Sa zločinačkom policijom pregovora nema! (FOTO, VIDEO)

Prekosutra me čeka novo privođenje u davno privatizovanu i po zlu poznatu prijedorsku policiju. Javno psovanje majke načelniku Ivaniću jesam počinio, ali povodom njegovih teških krivičnih djela koja sad prezentujem video dokazima. Pritom, tek se zagrijavam za konačni obračun!


borislav radovanovic blog

Tekstom DALIBORU IVANIĆU JAVNO: Mater ti jebem lažljivu! očigledno sam uspio privući pažnju prozvanih policijskih moćnika. Ekspresno mi je uručen poziv da se 4. oktrobra javim u policiju radi "prikupljanja potrebnih obavještanja" o tom tekstu. Nije mi jasno kako planiraju "prikupljati obavještenja" o nečemu šta je napisano, osim ako ne misle da im naglas čitam sadržaj. Znam koliko imaju polupismenih policajaca, pa da me takav zahtjev ne bi začudio.

U pozivu su napomenuli da mogu biti priveden u slučaju neodazivanja na poziv, a to što je poziv nezakonito sačinjen valjda se podrazumjeva. Znate, pod "razlogom pozivanja" navodi se prekršaj ili krivično djelo u vezi kog se službena radnja realizuje, a posebice kako bi se pozvana osoba adekvtno pripremila. Primjera radi kako bi pozvano lice moglo procjeniti potrebu angažovanja branioca ili ponijeti sa sobom dokaze kojima raspolaže. Kakav poziv je meni uručen vidite sa donje fotografije.


borislav radovanovic blog

U posjedu sam par stotina materijalnih dokaza krivičnih djela koja su na moju štetu počinili opsovani načelnik Dalibor Ivanić, njegov jednako kriminalizovani nasljednik na čeku PU Prijedor Sretoja Vujanović i capo di tutti capi ministar Dragan Lukač, a ponajviše u formi dokumenata. Elem, ne zovu me kao oštećenog i bivšeg kolegu za kog svaki prijedorski policajac zna da je postradao samo zato što je posao inspektora radio zakonito i profesionalno. Baš kao što znaju koliko puta su ovakva "pozivanja" zloupotrebljena za krivična djela na moju štetu. 

Odazvaću se na poziv i bez prijetnje privođenjem, a ponajviše kako bih saznao ko je naredio ovu novu zloupotrebu policije. Pa da i toj bitangi u narednom tekstu je*em mater kao i Ivaniću. I javno molim da se bitanga ne krije iza policajaca koji redovito "izvršavaju naređenja", a ne smiju kazati ko je nalogodavac. Jadna je policija koja slijepim izvršavanjem hirova moćnika gazi kako lično tako i dostojanstvo struke. 

Nemam predstavu koliko puta su ovakva "naivna pozivanja" rezultirala hapšenjima, zatvaranjima, zadržavanjima (sjekao sam se česmom zbog toga), pa sve do lažnih prijava i montiranih krivičnih, prekršajnih ili disciplinskih postupaka. Odbili su odgovoriti na moj upit o broju inicijativa za pokretanje disciplinskih postupaka i tako onemogućili da se prijavim za Ginisovu knjigu rekorda u toj kategoriji. I bez toga zasigurno sam najviše puta disciplinski gonjeni zaposleni na globalnom nivou.

Elem, kako mi sutra valja naglas čitati sopstveni tekst nepismenim policajcima ili izbjegavati zamke novog nezakonitog hapšenja, "discipline" koju godinama usavršavam, odlučio sam video materijalom potkrijepiti razloge psovanja majke načelnika Dalibora Ivanića. Koja ga je "vaspitala" tako pokvarenog i lažljivog. Bilo paradoksalno ili ne, ali krivična djela vajnog načelnika Ivanića dokazujem snimkama sa sjednica Narodne skupštine i rada anketnog odbora tog tijela.

Na početku snimka vidjećete kako ministar Lukač pokazuje dokumenta iz krivičnog postupka protiv mene, pa moju medicinsku dokumentaciju, sve do raznih drugih nezakonito pribavljenih sadržaja. Spornu dokumentaciju ministar je dostavio ili omogućavao njeno snimanje raznim medijima i masovno je eksploatisana u javnom diskursu.

Dalibor Ivanić je grubo zloupotrebio službeni položaj na način da je iz krivičnih i drugih spisa kopirao dokumente i dostavio ih ministru, a u zajedničkom cilju njihovog objelodanjivanja. Ko smije dokumente iz krivičnog postupka kopirati i tako zloupotrebljavati? To da nečiju medicinsku dokumentaciju dajete drugima ili objelodanite nezamislivo je i strogo kažnjivo, ali za Lukača i Ivanića ustav i zakoni nikad nisu važili, šta vidimo sa snimaka iz Narodne skupštine koje objavljujem samo kao djelić onoga šta se doista dešavalo.

U okviru prijave ubistva Davida Dragičevića protiv Lukača i Ivanića procesno sam obradio ova krivična djela, sa apostrofiranjem da se kompletna dokumentacija kojom je ministar onako mahao nalazi kod Davora Dragičevića. Moja koleginica iz anketnog odbora sve šta joj je ministar tada NEZAKONITO dao dostavila je Davoru Dragičeviću, koji je to po našem dogovoru čuvao dok te dokaze ne zatraže iz tužilaštva. Kako danas stvari stoje predmet se nalazi u Tužilaštvu BiH!



Pored zloupotreba dokumentacije na gornjem video DOKAZU vidite kakve gnusne laži o meni izgovara ministar Dragan Lukač. Kakav crni pokušaj ubistva, kakav pištolj, kakve bolesti...??? Jedan jedini ministrov navod na sjednicama i odboru nije istinit, šta dokazuje službena dokumentacija predmeta iz kojih je Ivanić uzimao šta je njemu odgovaralo. Uostalom, mnoge lažne navode u tim dokumentima lično je potpisao. 

Odlično je Lukač znao šta je istina od onoga dobijenog od Ivanića i samo zato je odbio odgovarati na moja pitanja. Zloupotrebom prisluškivanja znao je da ću ga suočiti sa tom famoznom optužnicom i činjenicom da na njoj piše "ugrožavanje sigurnosti" verbalnom prijetnjom. Odnosno dokazom njegovih laži o "pokušaju ubistva". Pa da će biti suočen sa potvrdom o razduživanju službenog pištolja devet mjeseci prije tog incidenta, a pošto sam raspoređen na radno mjesto državnog službenika - pravnika (koji ne duže oružje). 

Najgora po ministra bila su ta "tri liječenja na psihijatriji", odnosno suočavanja sa dokazima da su me režimske bitande Radislav Jovičić i Dragan Lukač dva puta prinudili na ispitivanja radne sposobnosti za poslove inspektora u kliničkim uslovima. Dva puta po 16 dana proveo sam na psihijatriji kako bi me ljekari posmatrali u takvim uslovima i procjenili jesam li sposoban za poslove inspektora. U slučaju odbijanja takvog zahtjeva poslodavca propisan je prekid radnog odnosa.

Pazite, 2014. godine prošao sam vanredni ljekarski pregled uz to famozno krliničko ispitivanje i dostavio uvjerenje da sam sposoban za poslove kriminalističkog inspektora. Nepunih pola godine nakon toga Dalibor Ivanić ponovo pokreće vanredni ljekarski postupak iako je imao prethodnu odluku nadležnog medicinskog tijela, te falsifikovanjem dokumentacije i zloupotrebama moći nad ljekarima ishoduje moje upućivanje na bolovanje sa umanjivanjem plate 30 odsto. Opterećen kreditima do pola plate "liječio" me je sa manje od 200 maraka mjesečnih primanja preko sedam mjeseci.

Drugi zločinački čin vidi se iz dva montirana/lažna disciplinska postupka protiv mene, upravo po matrici iz prethodne godine hulje i ljudskog nesoja Radislava Jovičića. Lukač i Ivanić te 2015. godine ponavljaju identične radnje kakve su činjene povodom moje prve reakcije na zataškavanje milionski teškog organizovanog kriminala na štetu Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO). Po njima nije "normalan" inspektor koji odbija odustati od istrage sa koje je nezakonito udaljen i kako bi se prikrio organizovani kriminal njihovih intimusa.

Pismenim zahtjevom za prijem na službeni razgovor oko stopiranja istrage kriminala na štetu FZO obratio sam se ministru Jovičiću i nakon dva dana pokrenut je vanredni ljekarski postupak ispitivanja jesam li normalan kad potežem takve stvari, sa dva montirana i teško nezakonita disciplinska postupka pride. Brojna krivična djela ministar Jovičić i njegovi slugani počinili su u tim postupcima, ali jedino šta su od ljekara dobili jeste da sam osoba izrazito visoke inteligencije.

Kada je Dodik ovu bitangu otjerao iz MUP-a, nakon 15 mjeseci zataškavanja ovog kriminala obratio sam se zahtjevom za prijem novom ministru Lukaču. Identično sam tražio da mi ministar objasni zašto je stopirana istraga tako teškog organizovanog kriminala. I gledaj "čuda" opet nakon samo dva dana upućuju me na vanredni ljekarski pregled i pokreću dva disciplinska postupka. Napisao sam Lukaču kako odustajem od zahtjeva za službeni razgovor jer je ovim radnjama pokazao koliko poštuje zakone i pravila struke.

Znači, Lukačev problem bio je u vidu suočavanja sa mojim obraćanjima ministrima povodom pomenutog kriminala na štetu FZO i drugom vezanom službenom dokumentacijom. Valjalo je Lukaču pred anketnim odborom i kamerama odgovoriti: od čega su me tačno "liječili" on i Ivanić? Od toga što sam zakonito i profesionalno radio svoj posao, zato što nisam pristao na obustavu istrage koju sam pokrenuo kao inspektor za organizovani kriminal - dok me završetku iste nisu spriječili nezakonitom promjenom radnog mjesta.

Trebam li uopšte pominjati kakva pitanja sam Lukaču pripremio oko zataškavanja ubistva Davida Dragičevića. Znao je odlično šta ga čeka pošto je "tihim signalom" slušao šta mu spremam, gdje sam znao da prisluškuje i namjerno ga sluđivao oko saslušanja. Zato je planirao izazvati incident i napustiti skupštinu prije mog ispitivanja, gdje smo mu donekle doskočili da je morao saslušati 5-6 pitanja sa kraja gornjeg snimka, na kakva nije morao odgovarati.

Hoćemo li danas provjeriti šta je tužilačka bitanga Mladen Mitrović uradio sa dokazima kriminala na štetu FZO koje sam početno prikupio ili sa tim predmetom uopšte? Možda da provjerimo za koga nakon penzionisanja radi bitanga Danko Karanović? Gledaj "čuda" - jedan od ključnih kriminalaca koji su FZO pokrali falsifikovanim receptima kum je Dalibora Ivanića. Karanović kod istog radi kao vozač i tjelohranitelj! I svi oni su "ugledni pripadnici policije", a ja sam presuđivani kriminalac, luđak i nezaposleni novinar sa 40 godina penzijskog staža - bez prava na penziju. 

Pročitajte tekst sa gornjeg linka kako ne bih ponavljao kakva krivična djela su Lukač i Ivanić počinili na moju štetu mimo današnjih navoda. No, ovde se držim sutrašnjeg "prikupljanja obavještenja" i dokaza koje vidite na video klipu sa mog Youtube kanala. Tek slijede tekstovi o dešavanjima kakve nikad pomenuo nisam, pa neka narod ocijeni u kojim okolnostima sam dobio otkaz u MUP-u. Zbog tih javnosti nepoznatih dešavanja tek će ljudi shvatiti moje gađenje prema policiji i zašto kažem da se nikad ne bih vratio na taj posao. 

Zapamtite, istina je samo jedna, a kao iskusan kriminalista potrudio sam se u prikupljanju dokaza onoga šta procesno i javno tvrdim. Nisam lažljivo đubre poput Lukača, Ivanića, Vujanovića, Karanovića i sličnih! Vidite koliko Lukač mantra o mom zdravstvenom stanju, a u rješenju o otkazu naveo je da sam potpuno zdrav. Znate, bolesnog radnika poslodavac nema pravo otpustiti. Shvatate poentu.

Porodicu i mene godinama drže u statusu socijalne bijede računajući da će me na taj način slomiti. Koliko su u tome uspješni pokazaće naredni period i gadan javni okršaj koji im pripremam. Sačekao sam da prođu ovi đavolji izbori tokom kojih nema smisla pokretati išta van te teme. Sad ćemo nastaviti sa našim davno započetim ratom u kom sa zločincima i svim njihovim slugama pregovora nema. Ili pukovnik ili pokojnik.

 



Primjedbe

  1. Boro sta se dogadja na izborima ? Ima li mućki

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pusti izbore vidiš da Boro svoju muku muči.

      Izbriši
  2. Boro, poštujem tvoje pisanje, sagledavanje društvene stvarnosti i tvoje stručne kvalitete, ali nisi trebao ovako postupati i psovati, bilo ko da je u pitanju. To ti ne priliči ni u kom pogledu. Ovo shvati kao dobronamjerni savjet.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro legendo, samo jako ... ništa oni tebi ne mogu ti si pun znanja i zakona . Zaslužili su sve redom da im psuješ , i dalje diluju , truju dijecu ... ti se boriš za kruh , dok oni za luksuzne kuće i stanove .

      Izbriši
    2. Osuđen sam za psovke i prijetnje koje nisam izrekao, a onda je tome dodan nepostojeći "pokušaj ubistva" i presuđeno mi je u Skupšini. Problem je samo što dokazi i sudski spisi govore u prilog moje nevinosti, a ja znam kako se incidentima najbrže dolazi do suočavanja sa istinom. Ili incidentima produkujem nove progone unutar kojih bar u sudskim spisima ostanu zabilježeni dokazi kriminala i progona koji trpim. Kada jednog dana objavim detaljnu i potpunu istinu mnogima će uši biti crvene i to ponajviše zbog dokaza koje ne mogu sakriti ili uništiti.

      Izbriši
  3. Vjeruj mi Boro vratice Bog i dobro i zlo. Sve na svoje dodje samo treba vremena,niko nece ostati nekaznjen na ovaj ili onaj nacin. Tebi sve dobro i nedaj na sebe. I ne izbacuj vise ove slike Mikanovica, povraca mi se kad ga vidim!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Istina može biti samo jedna, a najbolje je kad je zasnovana na dokazima.

      Izbriši
  4. Boro apostrofiraj elem. sta se desavalo juce,nocas ko pobjedi u ovoj mucki, sto pohapsise narod u novom gradu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste ljudi naporni Boro ima svojih problema! I ti sad pišeš ko je uhapšen u Novom Gradu

      Izbriši
    2. Pustio sam "uvodnu objavu" dešavanja na izborima i sad ćemo to polako širiti. Oko Novog Grada čekam više informacija, no moram otkriti da sam glasao za Vojina Mitrovića. Za Emira Reku, ovaj prijedorski "Potkozarki pokret" i nekakav RE-BALANS (ako sam dobro zapamtio pošto nikad nisam čuo za tog subjekta).

      Izbriši
  5. Nesto mi se cini da si ti autor ovih komentara prednjih pa se sad malo pravis pametan. Ali iskopace tebe Boro da si u misijoj rupi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam li ja "autor" kad na blogu stoji par desetina gnusnih uvreda na moj račun?

      Izbriši
  6. Za tebe se ne treba praviti pametan.Čovjek piše kako ga je policija pozvala na saslušanje a pametnjakovići navali sa pitanjima o izborima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Pratim izborna dešavanja, a već sam objavio prvi tekst na tu temu i slijede vrlo zanimljive informacije.

      Izbriši
  7. Spakovace tebe Boro polako samo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To što sam 15 godina izdržao bitku sa kriminalizovanim vrhom policije i pravosuđa meni je više nego dovoljno, pa sad me mogu i "spakovati". Ja sam se sa svojim životom "oprostio" davne 1991. godine u Hrvatskoj i svaki dan poslije toga doživljavam POKLONOM. Kako ono piše u podnožju spomenika Matiji Gupcu: "Boj se onog ko je viko bez golema mrijet jada"?

      Izbriši
  8. Glebor Žuborić05. 10. 2022. 07:19

    Tako su i meni ukrali lične podatke, i to sljedeći policijski službenici iz Banja Luke:
    - Babić M, stariji čovjek sa plavim očima
    - Dalibor Tešić
    - Malijević Dejan
    - Trivunović Milenko
    a sve pod dirigentskom palicom određene inspektorice Mirjanić, žene nižeg rasta, srednjih godina i krupnije građe, zaposlene u policijskoj stanici Obilićevo i sa radnim mjestom u kancelariji 503. Pomoć je imala od svog intimnog partnera mršave građe i mlađih godina, te Đukića D., čimpanze i batinaša kojeg zove po potrebi.

    I ja sam dobio falsifikovani poziv na informativni razgovor gdje je nedostajao razlog, ali mi je usmeno rečeno da se radi o "plakatiranju".

    Uvidom u zakonsku materiju, prije svega Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima, te Zakon o zaštiti ličnih podataka, otkrio sam da policijski službenici ne smiju prikupljati lične podatke bez razloga i bez zakonskog osnova. To uključuje i postavljanje kamera preko kojih se snimaju registarske tablice vozilâ.

    Shodno tome, više ne nosim dokumente sa sobom, ne odgovaram na pitanja policijskih službenika ničim osim sa "nemam komentara" i prelijepio sam tablice svog auta izolir trakom da bih sačuvao svoje lične podatke. Pozivam sve građane koji misle svojom glavom da mi se pridruže u BOJKOTU RADA MAFIJE koja je pustila korijenje u sve institucije Republike Srpske, a pogotovo policiju.

    Krajnje je vrijeme da se smrvi u prah reputacija svih policijskih službenika, tužilaca i sudija koji misle da mogu spavati na poslu dok mafija nesmetano rovari po Republici Srpskoj. Bez reputacije gube legitimitet i samo im ostaje gola sila.

    OdgovoriIzbriši
  9. Samo reci kad je bojkot i izlazimo. Napravite nesto da se skupi narod a ne samo da pisu u prazno... ja prvi dolazim

    OdgovoriIzbriši
  10. Ajmo redom Boro ti nisi izlazio is restorana hraneci se na racun kriminalaca to si ista ko ovi. I ostao bio isti da vas mikan ne izjeba sviju a pa to si prodavao informacije svima imo si cjenovnik cjenovnik.icemo prvo o radnim kolegama kako se zove onaj Rumeni boxer brace marina,I ovaj roker muzicka oni ti naj vise smrde. Ako im uzmu znacki bolje da camcem za Srbiju idu,jel ovi ce cjepati sad bas.Uplakani Karan kad rece sjesace se zadnje poruke a nema sta mu nije radio isimijavo posto je ista udario po njegovim informantima.al karan nijegladan para sino on to 50 100km.poprilicno Reagan,al cujem da vuce bjelo to nije dobro sa zujicem I to su uzimali od dugog,kreno malo lizati ko drasko kotaras.sad svaki vikend rasirenih zjenica.tu se super portir onaj dobro zamaskirao,Odsjeko mu Milan krila cim su krenuli talasati a I sad njegova roba se snjita preko Mike isto drogirani non stop mislim na stupara.Bobo dot se javno hvalio kako je gudrom napravio lovu .ovaj Jurisecv beat ful gas prodavao bilo isto dugo in natrpao.e sad mangupi Bili veze hema sa gudrom al voli se puci take da je par puts ovog startovao imas imam ne platinum da mu pokaze gdje my je mjestu najvradje bi ga potrgao al zna bilo mu je recent nediraj ga.Isto take ovaj vec pripremao mupaljevinu bombu u konobi par puts reko da ce mu jebati majku sta on glumi,zenica se sonja lisica on gore djoku bleak puni nece da ima postal sa svima pa ti Maj cece I dolazi u problem nekom proda nekom ne ko ga zagalami da I dzabe oce I muriju platinum sve samo da se ne robija Raus samo jos nije osmeko djecu od drugara. Tomo ga prvo uzeo pod svoje

    OdgovoriIzbriši
  11. Onda Jurisic Raus je Naj vise smekao u prijedoru sitno krupno imo neko bjeloo dok je dugi otresao smece bilo onda svi poceli pricati milakovici ciste seebi Prosto ovi kodeksni nista gudra dali su mu crveni Dali.da se vratimo Bori na super krimosa dugog par stvari pa sve ce biti Jasno boro nema gotvi jel je isto jedom kovertu uzeo preko javora ili hapinog starog.i Vidio oce sve uvaliti.Covjek klasicni kompleksas,uzeti momica koji ima iskustva Ali gulp ko kurca kad ga dignu pjesma ma ide samo vice sve su znali vec Mada nevjerujem
    al nevjerujem da je vise od 20.000km uzeo da ubijje isto smekercinu Pravu I trovaca djece.u tome vec je bilo duzan pola a ovaj proklet bolesno pa da preklopi.to za smita my je moglo proci bal gluperdi.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ajmo dalje čovjek se javno hvalio kako ih plaća jedeš njih čak je znao prepricati šta se u vrhu priča o njima odnosno bl.Nije to prvi slučaj rada da uzmu jednog koji im s vremena na vrijeme daje rezultate stima ljude ako nema koga onda prvog do sebe.Tako ovi momci bez zuba što su se družili sa njim i bili fasciniran bili bi sledeći matijaš digao auto u zrakr radio dobro tad.u 35 počeo guziti tu naj naj gore bilo.svi mi sve izjebali...

    OdgovoriIzbriši
  13. Tvrdis više puta da su iz supa dali zeleno svetlo da se ubije pošten i častan čovjek...Prva stvar gdje su izgubili kontrolu na njima je napad na smitha to je toliko prosto za rijesiti mikan lukav kad su nas
    Nafatalili smitha da ne ispadne da ih štiti kreću akciju da smit ih navlacii napravi sastanak 200 300g žutog koje su mu do tad prodavali.bjes i revolta da te neko sprema 5 10 godina robije normalno da se kažnjava na ulici.Nego oni rade naj gluplji stvar izofirase i sebe i ove koji su im dojavili svaki imalo pametniji inspektor bi to zaustavio a smit dobio kakao e onda dolaze kao opasni kako su ga osjetili .Koliko je sve komickomicno smit izvučen dere se u bolnici ko sad Smeka...Bašić im udari presing racije opada posao na pola.Vanja se pogubio ide za ovog voziti robu pusti ga niz vodu.rasplet opet inteligencija nadje ubicu što oće pucati čovjek dva puta pucao dva puta pao i sve priznaje.u sredini sistemima takvi odma se uklanjajjtvrdio je da ih ima snimljene kako daje pare.ako nije na bijelom malo zatalasao.rijec na rijec sve staje na ovom.jurisic popio par hajnekena nosio koverte i čak sve i jedan taj što je rekao pao zna sve u detalj ali ih je zatekao zato što ih je imao u šaci.poruka mladima to su sve obične pučke koje su pjevale gdje su stigle.aima i mangupa čast izuzecima što ne zakopaste to na vrijeme. Droga napravila ljude u miševe Boro motaj kablove gasi bolg

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)