Velika pobjeda "DAVIDOVE REPUBLIKE"


Piše: Borislav Radovanović

Aktuelna skupštinska dešavanja kod građana nepotrebno produkuju frustracije. Mi, u "PRAVDI ZA DAVIDA", danas proglašavamo još jednu veliku pobjedu naše borbe za istinu i pravdu. I, normalno, pripremamo se za subotu -  veličanstveni praznik "DAVIDOVE REPUBLIKE"!
Je li se danas u parlamentu dogodilo nešto neočekivano? Čemu emocije? Četrdeset i koliko pojedinaca odlučilo je svjesno i voljno skočiti u "septičku jamu", da smrde jednako kao i onih dvanaest bitangi čije smjene smo javno zatražili. Baš kako smo i obećali: samo ćemo proširiti spisak onih kojima građani više nikad neće obezbjeđivati primanja i privilegije. Kojima uvodimo građanske sankcije! Zato tu temu ostavljamo za naredne dane.

Danas je Davor Dragičević objelodanio da je Okružno tužilaštvo Banja Luka donijelo naredbu o sprovođenju istrage za krivično djelo "Ubistvo" nad našim Davidom. Šta to tačno znači? Sad Želimir Lepir nema obavezu napisati preko dvije hiljade obavještenja savjesnim građanima o tome da neće sprovesti istragu po njihovim prijavama. No, i dalje je u pravnoj obavezi napisati jednako toliko obavještenja u slučaju obustavljanja istrage. Zar neko misli da je Davor mjesecima nosio prijave u tužilaštvo zato što nije imao preča posla?

Silne gluposti koje su građani danima slušali od "stručnjaka", gledaj samo tragedije, koji donose zakone i kontrolišu zakonitost u radu nižih institucija najbolje je da naprosto zaborave. Jedino je Adam Šukalo kvaliteno objasnio kako parlament može izraziti "osnov sumnje" da je nad Davidom počinjeno ubistvo i usvajanjem izvještaja čak i formalno prijaviti takvo krivično djelo. Pa svaki naš savjesni građanin za podnošenje validne prijave "Ubistva" ispoljioje  "osnov sumnje" da je to krivično djelo doista počinjeno. U "PRAVDI ZA DAVIDA" odlično znamo na čemu smo zasnovali unificirane obrasce prijave, a što pojedinci sa kupljenim diplomama nešto nisu razumjeli samo je njihov problem.

Elem, nad našim Davidom je počinjeno "Teško ubistvo", gdje je zaprijećeno onih teških 45 godina robijanja. I tu opciju smo Davor i ja svojom prijavom ZACEMENTIRALI! U prijavi smo dali "osnov sumnje" da je takvo djelo počinjeno, a sad je tek pitanje pravnih tehnikalija kako promijeniti pravnu kvalifikaciju u teži oblik počinjenja. Da li ćemo to postići dogovorom ili eliminacijom pojedinaca iz krivičnog postupka biće ubrzo poznato, ali Teško ubistvo je neminovnost. Imaće pojedinci 45 godina vremena da izučavaju pravo i shvate zašto su osuđeni.

I da jednom završimo sa tim "osnovom sumnje". Znate li šta piše u tužilačkoj naredbi? Pa da je tužilaštvo utvrdilo "osnov sumnje" i ništa preko toga. Tek u optužnici tužilaštvo je obavezno koristiti termin "osnovana sumnja". Znači, sve u svemu Želimir Lepir i Dalibor Vrećo ovom naredbom i blažom kvalifikacijom samo pokušavaju još malo pripomoći osumnjičenima i saučesnicima. I neće to još dugo moći činiti. Dovoljno su im pomogli ovolikim odugovlačenjem kvaziistrage!

Dakle, ovo šta se danas dogodilo je rezultat istrajnosti Suzane i Davora, te svih onih koji 100 dana kontinuirano stoje na Davidovom trgu i daju im podršku. Baš kao što to čine i naši saborci diljem zemlje, regiona i svijeta. Hej, znate li koliko je 100 dana? Kakva volja i vjera je tu ispoljena?! To je ono šta je Lepira i Vreću primoralo da krivični spis premjeste u odgovarajući registar. Svako ko kaže drugačije neka to potkrijepi dokazima i činjenicama. Baš čekamo da ih čujemo.

Ovde moramo biti kristalno jasni. Prvo smo građanskim aktivizmom javno razorili sve laži i manipulacije kojima su bitange pokušale prikriti zločin. Potom smo načinili pravni presedan nezabilježen u istoriji - preko 2 000 savjesnih građana podnijelo je prijave za isto krivično djelo (da nije bilo Davorovog razumijevanja za službenice pisarnice presedan bi bio mnogo brojčaniji). Na kraju smo DOKAZALI da nećemo odustati od našeg "osnova sumnje" koliko god to bude trebalo! 

I, očekivano, Lepir je bio primiran povući jedini potez kojim koliko-toliko čuva sopstvenu kožu od odgovornosti. Sad mu nema povratka! Nije bilo lako, ali one minimalne pretpostavke krivičnog gonjenja su stvorene i sad dolazi na red još jedna dimenzija djelovanja zajednice "PRAVDA ZA DAVIDA". Riječ je o hvale vrijednom, kontinuiranom i strpljivom prikupljanju dokaza i činjenica, gdje će doći vrijeme kad ćemo pojedine najzaslužnije ISTRAŽITELJE i javno pohvaliti. Ima tu i osoba koje se nisu javno eksponirale, a dale su nemjerljiv doprinos u našoj borbi.

Sa te strane treba apostrofirati i rad Anketnog odbora, gdje je opet prikupljeno mnoštvo korisnih dokaza, činjenica i saznanja. Misle "smrdljivci" da odbijanje usvajanja izvještaja Anketnog odbora nešto znači. Opet griješe. Svih pet članova Odbora (nikad ne isključujem Dragu Kalabića) predložićemo kao svjedoke, i to svjedoke koji će tužilaštvu predati mnoštvo konkretnih dokaza i samog zločina i nezakonitosti onih koji su ovaj zločin pokušali prikriti. Davno je objelodanjeno zašto je naše djelovanje u Anketnom odboru bilo važno za dalje procesno postupanje, a sad će to biti i plastično pokazano.

Da ne daljimo (ima dana za objave): danas je "PRAVDA ZA DAVIDA" izvojevala pobjedu u smislu da smo ispunili onaj početni Suzanin i Davorov zahtjev - da organi krivičnog gonjenja pokrenu istragu. Trebalo je 100 dana teške borbe, ali je svakom našem saborcu srce ispunjeno ponosom. Današnji dan motiviše nas da se borimo još 1 000 dana, ali pobjeda će biti naša.

Elem, naša naredna veličanstvena pobjeda stiže za koji dan. Opet ćemo veličanstvenim skupom pokazati i ko smo i šta smo. Pokazaćemo neljudima ko su LJUDI! U stvari svima ćemo pokazati kakvi su temelji nečeg šta se usuđujemo nazvati "DAVIDOVA REPUBLIKA". To je jedna nova "republika" koja nema granica, nema glavnog grada i vladu, pa čak ni ustava ili poreza. Ta "DAVIDOVA REPUBLIKA" ima nešto šta druge republike, države, unije i šta već nemaju, a to se naziva LJUDSKA SOLIDARNOST. To se naziva ČOVJEČNOST! To su temelji na kojima namjeravamo graditi našu budućnost.

Sjetite se Davorovih  nebrojeno puta izgovorenih riječi: "Mi i vi više nećemo živjeti zajedno!". Da bi to i materijalizovali stvaramo "DAVIDOVU REPUBLIKU", a koja je istovremeno i Dženanova, i Nikolina i Denisova i... Baš kao i do sada: mirno i dostojanstveno mi ćemo graditi svoj SVIJET, a svakom je na volju da nam se pridruži. Ili, da ostane zarobljen u okovima laži, prevara, zločina, bezumlja...
Primjedbe

 1. Najprije pohvala Radovanovicu,a onda i cestitke za inteligentno navodjenje procesa do ovoga momenta.Takodjer pohvala i cestitke za hrabro objelodanjivanje bezakonja i njihovih aktera u ovome procesu.Vijerujem da je ovo iniciujalna aktivnost na rijesavanju i predhodnih ubistava i njihovih izvrsilaca i nalogodavaca.Srdacno i sa iskrenim postovanjem! Zoran Veselinovic

  OdgovoriIzbriši
 2. Čestitam svima iz grupe ovu prvu i največu pobjedu. Sve sada dolazi u obzir i pored podmetanja lažnih svjedoka od strane tužioca. Naprijed u nove pobjede, neka nas sreča prati i Bog čuva!

  OdgovoriIzbriši
 3. Svaka Vam čast gosp. Radovanoviću na objavljenom tekstu. Ja sam majka Nikole Đurovića kojeg ovde pominjete. Već 7 godina se borim pravnim putem da prava istina o ubistvu moga ugleda svjetlost dana - bezuspješno. Nikolu je ubio Stanislav Čađo, tadašnji ministar MUP-a, a piodmetnut i potkupljen je Radinković Nenad, koji je za ovu mafiju švercovao oružje. Naravno ni dana nije odležao u zatvoru jer mu nije oduzet ni jedan dokumnet, tako da je nastavio šverc oružjem. Ova mafija na Francuskoj granici ima svog carinika kojem je naređeno da obavijesti francusku policiju kad isti dolazi, tako je tamo i uhapšen da ne bi ovde rekao istinu. U međuvremenu kada je pušten iz zatvora u Francuskoj, slobodno se "šetao" Evropom, dolazio ovde, stekao državljanstvo Srbije i dobio i njihov pasoš. Ja više ne znam kako da se borim za istinu. Dodik neće da me primi naravno, jer je i on saučesnik, i svjestan je da ako se dozna prava istina, ruši se sve u RS. Saučesnici su tadašnji ministar zdravstva Škrbić, tužiteljka Petković, Rajko Vasić, Darko Ilić, Lepir, Čubri i još dosta njih. Muž me napustio u najtežem momentu sa ljubavnicom, psihički me mučio, nije mi dao ni da jedem. To je Darko Đurović. Dajte mi savjet kako da se borim, na koji način više? Škrbić je Čađu odvezao helikopterom na VMA tada, njega sam uspjela pronaći i usred klafića pred ljudima sam mu to sve rekla, sve što sam imala. Ni jednom jedinom rječju to nije negirao, jer imamo nažalost, zajedničkog prijatelja na VMA koji je tada tamo bio doktor. Znači sve traje od 2011.te. Šta više da radim ne znam, jer i danas nakon što objavim na FB ili u grupi Pravda za Davida, dobijam prijetnje. Prije 7 dana mi je neko pokušao provaliti u stan, u 15 do 12 po noći. Znači, kulminacija svega. Imate li neki savjet? S poštovanjem, Aleksandra Đurović, Nikolina majka

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja se samo plasim da ce lucifer sa svojih par pjesama pod satorom toplom pivom i masnom prasetinom sve ovo dosad zacementirat.

  OdgovoriIzbriši
 5. Поздрављам храброг и божјом вољом надахнутог свјетлоноше и носиоца бакље
  на путу избављења из таме!!!
  Живеоо БОРИСЛАВЕ!!!
  Поздрављам библиског горостаса и мисионара за част, правду истину и слободу , против ганистера, хулигана
  и Иродијадиног накота који се већма намножио и земљу опоганио.
  Живеооо ДАВОРЕ!!!
  Поздрављам ДУШУ СВЕТЕ ЖРТВЕ
  која је покренула МИСИОНАРСКИ СВЕТИ ЧИН ПРЕОБРАЖЕЊА човечанства и крилима светох анђела мира и љубави заљихала васколики простор од истока до запада.
  ДУША ТВОЈА БИЋЕ СЛАВЉЕНА НА ЗЕМЉИ -“ДУША СВЕТОГ ДАВИДА”
  Живео безсмртни ДАВИД!!!!

  OdgovoriIzbriši
 6. Пуна подршка за сутрашњи СветоИвањски САБОР АПОСТОЛА

  МИОДРАГ НЕРИЋ (Романија)

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

MEGA-AFERA: Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra (FOTO)

RASKRINKAVANJE LAŽOVA VUKANOVIĆA: Ivan Begić je prodao svoj porno snimak (FOTO)

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

SUROVA ISTINA: Po pozivu ministra Lukača stavljen sam na "crnu listu" BN TV! (VIDEO)

OVO NISTE VIDJELI: Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača (VIDEO, FOTO)