vijernik, a preko medija plasira kako je u Banjaluci bio u svojstvu diplomate. Pa onda zloupotrebljava Srebrenicu da manipuliše tamošnjim žrtvama, a na kraju doda kako je i to u Srpskoj gdje mu je "zabranjeno" doći. No, po tome vidimo da je njemu važnije politikantstvom dokazivati kako mu Mile ne može ništa, negoli da on može Mili. Što se tiče pokrenutog krivičnog postupka tu Dodik samo može pobrati poene kod naroda jer već znamo kako je bilo sa Miloševićem, Šešeljom, Karadžićem i drugima kada su na sudu "branili" srpski narod iako su u stvari branili sebe. No, za razliku od ovih Dodika neće osuditi, nego će mu suđenje donijeti još jedne izbore. Zahvaljujući Šmitu! Bar ja slutim da će stvari ići u tom pravcu.

      Izbriši
    2. Prvo , Borislave , nije "vijernik" nego "vjernik" al' ti si još i dobar kako su oni na BN-u zagrdili , što se pravopisa tiče.
      I ne ide ovo sa Šmitom i Dodikom u "tom pravcu" već ide u sasvim drugom "smjeru" ali to izgleda ne vidi niko pa ni sam Dodik.

      Izbriši
    3. Ovo sa Šmitom i Dodikom ide u pravcu ukidanja Republike Srpske, Mile odavno radi na njenom uništenju, izgleda sad došlo vrijeme da se ukine, nažalost

      Izbriši
    4. Greška oko vijernika i nije greška ako uobzirimo bosanski jezik. Oko Dodika bih bio oprezniji posebno zbog činjenice da su na njemu razni stranci polomili zube

      Izbriši
    5. Možete uzeti u obzir i "klingonski" jezik ali pravilno je vjernici (ili vernici sa kratkim e). što se tiče teze da su na Dodiku razni stranci "polomili zube" ... , to bi važilo za nižerazredne službenike. Možda Šmit i jeste nižerazredni ali se on pita koliko i ja (možda čak i manje?). Ili nemate pojma šta se iza brda valja , tj. šta spremaju Srbima i R. Srpskoj , ili se pravite nevješti?

      Izbriši
    6. Ne znam šta se sprema Srbima i Srpskoj pošto slabo pratim "analitičare" Hepija, Pinka i takvih produkcija. Davno mi se smučilo slušati nebuloze likova koji narod plaše i Kurtom i Murtom da bi mogli zaključiti kako će nas Vučić spasiti svojim čarobnim štapićem. Ne trebaju nama stranci pošto Srpsku sami razaramo bolje od ikog i tu ne mislim samo na političare, nego na kompletan narod.

      Izbriši
    7. Nevjerovatno je koliko Vi podcjenjujete komentatore i koliko znate biti drski i nevaspitani kada Vam se ne svidi komentar. To ide tako daleko da nakon uvreda krenete i sa psovanjem. Doduše , mene još niste psovali ali uvrede su tu kao i ova sa praćenjem Hepija i Pinka. Čak ni RTRS ne gledam nikada a i BN mi se već smučio. A to šta nam se sprema? Pa ... , sve je to već davno izrečeno i svodi se na par rečenica koje niko nije uzeo za ozbiljno.

      Izbriši
    8. Zašto ste se našli uvređeni na pominjanje pojedinih "analitičara"? Kako rekoh oni vazda pominju nekakvu srpsku ugroženost samo kako bi poentirali da je Vučić "spasilac". To je sve šta sam htio dodati uz moju procjenu da Srpska nije nešto posebno ugrožena. Nema ničeg sa čim se već nismo suočavali. Svako dobro.

      Izbriši
    9. Izgleda da Vi imate problem sa prenošenjem misli na "papir" ili je nešto drugo u pitanju? Direktna aluzija , u Vašoj reakciji , je da pratim Pink i Hepi i vjerujem "analitičarima" koji gostuju na pomenutima. Kao što sam objasnio , ne pratim pomenute kao ni RTRS a sve manje i BN koji se srozao do nivoa Pinka i Hepija a posebno veličanjem Vučića. Pored toga , oni napadima na Dodika , kojeg vide kao jedinog krivca za sve što nam se dešava a prelaze preko činjenice da iza Dodika stoji čitava birokratska mašinerija bez koje je on nebitan. To je prepoznao komentator koji je , u komentaru dolje , naveo neke pocente sa kojima se samo djelimično slažem jer mislim da onih drugih ima više od "10-15%". Problem je i to što BN zloupotrebljava situaciju u kojoj je jedina "opoziciona" TV-kuća i manipuliše opozicijom a time i svojom , opoziciono nastrojenom , publikom.
      Republika Srpska i Srbi su ipak poprilično ugroženi a da li ste Vi u pravu ili ja pokazaće vrijeme.

      Izbriši
    10. Možda se nismo razumjeli, ali ni u čemu nisam oponirao vašim navodima. Tako se i oko BN TV odlično razumijemo, a ima godina od kako sam u tekstovima pisao "BN kolalicija" i "Triša oblapurni", odnosno stvari zbog kojih su me mnogi napadali dok danas misle drugačije i na fonu onoga šta sam ukazivao. Jednako se slažem da Milorada Dodika godinama unazad ne treba poimati kao pojedinca, nego kroz "mašineriju" i to ne samo birokratskog aparata, nego i brojnih ino subjekata involviranih u ovdašnja dešavanja preko poznatih ili skrivenih dilova.

      U zadnje vrijeme imam sve manje vremena za ovaj blog, kako zbog rada (fizičkog) tako i zbog supruginih roditelja i bolesti. Zato se nisam oglasio oko Šmitove posjete Komarici sa korištenjem Dodikove slike sa papom. Pa da preko linkova podsjetim na stare tekstove u kojima sam objašnajvao da je Dodik preko pape pokušao izdejstvovati skidanje blokade sa nekog računa teškog šest milijardi, a odmah potom je odjurio u Mađarsku sa istim ciljem. To je bilo prije njegovog zbližavanja sa Orbanom, a sad možete skontati i šta je Mađara motivisalo. Na to idu šeme kada je Dodik pokušavao otkupiti dug Agrokora zbog čega su nam propale tri banke, ali su po nekakvim mojim sumnjama ipak došli do svih ili bar dijela pomenutih šest milijardi i to su u stvari "strani povjerenici" koji počesto kupuju naše obveznice ili nam plasiraju kredite. Ovde se mnogo više oslanjam na intuiciju, negoli na konkretna saznanja, ali odlično se zna u kojim šemama su Lavrov, Orban, Milanović i slični, te da Dodik bez ozbiljne love pod svojom kontrolom u tom krugu ne bi mogao igrati.

      NISAM SRLJAO SA TAKVIM TEKSTIM I ZBOG TOGA ŠTO BI ME ISPROZIVALI KAO DODIKOVOG PLAĆENIKA, A SUMNJAM DA BI IKO OZBILJNO RAZMISLIO NA TU TEMU I POKUŠAO POVEZATI ODREĐENA DEŠAVANJA. Preključe sam imao nikakav dan i od četiri motorke nijednu nisam uspio osposobiti iako sam na dvije lično mijenjao membrane karburatora i sređivao ih. Juče trknem do majstora i on mi očas posla podesi dizne, vratim se na selo kod punca sa namjerom da srežem što više drva koja smo nedavno posjekli i izvukli do kuće, no zbog kiše ne znam jesmo li kubik uspjeli skloniti. Išijas me ubija preko četiri mjeseca i imam strašne bolove kad se krećem, ali mi je opet zanimljivije baviti se drvima negoli Šmitom, Komaricom i Dodikom. Znači, motorka, freza, aparat za varenje, brusilica (pravim mali cikular i cjepač na svrdlo), plastenici, životinje i ino su sve više moja zanimacija, a ovo sa blogom je tek kad zbog kiše ne mogu vani ili na youtube ne gledam razne ideje u poljoprivredi i mehanizaciji.

      Izbriši
  4. Jebali oni sve svoje! Moze li se zaliti VSTS-u, ima li iko normalan da vidi sta se desava u prijedorskom sudu? Moze li iko udariti na njih?Nista Boro ti nisi slagao, svaki tekst ti je na mjestu! Nedaj im Boro ni marke da milione imas,a 10 dana ce brzo proci. A vjeruj mi oni mirno nespavaju, sve ce ih stici, sve se vraca, sve se placa! Podrška tebi i hodaj dignute glave, a njih neka je sramota i neka ih stigne kazna Bozija!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Uz rješenja o pretvaranju novčane kazne u zatvorsku šalju mi i odštampane uplatnice - kao mogu i nakon toga platiti kaznu. Samo to bi značilo da priznajem nešto šta nisam počinio, a to ne mogu. Nisam pametan oko VSTS-a jer me je ptedsjednik Lagumdžija gadno razočarao. Očekivao sam da će nešto uraditi, a on spava zimskim snom medvjeda.

      Izbriši
    2. Septicke jame, koliko god da smrde, koliko god se nikome ne ide u njih, na kraju ipak bivaju očišćene. Ubrzo ce i ove nase!!! Cini mi se, cistit cemo ih zajedno.
      Necu ti reci da se cuvas tih smradova tamo koji te cekaju, jer znas i bez mene sta ti je ciniti. Dokazao si prosli put sa onom cesmom.
      Necu ti reci da ce biti lako, jer znamo svi da cemo jos dugo "krvariti" da ovo sto zivimo trenutno ispravimo.
      Necu ti reci ni sretno... nema potrebe. Jos nije bilo da je zlo pobijedilo pravednika, pa nece ni sada.

      Izbriši
    3. Aska, meni se u svijest duboko urezala scena iz filma Šakal, ono kad Ričard Gir kaže ruskoj agentici da se trebala negdje skloniti dok ne prođe opasnost, a ona mu odgovara: "POZITIVCI SE NE KRIJU". I prije tog filma živio sam takav moto, a ovim sam dobio način lakšeg objašnjavanja onoga šta radim. Iz te vizure najveću mučninu će mi izazvati pravdanja ovih iz sudske policije ili zatvorskih čuvara kako svi oni znaju da sam u pravu, ali eto jadnici moraju raditi šta im se kaže pošto hrane djecu, imaju kredite i slično. Nikad im ništa ne odgovaram jer sui sami svjesni da to što čine je pogrešno, a ja sam upravo pokazatelj da može i drugačije. Jedino im kažem da me ne nazivaju kolegom pošto oni nisu blogeri, a ja odavno nisam u službi, pa nema smisla da se "svrstavamo" u isti koš. Hvala na podršci i svako dobro

      Izbriši
  5. Serem im se i u sud i njihovo sudstvo

    OdgovoriIzbriši
  6. Eto i to je moguće, tako veliki pravnik, stručnjak bez premca, koji je pomago u mnogim procesima i u zemlji i van zemlje nije mogo da nadmudri najobičnije bitange nego ga poslaše u bajbok

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vaša zluradost veća je od glupavosti kao druge osobine koju ispoljavate. Kada sam vidio da me sprovode sudiji Manojloviću samo sam im rekao da nastave započeto, te napustio sudnicu. I nisam se pojavio niti na jednom ročištu jer ne želim prisustvom dati privid legitimitetu kvazipostupka. Puštam ih kontinuirano da čine protivpravne radnje kako bih prikupljao dokaze i da razotkrijem cijelu istinu. Mnogo toga sam pretrpio samo kako bih doznao istinu i nisam požalio jer uvijek otkrivam nešto novo. I u zatvor idem da provjerim ima li kakve zakulisne igre, a ako nema znam kako se iz zatvora ekspresno izlazi. I još kako će mnogi požaliti zbog svojih postupaka, a posebice ako i ja počnem kršiti zakone kao ovi što me šalju na robiju.

      Izbriši
    2. Da si vrstan pravnik učestvovo bi u procesu i oborio ga i izvrgao ruglu sudiju debila, ali avaj, lakše je kukumavčiti

      Izbriši
    3. Malo ti je i previse kulturno Boro rekao kad te nazva glupim i zluradim... malo, premalo... ti si zlo. Da mi je znati sta pomislis kad sam o sebi mislis ili kad se pogledas u ogledalo. Oduvijek me to zanimalo kad su zli ljudi u pitanju.

      Izbriši
    4. RE:" Da si vrstan pravnik učestvovo bi u procesu i oborio ga i izvrgao ruglu sudiju debila, ali avaj, lakše je kukumavčiti"

      Učestvovao sam u krivičnom postupku kod istog tog sudije i nedvosmisleno dokazao da sam lažno i montirano optužen, pa sam sebi nanio štetu koju tek moram ispravljati. Govnar me je oglasio krivim, no po izrečenoj kazni vidi se da nije imao petlju donijeti oslobađajuću presudu. Osuđen sam uslovno godinu, a kaže u presudi da jesam počinio produženo krivično djelo "ugrožavanja sigurnosti" načelnika Ivanića - prijetnjama da ću ga ubiti, polomiti ili šta je sve ovaj nalagao. Kad već tvrdi da sam uradio to za šta me terete morao mi je izreći MNOGO TEŽU KAZNU od godine uslova, no kako da mi izrekne zatvorsku kaznu kad je očigledno da Ivanić i Karanović lažu, a svi ostali svjedoci potvrdili su ono šta sam ja navodio i kako je doista bilo. Čak me je oslobodio plaćanja troškova postupka. No, pošto mi je u Narodnoj skupštini prethodno presuđeno za "pokušaj ubistva" nepostojećim pištoljem to je bio kompromis da on ne ide protiv volje režima, a da mene ne šalje u zatvor nevinog. Truo kompromis iz moje vizure, a dijelom i zbog straha bitangi da bih onda doista mogao počiniti ono za šta me lažno optužiše kako bi prikrili sopstvena krivična djela. Jeste, nakon incidenta sa Ivanićem ja sam pozvao telefonom dežurnog tužioca i prijavio Ivanića i Karanovića, a da bi se izvukli slagali su da sam Ivaniću rekao da ću ga ubiti - šta drugi svjedoci nisu potvrdili jer to naprosti nisam rekao. Baš kao što su svi prisutni izjavili kako sam bio miran i staložen, te samo tražio objašnjenje zašto su policiju poslali mojoj kući da mi maltretira porodicu, da nije bilo nikakvih divlhanja i prijetnji sa moje strane. Iz te vizure sam gadno pogriješio što sam prihvatio učešće u postupku koji je samo služio zarad prikrivanja krivičnih djela koja sam ja pretrpio, kao i u slučaju ovog prekršaja.

      Izbriši
  7. Ugusice se oni u toj septickoj jami jebo im pas mater svima redom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oni su vec "uguseni"!!! Ovo sto vidimo je koprcanje. Ono kad su ti govna vec presla i nosne otvore.

      Izbriši
  8. Ni riječi o preblago rečeno sramnoj i skandaloznoj presudi Šakiću... Da vam objasnim nešto, Borislav ide u zatvor da prenese poruku nekim ljudima da ćute, isto ko što je i ono zasretanje Viškovića poruka od nekoga. Režimski čovjek od glave do pete

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi, ja sam Kineza gonio sa specijalcima i istraživao godinama, a neke od dokumenata sam čak objavio. Čim se sam predao znao sam kakva će biti presuda i mislio sam se na tu temu oglasiti. No, pošto vidim da vi znate "istinu" nemam potrebe pisati bilo šta. Uostalom dok sam Kineza gonio primao sam platu za to, a danas on nije moja briga. Zašto ove iz vrha policije ne prozivate zbog ove presude nego mene izbačenog?

      Izbriši
  9. Boriša, kakva su tvoja iskustva sa sudijom Branimirom Jukićem koji se oslobodio ovoga juče, a i Baldu za slučaj Krunić

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nešto mi na prvu ne klika to ime, a ne volim komentarisati presude koje nisam pročitao. Elem ionako nije bilo kako se tvrdilo optužnicom i presudom, a ko je ubio Kovačevića ključno je pitanje ubistva Slaviše Krunića. Za Kineza znam ko mu je ujak jer ga je nakon pljačke banke u gepeku provezao pored potjere, pa znam i kojim šemama i sebe i njega izvlači od robijanja. Para vrti gdje burgija neće

      Izbriši
    2. Ko mu je ujak? Ili ne smiješ reći..

      Izbriši
    3. Ujak mu je bio glavni osumnjičeni u akciji Kubikus (internet kockanje) i izvukao se jer je svima davao tal dok je još mlatio milione. Pametnom dosta.

      Izbriši
  10. Čuvaj sapun da ti spane na pod.Znam ja dosta ljudi tamo,isto tako robijaju a kazu nisu krivi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te što znaš u zatvoru odvedi mami da te pokušaju prepraviti kad te blesavi otac nije uspio napraviti kako treba.

      Izbriši
    2. Nemoj Boriša da obrises ovaj svoj komentar ni slucajno. Pa nek sto puta kazu da si prost.
      A ti pedercino policajska tzv.panteru idi za cenera i deri muske kurve, jer to je tvoj domet. Nisi ti lolo ni za pivu ispred zadruge, a kamoli za bloga.

      Izbriši
  11. Hvala na prostakluku,ako se ovaku budemo vrijeđali onda moram otići tvojoj ženi dok si na robiji!Nego da kazem za ovoga Emilija Balda nešto ako mogu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa reci kad vec zelis

      Izbriši
    2. Drži se ti svojih ovčica i seksualnih navika koje su "sigurica" da te neće izmarškati kao zadnju džukelu. Ima u policiji tih kretena koji laprdaju da bi nešto radili ženama ljudi u zatvorima, no doista malo i to je baš onaj najgori šljam. Sam si sebe po ko zna koji puta svrstao gdje ti je doista mjesto - moralno dno dna.

      U vezi Balda pazi šta ćeš slagati pošto ga odlično poznajem. Mislim "poznajem" kao inspektor koji ga je radio prije više od dvije decenije kada je bio mnogo veća mraka od onoga šta je postao nakon 9 godina robije. Nekad je sam upadao u banke i pljačkao ih dok ga Relja Al Kapone čeka ispred u upaljenom autu, a radio je i sa zaista zvučnim imenima iz kruga razbojnika. Mislim da sam neke od tih dokumenata objavio, a imam ih više jer sam tu bandu baš dugo radio. I pok. Kovačević i Benedi su takođe moji stari poznanici sa kojima dijelim brojna iskustva. Normalno za jednog inspektora koji se po tome razlikuje od seoskih policajaca (koji drže ovce kako bi imali bogat seksualni život).

      Izbriši
    3. Kad spomenu
      ovoj babi filmove,secas se filma Zivka Nikolica"U ime Naroda"Kad Petar Bozovic hapsi narod.Takav sistem je trebao biti ovdje,ti kao Magarac izbačen iz agencije,lajes na bivse kolege,tuzioce,sudije,doktore,čistacice...i za 10 dana robije.Pa oni su bolji od boga.Dobro je jedan oficor za tebe rekao-NE VREDI GOVNO TRPATI U ZEMLJU,JER CE I ZEMLJU ZATROVATI.PUSTITE NEKA LAJE,NJEGOVO PSIHICKO I MENTALNO STANJE CE ODRADITI SVOJE DA CE SAM NA SEBE RUKU DIGNUTI.Toliko o tebi,a za zenu su vec pričali da voli sa strane,tvoji kolegani bivši

      Izbriši
    4. ma koja ne voli sa strane,nema nje da se u toku braka bar jednom ne izdere sa strane, to se jednostavno desi u 80 % slucajeva se desi bez ikakvog plana, izadje se popije, drustva se ukrste itd...ti Kelvine Panteru to ne razumijes jer ti karindzas za pare i muskarce hahaha

      Izbriši
    5. Kevin Panter sve laze,tako Borislav kaze,udaram sve muskarce,kurve babe poput Aske,koze,ovce...pusim travu,drogu smrcem,pijem alkohol,sa huliganima se tucem i tako u nedogled,keš imam,na more vec 4-put idem,kupujem vilu na Dugim njivama.I sve je laž!?Laž Borislave je majbolja OBMANA

      Izbriši
    6. De napiši to o Baldu

      Izbriši
    7. cuj vila na dugim njivama hahaha e jesi buzdovan pravi

      Izbriši
    8. Nemoj moju i sve druge žene upoređivati sa svojim majkom, kojoj je uspjelo okotiti takvog avlijanera. Vratiću ja tebe u materinu gdje ti je i mjesto, samo polako

      Izbriši
    9. Panteru ja bi pazio gdje hodam da sam na tvom mjestu

      Izbriši
    10. Dobro je jedan oficor za tebe rekao-NE VREDI GOVNO TRPATI U ZEMLJU,JER CE I ZEMLJU ZATROVATI....
      Jel se ti to Panteru Mala Maco nama hvalis da si dio tima napravljenog od strane sistema koji Borislava Radovanovica godinama progoni, pokusava ga rijesiti i posla i porodice i zivota? Jesi li nam upravo to rekao majku ti jebem kurvenjsku koja te iskotila? Oca ti jebem koji te luda u bolesna u glavu stvoriio!!!!
      Koliko pricas ubrzo ce neko od nas provaliti ko si... e onda cu te doci pitati za zdravlje. Mada, prema svom iskustvu ti si neka sitna rga i kad neko drekne na tebe brze bolje pocnes plakati, kukati i obecavati sve na svijetu samo da te puste. Znam takve pizde koji bi da "jebu" zenu od kolege. Jebo bi ti i mater svoju ali nemas cime, mrcino jedna. Potpisujem ono sto Aska jednom rece, gdje su i u sta se pretvorise nasi muskarci.. eto, prervorili se u jebace muskih kurvi za cenera, a 'vamo bi kobajagi mogli i neciju zenu.

      Izbriši
    11. CRKNI panteru!!!
      Nemas ti vise cime da j....š 😂😂😂

      Izbriši
    12. Panteru Pedercino, ajde priznaj da ti se bar 10 godina mali vec ne dize

      Izbriši
    13. Jebacu muskih kurvi reci ti nama kako znas da je aska baba? Ona rece da joj je muz oficir, a oficiri su oduvijek najbolje ribe vodali

      Izbriši
    14. Muški jebač kurvi je objavio ko je Aska!Samo je bloger brze bolje uklonio!Izgleda da on dere Askicu,ako mu se dize na bambuskare

      Izbriši
  12. Boro gore jedino moze otici za direktora, nema od ovoga nista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema nista,ako se odjednom pojavi odnekud 500 KM,na kraju ce neki anonimni donator da to plati.

      Izbriši
    2. Niko tu kaznu ne može platiti umjesto mene ili bez mog pristanka. Manimo se fora onog Vučičevića iz Informera. Ono šta su mi uradili ne plaća se novcem, nego nečim mnogo vrednijim, a nije teško pretpostaviti na šta aludiram.

      Izbriši
    3. Boro , Prijedorćani će uplatiti kaznu za tebe , jer ti ovo ne radiš za svoju korist nego za opći znaćaj. Objasni kako ti vidiš ovo sa slućajem Kinez , protiv njega sud je imao Dnk dokaz na mijestu zloćina i skaj poruke sa ostalim ućesnicima , slike i oslobode ih dok u slućaju Krunić , ovaj što je osudjen na ćetrdeset godina nije bilo Dnk dokaza njegovog na licu mijesta , nije bilo skaj poruka , bio je njegov Dnk na pušci za koju kad se predao je reko da je pre tog dogadja dao ubijenom Kovaćeviću da mu je tražio za lov , dok za onog Baldu i trećeg nije bilo nikakvih dokaza u tom dijelu , ono što znamo iz portala . Tog Kovaćevića u konaćnici nije niko ubijo . Slićna situacija i sa onim Ostojićem iz Banjaluke , pa sve do Ćubrilovića, preko Davida Dragićevića . Znaći da je ovaj Djukanović dobio ćetrdeset godina , da bi se prešutjelo i prešlo preko svih ovih slućajeva ili će ako bude Vrhovni sud pratio ovu odluku na osnovu ćinjenica i dokaza morati osloboditi onda i Djukanovića ?

      Izbriši
    4. Obrisao sam Panterov komentar jer kao doušnik AID-a navodi ime čovjeka i da je činio ratne zločine. Nije problem što za mene tvrdi da sam činio ratne zločine jer bar se tu zna sa sam čist kao suza. Nije problem ni što tvrdi da protiv mene komentare pišu bivše kolege jer je i to laž, a vidite da ja ponavljam šta je navodio u komentaru koji sam obrisao. Ne znam ništa oko njegovih navoda, ali to što kao doušnik plasira AID-u Alije Izetbegovića neće širiti na ovom blogu. Najmanje on koji je pod šahovnicom bio u Tuđmanovoj policiji do avgusta 1991. godine. Tu gamad poput Pantera i Lukača koja je ratovala za Tuđmana i Aliju pa prebjegla nama prihvatili smo, ali bi bar danas trebali znati da kod takvih patriotizma nema i da i dalje rade za onog ko bolje plaća

      Izbriši
    5. Što se tiče Kineza tužilaštvo je najavilo žalbu i to će nam biti dobar pokazatelj u dosezanju stvarne istine. Ako je sudsko vijeće okružnog suda zakazalo ne bi trebao Vrhovni sud RS, mada me je i tu nekoliko presuda gadno iznenadilo. Nadati se da će neko objaviti prvostepenu presudu, pa da možemo doći do konkretnih podataka jer ovako samo možemo nagađati.

      Što se tiče DNK ja sam Kineza i Babića gonio nakon pljačke banke u Omarskoj i kod auta koje su zapalili našao sam perlice od brojanice. Babiću se zapalila rukavica i kada je gasio vatru otkinuo je brojanicu pa je na licu mjesta ostavio takav dokaz. Perliice su imale oštre rubove i na njima je moralo biti obilje epitela sa kojih se može utvrditi DNK. Iz Banjaluke rekoše da nije njegov DNK, no ja im javno kažem da lažu pošto sam preko drugih dokaza i saznanja potpuno ubijeđen da je bilo kako sam to djelo rasvijetlio. Normalno Babića nisu identifikovali zbog Kinezovih veza, a bio mu je saučesnik. Čak imam neke od tih dokumenata i mogu ih objaviti, a posebno one dok sam radio u istoj stanici sa Panterom pa da vidite ko je tu šta radio.

      Znači, uviđaj sam radio i perlice izuzeo kao inspektor, a čije su otkrio sam kao policajac u PS Prijedor 2 gdje me je Gojko Vasić nezakonito rasporedio. Gojko Vasić je inače zaštitnik Kinezovog ujaka koji je njega i Babića u gepeku izvukao iz potjere, a preko akcije Kubikus znam kako su se talili oko miliona zarađenih na internet pokeru. Banda neviđena

      Izbriši
    6. Eh da, oko plaćanja kazne nema rasprave jer ja da sam kriv sam bih platio istu. Ovako neka me nevinog pošalju u zatvor i snose posljedice.

      Izbriši
    7. Nije korektno , g. Radovanoviću , napadati “Kevina” kada se u tekstu naslova :

      " Nema razlike između generala Glavaša i pukovnika Lukača "

      pisali slijedeće :

      “ U očekivanju predstojećeg hapšenja i sprovođenja u zatvor/logor moram se prisjetiti 21. avgusta 1991. godine kada su me slično pokupili po naredbi generala Glavaša, ... Imao sam 21 godinu i pored posla jedino sam bio posvećen djevojkama i provodima. “

      “… Uz pomoć jednog drugog dobričine (Hrvata!), kom se takođe zahvaljujem, već sutradan sam se obreo u Bosni. Zbog dojave da će tog 22. avgusta JNA avijacija bombardovati Osijek sve barikade i kontrolne tačke bile su napuštene, pa mi je "put bio otvoren".”

      Nadalje , u jednom tekstu ili komentaru , nije mi se dalo tražiti ali nije ni problem da se potrudim , ste naveli da ste se , nakon gore pomenutog događaja , vojno angažovali negdje na Vlašiću u martu ili aprilu 1992.g.. Dakle , ni Vi se niste , u periodu za koji optužujete Kevina , borili protiv Tuđmana sve do ‘92.g. pošto ste bili “posvećeni djevojkama i provodima”. Pored toga , iz Vašeg teksta se zaključuje da je bilo jako teško izaći iz , tada još uvjek , SR Hrvatske i da je za isto bila potrebna pomoć ili nevjerovatna sreća a tu govorite potpunu istinu.

      Izbriši
    8. Mogao bih biti zahvalan bar sto sam mu na blogu rejting podigao.Tukac ne može to da shvati,lakše mu metar u bulju strpati nego cent u glavu.Čovjek misli da su svi protiv njega,evo danas bas u Bingu sretoh jednog inspektora i bas mu spomenu Boru,on samo rukom odmahnu.91 sam ja ratovao niti znam za koga,niti gde,samo zivu glavu da izvučem od Zengi,sa petokrakom na sapki sam primljen u Banjaluku,gde me je Lužija gurao u svojoj specijali gorao gde je najgore.Ja nisam imao vremene za kurvanje ko Volovska glava.Ne vredi biti ni patruota ni Srbin,nikad nisam gledao u nacijonalnost ni prija a ni posle rata,u svom poslu najviše sam sluzbeni zabiljeska i naloga sacinijo upravo na vrijeđanju po nacijonalnom osnovu.Eno Šljivara ili Čirkina pokojnog u Ps2 zna i dotični da su stalno dobacivali njima dvojici ili na terenu ili u sluzbi,ja nikad i uvjek sam ih uvazavao kao kolege.Tukac meni maglu prodaje da sam šahovnicu ili ljiljane nosao a i dan danas da nosam

      Izbriši
    9. "Kevine" , stekli ste potpuno pogrešan utisak da sam Vas želio podržati u raspravi i međusobnom pljuvanju koje razmjenjujete sa Borislavom. Sve što pišete , ma koliko to bilo istinito ili ne , u čovjeku može izazvati samo ...
      E sad' ... , tu je teško naći izraze ali neka to , za sada , budu prezir i gađenje.

      Izbriši
    10. "Prezir i gadjenje"??? Kako mozete odrzati nivo kulture i pristojnosti u kontekstu ovog samozvanog Pantera?
      Na pomisao na tu nazovi osobu dobijem nagon da pucam, da povracam... svaka Vam cast, bolji ste covjek od mene!

      Izbriši
    11. Nije teško , pokušajte.

      Izbriši
    12. RE: "Nije korektno , g. Radovanoviću , napadati 'Kevina'..."

      U Hrvatskoj sam se stavio na raspolaganje JNA (potpisivanjem izjave) i samo sa tom formacijom održavao kontakte. Nisam borbeno aktiviran, a kad su veze sa JNA presječene izvlačio sam se kako sam opisivao. Negdje u oktobru 1991. u kasarni u Budžaku sam se opet stavio na raspolaganje JNA u nastojanju da se vratim u Hrvatsku u okviru kakve borbene jedinice. No dodijeljen mi je ratni raspored Vlašić, već negdje u novembu zadužio sam snajper i uniformu, te čekao do 3. marta 1992. kada sam po prvi puta angažovan i ostao do kraja rata.

      Pripadnikom VRS postao sam u maju kada je JNA povučena iz BiH, a mi smo nastavili boriti se u sastavu svojih već formiranih jedinica u okviru JNA. Moja politička opcija bila je očuvanje Jugoslavije i protiv svih separatista (uključujući i srpske). Po tome se Tuđmanov policajac Panter i ja suštinski razlikujemo. Pisao sam kako je kao vojnom specijalcu nuđeno mi da se aktiviram u MUP-u Hrvatske u posebnim jedinicama policije sa dvostruko većom platom od Panterove (običnog policajca), ali sam to odbio zbog šahovnice i što nisam mogao "svariti" Tuđmana.

      Izbriši
    13. RE: "91 sam ja ratovao niti znam za koga,niti gde,samo zivu glavu da izvučem od Zengi,sa petokrakom na sapki sam primljen u Banjaluku..."

      Ljudi koja je ovo bitanga i lažovčina. Prvo priznaje da je ratovao u Hrvatskoj nakon što je ostao u istom sastavu gdje je i ranije radio, a to znači pod Tuđmanom i šahovnicom. U RSK je već bila formirana srpska civilna policija, ali on njoj nije pristupio nego je ostao na drugoj strani. I kaže da je sa petokrakom na šapki primljen u banjalučku policiju. Jeste kad je skinuo šahovnicu i stavio na šapku petokraku koju je pola godine i više prethodno skinuo i zna se koji simbol stavio. Svako ko je u to doba živio u Hrvatskoj zna da on sa petokrakom na šapki nije mogao biti ni dana nakon zamjene simbola jer je to naprosto bilo nemoguće.

      Pored toga sam ovde priznaje da je RATOVAO kako bi izvukao živu glavu od Zengi, te da ne zna za koga je ratovao. Svi mi odlično znamo za koga je mogao ratovati i protiv koga je mogao ratovati. Pisao sam i kako su me Zenge hapsile i maltretirale, baš i kako sam se mogao aktivirati u istoj toj policiji, ali kao i ogromna većina Srba nisam. Svašta smo pretrpili od Zengi, ali nismo pristajali da za Tuđmana ratujemo protiv svog naroda - poput nekolicine GOVNARA i izroda kao što je ovaj Panter.

      Na kraju moram dodati da kao momak od 20-21 godinu nisam se "kurvao", nego jurio djevojke kao što priliči tom uzrastu. Kako se to mlad i slobodan/neoženjen momak može kurvati? Osim po aršinima seoskih drotina koji kulturom nisu odmakli od seoskih budaletina sa kojima su redovito tukli pive ispred seoske prodavnice.

      Izbriši
    14. Pošto ste , Borislave , živjeli u Podravskoj Slatini i školovali se tamo onda Vam je na svakoj svjedodžbi stajala šahovnica kao i na nekim drugim dokumentima i to još u vrijeme Jože iz Kumrovca.
      Da li Vi to želite reći da su i Krajišnici , iz RSK , bili "separatisti"? Da li zaboravljate da je , na teritoriji RSK , održan referendum na kome je , ogromnom većinom glasova , izglasano da RSK ostaje u SFRJ ili bilo kom drugom obliku državne zajednice zajedno sa Srbijom? Da li je to za Vas separatizam ili ponovo pokušavate opravdati svoje političke stavove proglašavajući Srbe za separatiste i sukrivce za rat koji je počeo , kako je Tuđman rekao : "rata ne bi bilo da ga Hrvatska nije željela"? Doduše , nikako se ne smije zaboraviti ni uloga Slovenije.
      I , g. Borislave , malo je to teško za povjerovati da Vas JNA nije angažaovala u Hrvatskoj kada je , u isto vrijeme , lovila ljude po Beogradu zbog pomanjkanja ljudstva a Vi se dobrovoljno stavili na raspolaganje?

      Izbriši
  13. Boro, puna podrška od mene za sav tvoj rad. Nema promjene dok kriminalna snsd-esesovska klika neode u 3 pm. Doslovno, fizički.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. SNSD će pući kao i svaki balon kad naprezanje materijala više ne bude moglo izdržati unutrašnji pritisak i to je zakon fizike. Kako ekonomska i socijalna kriza bude rasla pritisak unutar budžetsko-parazitskih kategorija će takođe rasti i naprosto mora doći do pucanja. Najgori su "izduvni ventili" poput Kristijana Šmita i pojedinih kvaziopozicionara bez kojih bi taj balon od sapunice davno eksplodirao.

      Izbriši
    2. Boro ti je dio te klike, ko imalo prati ovaj blog zna da je Boro hvalio sve čelnike ovog režima osim Viškovića, ma da on i nije čelnik...

      Izbriši
    3. Pobogu mogu dvije-tri knjige objaviti tekstova u kojima sam Dodika razvaljivao kao niko drugi. Udarao sam gdje niko drugi nije smio i to se lako provjeri jer osim na mom blogu gro tekstova ostalo je na portalima koji su ih preuzimali. Govorim o čitanosti kakva se mjeri desetinama miliona pregleda i sad je zaista smiješno kad neko pored tolikog fonda činjenica tvrdi drugačije.

      Izbriši
  14. Pa za sve vazi da odleze neplacenu kaznu,nista to nije strasno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Strašno je to što sam pretrpio krivično djelo protivpravno lišenje života i po svemu sudeći pokušaj likvidacije, pa nisam ja taj koji bi po zakonu i pravdi trebao na robiju - nego oni što me optužiše i osudiše u skandaloznom postupku. Danas sam ja u pitanju, a već sutra možete biti vi ili neko vama blizak, pa ćete vidjeti je li ili nije "strašno". Posebice jer ja kao iskusan profesionalac ću se lako snaći u datim prilikama, ali običnim ljudima takve stvari često produkuju suicide, duševne poremećaje ili čak fizička stradanja unutar zatvora gdje važe određena nepisana pravila.

      Kaznu ne mogu platiti jer bi to značilo priznanje prekršaja koji nisam počinio ili, ukoliko jesam, postoje okolnosti kakve isključuju odgovornost. Pored toga ne mogu plaćanjem kazne dati legitimitet skandaloznom postupku kojim sam osuđen. Ono šta mogu i šta ću učiniti jeste posezanje za zahtjevom za zaštitu zakonitosti i ukidanje skandalozne presude, ali tek kad izađem iz zatvora. Zašto tako? Pa Okružni sud u Prijedoru nisje smio potvrditi tu sramnu presudu i još manje dozvoliti ovakvno njeno izvršenje PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI i raspoloživim dokazima, a ipak to nije učinio. OK, na svakoj presudi stoji ko ju je donio i time personalno odgovoran, pa ću se i ja pozabaviti pojedincima snose odgovornost za ovakve posljedice. Niko od njih nije pojedinačno moćniji od Milana Tegeltije kog sam uspio potpuno otjerati iz pravosuđa i u koje mu povratka nema. Kada mi se ovako zamjerio to sam najavio da ću učiniti, a onda korak po korak objavljivao njegovo slamanje.

      Izbriši
    2. Baš si uništio Tegeltiju, eno ga još veće pare uzima nego u pravosuđu.

      Izbriši
    3. Jadan si ako ti se cini da Tegeltiji trenutno dobro ide u zivotu. Jos jadniji ako to mislis i za Lukace, i za Duduka Milu... raspadaju se... ali to su i zasluzili. Boriša im je samo malo pripomogao 😂
      Hvala Boro!!!

      Izbriši
    4. oni se "raspadaju" od 2000 godine samo taj raspad jedino narod dozivi

      Izbriši
  15. Dabogda se pogusili sve do jednog u obe septicke jame!!! I u osnovnom i u okruznom sudu.

    OdgovoriIzbriši
  16. Borba za istinu i pravdu je oduvijek bila teška. Gore glavu poštovani gospodine Borislave, imate moju punu podršku. Pozdrav iz vaše i moje Ljubije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Posebno mi je važna podrška Ljubijanaca koji najbolje znaju i kakav sam i kako živim, a pošto mnogi trolaju gluposti kakve su negdje pokupili ili sami zaključili.

      Izbriši
    2. Jesi ovo opet natjero sina da ti piše komentare podrške hahaha

      Izbriši
    3. Ne obazirite se Borislave na ove komentatore. To su sve "placenici", korisni idioti ovog trulog sistema i trule nam opozicije. Borimo se mi za nasu djedovinu

      Izbriši
    4. Mi cemo se i dalje na svoj nacin boriti za bolje i pravednije drustvene prilike. Sretno Boro!!! Puna podrska od moje porodice i mene!!! Svi te pratimo, divimo ti se i spremni smo pruziti ti podrsku u svakom smislu!

      Izbriši
    5. Hvala na razumjevanju i podrški

      Izbriši
  17. sreca tvoja Boro sto su sad sapuni u tecnom stanju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od svih zatvora u BiH jedino u bihaćkom nisam bio i nešto radio, tako da mi takva mjesta nisu nepoznanica. Baš kao ni njihovi "stanovnici" jer sam ih stotine i stotine otpremio tamo, ali na način kako to dolikuje ČOVJEKU i svjestan da u zatvorima borave LJUDI. To sa sapunom je glupi stereotip kakav sa stvarnošću blage veze nema.

      Izbriši
  18. Izgleda da je tvoja i naša greška što živimo u pogrešnpom sistemu, koji se nažalost stvara od 92 godine sa idejom 5 % imučnih porodica. Uz taj polusvijet od 5 % bogatih stvara se veoma agilni polusvijet od nekih 10 do 15 % polupismenih poluintelektualaca koji polukruži iznad glava naroda, koji sebe vide kao neku klasu a služe za očuvanje interesa onog prvog polusvijeta bogatih koji vlada ovdje. Nažalost u tom drugom birokratskom polusvietu nalazi se veliki broj iz pravosuđa, policije obrazovanja, zdravstva itd. U onom ostalom dijelu je najveći broj za koje vrijedi " Ako ti neš za 300 maraka, ima koj oće". Posledice su razorne i vidljive. Mlado stanovništvo bježi a posledice će biti strašne. Shvataju da nemaju šta da traže ovdje i da se sistem neće promjeniti, jerj e uništeno obrazovanje a nepismenog je lako vodati na ularu.
    Zanima me zašto , uz dužno poštovanje prema žrtvi, se ništa ne piše o tragično nastradaloj djevojci u Ljubiji, ako se priče po Ljubiji da je njezin prijatelj ili momak sa dvoje ljudi to jutro vidio tijelo na jezeru, a nakon toga otišao u stanicu policije i rekao, da je najvjerovatnije tamo. Nije rekao da ju je vodio. Nisam tvoje branše ali me zanima mišljenje stručnjaka zašto je, ako je istina, tako postupio. Uostalom imaju svjedoci da je bio a policija zna šta im je rekao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izvanredan opis društvenih slojeva sa tačno izraženim procentima zastupljenosti. Svaka čast.

      Vezano za nesrećnu djevojku nisam se oglašavao jer je bila školska drugarica mog sina i zaista me je njeno stradanje pogodilo. Čuo sam dosta toga oko samog stradanja i oko dešavanja koja su to produkovala - uključujući i mladića koji se pominje. Bez obzira koliko doprinio tom njenom zastrašujućem činu nema saznanja koja bi mogli podvesti pod krivično djelo, a šta je jedan od razloga mog "ćutanja". Jedan od razloga! Uglavnom, dogodila se još jedna užasna tragedija i izgubljen je život djevojke koja je zaista bila POZITIVAN PRIMJER u svakom mogućem pogledu. Kako rekoh taj događaj me je zaista emotivno pogodio jer nije u pitanju samo stradanje mlade osobe, nego zaista divne djevojke - koja se naivno zaljubila u nekog ko nije dostojan njenog nokta. No, najbolje je da se ovde zaustavim.

      Izbriši
  19. Boro sta mislis ima li Panter ovu počasnu OSA legitimaciju,ili koristi jos ovu legalnu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeben igrač,manipuliše narod,jedini ovde na blogu gde je Radovanovica isprovocirao i izbio iz takta,gde ovaj pokazuje svoje pravi mentalni sklop.Vecinom pise ono sto narod zeli čitati,tačno je ubačen da ovog unisti psihički

      Izbriši
    2. jest u pravu ste. ubode ga tacno u nerv, jos se Bora bori kao lav da ignorise ne odgovara al ga ovaj rukne tacno medj rogove

      Izbriši
    3. Nije mene tako lako iznervirati. Kada je bitanga sa uvredema otiška korak dalje od početnih naprosto i ja dižem "ljestvicu". I sad mu vrijeđam i porodicu i sve živo, pa da vidim kako to podnosi. Eto mnogi znaju njegov identitet i sad mogu procjeniti kakav je doista kad mu neko ovako brutalno psuje majku i vrijeđa ga, a vidite kako reaguje. I tek ćete vidjeti dok sigurno saznam ko je u pitanju, pa ga tek onda javno razapnem kao i mnoge prije njega. Za mene se nakon ovoliko godina zna da imam petlje udariti na bukvalno svakog, da smijem otići i uraditi šta drugi ne bi ni pomislili, a šta je ova fukara sebi umislila tek ćemo utvrditi.

      Izbriši
  20. Pa ima li jos inspektora u Prijedoru ili si ti bio jedan jedini, posto si ti sve kriminalce radio? Pa sve i jednog iz citave Bih si ti radio i obradjivao, jemli to moguce?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa nije ni bilo. Sve sto se radilo u Prijedoru ili je bilo vezano za Prijedor, zavrsavalo se preko Bore. Pa Boro je svaki drugi dan dolazio poslom u Banja Luku nalazio se sa ljudima iz vrha policije na pola puta izmedju Prijedora i Banja Luke. Ljudi iz drugih policija samo su htjeli sa njim saradjivati.

      Izbriši
    2. Svaka cast za ovaj komentar, sadasnji direktor policije je jedan od tih ljudi koji je radio na taj nacin s Borom

      Izbriši
    3. Svako u svom gradu neka se raspita ko je krim inspektor i odmah ce mu biti jasno zasto su svi trazili Boru. Ne trebas Boru poznavati da bi to shvatio

      Izbriši
    4. Ovde nema i ne može biti dilema. Od 2002. do kraja 2007. godine ZADUŽIVAO sam sve najteže predmete u Prijedoru i po tome se znalo ko je No1 među inspektorima. Kada je izbio sukob sa Mikanom i bagrom 2008. godine finalizirao sam istrage ZATAŠKANIH ubistava djevojaka i žena, kao i svih koji su mogli svjedočiti o njihovim ubistvima, kada sam dokazao vrhunac profesionalnih vještina. Onda sam zadao nepopravljive udarce automafiji, razbojničkim grupama i određenim strukturama organizovanog kriminala.

      Kada su shvatili da me ne mogu obuzdati Gojko Vasić me negdje 2010. nezakonito udaljava iz krim policije u PS Prijedor 2, međutim za nekih godinu sam i taj okršaj dobio i Stanislav Čađo me vraća u krim policiju, ali ovoga puta kao inspektora za organizovani kriminal. I sa dogovorom da za nekih najduže dvije godine i formalno budem načelnik odjeljenja koje se trebalo formirati. Prestankom mandata Čađe opet Gojko Vasić i sva ta kriminalizovana banda dobijaju na moći i završavam kao inspektor u PS Prijedor 1, nakon čega ulazim u otvoreni sukob sa novim ministrom Jovičićem, a potom i sa Lukačem. Dvije godine do 2015. godine borio sam se da zadržim policijska ovlaštenja kao pretpostavku da ih ponovo potučem na način koji sam prethodnih godina dobro utrenirao, ali više nisam egzistencijalno mogao izdržati i prihvatam mjesto državnog službenika/pravnika. Nadao sam se da ću napokon naći mir na tom lakom poslu sa odličnom platom, ali nisam mogao trpiti šta banda radi i samo sam dubio i širio sukobe sa njima. Tek 2020. godine, nakon 13 godina kontinuiranih pokušaja, uspjeli su mi prekinuti radni odnos u MUP-u, a gdje još od 2017. godine zbog suspenzije svakako nisam radio i kod mene se razvilo toliko gađenje da se nisam borio kako bih sačuvao posao u organu koji je već bio dotakao dno dna.

      Znači, kao jedan primjeran i višestruko nagrađivani pripadnik policije nisam mogao biti dio toga u šta su policiju pretvorili, a radnog staža imam dovoljno za penziju i to pitanje ću riješiti čim mi uplate razlike kako bi penzija odgovarala onoj koju sam zaslužio. U suprotnom mi ne treba ni penzija ovakve Republike Srpske jer nisu isto država i privatna prćija. Boriću se i nadalje za pozitivne promjene, pa računam i da ovaj režim ne može dovijeka opstajati.

      Izbriši
  21. Boro jadan samo pise unistio sam ovog ili onog a svi ti koje nabraja se nakrali do jaja i sad u ilegali trose milijone kako mene tako ne unisti oba oka ti se uravnala ta vrljava

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta sam još mogao uraditi? Opljačkati ih pa da nemaju milione? Nije to samo moj problem nego svih nas kao društva, a bićemo siromašni sve dok tolerišemo bitange koje su opljačkale narodna dobra.

      Izbriši
  22. Boro, vrljavi hahaha. Dobro si ga opisao, magarac stari, krembil. On sve uradio, dobro je otisao sa glavom, ludjak

    OdgovoriIzbriši
  23. Boro u koji mardelj te pakuju ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično pitanje. Sad ću potegnuti temu zašto Ptijedor ima okružni sud a nema okružnog zatvora. Kada su "stručnjaci" odstupili od principa da se okružni sudovi, oa time i zatvori, teritorijalno prostiru po organizaciji CJB nisu mislili na negativne posljedice

      Izbriši
    2. Bolje im je da ne vode u apsanu, ako su i trun pametni nece te ni sprovesti... za 10 dana ima u ćeliju mozga da im prodres, a kamoli sistem smrdljivi da im razvalis. Ako su pametni nece te ni sprovoditi tamo

      Izbriši
    3. Ne znam kako će se sprovođenje izvršiti, ali ako uspijem pripremiću materijal za formiranje udruženja građana u zatvoru i tako stvoriti pretpostavke da se zatvorenici za svoja prava bore kao pravno lice i uz moju pomoć nakon izlaska. U svakom slučaju zatvorenicima ću objasniti šta time dobijaju i koliko dobrobiti mogu sebi obezbjediti udruženjem, a onda ovisi o njima samima.

      Malo mi je problem što u upravi zatvora i među čuvarima imam dosta prijatelja i ne želim im praviti probleme, mislim na KPZ Tunjice, a kako me pošalju u neki drugi zatvor ima da napravim haos - posebno ako krenu nekorektno. Primjera radi nije isto organizovati bjekstvo iz zatvora i KOLEKTIVNO NAPUŠTANJE ZATVORA U ZNAK PROTESTA ZBOG LOŠIH USLOVA. Znači, svi zatvorenici mirno i sa podignutim rukama krenu prema izlazu ili nekom mjestu pogodnom za prolaženje, pa da vidim smiju li čuvari pucati u zgusnutu masu. Posebice ako se prethodno uspiju animirati mediji, pa da desetine kamera snimaju taj događaj. Meni policijski kordoni nikad nisu bili problem, a šta je poprilično poznato.

      Ne znam šta će se desiti, ali neko će sigurno platiti ceh što me na pravdi boga šalju u zatvor, a ja kažem da se ne mogu svrstati u ozbiljne borce za ljudska prava i protiv totalitarnih režima ako nikad nisam bio u zatvoru. Nakon svakog ranijeg hapšenja objašnjavao sam da je to normalno kada govorimo o borcima za pravdu, a sad dobijam i jedan dodatni "poen". Ako ništa drugo ono zbog biografije.

      Izbriši
  24. Pisete nesto sto" nemate" pojma o nekom.Znam Radovanovica lično,prodaje vam maglu.Kao činovnik je bio velika"0".Kada uđes u njegovu kancelariju kao u štalu da uđeš.Raskopčan,sandale bez kajiša,pljuga u usta,kad progovori ko iz kace.Pustite price i sranja njegova

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 'Bem li ga druze... nisi ti jedini koji Boru pozna. Ti to napises i mislis gotovo, svi sad misle kao ja. Pa bas si faca 😂 mnogo nas Boru poznaje i postuje ga zbog njegovih djela, a ne odijela koje nosi ili ti auta koje vozi.

      Izbriši
    2. Ako ga znas licno, znas kako mu je kancelarija izgledala ti si ili policajac ili krimos... u svakom slucaju ne znam otkud onda kod tebe toliko otpora prema kako ti kazes smrdljivom prostoru. Sta ti onda spadas u neke "finee" policajce zagladjene poput ovog novog ministra ili neki derpe kriminalac, mada za takvoga jos nisam cuo

      Izbriši
    3. Moju kancelariju, baš kao i sve druge, spremale su čistačice i tu je smiješno šta ovaj navodi. Što se tiče pušenja moja kancelarija je oglašena i kao prostorija za pušenje, tako da sam jedino ja "legitimno" mogao pušiti u kancelariji, a svi drugi su kršili unutrašnje propise. Imao sam i telefon mimo centrale, prvi dobijao računare, službena vozila i šta god bih poželio. Moglo mi se.

      Kajiš sam uvijek nosio jer nikad nisam znao hoću li morati zataknuti pištolj. Kako su godine odmicale sve više mi je pištolj bio u ladici i smetalo mi je to gvožđe koje kao službeno oružje sam nosio od svoje 19. godine. I zašto bih po nekog išao sa pištoljem kad se bukvalno svi odazivaju na moje telefonske pozive? Preko ljeta jesam praktikovao "šupljikave" cipele ili malo zatvorenije sandale pošto inače volim biti bos ili nosim laganu obuću. I vazda imam dva raskopčana gornja dugmeta - ma za kakvu priliku nosio košulju.

      Elem, ja sam radio kao operativac u civilnoj odjeli i poenta toga jeste da se tokom terenskog rada možete uklopiti u okruženje. Inače bi svi nosili uniforme i operativaca ne bi uopšte bilo. Koliko neko treba biti glup da ne konta tako banalne stvari? Kako kažu: odijelo ne čini čovjeka, a uniforma ne čini policajca.

      Izbriši
  25. Stanivukovic,ovaj Hercegovac Vukanovic,Trivicka,Brane,Dragičevic...kako to sad da nisu dobri sa tobom.Kada ste dogovorili da rušite vlast 2018 kod Draska u Vili,ti si prvi ocviko svoje kolege Dodikovom rezimu,koliko se vidi Draska krelca tuku i ostale,A ti?Doušnicka pizdurino,izbačen si iz murije samo zato sto si bio pizda i cinkario ljude.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za taj sastanak u Draškovoj vili saznao sam iz medija kao i svi ostali. I mene zanima šta se doista dogodilo, a pored informacije da je Draško u britanskoj ambaradi u Beogradu preuzeo 800.000 eura za tu ujdurmu. Nije znao da gaprati BIA, a to je ono šta je Vučić izjavljivao da će pokazati Ivaniću oko veza sa britanskom ambasadom.

      Inače, Draška su uhapsili da bi on plasirao javnosti snimke onakve borbe sa policijom, a pustili prije negoli su pošteno stigli do policijske stanice. Njegovo presjecanje policijske trake je rezultiralo formiranjem kordona, a već na prvom kretanju kordona ka nama on viče da se sjedne, što znači da nije pola sata proveo u policiji. Uostalom, bar danas vidimo ko je u čijem timu.

      Inače, pazi tvoje nebuloze, ja sam ocinkao šta je bilo na sastanku o kom pojma nisam imao, a onda sam "nagrađen" izbacivanjem iz policije. Da sam bio u režimskom timu danas bi bio načelnik kao i drugi koji su udarali na narod, a zasigurno ne bih onako nezakonito ostao bez posla. Koliko moraš biti glup za takve "misaone konstrukcije"?

      Izbriši
  26. Boro ko je kriv za ovo na kosovu, po tvom misljenju ? Vučić ili

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Više nije važno ko je kriv, nego to što ginu ljudi i trpe strašan teror Kurtijeve policije. I vidimo da Vučić ne reaguje kako je najavljivao u slučaju "pogroma". Valjda čeka da ih dolje sve pobiju, pa će onda "reagovati". Nakon onoga šta smo mi u RS i RSK preživjeli vazda kazujem da ne treba vjerovati Beogradu, a duša me boli kada gledam kako na KiM-u zloupotrebljavaju nesrećne ljude. Još Toma Nikolić je bio "glavni" kada sam ukazivao da se Srbi na Kosovu nemaju čemu dobrome nadati i da Srbija neće intervenisati ma šta se desilo. Ima dosta godina od mojih pisanja da Vučić mora momentalno napustiti briselske pregovore kao pogubne po Srbe, a posebno naglasivši da Srbija sa Šiptarima nema nikakvog sporazuma, nego sa UN i NATO pa u tom formatu treba i pregovarati. Zaludno kad vidim šta je sve Vučić poslije toga uradio na štetu našeg naroda.

      Izbriši
  27. Samo 10 dana dobio ? Iskreno malo , i još napadaš sud i sudije koji te daju priliku da platiš 10 dana , i nisi kriv ? Uzmi nekog prolaznika koji te nepoznaje lično , i neka pročita tvoje tekstove i zaključiće isto kao i ja 20 % istine , a ostalo je proizvod tvoje mašte. Informisan si slabo ili lakše rečeno nikako , čitajući razne portale ,blogove ,gledanje you tybe i ostalih tv programa sklapaš tekstove i to je od 1 do 10 jedva 2 ( Dvojka ) smatraj to kao nekom ocjenom. Možda si ti ranije imao informacije ali u poslednje vrjeme si počeo da izmišljaš npr. od ovog ujak imao milone u to vrjeme i u gepeku ga pored policije provezao 😂 , pa zar taj ne bi tražio od ujaka , a ne išao pljačkati siću u odnosu na te milione što spominješ , u kratkim crtama , po tvojoj priči ispada da je čovjek to radio iz zabave 😂 i na to sve ti nađeš dokaz i oni iz Banja Luke potvrde da nije , pa ti si Boro Degenije. Zanimljivo je da si skoro čitavom Prijedoru na najjadniji način napao familiju pisajući na osnovu rekla kazala , a dokaze za takve napade nemaš i sam ih izmišljaš , možda 20 % istine u svim tvojim u komentarima a , tekstovi su 90% prepisano iz tuđih blogova , raznoraznih novina , you tube emisija ..... Ja da sam sudija ja bi ti spucao najmanje 1.godinu samo zbog tvojih komentara , plus još 6 mjeseci za tekstove . I da još tih 10 dana što se žališ kao nisi kriv , pa nije niko kriv - kao u zatvoru manijaci i pedofili nisu nikad krivi , sve su im namjestili itd.... ( kao ti ćeš odležati 10 dana ali nisi kriv ? ) , pa ako nisi kriv zašto ideš ležati ako možeš platiti i sa slobode ganjati pravdu , a ne ti ideš u zatvor da iz zatvora ganjaš pravdu 🤔👏👏👏👏 ? Tvoj cilj je poguban za tvoju okolinu jer tebe boli da izvini narod ona stvar hoće li se ko od tvoje familije brinuti kako ti je , da li si dobro itd... Ovo sad što pišem priznajem da sam kod tebe pročitao na blogu - taj čovjek ti je pisao kako možeš zvati majku od blizu 80.godina da ide na autobus i dođe u Prijedor i ide po sudu ganjati ..... Ima snimak kad zoveš , hoću reći da to što ti radiš (praviš od sebe žrtvu) , i ta paranoja koju imaš mislim da nije onda slučajna jer si stvarno nekom nešto uradio , pusti ti te šuplje kao kolege i to , nešto si ti onda opasno uradio ili poslao nekog na drugi svjet ili si neke pare uzeo pošto se i to spominje kod tebe u komentarima (nešto si ti morao zajebano uraditi ali kako kažu otom potom... tako nekako -sve se sazna ). I vidim piše ti neko 10 dana će proći brzo , hoće još ako sebi sat poneseš da , 1 dan je kao godina za normalne , a za budale ništa , još bivši inspektor 🤔 , pa i da nisam kriv ja bih platio ali ne ti želiš slavu , ( i ovo sam pročitao u komentarima ) dobro ti je napisao ili napisala ako želiš sa svojim dosijem kako u MUP-u , tako i sa psihijarijskim koji posjeduješ možeš jedino u rijaliti program neki , možda tamo uspiješ ko će znati , jer tamo što si veća budala više te cjene i poštuju , a ne ove gluposti rekla kazala .Baš me interesuje ako odeš uopšte da odležiš kako ćeš pisati kad izađeš , jer si ovim tekstom i komentarima dokazao da si stvarno opasan za okolinu i da bi trebao biti pod nekim psihijatrijskim nadzorom jer ko danas želi ići u zatvor još na to sve ima i mogućnost plaćanja u više rata npr. 3,4,5.... jer ima sve moguće dokumente Boriša za tu opciju (da je bolestan , da je spao sa baglama , proganjaju ga vještice u snovima itd...) i da završim , nakon pročitanih tekstova , komentara muka mi je , jer djevojka u tvom selu tragično je stradala ljudi niti znaju ko je , šta je , kako , zbog čega i čovjek ga pita i on odgovori kratko kao nešto nije joj ni do nokta , ja neznam ali ti si leden (ti ih imaš na duši )samo sebe u prvi plan guraš , jadno ! Čim ti nemaš osjećaja za svoju familiju pa šta tek treba okolina i komšije da očekuju od tebe . SUMNJIV SI BORIŠA -ZA KOGA PIŠEŠ ?DA LI JE ISTINA DA SE MOŽE KOD TEBE KO U KAFANI NARUČITI TEKST PO VOLJI UMJESTO PIĆA ZA SITNE PARE ? AKO MOŽE ODGOVOR BILO BI DOBRO ALI KAKO DA ODGOVORIŠ KAD ....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedno je sigurno, Boro i te kako ima oraha u džepu, i to onih što prozore razbijaju...

      Izbriši
    2. "Ja da sam sudija..." jeste klasičan početak priče balkanskih seljačina. Normalno, ne mislim na ljude koji žive na selu, kao što i sam živim, nego na društvenu pojavu.

      Izbriši
  28. Njegova'mentalna'slabost se vidi kada počne da psuje.Psovati nekom majku ili dirati u familiju je'dno dna!Druga stvar je sto čovjek napada sve zivo,danas dobar i hvali,sutra pljuje.Sta kaze montiran proces protiv mene!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene kad neko vrijeđa mora biti spreman na adekvatne odgovore i poniženja, a ako mu se ne dopada zna i ko sam i gdje me svakog dana može naći. Prije par godina presretne me u gradu bivši bokserski šampion velike Juge i danas odlično utreniran, a bitan član mafijaške organizacije koju sam pominjao. I kaže da će mi razbiti glavu, polomiti me i slično. Odgovorim mu da me udari kako prijeti ili da me prestane "ubijati" šupljim prijetnjama. Vidim nema ništa od fajta i produžim dalje. Ovo pominjem jer se lik udostojio na suočavanje, a za razliku od većine koja bježi na drugu stranu ulice ili se pretvara da me ne vide. Nije bitno kakav sam ja, nego kakvi ste svi vi koji ste "hrabri" ovako anonimno oko svih mogućih problema i dešavanja. Miševi koji povremeno provire iz rupa.

      Izbriši
  29. Imali odgovora , i kako je moguće da čovjek napiše tekst bez greške i to skrinšotuje i ti mu pola rječi izvrneš naopako ? Jel i to može , jbg...onda nevrjedi pisati , ako si ti bloger pa ostavi komentare , zašto brišeš , ali vidim da te ima neko za nešto čim si se ušutio , da neće biti na kraju umjesto 10 dana 100godina ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na komentare odgovaram kad uhvatim vremena, a sad sam baš u popriličnim obavezama. No, neka je vaših komentara, pa će neko za 50 ili 100 godina moći proučavati ova luda vremena i skontati koliko smo ukupno sluđeni. Kome nije jasno sadržaji su u HTML-u i kao takvi trajaće dok je informatike, a koja je tek u početnom usponu. Samo pišite jer imate šanse da uđete u istoriju kao ISTORIJSKI IZVORI PRVOG REDA (autentična svjedočenja savremenika).

      Izbriši
  30. Čekamo da Boro burno reaguje na zadnji Vaskovićev tekst, jer pašče mora da laje kad mu neko kerovođu, a i da ujeda

    http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2023/09/sinisa-kostresevic-direktor-policije-rs.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne pratim njegov blog izuzev kad mi skrenu pažnju na neke tekstove. Eto pogledaću šta je novoga napisao, no ako pratite moj blog zadnjih mjeseci mogli ste pročitati ozbiljne kritike na račun Kostreševića.

      Izbriši
    2. Vidio sam recikliranu priču koja ne bi u obdaništu prošla drugačije do pod bajku.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić