DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!

Suđenje ubicama načelnika Bašića otkriva šokantne detalje zločina. Inspektor Agencije za istrage i zaštitu Saša Stojanović je decembra 2021. godine Goranu Mikanoviću, svom kumu i načelniku u PU Prijedor, prenio informaciju da Dalibor Railić planira ubistvo policijskog načelnika. Otkriven identitet lica koje je u Mostaru dalo informaciju kakva je mogla spriječiti mafijašku likvidaciju. 

borislav radovanovic blog

Iznenađuje izostanak interesovanja medija i javnosti za suđenje grupi za organizovani kriminal Dalibora Railića, a posebice u kontekstu ubistva policijskog načelnika Radenka Bašića iako obiluje šokantnim saznanjima i dešavanjima. Na jučerašnjem glavnom pretresu svjedočili su inspektori Agencije za istrage i zaštitu - SIPA, te otkrili ljudskom umu nepojmljivu istinu da su Bašićeve "kolege" mjesecima znale za pripremanje zločina i ništa nisu preduzele kako bi spasile život oca dva dječaka uzrasta osnovne škole.

Kako sam više puta pisao Tužilaštvo BiH je istragom utvrdilo da je uhapšeni prijedorski inspektor Dejan Jurišić mjesecima znao za pripremanje likvidacije i nije našao za shodno pomoći kolegi i rukovodiocu koji mu je mnogo puta valjao i bio iskren drug. Od starta bavljenja ovom temom javno tvrdim da su i ostali prljavi prijedorski inspektori znali šta se dešava, a sad dolazimo do konkretnih dokaza mojih navoda.

Dakle, nakon jučerašnjeg suđenja i formalno znamo da je načelnik Goran Mikanović dobio informaciju kako Dalibor Railić traži počinioca koji bi za 50.000 eura ubio prijedorskog policijskog načelnika. Šokantno je da Mikanović informaciju dobija iste večeri kada je proslijeđena banjalučkoj terenskoj kancelariji SIPA tokom decembra 2021. godine - TRI MJESECA PRIJE ZLOČINA!

Od trojice inspektora SIPA svakako je najzanimljivije bilo svjedočenje Saše Stojanovića, inače kuma načelnika Gorana Mikanovića. Stojanović je pred Sudom BiH izjavio kako ga je njegov pretpostavljeni Tegeltija sa sadržajem informacije iz mostarske terenske kancelarije upoznao pošto je iz Prijedora i poznaje ovdašnje prilike. 

Istog dana uveče Stojanović se sastaje sa kumom Mikanovićem i prenosi mu službene informacije kojima raspolaže njegova agencija. Niko me ne može ubjediti, a poligrafskim ispitivanjem to je lako potvrditi, kako kumovi nisu mogli ODMAH prilično utemeljeno pretpostaviti ko je ugroženi policijski načelnik. Detaljno sam objašnjavao kako je u kritično vrijeme načelnik Bašić forsirao istragu ubistva svjedoka-saradnika Mihajla "Šmita" Stupara i gonio narko grupu predvođenu Railićem. 

Isto tako isticao sam da je Bašić zamjenio Mikanovića na poziciji načelnika Sektora kriminalističke policije (SKP) zbog čega je među njima kulminirao otvoreni sukob. Mikanovićevu smjenu okarakterisao sam kao potez razbijanja prijedorske narko mafije od strane direktora policije Siniše Kostreševića i startno procjenio izrazito opasnim. Na opšte žaljenje obistinilo se moje predviđanje da Stupar neće biti posljednja žrtva tadašnjih mafijaških okršaja. 

Ukoliko Saši Stojanoviću nisu bila poznata kontraverzna dešavanja, pa eventualno nije mogao pretpostaviti identitet žrtve pripremanog zločina, kod Gorana Mikanovića nisu postojale dileme. Mikanović je nepobitno znao da se informacija odnosi na Bašića! Priču je podijelio sa sebi bliskim inspektorima involviranim u Railićevoj kriminalnoj organizaciji, a šta svjedoči uhapšeni Dejan Jurišić.

Ukazivao sam kako Goran Mikanović mjesecima nakon Bašićevog ubistva prezentuje teške duševne poremećaje, nekontrolisano pije i svojim ponašanjem ukazuje na povezanost sa zločinom. Očekivano obzirom na strah od krivične odgovornosti pošto je tri mjeseca znao za pripremanje ubistva svog pretpostavljenog, proširio je priču o tome, a ništa nije preduzeo na planu službenih radnji sprečavanja i dokumentovanja zločina. Dovoljno propuštenih dužnih radnji za nekoliko godina robijanja!

Umjesto hapšenja i pritvaranja vrh policije Mikanoviću pogoduje u dobijanju prijevremene penzije, a posljednjih mjeseci boravi u Austriji. Njegovi narkodileri koji godinama krijumčare drogu za Austriju osigurali su mu boravak u toj zemlji - daleko od naših istražnih organa. No, podaci koje su na jučerašnjem suđenju otkrili inspektori SIPA poznati su u MUP-u Republike Srpske još od vremena intenzivnih "saslušanja" prijedorskih prljavih policajaca o kojima sam pisao.

Nastojeći da ne ometam istragu mnoge detalje nisam objelodanio, ali sam najavljivao hapšenja i procesuiranja policijskih rukovodilaca i inspektora upravo računajući na dešavanja koja šira javnost otkriva kroz suđenje. Kada sam shvatio da se sve svodi na glumljenje "istrage" javno sam optužio ministra Sinišu Karana i direktora policije Sinišu Kostreševića zbog zaštite bitangi kakvima je odavno mjesto u robijašnicama - umjesto u policiji.

Posljedice su zastrašujuće. Odlično se zna ko je preuzeo poziciju Dalibora Railića, nikad nije više droge prolazilo Prijedorom ili distribuirano na lokalu, a policija je dotakla profesionalno dno-dna. Diljem Srpske imate zapljene u kilogramima, a tamo gdje je droge ubjedljivo najviše bukvalno - NIŠTA. Mene bi bilo sramota pojaviti se među ljudima sa ovakvom bezbjednosnom situacijom, a drugi neka to tumače kako im drago.

Elem, jučerašnje suđenje donijelo je nova saznanja o pripremanju predmetnog zločina. Konkretno: Railićev branilac otkrio identitet osobe koja je inspektorima SIPA u Mostaru decembra 2021. godine dala informaciju kako Railić nudi 50.000 eura za ubistvo policijskog načelnika u Prijedoru. Po njemu informaciju je dao Aleksandar Ivković u "zamjenu" za izbjegavanje pritvora i pomoć u dobijanju manje kazne. Informacija koja je mogla čovjeku sačuvati život, ali je očigledno došla u pogrešne "ruke" banditizovane policije.

borislav radovanovic blog

Gornja fotografija pokazuje dio optužnice protiv Dalibora Railića i Aleksandra Ivkovića o prometovanju 9 kg marihuane i jedne kile kokaina po kojoj Sud BiH vodi postupak za organizovani kriminal i ubistvo načelnika Bašića. Ivković zbog sličnih dilova ili procesnih razloga opet nije dostupan našim organima pošto je nakon puštanja iz pritvora sa drogom uhapšen u Belgiji, a na šta je takođe ukazao Railićev branilac.

U traženju prostora pobijanja svjedočenja inspektora SIPA ovaj branilac je pitao za odobrenje ministra bezbjednosti u otkrivanju navedenih podataka, na šta je sud reagovao zabranom takvih pitanja i odgovora. Razumljivo obzirom da nema oznaka tajnosti i inspektori su svjedočili o službenim radnjama koje su preduzimali tokom operativnih provjera. 

U tom kontekstu moram naglasiti da zakonski i profesionalno nije problematično što se inspektor Stojanović obratio Mikanoviću u kog ima povjerenja i kao kum i kao dugogodišnji kolega, posebice kada govorimo o "sirovim informacijama" kakve moramo operativno provjeriti. Uvijek se takve stvari mogu izvesti drugačije, ali tokom karijere nebrojeno puta sam ulazio u slične kontakte i zato ne želim stvarima davati neargumentovan ili negativan kontekst.

Dalibor Railić je u tom smijeru postavio nekoliko pitanja inspektoru Stojanoviću. Konkretno, pitao je zašto je baš kumu povjerio predmetna saznanja i zna li u kakvim su odnosima bili Bašić i Mikanović. Masovno je bilo poznato kakve animozitete je Mikanović ispoljavao prema Bašiću nakon "rokade" funkcija i tu je Railić tražio prostor svoje odbrane, no Stojanović je odgovorio kako o tome ne zna ništa. I šta ne treba isključiti kao istinu. 

Ključno pitanje jeste: da li je ovde došlo do "curenja informacija" iz službe ka Railiću kao potencijalnom počiniocu teškog krivičnog djela? Kada uobzirimo višemjesečne pripreme zločina od strane počinioca Aleksandra Miljatovića (praćenje, tajno snimanje žrtve i slično) možemo osnovano pretpostaviti da Mikanović nije prenio predmetnu informaciju Railiću. Zaista zvuči kretenski da Railiću dojave kako SIPA zna šta priprema, a on nastavi sa započetim djelom i na kraju dođe do onakve egzekucije. 

Drugo je pitanje to što Goran Mikanović sa saznanjima nije upoznao svog linijskog pretpostavljenog - Radenka Bašića, te, kako rekoh, mogao je pretpostaviti identitet žrtve i opet govorimo o ugrožavanju kolege skrivanjem informacija. Mikanoviću i njemu bliskim kriminalizovanim pripadnicima policije poput Dejana Jurišića odgovaralo je da načelnik Bašić bude ubijen i zato su sporna saznanja zadržali za sebe

Dopadalo se to nekom ili ne, ali bar po mom sistemu vrijednosti ima gorih od prijedorske policijske bagre, a to su ovi što sprovedoše unutrašnju kvaziistragu i ponajviše ministar i direktor policije koji očigledno štite kriminal i kriminalce. Mislim na ministra Sinišu Karana kroz nezamislivo profesionalno i ljudsko srozavanje, dok se na temu Dragana Lukača nema smisla vraćati. Godinama objašnjavam kako Mikanović i slični djeluju pod okriljem Lukača, a zašto ih Karan štiti u tekstovima "propitujem" redovito.

Konkretno: ministru Karanu od početka mandata poznato je kad i šta je Saša Stojanović prenio kumu Goranu Mikanoviću, a potom i kako je ovaj propustio radnje sprečavanja zločina i to zarad prikrivanja drugog djela, osvete ili drugih niskih pobuda. I šta je ministar uradio protiv okorjelog zločinca? Dao mu nezasluženu penziju i omogućio da se u Austriji krije od organa krivičnog progona. 

Sa druge strane ministar Karan nagradio je Sretoju Vujanovića pozicijom stručnog savjetnika u svom kabinetu iako je njegova subjektivna i objektivna odgovornost za stradanje načelnika Bašića višestruko utemeljena. Posebice jer je krajnje nemoralno iskoristio Bašića za svoje interese kada je saznao da mu Mikanović "pakuje" smjenu i na njega navukao bijes i ulične i policijske mafije. Pored drugih grozota kakve je činio i o čemu sam godinama pisao.

Zapamtite, Dalibor Ivanić je za svoje najbliže saradnike izabrao Vujanovića i Mikanovića, a da bi realizovali zločinačke naume zbog kakvih su ubijeni Bašić i Stupar prvo su morali mene profesionalno "likvidirati". Nakon više neuspješnih pokušaja fizičkih likvidacija! Ko snosi ključnu odgovornost za zastrašujuće posljedice jačanja narko mafije i skandalozne veze sa policijom? Možda moja malenkost koja je o tome godinama pisala i upozoravala?

Pod Ivanićem, Vujanovićem i Mikanovićem najvažniji zadatak policije bio je moj progon zbog pisanja na ovom blogu, a trgovina drogom Railića i sličnih kontinuirano je rasla, jednako kao i brutalnost prema svima koji bi im stali na put. I šta bih trebao misliti o čelnicima policije koji načelničke funkcije prodaju tajkunima kao na pijaci? Stočnoj! 

Kada vidim nečovječnost u vrhu policije nije mi čudan izostanak rada na lokalu, a posebice nakon "poruke" kakva je ubistvom Bašića odaslana svima koji policijski posao percipiraju kroz zakon, struku i profesionalni dignitet. Opet, je*eš policajca koji nije spreman rizikovati! I sve one koji bi sa tijelima "zakopali" istinu o ubistvima Bašića i Stupara. 

Vezano za Mihajla Stupara samo ću reći da istraga trpi teške opstrukcije i u ovom pravcu neće donijeti rezultate kakve sam najavljivao i kakve bi po parametrima struke morala donijeti. Teško mi je izreći kakvu razočaranost trpim, a jedan od razloga smanjenog djelovanja na blogu jeste gađenje na aktuelna dešavanja i uspostavljeni "sistem vrijednosti". Vjerovatno može i gore od ovoga, samo moj želudac to sve teže "vari"...






Primjedbe

  1. Jebo on mamu svoju onu sto baca kletve po orlovcima. Dabogda im svima najmiliji skoncali ko Basic i ostale zrtve. Zavio pola grada u crno ovaj Mikanovic od otimanja kima pa nadalje. Jebo sve svoje i on i ostali

    OdgovoriIzbriši
  2. A zasto javnost nije upucena u to sudjenje, pa ubijen je nacelnik?! Ko bi ga znao sta kriju i mute. Mozda hoce da se zaboravi, da puste Railica ionako ga previše drze, neko ce to skupo platiti. Jadne li drzave, a još jadnijeg naroda u njoj. Zalosno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Novinari zaobilaze ovo suđenje pa onda i građani nemaju informacija, a mene nervira kada vidim koliko pažnje imaju neki zločini stotinama kilometara daleko. Možda imamo kolektivno "pranje savjesti" tako što se pretvaramo da nema ni zločina ni suđenja?

      Ili, kako pomenuh u tekstu, postoji strah od nasljednika Dugog koji je već stavio pod kontrolu i posao i veze.

      Izbriši
    2. Boro zato si ti tu i gradjani PD imaju puno povijerenje u tebe , ne smijes da staneš na tom putu jer to bi bio tvoj lični poraz pred navedenim policijskim kriminalcima . Šalji pisma svim medijskim kućama u BiH , da javnost mora biti upoznata sa sudjenjem visokom policijskom zvaničniku a ako se ne odazovu sve to javno objavi . Boro očekujemo da javno kažeš ko je naslijedio narko poslove od smeća Dugija , i naravno ko su policajci koji štite narko dilere u PD , na taj način obezbijedićeš i sebe pred javnosti jer ti i Vasković jedini se bavite tim temama u BiH a ostali novinari samo prepisuju saopštenja MUPa . Imaš sigurno potpunu podršku gradjana u PD u svemu ovome što raddiš za dobrobit njihove dijece i opšte sigurnosti . Samo imenom i prezimenom označi svakog dilera i policijske službenike koji ih štite .

      Izbriši
    3. Ako građani PD imaju povjerenja u Borislava jebali su ježa u leđa

      Izbriši
    4. Ne nego će imati povijerenja u korumpirane policajce koji se tale sa dilerima , gdje ste vi videli da u jednom malom gradu poput Prijedora gdje se sve zna , možeš da valjaš drogu duže od mijesec dana a da policija ne zna za to . Kako???? Jedino ako si u talu .

      Izbriši
    5. RE: "Boro zato si ti tu i gradjani PD imaju puno povijerenje u tebe..."

      Najmanji problem mi je objaviti svima poznato ime, pa čak i ko su najbliži saradnici koji su pripremali teren. Ono šta moram razjasniti jeste ko sve iz policije, pravosuđa i politike stoji iza ovoga šta se događa. Ti likovi poput Supića, Dugog i sličnih na čelu jedne te iste kriminalne grupe koja djeluje dvije decenije su potpuno nebitni jer ih "država" mijenja kao čarape, a ključno je ko personalno predstavlja državu u omogućavanju kriminala kakav imamo na djelu.

      Više puta pisao sam kako je Mikan po povratku u Prijedor Dugom i Vanji prebacio veću količinu oduzete druge i tako im podigao rejting, a posljedice smo mogli vidjeti po ubistvima Šmita i Bašića. Tu sam jasno izrekao kako ministar Lukač i direktor policije Ćulum su stajali iza kompletne operacije, pa sve do veza sa ministrom nebojšom Stefanovićem i međunarodnim kanalima koji su poslije mojih tekstova potvrđeni međunarodnim istragama.

      Trenjtno smo u "međufazi" sa Milojicom i tom ekipom na čelu PU Prijedor, ali to neće potrajati. Dva puta su nakon velikih afera i istraga ovu istu ekipu dovodili načelo policije, a onda bi ih šutnuli čim se bura smiri. Tako će biti i ovoga puta, a onda ćemo po strukturama policije vidjeti ko doista vodi prijedorsku organizaciju. U to sam siguran pošto ministar Karan bukvalno ništa ne radi i pitanje je dana kada će na čelo policije (linijom manjeg otpora) opet doći zaštitnici narko mafije. I Šmit zna da Karan ništa ne radi i da je Dodik gadno nezadovoljan njime, pa izvodi cirkuse kakvima svjedočimo.

      Uglavnom dešava se upravo ono šta su mnogi na ovom blogu predvidjeli prije pola godine i nema tu nikakvih iznenađenja, a pisao ja imena ili ne svi iole upućeni znaju istinu. Poražavajuću istinu za kakvu nisam mogao vjerovati da će se tako prosto ispoljiti. Izgleda da mnogi na ovom blogu stvari sagledavaju kvalitetnije od mene i bolje pogađaju šta slijedi.

      Izbriši
    6. I tako odoše u vjetar oni nezapamćeni rezultati borbe protiv narkomafije koje je postigo Siniša Kostrešević...

      Izbriši
  3. Zbilja zašto javnost nije upucena u to SUDJENJE?

    OdgovoriIzbriši
  4. Kunite vi njega toga stici nece nego samo mu suditi za to djelo pa nek robija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mnoge je Mikanovic zavio u crno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogao bih navesti par desetina imena onih kojima je nanio teško zlo, a niko nema predstavu koliki narod je na različite načine oštetio. Mislim na direktne žrtve, a koliko narkomana je stvorila njegova droga i slično bolje da ne pominjem

      Izbriši
  6. Zar se tako bitna sluzbena informacija prenosi kumovskim vezama? Gdje je sluzbeni put informacije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema tu striktnih procedura i u praksi imamo svega, ali to da je Mikan sakrio informaciju i od službe i od Bašića je ključni problem. Od njega me takve stvari ne čude jer ih je činio povodom više pokušaja moje likvidacije i znam na šta je monstrum spreman. Baš kao što znaju odreda u vrhu MUP-a, a kao i mnogo puta ranije štite ga od progona.

      Izbriši
    2. Cuj nema procedura? Znaci ono sto zna jedan kum u jednoj agenciji treba i moze da zna i drugi kum u drugoj agenciji, a to sto je mozda jedan ili oba lopovi nema veze.Ovdje ako ta SIPA hoce da sacuva kakav takav kredibelitet kum bi trebao odgovarati za Odavanje sluzbene tajne.

      Izbriši
    3. Vidite kako inspektori SIPA postupaju sa informacijama, upoznavaju svoje kumove, a kumuovi drze kafane, pokrivaju narko dilere i usput rade u policiji. Ima ovdje odgivirnosti i u samoj SIPA. Jel ivaj inspektor napisao pismeno i protokolisao ga sa tim datumom da je upoznao ovog svog kuma, da li su u SIPA Banja Luka kao teritorijalno nadleznoj sacinli plan rada po ovom predmetu, da li postoji plan rada, da li je sa planom rada upoznat direktor, da li je po planu rada nesto preduzeto, koja su pismena sacinjena??? Sve ovo je moralo biti uradjeno. Unutrasnja kontrola SIPA mora ovo istraziti i odgovorni za propuste se moraju sanciinisati disciplinski, a oni koji su pocinili KD Odavanje sluzbene tajne miraju idgivarati i krivicno. Lako je mjeswcno uzeti od drzave 3000 KM, a treba za drzavu i nesto raditi, biti odgovoran.

      Izbriši
    4. Ovakvi komentari drže me u uvjerenju da blog u ovom formatu ima društvenu vrijednost. Ljudi se ne slažu sa mojim navodom i IZNESU SVOJA MIŠLJENJA uz argumentovanja kakva imaju smislen i logički karakter. Odnosno RAZMIŠLJAJU! Sa ljudima koji razmišljaju nije lako manipulisati i vazda ponavljam kako je moj jedini cilj navesti ljude na razmišljanja o temama rasprava ili onome šta korisnici bloga žele uvesti kao temu.

      Oba komentara su na fonu da treba istražiti šta se doista dogodilo "između kumova" i tu sam potpuno saglasan - iako u tekstu i komentarima nisam tako navodio. Svaki moj tekst sadrži "propuste" za koje mi je drago kada u komentarima vidim njihovo uočavanje i ukazivanje. Znači da su ljudi RAZMIŠLJALI o temi rasprave i izveli određene zaključke. SVOJE ZAKLJUČKE, SVOJA MIŠLJENJA! Drugi će možda oponirati ili se saglasiti, ali u svakom slučaju imamo dijalog kao način unapređivanja sopstvene svijesti.

      Dijalog je u javnom diskursu gotovo izgubljen i zato mi je drago što ga njegujemo bar u domenu ovog bloga, a opet na način svojstven mentalitetu ovog naroda i prostora, sve sa lucidnošću kakva krasi ovaj mentalitet. Hvala vam dobri ljudi!

      Izbriši
  7. Prenosi se kumovskim vezama zato sto su pokrivali jedan drugog kad su vodali ljubavnice pa kad sasa napravi dijete ljubavnici e onda problem, e isto se sad desilo samo nazalost drugi ishod. Ovamo se dijete rodilo hvala Bogu, a ovamo pale mrtve glave nazalost

    OdgovoriIzbriši
  8. A jel to tačno što je boro napisao. Dugo ga nije bilo, snima film

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kad sam ja to objavio nešto neistinito? Za devet i po godina bloga samo jednom sam dobio demant, objavio ga shodno zakonu, a onda tog tajkuna isprozivao da se pokajao što je uopšte pokušao braniti se tim putem. Nijedne tužbe za klevete nemam za tolike godine i silne prozivke jer se odlično zna da ne objavljujem ništa šta na sudu ne mogu dokazati. Nisam ni Vukan da me razapinju po sudovima, ni Vasković koji se u Beogradu krije od tužbi. Doduše našli su načina da ga tamo tuže i o tome čitamo zadnjih mjeseci. Mog dobrog druga je dugo prozivao i to zaista gnusnim lažima dok ovaj nije našao načina da pokrene tužbu u Beogradu, a pretpostavljam da su taj način kasnije i drugi koristili.

      Izbriši
    2. Boro hoćemo ime i prezime smeća koje je zamijenilo Dugija i prodaje drogu našoj dijeci ??????

      Izbriši
    3. Imate pravo na samo jedan pokušaj da pretpostavite ko je preuzeo organizaciju, a vjerijte da nije moguće promašiti. U desetine i desetine komentara na ovom blogu ljudi su najavljivali šta će se dogoditi nakon pritvaranja Dugog i BILI SU U PRAVU za razliku od mene koji sam bio skeptičan. Skepsa je doduše trajala samo dok nisam vidio preko kog posrednika radi stari/novi šef, a danas je to javna tajna. Nemam problem izreći ničije ime, ali pustite da to ipak uradim na svoj način. Posebno jer su odnosi između mene i tog lika komplikovani "do bola" i postoje stvari koje moramo razjasniti u četiri oka.

      Izbriši
    4. Nećeš valjda da se pogadjaš kao na pijaci sa dilerima da li ćeš objaviti njihovo ime ili nećeš...

      Izbriši
    5. Re "Nećeš valjda ..." :
      Naravno da "hoće valjda" jer je napisao : " ... postoje stvari koje moramo razjasniti u četiri oka." Tako se oduvjek radilo "u četiri oka" jer se zna okvirna cjena a onda se pogađaju sve dok ne pljunu u dlanove i onda se rukuju.

      Izbriši
    6. Aj bar mu dobro naplati Boro

      Izbriši
    7. Re "Aj bar mu dobro ..."
      Krivo gledate na stvari jer mu Boro ne bi dobro naplatio nego bi mu se dobro prodao.

      Izbriši
    8. Mislio sam na razgovor vezan za pokušaje moje likvidacije i ko je iz policije u to bio upleten, a to što vi u svemu vidite novac govori o vama više nego o meni. Novac od droge ne bih uzeo da mi za lijek treba jer imam nešto morala i još više iskustva kuda takve stvari vode. Baš kao što svaki iole iskusan kriminalac sa mnom ne ulazi u priče o mitu ili koristi pošto sam davno, jako davno, svima pokazao da se o tim stvarima sa mnom ne može pričati. Uvijek sam živio skromno, ali sam mirno spavao.

      Izbriši
    9. Ne znam šta ste mislili nego šta ste napisali i zbog toga sam reagovao u ova dva kratka komentara i to ništa ne govori o meni jer ste bili nedorečeni ali govori o Vama jer odmah izvlačite zaključak da u svemu vidim novac. U četiri oka se ili obračunava s' nekim , ili se dogovara mutan posao ili se dogovara kurvanje. Ima u kriminalu i politici i novca s druge strane a ne samo od trgovine narkoticima tako da Vam je i to "pojašnjenje" isprazno. Zadržite se na temi i ne upuštajte se u procjenjivanje kakav je neko od onih koji komentarišu jer time samo padate u očima svih koji prate blog.

      Izbriši
  9. Žalosno,ali jedinu tačnu informaciju ovde imamo a to da je Bašić ubijen, a sve ostalo je naglabanje ko kome smeta i ko ima nesto protiv nekog i ko je bio negdje na nekoj funkciji taj je kriv. Rece boro da je lukac ubio davida,pa nista. Ljudi se samo pecaju na njegove pricr

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prenosim dešavanja sa suđenja, odnosno sa konkretnog ročišta, koje Sud BiH snima tonski (moguće i video), o čemu se sačinjava zapisnik i gdje svi akteri i POSMATRAČI javnog suđenja su ovome svjedočili. O kakvom "naglabanju" možemo govoriti u takvoj situaciji?

      Drugo, ako Lukač nije naložio ubistvo Davida Dragičevića objasnite vi meni zašto se onoliko trudio da zataška zločin i čak ga predstavi utapanjem "pijanog i drogiranog kradljivca". ONAKO SE PONAŠAJU UBICE, a nikako službena lica koja zataškavaju tuđe zločine. Mi smo nebrojeno puta od cvijeća i svijeća načinili Davidovo srce, pa onda pratili za koliko vremena će biti uklonjeno, a kao svojevrsno istraživanje ponašanja Lukača i drugih počinilaca ubistva. Samo ubicama može smetati nešto takvo i provanjuju se uklanjanjem obilježja. Normano, svoje navode baziram na konkretnim dokazima, a ovakve stvari služe za indirektno dokazivanje.

      Dakle, ja sam i dalje SVJEDOK u predmetu tog ubistva koji razjašnjava krivična djela tužilaca i policajaca u zataškavanju krivičnog djela, a Tužilaštvo BiH nije donijelo naredbu o obustavljanju istrage po mojoj prijavi - šta bi bilo urađeno da su moji navodi neosnovani. Zašto istraga ne ide brže na to ne mogu uticati, a znam da se trenutno čekaju nalazi vještačenja po predmetima i tragovima izuzetim iz kuće Đorđa Rađena.

      Izbriši
    2. Nisu to nikakva naglabanja , sud ima jako puno dokaza protiv Rajlica i policajaca
      koji su krili info . Mediji su dužni da isprate ovo sudjenje jer se prije svega radi o visokom policijskom službeniku .

      Izbriši
    3. "Mediji su dužni da isprate ovo sudjenje..."

      Načelno jeste tako, no policija i tužilaštvo imaju zakonske obaveze, a vidimo da ih ne izvršavaju. Šta očekivati od novinara kad od Bašićevih kolega i to jako bliskih, koji se deklarišu kao njegovi prijatelji, čuju: "Ko ga je*e, bio je budala". To su govorili dok je bio živ i isto ponavljaju od njegove pogibije. Znam da je teško shvatiti toliko odsustvo empatije, ali ko zna prilike u prijedorskoj policiji ovo ga neće iznenaditi.

      Mnogo puta sam napisao kako u PU Prijedor ulazim samo do pisarnice i šaltera gdje pozdravim moje drage koleginice, ali ukupno gađenje je toliko da samo gledam kako izaći napolje. Znaju kolege da ih redom pitam kako uopšte mogu boraviti u tom objektu, a najčešće mi kažu kako samo čekaju prvi uslov za penziju i da bježe što dalje. Ovo sa Bašićem bila je kap koja je prelila čašu kod svakog iole moralnog policajca, a posebice kada su sve češće čuli komentar koji sam prednje citirao.

      Novo rukovodstvo, šta me je takođe razočaralo, bukvalno ništa nije uradilo na popravljanju stanja i odnosa unutar službe. Hajde što ništa nisu uradili protiv lokalne mafije, ali unormaliti odnose među policajcima mogli su bez ikakvih napora. Žao mi je što je tako, ali nije nikakav problem metodom anonimne ankete utvrditi jesu li moje procjene tačne. Tekst sam krenuo time da nije normalna medijska nezainteresovanost za ovo suđenje, ali kad novinari vide nezainteresovanost drugih društvenih subjekata imamo to šta imamo.

      Izbriši
  10. Pa valjda ce se na sudjenju tacno utvrditi sta je ko znao? Boro kaze da je informacija sluzbeno dostavljena, onda je vise ljudi iz policije znalo za nju? Pocev od ljudi iz sipe do vrha policije svi znali ali niko nista nije poduzeo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iz SIPA nikad nije dostavljena pismena informacija o spornim saznanjima i tu temu sam među prvima obradio na blogu. No, operativna saznanja mogu se prenijeti i usmeno, kako između građana i policije, tako i među policajcima kao u slučaju Saše i Mikana, ali proizvode iste pravne posljedice kao i da su dostavljena pismenim putem.

      Da se poštuju zakon i pozitivna praksa Mikan je po ovome morao biti uhapšen i pritvoren dok istraga ne razjasni zašto je zatajio ili sakrio informacije koje je dobio od kolege iz druge službe, pa time POMOGAO Dugom i Miljatoviću da dovrše započeto krivično djelo. No u desetinama Mikanovih krivičnih djela, čak mnogo težih od ovoga, zaštićen je od krivičnog progona i to se samo još jednom ponovilo.

      Otkriću još jedan podatak. Nakon Bašićevog ubistva nastao je dubok raskol unutar SIPA i ovi iz sjedišta u Sarajevu ništa ne vjeruju terenskoj kancelariji u Banjaluci. Sumnja se na konkretnu spregu sa mafijom i traži reorganizacija službe, a kao i u svemu politika je umiješala prste i sad smo u pat poziciji.

      Dalje, znate kolike animozitete imam prema Mladenu Mitroviću, no ovde podsjećam na njegove izjave kako policija ništa nije preduzela da zaštiti Bašića, a jedan od njegovih ključnih argumenata ticao se ovoga šta je na suđenju "isplivalo". Tri mjeseca su u prijedorskoj policiji znali šta se dešava, bar pojedinci poput Mikana i Jurišića za koje je dokazano, a za to vrijeme Miljatović je pratio Bašića, tajno ga snimao kamerom i pripremao ubistvo.

      Izbriši
    2. Inspektor SIPA ne smije dij. .liti informacije bez konkretnog odobrenja, bez pismena da je to ucinio i ovdje treba podici odmah optuznicu protiv inspektora SIPA koji je odao sluzbenu informaciju svom kumu. To sto je kum policajac, jel to znaci da kumu treba dijeliti sve informacije o kojima raspolazes. Bitange samo licu i piju po kafanama i tracaju. Sve to treba u zatvor.

      Izbriši
    3. Tako je isto "djelio" i "provjeravao" sa kumom van sluzbenih procedura druge operativne informacije u vezi sa drogama, na kojima radi 15 godina, pa zato SIPA za tih 15 godina nije nikad nikog po toj problematici uhapsila u Prijedoru ili ako i jeste nekog kum je onda morao dati zeleno svjetlo. Krivicno djelo Odavanje sluzbene tajne cisto ko suza, ako to ne zna prepoznati tuzilac u tom predmetu treba prijaviti tuzioca.

      Izbriši
  11. Pa svi su u talu zato su sutjeli jebes ovu policiju kad se mrze izmedu sebe.Pogotovo ispektori pod navodnike pitao bi vas da se tako nesto dogodilo prije ovog rata.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od prvih tekstova na temu Bašićevog ubistva tvrdim da su njegove "kolege" znale za pripremanje zločina i višestruko pomagale Railiću i Miljatoviću. Prvo sam to dokazivao preko zataškavanja otmice Jasmina Selimagića (kasnije ubijenog), a potom preko pištolja nađenog na mjestu ubistva Šmita Stupara koji je Miljatović prodao Railiću. Elem, optužnica i dalje navodi kako su se Railić i Miljatović upoznali krajem 2021. godine i povodom ubistva Bašića.

      Izbriši
  12. Obavestajni podaci pokazuju da Railic i ostali dileri nemaju nikakve veze sa ubistvom,zna se ko je naručio ubistvo i zbog cega,Railic je samo"Farsa"u svemu ovome.Jedan čovjek koji je naručio ubistvo Krunica,Basica pa čak moguce i malog u Bl.jedan covek koji je smaknuo neke ljude u Srbiji i CG.Suđenje ce biti i presudice Railicevoj grupi.Postoji jedan snimak ispod Prijedorskog Konzuma gde su se sastali pre samog ubistva"SABAH"kako se nazivaju,taj snimak je u istrazi zaobiđen u Pd,Sky aplikacija gde su bili isto zaobiđena.Osmica je zapalio sva njihova dokumenta koja se mogu dovesti do bilo kakvog kontakta.BIA u Pd vrslja i stiti cisti tragove.Neku noc je pijana budaletina lokalna iz Socijalisticke partije nasrnula na njih u jednom kaficu,pa je prošao kako je prošao.A OVA BIVSA EMANCIPOVANA PANDURCINA ILI TI"VOLOVSKA GLAVA"čovjek pise nebuloze,da ista zna nebih citao pa prenosijo ko kakva tračara.Kakva Sipa,kakvi kumovi kakav Mikan...Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa što ne napišeš ko je ubio te ljude ako već sve znaš ?

      Izbriši
    2. Hahaha citas li da su mu ovo info sa sudjenja

      Izbriši
    3. RE: KEvin Panter

      Dugo si izdržao prije povratka na blog nakon "odjavnog" komentara. Znao sam da nećeš izdržati i to si potvrdio. Valja zaraditi crkavicu ili odraditi ono šta doušnici inače rade. No, da te pitam nešto. ZNAŠ LI TI UOPŠTE ZNAČENJE TERMINA "OPORATIVNI PODATAK"? Znači, saznanja službenih lica koja su potvrđena kroz kriminalističku provjeru ili obradu nazivaju se operativnim podacima. I operativni podaci se kao takvi dokumentuju!

      Ukoliko postoje "operativni podaci" kako ti navodiš moraju kao takvi biti zadokumentovani i DOSTAVLJENI TUŽILAŠTVU. Bez toga samo se nabacuješ pojmovima koje si pokupio kroz službu, ali pojma nemaš šta znače. Počiniocima ubistva načelnika Bašića sudi se na osnovu materijalnih i ličnih dokaza kakvih ima popriličan korpus, a šta ti i pojedinci iz raznih službi tavrljate po kafanama slabo koga interesuje.

      Ova "VOLOVSKA GLAVA" prenijela je dešavanja sa ročišta u sudu BiH, a koja su snimljena tonski, konstatovana zapisnički i poznata svima prisutnima, pa je lako provjeriti jesu li moji navodi vjerodostojni. Nisam ih pokupio u kafanskom pijančenju poput budalaština koje navodiš o "jednom naručiocu" svih pomenutih ubistava. Normalno, ime tog "naručioca" ne pominješ jer je cilj dezavuisati javnost i upraviti interesovanje ka izmišljenim verzijama. Ima neki "super-zločinac" koji je naručio ubistva Davida, Krunića, Bašića i još nekih u Beogradu. Veću glupost odavno nisam čuo, a zaista se pitam ko takvima dade policijsku peMziju. Pobogu, po tvojoj (ne)pismenosti se vidi koliko si "kvalitetan" policajac bio.

      Zna se koliko negativno doživljavam Dragana Lukača, kroz nebrojeno tekstova objašnjavao sam njegove veze sa ubistvima Davida i Krunića, pa do toga kako je Dugi Railić tek sitni kotačić u narko mafiji pod Lukačevom kontrolom. Za razliku od tebe nemam problem pomenuti nečije ime, ali ubistvo Bašića sa ova dva ne mogu konkretno povezati i to naprosto ne činim iako bi kroz insinuacije mogao svašta izvoditi. Uostalom, tamo gdje sam njegovu upletenost našao podnio sam prijavu, svjedočio i sad čekam dalji rasplet situacije. Normalno, Lukač se zato pobrinuo da mi uskrati zasluženu peMziju, a tebi i Goranu Mikanoviću je osigurao taj vid egzistencije. Umjesto da njega zatvori, a tebe istjera iz službe zbog mešetarenja sa AID-om Alije Izetbegovića i sličnim zločinačkim paraslužbama. Prema tebi gaji kolegijalnost jer vas obojicu nikad rasformirani AID i danas drži pod kontrolom. Jadno!

      Izbriši
    4. Kevin Panteru iza ovog tvog dezavujisanja i raznih splačina koje si naveo u svom komentaru samo sa jednom namijerom da amnestiraš smeće Rajlića i njegove policijske saučesnike u ubistvu , tako da me ne bi čudilo da je iza tog komentara Mikan , Stojanović ili slično smeće.Možda će to nekima zvučati čudno ali Boro i njegova dijeca imaju jednu prećutnu vrstu zaštite od moćnog i mnogo opasnog čovijeka koji ovdje ne dolazi a znamo da je pod zaštitom i BIA i države Srbije . Nemojte tako olako vrijedjati i nasrtati na Boru , mogl bi tu lako zube polomiti .

      Izbriši
    5. Joj, joj koliko bi Mikan dao novca da sazna ime toga ko stoji iza mene. Preko deset godina je tragao i niko ga nije mogao uvjeriti da nemam ničiju POSEBNU zaštitu. Sjećam se kad je jednom meni bliskom mešetaru ponudio par hiljada maraka samo da pokuša doznati ko stoji iza mene, a kad sazna slijedila bi puna isplata. Kažem tom liku da lupi bilo koje ime, a koga pošalje da provjeri ja ću potvrditi isto ime, pa da podjelimo pare, no nije se usudio da ga tako izradimo.

      Onda zove telefonom Darka Ćuluma i moli da mu samo još taj puta pomogne, pa ga više nikad neće zvati. I kaže da mu je samo saznati ko stoji iza mene sve bi nekako riješio. Ćulum mu odgovara da vidi kako njega satirem na blogu, pa da sebi ne može pomoći, a kamoli Mikanu. Znači, Mikan zna kako ga je 2007. godine u zaštitu uzeo Dodikov šef obezbjeđenja Čubri, a kad sam ga nakon pola godine otjerao iz službe Čubri je poslao one svoje mešetare da mi prenesu izvinjenja i objašnjenja kako su pogriješili. Samo sam se smješkao i bukvalno riječ na tu temu nisam progovorio pošto smo djelima pokazali i ko je kakav i dokle seže čija moć. Tada vrlo uticajan lik iz banjalučkog SNSD-a mi je prenio da su glave Mikana, Želje Stojanovića i Radomira Dukića na panju, a od mene zavisi hoće li ih odsjeći. Odgovorio sam da nisu normalni jer ja se sječama glava ne bavim, a šta će oni raditi sa svojim kadrovima neka vide sami sa sobom. I nisam se pokajao ni nakon kasnijih napada Mikana i sličnih bandita jer da im želim nanijeti zlo u takvom smislu nije mi potreban SNSD ili bilo ko drugi.

      Izbriši
    6. Joj,joj,joj...tebe zvao snsd,a jebo ti svoju.mamu lažljivu ti se pitao da nekom sjeces glavu... Bio jedan ŽELA prije rata u Prijedoru....on ti je šutnuo fudbalsku loptu i pogodio avion putnički...e ti ga zamjeni bez greske

      Izbriši
    7. Dugi nije naručilac ubistva, to tvrdim od prvog dana, on je buzdovan, a sa buzdovanom mora da barata neko jak, neko jake ruke, toliko... A što se suđenja tiče, naše sudstvo je pizdarija, vidjeli smo i na šta je ličilo suđenje ovima za ubistvo Krunića

      Izbriši
    8. Ma jok nije, eto tata moj jeste

      Izbriši
    9. Ako ti je tata jedan ovih iz vrha koji Dugom omogućavaju godinama da radi to što radi a da nije privden ni na informativni razgovor a ne uhapšen onda možda i jeste

      Izbriši
    10. Očigledno je namjera da se kola slome na Dugiju, i da se ne ide dalje, isto ko što za ubistvo Krunića osuđena ona dvojica a ona treći oslobođen, a o motivu i naručiocima ni riječi

      Izbriši
  13. Dobro dosao natrag Mačko.Zanima me to oko garaže u Konzumu,jel istina da je bio Senta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemojte samo navoditi "Malog Sentu" jer bi to doista bilo previše. On je još uvijek šef za droge Policijske uprave za grad Beograd i vidite kolika frka još uvijek traje zato što je izašao iz okvira nadležnosti u slučaju Jovanjica, a da službene radnje izvodi u drugoj državi nakon takvih iskustava zaista bi bilo neviđeno pregonjenje. Ne znam šta se dešavalo u incidentu koji se toliko pominje, no znam da u svaku desetu prijedorsku kafansku priču možemo povjerovati. U teškim krivičnim djelima svako pogovaranje se provjerava i vjerujte da sam bio "srećan" kad se potvrdi jedno od deset, tako da znam kako te stvari funkcionišu na terenu.

      Izbriši
  14. jel to na inspektore u Prijedoru "nasrnuo" puza sto je bio direktor porezke uprave u Prijedoru ?

    OdgovoriIzbriši
  15. Bora cuti i ignorise pitanja kao p..najveca, ni slova o konfliktu u Prijedoru puze sa dvojicom inspektora u kafani

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo, ne znam ko se sa kim kači po kafanama i to me uopšte ne zanima. Drugo, ja pišem o temama koje sam odaberem i na svoj način, pa i kad neku temu treba istražiti. Treće, milion puta sam napisao kako imam averziju prema "tajnim službama" i uvijek sam se držao podalje od toga. Čujem gdje odsjedaju likovi iz službi regiona i uopšte ne idem u taj lokal iako sam nekad bio čest gost.

      Četvrto, kada sam saznao gdje se krije Lovrenović junior preko posrednika dojavio sam BIA u sjedištu, a ubrzo se dogodilo ono šta je bilo jedino moguće - ovaj se pojavio u Zagrebu i predao se. Razmišljao sam da idem preko Kostreševića, no procjenio sam da će BIA bolje to sve pokriti i tako je bilo.

      Nakon ovoga nadam se da shvataš kako funkcionišem i zašto me ne zanimaju kafanske čarke nekakvih operativaca. Zaista, kakvi su to "operativci" kad cijeli Prijedor zna i ko su i gdje odsjedaju i u kojim lokalima vise...??? Ja kad negdje radim na terenu saznalo se tek kad na dnevniku prikažu hapšenja, a bilo me je svuda i u zemlji i u regionu. Iz Banjaluke dobijem auto koje niko ne može porepoznati kao policijsko, po mjesec ga držim kući kako niko ne bi znao da ga uopšte koristim i onda danima i sedmicama noću "krstarim" dok ne pohvatam konce, nađem štekove i kriminalce. Normalno, sa par kolega u koje imam puno povjerenje, a pokriće je iz samog vrha policije. To su bila vremena. Je li dovoljno reći da je preko međunarodnih i nacionalnih istraga takvog tipa otkriveno preko HILJADU kradenih i krivotvorenih auta? Automafiju sam bukvalno razarao, a posebno Hercegovce kao "vrh vrhova". Proguglaj poznatu akciju kada je sila mercedesa i BMW-a ukradenih u Zagrebu nađena u Vojvodini. Ja sam provalio tu šemu i sve do toga kako iz hrvatske policije skidaju potrage za autima dok prelaze preko graničnih prelaza, a samo zato što su udarili na kolegu iz hrvatske policije sa kojim sam to radio. Zatresli smo sam vrh hrvatske policije i to u dva pravca - i za Vojvodinu i za Hercegovinu.

      Izbriši
    2. Ček ček, kako ti kao obični građanin kontaktiraš sjedište BIA. Ili ipak i dalje radiš u službi, samo ne javnoj?

      Izbriši
    3. Jednom u službi , uvjek u službi.

      Izbriši
    4. Napisao sam da je u pitanju POSREDNA KOMUNIKACIJA. I nije bitno kako smo nešto odradili, nego kakav rezultat je ostvaren. Moram naglasiti i da je jedan dobronamjeran čitalac ovog bloga najviše zaslužan za otkrivanje šteka Dušana Lovrenovića, nakon čega mu nije bilo druge do predati se onako kako javnost zna da je bilo. Sad, zašto Hrvatska štiti Milivoja i Dušana Lovrenovića pitanje je od krucijalnog značaja. Posebice Seniora kog su istraživali zbog ratnih zločina, a šta sam objavio kada sam PRVI medijski objasnio ko je Lovrenović uopšte (Likvidator Ljubana Ećima).

      Izbriši
  16. Kakvu"crkavicu"pa moj auto samo vredi vise nego tvoje imanje u"pripizdini"Drugo ne vidim zasto zapinjes za Aid ili druge sluzbe kada ti očigledno imas problema sa svojom agencijom sto si radio.Trece sto se tice pismenosti ja to ne vidim nikakav problem,pisem na pamet jel ne vidim dobro a naocale necu da stavljam,tako da vicina ovde ljudi zna sta pisem i da nije gramatički.Pa Glavurdane propala vidis kada tu se vratim na blog komentari 50% vise se pisu,narod pita,hoce nesto da sazna.STO SE TICE TOGA COVEKA STO JE No1 na balkanu necu reci ko je i sta,ali vlada sa svim i svačim.Mogao bi roman pisati o njemu i njegovim semama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerovatno bivši pripadnik ili glavešina UDBE ili vojne bezbjednosti, jel tako panteru ?

      Izbriši
    2. K....c je on ista... obicna kurvenjska mačketina. Koji se moj ponovo kaci na ovaj blog kad se zakleo da nece vise i da se odjavljuje? Nece vise k'o maca mlijeka. To ti je neka Lukaceva lutkica na špagicama

      Izbriši
  17. Docekace oni ono sto nisu ni u snu mogli zamisliti samo sto se nece direktno vratiti njima vec nevino djeci, unucadima.jebo im pas mater prokletu pohlepnu

    OdgovoriIzbriši
  18. Senta jest bio u Pd.Ali nije tada i mislim da nema veza sa ubistvom.On je u dilu sa Bijeljincima,mada mislim preko njih je i Dugi i ekipa surovala.Droga,prostitucija,oruzje je sada nesto 10-to..sad je u igri nesto"Nevjerovatno"nesto sto bi moglo promjeniti istoriju čovječanstva,gde su razne sluzbe od Kgb,Cie i Mosada u USK.Nesto sto je Krunic zapoceo a nastavio NATO.O tom niko nista ne sme ni da piše,prosli cetvrtak su ovi sa BN televizije bili da naprave neki kadar,međutim bilo im je zaprijeceno zakljucavanjem i ukidanjem Tv.Pa evo neka"Volovska glava"napise da sedim u kafani,pijem brlju i izmisljam sto'kojokakve nebuloze.Radim Glavonjo Drvene kuce,jer sam majstor a posle podne Ovce idem obilaziti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ili je atomska bomba ili je litijum u litanju, nema treće. Šta mislis panteru ?

      Izbriši
    2. Jebote Krunić

      Izbriši
    3. To u kojim šemama je Dugi bio sa Bjeljincima mogao si pročitati na mom blogu i to sve sa imenima i kriminalom, baš kao i oko veza sa Tijanom Ajfon i elitnom prostitucijom. Ako je Mali Senta iz Beograda potegao zbog stvari koje je mogao pročitati na mom blogu - jada od službe! Prije više od 10 godina dostavim informaciju kako u jednoj ciglani u Sanskom Mostu u ciglama odlažu radioaktivni otpad i utvrdim da niko to ne smije istražiti. Onda dostavim informaciju kako u pilani ništa ne prodaju, a imaju milionske upate iz skandinavskih zemalja. Objasnim kako na taj način financiraju radikalne islamiste i kupovinu oružja, pa opet niko ništa ne smije uraditi. Dostavim i kako preko Kozare i drugih planina u Srpskoj grade "Puteve Alaha" za potrebe napada na Srbe, gdje vježbaju, izvode gađanja i slično, a opet ništa. Jednom sam u Banjaluku donio preko stotinu fotografija i više CD-ova sa video snimkama kuća, radiona, autootpada i ino od vehabija iz Cazina i Bužima. Pitaju odakle mi i kažem im istinu - našao sam dobrog informanta, sa dvojicom kolega otišao na teren i cijeli dan smo slikali i snimali. kažem i da nikog nismo obavjestili, nego samo otišli na teren i odradili posao, a to je bila nadgradnja informacija o vehabijama na našem terenu. Na kraju pojedine "face" u sjedištu MUP-a zabijem u materine. Uključujući i ministra Jovičića koji je u Sarajevu obećao da će Nijaza Smajilovića progurati za direktora policije. Zato je i maknut. MOGAO BIH TI NAVESTI OBILJE SLIČNIH PRIMJERA, A ZBOG KOJIH MENI NE BI TREBAO PRODAVATI MAGLU O DEŠAVANJIMA U USK. STVARI KOJE TI ČUJEŠ PO KAFANAMA JA SAM KAO OPERATIVAC RADIO DO NIVOA KAD "VELIKI" MINISTRI, DIREKTORI I NAČELNICI POKAŽU DA NEMAJU MUDA.

      Izbriši
    4. Macu koja sebe naziva Panter treba iskulirati... ne davati mu na znacaju, jer ga ni nema!!!

      Izbriši
    5. Ti si Borislave kao operativac gola kurčina jer si dopustio sebi da te izbace ko kera i ostave bez penzije

      Izbriši
    6. RE: "Ti si Borislave kao operativac gola kurčina jer si dopustio sebi da te izbace ko kera i ostave bez penzije"

      Nebrojeno puta sam napisao kako je jedno raditi za građane koji me plaćaju, a drugo u privatnoj prćiji Lukača, Ivanića ili Vujanovića. Odnosno u nečemu šta je pretvoreno u kriminalnu organizaciju. Imam taj akt iz 2007. godine kada sam Urošu Peni i Gojku Vasiću napisao da meni kriminalci neće komandovati i mogu ga objaviti, a dok sam radio to je bilo tako. Kada su nametnuli drugačije odnose mene zaposlenje u MUP-u više nije zanimalo, posebice nakon što su kordonima policije gazili narod koji je samo tražio da policija radi po zakonu - umjesto što ubija djecu.

      Izbriši
    7. Mani me demagogije i šuplje priče, ti se ovde predstavljaš ko čovjek koji je spriječio atentat na papu, pa na Dodika, učestvovo na stotine operacija, hapsio svakog mogućeg kriminalca a dozvolio si da te jajare izbace iz MUP-a, ostave i bez plate i bez penzije i još te proglase ludim

      Izbriši
  19. Sunce ti jebem, ovdje se baš zakuvalo. Došlo se do MOSADa, CIAe..ne sumnjam ni da su DEA, FSB i GRU uključeni. Glavninu informacija prenose čovjek koji ima dobro auto i plaća ture po zborovima i nezaposleni inspektor iz Ljubije. Na to sve, Milenko Puzigaća od toliko ljudi u kafanama, naleti baš na likove iz BIAe. Pišite ljudi, tenzija je mrtva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa sta je sada Prijedor spao na to da Milenko Puzigaca direktor poreske uprave Prijedor mafija po kafanama...jadna majko

      Izbriši
    2. Prijatelju, Puza je odavno bivši. Zadnji put sam ga vidio u zgradi vlade, prošle godine, nosi suđe neko (ne zajebavam se, stekao sam utisak da radi u onom restoranu). A ako si mislio uopšteno na šta smo spali kad on može biti direktor PU, nemam šta dodati ni oduzeti osim "jebi ga".

      Izbriši
    3. Izvini, ali razdvoji ono šta ja pišem od Panterovih fantazija. Pazi, Mosad djeluje u inostranstvu i to se zna i prepričava po kafanama. Gdje se to još desilo, osim u komentarima na ovom blogu? Cirkus neviđeni! Čuj, došla ekipa BN TV i ovi im zabrane snimanje -valjda uz obrazloženje da Mosad izvodi operacije zajedno sa KGB i CIA. Ja sam samo prenio šta se desilo na suđenju Dugom i drugima - koje je javno.

      Izbriši
    4. Izvini ali jedan od"Mosadovih"agenata je bio Emil Vlajki,secam se jednom kada je Darko Matijasevic rekao u jednoj emisij za njega.Zelim da ostanem anoniman,ali ovaj Panter stvarno ima info.o nečemu ili nekom jer sam lično upucen ovo oko Milanovca i Bosnjaka,ugalj je samo maska...

      Izbriši
    5. Sve tajne službe ovog svijeta, pa time i Mosad, nastoje zavrbovati ljude iz različitih sfera društva za SARADNJU, no zna se razlika između agenata i onih koje agenti zavrbuju. Musolini i Pavelić su radili za britansku obavještajnu službu, zna se da je Musolini od 2017. godine mjesečno primao 100 funti (danas oko 6.000 eura), no nisu bili agenti nego saradnici službe. Uostalom, MUP RS ima propisanu proceduru angažovanja saradnika od plaćanja usluga do zdravstvenog i penzijskog osiguranja tokom angažovanja, ali nisu oni kriminalistički inspektori nego narodski rečeno doušnici.

      Izbriši
    6. Placaju usluge dousnika? Rjesavaju i zdravstveno? Jbte... samo treba lezati potrbuške i smisljati gluposti za policiju 😂😂😂

      Izbriši
  20. To je ona šema oko kamijona,navodno ugalj voze za srbiju.A pretovar ide za Malmo gde dalje ide za Aljasku,bila objva na insajderu,ali je brzo uklonjena

    OdgovoriIzbriši
  21. Panteru jel to ono sto je Zagrebački yutuber objavio da su Amerčkim kongresnicima dati humonoidna tijela upravo iz US-kantona?Bice objava u Nedelju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije Zagrebacki nego Riječki Balkan Ufo ili Patokracija kako sebe naziva,vrlo uporan jos samo da mu ĐULIANO MARINKOVIC da svoje sulude ideje.Vidite kako dizem uši i rejting propalom Ljubijskom Policajcu,bacim neku priču i preko 100 komentara odma.Mozete misliti skim je on mene pomjesao sa onim svercarom krmaka Bracom,onim procelavim likom sto sam sebe mrzi,vjerovatno su zajedno radili negdje pa sad mene svrstava sa njim

      Izbriši
    2. RE: Kevin Panter

      Napisao sam dva komentara, a prije toga bilo je 65 komentara, tako da si opet preuveličao. No, broj ulazaka na blog je ključni parametar interesovanja za neku objavu, a tu smo još uvijek ispod prosjeka kakav imam zadnjih godinu i duže - iako je tema medijski atraktivna. Moguće i zato što sam imao veću pauzu objavljivanja. U svakom slučaju tekst će dobaciti do nekih 3.000 pregleda, a šta je ispod prosjeka. Za razliku od boljih tekstova koji premaše 10.000 pregleda, dok ispod bude desetak komentara.

      Ne pamtim kad sam zadnji puta pregledao guglove analitičke izvještaje koje svakog mjeseca dobijam sa podacima o pregledima na blogu. Dostave mi i pojedinačno oko objava i ukupno koliko čitalaca je bilo iz koje države, koliko vremena prosječno provode na blogu, sa kojih uređaja pristupaju (telefon, tablet, računar) i još milion nekih stvari potrebnih administratorima. Onda od oglašivača AdSense dobijam još više podataka o konzumentima pošto im je stalo da što više zarade od reklama. Imam još nekoliko analitičkih platformi koje ne otvaram uopšte. Znači, da me zanima povećanje čitanosti ti si posljednji koji mi za takve stvari treba, a sa dnevnim rekordom od 103.000 ulazaka na blog u JEDNOM DANU davno sam se svrstao u ozbiljne portale za naše balkanske uslove i nemam motiva truditi se preko ovoga šta postižem-

      Izbriši
  22. Sta se desava po pitanju ubistva Jasmina Selimagica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad ce ti boro reci ko je njega ubio zbog cega...sve on to zna

      Izbriši
    2. ma nece, Boro ce sad tebi reci o atentatima na njega...

      Izbriši
    3. Kenedija onoliko cuvali pa ga ubise,a boro bena ko gluva kuja hoda, stalno neke atentate spominje,al stalno ćorak

      Izbriši
    4. Vezano za ubistvo Jasmina prvi sam objavio detalje i nema se tome šta novo dodati.

      Izbriši
  23. A ko može dokazati da je sasa prenio mikanu, to je rekla kazala. Ovamo sa cistim dokazima oslobadjaju kriminalce, a neko ce bas priznati da je nekom nesto prenio. Ako je to istina i taj sasa i Mikan trebaju dobiti dozivotnu ili ih obesiti ispred partije zajedno sa dugim i Jurisicem za primjer drugima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na ovom blogu sve pravnici, strucnjaci,eksperti sudije... školovan blog

      Izbriši
  24. Ko je covjek pod zastitom BIA i Srbija a ciju zastitu ima Boro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima više takvih, pa ni ja ne kontam na kog se odnosi komentar, a volio bih pročitati ime i to prokomentarisati

      Izbriši
  25. Pa istragom oko otmice Selimagica je rukovodio ubijeni Basic, direktno je on izdavao naredbe sta da se radi u tom slucaju. To moze potvrditi sve i jedan inspektor koji je tad radio na slucaju. U spisima stoji, ko je uzimao izjave i ko je sta radio, valjda ce inspektori reci ko je rukovodio istragom, zar ne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja sam i objavio detalje (imena počinilaca, mjesta i ino) kako je Bašić utvrdio nakon što su pohapšeni. Poentirao sam da su Bašić i njegovi ljudi svoj posao odradili koliko je bilo moguće pošto je Jasmin izjavio da nije otet, nego da je išao svojevoljno, a šta je bilo za očekivati pošto je otet zbog duga za drogu vrijednu 30.000 eura.

      Izbriši
    2. Ponavljam da nikad se nije radilo o dugu za drogu i ne lupajte gluposti, istina je da se radi o 30000 hiljada Al ne za drogu!!

      Izbriši
  26. Tu se mjesao i vajni Sretoja, on je bio alfa

    OdgovoriIzbriši
  27. Vidim da ovde jedan obavješten lik vrlo dobro sklapa kocke.Ja imam granicu do koje idem sa informacijama.U vezi SOCIJALISTE "Đokićevog"ne od Osnovca,nije Puzigaca,nego drugi ajmo reci Kreten iz Pd.Sto se tiče USK i zajebancije tamo,to vam moze Hajrudin Našić objasniti,inače poznati patolog u bolnici Irfan Lj. U Bihacu,sta su nasli i kakav DNK u ....😁.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Panteru, da li ti je poznato da su sa aerodroma Mahovljani polijetali avioni sa sumnjivim/opasnim teretom i da li se to može dovesti u vezu sa unsko-sanskim kantonom i dešavanjima u Prijedoru o kojima pišeš ?

      Izbriši
  28. kevine panteru posto ovaj buzdovan Bora ne sme da objasni, objasni ti sta je to napravio u Prijedoru Milenko Puzigaca puza kad se zajebao pa pogodio na agente BIE i kako to zavrsi, drugo pitanje je dali stvarno taj isti Puza naprrdova od direktora poreske uprave Prijedor do konobara u ugradi vlade ? unapred hvala Kelvine panteru a ti glavo od bizona...pihhh sta reci sem kukavce ugasi blog kad ne smes jednog puzigacu ogoliti a gledaj sad panterov odgovor i smrckaj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ovaj nap'o na Puzu, jebo ga Puza. Mjesec dana, 30 pitanja..je l'se Puza potuk'o, koji Puza, u kojem kafiću..

      Izbriši
    2. pa napali su komentatori bas zbog toga sto autor bloga "vrda" a ti da ti smeta ne bi znao u detalj sve o tim komentarima, ili si Bora koji pise anonimno

      Izbriši
    3. Niti sam Boro niti mi nešto smeta ili ne smeta već kontam da je totalno nebitna prica da li se neki Puza potukao u nekom kafiću. A ti sad dalje zaključuj šta i kako hoćeš.

      Izbriši
    4. sta ima da zakljucim, samo osoba koja ne konta uopste ovakav tip bloga moze napisati da je NEBITNO sto je neko ko je visoko kotiran i u politici i u gradu prijedoru pijan nasrnuo na 2 inspektora BIE naravno neznajuci da su inspektori i zasto bi to sad bilo nebitno kad se Boro bas i bori protiv takvih kabadahija i kriminalaca koji su se uvukli u sami vrh ?! e sad ti KONTAJ sta hoces ali ja kontam da su ti komentari na ovom blogu prevelik zalogaj, ne poznajes materiju...

      Izbriši
    5. Pobogu, u bar stotinu komentara pisali ste o tom incidentu za koji sam i ja doznao na taj način. Sa druge strane vidim da se komentarima posvećuje više pažnje negoli tekstovima. I zašto bi sad bilo bitno da ja bilo gdje pišem o nečemu u šta ste vi očigledno bolje upućeni od mene?

      Prostor za jedan komentar veličine je prosječnog teksta i možete anonimno bez ikakvih posljedica pisati o tom događaju koliko vam drago, razmjenjivati mišljenja i iznositi stavove. Ako vam to nije dovoljno ja ne znam šta bih više mogao učiniti.

      Izbriši
    6. Čovječe, lik nije direktor poreske uprave ko zna koliko. I kad je bio, bio je totalno nebitan, upao tu preko tazbine kao što i sada radi. Znači, nebitan da ne može biti nebitniji, bez obzira što je bio to što je bio. Ja ovaj blog čitam zanimacije radi, kad nemam šta raditi ili kad imam šupljeg vremena...a ne da bih ja vodio neke istrage. Kakva materija, kakvi bakrači..

      Izbriši
    7. vidis kako si upucen u sve a kao nista te ne zanima, u pravu je ovaj sto te nadima u komentarima...govno si usrano koje brani uhljebe poput Puzigace Milenka

      Izbriši
    8. RE: "vidis kako si upucen u sve a kao nista te ne zanima"

      Kako neću biti "upućen" nakon ko zna koliko komentara na tu temu? Pretpostavljam da iz viđenja znam tog Puzigaću, ali ovako po imenu ne mogu skontati kako čovjek izgleda. Nedavno sam trebao uvjerenje da nemam primanja i zato znam gdje se sad nalazi Poreska uprava u Prijedoru, a inače bih morao pitati gdje su se preselili.

      Izbriši
    9. izgled Milenka Puzigace je obicna drobina od 130 km i 170 cm visine smijurija i na pojavu i pricu ali eto dobro se udao izgleda...

      Izbriši
  29. Kažeš znao Mikanović,a ono na kraju znali svi da neko nešto sprema,al niko nije znao ime. Bilo ko iz te zgrade mogao je biti na meti(žalosno) ,ali je tako. I pokojni Bašić je rekao da ga prate,pa niko ništa nije preuzeo,nažalost ni on sam nije to shvatio ozbiljno. Sve je to već bilo po medijima ništa ti konkretno a ni pametno nisi rekao. Nego ti se trudiš da oblatiš i ocrniš i napakostiš ljudima koji tebi smetaju. I onda se javljaju ljudi slični tebi koji te podržavaju,pored tvoje porodice tu je i jedan dobar broj narkomana i kriminalaca. Žalosno je šta smo sve dobili od ovih naprednih tehnologija, društvenih mreža.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno tako. Može Boro sad napisati šta hoće. Da se takve stvari raspredaju preko društvenih mreža

      Izbriši
    2. Boro piše istinu

      Izbriši
    3. Ajde, a ko to kaže?

      Izbriši
    4. RE: "Sve je to već bilo po medijima ništa ti konkretno a ni pametno nisi rekao"

      Kako je moglo biti u medijima nešto šta se dan ranije desilo na suđenju? I jedini sam to prenio. Oficijelni stav MUP RS od prvog dana jeste da im SIPA nije prenijela informaciju o Railićevim namjerama da ubistvo načelnika policije u Prijedoru plati 50.000 eura, a sad vidimo da jeste saopšteno Mikanu, pa je ovaj to prenio Jurišiću i biće ih još koji su znali tri mjeseca prije ubistva i ćutali dok ih Tužilaštvo BiH nije razotkrilo.

      Kažeš: "Nego ti se trudiš da ocrniš i napakostiš ljudima koji tebi smetaju". Jeste, smetaju mi ljudi, ako takve ljudima možemo nazvati, koji tri mjeseca znaju da pripremaju ubistvo radnog kolege i dobrog čovjeka, a ništa ne preduzmu. I za to vrijeme primaju plate policije koja po zakonu mora reagovati na takve stvari. Pazi, sad ti ili ja, odnosno bilo koji građanin da sazna za pripremanje nečijeg ubistva, a to ne prijavi, odgovara za krivično djelo. I sad ja želim nekome "napakostiti" time što pitam vrh policije zašto nema istrage, a kamoli suđenja Goranu Mikanoviću. Pa ti si gora bitanga od Mikana, Jurišića i sve te bande zajedno!

      Izbriši
    5. Ma ti si jedan obicni majmun koji laprda. Informacija je bila u medijima da je dosla od kud je dosla. Nije niko spomenuo da ce biti ubijen nacelnik, to ti spinujes pricu da bi bila citanija. Bila je prica da je informacija stigla iz kancelarije u mostaru...to je bilo objavljeno niko nije spomenuo imena...to je bilo i u emisiji gdje su pricali o ubistvu...i kad su svi sve ispricali ti onda nastupas sa snimanjem filma i ti kao znao ko je javio dojavio znao. Nemas ti pojma,da imas radio bi jos. Niko nije spominjao da ce biti ubijen nacelnik,a mogao je tu biti bilo ko od sretoje do najnizeg inspektora zalosno ubijen je Bašić,a tragedija bi bila da je bilo ko ubijen, pa tako i tebe neko da je ubio isto bi bilo zalosno. Zalosno je gdje mi to zivimo i u kakvom okruzenju sta se sve desava u ovom gradu. Zalosno je kad ti ispoljavas mrznju prema nekome, kad ti mrzis nekoga onda NISI TI COVJEK

      Izbriši
    6. Nemam ja tri života vremena da bih tebi objasnio stvari kojima tvoja inteligencija nije dorasla.

      Izbriši
    7. Jadan si ti, nemas ti meni sta objasnjavati ni za taj zivot sto imas kamol jos za tri. Dosta ja toga znam samo ne pisem. O inteligenciji necemo raspravljati. Vidi se dokle tvoja doseze, da nema bloga za tebe bi znali samo tvoji ukucani

      Izbriši
    8. Lijepog života sam imao dok nije bilo ovog bloga i dok su za mene znali smo moji ukućani

      Izbriši
  30. I ja sam čuo da iza Bore stoje pojedini jaki ljudi, nije ovo prvi put da je neko spomenuo... mada ima i toga da je on sam jaka licnost i da zato opstaje. Tesko da neko napadne premijera i ne zavrsi odmah u pritvoru

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Godinama pišem kako sam radio mnogo i preko službe upoznao veliki broj ljudi na moćnim pozicijama, a sa mnogima i blisko sarađivao. Kažem da su mi uvijek bila otvorena vrata na uticajnim mjestima i mogao sam raditi šta sam htio. I sad je kao "fama" da iza mene stoje jaki ljudi, odnosno nešto šta sam na ovom blogu bar stotinu puta napisao.

      Izbriši
  31. kako se ukljucio ovaj Panter blpg eksplodirao od komentara, primi moje saucesce Boro, ukopa te Panter

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, meni je u interesu to što on piše i radi uopšte jer blog čini zanimljivim određenim kategorijama čitalaca. Uostalom komentarima privlači i moju pažnju, a šta se vidi po tome koliko odgovaram na iste.

      Izbriši
  32. najveca prevara i otimacina licno Dodika i sadasnje vlasti je hotel na Kozari, vlada ga " prodala" Dodikovom tajkunu i sad on nakon cca mjesec dana od kupovine ugovara transfer sa Austrijancima i Turcima pa ko vise da. a Boro o tome cuti li cuti, kao riba i to riba Som a ovamo grakti o kevinu Panteru

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, opet sam zaboravio istražiti ta dešavanja oko Monumenta, no shvatite ljudi da sedam mjeseci sam po bolnicama oko ženinih roditelja, brinem o dva imanja i ne znam kud udaram od privatnih problema. Eto nisam kao Panter "poštenim radom u policiji" stekao vile, skupa auta, firme, imanja... pa čak ni peMziju.

      Izbriši
  33. Boro jel znas ti ko je Panter?Moze li se provjeriti sa kojeg e.meila piše?Covjek je očigledno zalutao u nekim stvarima.Mislim da ovo oko USK ima nekakve logike sto pise,jer je veci broj stanaca angazovano po selima,mada mislim da je on ubačen ovde da siri kontra propagandu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još uvijek ne znam tačno ko je Panter, no to mi nije bitno. I koliko bih mogao doznati njegov identitet na taj način to nikad ne bih učinio jer mi je princip zajamčene anonimnosti komentara od iznimnog značaja. Imam bar deset kolega koji bi po Panterovim navodima odmah skontali ko je u pitanju, ali nikog nisam upitao jer mi to naprosto ne treba. Posebice jer znam da i razne službe prate dešavanja na blogu, a tu su davno skontali o kome je riječ pošto je o sebi napisao mnogo, pa mi odgovara da sam među onima koji ne znaju njegov identitet - kao i ogromna većina konzumenata bloga. On očigledno voli petljati sa tim službama, pa neka se i nadalje bave međusobno.

      Izbriši
  34. Sad sam provjeravao i nijedan portal još nije prenio šta je inspektor Saša Stojanović svjedočio u Sudu BiH. Našao sam objavu iz 2012. da je kao inspektor slično ovako saslušavan na suđenju Rami Brkiću i njegovoj kriminalnoj organizaciji u policiji USK. I sjetim se da sam i ja u istrazi saslušan kao svjedok, no "taktički" sam istražitelju Tužilaštva BiH predao službenu dokumentaciju koju sam sačinio povodom mojih saznanja i onda nije bilo potrebe da se igdje pojavljujem ili svjedočim. Interesantno je da sam svoja saznanja zadokumentovao mnogo prije njihovih hapšenja i dok smo zajedno radili na određenim predmetima, a kad je izbila afera kao iskusan profesionalac samo sam predao službene akte i druge pustio da se guše u sopstvenoj septičkoj jami.

    Želim reći da je Saša Stojanović tako radio ne bi se danas blamirao na sudu i imao kontraverze zašto je Mikanu nešto prenosio ili šta se tu uopšte dešavalo. Pravi inspektor ono šta radi lijepo zadokumentuje i preda nadređenima na dalje postupanje, pa nema šanse da ga zbog svog posla zaboli glavi ma šta se kasnije desilo. I ne povlači se po sudovima da nešto objašnjava jer dokumenti govore sami za sebe.

    OdgovoriIzbriši
  35. Boro, stvarno seres. U toj informaciji se nisu spominjala imena, a svoje licne frustracije lijeci, jer nisi uopšte kompetentan da ti dajes misljenje o necemu. Sud ce sve dokazati. Jebo te Dado limar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne moraju se imena pominjati, ali ta informacija je indicirala izvrsenje teskog krivicnog djela i takve informacije se ne dijele sa kumovima, svalerkama i ino, vec se sacini plan rada, vrse se provjere, sacinjavaju zabiljeske i postupa po proceduri, odnosno po sacinjenom i odobrenom planu rada. U ovom slucaju vrlo ocigledno je da se ta informacija ustupila kumu. Na osnovu cega?Zato sto je kum ili to tako treba ili se tako uci u skoli ili se tako radi u SIPA, ajmo upoznati kuma i to je to.

      Izbriši
    2. U informaciji je stajalo "načelnik policije u Prijedoru", a kad je Dugi u pitanju samo Bašić je dolazio u obzir kao meta. Jesam li "kompetentan" za ovu temu? Odmah po saznanju za informaciju objavio sam tekst na temu odgovornosti Darka Ćuluma (direktora SIPA) i objasnio zašto je on isto tako odmah znao da se radi o Bašiću, a što ti nešto nisi pročitao ili ne poznaješ materiju nije moj problem. Elem, kakve sad Dalo limar ima veze sa ovom temom?

      Izbriši
  36. Ma Boro je Bezobrezan koliko je i težak.Etiketira ljude bezveze.Mikan,Ivanic,Danko...to su ljudi koji su bili potkupljivi i krili se iza znački,Mikan je vise Mup-u odmagao nego sto je pomagao,ova dvojica od kurvaluka do iznude da ne spominjem,ali sto jest jest za Pokojnika nisu bili u igri,svi su se oni u mup-u mrzili manje vise i smicalice radili,ali da su znali za ubistvo to sigurno nije istina.Ovaj bolesnik smrdi po Prijedoru,samo sere na ljude.Sad ce on napisati da sam i ja isti ko oni?Boro Nina ti se nabacivala,ili si je zaobilazio?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "od kurvaluka do iznude.."?
      Sve su to u stanju uraditi, pa i kako sam rece nauditi i odmoći i samom MUPu, ali ti 100% znas i tvrdis da nisu znali da neko sprema ubistvo policajca tj.nacelnika.. pa znas sta kevine panteru? Ti si onda ili Mikan ili Ivanić ili... ?

      Izbriši
    2. Il...? Ili nosač lovačke puške vajnom bivsem ministru Zlukaču. Cujem da je to sada moderno biti. Nosac lovacke puske po privatnim lovistima po Republici Srpskoj. Kazu odmah posao za dijete u Sumariji i slicno.

      Izbriši
    3. po samom niku Kevin panter rekao bih da je Danko Karanovic mazga, on se tako lozi na to tipa sposoban kao panter itd.

      Izbriši
    4. Pantere, mediji su masovno prenijeli kako je Jurišić priznao Tužilaštvu BiH da je znao za pripremanje Bašićevog ubistva. Koliko znam priznao je i kako je to doznao, a ja ti sad kažem da u njegovoj izjavi stoji da je to čuo od Mikana direktno ili od nekog iz te grupe kome je Mikan prvom prenio informaciju. Zato je Saša Stojanović i saslušavan kao svjedok i morao priznati da je kumu prenio informaciju. Povezivanje dokaza u krivičnom postupku je materija koju ti kao seoski policajac ne poznaješ, no neki od nas su radili takve stvari i znaju o čemu govore.

      Ukoliko ste ranije mogli tvrditi da ja "etiketiram ljude bez beze" nakon onoga šta je Saša Stojanović posvjedočio sve više se potvrđuju moji navodi da su svi Mikanovi inspektori-kriminalci znali šta se dešava i propustili da čovjeku spasu život, odnosno propuštanjem dužnih radnji pomogli počiniocima. Mnogo prije priznanja Deje Jurišića sam tvrdio da su znali šta se sprema i sad je "problem" što je za dvojicu već dokazano.

      Šta je problem, što ja prenosim javnosti konkretna dešavanja ili što proces potvrđuje moje navode napisane odmah po ubistvu? Možda to što su me kontaktirali iz MUP-a i pitali gdje da udare, a ja im objasnio zašto je Dugi meta broj jedan? I što je odmah uhapšen, pa se klupko odmotalo? Meni nije problem prekriti sa kim sam tačno kontaktirao, a onda i kakva komunikacija je dovela do hapšenja Dugog. Po datumu i vremenu komunikacije jasno se vidi šta je istina.

      Možda je problem što javnost od prvog dana tačno informišem o tom zločinu, a kako vrijeme prolazi moji navodi se odreda potvrđuju kroz krivični postupak i dokaze? Ili to što se mnogi svojski trude da stvarnu istinu zakopaju sa Bašićem, a ja im to ne dam i neću odustati od javnog pritiska na organe radi utvrđivanja pune istine? Reci šta vam tačno smeta od navedenog?

      To da si u istom kolu sa Mikanom i ostalom bandom davno si sam ukazao svojih razmetanjima u komentarima. Svi vi tvrdite da ste skupa kola, vile, firme, imanja i imovinu nesrazmjernu policijskoj plati stekli pošteno - DOK VAS NE UHAPSE NA KONKRETNIM KRIVIČNIM DJELIMA. i SAMO ZATO VAM JA VAZDA "SMETAM" ILI NISAM PO VOLJI. Izvini, ali od poštenog rada u policiji samo se može steći čir na želucu ili kakvo teže oboljenje, a bogatstvo nikako i nemojmo se oko toga lagati.

      Nego reci ti nama, kao strastveni navijač Partizana, jesi li i tebi Velja Nevolja bio vođa navijača? Među navijačima Partizana masovno se znalo čime se bave Bjelivuk i Miljković, šta se dešava u kući u Ritopeku, ko kontroliše drogu... Čudno mi da ti tako obaviješten o tome ništa nisi znao. Ili je policijska značka korištena za prevoženje droge isto kao i kod Mikanovih inspektora. Zato ti nije bio problem častiti kompletan autobus i kako su sve pisali ljudi u komentarima - kad u torbi na utakmicu poneseš "kilo belog" za Velju Nevolju.

      Izbriši
  37. Dva puta sam imao okrsaj sa Karanovicem tokom sluzbe,jednom dok je bio obezbeđenje Pacifica a drugi put kod Ravanelija,jako nezgodan i bezobrezan,ali ipak sam ga uspijo smiriti.Ipak je dužnost-dužnost,a značka van dužnosti je nesto sto u privatne svrhe ne ide pa da si načelnik.Mislim da i bloger tako misli

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pacific od kada nisam to čuo,Panteru tad je bio zivot,bez pdv bez skupoce,cigarete 0.80 feninga.Nafta 0.70.Vreca brasna bila 7 maraka a plata 250.

      Izbriši
    2. Panteru, nisi sa Dankom imao okršaj dok je obezbjeđivao EX-YU? Očekivano kad blizu Milakovića i sličnih krimosa nisi smio prići na 100 metara.

      Izbriši
  38. Kako je moguće da SIPA ima info da neko sprema likvidaciju nekog od glavešina MUPA RS, i ne pošalje je službeno mupu, nego kum kumu došapnuo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato sto su dva korumpirana da izvines govneta smrdljiva

      Izbriši
    2. Čitam i ne vjerujem. Koga god boro spomene, niko ne valja. Ja sam rođen u ovom gradu, znam dosta ljudi i sa jedne i sa druge strane zakona. 90 % ovoga što boro piše je njegova frustracija, poremecaj uma, zle misli, mržnja prema ljudima. Da sad ne spominjem redom koga znam i sta je ko uradio i ko sta nije uradio,ali ovaj saša nema nijedne mrlje u službi, ni mupu ni sipi. Nikad ga niko nigdje negativno nije spomenuo do ovog samozvanog svemoguceg inspektora sa otkazom

      Izbriši
    3. Informacije do kojih se dodje radom u SIPA se NE SMIJU prenositi kumu. Ukolko se prenesu, a o tome se ne izvjesti SIPA, e to je vec krivicno djelo izvrseno od sluzbenika SIPA.

      Izbriši
    4. Eto ti znas sta je krivicno djelo, cekaju tebe i boru kao dva vrsna pravnika

      Izbriši
    5. Gdje sam ja Sašu Stojanovića pomenuo u negativnom kontekstu? Samo sam prenio šta je svjedočio na sudu i nisam išao dalje od toga, odnosno čak sam ukazivao da takvi kontakti nisu u suprotnosti sa praksom. Znači, nisam Sašu pomenuo negativno, a ako odlučim drugačije ide tekst sa konkretnim imenima i događajima. To što nešto nisam napisao ne znači da mi nije poznato, a posebno među onima sa kojima sam radio. I ne mislim na njegov privatni i ljubavni život, nego na konkretan kriminal.

      Izbriši
  39. Sta nije negativno napraviti dijete ljubavnici pa nuditi pare da ubije to dijete. To nije mrlja, to je ZLOCIN. Hvala Bogu pa se dijete rodilo zivo i zdravo. Suvisan je svaki drugi komentar!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko sam skontao rijec je o sluzbi,a ne o privatnom zivotu

      Izbriši
    2. Pa valjda ti je jasno kakav je covjek, opet da ponovim suvisan je svaki komentar

      Izbriši
    3. Neka djece, bezveze ti komentar

      Izbriši
    4. re. neka djece dzaba ti komentar
      Pa glupsone uredu je neka djece svaka cast ' a dali je ta djevojka ( ljubavnica ) necije djete koje jeljubavnik u uniformi iskoristio i nagovarao da pobaci to je tebi uredu . E pa razmisli o tome ako imas zenske celjadi u familiji .

      Izbriši
    5. To je bilo do te djevojke,ako se moze nazvati djevojkom. Znala je skim ima odnos

      Izbriši
    6. Pa devojka je bila slobodna, a on je trebao paziti sta radi. Da ne ponizava svoju zenu i djecu. Zamisli sta bi onda meni, tebi i ostalim nebitnim osobama u njegovom životu uradio

      Izbriši
  40. Eno Jurišić prica uveliko da ce tuziti drzavu 😂😂😂 i da se nebi vratio na posao da ga mole🤣🤣🤣Mozda ce mu Mikan zajedno sa Sasom pripremiti tuzbu protiv drzave, a Mitrović ce potvrditi optužnicu

    OdgovoriIzbriši
  41. Kakva gamad, fuj!!!

    OdgovoriIzbriši
  42. ne razumijem za sta ce Jurisic tuziti drzavu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da malo pratis sve znao bi

      Izbriši
    2. Da bi Jurišić mogao tužiti državu u minimumu Tužilaštvo BiH mora donijeti naredbu o obustavljanju istrage protiv njega, a mislim da se to neće dogoditi. Mnogo veće šanse su da bude pod istragom i za neka druga krivična djela organizovanog kriminala. Imam nekakav materijal za njega i Stupara vezano za ubistvo Šmita Stupara, ali nikako da uhvatim vremena i to objavim.

      Izbriši
    3. re: da malo pratis sve bi znao. popusis mi kurac ti koji znas da obicni kriminalac ima razloga tuziti drzavu, kad vidim da znas reci onda koliko puta je taj Dejan Jurisic pokrivao svog rodjaka Ninu Jurisica za razna teska krivicna djela, najvise zbog go-go plesacica ( kurvi) sto je ovaj dovlacio u Republiku Srpsku moze i Bora da tu da odgovor on tu materiju siguran sam poznaje obradjovao je on Ninu Jurisica par puta

      Izbriši
  43. Čovek da bi uspijo u zivotu treba da se fokusira i prilagodi drustvu oko sebe,sto puta sam zaobilazio stvari na koje nisam mogao uticati.Zato sam radio i radim posao gde me niko nece vuci za nos i upirati prstom u mene,u Pd sam izbijeglickih kuca vise pokrio kao majstor gde me svi znaju kao dobrog i postenog majstora,u kafani sa ljudima sjedeo,na utakmicama bio i druzio.U ovom drustvu da bi opstao kao čovek i da steknes nesto treba da radi par poslova.Na Urijama kada sam drzao reon pa sede gore alkohol bojsi kod tunela kod Bolnice sijede i duvaju piju,ja izadjem i sa njima pijem dvoguze,oni jadni otvore dušu pa mi sve fino kazu ko,sta,gde...a neki dodju pa silu izvode i troturu na dijeci,pa im posle krivo sto su gume probusene na avtomobilima.Vidiš ti kao inspektor onako"neuredan"dodjes pa samaras decu za nekih bedni 700 maraka,a tvoji sefovi primaju 10.000.I ti sad stavljas metu na ljude koji nemaju pojma o ubistvu,te ljude treba kriviti za iznudu i za prostituciju.Sto se tice Bjelovuka imam par slika sa njim kao navijač i to ne krijem,isto sto i imam sa Biljanom,Čavicem,Josipovicem...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti se Kevinu Maco bas bas bas prilagodio ovom novom nakaradnom vremenu... slike sa Biljanom... Cavic... pa na kraju i Belivuk... e srpska policijo.. koga si to placala? Koga si placala, a mi zaposleni placamo i dan danas njegovu "zasluzenu" peMziju. Jebem te zivote sta docekasmo!!!

      Izbriši
    2. Kad sam ja neuredan dolazio na posao i koju djecu sam šamarao? Koliko su moji šefovi uzimali para odlično sam znao jer sam jedini iz Prijedora bio angažovan na istragama protiv njih (Pelkić, Tufegdžija, Mikanović...) i to za organizovani kriminal. Mijenjale su se politike i policijski moćnici, a konstanta je bila da mene vazda angažuju kada je kriminalizacija policije u pitanju. Zašto? Pa zato što sam bio zadovoljan sa 700 maraka plate i nastojao ih pošteno odraditi.

      Kažeš da si se slikao sa Biljanom, a nešto mi nije jasno šta se policajac ima slikati sa političarima. Kada pominješ fotkanja sa Draganom Čavićem i Veljom Nevoljom moramo istaći da je Čavić veći mafijaš od ovog beogradskog kretena. Vidiš ja sam Kobru pokrivao godinu dvije prije negoli se u Prijedoru čulo za njega preko međunarodnog šverca oružjem, zelenašenja, fiktivnih firmi i muljaža sa kreditima. Čavić je Kobri znao davati po milion maraka za davanje na kamatu ili kakve muljaže - da ne ulazim u drugi kriminal. Ili ćemo pričati o Čavićevim vezama sa Agićem, ili sa Brnićima i javnim kućama, kockom...??? Poslije toga nekako je "prirodno" da se slikaš i sa Veljom Nevoljom jer se kriminalčine uvijek nađu i pobratime.

      Vidi, nemoj meni pričati o bogaćenju preko građevine i slično pošto su moji bliski srodnici izgradili kuća od Prijedora do Češke više negoli si ti očima vidio. Imaju pristojnu egzistenciju, ali nemaju ni limuzina, ni firmi, ni imanja jer se zna koliko građevinci mogu zaraditi. Pritom govorim o pravim majstorima, a ne o petljancima poput tebe. DRUGAR, TVOJE PORIJEKLO IMOVINE KOJOM SE TRSIŠ OPASNO MI SMRDI NA KRIMINAL, A ONDA RAZUMIJEM I ZAŠTO TI SMETA KADA PROZIVAM POLICIJSKE KRIMINALČINE.

      Izbriši
  44. A sta je sa Draganom Stuparom, on i Jurišić su bili tandem. Nece valjda proci nekaznjeno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da hoće. Stupar je jako namazan lopov i nije Jurišić prvi kog je uvukao u kriminal, pa je taj nastradao, dok se Stupar izvukao. Ja sam uhapsio Rajaka i na kraju mi je bilo mučno kada sam shvatio da Stupara neću moći otresti, a mislim da je punih 20 godina od tada i toliko dugo lopuža odolijeva.

      Izbriši
  45. Panteru!Ja kao sluzbenik CJB u potpunosti tvrdim da iza ubistva stoje sasvim drugi ljudi.Jurisic je bio namjestit,jer morao je"zrtveni jarac"neko biti.Ove sto Borislav nabraja oni trebaju odgovarati za nesto drugo.Svi mi znamo kako su oni radili i sta?!Samo mi ovo reci?Jesi ti onaj(necu ti ime spominjati)sto je menjao mog kolegu Tambica G.jednu mesec dana smo radili zajedno,nikad necu zaboraviti kada smo imali intervenciju ispod VIJADUKTA?😁

    OdgovoriIzbriši
  46. Gospodine Radovanoviću, neću komentarisati vaše objave na blogu, ali koliko sam dosad pročitao u stilu vašeg izražavanja, terminologiji ima dosta tragova stečenog obrazovanja bilo iz literature ili na predavanjima kod prof dr Ostoje Krstića.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Profesor Krstić predavao mi je maloljetničku delikvenciju pa imam saznanja i o njegovoj literaturi i o načinu predavanja. Vrlo težak teoretičar zbog složenosti materije koju izlaže, terminološki zahtjevan i nekako nedorečen kada su praktični primjeri u pitanju. Ja sam kod njega položio sa desetkom i čestitkama, ali nekako mi kao profesor nije "legao" baš zbog tog teoretisanja. Vrlo slično Dušku Modlyu i Elmedinu Muratbegoviću čiju literaturu sam takođe teško "vario", ali sam je ipak proučavao i poprilično koristio. Govorim iskreno, a zna se ko je profesor Krstić i ja kao njegov student mogu ispoljiti samo DUŽNO UVAŽAVANJE.

      Izbriši
  47. Sad SIPA provjerava ove anonimne 🤣🤣🤣

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koga provjerava? Geja Pantera i kolegu mu ispod vijadukta? 😂😂😂😂

      Izbriši
    2. Kolega,uzmem Bukvu,i motorku dobro naoštrim,i napravim tebe tako"razdrljitog s'zepama" i odnesem pred SUP i stavim,i napisem;JA SAM SRPSKI 007 I SERLOH HOLMS koi sam izbačen kao "GOVNO" iz Milicije.Pa da vidis kakav sam majstor tesar.

      Izbriši
    3. Panteru, je li to nekakva prijetnja? Sutra oko 11 sati biću ispred Patrije i čekam da dođeš sa motorkom ili čime već hoćeš, pa da vidimo koliko si opasan tesar. I bolje ti je da dođeš nego da te ja tražim PIČKA TI MATERINA MAJMUNSKA. Ukoliko ti ovo mjesto i vrijemene odgovaraju napiši gdje da dođem i JEBEM TI MATER kao i svima koji su meni prijetili.

      Izbriši
    4. S Boro brate,izbaci te iz takta nazovi policajac koji javno prizna da je sa narkomanima pio pivo iz"dvoguze" a da ni jednu sluzbenu radnju nije preduzeo ,vjerovatno je sa njima i smrkao.

      Izbriši
    5. Nije me izbacio iz takta, nego sa svakim ko meni prijeti postupam identično - uvrijedim ga da ima razloga realizovati prijetnje, a onda ćemo vidjeti ima li petlje za takve stvari. Čuj, policajac kom je Velja Nevolja bio "vođa" (navijača) i idol sa kojim se slika meni će prodavati jeftine fore. Šteta što mu je "vođa" u zatvoru pa me ne mogu samljeti u onoj mašini za mljevenje mesa kao što su uradili mnogima, nego mu sad za zaštitu ostaju nikad demontirane strukture AID-a, zloglasne službe Alije Izetbegovića, čiji je doušnik. Normalno da je morao raditi za Osmicu i slične ako je na utakmice za Beograd nosio robu Velje Nevolje i mogao častiti jelom i pićem autobus navijača kad se zna koliko zarađuju "narko mazgde" koje prenose drogu korištenjem policijskih znački.

      Izbriši
    6. Ko kaze da ti prijetim,nikad ti nisam prijetio,nego sam rekao da od drveta mogu takvog napraviti,ako meces da shvatis neke stvari nemoj izmisljati onda.Ja sta god napisem na ovom blogu ti kontriras.Ko te jebe vise i ti i tvoja materija filozofska

      Izbriši
  48. Boro zasto brises moj komentat gde dajem savet Kevinu ( geyu) panteru da ide dudlati penis Ivanu Begicu kad vec obojica imaju islustvo u toj materiji, prvi je karindzo musku kurvu sa kolegom ispod Vijadukta za 10 km a drugi je dudlao penise Drasku i ostaloj ekipi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prethodni komentar sam obrisao jer je zaista neprimjereno uvredljivog komentara. I ovaj bih obrisao, no pošto sam poslije toga prostačio grđe od tebe valja imati iste aršine za sve.

      Izbriši
  49. Nemoj da psuješ Konju.Ne prijetim ti uopste,vidi se koliko si otisao sa mozgom.Nikom u zivotu nisam ni prijetio ni psovao,pogotovo majku nekom.Samo sam rekao od drveta te mogu stvoriti.Sad se fino izvini,i bidi pristojan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jebo ti mater Velja Nevolja za kog si nosio drogu pod paravanom odlazaka na utakmice. Imućni ljudi na utakmice idu svojim autima, a u autobusima sa navijačima idu samo kad prate robu za svoje vođe navijača. Ako se zaštekana droga i nađe najprije će se izvući onaj sa policijskom značkom, a svi ostali ostaju sumnjivi. Zato si ih i častio jelom i pićem kako napisa onaj nesrećnik nesvjestan kako si ih koristio za svoj kriminal.

      Nemam se ja tebi šta izvinjavati, nego te čekam u 11 ispred Patrije, a ako ne dođeš nadaj mi se gdje ti najmanje bude odgovaralo.

      Izbriši
    2. Za psovanje Majke ti necu oprostiti,meni tvoja majka nista nije kriva sto je rodila izroda skim niko ne moze.Nacemo se mi to nije problem,nego lazes i bacas klevetu na mene da sam drogeras i diler,veca sam budala sto se raspravljam sa tobom.Nije ni čudo sto si zavrsio na psihijatri,svaka čast onom Lukaču skim je imao posla

      Izbriši
    3. Jeb'o ti i Lukač mater koji ti je dao peMziju, jednako diler droge kao i tvoj "vođa" Veljko Brlivuk, odnosno okorjeli ubica i zločinac kao i on. I zapamti da ja ne pričam isto sa penzionisanim policajcima i sa okorjelim krimosima, a ti si se svrstao sa ovim drugima. Zato ću na svaki tvoj komentar pisati sve teže uvrede i odnositi se prema tebi kao govnetu kakvo jesi

      Izbriši
    4. Pobiše li se

      Izbriši
    5. ohhhh nane zigova dva dana Bora pise cekam te u 11 pred patrijom napisi i datum da pantr zapise u notes kad si ti na redu za šorku

      Izbriši
  50. Boro, kaze se delinkvencija a ne kao ti delikvencija! Toliko o tvom obrazovanju, ti si Krstica mozda vidio kada ti je upisivao ocjenu na privatnom, kupljenom fakultetu. Ti si instant student

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro je studiro po sistemu naveče prelista ujutru zablista

      Izbriši
    2. Kada budem kotistio hrvatski jezik i pravopis moguće da napišem kako vi "ispravljate". Elem, srpski jezik preferira izraz bez "n" jer se u izgovoru svakako gubi. Kada pojmove provjeravate na guglu pazite koje lingvističke izvore kotistite jer za hrvatski i srpski imate bitno drugačija tumačenja. Imam negdje Krstićevu knjigu i baš ću provjeriti koji je on izraz koristio iako po sjećaju mislim da piše ekavicom i onda sigurno ne slijedi hrvatski pravopis

      Izbriši
    3. Boro ko je imenom i prezimenom ovaj Kevin Panter jebac muskih kurvi kod Vijadukta u prevodu peder ?!

      Izbriši
    4. Niko i nista je taj kevin... odnosno to je sto si vec napisao.. peder, j...c muskih kurvi i dodajem i kukavica i diler droge, bar u doba kad je uniformu nosio. Strašno...

      Izbriši
  51. Tri penzionisana policajca Tri aktivna od cega jedan neki visi sluzbenik a dvojica obicni policajci Dvojica malo stariji koji se pale na kriminalce i jedan malo mladji I evo jos sada ja

    OdgovoriIzbriši
  52. Vidis kako se brzo sazna sta je radio ovaj Panter, mogle bi ga pojedine sluzbe podsjetiti,pa nek i dalje pise...

    OdgovoriIzbriši
  53. 😂😂😂😂😂😂 ozbiljnost blogera na jako viskom nivou , kulturan , obrazovan kupljenom diplomom , veze na zavidnom nivou gdje se spominju jake veze sa MOSAD , CIA , DEA , BIA .... ovo je neki zabavni blog sa komentarima da se čovjek pošteno 😂😂😂😂😂😂😂 .

    OdgovoriIzbriši
  54. Sretni ste sto imate covjeka kao sto je gospodin Radovanovic.

    OdgovoriIzbriši
  55. Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20,000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svakoga tko treba posudite zajam kako biste ih kontaktirali putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih a3 3%. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY....

    OdgovoriIzbriši
  56. Nakon što smo se ja i moj suprug vjenčali, preselili smo se u drugi grad i oboje smo dobili posao te počeli sretno raditi i živjeti zajedno. Nikada nismo imali nikakvih problema sve dok jedna njegova kolegica nije počela činiti sve da privuče pažnju mog supruga. Cijelo vrijeme nisam znala što se događa dok nije počeo spavati vani i smišljati isprike. Stvari su izmakle kontroli i on je na kraju prestao brinuti o mojim potrebama. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć pa sam kontaktirao dr. Isikolo i sve mu objasnio. Ispričao mi je sve što se događalo i obećao da će mi riješiti probleme, što je i učinio. Bacio je ljubavnu čaroliju za mene koja je ponovno ujedinila mene i mog supruga i on je postao čovjek kakvog sam ga oduvijek voljela samo nakon 48 sati koliko je dr. Isikolo radio za mene. Sada smo oboje sretni i to ne bi bilo moguće da nije bilo dr. Isikolo. Obratite mu se ako trebate pomoć. Pošaljite mu poruku na WhatsApp/Viber na +2348133261196 ili na njegovu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić