VREĆINE "UMOTVORINE": Po nalogu Lukača udario na Davora, Vaskovića i mene


Piše: Borislav Radovanović

Tužilac Dalibor Vrećo je, napokon(!), odlučio realizovati davno dobijeni Lukačov nalog da za saslušanje Davora Dragičevića, Slobodana Vaskovića i moje malnekosti. Jedva sam dočekao poziv i dao izjavu kakva će Vreći zasigurno "uljepšati dan".



Nebrojeno puta čuli smo javna kukumakanja ministra Lukača oko toga da tužilaštvo odbija po njegovom prijedlogu saslušati Davora Dragičevića i "dva blogera". Nisam siguran da li je to posljedica njegove "pijačne diplome" ili kokaina, ali znam da je sebi ovu fikciju "uvrtio u glavu" i sa istom odavno progoni tužilaštvo. I vazda poslušni Vrećo je izdao naredbu policiji za uzimanje izjava od Davora, Slobe i mene.

Po prijemu poziva provjerio sam broj predmeta i utvrdio da se odnosi na Vrećinu "umotvorinu vijeka", onu naredbu sa svjedokinjom koja je "odsanjala rekonstrukciju zadesnog ubistva" i nalazom "zagrebačkih alhemičara". Već sam objavio kako je taj pokušaj prevare prepoznan i da samo čekamo pokušaj realizacije. Na fonu takve naredbe dao sam vrlo kratku, ali jasnu i decidnu izjavu.

Konkretno: izjavio sam da ću uprvo tu Vrećinu naredbu koristiti kao dokaz kad budem podnosio dopunu prijave protiv njega za "Teško ubistvo" Davida Dragičevića. Ni inspektorima nije bilo jasno o čemu tačno govorim, pa cijenim da "PRAVDU ZA DAVIDA" i javnost treba podsjetiti o čemu se radi.

Davor Dragičević i ja smo još 17. maja Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli prijavu za krivično djelo "Teško ubistvo" nad njegovim sinom. Od tada naša prijava "skuplja prašinu" u Lepirovoj ladici. No, ima ta prijava svoj evidencioni broj i datum prijema, a znano je i kakve su obaveze tužilaštva spram prijava građana. Za preko dva mjeseca Davora i mene, kao prijavitelje, Lepir nije našao za shodno da pozove radi davanja izjava ili da bar našu prijavu uz adekvatnu naredbu policiji proslijedi na dalje postupanje.

Dakle, da smo pozvani po našoj prijavi za "Teško ubistvo" (onih 45 robijanja) Davor i ja bi pristojno izjavili kako ostajemo kod navoda prijave, pa možda i razgovarali o tome kako pomoći u istrazi. Iskazali bi bar minimum pristojnosti prema tužiocu koji je zaprimio prijavu i radi po istoj. 

Ovako, kad se Vrećo poziva na svoje marifetluke od naredbe i sa kvalifikacijom "zadesno ubistvo" - dobija izjave kakve i zaslužuje. I nije ovde riječ o nikakvom "ćeranju", nego je u pitanju čvrsto obećanje da će biti procesuiran za nezakonitosti u istrazi oko ubistva našeg Davida.

Dakle, neka samo Vrećo izvršava Lukačove budalaštine i bolesne opsesije, a mi odlično znamo šta radimo. To se najbolje vidi po tome da smo taktički ćutali preko dva mjeseca i odrađivali ono šta nam je trebalo da SVOJU PRIJAVU "Teškog ubistva" dokazno zakujemo. Tek sad otkrivamo kako smo ministra Lukača, direktora policije Ćuluma i vajnog načelnika Ilića još 17. maja prijavili (opisno) da zloupotrebljavaju službene položaje kako ubistvo Davida Dragičevića ne bi bilo prijavljeno i procesuirano (da prikriju zločin, radnja saučesnišva).

Kad sam objašnjavao kako angažovanje u Anketnom odboru primarno vidim kao priliku da dođem do konkretnih dokaza, činjenica i saznanja, onda sam upravo mislio na ovu procesnu radnju koja slijedi. Naša DOPUNA PRIJAVE (te od 17. maja) je spremna i čekam da je Davor i ostali dodatno proanaliziraju, jer je svaka informacija, svaka ideja, dobrodošla.

Ubistvo Davida Dragičevića je već postalo prepoznatljivo po pravnim prsedanima, a ovoga puta imamo situaciju krajnje nepoznatu pravnim doktrinama. Zamislite, krivična djela ministra, direktora i načelnika policije dokazujemo TRANSKRIPTIMA zasjedanja skupštine i radnih tijela skupštine. Samo u Republici Srpskoj, navodno parlamentarnoj demokratiji, moguće je da jedan ministar na zvaničnim sjednicama parlamenta čini produženo krivično djelo teških zloupotreba službenog položaja u namjeri da prikriva krivično djelo u kom je saučesnik - pa i potencijalni organizator zločina!

Od naših "zvaničnika"  građani su doznali štošta o tajnim dilovima oko Anketnog odbora, o "teorijama zavjera" i slično, baš kao što smo i mi sve to pomno ispratili. I, normalno, prikupljali dokaze. Sad je sve to obrađeno i narednih dana biće predano tužilaštvo. No, ovoga puta prijavu i ovu dopunu prijave predajemo Republičkom tužilaštvu, sa ponovljenim prijedlogom o formiranju novog tužilačkog tima sa tog nivoa. Da jednom za svagda iz istrage "kotarišemo" Lepira i Vreću. Svakako, sa ciljem i da ih potom procesuiramo.

Znači, kad prijavu zvanično predamo biće dostupna svima zainteresovanima (posebno članstvu "PRAVDE ZA DAVIDA"), a onda će biti mnogo jasnije šta se doista izdogađalo. Uglavnom, naši navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum zloupotrebljavali službene položaje da prikriju stvarni zločin, krivično djelo ubistva Davida Dragičevića, sad su "debelo" i višestruko argumentovani. I to na način kakvom se barabe zasigurno nisu nadale.

Nakon podnošenja dopune prijave slijedi i dostavljanje predstavke Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, gdje već kalkulišemo kako slomiti spregu Milana Tegeltije i njegovih "kadrova" poput Lepita i Vreće. Sa te strane čekamo da vidimo i kakvu će ovoga puta odluku donijeti Mahmut Švraka oko formiranja novog tužilačkog tima, pa i za njega pripremamo materijale. Ipak se nadam da će ovoga puta drugačije odreagovati, a posebno zato što snosi direktnu odgovornost za krivična djela koja Davor i ja prijavljujemo. On je tu trebao odreagovati po službenoj dužnosti, a ne čekati da mu "konobar i duševni bolesnik" ukazuju na zakonske obaveze.

Imamo još nekoliko zamisli koje namjeravamo realizovati u narednom periodu, no to ovisi od daljeg razvoja situacije. Međutim, ima nešto šta treba posebno apostrofirati. Naše aktivnosti idu u pravcu NOVE SKUPŠTINSKE SJEDNICE o ubistvu Davida Dragičevića, ali prema novom sazivu Narodne skupštine. Više nikada  u Republici Srpskoj neće se ponoviti da neki ministar na sjednicama parlamenta ili njegovih radnih tijela POČINI krivična djela, pa i da mu skupštinsko rukovodstvo i tužilaštvo to omoguće. Novi skupštinski saziv čekamo i zbog realizacije "DAVIDOVIH ZAKONA", a tek tu će se pokazati koliko je za ovu zemlju važna zajednica "PRAVDA ZA DAVIDA". Kako je Davor nebrojeno puta obećao: "Republika Srpska više neće biti ista!" - e to ćemo i materijalizovati.




Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)