ISPOVIJEST: Zašto nisam bio na sahrani kolege Radenka Bašića?!

Bolna iskustva sa sahrane kolege Slađenka Tubina produkovala su da se naprosto nisam pojavio na komemoraciji i sahrani stradalog kolege Radenka Bašića. Po prvi puta otkrivam kako sam doista dobio otkaz u policiji, odnosno javno ispovijedam užasavajuća dešavanja i diskriminaciju kakva se rijetko sreće i na ovim inače nepravednim prostorima.


borislav radovanovic blog

Ranoranilac sam iako godinama ne radim, pa sam nekih pola sata od mučkog ubistva načelnika Radenka Bašića uveliko pio kafu i "prelistavao" portale. Nisam uspio do kraja pročitati kratku vijest o ubistvu u Prijedoru, još uvijek bez identiteta žrtve, kad stiže poruka iz Banjaluke. Kolega iz jedne od specijalizovanih službi MUP-a traži hitno podatke o potencijalnim osumnjičenima ovog za naše prostore nepojmljivog zločina.

U Prijedoru nije bila nikakva tajna odakle i sa kojim pojedincima po parametrima struke valja započeti operativno provjeravanje (alibi, saznanja, sumnje...). Slijedi sijaset međusobnih poruka sadržaja koji sam kasnije u nizu tekstova objavio oko motiva i dešavanja koja su prethodila ubistvu. Istovremeno i stvari koje nisu za javnost. 

Danima sam bio zaokupljen dostavljanjem informacija korisnih za istragu, no kako je vrijeme odmicalo navirala su sjećanja našeg drugovanja dugog 25 godine - još od zajedničkog studiranja i učenja policijskog posla koji nam je rat donio. Emocije su toliko eskalirale da sam tih prvih dana uspio napisati samo tekst oprosta sa kolegom.

Iz razloga vidljivih u daljem tekstu na dešavanja u PU Prijedor i komemoraciju nisam pomišljao otići, no sahrana se "podrazumjevala". Elem, tog dana bio sam psihički slomljen do nivoa izbjegavanja i tog čina posljednjeg oprosta - bar u smislu naše svetosavske tradicije. Posebice nakog krajnje neprimjerenog incidenta sa sahrane policajca Slađenka Tubina, posljednje na koju sam otišao kada su pokojne kolege u pitanju.

Mnogo sam pisao o diskriminaciji i torturi kakvu porodica i ja trpimo godinama - samo zato što je moj pristup radu bio prepreka kriminalizaciji policije i drugih organa krivičnog progona. No, one najbolnije stvari nikad pomenuo nisam ili ih posložio na ovakav način. Ponajviše jer se teško nosim sa spornim dešavanjima i najrađe bih "zaboravio" neke momente sopstvenog života. 

Pisao sam o sprovođenjima kroz zgradu PU Prijedor kao najopsasnijeg teroristu, o "posebnim procedurama" kakve sam decembra 2017. godine razjasnio tekstom Dodikovi “antiteroristi” i ukazao njihovu tragikomičnost. Pazite, diskriminaciju i nezakonitosti prema meni pravdaju mjerama koje sam lično osmislio i uveo u praksu MUP-a. 

No, kulminacija diskriminacije prema meni od strane načelnika Dalibora Ivanića i Sretoje Vujanovića nastupa novembra 2018. godine prilikom obilježavanja petogodišnjice vraćanja statusa CJB Prijedor (danas PU). Otjeran sam sa trotoara prekoputa pozorišta u kom se odvijala svečana akademija, nakon brutalnih uvreda i prijetnji koje mi je po ko zna koji puta uputio vječiti bodigard prijedorskih načelnika Danko Karanović. 

Veze, dominantno kriminalne, policajca Karanovića i ministra Dragana Lukača datiraju iz prijeratnog Bihaća, a nastavljene su do današnjeg dana. Tako je Karanović imao poseban zadatak da me u svakoj mogućoj prilici provocira, vrijeđa, maltretira i uopšte iritira radi izazivanja incidenta po kom bi me procesuirali i još bolje pritvorili radi eliminacije. 

Suđenje povodom tog incidenta posebno me je pogodilo jer zaista nisam mogao zamisliti do koje mjere su moje radne kolege spremne lagati u korist bitangi sa "visokim vezama". Ima sudski spis tako da je lako provjeriti moje navode, no tokom suđenja doznajem dotad mi nepoznatu dimenziju činjenja diskriminacije i kršenja materijalnog zakona.

U planovima obezbjeđenja policijskih i inih manifestacija nalagano je moje udaljavanje sa prostora okupljanja. U stvari sprečavanje ulaska u širi prostor javnih skupova. To saznajem na suđenju za prekršaj "ometanja" javne manifestacije. Samo zato što za načelnike Ivanića i Vujanovića ustav i zakoni ove zemlje ne važe, baš kao što za moju malenkost ne važe temeljna ljudska prava i slobode. Kažnjen sam 100 maraka što sam rekao da "nabijem na ku*ac ovakvu Republiku Srpsku".

Nakon ovog sramnog čina nisam pomišljao prilaziti prostoru javnih manifestacija, odnosno prihvatio sam nametnutu stvarnost po kojoj je policija privatna prćija raznih kriminalaca i moralnih nakaza. Zaključno sa tužilaštvima i sudovima kao kracima kriminalne hobotnice, iliti "javnim kućama" pravosudne prostitucije. U kojima policija i nadalje "je*e, a ne plaća". Bar Prijedorčani znaju o čemu govorim, pa ih čudi što se kćerke više policajaca neskriveno bave prostitucijom.

U datim okolnostima suđenja aprila 2019. godine strada naš kolega Slađenko Tubin. Ubi ga luda narkomančina. Po svijeti o zabrani prisustva manifestacijama nisam pomišljao na komemoraciju i druga dešavanja unutar PU Prijedor, ali sam na sahranu otišao. Tubina znam od rata, par godina smo zajedno radili i uvijek sam ga smatrao jednim od najboljih prijedorskih policajaca. I izvanrednog čovjeka!

Po izlasku sa groblja krenuo sam do obližnjeg puta, gdje me na raskrsnici dočekuje policajac Karanović sa već davno ustaljenim provokacijama. Nije došao na sahranu kolege, nego je dovezao načelnika i čekao ga pored službenog vozila, a čak ni takva tragedija za njega nije bila prepreka uobičajenih napada na mene. Nisam reagovao naprosto iz poštovanja prema činu kom sam prisustvovao.

Novi incident Karanović mi na ulici priređuje nakon tri meseca. Opet u prvi mah nisam reagovao, a ponajviše zbog svijesti da bitanga to čini po zadatku u cilju pokretanja novog momtiranog krivičnog postupka protiv mene. I usljed trajanja postupka za "pokušaj ubistva" načelnika Ivanića gdje bi kršenje mjera zabrane i ponavljanje sukoba sa policijom značilo automatsko pritvaranje.

Prethodno sam više puta u PU Prijedor podnosio prijave protiv Karanovića zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, odnosno zbog grubih kršenja pravila službe. Više puta sam tražio razgovor sa njegovim pretpostavljenima povodom sprečavanja takvih ponašanja ubuduće, ali nikad nisam primljen, niti je iskazana želja da se agonija prekine. Kako rekoh: Karanović je radio po zadatku!

Zato sam tom prilikom pokušao direktno razgovarati sa Dankom Karanovićem i to u objektu PU Prijedor - sve po protokolu. Jedino u čemu sam "uspio" bile su nove prijetnje ubistvom i "lomljenjem", te doista ogavne uvrede. Zato odlazim u prijedorsko tužilaštvo i podnosim prijavu na zapisnik (u hitnim situacijama) - apostrofirajući da je Karanović preko deceniju i po pripadnik grupa za organizovani kriminal koje sam kao inspektor svojevremeno istraživao.

Ponovo se moje prijavljivanje krivičnih djela tužilaštvu pokazuje kao kontraproduktivno, jer Karanović se "vadi" tvrdnjama kako sam ja njemu prijetio ubistvom. Reče da strahuje za svoj život i sigurnost porodice, šta najbolje pokazuje koliko nemoralan lažov je u pitanju. Ma identično onome šta su on i Ivanić 2016. godine uradili povodom moje tadašnje prijave tužilaštvu, koja postade "pokušaj ubistva" (vidi: DALIBORU IVANIĆU JAVNO: Mater ti jebem lažljivu!).

Znači, kada je moje prisustvo na sahrani kolegi Tubinu iskorišteno za nove sramne provikacije, kada su pređene posljdnje granice moralnosti, na sljedeći incident reagovao sam pokušajem suočavanja sa Karanovićem. Nakon što sam preko formalnih prijava utvrdio kako u PU Prijeor za njega hijerarhija ne važi. Od salve novih prijetnji i uvreda nisam uspio doći do riječi, a kamoli ostvariti zamisao u vidu razgovora.

Pored lažnog i montiranog krivičnog postupka Sretoja Vujanović protiv mene pokreće i disciplinsko gonjenje. I to nakon nastupanja zastare pokretanja disciplinskog postupka, pored niza drugih nezakonitosti o kojima sam pisao. Postupak je okončan, a Vujanović mi nije dostavio dokumentaciju o ranijim prijavama i obraćanima povodom Karanovića kao sredstava dokazivanja nevinosti i trpljenja višegodišnjeg maltretiranja.

U stvari disciplinski postupak nikad nije sproveden obzirom da na dokaznu fazu nismo mogli preći zbog kršenja pravila postupka od strane disciplinske komisije. Zato je veza sa sahranom kolege Tubina i kasnijeg incidenta ostala bukvalno nepoznata, a danas je otkrivam u kontekstu sahrane načelnika Bašića. Smatram da je proteklo dovoljno vremena za javno problematizovanje ovakvih stvari.

Znači, na komemoraciju pokojnom Bašiću pomislio nisam doći zbog pomenute zabrane prisustva javnim manifestacijama koje priređuje policija. Dovoljno jasno mi je pokazano kakve posljedice može povući samo pokušaj pristupanja mjestu komemoracije, a da na takvim tragedijama produkujem incidente nisam spreman. No, imao sam namjeru prisustvovati sahrani.

Elem, tog dana slabo sam "vladao sobom" i emocije su prosto eksplodirale. Isuviše toga se preplelo i na kraju nisam smogao snage izdržati taj čin. Posebice nisam bio siguran da mogu iskontrolisati sebe u odnosu na "centralne ličnosti" manifestacije - do mjere da pojedincima ne otkidam glave u bukvalnom smislu. Uskoro ide tekst o pozadini ubistva načelnika Bašića, pa će biti mnogo jasnije šta ovom prilikom pokušavam izraziti.

U domenu svjesnog promišljanja bilo je nezamislivo da će Radenko Bašić na takav način skončati život, a opet podsvjest je manifestovala nešto sasvim drugačije. Nemam predstavu koliko puta sam pokojnom Bašiću ukazivao da je njegov pristup radu opasan i kako to može tragično rezultirati. Nikog drugog ni približno nisam toliko upozoravao, šta ukazuje na bar podsvesno predosjećanje. 

Bašića nije bilo moguće uvjeriti da opasnost mnogo više prijeti iz naše redova, negoli sa ulice ili od klasičnog kriminala. Bezgranično je vjerovao u zakon i pravila službe, bez zrna zazora da su to tek puke floskule. Tapšali su ga po ramenu, govorili mu da samo nastavi u tom pravcu, a mjesecima skrivali informaciju da Dalibor Railić traži ubicu za "prijedorskog policajca" - čije ime i prezime nije trebalo izgovoriti. 

Sopstvena slična iskustva do sitnih detalja sam mu prenio i zato me je bolila činjenica da ništa shvatio nije, odnosno sve više je srljao u propast. Ne samo u sopstvenu, nego i u porodičnu tragediju. Elem, ako mu zaživotno nisam mogao pomoći ostaje mi borba za istinu i pravdu - od koje namam namjeru odustati. Šta se i vidi po mojim tekstovima.

U stvari objelodanjivanjem prednjih nikad ispričanih dešavanja pokušavam otvoriti jednu važnu dimenziju mog djelovanja. Posljedice diskriminacije i ciljnog presjecanja mojih veza sa službom snosimo i ja i čestiti policajci poput Bašića. Za mene se zna, no stradanje drugih trebalo bi poimati kao nešto opšte, svima nama zajedničko. 

Priznajem: mjesecima se preispitujem kako nisam blagovremeno prepoznao opasnost i istu konkretno otklonio. Jedan-dva neformalna razgovora dovoljna su bila za sprečavanje Bašićevog ubistva, radnji kakvih sam u prošlosti obavio ni sam nemam predstavu koliko. Jedan razgovor sa Daliborom Railićem bio je i više nego dovoljan za predupređivanje zločina, a da ne govorim o animiranju nekoliko mojih još uvijek aktivnih kolega. 

Mogao bih sad nabrajati desetine teških opasnosti otklonjenih tako što sam pojedinim akterima jednostvano saopštavao kako znam šta planiraju i kakve to posljedice nosi. Pobogu, istoj toj ekipi prije 15-ak godina kazao sam da znam kako ih "navlače" na moju likvidaciju i zaprijetio da ću ih jednostavno pobiti. Konkretno: da ću ih poslati kućama u mrtvačkim vrećama. U Prijedoru to nije nikakva tajna. 

Ovako odsječen od izvora informacija i sa nametnutim "operativnim nadzorom" nivoa teroriste taško mogu blagovremeno doznati kvalitetne informacije i otkloniti opasnost. Primjera radi, dvije međunarodno poznate kriminalne grupe "udaljio" sam od Pravde za Davida jednostavnim prosljeđivanjem poruka preko posrednika. 

Znaju vođe grupa čime ih mogu gadno udariti i najbolje je da se međusobno držimo na distanci. Pokazalo se sasvim dovoljnim za predupređivanje problema ili opasnosti. No, tako je kad blagovremeno imam potrebne informacije, a šta je u Bašićevom slučaju izostalo. Čijom krivicom? Ko je nametnuo ovakve nenormalne okolnosti? Sa kakvim ciljem?!

Borac prve kategorije i sin poginulog borca, profesionalac sa nebrojeno priznanja i pohvala tokom 25 godina rada u MUP-u po nekima predstavlja "opasnost" sa kakvom se služba obračunava kao da je terorista najgore vrste. Svima je odlično poznato da se umijem nositi sa najtežim izazovima i kako policija od mene može imati samo koristi. 

No, neki Lukač, Ivanić, Vujanović, Karanović i slični policiju tretiraju kao sredstvo svojih kriminalnih pobuda i interesa, pa sve čine u cilju sopstvenog nelegalnog bogaćenja. Ne birajući sredstva, niti hajući za posljedice, pa bile one u vidu ubistava načelnika poput Bašića. Čiju komemoraciju i sahranu su koristili za medijsku (samo)promociju i davanje lažnih obećanja.

Gdje je to "čišćenje sopstvenih redova" obećano prije pola godine? Dosad smo vidjeli hapšenje sitnog krimosa u liku Dejana Jurišića za kog cijeli Prijedor zna čime se bavi zadnjih aman deceniju. Zloupotrebljavajući policijsku značku. Jok, ovde je ideja stradanje načelnika Bašića prepustiti "zaboravu" kao i u desetinama ranijih žrtava organizovanog kriminala. Mislim na desetine žrtava samo sa prostora u nadležnosti PU Prijedor.

Vidio sam snimke komemoracije i sahrane načelnika Bašića i ko su bile "centralne ličnosti". Po mom ubjeđenju, zasnovanom na popriličnom fondu dokaza, ovde su dominirale glavešine direktno odgovorne za njegovo stradanje, tako da mi i nije bilo mjesto među njima. Ogromna većina prijedorskih policajaca su dobri i pošteni ljudi, ali takvi u ovako unakarađenim sistemima ponajviše stradaju. Za Vujanovića, uostalom, to nisu policajci, nego njegovi "radnici" kako opisah u nedavnom tekstu Je*anje matere po zakonu!.

Nema sreće kad 600 policajaca PU Prijedor ima prioritetan zadatak da progoni svog ratnog druga i radnog kolegu, a po "višoj sili" moraju okretati glave od onoga šta načelnici i inspektori rade sa Daliborom Railićem. U prostorijama za zadržavanje svojom krvi napisao sam "PRAVDA", a neka prijedorski policajci provjere je li u tim prostorijama minut proveo Aleksandar Miljatović, ubica načelnika Bašića, kada je uhapšen za oružanu otmicu počinjenu usred dana. Ili, koliko je u prostorijama za zadržavenje proveo Dalibor Railić - osim hapšenja koja je organizovao pokojni Bašić.

Možda im ovakve "provjere podataka" pomognu u shvatanju sopstvene ugroženosti i izbjegavanju egzekucija poput Bašićeve, odnosno u spoznaji za koga tačno i šta uopšte rade. To bi bio prvi korak nekakve samozaštite ili samopomoći u sve rizičnijem poslu koji su odabrali. Prevencija je mnogo bolja od odlazaka na sahrane stradalim kolegama - kakvih je u Prijedoru sve više. 

Neka iz PU Prijedor kažu koliko policajaca je umrlo od vraćanja "samostalnosti" iz novembra 2013. godine, pa da se javnost zaprepasti tim podatkom. Odlaze mladi ljudi i bez vidljivih bolesti, umiru na poslu, a ponajviše usljed strasnih okolnosti rada. Stresnih usljed nametanja uslova rada od strane "privatnih preduzetnika" postavljenih na čelne funkcije bez kompetencija, iskustva i zasluga. Idioti ubijaju ljude i bez ispaljenog metka!

Nastaviće se...







Primjedbe

  1. Kada ces napisati tekst o Damjanu i Drasku Jovičiću ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam ništa preko onoga sra je javnosri već poznato, a ako šta dodje svakako ću se "oglasiti"

      Izbriši
  2. Теби, Бориславе свака част! Обичан читалац овог блога једноставно не може ни замислити, кроз шта си све прошао и још увијек пролазиш...Искрено, ја не могу ни да схватим, а ни прихватим чињеницу, да је то заиста могуће?! И, да се све то дешава у Твојој, мојој, нашој Републици Српској. За шта смо то ратовали, гинули...?! Мојих 48 мјесеци ратовања минорно звучи јер, ти и након рата настављаш 25 и више година да и даље бијеш битку. Нек` те Бог и Правда чувају. Знаш и сам-да ниси више сам.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Nekako uvijek krećem od premise da prve redove u svakoj borbi trebaju zauzimati oni koji su za to adekvatno osposobljeni.Bio rat u pitanju ili borba protiv kriminala ne mogu se skrivati iza ljudi koji nemaju potrebne vještine, a kamoli iza nejači. Baš kao što ste vi četiri godine rizikovali život i svakojako se patili, a primarno kako bi sačuvali našu nejač. Ispoštovali ste vojničku zakletvu i žrtvovali sebe kao što su to naši preci vijekovima činili protiv svjetskih sila i okupatora. Majke rađaju vojnike, vojnici brane majke, žene, djecu, starine i drugu nejač. Tako je od postanka svijeta i zna se šta je čija uloga, pa i kad su mirnodopske prilike. Posebice kada bezbjednost štite oni koji su se za to školovali i ovladali potrebnim vještinama. Kriminalistika je humanistička nauka baš kao i medicina ili sociologija, a samo krajnje naivni ili lažljivi tvrde kako se profesionalci bave organizovanim i teškim kriminalom zbog lične koristi. Plata je ista i inspektoru koji radi sitne krađe i onom koji udara na najteže oblike kriminala. Drugo je kad pojedinci službene pozicije zloupotrebljavaju, no kad govorimo o poštenim inspektorima onda su ubjeđenja primarni motivi. Naprosto, baš kao i u ratu, prve redove zauzimaju oni koji vjeruju da im je tu mjesto, da odatle najviše doprinose zaštiti nejači. Bar ja tako poimam ono šta radim.

      Izbriši
    2. Opet sam sebi piše komentare i odgovara na njih ha ha ha

      Izbriši
  3. Koja kriminalna grupa je u pitanju bila koja je trebala da nesto mesetari sa pravdom za Davida i o cemu se tu radi?Ako moze pojasnjenje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Milakovici i braća Ćulum. Toliko o toj temi.

      Izbriši
    2. Boro , kakve veze imaju Milakovići i Ćulumi , koji se nikad u životu nisu vidjeli ? A šta bi mogli Milakovići izmešetariti sa Davorom i grupom za Davida , a nikad se u životu nisu vidjeli. Koliko znam ljudi su taj neljudski čin osudili u svojim komentarima.

      Izbriši
    3. Došao je Saša na trg sa pet-šest džipova, ono u svom maniru, nakon incidena sa Aleksandrom Gluvicem u Agapeu. Lafo je došao dati podršku, a u stvari da se dodvori Dodiku zastrašivanjem ljudi samom pojavi sa tolikom ekipom. Ljudi su se doista uplašili i odmah me pozvali. No, jedna kafa sa posrednikom bila je dovoljna da se više ne pojavljuju. Priča je malo duza i šira, ali nema potrebe vraćati se na nešto davno završeno.

      Izbriši
    4. Ma sere ko foka. Na kraju krajeva on je bio krtica vlasti u pravdi za Davida, i dobro je obavio zadatak mora se priznati, grupa više ne postoji

      Izbriši
    5. Boro , cijenim tvoj rad na borbi za istinu i jesi žrtva neopravdane policijske torture ali nekad pominješ neke ljude bespotrebno upravo kao sad . Imam uvid u situaciju preko posrijednika isto kao i ti i ovu priču ti sada iskrivljuješ ili su te slagali posrijednici. Svako normalan bi dao podršku ljudsku , ocu koji je izgubio sina na ovaj način i ljudima koji se bore da saznaju kako je njihovo dijete stradalo koje nije bilo kriminalac. On svakom političaru koji je na vlasti treba , više ljudi poštuju njega , nego prljave policijske značke koje umijesto da hapse narko dilere saradjuju sa njima .

      Izbriši
    6. Pa ja sam i nastupao isključivo sa pozicije pomoći i podrške, sve šta sam preduzeo bilo je uz saglasnost Davora. Čak u iznođenju stavova i mišljenja slijedio sam Davorove odluke, bez obzira kako ja na iste gledao, pošto je to bila njegova borba, a moje je bilo da pomažem u tome - kao i kod desetina i stotina hiljada drugih. Samoinicijativno sam nastupao samo kada je sigurnost ljudi na skupovima bila ugrožena, odnosno kada se nešto ticalo mojih prijatelja i saboraca. Tako sam Darku Ćulumu zaprijetio da ću mu doći kući ukoliko policija upotrijebi silu prema još nekom na skupovima . nakon onog skandaloznog napada na Brunu Batinića. Objavio sam tu reakciju, ali bez ovoga o prijetnji. Bilo je dovoljno da Ćulum zna šta više neću tolerisati i kakvoj se reakciji može nadati. Saša Milaković krenuo je sa perfidnom prijetnjom, no odlično znam njegove metode i to sam sasjekao nakon prvog pojavljivanja među PzD. Meni nije problem ispričati kompletna dešavanja i vjerujem da bi javnosti bila zanimljiva, no poenta je da je on - kao i Darko Ćulum - ispoštovao "džentlmenski sporazum" i nije primjereno sad prepričavati takve stvari. Pomenuo sam određena dešavanja, odgovorio na pitanje čitaocu i znam gdje je granica otkrivanja takvih stvari. Da se nekog bojim ne bih pominjao, a opet da se želim hvaliti ispričao bih kompletna dešavanja. Razumijem ljudsku znatiželju, no neke stvari nisu nimalo jednostavne i njihovo "raspakivanje" može proizvesti ozbiljne posljedice.

      Slažem se oko "uvida preko posrednika". U PzD su nekako doznali kako je sve ono sa braćom Ćulum i policijom farsa, te da će ih Lukač angažovati za razbijanje protesta. Kažem svima koji su me povodom toga kontaktirali da ne vjerujem u takvu mogućnost, no ipak sam sa više osoba popio kafu i kao "ispitivao" ima li takvih planova. Sa ciljem da Ćulumima prenesu šta se raspitujem, a u daljem da znam za "planove" ukoliko uopšte postoje. Jedna vrlo jednostavna prevencija, a oni odlično znaju čime ih sve imam udariti ukoliko "uđu u moju zonu". Baš kao što to znaju i Milakovići. Smiješno je da sam tolike godine radio takve poslove, a da nemam nikakvih aduta u rukavu kojima "kontrolišem igre".

      Poenta je da sam imao raznih ADUTA kojima bih nekakvim rezgovorom ili posrednim porukama uticao na Dugog i planove ubistva Bašića - koje bih upotrijebio da sam samo naslućivao konkretnu opesnost. Ili da u PU Prijedor nisu stvorili okolnosti pod kojima teško dolazim do kvalitetnih informacija i uopšte djelujem. No, ne znači da na kvalitetnu informaciju moram ja lično nešto uraditi. Imamo dosta drugova u službi kojima mogu dojaviti šta se dešava, pa da oni REAGUJU. Od toga da pokupe Dugog i odvedu u Banjaluku, te ga "istresu iz gaća" i objasne kako je to tek "predigra" onoga šta ga čeka ukoliko se Bašiću nešto desi, pa do toga da tim žandarmerije sedmicu danononoćno dežura na raskrsnici pored njegove kuće, a samo kako bi mu poslali "poruku" sa kim će se prvo suočiti ako uradi nešto takvo. Pobogu, nismo jednom namještali takva "dežurstva" ispred kuća pojedinaca sa konkretnim ciljem demonstracije sile. I to da dovedu tim žandarmerije iz Istočnog Sarajev ili Bijeljine. Vehabije iz Bratunca su bježale glavom bez obzira kada je na sličan način sprečavan njihov naum terorističkih akata. To je stvar rutine kada su pojedine moje kolege u pitanju. Nadam se da shvatate kako se borba sa kriminalom ne odvija samo unutar onoga šta se dostavlja tužilaštvu ili čak dokumentuje u službenim spisima policije, nego postoje i neke radnje koje po brojnim iskustvima daju učinak iako nikad nisu pravno ili stručno rastumačene. Ima tu milion trikova struke koji se prenose sa generacije na generaciju, ili to bar bilo u neko "moje" vrijeme.

      Izbriši
    7. Jako fin komentar bas si objasnio onako do srži

      Izbriši
    8. Nemoj sebi davati do važnosti pominjući Milakoviće , ti si nižerazredna liga za njih uvijek bio . Oni su državni projekat bezbednosti Srbije i RS .

      Izbriši
  4. Aj vise i i ti i basic, on je kao posten bio i radio svoj posao. Sta je radio sa ciganima sta je surovao, sta je radio sa zokom banovicem kriminlcem i samozvanim ubicom aj vise sjasi sa basicevog postenja. Pokoj mu dusi al kreten je bio pravi i nije bio za policuju ni da portir bude.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znamo mi sve to. Ajd više pusti boru psihića. Sad ovako sad onako. Obučen on, obrazovan on, prošao i ove i one reatne obuke...on i prijeti...ma sviranje kur.u. Loži narod i slaže genge a kuka na ovu državu. Ajd boro smiješ li se potući, kad si već prošao sve te obuke? Smiješ li licem u lice da sereš? Jebo vas boro budalaš.

      Izbriši
    2. Ostavi svoj broj telefona ti sto pljujes po zoki banovicu ako si mangup.

      Izbriši
    3. Ti hrabri si promašio blog hhhhhhhhhhhhaaaahhhhhhahaha koji ti je kurac taj zoka banovic

      Izbriši
    4. a joj izvini i si aj samozvani ubica i kriminalac zoka banovic...ajd krimi džimi ostavi svoj broj

      Izbriši
    5. Veze Bašića i Zoke Banovića nisu mi poznate, niti vjerujem u takav "spoj". Svakakve informacije o Zoki su kolale službom (posebnu u UKP), neka njegova karakteristična krivična djela znam, no znam i kako ga je Janjić "prevaspitavao" kada je glumio opasnu facu. Negdje 2013. godine imao sam ga aman "na tacni", a neka Voji Pelkiću zahvali što se izvukao. Sklonjen sam radi druge istrage, ali je Zoki dobro došlo. Zna on koje količine i gdje je tada prevozio.

      Izbriši
    6. Bašić je bio pošten policajac , što je rijetkost u PU Prijedor.

      Izbriši
    7. Mislis da je zoku banovica "prevaspitavao" zoka janjic ? Napisi nesto o tome, sta se desilo ? To su teme koje citaoce zanimaju

      Izbriši
    8. Ništa posebno. Banović je provocirao Zoku Janjića da je policijska drukara bez muda. Onda ga je Janjić zgrabio za vrat i nabio mu utoku u usta. Poslije toga Banović nije bio tako "junačan".

      Izbriši
    9. Pa jel Zoka Janjic toliko zajeban ? Ne izgleda tako uopste.

      Izbriši
    10. Naljutite ga kao Banović pa ćete vidjeti kakav je Janjic. Uostalom bilo je tu masa svjedoka i taj incident se dugo prepričavao.

      Izbriši
    11. I znaci Banovic podvijo rep ? A ovamo kad ga gledas i slusas don korleone

      Izbriši
  5. Ni sve budale nisu iste, mislim na ove sto pisu komentare. O mrtvima sve najbolje... da nekog ne doceka zlo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Budalo pa i sam pišeš komentare.

      Izbriši
    2. Pa budaletino kazem za ove sto pljuju po mrtvima. Citaj malo bolje, a kad vec ne kontas onda bolje da se i ne oglasavas!!!!

      Izbriši
    3. Morao sam se oglasiti. Jer si baš budala, a govoriš o budalama koji komentarišu. Nepismena budalo! Stavio si tačku na kraju rećenice, pa si nastavio novu rečenicu o mrtvima sve najbolje. Kao da niko ne zna za tu floskulu. Da o mrtvima sve najbolje. I hitler je mrtav. Budaletino.

      Izbriši
  6. Laka Vam crna zemlja !

    OdgovoriIzbriši
  7. Imas li sta napisati o Ići Banovicevom poslodavcu bio je nekad u Prijedoru

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Misliš na "Iću"? Vjeruj kada bih Ići i Zoki Gitari pokazao samo ono službene dokumentacije o njihovom kriminalu sta imam kod sebe POPADALI BI U NESVIJEST. Sanjati nisu mogli koliko temeljito smo ih radili i koliko znamo. I onda je vrh policije ili politike odlučio da nas makne sa tih poslova, a postavi kriminalce poput Ilića, Lubure i sve re zločinačke svite. I danas smo yu gdje jesmo, ali dokaze kako smo nekad radili niko ne može uništiti, a što ja objavim možda rri odsto onoba sra znam druga je srvar. Nikad kriminalci sa ulice nisu bili problem ove zemlje, nego bitange u politici i institucijama.

      Izbriši
  8. Prva stvar, navod "ovog za naše prostore nepojmljivog zločina." je epska glupost "velikog stručnjaka" a podsjetiću samo na ubistvo Željka Markovića načelnika CJB Srpsko Sarajevo koji je imao veću funkciju nego Bašić. Druga stvar, ti si za Bašića ovde na blogu pisao da je nesposobnjaković, prozivao ga je odgovoran za drogu u policijskoj stanici u Prijedoru, da ga je ministar Lukač abolirao odgovornosti. I onda kad je ubijen on ti je odjednom dragi kolega, savladale te emocije i ogromne gluposti pa sve do ovog teksta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno tako, ako se buniš mogu ostaviti sliku cjelog teksta gdje si se "ispisao" po pokojnom Basicu !

      Izbriši
    2. Slusaj boro..U Bosni imaš 9 policijskih agencija...Ako si posten bio i radio fer,imao si Sipu ili Dkp..mogao si bilo gde otici da radis.Nego nisi uspio jebene bombase rijesiti sto su bacali bombe na vjerske objekte po prijedoru a kamali nesto krupnije

      Izbriši
    3. 😂😂😂 kakav si ti debil, Boro je institucija

      Izbriši
    4. Meni ćete pričati o ubistvima policijskih načelnika od prije 20 i više godina? Meni koji sam bio na licu mjesta i ključne stvari gledao svojim očima ili radio na istragama? Meni koji sam o tim ubistvima objavio desetine rekstova i otkrio javnosti potpuno nepoznate detalje? Meni koji se za isrinu i pravdu o ubisrvima ih kolega borim godinama? To što neko nije čitao moje tekstove o tim zločinima, ili što ne zna sta sam radio, samo je njegov problem. Oko Bašića postoje dešavanja koja nisam otkrio dok je bio živ i sad o mrtvom nikad ih neću otkriti izvan kruga ljudi koji su sa tim desavanjima upoznati. Bez obzira da li se svađali ili razgovarali kao braća suština je uvijek bila ista , različito smo poimali i kriminal i službu, odnosno način rada i dešavanja, ali to su bili samo pogledi na struku i veze nisu imali sa našim privatnim odnosima. Znaju naše kolege koliko puta smo se gadno posvađali oko nekog posla, a onda bih uradio po njegovom iako sam mislio potpuno drugačije. Neki su dobili batine, neki su privođeni i saslusavani, nekima sam prijetio da ću ih kroz zid unijeti u drugu kancelariju, a samo zato što smo nastupali kao služba u kojoj je Bašić bio šef i njegova je morala biti zadnja ja, njehob autoritet bio je neosporan. Pred sbima drugima, a kad smo sami gori zemlja od naših različitih mišljenja. KAKO SAM NAUČEN DA RADIM I TAKO SAM RADIO, a nisam bio kao ovi klosari sto su Dugom Railiću govorili kako ih Bašić rjera da ga hapse i čak prodavali izjave svjedoka. To je bila razlika koji Bašić nikad nije shvatio i zato je glavu izgubio.

      Izbriši
    5. Ovaj što reče da sam se mogao zaposliti u neku drugu agenciju treba znati da su krivični postupak protiv mene razvlačli preko pet godina tokom kog nisam mogao nigdje dobiti posao, pa čak ni emigrirati radi preživljavanja pošto bi raspisali medjunarodnu potjernicu. Pisao sam o tim problemima samo sto svako misli da zna najbolje iako se nije potrudio doznati istinu.

      Izbriši
    6. Koji oblik kriminala je vezivan za Iću i Zorana Banovića zvanog gitara ? Pojasni citaocima zasto Zoka ima nadimak gitara i gdje zavrsila "Pamela" Ićina lutkuca iz Prijedora

      Izbriši
    7. Aj ne prosipaj demagogiju. Zato što si na tim slučajevima radio ti i tebi slični "stručanjaci" zato se i dan danas ne zna ko je ubio Markovića, Srđana Kneževića, Mauzera (naručilac) i tako redom

      Izbriši
    8. Boro ti je kao inspektor kao zvezda i partizan u evropi uvjek su tu ali gube ili za malo ili zbog sudija, tako je i sa Borom on posalje Milakovicu poruku preko posrednika i onda ovaj ne smije vise na "pravdu" za Davida, on ima dokaze za Iću i Zoku Banovica gitaru i jos sve druge ali se na kraju uvjek zavrsi sa ALI i za malo. Ludaku jedan cuti ne provaljuj se da si ti olicenje postenja ne bi ti "dokazi" skupljali prasinu nego i AKO nesto imas cekas kao kurva, kučka pod brankovim mostom ne bi li ti iko od njih dosao pa ponudijo cifru. Ali neces docekati jer ti ljudi o kojima ti pises kupuju vrh drzave a ne ojebine i trecerazredne inspektore koji rade po kasabama od gradova. Ica je u Prijedoru bio na "moranje" covjek se zakleo da ce biti uz bolesnu majku dok ne umre a zena potegla 3 godine pod opakom bolescu. Icu prijedor zanima kao lanjski snijeg inace rijec je o covjeku koji ima sirom njemacke javne kuce i lezi na parama a u prijedoru dok je bio imao je vozni park od oko 500.000 € covjek ugladjen i kulturan da ne bi neko pomislijo kad tako pises da je on u Prijedor dosao "uzimati" pare on pare ima zadnjih 30 godina azoka banovic gitara je njegova desna ruka u vodjenju tih poslova, Ića ga je upoznao i zagotivijo dok je Zoka bio u izgnanstvu nakon lupanja stare kuglane. Niko ne spori da su ti ljudi sa one strane zakone ali to da ti duvas u ćurliku i pises basne kao sad je Ića radio poslove po Prijedoru pa ti bi stao u kraj ALI kao zajebase te. Cuti mame ti ne provaljuj se vise

      Izbriši
    9. Sve te likove sto si nabrojao su pickin dim, ispadose vece mudonje i likovi nego Bilbija i takvi... A svi znaju da je Boro bio inspektorcina, to.sto je mozda tebe otresao pa ga sad pljujes je tvoj problem

      Izbriši
    10. Niko mene otresao nikad nije, a pogotovo Boro. O cemu pricas pod mudonja onaj ko je udario vise ljudi sakom u glavu ili onaj ko je zaradio milione u kriminalu ? Ako pricamo o ovom prvom svakako da je Bili jak decko a ako pricamo o drugo Ića je toliko zaradio i toliko ima u kesu da to nece niko iz Prijedora dostici ni blizu za covjeka svaki dan radi minimum 30 zena u njemackoj a sad ako znas da tamo jedna danas zaradi minimum 500 € u tom poslu onda te samo mogu pitati sta mislis gdje je ko u toj racunici ? Jer mudonje udju u kriminal samo radi para i niceg drugog i za mene je u toj prici momcina ko vise zaradi love i onaj ko ima bolji stil zivota, Ića koliko je do sada dao na odjecu mjeri se u jedno minimum 5 stanova u Prijedoru a da ne komentarisemo vozni park. E tako stvari stoje stari u toj prici...posto cesto boravim u nhemackoj znam sta i kako je po pitanju Iće nisam covjekov obozavalac ali sto je istina istina je a ti ako mislis da svako ko negativno komentarise boru ima veze sa prijedorskim supom onda se vidi koliko si inteligentan

      Izbriši
    11. Vidim da se pojavio jedan dobro obavješten lik - koji meni "drži predavanja" o Ići i sličnima. Šta taj čovjek danas radi pojma nemam, niti me to zanima. Kad me je zanimalo kao profesionalca ono šta sam doznavao to je ostalo zadokumentovano. No, kako bi neka pitanja razjasnili navešću dvije stvari.

      Prva, te "žene" koje je Ića držao radile su u klubovima pod nazivom "Paradizo", gdje je Ića bio suvlasnik tek do nekih 20%, a mogo više je para stizalo od droge koju je Gitara vozio tamo u onom narandžastom džipu. Na drogi sam ga "imao na tacni" kako sam prednje naveo i pao bi zasigurno, a to što nije neka zahvali Voji Pelkiću i mom premještanju sa organizovanog kriminala zbog sprečavanja istrage farmakomafije. Ukoliko je gospodin tako dobro obavješten kako tvrdi onda mu je ovih par navoda dovoljno da zaključi kako ne pričam napamet.

      To je što se tiče međunarodnog kriminala, no možemo malo i oko prijedorskih dešavanja. Zna Marko Pavić odlično ko je zapalio vikendice, njegovu i Mućkovu, pa još napisao "ustaše". Zna čijeg kuma je zavalio za pare i ko mu je organizovao paljevinu i ko je istu direktno izvršio. Baš kao što zna i policija. Ja na tome radio nisam, ali znam šta se desilo.

      Mogao bih nabrajati još ovakvih primjera, no onima koji su upućeni i ovo je dovoljno za ocjenu koliko sam ja bio upućen dok sam radio te likove. Da ne pričam koliko su bili upućeni oni iznad mene, poput našeg tadašnjeg načelnika Kostreševića, koji je objedinjavao i naše informacije i one od njemačke i austrijske policije. I tu dolazimo do problema koji ljudi ne razumiju povodom aktuelnih međunarodnih istraga. Dok traje međunarodna istraga ne možete samostalno uraditi ništa, bez obzira što su vam dokazi nekad nadohvat ruke. Moćnije zemlje određuju kad će se nešto "presjeći" i kako će se istražne radnje sprovesti.

      Mi smo dobili slobodu tek kad je završeno oko "međunarodnog vrbovanja radi prostitucije", gdje je međunarodna istraga trajala preko godine, a onda se dogodilo da naše bitange razbile kompletnu strukturu borbe protiv organizovanog kriminala, počevši od mene, da bi na naše pozicije doveli Darka Ilića, Luburu, Mikanovića i svu tu svitu za koju znamo čime se godinama bavila.

      Eto danas vidite gdje se nalazi mali Jurišić, pa vi sad meni objasnite koliko je logično da mene udalje sa organizovanog kriminala, a takve ostave na tim poslovima? I to nakon što smo razmatrali opciju da ih odreda pohapsimo nakon hapšenja banjalučkih inspektora, kada smo definitivno znali da ovi naši sve rade sa Radulovićem i Stijakom? Pobogu, Goran Mikanović nije se mogao vratiti u prijedorsku policiju dok mene nisu eliminisali, a onda ni razviti ovu priču sa Dugim Railićem.

      Uskoro ide više tekstova o prijedorskoj mafiji sa stvarima koje nikad ranije nisam pominjao, pa će mnoge stvari biti jasnije. I mnogi neće mirno spavati. To sam svakako planirao, već sam započeo tu priču sa objavljivanjem dokumenata, pa ćemo sa istom nastaviti, a posebno jer vidim da vas to zanima.

      Izbriši
    12. Posten komentar jer si priznao da sam dobro obavjesten sto je tacno a i nisi nista demantovao od gore napisanog zato sto je sve u slovo istina. Jedino me cudi da 20 % od milijonskog posla komentarises kao "tek 20%" a i sam znas da Ića na tih "tek" 20% mazne godisnje par milijona jer za neupucene Paradizo je lanac javnih kuca sa preko 200 legalno zaposlenih zena u Njemackoj i Austriji pa vi izracunajte kad u jednom danu cca 170 zena kasira po zeni cca od 700 do 1000 € dodjemu na cifru dnevnu od minimum 50.000 € od kojih Ića ima "tek" 20% a Zoka Banovic gutara dali je sta vozio i ako je ostaje pod onim sto je dokazano i procesuirano dakle jedno VELIKO NISTA sem ako ne slusas "tuzijoce i inspektore" iz maestra i intermeca e onda se za sve ima saznanje i dokaz ALI opet neko nije dao ili nije htjeo i tako u krug. Ziv bio Boro i samo napred muti vodu ko ga jebe neka se cese onaj koga zasvrbi

      Izbriši
    13. To je rekao ironicno doktore

      Izbriši
    14. Hvala sto si me prosvetlio bravaru

      Izbriši
    15. Ja govorim o vremenu prije desetak godina kada je Ića ulazio u poslove Paradizo noćnih lokala i to mnogo više marihuanom negoli kurvama. On je u Prijedoru živio mirno i jako malo se znalo za njega, za razliku kada dođe u Sarajevo gdje je važio za vrlo uticajnu facu. Govorim o vremenu dok je Ćelo Delalić bio živ, a Zika Turković na slobodi, sve sa Keljemendijem, Radončićem i Izetbegovićem kao "glavešinama. Mnogo prije negoli su odlučili kontrolu prepustiti Naseru Oriću. Sarajlije su mnogo bolje znale ko je Ića od Prijedorčana. Šta je kasnije postigao i koliko zarađuje mene ne zanima jer to više nije moj posao.

      Ja "ratujem" sa pokvarenim bitangama u unstitucijama i državnim organima koji stoje iza organizovanog kriminala, a posebno sam fokusiran na one koji su mi na pravdi boga uništili i karijeru i život. Nikad nisam lagao da nešto činim "za narod" ili šta znam koga kao političari i drugi muljatori. To što ovako kroz komentare ili teme dođemo do nekih ljudi nije mi "drago" jer ako o nekom od njih odlučim pisati biće u tekstovima, umjesto u komentarima. Opet, nastojim ispoštovati čitaoce i odgovarati na pitanja ili napisati ponešto o osobama koje pominju.

      Izbriši
  9. A Drljača i Mauna nosaju zvezdice.Do juce nisu znali osnovna pravila sluzbe.Ovaj toboze komandir u Ostroj luci...Boro mogao si ti u Sipu...setices se ti mene kroz pricu...nekad smo radili zajedno.Ziv bio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakve zvezdice mauna nosa on nije znao potpisati se

      Izbriši
    2. Nigdje nisam mogao zaposliti se jer svuda traže uvjerenje da se ne vodi krivični postupak, a moj su upravo zbog toga razvukli preko pet godina. I još nije okončan. Uostalom, ja sam bio zaposlen u MUP-u, ali privremeno udaljen i to nezakonito. Napuštanjem tog statusa izgubio bih sva prava, a u igri je par stotina hiljada maraka štete. O pomenutim kolegama ne bih raspravljao - OSIM da su u pitanju pošteni policajci. Koliko je ko stručan meni nikad nije bilo bitno, a posebno ako nisu uključeni u ozbiljan kriminal. Za ovu dvojicu nikad nisam čuo da su petljali sa kriminalom, niti da su s služili kakvim nečasnim stvarima. Naprotiv, zapamtio sam ih kao pristojne i dobre ljude, bar po mojim aršinima i onim šta sam znao, a nikad mi nisu bili nešto bitni da bih se njima bavio.

      Izbriši
  10. Sve bi ih Boriša pohapsio ali mu bilo sladje da uzme neku markicu da predmeti ne skupljaju prašinu . Nikakav je naš Boriša bio inspektor, sve istrage koje je on vodio bile su nepotpune i na osnovu i nivou kafanskih priča , bolje da ih nije ni vodio .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najpotpuniji komentar na blogu ! Sve se svodilo na to da Borisa ispije kafu u maestru malo naculi usi naslusa se poluistina i onda na osnovu toga "prodaje" pamet

      Izbriši
    2. Ko zna da sam uzeo jednu marku povodom neke istrage neka napiše slobodno, a ima i policiju i tužilaštvo da to prijavi. Da takve posavjetujem: prijava se može podnijeti i anonimno. Što se tiče stručnosti najbolje govore pravosnažne sudske presude, a ponajviše okrućnih sudova i Suda BiH pošto sam najviše radio organizovani i teški kriminal kakav je u njihovoj nadležnosti. U kriminalistici se smatra "vrhom vrhova" dokazivanje ubistva bez leša, a ja sam to dva puta uspio - kod taksiste Zrnića i kod Doris Bajilo. U nekim normalnim zemljama takve predmete proučavali bi na studijama kriminalistike i prava, a kod nas ljudski život ne vrijedi ništa - jer smo takav narod kom do ničeg stalo nije. Nego da pitam: jesu li kafanske priče kada policija uništi DNK tragove koje sam izuzeo sa volana i mjenjača auta mog tadašnjeg načelnika Gorana Mikanovića, nakon što je pregazio (smrtno) Dragoslava Egeljića i pobjegaosa lica mjesta? Uskoro ću ponovo pisati o tom događaju sa navođenjem ženske koja je vozila auto i čiji DNK trago vi su morali biti uništeni kako bi Mikanov kum preuzeo saobraćajku na sebe i bio "kažnjen" sa tri mjeseca zatvora, odnosno platio 4 500 maraka.

      Pa, je li kafanska priča kada policija uništi DNK i trgove krvi na odjeći počinioca silovanja i ubistva Jerine Bilbija od prije 20 godina? Hajde što sam našao počinioca, nego sam našao i radno odjelo sa tragovima krvi, gdje je preliminarno utvrđeno da se DNK poklapa, ali da Tuzla nema opreme do daljeg potvrđivanja identiteta. No, ostalo je dovoljno biološkog materijala za dalje vještačenja - dok nisu namjerno kontaminirali dokaze. I danas se manijak slobodno šeta nakon što je onako zvjerski silovao i zadavio staricu od preko 70 godina.

      Treba li da nabrajam desetine i desetine "kafanskih priča" o ubistvima naših sugrađana koji Prijedorčanima očigledni ništa nisu značili. Godinama sam se borio za istinu i pravdu oko više ni sam ne znam koliko stradanja, a nešto nisam vidio da je neko stao uz mene. Vidjeli ste kakvu bitku smo vodili u Banjaluci povodom ubistva Davida Dragičevića, a zašto se ništa slično nije dogodilo u Prijedoru iako imamo masu nerješenih ubistava u kojima je policija činila teške nezakonitosti? Jesam li ja bio ovoliko ili onoliko uspješan jeste do mene, ali je i do mojih sugrađana - takvih kakvi jesu. Dvije decenije ja gledam kako se "ponosni" Prijedorčani bukvalno klanjaju raznim zločincima i šljamu najgore vrste iako znaju šta su činili i kakvi su. Nije problem što ćute i ne reaguju na stradanja sugrađana, nego što se ulizuju ubicama, silovateljima, zelenašima, dilerima droge... a ponajviše kriminalčinama u policijskim uniformama. Slobodno vi iznosite mišljenja o meni, ali malo i sebe pogledajte u ogledalo.

      Izbriši
  11. To si u pravu 100 % masa grada prijedora je kriva kurčina, nema tu ni Č od čojstva vecim delo zato sto je ta mladja populacija otisla trbuhom za kruhom a vecim delo i zbog toga sto se grad naselio izbeglicama PROTIV KOJIH NEMAM APSOLUTNO NISTA ali hocu da kazem da niko ne postuje i ceni svoju kucu i grad od onoga ko je tu rodjen i odrastao emocije su cudo. Jel Mikanov kum onaj ograniceni Nikola mislim Guskic prezime

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste. Uvukao ga je kum tada u mnogo gadne poslove, no kasnije sam vidio da se momak povukao, majstoriše sa ocem i mislim da je danas sasvim OK. Bar koliko ja vidim, a odavno mi nije bitan da bih se za njega zanimao.

      Izbriši
  12. Hoces da kazes da je Pavic nekog zavalio za kes pa mu onda neko potpalio vikendicu tj. I muckovu ? Cini mi se da insuiniras da je to Gitara odradio

    OdgovoriIzbriši
  13. "Dvije decenije ja gledam kako se "ponosni" Prijedorčani bukvalno klanjaju raznim zločincima i šljamu najgore vrste iako znaju šta su činili i kakvi su. Nije problem što ćute i ne reaguju na stradanja sugrađana, nego što se ulizuju ubicama, silovateljima, zelenašima, dilerima droge... a ponajviše kriminalčinama u policijskim uniformama. Slobodno vi iznosite mišljenja o meni, ali malo i sebe pogledajte u ogledalo."
    Napokon istina..kapa dole 👏 👏 👏 👏

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)