KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Aferu objavljivanja slika pištolja i Sky komunikacije Dalibora Railića i Aleksandra Miljatovića vezanih za ubistvo svjedoka Mihajla Stupara ciljno su produkovale bezbjednosne službe. U pitanju je ragovanje na sramno ponašanje "kolega iz službe" ubijenog načelnika Radenka Bašića.

borislav radovanovic blog

Suđenje za ubistvo načelnika Radenka Bašića započeto je pred Sudom BiH i nakon prvih ročišta optužba i odbrana još uvijek ne otkrivaju pravne adute sa kojima raspolažu. Potpuno očekivano pošto istovremeno traje istraga ubistva Mihajla Stupara, a kakva tek treba razjasniti brojne kontraverze oko mafijaške egzekucije načelnika prijedorske kriminalističke policije. U sudskoj praksi nije neobično da zbog procesnih ili faktičkih razloga započne suđenje po djelimično utvrđenoj istini, posebice kada je organizovani kriminal u pitanju.

Osumnjičene Dalibora Railića, Aleksandra Miljatovića i druge zbog zakonom propisanih razloga nije moguće neograničeno držati pritvorene, a znamo kako bi rezultiralo njihovo eventualno puštanje na slobodu. Sa druge strane izručenje Marka Momića, zasad jedinog formalno osumnjičenog za ubistvo Mihajla Stupara, odnosno istrage zbog koje je ubijen načelnik Bašić, baš se oteglo i Tužilaštvo BiH nije smjelo rizikovati usljed zaista složenih i opasnih dešavanja. 

Tek nakon izručenja Momića i njegovog stavljanja pod kontrolu pravosudnih tijela Bosne i Hercegovine možemo "relaksirano" razjašnjavati objektivnu istinu. Tako je i moja malenkost mogla objelodaniti pojedine podatke kakve u interesu istrage dotad "nisam znao". Konkretno: Marko Momić je jedan od direktnih počinilaca brutalnog premlaćivanja od kog je njegov dugogodišnji prijatelj Mihajlo Stupar podlegao. Momić je koristio metalnu šipku koja je nađena sa DNK biološkim tragovima počinjenog zločina i to je potkrijepljeno nalazom vještaka.

Danas mogu podsjetiti na neka druga dešavanja vezana za hapšenje Momića u Beogradu - nakon aman punih 14 mjeseci uspješnog bjekstva. Opet podatke koje pethodno "nisam znao". Prvi koji je "odjurio" u Beograd bio je ministar Dragan Lukač i od njega je došla stvarna potvrda ovog hapšenja, a šta je samo po sebi indikativno pošto su ministri političari bez policijskih ovlaštenja i nemaju šta raditi u krivičnim stvarima. 

Ministra Lukača zanimalo je koliko Marko Momić zna o širim poslovima prijedorske narko mafije koja je godinama djelovala pod njegovom kontrolom. I da se pobrine za maksimalno moguće odugovlačenje izručenja osumnjičenog, kakvom smo kasnije i svjedočili. Cilj je bio Tužilaštvu BiH onemogućiti spajanje predmeta ubistava Stupara i Bašića, odnosno spriječiti da se jedinstvenom istragom razjasni puna istina. I Lukač je poprilično uspio u svojim početnim naumima.

Mnogi su se "zaigrali" u cijeloj priči, pa su razumljivo patosirani nedavnim potezom službi koje istražuju balkansku narko mafiju. Laicima ovo djeluje kao nešto neočekivano i čak u domenu teškog oblika krivičnog djela "Povrede tajnosti postupka", ali stručno kriminalistički gledano tako se izvode tektonski potresi unutar kriminalnih organizacija odgovornih za predmetna ubistva.

Uostalom, ciljno sam sa ovom objavom sačekao par dana zarad provjeravanja nečeg šta sad možemo nazvati PRAVNOM ČINJENICOM. Sjećate se ogromne uzbune povodom objava novinara Nikole Morače u vezi kontraverznog silovanja, gdje je i formalno osumnjičen za krivično djelo "Povreda tajnosti postupka"? Nedavno su čovjeku vratili nezakonito oduzeti mobilni telefon, a gdje sam tadašnja kršenja zakona i prava objasnio kroz više tekstova.

Pravna činjenica glasi: iz MUP RS i Republičkog javnog tužilaštva (RJT) nema reagovanja na očigledno počinjenje krivičnog djela "Povreda tajnosti postupka" u predmetu ubistva Mihajla Stupara. Objavljivanje fotografija pištolja nađenog na licu mjesta ubistva Stupara, te Sky ecc komunikacije oko prodaje istog između Aleksandra Miljatovića i Dalibora Railića predstavlja gadno povređivanje tajnosti istrage i počinjenje krivičnog djela. Uključujući i objelodanjene informacije.

Tako mediji prenose da je Miljatović 21. februara 2021. godine putem Sky aplikacije kontaktirao Railića i ponudio mu na prodaju pištolj koji je 18 dana kasnije nađen na licu mjesta ubistva Stupara, inače svjedoka-saradnika protiv Railića kako sam to detaljno objasnio tekstom ZASTRAŠUJUĆA ISTINA: Vrh policije zataškava ubistvo načelnika Radenka Bašića!. Ovim tekstom ciljno sam čitaoce uveo u materiju koju tek danas problematizujem.

Suštinski, danas vaskolika javnost zna konkretan motiv ubistva načelnika Bašića. Railiću i Miljatoviću odlično je bilo poznato da načelnik Bašić raspolaže spornim pištoljem kao materijalnim dokazom koji ih šalje na višedecenijske robije, te da će kad-tad procesno ih povezati sa ovim dokazom. Ubili su ga u namjeri sprečavanja dokazivanja i dalje istrage sa po Railića i Miljatovića pogubnim ishodom, a njihovim jatacima iz "službe" bilo je u interesu kriti tajnu o famoznom pištolju - zbog kog je Radenko Bašić ubijen. Baš kao što su krili da su Railić i Miljatović u kriminalnoj vezi bili prije ubistva svjedoka Stupara!

Zašto nisam žurio sa uvodnim ili današnjim tekstom? Valjalo je sačekati da odgovorni u MUP-u i RJT-u Republike Srpske činjenjem ili nečinjenjem produkuju prednju pravnu činjenicu, odnosno da svi vidimo nereagovanje na očiglednu povredu tajnosti istrage i krivičnog postupka. Za mog znanja predmet ubistva Mihajla Stupara još uvijek se formalno nalazi kod entitetskih organa. Vidjeli ste histeriju oko portala Srpska.info zbog predmeta kontraverznog silovanja, pa sad možete procijeniti "opšti muk" u ovom predmetu brutalne likvidacije svjedoka-saradnika protiv narko mafije.

Koliko su pojedinci zloupotrebljavali zabranu suđenja u odsustvu i ciljno odugovlačili izručenje Marka Momića da Tužilaštvo BiH ne može u jedinstvenom predmetu pokrenuti suđenje za nesporno povezana ubistva načelnika Bašića i svjedoka Stupara - tako im je objelodanjivanjem spornih podataka adekvatno uzvraćeno. U pitanju je reakcija na sve sramnije ponašanje vrha policije Republike Srpske zbog kog sam ministra Karana i direktora Kostreševića javno upitao: Kako vas nije sramota doći u Prijedor?!

Nikakvog reagovanja Karana i Kostreševića, odnosno Miodraga Bajića ispred Republičkog tužilaštva, nema jer odlično znaju da je objelodanjivanje spornih fotografija pištolja i Sky ecc komunikacije djelo SLUŽBE (u širem smislu pojma). Odavno nije tajna da u Prijedoru djeluju različite domaće, regionalne i međunarodne službe i upravo na suzbijanju narko mafije koja stoji iza ubistava Bašića i Stupara.

Jedno vrijeme MUP RS bio je kredibilan partner u brojnim međunarodnim istragama sa nikad zabilježenim zapljenama droga i razbijanjem moćnih narko grupa, a o čemu sam redovito pisao. Elem, kako se sve više ispoljavao selektivan pristup problemu i u finalu izbjegavanje čišćenja sopstvenih redova nakon ubistva načelnika Bašića ino-partneri distanciraju se od naše policije i oslanjaju na Agenciju za istrage i zaštitu - SIPA, šta sam takođe blagovremeno ukazao kao esencijalni problem.

Danas svjedočimo otvorenim antagonizmima kakvi se manifestuju javnim blamažama poput aktuelne sa objelodanjivanjem slika pištolja i podataka Sky komunikacije. Šta je ovim činom objelodanjeno? Kako rekoh: načelnik Bašić i njegovi saradnici raspolagali su materijalnim dokazom, tim pištoljem, koji Railića i Miljatovića direktno povezuje sa ubistvom Stupara. Pored pomenute metalne šipke koju je za umlaćivanje žrtve koristio Marko Momić. I to narod treba znati kao motiv ubistva policijskog načelnika umjesto laži kakve su plasirale njegove "kolege iz službe".

Ukoliko su hvale vrijedni profesionalci predvođeni Bašićem preko DNK tragova na metalnoj šipki identifikovali Momića ima smisla razmišljati da su istom metodom preko pištolja mogli "zakovati" Railića i Miljatovića. Ili da razjasne mogućnost podmetanja dokaza?! Isuviše sam iskusan u takvim zločinima da bih olako povjerovao u "slučajno" gubljenje pištolja kada je žrtva usmrćena metalnim i drvenim palicama i gaženjem automobilom. 

No, ključno je imati materijalni dokaz koji se na mnogo krivično procesnih i kriminalističkih načina može iskoristiti za identifikovanje počinilaca. Načelnik Bašić i njegovi najbliži saradnici IMALI su pištolj kao materijalni dokaz koji na maksimalne zatvorske kazne šalje Railića i Miljatovića, a onda vrh PU Prijedor ne zna koga treba prvog uhapsiti, nego moja malenkost mora instruirati kolege iz Banjaluke - kako sam to nedavno objelodanio.

Medijima i narodu "prodali su maglu" lažima da je međusobno upoznavanje i kriminalna saradnja Railića i Miljatovića započela decembra 2021. godine, bez obzira što sam preko otmice Jasmina Selimagića egzaktno dokazivao drugačije činjenično stanje, pa sve do sramnih marifetluka Darka Ćuluma oko informacije iz Mostara i drugih podataka koje sam davno objavio. 

Neka se dogovore ko je tačno plasirao sporne laži, od ministra Lukača do direktora policije Kostreševića ili alkoholičara Mladena Marića, ili su to zajednički učinili, ali danas nepobitno znamo da su moje sumnje bile utemeljene, baš kao i da je vrh policije IZMANIPULISAO javnost. Pored usmjeravanja Tužilaštva BiH na neistinite verzije i sprege počinilaca, odnosno vrlo konkretnog ometanja istrage

Kada smo već kod ometanja istrage valja podsjetiti na činjenicu da je tužiteljka Dijana Kajmaković u svom sefu krila i Sky komunikaciju vezanu za djelovanje Railićeve narko grupe - uključujući i vrijeme ubistva svjedoka Mihajla Stupara. Iskreno, ne bih bio u poziciji istražitelja angažovanih po ovim predmetima jer objektivno govorimo o ogromnoj materiji kakvu valja dokazno i činjenično razjasniti.

Pored toga vratimo se na podatak da je Sky komunikacija Railića na intervenciju Tužilaštva BiH i direktora policije Kostreševića dobijena od Europola, te kako je iskorištena za njegovo pritvaranje. Danas saznajemo da je Europol za isti vremenski period imao komunikaciju između Railića i Miljatovića, pa se postavlja logičko pitanje: zašto ti dokazi nisu blagovremeno prosljeđeni? Ili jesu, a neko je tu mešetario ili krio dokaze? 

U stvari Europol zemljama članicama dostavlja dokaze i podatke po nekakvim svojim unutrašnjim procjenama ili u dogovoru sa moćnim policijskim agencijama ili drugim međunarodnim tijelima (npr. Interpol). Ima smisla kada znaju za involviranost policijskih agencija u međunarodnom organizovanom kriminalu koji istražuju, a šta su činili ministri poput Lukača i Stefanovića, odnosno Dragana Mektića, danas znaju i "ptice na grani". Baš kao i redovni čitaoci ovog bloga.

Elem, kako su se pojedinci iz službe Republike Srpske "poigravali" sa istragama ubistava Bašića i Stupara tako su se našli na meti reagovanja drugih službi - baš kako su zaslužili. Nemam problem javno kazati da iza ove "afere" stoji jedna domaća služba, druga iz zemalja regiona i treća iz reda globalno najmoćnijih, a po međusobno koordiniranom planu demaskiranja bitangi koje su sramno zatašlavale ubistvo svog načelnika. 

Svi moji "kontakti" sa pomenutim službama svode se čitanje mojih tekstova od strane profesionalaca angažovanih u Prijedoru, odnosno preko posrednika dobijanja potvrda da su moje informacije odreda vjerodostojne. I time što ovakvim potezima javno potvrđuju moje navode. Nemam nikakvih direktnih ili indirektnih kontakata, pa time i razmjene informacija sa ma kom službom, a naprosto kako bih zadržao medijsku slobodu. Pritom, kao što vidite, mogu sebi priuštiti "komoditet" da taktiziram sa objelodanjivanjima informacija i čak vodim računa o interesima istraga.

Odlično poznajem ljude i dešavanja o kojima pišem, odnosno posjedujem zaista velik fond materijalnih dokaza i saznanja, pa nemam potrebe za tuđim informacijama, a time ni za kontaktima sa službama. Vrlo skoro slijedi objelodanjivanje novih dokumenata izuzetno važnih za ubistvo Mihajla Stupara, pa time i za povezani zločin nad načelnikom Bašićem, a koja odavno imam u posjedu. 

Elem, kako su pojedine bitange manipulisale sa izručenjem Marka Momića tako sam u interesu istrage mnoge dokaze i saznanja morao "kriti" ili se pretvarati da mi nisu poznata. Na ovom blogu možete doznati mnogo, ali tek u promilima onoga šta doista znam i šta usljed određenih okolnosti mogu objaviti, a svakom je u komentarima omogućeno da izrazi mišljenje o mojim navodima ili zaštićeno plasira svoje saznanja.

Kako od starta bavljenja ovom temom javno tvrdim da je načelnik Bašić zaživotno identifikovao svoje ubice tako planski i ciljno plasiram materijalne dokaze i činjenice svojih navoda, a vodeći računa da javni pritisak ne naškodi istragama u toku. Pa čak ni procesima koje je ubistvo mog višedecenijskog kolege i prijatelja nezaustavljivo pokrenulo i kakvi će neminovno donijeti pozitivne promjene. Nema žurbe, zna se ko nema mirnog sna.

Nastaviće se...

Primjedbe

  1. Boro dzaba je slijepcima otvarati oci .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zavisi na koga mislite. Preko tekstova uvijek komuniciram sa raznim protagonistima koji bolje od naroda razumiju pojedine navode i znam ko nema mirnog sna, a kome ovo dođe kao sredstvo ostvarivanja ciljeva. Tako kad mediji i narod ne kontaju zašto je neko plasirao ove slike pištolja i informacije ja to vrlo prosto objasnim. Pa se onda ova priča širi tako što jedan pročita, a ujutro uz kafu prepriča trojici kolega, koji dalje prepričavaju drugima i td. I onda se Lukač ili Višković čude kada vide da policija i tužilaštvo odbijaju njihove prijave protiv mene.

      Eto novom ministru Karanu dao sam javnu podršku da odradi ono šta se odrediti moralo. Sad pominju ostavku iz zdravstvenih razloga, a još on nije shvatio u šta se upleo preko ove funkcije i koliko su problemi duboki. Ma tek se "zagrijavam" na ovim temama, a on bježi kao klošar. Šta je mislio, da ću se nakon Lukača, Jovičića i Čađe valjda njega zalizanog prepasti? Tek mu neće biti dobro kad objavim kako se kupuju visoke funkcije.

      Izbriši
    2. U potpunosti si na pravom putu Boro , fokusiraj se na one koji opstruiraju cijelokupnu istragu od početka . Prijateljica od Dugijeve mame , nekadašnja tužiteljica u PD i njene tadašnje radne kolege pa dalje ka Sarajevu
      , pa dalje ka opstrukciji izručenja Momića . Mislim da je to već odavno pod opservacijom Sipe ali tvoji tekstovi su najbolji omaž mrtvom Bašiću i zahvalnost na svemu što je on časno radio .Oni strijepe od tvojih tekstova i dokaza koje posijeduješ .

      Izbriši
    3. Bar meni je poznato šta su u stanju izvoditi bivša tužiteljka Mirjana Miodragović Basrak i njen miljenik Goran Mikanović. Mirjana je smjestila ono sramno hapšenje načelniku Drašku Papku kako bi Mikanović došao na njegovo mjesto, pa me ne čudi direktna umiješanost u ubistvo povezano sa načelničkim pozicijama. Ima MUP njeno obraćanje u kom tvrdi kako je sa Goranom Mikanovićem imala odličnu saradnju i predlaže da ga ponovo postave za načelnika. I vratili bi ga da konstantno nisam prijetio hapšenjem.

      Uostalom, mene su Lukač i Ivanić nezakonito suspendovali, pa tek potom shvatili da nisu smjeli pošto protiv mene nema optužnice. Samo zato je Mirjana podigla onu skandaloznu optužnicu, radi pravno gledano stupidnog i retroaktivnog potkivanja nezakonite suspenzije. Ma šta ko mislio o meni bitange su samo mogle sanjati da nekažnjeno ubijaju kao u slučajima Šmita ili Bašića, pa i da prodaju onoliku silnu drogu. Gledajte samo kakav udarac im uskoro slijedi objavljivanjem dokumenata koje je kao dokaze kriminalizacije policije zaživotno načinio Šmit.

      Izbriši
  2. Boro brate pa ti ovo sto napisa 80 % toga je vaskovic pisao prije 5 mjeseci, i o Mekticu i o Kajmakovic Dijani i o Sinisi Kostresevicu kojeg si ti u to vrijeme slijepo dizao u oblake a taj isti Vaskovic je od dtarta pisao da je kostresevic ite kako doprinjeo ubistu basica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako je Vasković o tome pisao prije pet mjeseci ja sam prije 14 mjeseci, odmah po ubistvu Bašića, mnogo preciznije objasnio ključna dešavanja. I njegovog jarana Mektića (zaposlio mu pola familije) sam razobličio prije njega i mnogo detaljnije. Kakvu "Igru", što bi rekao jedan moj poznati sugrađanin, izvodim sa Kostreševićem stvar je moje taktike. Razlika je što Vasković piše o ljudima od kojih bukvalno nijednog lično ne poznaje i o stvarima na kojima sam ja radio kao inspektor za organizovani kriminal, pa razumljivo svemu pristupamo različito.

      Izbriši
    2. Boro nikad nije napisao da je Kostrešević kriminalac, narko-diler itd. Boro možda zamjera ovome neke druge stvari ali kontam da njegov moral ne dovodi u pitanje. Tako sam bar ja shvatio ova pisanja.

      Izbriši
    3. Kad prvi puta doznam za nekakav Kostreševićev kriminal objaviću to bez okljevanja. Nikad nisam okretao glavu od kriminala, a ne znam zašto bih prema Kostrešu bio drugačiji. Elem, na jednoj strani jikad nisam čuo da je čovjek bavio se nečim kriminalnim, a na drugoj godine smo proveli u saradnji i znam kakvu mafiju smo gonili. Mnoge stvari ne mogu objaviti zbog sigurnosti ljudi, a trebali bi ljudi znati istinu oko pojedinih dešavanja. Znam mnoge obračune sa opasnim kriminalom sa kojima ja nisam imao veze, pa da sebe tu nešto izdižem, nego stvari koje su ljudi uradili za svaku čestitku. I ono šta je demonstrirao od kako je preuzeo direktorsku poziciju opisao sam baš kako je bilo, odnosno samo sam radi sigurnosti ljudi izbjegao objaviti neke podatke, ali ništa nisam preuveličao. Baš kao što ne umanjujem njegovu odgovornost kao direktora što svima poznate prijedorske policijske bitange još uvijek "sprovode zakon". Zna on dobro šta sve može uraditi, a zašto izbjegava neka vidi sam sa sobom.

      Izbriši
  3. Ko misli da lazem neka udje na blog Vaskovicev i vidi tekst

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljudi, pokušajte na Vaskovićevim kanalima "reklamirati" moj blog, pa vidite za koliko vam slijedi blokada. Kod mene je sve moguće, pa i ovakvo reklamiranje "konkurencije". Slično kao i sa Vukanovićevim blogom i kanalima.

      No, bez cinizma i ja pozivam da čitate Vaskovićev blog i svaki drugi medij koji se bavi predmetnim kriminalom. Što više čitate samo kvalitetnije spoznajete materiju, a onda ste bliži objektivnoj istini. Bitange iz "organa" mnogo lažu javnost i zbog njih nije lako saznati istinu, pa svako ko ih razobličava načelno čini dobro teško dezavuisanom narodu.

      Izbriši
    2. Vaskovic blokira za sve i svasta, ako postavis pitanje a njemu ne pase, komentar i sl.. odmah blok.

      Izbriši
    3. Ti da si na tom nivou isto bi uradio kao Vasković , ajde mudonja namjesti opciju da vidimo ko sme , ako nesmine komentarisati kao registrovani član blogera MONSTRUMA PEDOFILA , jednom si to uradio i koliko je bilo komentara nakon objave ? I opet si vratio opciju anonimno , jer ti nemaš informacine i veze koje si nekad imao , mislim dobijao si od bivših radnih kolega i kad ti je čupava razvaljena lgbt guza zinula za još informacina koje se nemogu dati jer je istraga u toku ti si napao i poslednji izvor i tako ostao bloger koni prepisuhe od ostalih i objavljuje ! MONSTRUM BROJ 2 BORISLAV RADOVANOVIĆ , ŠULA BROJ 1 I RADE RADINOVIĆ BROJ 3. I ko će pametan da bude član autora MOSTRUMA PEDOFILA , PA NARAVNO NIKO !!!

      Izbriši
  4. Odličan tekst, svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ti bolje razumijes kriminal jer si mesetario u tim vodama ali je definitivno da vaskovic ima bolje i konkretnije izvore, mozes ti sad govoriti da je to bila "taktika" sa tvojim Kostresom, ali Vaskovic ga je od prvog dana prokazivao, ne sto je vaskovic pametan vec sro ima jake izvore a i ja kao niko sam znao da Kostres ne moze tako visoko doci ako nije Dodikov igrac i tacka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično se sjećam Vaskovićevih tvrdnji da će Lukač "kao trsku slomiti" Kostreševića ili nebuloza da Vlado Đajić ima Sky aplikaciju, a objavio sam imena njegovih izvora iz MUP-a poput inspektora Milovanovića, Kovačića i drugih pohapšenih zbog sprega sa narko mafijom. Gdje su danas njegove silne tvrdnje o sastancima Kostreševića i Dugog Railića u Merkatoru? Ili zabilješka Milovanovića o kontaktima sa narko mafijom po "odobrenju" Kostreševića kada je bio stručni savjetnik i nije imao nikakve moći? Tako je kad za izvore imaš inspektore koji prevoze drogu, pa popadaju k'o s kruške. To što Vasković radi slično je kao kad bih ja pokušao plesati balet.

      Izbriši
    2. Problem je samo što su Vaskovićeve izvore poput Milovanovića, Kovačića i druge inspektore pohvatali sa drogom i Tužilaštvo BiH goni ih u istoj istrazi sa ubicama načelnika Bašića. Ili što o nekim stvarima ne smije pisati nakon što je Velji Nevolji Belivuku iskeširao 30.000 eura duga za drogu njegovog sina Nemanje.

      Time što meni "namećete" Vaskovića možete jedino produkovati da ga gadno razobličim, jer o njemu imam materijala na pretek, ali me on suštinski ne zanima mnogo. Klošar pokuša mene usmjeriti protiv Kostreševića tako što objavi ono šta mu pošalje lažni ujak Aljoša Borković, a da konkretno uzvrati na moje prozivke dokazano nema petlje. Nakon toga baletan me naprosto ne zanima, a vi kao njegovi fanovi ne činite mu uslugu što provocirate da ga opet javno demoliram. Kakva vam je to "logika"?

      Izbriši
    3. Razlika je što vasko radi jače igrače a ne sitne ribe od 5 g

      Izbriši
    4. Pa nije Kostrešević demantovao te sastanke, nego je izgovor da mu je Dugi bio doušnik. Ti bi to trebo znati kad si toliko informisan

      Izbriši
    5. Što ne pitate Senada Hadžifejzovića šta je Kostrešević naveo u tužbi protiv njega. Ja sam objavio reagovanje koje je Kostrešević uputio na tu emisiju, a Senad zna šta je navedeno u tužbi, pa i to oko "sastanaka, doušnika" i slično šta je Vasković baljezgao. Znam i za tužbu koju je čovjek podnio u Beogradu protiv Vaskovića, a baš se bio natovario na njega - dok nije skontao da je pobrkao ljude zbog sličnosti imena.

      Ljudi, možete li shvatiti da znam mnogo više od onoga šta objavljujem? I da me Vasković ne zanima, jer da je drugačije bio bi udarna tema mog bloga. On je jedna rijetko viđena bitanga i posljednji je koji bi smio moralisati drugima. No, ima svoju publiku i što se mene tiče neka mu vjeruju koliko im drago, ali nemojte mene povezivati sa takvima. Na dva smo dva univerzuma.

      Izbriši
  6. I da se dopunim sve u svemu hvala i tebi i vaskovicu sto gruvate te lopuze u celo jer vi jos niste napisali ime u svojim tekstovima koje je posteno tako da rokaj Boro

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa ne znam koji su Vaskovićevi a koji Borini izvori ali sam ubjeđen da je komentar od neki dan prilično tačan. Pa kaže :

    Šta kaže Aska? Da bi trebalo saznati ubice Davida Dragičevića???
    Pa to je Askice jako jednostavno. Samo treba ispitati čistačice u zgradi mup-a i sve će se saznati. Čistačice znaju sve šta se u toj zgradi dešava 24/7 , ko je tučen , ko je ubijen , ko šverca drogu , ko uzima reket , ko koga taslači i ko sa kim i da ne nabrajam dalje. Što je čistačica mlađa i jebozovnija ona više zna , ma takva zna sve. znači najdalje za sedam dana je slučaj rešen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda ste mislili na čistačice PS Lauš? Ili na čistačicu jednog banjalučkog kafića u suvlasništvu Lukačevog i Ilićevog "glavnog inspektora" - na čijim vratima je ujutro nakon Davidove otmice stajalo "RENOVIRANJE"? Koji je u Beogradu preuzeo milion maraka odmah po pronalaženju Davidovog tijela. Istraga ubistva Davida Dragičevića ide sporo jer je kao cilj postavljeno da se otkriju direktni počinioci, pa onda ide na njihove šefove i razna zataškavanja, a šta se nakon Perićeve presude za Dženana Memića pokazalo mudrom taktikom. Sad nam nema druge do čekati rezultate raznih vještačenja po dokazima izuzetim iz kuće Rađena, a kakva rade najpoznatije forenzičke laboratorije svijeta, pa procesne radnje po tim nalazima. Sve suprotno od "verzije" koju je Vasković plasirao.

      Izbriši
    2. Mislio sam na čitav mup kao što i piše u komentaru. Ne iskreći tuđe riječi kako bi zamutio priču. To što i ti sve znaša a nemaš kontakte , kako tvrdiš , pokazuje da se svi abrovi po mup-u znaju.

      Izbriši
    3. Razumio sam na koga ste mislili, pa i reagovao da to malo preciziramo. Ne zbog vas, nego onih koji čitaju blog, a znaju zašto pominjem ove objekte. I da ih podsjetim na ono šta sam davno objavio na te teme, ali na svoj način istovremene komunikacije i sa narodom i sa pojedincima koje znam šta tačno tišti. Cilj je da nemaju mirnog sna i da usljed uznemirenosti čine greške koje će im se obiti o glavu.

      Šta mislite zašto je neko objavio predmetne slike pištolja i Sky komunikacije? To se naziva "kriminalistička kupka" kojom pojedine pripremate za hapšenja, saslušanja i slično. Nebrojeno puta sam dobrom pripremom osumnjičenih prije hapšenja dolazio do priznanja bez da sam ih išta pitao. Sami s vrata pričaju šta treba. Nemam potrebe komunicirati sa pripadnicima ih raznih službi kad svi znamo kakve tehnike se koriste i kojim metodama se izvode konkretna dejstva. Nešto razmišljam da počnem pisati o tehnikama kriminalističkih obrada, pa da vidim koliko će to privući pažnju čitalaca,

      Izbriši
    4. Za tekst svaka cast, ali nemoj o temi krim tehnika. Neka neke stvari iz struke ostanu za struku. Ova danasnja djeca i suvise toga znaju.
      Svako dobro Boro, za tebe i tvoju porodicu!!!

      Izbriši
    5. Vajdu tuki Aska !!!!

      Izbriši
  8. Boro cjenim stvarno što radiš i pratim dugo al jednu stvar kolko god se trudijo ništa stim nečes postiči jel niko nije mogo sa državom nikad ništa tebi ne vredi što imaš dokaze od 20 godina ili što se več Boris par godina stim i ništa nisi uspijo stim jel nemožeš protiv države samo možeš da narod sazna istinu od početaka si sumlju reko da je dugi i miljatovic imali veze stim i nista nije uradito tek sad poslje sky prepiske su usli dublje i vide da si bio upravu od početka .sad nerazumijem imas dokaze sigurno protiv policije i mogu ti reči da imaš muda prava izvini što moram ovako da se izrazim i svaka ti čast al ništ stim nečeš postiči i da imaš dokaze prave a ne od 20 godina bilažke samo jel to nepije vode nigdje to Sam znaš bolje nego iko jel sve što radiš od početaka si reko miljatovič dugi i sad se tek saznalo da je istina što si reko da kriju dokaze kriju dosta stvari nemože biti 100 ljudi umješani u ovaj zlučini sto navodiš jel država je jača oni mogu smjestiti dokaze suditi im nešto sitno i poslati vani da žive samo da se ne odkrije unutra MUP da su umješani .svaka tebi čast za text

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Moja malenkost nesporno sama ne može bitno nauditi državnoj mafiji i svoj toj silnoj bandi. Realno gledano moj jedini uspjeh jeste u tome što punih 16 godina odolijevam u otvorenom sukobu sa bandom koja je pobila i uništila ko zna koliko žrtava, pa tako dokazujem da ipak nisu svemoćni. Za to vrijeme porodica i ja sve teže živimo, a bitange ne znaju šta će sa napljačkanim blagom i ljudi to vide kao "pokazatelj uspjeha".

      No, njihov problem je u tome što danas nemaju posla sa bivšim inspektorom, nego sa službama specijalizovanim za međunarodni organizovani kriminal čiji pripadnicu su bukvalno okupirali Prijedor. Govorim o službama naše zemlje, zemalja regiona i Evrope, uvezanih sa DEA, Europolom i ino. Službama koje se sa ovim našim miševima poigravaju kako objašnjavam u ovom tekstu.

      Danas bitange imaju posla sa ozbiljnim profesionalcima koji jako cijene borbu pokojnog Bašića, mene i nekolicine naših kolega protiv bande čija stvarna moć se tek danas jasno vidi. Kako sam u startu bavljenja ovom temom naveo: ubistvom načelnika Bašića bitange su prešle "crvenu liniju" i izazvale reagovanje svakog poštenog policajca Evrope, a kamoli našeg regiona, pa im sada valja požeti zlo koje su decenijama sijale. Nema tog Dodika ili šta znam koga da im može pomoći naspram svakog poštenog policajca u svijetu koji se identifikuje sa pokojnim Redenkom Bašićem. Uostalom, Dodik se već odrekao Siniše Karana koji sa samim ubistvom načelnika nema blage veze, a čemu se mogu nadati ovi koje javno prozivam?

      Izbriši
    2. Kako misliš odrekao kad ga je on doveo?

      Izbriši
    3. Tako što će kompletna Viškovićeva vlada, uključujući i Karana, biti samijenjena do kraja godine. Zato Šarenac piše kako Karan sprema ostavku iz zdravstvenih razloga, a kako bi izbjegao bruku smjene.

      Izbriši
    4. Boro, a priča li se ko su nova imena u Vladi RS?

      Izbriši
    5. Ne. U stvari rekoše da će Dodik mandat ponuditi Lukaču, a šta meni liči na naučnu fantastiju. Opet, šta znam?

      Izbriši
    6. Ko nema muda, ne treba ni da zivi. Neka se sakrije pod zeninu suknju. Jel treba zivot da nam prolazi u klimanju glavom? Jel treba i nasu djecu da ubije policija pa da shvatimo znacaj Borine borbe? Jel treba Boro licno meni, ne daj Boze da zatreba pa da kazem: "Hvala Boro sto si nam oci otvarao! Pomagaj Boro, gdje sina da trazim?"
      Vjerujem da je komentar bio iz najbolje namjere, ali crta je predjena vec odavno i nemamo vise pravo da cutimo. Osim ako smo ovce za klanje, pa pasemo i cekamo da nas zakolju.

      Izbriši
    7. Mnogima sam našao i vratio djecu, pa čak i sa puta da postanu bijelo roblje po javnim kućama Kosova ili arapskih zemalja. Mogao bih kriminalističke romane pisati po tim dešavanjima koliko su "zanimljiva", a ja ih nikad ne pominjem da se ne bi prepoznale žrtve. Problem je što ljudi loše stvari iz svojih života, kad prođu, najrađe zaborave i nadaju se da su i drugi zaboravili. Pa se tako neki pretvaraju da me ne poznaju, a najmanje četiri djevojčice između 14 i 17 godina bukvalno sam oteo od mafije. Za jednu postoji i presuda, a za tri postoji službena dokumentacija - bar ono šta se moglo zabilježiti pošto kad nekog gadno polomim to ne mogu zadokumentovati. Kad likove koji vrbuju djecu ne možeš zakonski spriječiti, a vidiš da i dalje pokušavaju uvijek ostaje opcija da ih polomiš do mjere da Prijedor zaobilaze u širokom luku.

      Elem, po nekima bi bilo bolje da sam okrenuo glavu i pustio da djeca završe na mjestima gorim od nacističkih logora. Nekih 20 godina duša me boli kada sam iz kancelarije morao pustiti djevojčicu od 18 godina pred porođajem, tešku jeroinsku ovisnicu i sa epilepsijom. Našli smo je u baraci na deponiji smeća u S. Mostu gdje su je koristili za prostituciju sa ko zna koliko "klijenata" dnevno za 5-10 maraka. Onaj najgori mogući šljam dovodili su na nju u sedmom-osmom mjesecu trudnoće. Nema šta nisam pokušao da je smjestim u sigurnu kuću ili adekvatan smještaj, da je doktori pregledaju i zbrinu bar do poroda, no ona je sve negirala i samo tražila da je pustim. Kao punoljetnu nisam je mogao zadržavati drugačije do molbama i ponudama, a da sam našao specijalistu koji bi joj nalazom osporio pravnu sposobnost i to bih učinio, samo da se ne vrati tako gdje smo je našli i u kandže onih koji su je tako brutalno iskorištavali. I danas me boli taj slučaj, a posebno jer nisam mogao doprijeti do monstruma da bar na njih "utičem" kao u drugim situacijama.

      Izbriši
    8. Da, da... to su ljudi... najradije bi da zaborave. Pa im cudni Memic i Dragicevic. Pa sve sto se desava guraju pod tepih. Znas koliko brakova je puklo zato sto jedan od partnera zeli po svaku cijenu da sakrije neki problemcic koji imaju da djetetom na primjer. Ono drugo, itekadaitekai svjesno je da se mora nesto poduzeti, ali ne, drugo ne dozvoljava po cijenu zivota.

      Izbriši
  9. Dugi je buzdovan, a buzdovanom mora da barata neko jak. E taj neko jak stoji iza ubistva načelnika Bašića, tak neko za koga i ti Radovanoviću radiš. Jer i ti ovim pisanjem pokuša pokušavaš da predstaviš daje Dugi krovi i da nema iznad, a ima. Nikako da saznaš gdje se Miljatovič krio nakon izvršenja zločina, a ovamo znaš i kad Lukaš piša...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kontam na šta aludirate oko skrivanja Miljatovića i o tim temama pisao sam godinama. To da Dugi nije sam donio odluku o likvidaciji Bašića, nego da iza toga stoji neko mnogo moćniji, napisao sam još u martu prošle godine, baš kao i da Dugi ni u Prijedoru nije ozbiljan narko diler, a kamoli u širim krugovima. Ukoliko nešto niste razumjeli druga je stvar.

      Ja sam nezaposlen i bez ikakvih primanja, pa vi vidite radim li za ikog. Ukoliko znate neko ime slobodno ga navedite, anonimnost je ovde zagarantovana. Sve veze i relacije Dugog koje sam ja znao objavio sam, a da znam za nečiju upletenost u ubistvo Bašića kako to opisujete LIČNO BIH SE OBRAČUNAO SA TOM OSOBOM NA SVOJ NAČIN.

      Izbriši
    2. Boriša čovječe komentar ti se kosi sa tekstom, u tekstu si sam napiso da je motiv jer je Bašić istraživo ubistvo Stupara i kao prjetile im decenijske kazne, ma daj haha jebi mi ako bi dobili više od po 5 godina za to. Narkomafija umlatila narkomana, ko bi ih za to presudio na tolke kazne

      Izbriši
    3. Za krivično djelo "tepko ubistvo", a ovde je to počinjeno po više kvalifikovanih osnova, u krivičnom zakonu stoji "... kazniće se najmanje deset godina", a može se izreći kazna dugotrajnog zatvora koja je najmanje 25 godina, pa ne znam kako bi ovi mogli proći sa pet godina. Doživotni zatvor uveden je kasnije, ako sam dobro upratio, pa se na njih ne može primjeniti za Šmita, ali za Bašića još kako može.

      Nije bitno ko je žrtva, nego na koji način je ubistvo počinjeno. Pa kaže ako je bilo više počinilaca, ako je djelo počinjeno na svirep i posebno bezobziran način, iz osvete ili radi prikrivanja drugog djela i td., a sve ovo imamo kod Šmita i zbog čega se njegova smrt pravno kvalifikuje kao "teško ubistvo", a počinioci će istovremeno biti optuženi i za organizovani kriminal.

      Izbriši
  10. Tebe ako iko sjebe,sjebace Zalizani.Sto se tiče Smita,njega je davno trebalo u crnu vrecu i to raskomadati,propala narkomacina i diler,sta treba voditi istagau ko ga je umlatio.Druze ovde samo treba ovog postenog policajca zaliti sto ga ubise ovi nista bolji od Smita.Eto sad Slovenci javno rasturaju uz pomoć BIE.O tom se ćuti ili nesmije pisati,Smitova ce jos biti koliko hoces

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Druže boro je od početka reko koje umješan oko šmita citaj šta je čovjek reko i sad se tek saznalo da je istina nije šmita tuklo 30 osoba pa nije hulk a niko nije zaslužijo da tako nastrada čovjek govori što je znao od početka ida je istina tek sad došla jel on narkoman ili nije niko nije za služijooo tako nešto zna se sve koje to uradijo boro i vaskovic su dva naj jača novinara što imaju hrabrost boro je opet kažem od početka reko koje moguči učestvo u smita i čovjek je na kraju upravu bio

      Izbriši
    2. Jedan buzdovan seljacina drukara,drugi radi otmicu pod kamerama u po dana,treci ostavlja DNK na sipci,bar da je bacio u vodu,cetvrti ide u mrak a vec ga izboli,bolje bi im bilo da su bili policajci.

      Izbriši
    3. Zalizani je za mene već bivši ministar kojim se nemam potrebe baviti, toliko o njegovoj "moći". Ja sam Šmita radio čak i za pljačke u Federaciji, pa odlično znam zašto i koliko je robijao. Sa onima koji su odrobijali za počinjena krivična djela nikad nisam imao problema, ali sa bitangama koje se u policiji bave kriminalom nikad mira neće biti. Iz narednog teksta o Šmitovom ubistvu biće jasnije i kakav je Šmit bio "diler" i ko ga je "razotkrio" - sve sa dokumentima i punim imenima. Znate da tekstove radim tematski, pa ćemo se ovom cjelinom tako baviti.

      Izbriši
    4. O moj boro kakve veze ima od par godina što je pokojni šmit radijo i dilo i koje njega ispitivi koje njega ufatijo odkrijo šta to ima veze sa ubistvom zna se sve koje šta je

      Izbriši
    5. Ma ne kontas ti to.

      Izbriši
    6. Pa objasni ti nemogu ni ja da skontam čovjek hoče da stavi od prije par godina šta je šmit radijo diloo ili šta več i da se poveže ubistvo

      Izbriši
    7. Šmit je 2018. godine uhvaćen sa drogom i inspektorima je rekao da je istu kupio od Dugog, a onda je na njihovo traženje pristao da pomogne u hvatanju Dugog sa kilom heroina koji je trebao stići za koji dan. Sve ovo vajni načelnik Goran Mikanović prenio je Dugom, zbog čega su ga on i Vanja masakrirali sa preko 15 uvoda nožem. Vajni inspektori su Dugom prodavali izjave svjedoka protiv njega za 2.000 eura. Sve ovo objavio sam u nizu tekstova, ali ovde rezimiran za one koji nisu čitali.

      Potom počinje 2021. godina i primiče se suđenje Dugom i Vanji za napad na Šmita, a sa motivom što je svjedočio da je od njih kupio drogu kao otežavajuća okolnost. Šmit je kažnjen za ono šta su kod njega našli i odbijao je promjeniti izjavu, odnosno da ne tereti Dugog i Vanju. Zbog toga je ubijen! Primarno zbog tog suđenja, a i zato što je mnogo znao o prijedorskoj narko mafiji, uključujući i policiju - šta ću uskoro dokazivati dokumentima.

      Svi su znali ko je i zašto ubio Šmita, ali jedino je Bašić sa svojih par ljudi istrajavao da to dokaže, a kako sad otkrivamo imao je jake materijalne dokaze za Momića, Dugog, Miljatovića, Goju i svu tu klapu. Bašića su ubili kako bi izbjegli doživotne robije za Šmita, a mnogi bi da i to razvale jer mnoge bitange strahuju od robija - uključujući i policijske i pravosudne moćnike. Šmit jeste dilao, ali je i robijao, dok pojedina "gospoda" prima masne plate za suzbijanje kriminala, a mnogo veći narko dileri su od Šmita. I sad ubijaju ljude kako bi izbjegli robije. Zato je ubistvo Šmita toliko važno!

      Izbriši
  11. Karan se povlaci s mjesta ministra

    OdgovoriIzbriši
  12. Hahaha dugo je i trajao

    OdgovoriIzbriši
  13. Boro sta kazes na ovu bracu Nešiće Vaskovic ih spaja sa teskim oblikom kriminala i pusta u javnost velik broj slika na kojima su i Predrag i Nenad u drustvu dokazanih narko dilera sta tu ima po tebi ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima gomila droge i para , šta bi drugo bilo.

      Izbriši
    2. Hahahah nesic narkodiler. Vaskovic samo pokusava covjeka reketirati a ovaj ga ne benda

      Izbriši
    3. Ja sam za Nešića objavio i kriminal i dokaze u Putevima RS. Znam da mu je Dodik bacio u facu žutu fasciklu sa dokazima kriminala teškog par desetina miliona maraka, nakon čega se više nije kurčio. Dakle na tu temu mogu pričati osnovano.

      Vezano za droge mogu izmišljati i petljati, a da znam nešto konkretno davno bih to objavio kao i za privredni kriminal. Pošto se bavi građevinom ima smisla razmišljati o pranju novca od droge, ali samo u domenu pretpostavki pošto konkretnih saznanja nemam. To što Vasković piše o Sky komunikaciji, o tome da Nešić krijumčari kokain i slično čiste su izmišljotine. Kako zamišljate da on to može raditi bez znanja DEA, Europola, Interpola i šta znam kakvih agencija? Agencija koje su iznad SIPA koja je radila provjere za sve ministre. Nema od toga ništa.

      Kod nas nije ništa čudno da ministar sigurnosti pere pare od droga, a za Fahru Radončića sam objavio ono šta nisu skontali u postupcima protiv njega i Nasera Keljemendija. Znači tu sam tačno znao šta se radilo i to sam objavio. Za nešića ne mogu tvrditi ono šta ne znam. Što se tiče slika i poznastava treba znati da je Nešić radio kao inspektor u Sarajevu i normalno je da poznaje sve jače kriminalce. Kao što ih i ja odlično poznajem, sa mnogima pijem kafe i prepričavamo stare anegdote.

      To baš ništa ne znači, a valjda znamo i za Vaskovićeve sklonosti oko reketiranja ljudi, pisanja plaćenih tekstova i ino. Šta su Vaske i Babara radili Srbima sa onim smećem Rafijem Gregorijanom možete naći na internetu iako je u pitanju stara priča. Ja je znam od onih koje su pokušavali ucjenjivati ili reketirati, ono šta su mi ljudi sami ispričali.

      Elem, američka zaštita Vaskovića ima mnogo dublju pozadinu. Kako objasniti da su u svakom suđenju za Srebrenicu korištene snimke urađene kada je Vaske bio na licu mjesta, a NIKAD NIJE POZVAN KAO SVJEDOK? On i njegov jaran Rajko Dukić možda su uspjeli namagarčiti Ratka Mladića, no ja nisam tako naivan. Ja temu Srebrenice mogu započeti samo pitanjem: koliko para su uzeli da organizuju one stravične zločine?

      NEKA VASKOVIĆ, RAJKO DUKIĆ I NASER ORIĆ PRISTANU NA POLIGRAFU ODGOVARATI NA PITANJA OKO NOVCA UZETOG ZA SREBRENICU, PA MOŽEMO DALJE PRIČATI NA TU TEMU. ZNA RADOVAN VIŠKOVIĆ ŠTA SAM MU REKAO ISPRED ZGRADE VLADA OSIM ŠTO SAM MU JE*O MATER, PA JE INTERVENISAO DA SUD SKLONI PREKRŠAJNI NALOG ZA KOJI SAM TRAŽIO ODLUČIVANJE. Ne paše mu da na sudu završim ono šta nisam uspio ispred vlade. Ljudi, manite me Vaskovića i te bande koja je Dodika dovela na vlast, a onda im ostalo krivo što nisu izvukli pare pošto su udarili na većeg lopova od sebe. Zasad toliko.

      Izbriši
    4. Nešić je izbačen iz policije jer je dilo drogu, sad je još napredovo i u dilanju i u policiji

      Izbriši
  14. Sta u opšte se trazi ovde?Kakva pravda za koga i zasto?Kakav zakon,kakvo tužilastvo i pička materina...Mi zivimo u jednom blatu gde si umazan do grla,iz tog blata se izaci ne moze,Ne može kad nema drzave,drzava bez jezika,bez kulture,bez nacije...Drzava sa 30 budžeta,30 privatni budžeta,Drzava u kojoj se pita Ministar a ne premijer.Ubistva,kradje,droga,sverc...Imena Tegeltija,Osmica,Lukač,Nešić,Skrbić,Nikšić,Radončic,Čavić,Bijelica,Ahmetovic...i neki propali narkoman ubijen,i sad ganjati ko ga zakla.E moj druze Blogeru,svako ko je pametan je otisao u Evropu i oticice jos...a u Jebenoj ovoj drzavi gde se radi za 600 a trosi 1800 da bi prezivio...ccc jad i sramota

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobar komentar. Samo što imaju oni sve koje počinijo samo što se krije iza toga policija i pokušavaju se isprati kolko mogu imaju DNK imaju prepiske toje dokaz dovoljan da su umješani ovde se samo krije MUP iza ovoga još eto šta treba ganjati

      Izbriši
    2. Dosadili ste sa tom pricom o Evropi,ko hoce neka ide,al ne treba je sad spominjati kad god se pojavi neki problem,pustite na miru one sto misle ostati.

      Izbriši
    3. Ja u Evropu mogu samo sa puškom kao Crvena armija 1944. godine i to da ubijam pse i mačke sa kojima Evropljani seksulano opšte. Njih ne treba ubijati pošto sami izumiru. I zašto bih ja išao negdje odakle će se naši ljudi već od naredne zime masovno vraćati? Ne pišem o geopolitičkim temama, ali ne znači da ne pratim šta se dešava.

      Izbriši
    4. Pazi da ti nebih malo u zapadne zemlje,da nebi bio gladan u toj socijalno-vještackoj tvorevini.Magarčino jedna da si radio kao policajac u bilo kojoj eu drzavi vec bi uzivao pemziju i imao nesto.A sta imas dole?Burlavog presjednika koji te odpuštio iz sluzbe i ti opet se uvlačis u dupe.Druga stvar,jedan Musliman iz Puharske prije rata je Kobilu svoju nategao u sred oranja,vec ako cemo da se vrijeđamo,Sta ti sad kao nevalja ti evropa,prdis tu.Stati je Putin dao,vidim da i njega veličas,izadji malo vikendom na granicu pa vidi koliko ljudi radi u eu a koliko u Rusiji.Ti nesto pricas o Pederluku,Pederluka ima svagdje ne samo u evropi,Eto ti gradonačelnika BL.do juče si mu lizao guzicu sad peder

      Izbriši
    5. Bori putin nije dao nista, ALIII dao je Miloradu Baji Dodiku,pa bora sad mora da duva u tu sviraljku koju Baja izvadi !!! Samo mu ga duvaj Boro i vici u sebi e doce meni drugi baja pa cu mu duvati pa ces vidjeti onda mile

      Izbriši
    6. Aha, ja "duvam" Baji u nadi da će doći drugi baja kom ću duvati da bih ovom mogao reći: "Sad ćeš vidjeti!". Mislim da bandera ima veći kojeficijent inteligencije od tebe, a i razlika je biti UDAREN u zemlji ili u glavu.

      Izbriši
  15. Jbg sad, borba za pravdu a ovamo sjedis piješ kafe sa kriminalcima i pričaš stare anegdote?!? U toj rečenici ima i elemenata zabave sa ljudima tj neljudima koji kršenjem zakona dolaze do moći i bogatstva. Kakav si ti onda borac za pravdu i kakva je to pravda? Jel im platiš i piće? Taj nesoj preporodaje kojekakve drogetine našoj djeci a ti sjediš pijes kafe i prepricavas stare anegdote. Jezivo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi, ja pojam kriminalci najviše koristim za političare, ovde mi se omakao. Ljude koje sam hapsio, pritvarao i slao na robije i dalje sam smatrao ljudima. Zakon kaže da samo čovjek može počiniti krivično djelo, a nakon toga i dalje je čovjek. Ne postaje ptica ili zid. Ljudi piju kafu sa ljudima. Kada bi me pitali na tu temu odgovarao sam da je to kategorija ljudi sa kojom radim, odnosno da neće sa mnom piti kafe doktori, domaćice ili popovi. Zna se ko je upućen u kriminal i sa kim ima smisla uopšte pričati o tim stvarima, a vjerujte da uz kafu to ide mnogo uspješnije negoli u kancelariji. Ko razumije razumije.

      Izbriši
  16. I ne samo da dilaju droge, vec medju takvim šljamom ima siledžija, ubica, reketaša, pljačkaša, lopova, zelenaša i ko zna kakvog ljudskog otpada, koji se bogati na nesreći običnih ljudi.

    OdgovoriIzbriši
  17. Svi mi ovde baljezgamo i blatimo po ovom blogu, jedino Boro pise casno i posteno. I svi sudimo ko je kakav bio i sta je zasluzio, pa valjda ako ima drzave ima i sud koji bi trebao da sudi. I svi mi mislimo da se to nama ne može desiti,a ne dao bog da nam se desi. Zivot se u sekundi okrene. I na kraju cemo svi na isto mesto,sto je jedino casno i pravedno, bar u ovoj nazovi drzavi. Svaka čast Boro na iskrenosti i hrabrosti, kapa do poda!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti je Boro častan i pošten ti si u debelom problemu

      Izbriši
    2. Hahaha, dobro kazes pobratima, ajde sad boro reci, ko ima dokaz da sam nesto uzeo neka iznese 🤣🤣🤣

      Izbriši
    3. Čast, obraz, postenje je odlika starih pravoslavnih domacina, posto bora ne postuje pravoslavlje, star nije, domacin nije, postenje upitno sta da onda kazemo na to ?!

      Izbriši
    4. Re hahaha
      Pa ti konkretno nemas hrabrosti ni da budes transparentan, kakav god Boro bio ima hrabrosti i istrajnosti da bude svoj i da kaze sta misli i da stoji iza toga. A ti, anonimno, pljujes..ne trebaju dokazi vjerujemo ti na rijec anonimno.

      Izbriši
    5. Bravo za komentar!

      Izbriši
    6. Pa da, e nek si nam TI javno rekao 🫡😂😂😂

      Izbriši
    7. Ljudi, anonimnost je zajamčena, pa kad neko kaže da sam uradio nešto kriminalno, a zašto ne kaže kad i šta? Bilo je par situacija da su pominjane konkretne stvari i svaki puta sam vrlo precizno objasio šta je istina i ukazao u kom krivičnom predmetu se nalaze dokazi mojih navoda. Znaju to pojedinci, pa zato i idu sa paušalnim navodima.

      Dakle, čuli ste neku priču ili nešto znate o mojoj korumpiranosti - BUJRUM PA PIŠITE! I odgovor ekspresno slijedi. Prije je neko napisao da smo prebili čovjeka i lažno optužili da me je napao i ja sam to javno priznao, te objasnio šta se desilo. Sve šta istinito navedete ja ću potvrditi, baš kao što ću detaljno objasniti laži ili mantre koje pojedini šire iz nekih svojih razloga.

      Izbriši
    8. Re : pa da, e nek si...
      Javno, ako mislis pod imenom ne nisam, ali ne kritikujem neciju hrabrost krijuci se iza anonimno. Postujem i podrzavam Borin cin iskrenosti, i zelje za pravdom,i borbom za bolju buducnost, ne njegovu nego svaciju, a kako vidim po komentarima vecini je cilj podjebavanje Bore, i igre uklizavanja, iako svi vi zajedno trpimo od ovih protiv kojih se Boro bori i koje redovno spominje na svom blogu, osim ako nisi jedan od spomenutih, onda aposlutno razumijem tvoje komentare.

      Izbriši
    9. Lijepo rečeno. Nije teško zaključiti da oni koje najviše napadam imaju motiva ovde dezavuisati i manipulisati, baš kao i oni koje ne pominjem imenima, ali se zna u čijem kolu igraju i kakve lične interese imaju - zajedničke sa ovima koje prozivam. Ili da plaćaju kakvog besposličara da piše negativne komentare kad god je za njih osvetljiva tema na javnoj debati.

      Izbriši
  18. Dobar si Boro ovo sto se tice vracanja naroda iz EU, budi bar malo inteligentniji od Dodika, to bije tesko, skoro Srpska tv pustila prilog bombastica kaze vratio se mladi covjek iz njemacke nakon 16 godina ja reko aj da pogledam, kad ono brat tamo bio 16 g napravio u nekom selu ovdje imanje sa objektima kupijo traktore i sad kao ide u biznis ovdje jer u njemackoj mu vise ne pase,tacno je Boro da ce se vracati narod, ali onaj koji je tamo preko 10 god. Pa imaju na racunima bar 50.000 km i ne da mu se vise biti u eu a sta mislis ovi sto su otiali unazad godinu, dve, 5, aj mi jedno ime reci ko se vratio a o tome se govori vec 5 g. ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako ko hoce,ovde su druge teme.

      Izbriši
    2. Prošle zime slučajno ugledam prilog žene koja živi sama i u stanu se grije na svijeće jer ne može platiti grijanje. Drži butik za djecu, posao oslabio i ne može servisirati obaveze. Prije više od godine objavio sam da Putin neće uskratiti Evropi energente samo jednu godinu, kako se tada vjerpvalo, nego najmanje dvije (ili više) šta su potvrdili i ruski zvaničnici. Nedavno sam objašnjavao kako teče proces dedolarizacije, ali uz kunesku opreznost u uvođenju juana kao zamjene dolara. Idemo ka elektronskim valutama zasnovanim na zlatnim podlogama, a dok ne dođemo do toga slijedi razbijanje EU u nimalo lijepim uslovima. Mnogo naših ljudi neće moći izdržati ogromne namete sa slabim zaradama i šta će drugo do vraćati se.

      Izbriši
  19. Jesu ovi gornji komentari od narko dilera Jurišića iliti njegovog šefa narko-zelenaša-ubice Gorana Mikanovića 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda su od Jurišićevog "učitelja" Dragana Stupara?

      Izbriši
    2. Ma ne verujem, nisu oni toliko pismeni, sta ti mislis Boro ?

      Izbriši
    3. Koliko ja znam Stupar i Jurišić su polupismeni likovi koji ne znaju prostu rečenicu napisati bez više gramatičkih grešaka. Na diktatu nivoa trećeg osnovne učiteljica bi im dala kečeve, eto koliko su pismeni.

      Izbriši
    4. Govorio si Boro da je Jurisic profesionalac a sad nepismen? Jel ima fakultet za kriminalistiku?

      Izbriši
    5. Pa tako to ide kod Bore, prvo namaze vazelinom pa onda zakrka do jaja

      Izbriši
    6. Jurišić je u vrijeme o kom sam govorio bio policajac, odnosno kasnije krim policajac, sa srednjom stručnom spremom. Da li je kasnije nešto studirao ja ne znam, ali mislim da nije jer je i poslije prekomande u PS Prijedor 2 bio policajac ili nešto u tom rangu.

      Izbriši
  20. Odgovori
    1. Boro sta je sa Goranom Rodicem alijas Rodom ? Kad on izlazi nema nikakvih vjesti

      Izbriši
    2. Davno sam objasnio da Roda kao strani državljanin neće biti pušten iz Srbije do okončanja suđenja i izvršenja kazne.

      Izbriši
  21. Boro zasto nepises o tome kako su se obogatili nacelnici centra PU Prijedor od koga su dobivali reket koga su stvorili ko u Prijedoru se bavi protitucijom i ostalim nedozvoljenim radnjama koliko rudnik Mozak i ostali privrednici tajkuni plaćaju mjesecu gubiti da ih niko ne dira naprimer pretovar kamiona neregistrovanih vozila prevoz balvana bez papira i td ima u nedogled

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisao sam kako je načelnik Sretoja Vujanović uzimao 600 maraka po danu prevoženja rude od Oštre Luke do Omarske, a da policija ne kontroliše kamione i zataškava desetine saobraćajki koje su tada proizveli. Ili kako je Vukanović dobio stan od direktora rudnika da ga skloni iz predmeta "Stadion". I Šta bi?

      Ministar Karan imenovao Vujanovića i Kabinet ministra kao "stručnog savjetnika". Valjda ga savjetuje kako se od Prijedora pravi Medelin. Alo, službe Srbije, Slovenije, Hrvatske i šta više znam kojih zemalja u Prijedoru istražuju kako droge dolaze u njihove zemlje i narko mafiju uopšte, a onoga što je kao načelnik odgovoran za sve te posljedice ministar stavlja za stručnog savjetnika. Zajedno sa Darkom Ilićem koji ga savjetuje kako se ubija svako ko se mafiji nađe na putu. Pišem ja o tome, a koliko redovno vi čitate druga je stvar.

      Izbriši
    2. Boro, predmet "Stadion" je čuvena rekonstrukcija terena na stadionu od para UEFAe? Sta je tu bilo, kako je zavrsilo? Valjda su ovi muntali nesto oko pjeska, napravili beton umjesto terena.. je l' tako?

      Izbriši
    3. Ma unaprijed uzeli pare za drenaže, presvlačenje terena travom i to po standardima kakvi se u svijetu primjenjuju. Elem, uzeli pare, a uradili brljave da se na tom stadionu fudbal ne može uopšte igrati. Kada se lopovluk više nije mogao saktiti izveli su nekakvu "istragu", ali je Vujanović sa prijave sklonio direktora rudnika, kako sam to detaljno objasnio u više tekstova. I prošlo bi mu da nisam objavio za stan koji je dobio u mito, čime je istina otkrivena. Elem, tu lopužu ministar je imenovao za stručnog savjetnika, da ga savjetuje kako se zataškava kriminal, a progone ljudi koji pišu istinu. Znači i ovaj ministar je lopov kao i prethodni, odnosno kao i svaki Dodikov ministar.

      Izbriši
    4. Moj si ga brate pa gdje ce Mucak znati napraviti fudbalski stadion po standardima uefa, nije to prekopavati kanale i livade oko sane, al jbg niko ne kaze da je to sve djelo porodice PAVIC koja je u crno zavila Prijedor i veci dio Republike Srpske, NIKAD NE ZABORAVITE DA JE SA PAVICIMA DOSLA "POLITIKA" PROIZVODNJE TAJKUNA KOJI SU UNISTILI GRAD PRIJEDOR KRADJAMA I MUCKAMA DA BI SEBI I ONIM RETARDIRANIM PAVICINA PRIGRABILI STO VISE PARA, ZA KRAJ POGLEDAJTE SAMO TE LIKOVE, MARKO, PA NJEGOV SIN MLADEN, PA SINOVAC VLADO NARKOMAN PA BRAT ZOKA E TO SU VAM DIKE I PONOSI GRADA TO PLEME PAVICA

      Izbriši
    5. Nije to doslo samo po sebi opste poznato je da Marko Kile pripada UDBASKOJ sekti i sad se njegovi u Bistrici pitaju za rudnik ' pa Marko bi cacin grob prodao za pare .

      Izbriši
    6. A gdje je Vlado pavic

      Izbriši
    7. Vjerovatno negdje na lijecenju od droge to su ti intelektualci iz opstine on brat Djomla zvani hamuzz takve je veliki markan dao u amanet narodu

      Izbriši
  22. Citiram Boru: "Ja temu Srebrenice mogu započeti samo pitanjem: koliko para su uzeli da organizuju one stravične zločine?"
    Boro, nadam se da ces zivjeti zdravo i dugo, kao i drugi ljudi koji dosta znaju na ovu temu. Licno ja, dokaza nemam, ali od momenta kad se desila Srebrenica mogu se zakleti da su mnogi i to sa obje strane uzeli grdne pare i zrtvovali svoje narode. I srpski i muslimanski zivalj koji je tamo zivio.
    Nadam se da ces i ovu temu nekada kvalitetno obraditi ili jos bolje u knjigu pretociti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam ni ja konkretnih dokaza, ali znam gdje ih valja tražiti. Objavljen je podatak da je "hotelski borac" Radovan Višković bio u Srebrenici, pa sam na to pretraživao sudske spise na tu temu. I došao do ČINJENICE da VRS za akciju nije koristila svoja prevozna sredstva, te da je dobila naftu za sve potrebe. Za mehanizaciju se zna da je bila od Rajka Dukića, a nije teško zaključiti da samo on može odlučiti kakvo gorivo se može sipati u njegove mašine, autubuse, kamione i slično.

      Dalje znamo kako saobraćajnica od Dukićevog rudnika u Milićima do zvorničke Alumine vodi preko Konjević polja, a koje je kontrolisao Naser Orić. Zato je prvu operaciju zauzimanja Konjević polja iz 1993. godine kompletnu isfinancirao Rajko Dukić. Za 1995. godine znamo da je opet korištena njegova mehanizacija, njegovo gorivo i sve drugo, a iz istog razloga trebalo mu je Konjević polje.

      Elem znamo šta je Klinton tražio od A. Izetbegovića, znamo da je 28. brigadi ABiH naređeno napuštanje Srebrenice iako su je mogli braniti par dana dok NATO ne digne avijaciju, pa sveukupno nije teško zaključiti ko je kome dao pare da "malo prošire" akciju zauzimanja Srebrenice - koja nam je tada trebala koliko i "treće oko".

      Izbriši
    2. Boro najbolji si, Steva,Laza, pera, Pikac, Okac i tvoje cuca u mica

      Izbriši
    3. U sto su vam nadimci u pm 😂

      Izbriši
  23. Radovanoviću ti spomenu da je Vujanovic uzimao cash za kamijone,Mikan reketirao narko-dilere,Ivanic drzao tuzioce i tajkune propale po Prijediloru,Maric Mladen on i jest i nije znao,ali se prodavao za litru Sljive ili Flasu dobrog vina...Nego reci ti nama Sta načelnik OSE u Prijedoru radi,jel znas na koga mislim,Nesto se ovih iz BiE motaju tu,on kaze da su mu to bivse kolege iz akademije iz Beograda,da Tomčic moze potvrditi posto su generacija,gadno mi to smrdi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. BIA radi sto šta i USKOK ili kako se zove agencija iz Slovenije, kao i još nekih država. Imaju određene kontakte sa SIPA, ali i tu postoje ogromni problemi. Ozbiljno se ljudi bave propustom pojedinaca iz SIPA oko one informacije iz Mostara o pripremanju Bašićeve likvidacije, ali, istine radi, neke detalje ne volim znati dok se ne razriješe. Par starijih inspektora OSA znam, a ne bavim se šta se tu dešava na lokalnom nivou. OSA se sad čisti od brljava ostalih iza bivšeg direktora Osmice i mislim da je to fokus.

      U zadnje vrijeme vidite kako policijske agencije i tužilaštva RAZBIJAJU mafiju režima Bakira Izetbegovića. I to će biti nastavljeno jer su profesionalci napokon dobili odriješene ruke da rade svoj posao, odnosno oslobodili se okova SDA, dok Trojka nije razvila moć nad službama. Kad god nema političkih zloupotreba policija radi svoj posao.

      Tako će se i OSA vratiti u tokove legalnog djelovanja baš kako su to meni pojedini ljudi najavili odmah poslije izbora. U stvari čak prije izbora govoreno je koji kadrovi rade na demontiranju Osmice i kakva infrastruktura će biti u svim agencijama državnog nivoa. Recimo da su mi mnoga vrata odavno otvorena jer su ljudi shvatili kakvu borbu sam vodio i koliko uspješan sam bio, a moj odgovor načelno je da sam davno "potrošen" i nisam za velike procese. Ipak mi godi što ljudi misle da mogu više od onoga šta je realno, a naprosto ja sam poodavno za penzije i penzinerskih tema. Zdravlje mi je poprilično narušeno i tu nema nekakve velike tajne.

      Nije isto što mene srce i inat ponesu da reagujem na pojedine bitange, nego da sad radim stvari koje sam bio sposoban prije desetak godina. Sa druge strane znam gdje su i kako školovani ovi mladi kadrovi što se "muvaju" Prijedorom, gdje su sve stručno usavršavani i za šta su sposobni. Ovo je novo doba, ovo je njihovo doba i babe i žabe se ne mogu miješati. Znači, Policijska akademija u Beogradu je naprosto smiješna spram univerziteta u svijetu gdje su školovani mladi kadrovi čak i nekih naših agencija, a kamoli ovih iz regiona. Pa onda specijalističke obuke i ino, a na kakve su upućivani i naši iz MUP RS do ubistva Davida Dragičevića kada je naša struka dobrano izgubila na rejtingu, a poslije ubistva načelnika Bašića da ne pričamo. Ne interesuju te teme mene nešto posebno, ali čujem dovoljno da mogu prepoznati trendove i dešavanja na nekom višem nivou, dok me lokalne KADROVSKE teme nikad nisu interesovale. Osim kad se "kadrovi" sramno bave kriminalom.

      Izbriši
  24. Boru za premijera pozdrav za Boru iz Svrljiga

    OdgovoriIzbriši
  25. Hamza kurtovic11. 06. 2023. 05:50

    Pozdrav za Boru iz Pofalića, Boro ne daj se bandi, unisti nas Dodik i nase i Vas Srbe, ti si jedini pravi borac protiv tog zla !!! Hamza hamzo Kurtović.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hamzo poselami te Boro ali nesto nije potvrdio tvoje istinite navode za zlo zvano Dodik

      Izbriši
  26. Boro kako komentarises nastup policajaca kada je Petrovic stigao u Banjaluku i njihovo naguravanje ' nisu li to sve iste njuske kao u slucaju Pravde za DAVIDA . Volf i ekipa a novi ministar a stare navike policije ( uzgred receno poslusnici i glupsoni ) koji brane bandu za 1000 km akad ostare i odu u penziju sve cuvari skladista .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već sam mnogo puta prokomentarisao da je to bila baš ružna slika potpuno nepotrebnog naguravanja u kom je policija sebi zabila autogol. Nema to veze sa Pravdom za Davida, nego je baš vezano za ovo šta je Ljubiša radio. Moguće da su neki niži rukovodioci ili policajci bili "agilni" u oba slučaja, ali to je primarno zato što su notorni idioti koji na svaku priliku reaguju ishitreno i glupo.

      Izbriši
    2. U potpunosti se slazem sa tobom d a je to saka slijepih idijota koja se ponavlja da se dokaze u svakoj prilici ' ali sta rsditi jer se nezna ko ce sledeci da bude na tapeti tih nepismenih idijota . Ocito je da im neko daje vjetar u lefja ds tako rade ' pa i ono naguravanje odnosno kordon je neko sa vrha naredio i nikom nista . U normalnim drzavama bi neko morao ati ostavku ili otkaz . lep pozdrav svako dobro Boro .

      Izbriši
  27. Pozdrav za Boru iz Drinica od Fikreta Horozovica hore, Boro sume nam sasjekose sve gola sjeca a ti nista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Fikrete i svako dobro. Jedan od prvih tekstova koje sam 2014. godine objavio na svom blogu nosi naziv "Globalizacija u našim njivama" i tada sam ukazao na pogubnost udaljavanja čovjeka od prirode, a time i ključnih resursa zadovoljenja čovjekovih potreba. Poenta je bila da olako napuštamo ruralna područja gdje su naše njive, šume, vode i ini prirodni resursi, čime se vrijednosti tih resursa spuštaju u bescjenje ili postaju mete pljačke, a mi nakaradnom "urbanizacijom" postajemo ROBOVI.

      Zašto se ne fokusiram na pustošenje šuma? Vidite, pljačku rudnog bogatstva oko Prijedora baš sam intenzivno istražio i na kraju poentirao izračunima da smo opljačkani za do čak DVIJE MILIJARDE maraka vrijednosti - samo u rudištima Omarske. Kada su krenuli prema ljubijskim rudištima opet sam digao frku i objavio kakva lopovija se izvodi. Danas gledam kako smo i tu bitku izgubili i bjesomučna pljačka se nastavlja. Baš kao i mnoge druge o kojima godinama pišem. BRATE FIKRETE NE POSTIŽEM ŽELJENE AKCIJE ODBRANE NAŠIH PRIRODNIH RESURSA I ZATO MI JE NEKAKO SVE TEŽE POKRETATI TAKVE TEME. Nema reakcije šire zajednice da zajedno i konkretno branimo naše šume, rijeke, rudišta i slično, a to me demorališe i oko pisanja. Nadam se da me razumijete.

      Izbriši
  28. Boro brise komentare koji mu ne odgovaraju.

    OdgovoriIzbriši
  29. Boro je bio potrcko Mile Dobrijevica, kojeg je kao najlosijeg radnika, kada je cijela krim sluzba smjenjena, doveo da popuni broj. Krelac obicni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam u krim službu privremeno raspoređen kada su izveli ono sramno "procesuiranje" preko 20 kolega za ratne zločine, gdje su ljudi na sudu dokazali da su nevini, a vremenom se shvatilo da su im to podmetnuli upravo oni koji su kasnije osuđeni za te zločine. Naprosto je trebalo održavati potrebe službe, dok tih dana još uvijek nismo pretpostavljali da će agonija kolega potrajati četiri godine. Sa većinom njih sam dobar prijatelj i znam detalje šta se događalo.

      Elem, Mima Dobrijević je došao godinu nakon toga, kada sam sa načelnikom Draškom Papkom već bio uveliko razvio djelatnost i MUP je to naše prijedorsko odjeljenje krim policije proglasio za najbolje u Republici Srpskoj. Na kolegiju ministra donesena je takva ocjena i depešom su sve organizacion jedinice policije obavještene, pa to nije nije nešto šta se ne može provjeriti. Za to vrijeme i Papak i Vojo Pelkić znali su da jedini u Srpskoj kod direktora policije Njeguša mogu doći bez prethodne najave i procedure, te da samostalno dosta toga radim sa UKP i CJB Banja Luka jer me gotive ključni rukovodioci. I nebrojeno puta sam iz UKP-a angažovan mimo svojih šefova, pa sam tako bio uključen u istrage i protiv Mirka Tufegdžije i protiv Voje Pelkića, a u jednom predmetu ja sam "sklonio" Papka jer je dobar i čovjek i načelnik.

      Kada je Mima Dobrijević došao za načelnika pola godine sam ga držao na distanci jer mu nisam vjerovao, a mogao sam da ga zaobilazim kako mi drago jer sam imao jake ljude gdje god je trebalo. Primjera radi Mile Došenović bioje načelnik SKP CJB Banja Luka, Mimi je bio šef još prije rata u Sanskom Mostu, a mene je baš volio kao operativca i čuvao kao najrođenijeg. Baš kao i mnogi drugi. Pobogu, Sretoja Nović me je kao profesor i načelniK RDB Banja Luka upoznao prije postavljenja za ministra i predstavljen sam mu kao "NAJBOLJI POLICAJAC REPUBLIKE SRPSKE". I danas da mu se obratim za bilo šta siguran sam da bi to bilo ekspresno riješeno.

      I sad vi pominjete "seoskog načelnika" iz Oštre Luke koji se dobro okoristio od MOG RADA, a kad je otišao u Specijalno tužilaštvo često sam podje*avao da nema rezultata jer se navikao kittiti tuđima. Eto naveo sam par imena, a mogu ih navesti još podosta i uvijek ćemo doći na isto - meni je Mima značio koliko i lanjski snijeg. I nigdje on mene nije mogao "dovesti" kad sam godinu prije njega došao u OKP SJB Prijedor i već tada imao uticaj kakav je on samo mogao sanjati. U proljeće 2003. godine IPTF je pokrenuo "izvještaj o nesaradnji" protiv tadašnjih načelnika CJB Banja Luka, SJB Prijedo i par inspektora (poput Darka Ćuluma i Nedeljaka Lubure) zbog silnih nerješenih ekplozija - kada sam preuzeo taj problem i efikasno ga suzbio - te pride uspio Francuza koji je to pokrenuo nagovoriti da povuče zahtjeve za udaljenja iz MUP-a. Umjesto čelnika policije tada su "ceh platili" Milakovići, a izgleda da sam mnogo pogriješio jer su pojedine moje "kolege" bile mnogo veći krimosi od njih. No, tim dešavanjima konkretno ćemo se baviti u mojoj biografiji.

      Izbriši
  30. Boro, aj daj jos informacija ko jos od policajaca uzima pare i na koji nacin? Posto ima dosta ljudi iz milicije koji imaju stanova, poslovnih prostora kao da se bave gradnjom a ne policijskim poslovima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znas kako rece legendarni Dragče svojoj priji u onoj seriji moj rodjak sa sela: ja sad trenutno mogu da vam dam kuracccc, e tako i to sto ti pitas Boru ko uzima pare u sluzbi u kojoj Bora nije 10 godina, bora zna desavanja od pre a sada zna ili upola ili povrsinski

      Izbriši
    2. Ima istine u tome da "kaskam" za aktuelnim informacijama, no treba znati i neke činjenice. Dalibor Ivanić i Sretoja Vujanović, osim što su me nezakonito udaljili iz službe, činili su i neke zaista odvratne stvari o kojima sam pisao. Kad bih po pozivu ili nekoj potrebi dolazio u PU Prijedor jedan ili dva policajca mora su me pratiti po cijeloj zgradi kao da sam najgori terorista. Tako su svima demonstrirali da sa mnom ne smiju komunicirati, a onda su na "ribanja" pozivali svakog ko se samo pozdravio sa mnom u prolazu. Povrh toga provodili su prisluškivanja, praćenja i svakog dana o mojim aktivnostima slati su izvještaji tada svemoćnom Nedeljku Luburi - za kog bar danas sav svijet zna čime se bavio.

      U takvim uslovima zaista nije lako doći do informacija, no meni je ipak uspjevalo i mnogo toga sam otkrivao i objavljivao. Sa druge strane prijavljivali su tužilaštvu moje tekstove, vazda me pozivali da otkrijem izvore, maltretirali svakog na koga su sumnjali da je sa mnom u kontaktu. Uključujući i tužilačku bitangu Mladena Mitrovića koji ni sam ne zna koliko montiranih i nezakonitih predmeta protiv mene je pokrenuo. Elem, vidite kako "klepam" i Mitrovića i policijske bitange jer ono šta je važno za dokazivanje istine uvijek nekako iskopam. Kako mi to polazi za rukom? Pa ja sam ipak iskusan kriminalistički inspektor koji zna doći do dokaza i informacija, a zaštititi svoje izvore, šta se kroz prethodne godine valjda iskristalisalo kao činjenica.

      Pitanje je ODLIČNO i ima smisla, a zaista imamo veliki broj policajaca čije porijeklo imovine treba ispitati. Na upit hrvatskih novinara kako je moguće da se dešavaju onakve grozote oko Davida Dragičevića reagovao sam kontrapitanjem - imaju li u Hrvatskoj policajaca milionera (u eurima). Složili smo se da imaju i da je to polažišni problem jer svi krivični progoni kreću od policije. Policija može goniti korumpirano pravosuđe i čak politiku, ali ako iz svojih redova očisti mega kriminalce. Mi daleko zaostajemo iza Hrvatske po pitanjima uređenja pravnog sistema, a jedan od važnih razloga jeste - nerazvijena medijska zajednica.

      I Srbija ima medijsku bitku po ključnim problemima, a kod nas ove najave izmjena zakona su potpuno nepotrebne kad imamo tek nekoliko likova koji se usuđuju baviti opasnim temama. Hajde što novinari nemaju petlje, nego nemaju ni potrebnih znanja, ali zato sujete imamo na pretek. Nema šanse da dogovorimo jednu jedinu ozbiljniju akciju u kojoj bi se fokusirali na neku aferu do nivoa - npr. smjene nekog ministra ili sličnog konkretnog rezultata.

      Primjera radi na progonu novinara Nikole Morače trebalo je tražiti smjenu i ministra policije i glavnog tužioca, a jeste li takav zahtjev negdje uočili? Kada želite zaštititi sebe i svoju branšu tako se reaguje, a znamo kakve podjele su bile oko tih dešavanja. Kako onda da organizujemo ispitivanje porijekla imovine bogatih pripadnika policije? Zbog smrtnog slučaja u porodici sam slabo aktivan zadnjih dana, ali sam na youtube juče upratio šta je Vukanović u skupštini ispričao za policijske mafijaše Lakete u Trebinju. To bi jutros trebalo da je na naslovnicama svih medija Srpske, a ima li toga i u pomenu sami provjerite. Tu leži ključ našeg problema.

      Izbriši
    3. BORO STA SE MOZE OCEKIVATI SAD KAD JE ZELJKA RADOVIC GL TUZILAC RS, STA TO ZNACI ZA MITROVICA, JE LI U NJEZINOJ MILOSTI? ZNAMO DA JE BIO POD LIJEVOM MISKOM DOSADASNJEV VD TUZIOCA RS.

      Izbriši
    4. Ne poznajem Radovićku, ali za Mitrovića je razlika što njegove lopovluke neće pokrivati jaran mu Bajić. Drugo, vrlo lako ćemo "provjeriti promjenu statusa" tako što ću RJT poslati par prijava protiv Mitrovića, pa ćemo vidjeti šta se dešava.

      Izbriši
  31. "Sretoja Nović ... ; I danas da mu se obratim za bilo šta siguran sam da bi to bilo ekspresno riješeno."
    Ovo dokazuje da smo jedno primitivno društvo u kojem se za sve i svašta treba nekoga vući za rukav. Naslađuju se i onaj koji vuče i vlasnik rukava jer onaj koji vuče je veličina koja ima "vezu" a vučeni je sam po sebi "veličina" jer može rješiti i srediti.
    U normalnim društvima , pravno uređenima , nema potrebe nikoga vući za rukav za razliku od ovog relikta Brozoslavije u kojoj su vladale veze i vezice za sve i svašta pa i za polutke preko sindikata.
    Živio primitivizam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta to čudi, Boro je lilititanac

      Izbriši
    2. Punih 16 godina ratujem sa najgorim šljamom ovog režima i još se nikom nisam obratio za "pregovore", a kamoli za pomoć. Ako kažem da kod nekih ljudi mogu računati na pomoć ne znači da sam to i iskoristio. ETO I DODIKU DA SE OBRATIM ZA POMOĆ 90 ODSTO SAM SIGURAN DA BI TO ŠTO ZATRAŽIM I DOBIO, ALI NIKAD NISAM NI POKUŠAO NIŠTA SLIČNO. I DANAS IMAM DOKAZE ONOGA ŠTA SAM SE OBRAĆAO "SLUŽBENIM PUTEM" I TRAŽIO STVARI KOJE SE NE TIČU MENE NEGO REAGOVANJA NA ODREĐENE PROBLEME U NJEGOVOJ NADLEŽNOSTI, A ŠTA EGZAKTNO DOKAZUJE NAČIN NA KOJI KOMUNICIRAM SA INSTITUCIJAMA. I sad se našao pametolog da mi "drži predavanje" na temi gdje sam uvijek mogao služiti kao pozitivni primjer cijelog društva.

      Izbriši
    3. Pozitivni primjer je hvalio doktora vladu tri crte - adidas Đajića kako mu je pomogao i to u sred noći kada je od njega tražio pomoć. Toliko o poštenom i prepoštenom pozitivnom primjeru cjelog društva. pa sam potvrđuješ kakvo je to društvo jer ponovo tvrdiš da bi ti i Dodik pomogo kad bi ga to tražio. Ti si nebitan u čitavom komentaru u kojem se kritikuje takvo propalo društvo veza , vezica , nepotizma , droge , kurvarluka i teškog kriminala. Nebitan si Boro , shvati to već jednom. Govori se o nekadašnjih više od milon i dvjesto hiljada stanovnika srpske od kojih je pola miliona uteklo od takvih prepoštenih kao što si ti , Đajić , Nović , Dodik i ostala slična komunistička bagra koja ne zna drugačije nego guliti narodu kožu s leđa.

      Izbriši
  32. Boro, da li je Mitrović u ubistvu Bašića dobio status pomagača.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nego što da je umiješan.
      On je govno i sramota tužilaštva REPUBLIKE SRPSKE. Mislim da će i on sad prdnuti jms

      Izbriši
    2. Umiješan je Mitrović i u Baćina "djela", smrt Bošnjaka HH iz Kozaruše.
      Neće da otvori istragu, "vrše se još provjere" - do kada će Baćo plaćati Ladičarenje kriv prijave.

      Izbriši
    3. Šta ste napali na Baću, pa on je "ugledni hirurg", bar sam tako kaže.
      A HH, SV.... dobro su osjetili to njegovo igranje hirurgijom.
      Pa i taj VD direktor bolnice reže sa Baćom granu na kojoj sjedi.

      Izbriši
    4. Kada je Bašić u pitanju suđenje je započelo po optužnici onakvoj kakva jeste, pa se tu više ništa i niko ne može procesno uvoditi. I tu Mitrovića nema ni među optuženima ni među svjedocima. Ukoliko Mitrovića budu istraživali ili gonili mogu jedino u predmetu Šmitovog ubistva.

      Izbriši
  33. Boro koga ubise u Novom? Je li to onaj momak iz price o otmici JS iz Novog?

    OdgovoriIzbriši
  34. https://emailguardian.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
  35. Nisam mogao vjerovati, sretan sam i ponovno sam financijski stabilan i zahvaljujem Bogu što ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, savjetujte svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad ne uspijete i vaš će se život promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com) com) nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com) com) nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši
  36. Borislave, ne daj se, nije ti lako! Do pobjede!

    OdgovoriIzbriši
  37. zdravo prijatelju, moje ime je isabel kedem, liječnica sam i imam 48 godina. Molimo vas da pročitate moje istinito životno svjedočanstvo, imam pozitivnu namjeru da će ove informacije pomoći nekome tko čita ovaj članak, da u roku od dva dana obnovi razoreni brak i obnovi izgubljenu ljubavnu vezu. Nakon godina veze s ethanom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve što sam mogla da ga vratim da me voli, ali sve što sam učinila bilo je uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema njemu , upitala sam ga s Obećala sam sve što sam imala, ali on je odbio. Objasnila sam problem svojoj kolegici na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavnom čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da mu uzvratim ljubav, ali ja sam tip osobe koja nikada nije mislila da dio ljubavnih čarolija postoji ili djeluje, nisam imala Izbor nego da ga isprobam, poslala sam e-mail kanalu spellcaster i on mi je rekao da nema problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti prije tri dana, bacio je ljubavnu čaroliju u zrak i iznenađujuće, drugi dan je bilo oko 3:00 ujutro. Bivši ljubavnik me nazvao na mobitel, bila sam toliko iznenađena da sam odgovorila na telefonski poziv i sve što je rekao je da mu je toliko žao zbog svega što se dogodilo da želi da mu se vratim jer me toliko voli. Bila sam tako sretna i tako smo počeli živjeti sretno zajedno. na ovaj način ga možete kontaktirati ako vam je potrebna bilo kakva pomoć možete ga kontaktirati sa ovom e-mail adresom:drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp / viber sa ovim brojem: (+447307347648)..

    OdgovoriIzbriši
  38. SVJEDOČANSTVO KAKO SAM DOBIO KREDIT OD 2% KOLATERA. Trebate li kredit? Jeste li u dugovima? Da li želite da pokrenete posao i potreban vam je kapital? Trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga? Ovdje imate pravu lokaciju za svoja rješenja kredita! Preporučujem (kreditne kreditne institucije) svima vama. Nude zajmove svima koji su zainteresovani da dobiju bilo koju vrstu kredita. Pozajmili su mi iznos od 36.000 dolara sa ILI bez kolaterala po stopi od 2%. Nude sve vrste kredita, čak i sa lošim kreditnim rezultatom. Njihove usluge uključuju kredite za obrazovanje, zajam za automobil, zajam za kamione, zajam za refinansiranje, osigurani i neobezbeđeni zajam, lični zajam, zajam za konsolidaciju duga, poslovni zajam, hipotekarni zajam, stambeni zajam, studentski zajam itd. Molimo Vas da nam pišete na Whatsapp broj: +393512640785 ili : +393509313766
    ili :+393512114999. email: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    molim vas, ja sam referent koji uzima moj kredit od njene kompanije.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića