"PRAVDA ZA DAVIDA": Čekamo li Dodikovu "presudu" Lepiru i (zvuči nevjerovatno!) LUKAČU?


Piše: Borislav Radovanović

Nešto se sprema. Milorad Dodik se pojavljuje u skupštini, pa jednako misteriozno odlazi. Zasigurno nije došao da sluša uvodno izlaganje Branislava Borenovića, tako da se prilično osnovano možemo nadati njegovom povratku. Kakvu "presudu" je donio najvjerovatnije ćemo čuti od njega lično. Nemojte se začuditi da pored Lepira i vajni ministar Dragan Lukač bude "osuđen po kratkom postupku".



Da budem iskren nemam predstavu šta se dešava, ali mi intuicija "vrišti". I vjerujem kako nisam jedini. Mislim da su pauze od strane opozicije tražene samo kako bi se poremetio "zamišljeni raspored" Dodika, vlade i skupštinske većine. Time je poremećena zamisao da, odmah nakon uvodnog Borenovićevog izlaganja, riječ zatraži (i noramlno dobije) predsjednik. Nakon toga parlamentarna rasprava išla bi u pravcu koji je očigledno zamišljen i spram onoga šta je Milorad Dodik "presudio". 

Razumljivo je da svi nestrpljivo čekamo da doznamo kakav marifetluk je ovoga puta smišljen, ali treba i "našoj strani" dati vremena da se konsoliduje i pripremi za ono šta slijedi. Mislim da uvijek treba biti iskren i pošteno saopštiti kako "PRAVDA ZA DAVIDA" stoji na manje-više istim zaključcima kakve je predložio i Anketni odbor. Zna se i ko će takve zaključke podržati, pa da se ne lažemo prema kome u ovom trenutku gajimo veće "simpatije".

Elem, osvjedočeni "velemajstor marifetluka" Dodik je nešto smislio i u to ne treba imati nikakve sumnje. Sa te strane ne treba nas začuditi da i skupštinska većina odjednom bude na "našoj strani". Kako to izvesti?  Vrlo jednostavno: predsjednik se obrati parlamentu i ispolji ustavnu obavezu "očuvanja jedinstva" entiteta i građana. Normalno, prema već najavljenim indikatorima, sva odgovornost biće svaljena na tužilaštvo. I to ono tužilaštvo za koje "svi znaju" da je pod uticajem američke i britanske ambasade (kako reče Drago Kalabić). 

U stvari ovde je sasvim izvjestan scenarij: da će Dodik predložiti narodnim poslanicima izglasavanje nekakvog nepovjerenja prema banjalučkom okružnom tužilaštvu, pa čak i traženja smjena. Normalno, za realizaciju tog zadatka zadužiće predstavnike Republike Srpske u državnim institucijama (dakle Savez za promjene). Elem, ostaće upamćeno da se ipak predsjednik "prvi osokolio" napasti na  otuđeno, samobitno i kriminalizovano pravosuđe.

Nakon toga uslijediće (sasvim izvjesno) odbijanje izvještaja Borenovićevog Anketnog odbora, ali i PRIJEDLOG ZAKLJUČKA protiv kakvog teško da će opozicija moći glasati, a da sačuva "patriotizam" i opšti interes. Ponavljam, nemam predstavu šta slijedi, ali nekako volim iznositi pretpostavke, pa ih prepustiti "sudu javnosti". Zato i pišem ovaj tekst tokom skupštinske pauze.

Znači, poprilično sam uvjeren da će se Milorad Dodik ipak obratiti narodnim poslanicima i lično im saopštiti "presudu". To će odrediti dalji tok rasprave, odluka i zaključaka. Elem, u svemu ovome ipak nešto "nedostaje", nešto se "valja iza brda". Eto biću iskren do kraja: ne bi me iznenadilo da "predsjednik države i partije" ZATRAŽI I INSTITUCIONALNU ODGOVORNOST SA NIVOA MUP-a. 

Danas Dragan Lukač nije u poziciji Dodiku prijetiti da će ga "skinuti, onako kako ga je i postavio", odnosno, taman je u poziciji za "hladnu osvetu". To bi, vjerovali ili ne, bila KONSTRUKCIJA kakva Miloradu Dodiku odgovara u svakom mogućem pogledu. Hoće li se materijalizovati  doznaćemo vrlo brzo. 

Primjedbe

  1. Миле је сав ''посвећен'' опстанку на власти, јер свака драстична промјена(мирна револуција), избацича би сво смеће и додикове мочваре и радованове хоботнице, и довело до катарзе не само Републике Србске,него вјероватно цијелог региона, то би боо пораз ретроградних преживљених структура, кпјима је он Миле данас коловођа!?

    OdgovoriIzbriši
  2. Počelo je, Bogu hvala. Ko će koga, vidjet'če mo. Treba i tužilaštvo i MUP "pročistiti" od Lukačevih ljudi (ubica).

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je suludo. Ako ima ista istine neko mora da putuje. U protivnom da dokaze svoju ispravnost. Videco koje ko do kraja ili ce se zataskati kao i do sada sto je bilo

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)