"PRAVDA ZA DAVIDA": Apel RTRS, SRNA i ATV - prekinite kampanju ugrožavanja naše djece!

„PRAVDA ZA DAVIDA“

GRAĐANI
MEDIJI

JAVNO SAOPŠTENJE

Zajednica “PRAVDA ZA DAVIDA” poziva odgovorna lica Radio-televizije RS-e (RTRS), Novinske agencije RS-e (SRNA), Alternativne televizije (ATV) i sličnih medija da prekinu kampanju bezobzirnog ugrožavanja sigurnosti zajednice i naših okupljanja. Posebno apostrofiramo činjenicu da su u pitanju porodična okupljanja sa velikim prisustvom djece, a šta je njihovim novinarima odlično poznato, tako da objavljivanjem pojedinih sadržaja prozvani mediji produkuju posebno teške opasnosti. 


Javnost može vrlo lako procijeniti da li su neistinite, manipulativne i negativne objave RTRS, SRNA, ATV i sličnih medija rezultirale otvorenim prijetnjama “snajperisanjem” (krivično djelo). Međutim, kad bi prijavljivali sve prijeteće objave i saznanja o ugroženosti policija bi morala formirati posebnu upravu za bavljenje samo takvim slučajevima.

Sa te pozicije otvoreno pitamo: čime smo produkovali medijsku satanizaciju kojoj smo nesporno izloženi? Za preko stotinu dana naših neformalnih okupljanja nije registrovan ni najmanji incident. Na dva velika skupa, odobrena od nadležnih organa, sa ukupno uveliko preko 20 000 prisutnih, pokazali smo dostojanstvo nezabilježeno na ovim prostorima. I to su prozvani mediji prezentovali kao ugrožavanje Republike Srpske, kao neprijateljsko-subverzivno djelovanje, čak organizovano od stranih obavještajnih službi. Takvo spinovanje očekivano rezultira prijetnjama i ugrožavanjima.

Koliko RTRS, SRNA, ATV i slični mediji djeluju profesionalno vidimo iz samo jedne činjenice. U proteklih preko tri mjeseca objavili su na stotine neistinitih i ugrožavajućih sadržaja protiv “PRAVDE ZA DAVIDA” i istaknutih aktivista ili simpatizera, a nijednom, apsolutno nijednom, nije ispoštovan elementarni princip novinarstva – traženje odgovora druge strane.

Sve teže u Banjaluci nalaze “analitičare” i “dušebrižnike”, pa ih traže stotinama kilometara daleko. Vidimo svakodnevno ko sve i kako komentariše djelovanje naše zajednice sa očigledno izrečenim lažima i neprijateljskim stavovima. Zar je toliko teško ispoštovati prozvane i objaviti odgovor?

Odlično smo u “PRAVDI ZA DAVIDA” svjesni šta režimski mediji čine posljednjih dana, nakon našeg veličanstvenog skupa u Banjaluci. Pripremaju javnost za nezakonito i nasilno sprečavanje naših daljih okupljanja, a sve u sprezi sa ministrom Draganom Lukačom, kom ovakvo spinovanje treba za njegov naum da upotrijebi silu nad građanima. Zato i naša djeca postaju “opasni teroristi” za koje će se pobrinuti specijalna policija. Međutim, mi ostajemo gdje jesmo i postojano čekamo ono šta nam zločinci, ubice i njihovi jataci pripremaju.


„PRAVDA ZA DAVIDA“


Primjedbe

  1. Tako je i Milosevic pravio kontra demonstracije pred kraj karijere.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)