PRAVOSUDNA BRUKA: Dokazana nekompetentnost prijedorskih sudija (FOTO)

Objavljujem skandalozna rješenja prijedorskih sudija osnovnog i okružnog suda zbog kojih ima osnova preispitati njihovu sposobnost vršenja funkcija. Pored teških krivičnih djela zbog kakvih su pojedini odavno trebali robijati.

borislav radovanovic blog

Jeste li čuli da se neko na odluku suda žalio zbog nekompetentnosti postupajućih sudija? I to u domenu rješavanja prostih pravnih stvari na kakvima laici ne smiju toliko griješiti. Objavljujem sudska rješenja kakva razobličavaju zaista skandalozna neznanja postupajućih sudija, tolika da ih preporučuju za momentalne otkaze.

Tekstom Nušić i ja - dva raba robijaška posprdno sam objelodanio rješenje kojim Osnovni sud u Prijedoru novčanu kaznu od 500 KM zamjenjuje sa 10 dana zatvora. Iako je u pravnoj pouci navedeno pravo na žalbu nisam reagovao jer je rješenje sadržavalo toliku količinu nepravilnosti (nezakonitosti!) da naprosto nije bilo pravno primjenjivo. Išao sam za nepisanim principom da se na NEBULOZE naprosto pravno ne reaguje.

Pojedinačni pravni akt sadrži tri elementa koja identitetski morate jasno i bez najmanje greške povezati ukoliko govorimo o pravnim dejstima istog. Preko broja predmeta u zaglavlju akta identifikujete spis, gdje brojke i slova imaju svoje značenje od identiteta donosioca do karaktera predmeta. Sudsko vijeće u sastavu Gordana Pjevač, Predrag Tepić i Nasiha Kurbegović donijelo je rješenje sa brojem iz ko zna čijeg predmeta.

Sljedeći element tiče se identiteta lica na koje se odnosi i to do nivoa navođenja generalija, upravo kako ne bi pravna dejstva "udarila" po nevinim ili pogrešnim licima. U svom skandaloznom rješenju sud po vijeću sudija, znači njih troje, višestruko griješi moje prezime i navodi "Radanović". Po tome su pogrešno identifikovanu osobu stavile u spis kakav sa njom nema blage veze. 

Treći element odnosi se na pravilno identifikovanje pravne kvalifikacije kakva produkuje pravna dejstva, a u mom slučaju kaznu od 500 KM zbog "prekršaja". Vajne sudije su navele da sam kažnjen zbog prekršaja iz člana 124. Zakona o javnom redu i miru RS, a koji sadrži svega 36 članova i nemogiće je takvo numerisanje.

borislav radovanovic blog

Na gornjoj fotografiji vidite sporno rješenje sa opisanim pravno nedopustivim greškama prijedorskih "kadija", a koje sam objavio kao svojevrsnu ilustraciju teksta sa gornjeg linka. Naš proslavljeni pisac Branislav Nušić kao diplomirani pravnik morao je slušati pridike upravnika zatvora o tome gdje ga je njegovo pisanje "dovelo", dok moja malenkost ima problem sa nekompetentnim sudijama - nesposobnim za sačinjavanje ovako banalnog rješenja. Od tri elementa identitetske prirode promašiti sva tri čini se nemogućim, a vidite da je vajnim sudijama to uspjelo.

Ovim komedija dostojna Nušića tek dobija na zamahu. Pošto su u prijedorskom Osnovnom sudu preko društvenih mreža doznali kakvu glupost su načinili spornim rješenjem reaguju po službenoj dužnosti. Konkretno: dostavljeno mi je rješenje kojim "ispravljaju" prednje opisane greške. Ono šta realno čine jesu nove nedopustive pravne greške zbog kakvih jedino možemo govoriti o zastrašujućoj NEKOMPETENTNOSTI sudija.

borislav radovanovic blog

Kako vidite sa gornje fotografije ovoga puta tačno navode i broj spisa i moje prezime i pravnu kvalifikaciju. Elem, u stavu prvom dispozitiva navode kako se "ispravlja" NEPOSTOJEĆE RJEŠENJE. Upravo time što ovoga puta rješenje podvode pod odgovarajući broj spisa čine nedopustivu grešku jer je morao biti naveden broj rješenja na koje se ovako reaguje, bez obzira što je pogrešan.. Jednako kao i u drugom navodu dispozitiva o "neizmijenjenosti" ostatka rješenja, uz opasku da je onda morao ostati nepostojeći član 124. ZoJRM. Crvenom bojom na rješenjima sam naveo kako bi navodi trebali glasiti.

Upravo zato što je uskraćeno pravo na žalbu protiv "ispravka rješenja" reagovao sam žalbom, odnosno zato što uvijek činim radnje suprotne volji organa. Doduše i zbog iskustava kako se ispravke koriste za uskraćivanja prava, te drugih pravosudnih marifetluka. Očekivano, drugostepeni Okružni sud u Prijedoru usvaja moju žalbu i ukida skandalozno rješenje o zamjeni novčane kazne zatvorskom kao osnovno i sa takvim pravnim dejstvom.

borislav radovanovic blog

Kako vidite sudija "mr" Duško Miloica usvaja žalbu i UKIDA prvostepeno rješenje, različito od mog prijedloga PONIŠTENJA oba rješenja. Ovde je bitno istaći zakonsku mogućnost da prvostepeni osnovni sud poništi svoje nakaradno rješenje, a onda novim rješenjem tu stvar riješi kako valja. Umjesto toga išli su na "ispravak rješenja" i pokazali koliko su nekompetentni za takve prilično banalne pravne radnje.

Elem, aktom "ukidanja rješenja" vajni magistar pravne struke Miloica provaljuje se kao i njegove kolege iz Osnovnog suda. Crvenom linijom sam podvukao njegov navod o "žalbi bez preciziranja žalbenih osnova", te kako je sudija "zaključio" da se radi o bitnoj povredi prekršajnog postupka. Sudija se upušta u "dedukciju" i pored jasno naznačenog žalbenog osnova.

Moja zalba započinje rečenicom: "Okružnom sudu u Prijedoru podnosim žalbu na rješenja iz Veze zbog bitnih povreda pravila postupka u vidu očigledne nekompetentnosti postupajićih sudija da sačine pravno validno, primjenjivo i elementarno razumljivo rješenje". Završava prijedlogom: "Od Okružnog suda tražim poništenje ožalbenih rješenja i nalaganje Osnovnom sudu u Prijedoru da predmet zaduži postupajići sudija ELEMENTARNO KOMPETENTAN za rješavanje ovakve proste pravne stvari povezivanja broja rješenja i spisa, identiteta stranke i pravne kvalifikacije."

Znači, naveo sam bitne povrede pravila postupka kao osnov žalbe, ali sam to samo atipučno precizirao kroz očiglednu nekompetentnost sudija. I zatražio dodjeljivanje predmeta sudiji dovoljno kompetentnom za takve proste pravne stvari. Po ovome govorimo o pravnom presedanu, a od kojeg sudija Miloica u svom aktu bježi kao zec od gladnog vuka. Jednako kao i od još jednog žalbenog navoda.

Konkretno: u žalbi sam naveo kako je novčana kazna od 500 KM, sada zamijenjena sa 10 dana zatvora, posljedica krivičnog djela "protivpravno lišenje slobode" i sa postupajućim sudijom Nebojšom Manojlovićem kao saučesnikom. Sudija Miloica u obrazloženju navodi da je "analizom spisa" utvrdio da su navodi žalbe osnovani, no samo oni koji je izabrao za donošenje svoje ovakve odluke.

borislav radovanovic blog

Pazite, krupne su riječi kada sudija tvrdi da je "analizirao stanje spisa"! Kada sam protivpravno uhapšen, držan u prostorijama za zadržavanje iz kojih sam se izvukao samopovređivanjem česmom, a kako bih sačuvao život, sproveden sam na saslušanje kod sudije Nebojše Manojlovića. Odbio sam prisustvovati toj radnji i napustio sudnicu, te u hodniku čekao ishod daljih kriminalnih radnji policije i sudije. Kasnije sam jednako odbio prisustvovati suđenju i to obrazložio aktom koji opet predstavlja pravni presedan nepoznat našem pravosuđu.

Znači nisam prisustvovao procesnim radnjama, niti sam ostvario potpuni uvid u sudski spis, pa tako nisam mogao "analizirati spis" poput sudije Miloice. I pored toga pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću javno tvrdim da je sudija Nebojša Manojlović počinio teško krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" u vezi sa krivičnim djelom "Protivpravno lišenje slobode". Uz apostrofiranje da u spisu stoji dovoljno činjenica i dokaza iz kojih se može utvrditi počinjenje krivičnog djela!

Po samom spisu ne mogu dokazivati kriminalnu namjeru moje likvidacije ili drugog oblika napada na život ili tjelesni integritet, ali zloupotrebe službenog položaja radi protivpravnog lišenja slobode počinjene od strane grupe organizovane za počinjenje djela su kristalno jasno dokazane. Sudija Manojlović djelovao je u saizvršilaštvu sa policijskim načelnicima Daliborom Ivanićem i Sretojom Vujanovićem, mojim pretpostavljenim Branom Kecmanom, te glavnim tužiocem OJT Prijedor Mladenom Mitrovićem. I to nije ni prvi ni zadnji puta da su počinili ovakva krivična djela u domenu TORTURE.

Sudija Manojlović već me je prijavio za krtivično djelo "Povreda ugleda suda", no njegov kriminalni saučesnik glavni tužilac OJT Prijedor Mladen Mitrović godinama izbjegava sprovesti istragu. Možda zbog nezakonitosti koje su počinili sudija Manojlović i predsjednica Osnovnog suda Danijela Elenkov u predmetnom postupku izuzeća sudije i sa skandaloznim zloupotrebama Vrhovnog suda RS. Ili zato što sam kao osnov izuzeća naveo počinjenje krivičnog djela "Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje"?!

Tužilačka bitanga Mladen Mitrović godinama izbjegava sprovesti istrage po međusobnim prijavama za tako teška krivična djela, a smiješno je pomisliti kako počinjeni kriminal zataškava u moju korist. Štiti on sebe i svoje saučesnike iz policije i suda! Zataškava opravdanu sumnju da su tog 3. septembra 2018. godine pokušali me likvidirati kao prijavitelja i svjedoka ubistva Davida Dragičevića. Sa druge strane za dokazivanje protivpravnog lišenja slobode više dokaza od postojećih nije potrebno.

Sve šta je od dokaza u tom spisu nedostajalo bio je audio-video snimak krivičnog djela, koji je policija sama načinila, pa pokušala sakriti, no i to sam obezbjedio i sad je samo pitanje nečije volje da se ovaj kriminal i pokušaj likvidacije zataškaju. Narednim tekstom na ovu temu daću vrlo precizna zakonska i pravna tumačenja onoga šta je sudija Miloica previdio u svojoj "analizi spisa" ili zašto u svom rješenju bježi od pojedinih ožalbenih navoda.

Nastaviće se...

Primjedbe

  1. Pravosuđe nam je slika države a za to je kriv Dodik .Cjelokupan sistem je korumpiran i neće biti druge oko za oko zub za zub Živjele

    OdgovoriIzbriši
  2. Htjedoh napisati živjele motke jer naš pravosudni sistem drugo ne razumije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Većini sudija lakše je utjerati metar motke u guzicu, nego cent znanja u glavu.

      Izbriši
    2. Nije samo pravosudni sistem u živom blatu.
      Ništa ne zaostaje iza ovoga zdravstvo, obrazovanje itd.
      To je sve poklopio Dodik, ministri i predsjednik Vlade Republike Srpske su firmalnost, ne smiju ništa bez Dodika.
      Ministar šeranić je sramota za zdravstvo.
      Posebnu sliku kaosa u Republici Srpskoj daje, kako kaže GODPODIN Borislav, TUŽILAČKE BITANGE, MLADEN MITROVIĆ. U narodu postoji kletva o sebi se zabavio, kad ne radi svoj posao.
      MISLIM DA TREBA GRADITI ZATVORE APARTMANTSKOG TIPA.

      Izbriši
    3. Nisam bas skroz sigurna da su sudije i tuzioci neznalice, neki sigurno jesu, ali vise sam misljenja da su vrlo sposobni da zloupotrebljavaju svoje ovlasti, da zloupotrebaljavaju zakon, i da su najbukvlanije shvatili da ne smiju po zakonu odgovarati za svoje odluke. To je tacno ali samo kad su te odluke u okviru zakona, a oni su odavno izasli iz okvira zakona. Recimo istraga mora da se zavrsi u roku 6mj to Mitrovic jako dobro zna, isto tako zna na spajanje predmeta pomjeriti datum na noviji datum da bi prolongirao itd.. milion je primjera njihove zloupotrebe zakona i zlostavljanja naroda.

      Izbriši
    4. Radio sam prije reforme krivičnog zakonodavstva i pravosuđa iz 2003. godine i mogu komparirati promjene poslije toga. Vjerujte da korupcija nije toliki problem koliko je NEZNANJE. Svesni koliko su nekompetentni nosioci pravosudnih funkcija jedino vode računa da se ne zamjere kakvim moćnicima. Lijepih je u prosjeku 5.000 KM svakog mjeseca bez muke i problema, pa im je primarno to sačuvati. Što se tiče korumpiranih njih bukvalno sve znaju, ali ovi što samo gledaju u kalendar i kad će plata potpuno su nepoznati i tek kad pretrpite nepravdu saznate za njih.

      Pritom sa ogromnim brojem tužilaca i sudija širom Bosne sam radio pošto za svaku radnju treba kakva naredba ili saglasnost, odnosno kakvo dogovaranje, pa se kroz to vidi koliko ko vlada materijom. Mislim na kasnije godine, a kad je promijenjen zakon svjedočio sam svemu i svačemu, pa i kad sudije plaču jer ne znaju odraditi banalne stvari. Da ne pričam o nebulozama kakve su pismeno sačinjavali. Često nisam znao bi li se smijao ili plakao. I zalud godine kad gro njih nije se potrudio ništa naučiti, pa do danas valjaju gluposti kao u rješenjima koja vidite gore. Vremenom sam postao kolekcionar idiotizama pravosuđa i raznih organa.

      Izbriši
    5. RE: "Ministar šeranić je sramota za zdravstvo..."

      Provjeravam informaciju da je Šeranić zatražio ostavku direktora prijedorske bolnice Vukotića, a povodom afera koje smo produkovali ovim blogom. Pa da proglasimo POBJEDU!

      Izbriši
    6. Bojim se da ne dođe opet neko ko ništa neće raditi.Svjedoci smo da se ovo korumpirani SNSD-ovci premještaju sa fotelje na fotelju

      Izbriši
    7. Ako dodje neko ko nece nista raditi opet je bolji od Andrije koji je radio naopako i aktivno ucestvovao u unistavanju i ono malo sto je ostalo iza Sovilja.

      Izbriši
    8. Bolnica pripada SNSDu i doce neko njihov. Već se spominju imena SNSD isprobanih poslusnika kao mogućih direktora.

      Izbriši
    9. Sovilj kao i Vukotić su korumpirani .Za Sovilja se zna da je počašćen od "hirurga" sa nelegalnom diplomom a Vukotić ga svesrdno štiti nije za lijepe oči.

      Izbriši
    10. Pa kakva je to "pobjeda" ako umjesto "Kurte dođe Murta"?Priča se(vjerovatno i zna) da Vukotića mijenja Dalibor Pavlović.Prc!Bar će mu sedativi biti na dohvat ruke."Živjeli!"

      Izbriši
    11. Niko sa strane ne dolazi. Bolnica ima kvalitetnog kadra. Tu je pomoćnik direktora
      dr Drašković, sposoban, poznaje problematiku bolnice.
      Dovođenje sa strane nekoga sigurno će se izgubiti dragocjeno vrijeme, potrebno da bolnica bude bolnica ,a ne skretnica za privatne ambulante.
      Veliki problem bolnice su imovinsko koruptivni odnosi pojedinih zaposlenih,kao i sam odnos prema radu. Neredovan dolazak na posao, nebriga za "tuđe" pacijente sve su to karakteristike ostavštine bivših direktora.

      Izbriši
    12. Boro, Andrija mora podnijeti ostavku i to na poziv ministra. Smatraj ovo 100% sigurnim.

      Izbriši
    13. Prava direktor bio bi "novi"
      dr Čoprka.

      Izbriši
    14. pa kad je mogao Javor poslije propasti vakcina za gradonacelnika moze i Pavlovic za direktora bolnice (ako cemo pravo Javor je za nagradu jer je spasao narod od lose vakcine ' ali nista nebi bolje uradio niti da je bila spas za zivot.

      Izbriši
    15. Od opcija koje se spominju Pavlovic je najmanje losa. Jedino sto ima sestara koje znaju znanje bolje od Jezice, ali sto rece gore neko ima i sedativa, ima i hipnotika i anestetika.

      Izbriši
    16. Meni je Pavlović djelovao neozbiljno dok nisam vidio kako dobro radi posao gradonačelnika. Iz duboke jame je izvukao budžet, bio je sa narodom i zaista se trudio. Šteta što pade na onakvim glupostima u privatnom životu. No kako je vodio gradsku upravu to bi mogao biti dobar orijentir da može i bolnicu iščupati iz propasti.

      Izbriši
  3. Znanje su pokazali na bezbroj predmeta.Pišu nakaradne presude da zaštite kriminalce koji im daju pare.Zato pošten narod strada

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam godinama pružao pravnu pomoć i dobrim dijelom od toga preživljavao. Elem, prestao sam od kada ljudima ne mogu garantovati šta tačno mogu postići kod sudova ili organa uprave, a primarno zato što je prevladalo neznanje kakvo ozbiljno zabrinjava. Prije kažem nekom dobijam predmet jer zakon je tu kristalno jasan, no kad sam vidio kakve idiotarije pojedini izvode više nikom nisam mogao garantovati uspjeh i naprosto sam prestao raditi takve stvari.

      Izbriši
    2. Neznanje je u pitanju 100%

      Izbriši
  4. Pa vidite da sude kako hoce i kome hoce. Samo daj pare. Dabogda ih u zdravlju potrosili sa najmilijima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dabogda ih doktoru davali zajedno za svoje najmilije

      Izbriši
  5. I svaka cast Boro na tekstu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Ovo je samo uvodna materija kojom tek trebam "razvaliti" šta su bitange stvarno počinile. Potom ću im stati ispred suda i prozivati u svom stilu, pa neka zovu policiju. Uz rizik da ne uhapse mene, nego one koji su stvarno činili krivična djela. Hoće li biti kakve podrške naroda vidjećemo, ali i ja sam za njih sam ozbiljan problem.

      Izbriši
  6. Nije to ništa 500 maraka kazne su sada veče za novinare.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije pitanje u novcu, nego što nisam ja počinio prekršaj, dok su bitange iz policije sa sudijom zajedno počinile teška krivična djela.

      Izbriši
  7. Vratio se Momara!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sad po njegovom svjedočenju možemo čekati brojna hapšenja, a šta se čak može vrlo brzo dogoditi pošto su sa njim davno obavili šta treba i samo se čekalo njegovo prisustvo ovde.

      Izbriši
    2. Nije on nista rekao, sve uzeo na sebe. Nije dugog ni spomenuo, valjda mu prijeceno sestri. Misli da druga(ostecena strana) nece poduzeti nista ako to tako prodje. Pa ona Smitova sestra ce poginuti za njega, sta se vec 2 god radi od nje. Svestan je Momara toga, nece to bas tako proci

      Izbriši
    3. Lukač nije izdržao, pa se pohvalio da su Momića uspjeli povezati i sa ubistvom nečelnika Bašića (vjerovatno neki oblik pomaganja), šta ga vodi ka doživotnoj robiji zbog koje sumnjam da će previše pametovati. Opet, Momić jeste učestvovao u ubistvu Šmita (metalnom šipkom) i bez Bašića je u gadnom problemu. Ko je Šmita tukao bejzbol palicom? To Momić ne može "uzeti na sebe".

      Izbriši
    4. Da li ce morati rekonstruisati dogadjaj na licu mjesta?Nije to bas da moze samo reci jesam ili nisam,bice tu zapetljavanja?

      Izbriši
    5. Nek svi natovare na arogantnog pohlepnika.

      Izbriši
    6. Rekonstrukcija događaja bukvalno je nestala iz naše prakse, a primarno zato štp više niko ne zna odraditi uviđaj po sistemu osovine kao pretpostavku rekonstrukcije. Kada današnje računarski pisane zapisnike o uviđaju uporedite sa onima kucanim na pisaćim mašinama, a koji su ipak imali bar tri puta više sadržaja, vidite koliko je struka srozana.

      Izbriši
  8. Moj Boriša,Šukati i Rogati se ne bodu.Kako god njihova je zadnja i biće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja kažem da se ovi Šukati ne mogu boriti sa mnom Rogatim

      Izbriši
    2. Boro naj bolje znaš ti da čovjek koji uradi krivično djelo teško 90%ljudi su bjekstvu niii jedan čovjek normalan neče bježati ako nije kriv ovde momiča samo može mu blažiti kaznu ako bude protiv dugog ovde se samo radi unutra policije jel imaju sve oni Koje bio momičom i Koje sve to Radio.ovde je samo njegova reč važi protiv dugog

      Izbriši
    3. Mozda ce on biti svjedok-pokajnik!

      Izbriši
    4. Tužilaštvo BIH

      Izbriši
    5. људи, не будите смешни, па не може он то тек тако да каже марко момич или било ко други, хеј, он је. да би могао да се ували. стотину полицајаца покрива цео ходник па није украдена чоколада.Важно је имати јасне доказе.Боро то зна

      Izbriši
    6. Što se tiče Momićevog i ma čijeg bjekstva to je pouzdan pokazatelj da je kriv za ubistvo. Nevini ljudi nikad ne bježe i to smo mogli vidjeti baš na ratnim zločinima gdje je najviše bjekstava. General Goran Sarić dva puta je izašao na crtu tužilaštvu i bio oslobođen, a evo i treći puta to čini iako odavno teško boluje i nikakve pomoći nema. Uostalom, meni su pokušavali predmete odvući u zastare i više puta sam se izborio da me sude. Nije važno kakvu presudu neki sudija donese nego šta se od dokaza uvede u spis i po kojima se određuje istina. Nevinima je uvijek ključno da dokažu istinu jer to podrazumjeva i njihovu nevinost. Krivci bježe i mantraju o nepravednim sudijama, politikama i prilikama. Drugi opet priznaju zbog blaže kazne, dok stvarno nevini neće nikakve kompromise.

      Izbriši
  9. Po ovome do sad sto sigurno imaju sta mislis koliko ide robije Railicu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma za njega se od starta zna da ga čeka maksimalna kazna, a primjenom KZ RS to će biti doživotna. U nekim predmetima šalje se poruka društvu,generalna prevencija, i to će biti sa Railićem i Miljatovićem. Osim toga motivi i okolnosti djela su takvi da maksimalna kazna i priliči. Blaže kažnjavanje nekad se preduzima zbog "tankih" dokaza, no ovde imaju mogućnost da Rapajića osude po sporazumu, a onda da on kao svjedok zakuca Railića i Miljatovića. Ukoliko to planiraju vrlo brzo ćemo znati

      Izbriši
  10. Duško Miloica je sramota za prijedorsko sudstvo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jadan je VSTS koji je uspio utvrditi da je Miloica jači kadar od Erorke.

      Izbriši
  11. Krivosudje! Ne pravosudje! Ali to je nasa bruka, nasa od naroda, a ne njihova, jer oni su od nas a drugo oni nemaju ni karaktera ni obraza pa ne mogu imati osjecaj bruke. Do nas(naroda) je, pustili smo da sa nama mlate kako hoce, najveci kriminalci iz fotelja, pod krinkom zakona.

    OdgovoriIzbriši
  12. Dragi moj narode, pa jel moguce da je do toga intelekt dosao da se zanimamo za Momica ?! Pa taj Momic je toliko nebitan covjek da prosto ne mogu da vjerujem da je on uopste vjest tj. Njegovo izrucenje...Boro razumije komentar jer je u srcu materije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda je tebi nebitan,gledas po sebi,mozda si sebican?

      Izbriši
    2. Il je nadmen?

      Izbriši
    3. Treba ga u udzbenike upisati da djeca od prvog razreda uce o Momicu gromadi Prijedorskoj 😂

      Izbriši
    4. Dobro,ajde nije toliko bitan,al je bitan za slucaj.

      Izbriši
    5. Nije tebi bitan,jer nisi TI ostecen direktno, ni na koje nacin, ali da jesi bio bi ti bitan i te kako. A ti sa svojim sebicnim stavom si bitan u smislu da se samoziv i da te se ne tice niko osim tebe, i zbog takvih stavova "sta me briga ne tice me se" kriminlaci rade sta hoce jer u narodu nema jedinstva.
      Kad ti se nesto desi sjeti se da to nikome nije bitno osim tebi i da neces imati pomoc ni podsrku. Borices se sam ali izboriti se sam ne mozes.

      Izbriši
    6. Kakav odgovor priglupom sebicnjaku.Ne moze bolje.

      Izbriši
    7. Jos spominje intelekt.

      Izbriši
    8. U bukvar uvesti obavezno Momića

      Izbriši
    9. Ovo je krimi blog,o kome ce se pisati ako nece o njemu?Ko kaze da treba u bukvar.

      Izbriši
  13. Boro ja sam inače iz Prnjavora.Ko sam?I sta sam?Necu o tom.Ali Zeljka Cvijanovic mozda jeste učiteljica,ali znam da je bila konobarica i da sam je fatao bar 10 puta.I kako to da konobarica bude Predsjednik jedne drzave?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda je bila konobarica 3 mjeseca dok je studirala,pola ljudi je konobarisalo,sta ste napali vise na konobare.Bolje pitanje ko glasa za sektu.

      Izbriši
    2. To je bas krkanski sto si radio,a i nije neka.

      Izbriši
    3. Sa damom gospodski, sa krkanom krkanski.

      Izbriši
    4. Zato sad toj krkanki ne mozete ni pod prozor da pljunete

      Izbriši
    5. A ona nama pisa po glavi,to se zove demokratija.

      Izbriši
    6. Željka je napredovala, to je radila dok je studirala, a nije drukčije mogla doći do muška. Elem, onaj Mitrović je bio smrad i ostao smrad(govno)

      Izbriši
    7. Željka Cvijanović je studije započela u Sarajevu, a završila u Banjaluci. Profesor engleskog jezika. I onda je magistrirala pravo (mislim) na Apeironu. Bez dana pravnog obrazovanja postala magistar pravne struke. Pa to komotno spada u diplome kakve je SIPA otkrila u nedavnoj istrazi.

      Izbriši
  14. Je'l Mitar zagubio predmet Momić u ladici 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ladica 5 sa 5.

      Izbriši
    2. Potpuno je nejasno je li Tužilaštvo BiH preuzelo predmet Šmitovog ubistva i zašto nije. Ako ostane u Prijedoru opet će sve osloboditi jer je Elenkova zaboravila napisati neku zabilješku.

      Izbriši
    3. Ako ti neznas zasto nije koce znati. Ocekujemo od tebe da ti istrazis i objavis u svom stilu. A bice da zbog te Elenkove i Bašić izgubi zivot

      Izbriši
  15. Opet mućka neka, nista cudno

    OdgovoriIzbriši
  16. Boro proslavljas li dan policije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, nemam ništa sa policijom, to je u mom životu davno "prevaziđena" etapa

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)