Dalibor Vrećo "pao na poligrafu"!

Piše: Borislav Radovanović


Ukoliko ste bili šokirani Ilićevom "kriminalističkom verzijom" sačekajte tek Vrećinu "tužilačku verziju", kao onu rezervnu PREVARU SAUČESNIKA u ubistvu koju sam najavio prije  dva mjeseca. Za koji dan uslijediće privođenje braće Rađen, a potom i slavodobitno otkrivanje "misterioznih ubica". No, kad se narod raziđe sa Davidovog trga, kad strasti i medijska pažnja utihnu, Vrećo će donijeti narednu o obustavljanju istrage - pošto "dokaže zadesan pad s litice". Zato su "zagrebački eksperti utvrdili" kako je kanal Crkvene dubok najmanje 50 metara. I "vidovitoj" skupštinskoj većini poznat je ishod dalje "istrage": pijani i nadrogirani David Dragičević, prilikom bježanja sa poprišta sopstvenog zločina skotrljao se niz kamenitu obalu, tako zadobio povrede i utopio se zadesno. To je stvarna pozadina odbijanja usvajanja izvještaja Anketnog odbora i sumnje na ubistvo. Bolesno!




Na pitanje člana Anketnog odbora Gorana Đorđića da li je voljan podvrgnuti se poligrafskom ispitivanju tužilac Vrećo je uvrijeđeno odbrusio: "Rekao sam vam već, vaše pitanje smatram provokativnim. Ne želim vam odgovoriti na to pitanje! Niste vi ti koji možete meni postaviti da li ću ja biti podvrgnut poligrafskom testiranju!". Elem, dovoljno je pročitati njegovu naredbu da bi utvrdili kakav je LAŽOVČINA, pa čak i koliko nebulozbo je zamislio okončati ovu kvaziistragu.

Taktički možda bi bilo mudro pustiti bitange da pohapse braću Rađen i druge odavno pripremljene "vojnike", a onda ih zaplesti u lažima i podmetanju dokaza. Međutim, u "PRAVDI ZA DAVIDA" smo toliko dokazno jaki da nam takve stvari nisu potrebne. To ponovo demonstriramo objavom kako smo prozreli zamišljenu prevaru (nešto šta smo očekivali!), te da je u pitanju tek hrpa notornih gluposti.

Eto otkrili smo i za postojanje te Slađane Marić, koja je još 30. marta dala izjavu kako je "sanjala" kompletnu rekonstrukciju ubistva Davida Dragičevića. Nekoliko svjedoka je potvrdilo kako im je Slađana prepričavala svoje "turobne snove". I taman je izjavu ovog "krunskog svjedoka" Dalibor Vrećo uklopio u već poznate dokaze snimaka video nadzora i svega što je javnosti prezentovao njegov strari jaran Darko Ilić, kad je nastupio problem.

Istu ovakvu naredbu donio bi Vrećo desetak dana nakon pronalaženja tijela, ali je imao "sitan problem": kako obducente Željka Karana i Ivicu Milosavljevića navesti da stanu iza takvih "idiotizama" (da iskoristim Karanove kvalifikacije)? Zato je do 9. maja trebalo tražiti "nadrivještake" voljne da utvrde "zadesan pad niz liticu", a kad su takve našli u Zagrebu izgleda da se sve do sredine juna pregovaralo o cijeni željenog "stručnog mišljenja".

I samo gledajte "čuda nebeskog": baš onako kako je naša Slađana "sanjala" zagrebački "alhemičari" su to utvrdili čitanjem zapisnika prethodnih obdukcija i gledanjem u fotografije. Moguće je da su malo gledali i u kafene šolje ili gatali bacanjem pasulja. Elem, problem je što neke nepobitne činjenice obaraju Vrećine " zagrebačke umotvorine".

Konkretno: prevrtanje tijela po dijelu travnate/meke površine, čak tad mjestimočno prekrivene snijegom, obale Crkvne nije moglo proizvesti nikave povrede. Tih nekih 2 metra kamenitog korita moglo je rezultirati maksimalno jednim obrtanjem tijela oko sopstvene ose, a to nikako ne može rezultirati onakvim povredama. Zatim, kad zaživotne povrede nastaju kotrljanjem niz neravnu tvrdu strminu najviše povreda nalazite na trupu i ekstremitetima, a najmanje po glavi. Po nalazima Karana i Milosavljevića koncentracija povreda je upravo na glavi. I šta ćemo sad?

Kad analiziramo obim, strukturu i raspored povreda na tijelu NEMA NI TEORIJSKE OSNOVE da su nastale kotrljanjem niz obalu Crkvene. Za onoliku količinu povreda glave trebalo bi da se tijelo obrće najmanje 50 metara dužine, ali bi onda po tijelu i ekstremitetima imali mnogo više povreda. Pored toga, povrede ne bi mogli podvesti pod djelovanje tupe mehaničke sile (hematomi), nego bi imali i veči broj ogrebotina, naprsnuća kože i slično (dakle, i djelovanje oštre mehaničke sile).

Mogli bi još razmatrati odnos povreda i mogućnost njihovog nastajanja usljed kotrljanja obalom Crkvene, ali zašto bi to činili? Takvu konstrukciju Karan i Milosavljević (čitaj: procesno referentni obducenti) neće potvrditi. Učinili bi to davno da su htjeli i ne bi bilo "zagrebačkih alhemičara". Zato se vratimo još jednoj dimenziji Vrećine naredbe.

Primjetno je da se apsolutno ničim nije referirao na Rađenove, na krađu iz njihove kuće (samo se poziva na video zapis motela "Vesto") i predmete pronađene u Davidovim džepovima. Smatrao je kako bi bilo "previše providno" da i taj dio unese u naredbu, pa da javnost stekne utisak kako je BAŠ ON potpuno riješio krivično djelo. Neke stvari očigledno treba da odrade i njegovi saučesnici iz policije. Bez obzira da li osumnjičili Rađenove ili kakve "vojnike" dalja istraga "potvrdiće" da je David ipak počinio spornu krađu. Čak sasvim izvjesno možemo se nadati da će ga optužiti za "Razbojničku krađu". Može im se - mrtva usta ne govore!

Za kraj ostavljamo još jednu ZAPREPAŠĆUJUĆU ČINJENICU: stotinu dana tužilaštvo ima na raspolaganju Davidov telefon, a Vrećo tek sad nalaže pribavljanje podataka od teleoperatera. Od slučajeva nestalih osoba, pa sve do ubistava, PRVO se pribavljaju ti podaci. To je uvijek polazište u istrazi! Zato policija ima visok procenat rasvijetljenosti ubistava i razrađene mehanizme korištenja podataka teleoperatera. No, naš "čestiti i revnosni" tužilac Vrećo tek sad nalaže identifikovanje Davidovog broja telefona (takvi podaci se ne pribavljaju po broju SIM-a!). Podatke iz memorije telefona očigledno nema namjeru ni pribavljati. I sad bi mu trebali vjerovati da radi zakonito i pravilno???

No, Dalibor Vrećo jedno treba znati - sve šta je radio, pa i ono šta nije radio, BIĆE ISKORIŠTENO PROTIV NJEGA. Te nebuloze kako tužilac ne može krivično odgovarati možda mogu proći u Narodnoj skupštini, ali u profesionalnim krugovima nikako. Kad tužilac počini krivično djelo odgovara teže od građana i to je jedina razlika.  Sagledavanjem ove "skalabudžene optužnice" vidimo da će "PRAVDA ZA DAVIDA" imati još mnogo posla dok zemlju očisti od zločinaca i bandita, ali i da naše "protivnike" karakteriše nemoral - uz ozbiljan nedostatak inteligencije.

Primjedbe

  1. Pod hitno ga treba uhapsiti, odvojiti od njegovih saučesnika u policiji, stručno obraditi i suditi ovom đavolu od čovjeka. Treba mu dati duplu kaznu, jer je morao da brani zakon a ne ubice!

    OdgovoriIzbriši
  2. pozdrav i sve najbolje,redovno čitam vaše objave

    OdgovoriIzbriši
  3. СРДАЧАН ПОЗДРАВ :
    Све похвале од мене и моје бројне породице—уз вас смо , уз Давора и његову породици уз правду и истину.
    -“ Без ватре се сабља не сакова,
    без муке се пјесма не испоја,
    без жртве се правда не истјера
    а без слоге брата ни истине !!!
    ДУХ ЧАСТИ И ПОШТЕЊА , против безакоња нека вас бодри, прати и узноси...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!