Đajić operisao slijepog Vukanovića

Svi koji napadaju doktora Vladu Đajića moraju računati sa reagovanjima poput ovog upućenog Nebojši Vukanoviću - koji će i nadalje zbog transplatacije kose morati ići u Tursku. Odlično se zna šta su prioriteti daljeg razvoja UKC-a i posvećenosti najtežim oboljenjima.

borislav radovanovic blog

Vezano za ovu temu prvo moram istaći kako sa Nebojšom Vukanovićem višestruko dijelim stavove oko aktuelnih dešavanja pod nazivom "Srpska open". I meni je ogavno posmatrati samopromocije Milorada Dodika i Draška Stanivukovića, sve sa pratećim svitama, preko ovog teniskog turnira i Novaka Đokovića. Uobičajeno sa grbače napaćenog naroda.

Odatle podržavam i Vukanovićevo podnošenje krivične prijave protiv Radovana Viškovića i Draška Stanivukovića u cilju istrage kako se početna investicija od 15 miliona KM uvećala do možebitnih tri puta ili 45 miliona. Sve sa mogućnošću višemilionske pljačke naroda "u ime" kog već poslovično pravdaju svoje lopovije i javašluke. 

No, Vukanović ovde podsjeća na kravu koja je dala 20 litara mlijeka, pa nogom prevrnula kantu, a posebice oko baš blesavog "guranja" doktora Vlade Đajića u aktuelnu ujdurmu. Upratio sam njegovu objavu "Krem de la krem, samo Đajić fali" od 19. aprila i nevjerovatne konstrukcije oko izostanka Vlade Đajića sa novoizgrađenog teniskog kompleksa i epicentra društvenih dešavanja.

U svom "umovanju" nije dao mogućnost odsustva direktora UKC Banja Luka zbog poslovnih obaveza ili nekog drugog opravdanog razloga, nego je požurio sa smjenama i "sudbinom" Igora Radojičića. Posebice mu je "moćna" konstrukcija o tome koliko Dodik uvažava političko mišljenje svoje kćeri Gorice, ili je primjerenije napisati "mišljenje".

Vukanoviću treba vjerovati samo u tvrdnjama da ne prati RTRS, jer jedino tako mu je mogla promaći informacija o obavezama doktora Đajića - prečim od šepuranja po teniskom kompleksu. Govorimo o tri operacije koje je na UKC-u izveo svjetski poznati inovator torakalne hirurgije Diego Gonzales Rivas, te o njegovoj ovakvoj šestoj po redu posjeti Banjaluci.

Doktor Gonzales Rivas ovoga puta prezentovao je velike operativne zahvate na plućima, ali bez klasičnog rasjecanja grudnog koša, nego sa ulaznom ranom prečnika par centimetara. Govorimo o budućnosti hirurgije globalnih razmjera sa inovacijama ovog svjetski priznatog španskog stručnjaka, a koji je zbog prijateljskih veza sa našim stručnjakom dr Markom Kantarom i direktorom Đajićem odlučio UKC uvesti u program kakav prezentuje diljem svijeta. 

Značaj samog događaja zadokumentovala je španska nacionalna televizija u saradnji sa produkcijom Netflix, znači hiljadama svetlosnih godina iznad nivoa Vukanovićevog ili mog bloga. Moram dodati i da je prezentaciji prisustvovao torakalni hirurg - onkolog Sabridin Nuraliev iz Sankt Peterburga, koji je našu Banjaluku pohodio zarad sopstvenog stručnog usavršavanja. Govorim o još jednom priznanju dostignuća UKC-e od strane sada već podugačkog spiska svjetski priznatih stručnjaka.

borislav radovanovic blog

Meni je priča o posjeti ruskog specijaliste lično bila bitna zbog jedne druge operacije izvedene istovremeno sa onima doktora Gonzalesa Rivasa, a nad mojom taštom, zbog čega sam istog dana bio na UKC-u (foto gornji). Sutradan slučajno sam vidio i novu generaciju laparoskopske hirurške opreme koja pristiže na naš klinički centar i kakva određuje budućnost abdominalne hirurgije, no o tome čekam da struka obavijesti širu javnost. Kako se ne bih provaljivao u Vukanovićevom stilu.

Fotografija supruge i tašte u funkciji je prezentovanja tek naznaka ogromnih promjena i napretka naše hirurgije spram ranijeg identičnog iskustva liječenja moje majke. Prije deset godina svjedočio sam kako naši najbolji hirurzi rade u najgorim mogućim uslovima, a opet postižu rezultate zanimljive čak na globalnom nivou. Kada su uvođenjem sopstvenih znanja i iskustava spašavali živote pacijentima kakve medicinski standardi "otpisuju". Moja majka je i danas živi svjedok stručnosti naših hirurga i onkologa.

Sa druge strane svjedočio sam i tadašnjim užasnim uslovima hospitalizacije najtežih pacijenata - postoperativnih onkoloških slučaja. Bolno je bilo gledati 11 napaćenih i životno ugroženih bolesnika smještenih u JEDNOJ SOBI, gdje je pretrčavanje miševa bilo "normalnost", a da ne ulazim u druge detalje tih oronulih objekata. Mnogo života sačuvali su naši ljekari, pa tako mnogi mogu posvjedočiti kakva je situacija bila prije desetak godina.

Danas gledam moderno opremljene dvokrevetne sobe sa elektronskim ležajima i ostalim uređajima i namještajem, odnosno ambijent kakav zasigurno pomaže oporavku pacijenata, ali i radu medicinskog osoblja. Baš kako to doktor Đajić slikovito opisuje "svemirski", a posebice iz vizure operacionih sala i drugih prostora pružanja medicinskih usluga tercijalnog nivoa. To da li se narodni novac troši u interesu pacijenata i društva uopšte, namjenski i sa maksimalnim odnosom ulaganja i dostignuća, može procjeniti svako koga to istinski zanima.

Ovo nas vraća na naslovno "sljepilo" Nebojše Vukanovića. Sutradan po njegovoj objavi doktor Đajić demantovao ga je u svom stilu. Konkretno: susret sa slavnim teniserom organizovao je sa svojim neizostavnim drugarima iz Daun sindrom centra Banja Luka i uručivanjem poklona u vidu slike "Drvo života". Njihovog djela. Znači, nije propustio priliku da svoje štićenike razveseli ovakvim susretom, a pažljiviji posmatrači vidjeli su i Đokovićevo obećanje pomoći ovom centru.

Elem, suštinsko pitanje ove teme glasi: odakle motivisanost pojedinaca da kontinuirano napadaju direktora UKC-a Vladu Đajića? Znam čemu sam prije 10 godina svjedočio oko operacije i onkološkog liječenja moje majke, kada zaista izvanredni rezultati naših stručnjaka nisu adekvatno praćeni ulaganjima u uslove rada i brige za pacijente. I tada je ogroman novac izdvajan za zdravstvo, no fiktivno, kriminalno, nenamjenski i često krajnje nemoralno.

Posljednih godina vidimo neuporedive promjene, napredak kakav priznaju svjetski eminentni stručnjaci, pacijenti imaju smještaj komparativan sa najbogatijim zemljama svijeta, a znamo ko je najviše zaslužan za ukupan rezultat. Načelniku abdominalne i opšte hirurgije dr Zoranu Aleksiću lično sam vječno zahvalan za maestralne operacije kakvima je sačuvao živote mojih najmilijih i sve šta čini za razvoj svog resora u UKC-u, no kao dio jednog izvanrednog tima kakav je znamo ko okupio.

Iz te vizure zanima me: hoćemo li kao društvo biti zaštićeniji sa smjenom doktora Đajića? Vidim koliko je ta tema "prirasla srcu" mnogima koji se kunu da sve čine iz ljubavi prema narodu, koji se predstavljaju altruistima i borcima za sve i svašta. Tipa Vukanovića. Pošto sam ih javno isprovaljivao oko fabrikovanih afera sa kiseonikom, doktorovom "narkomanijom" ili odronima zidova, sad su te teme "zaboravili", pa ga prate i tamo gdje ga realno nema - na teniskom turniru. Eto pojavio se sa svojim ustaljenim društvom iz Daun sindrom centra.

Najviše me intrigiraju motivi pojedinaca da "udaraju" tamo gdje se jedino mogu dobro isprovaljivati, gdje više govore o sebi negoli o Đajiću, odnosno na stvarima kakve im mogu donijeti jedino političke štete. Bar dugoročno gledano. Pazite, gdje god im pogled seže mogu naći konkretne primjere kriminala, teške korupcije, nekompetentnosti, nerada i bezobrazluka vlasti. Eto uvodno kazah gdje podržavam Vukanovićeve stavove ili poteze, a nakon gluposti izvaljenih oko Đajića ima smisla i to preispitati. Očigledno nešto nije u redu sa kravom koja prevrne kofu sa 20 litara mlijeka.

Ranije sam pominjao Vukanovićevu iznenadnu "ljubavnu vezu" sa ministrom Lukačem, a kakva mi se čini da i danas traje - pa srećom ne mogu imati djecu! Samo tako Vukanović je mogao biti "slijep" na onolike medijske naslove oko novog zaposlenja bivšeg ministra opisano u Lukač predsjednik upravnog odbora svoje kompanije!. Kakva mu je to "politika" kad zažmiri na činjenicu da je Lukač ministarsku fotelju zloupotrebljavao za financiranje sopstvene (suvlasničke) firme? Desetinama miliona maraka kriminalno potrošenog budžetskog novca!

Pohvalio se nedavno da je boravio u famoznom centru MUP-a na koji su potrošene stotine miliona maraka, pa me živo zanima kako mu je promaklo da ono viđeno naprosto ne pokriva tolike investicije. Čak i kad računamo hirove ili idiotarije poput policijske konjice. Jok, Vukanović je "slijep" na ogromna sredstva uložena za represiju nad narodom, a kritikuje tamo gdje se bukvalno spašavaju ljudski životi. I one posvećene spašavanju života!

Šta znam, možda je ovom i ovakvom narodu potrebnije pendrečenje po leđima, nego da imamo jedan medicinski centar koji nam pruža sigurnost u onim najtežim situacijama životne ugroženosti? Kakav nas drži u dobroj vjeri i kad medicinski standardi naše najmilije tretiraju "otpisanima", sa čim sam se suočavao i konkretno znam na čemu zasnivam svoju vjeru. Doduše, morate imati porodice da bi neke stvari uopšte razumjeli. Ili ovom političaru-blogeru ponovo moram demonstrirati nadmoć kao na početku našeg javnog sukobljavanja, opisano u PRIJEDORČANI ODGOVORILI VUKANOVIĆU: "Nemoj vrijeđati našu inteligenciju!"?

Zaključno moram poentirati na činjenici da je dovoljno proći hodnicima i spratovima UKC-a ukoliko želite svojim očima uvjeriti se u promjene kakve je donio doktor Vlado Đajić, a kako čujem ubrzo kreće druga faza izgradnje "medicinskog čuda" na Laušu u vidu objekata medicinskog instituta, fakulteta i srednje škole. Zbog čega se i ušlo u projekat izgradnje toliko kritikovane garaže. Kao i svi drugi napatio sam se oko parkiranja, pa sam zagledao u pravcu garaže i sa - novim nadanjima, pošto mi predstoji ponavljanje ranijih borbi. 

Sve mi mogu uzeti, ali borbu i nadu u pobjedu nikada. Pobogu, u bitke ulazimo sa nadom u pobjedu, ma kakva se opasnost ispriječila ispred nas. Posebice kad računate na respektabilne resurse neophodne za elementarno promišljanje o kakvom takvom uspjehu. Poznat mi je red medicinskih zahvata koji predstoje, pa zato insistiram na pozitivnim promjenama sa kojima realno mogu računati i kakve doprinose vjeri u smislenost onoga šta valja izgurati. 

Zato i nadalje svako ko "udara" na doktora Vladu Đajića može računati na moje ovakve, pa čak i mnogo gadnije, reakcije. Čovjeka najbolje oslikavaju njegova djela, a kada ista možemo vidjeti sopstvenim očima i zdravim razumom spoznati onda je lako pobijati zlonamjerne petljanije pokvarenih političara ili raznih egoista. Ukoliko je Vukanoviću krivo što radi vještačke kose i nadalje mora ići u Tursku, jer Vlado Đajić taj segment hirurgije nema namjeru razvijati o narodnom trošku, to je njegova lična "impresija" i ništa više.



 

Primjedbe

  1. Bravo Radovanoviću. Svaka riječ ti je na pravom mjestu. Vlado Đajić je čovjek koji želi istinski da pomogne narodu i privržen je običnom čovjeku, zato se i ponaša kao običan čovjek,ne kao neki uobraženi doktor. Znamo da ko god mu se je obratio za pomoć, svakome je maksimalno pomogao. Bez ikakvog interesa, što u nekim drugim bolnicama nije slučaj, da doktori pomoć svakome pružaju bez novca ili nekog drugog vida koristi. Pozdrav za našeg doktora Đajića.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Svako ko želi spoznati objektivnu istinu lako će naći dokaze koliko doktor Đajić ima čovjekoljublja, koliko je baš kako kažete čovjek naroda.

      Izbriši
  2. Nije poenta teksta da je Vlado dobar stručnjak i čovjek, to znamo i mi u Hercegovini. Stvar je u tome što je Boro stavio do znanja pojedinim blogerima,da se ne može pisati o ljudima " od čibuka"kao što neki čine.,, i uvijek je ista tema: ovaj ukrao ovoliko, onaj onoliko i tako svaki dan. Kod nas se kaže " nema oranja ako se goni vazda istom brazdom".
    Boro, svaka čast i veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Baš oko ovih dešavanja sa taštom na UKC-u sretoh pacijenta iz Ist. Sarajeva. Banalnu laparoskopsku opraciju loše su izveli da je zamalo podlegao, odnosno operacijom na UKC-u su mu bukvalno spasili život. Vijerno prenosim njegove riječi. I nije tu poenta na njegovom iskustvu u Sarajevu, nego na činjenici da hirurzi UKC-a veoma često ovako moraju popravljati greške kolega, pa čak i iz Bihaća pošto pokrivamo i Unsko-Sanski kanton kada su složene operacije u pitanju. Znam dosta takvih situacija. Zato i ukazujem na faktor sigurnosti kakav imamo preko UKC-a i tamo gdje niži nivoi propuste ili zabrljaju određene stvari. Odlično svi znamo p čemu govorim i zato nastupam sa dozom ogorčenja na širu javnost

      Izbriši
    2. Čiča e moj radmanoviću pardon radmamoviću nisi ti Vukanoviću ni do koljena

      Izbriši
    3. Re: Hvala
      Dok ste bili na UKC-u,
      trebali ste da se uvjerite i potvrdite ono što ste pisali o pacijentima iz prijedorske bolnice koji su poslati na doradu na UKC, sa aspektom na "hirurga" u pokušaju sada
      "dr cvijića stanka".

      Izbriši
    4. O prijedorskim pacijentima koji su preživjeli zahvaljujući vještinama hirurga UKC-a mogao bih knjigu napisati pošto sam zbog bolesti majke i nekih drugih bliskih osoba dugo u ovoj tematici. Opet kažem neka naših doktora u Prijedoru jer su i oni nebrojeno života spasili. Nikad to nisu jednostavne stvari, niti valja išta generalizovati. Načelnika Čoprku upoznao sam kao mladog hirurga i od tada sam ga preporučio svakom sa problemima koje prijedorska bolnica svojom opremljenošću može riješiti i doktor Čoprka svojim znanjem i iskustvom. Jedan zaista odličan i stručnjak i čovjek!

      Iato tako sam po preporukama prijedorskih hirurga prije 10 godina upoznao načelnika Zorana Aleksića i zahvaljujući njegovom izvanrednom znanju i iskustvu majka mi je i danas živa. Tada su ga kolege oko karcinoma debelog crijeva svrstavale u rang sa profesorom Simatovićem ili starijim kolegom Marićem, mnogo poznatijima, a danas Aleksić nastavlja tamo gdje su oni stali i to je jedna zaista izvanredna priča.

      Prije izvjesnog vremena pokrenuta je priča o mogućim promjenama na čelu UKC, gdje je uz Đajića i Aleksić bio u igri za direktora. Koliko je taj čovjek posvećen medicini i pacijentima vjerujem da bi bio odličan kao direktor iako je potpuno drugačijeg karaktera od "turbo" Đajića. Kako god, po meni su to izvanredni ljudi i takve ja bezrezervno podržavam.

      Izbriši
    5. A sta kazu ti strucni hirurzi na naseg prijedorskog strucnjaka svjestkog glasa dr Stanka Bacu? Komplikaciju koja je on napravio tokom svog rada na jednom pacijentu cak tri puta nisu znali uradtiti i rijesiti. Kazu nisu nikad vidjeli tako nesto. Pacijent PP je otisao u Bl poslije tri eksperimenta dr Bace i tamosnji hirurzi su bili u cudu , nikad nisu vidjeli dreniranje uzbrdo kako je prijedorski strucnjak to uradio, niti su mogli pomoci jadnim napacenom pacijentu. A sto kaze dr Baco svakako je onkoloski slucaj pa ce i onako umrijeti. I dr Baco je bio u pravu. Pacijent je umro.

      Izbriši
    6. Možda je "hirurg" Baćo zamislio pacijenta objesiti za noge, pa da se onda dok tako visi naopako tečnosti mogu cijediti kroz drenove?

      Izbriši
    7. Bori kralj si. Svaka cast na komentaru za ideju dreniranja. Bravo.

      Izbriši
    8. Jedno upozorenje Boro za vas. Poznato vam je da "hirurg" ima želju da vas nalema. Druga želja mu je da vas naguzi pošto je odavno bisexualac. Čuvajte dupe.

      Izbriši
    9. Hahahah hirurg da nalema Boru. Kakav je ovo vic, otresao bi ga Boro ko slinu

      Izbriši
    10. Da me neko udari dešavalo se, ali da ugrozi moju analnu nevinost nije moguće. Život dajem, ali ovo drugo nikako

      Izbriši
    11. Hirurg ima zelju da nalema mnoge, to aposlutno nije tajna, zna se da je sklon prijetnjama. Prijeti kolegama, prijeti van bolnice mnogima. Hirurg ima zelju ali muda nema, tako da on je slina i a slina se otrese i pusti voda

      Izbriši
    12. Boro koji je policajac htio tuci "hirurga"? Je li ga istukao?

      Izbriši
    13. RE: "Boro koji je policajac htio tuci "hirurga"? Je li ga istukao?"

      Ništa takvog čuo nisam. Nedavno je morao doći od kuće da otpusti pacijenta kako bi ga porodica odvezla na UKC, a ne znam o kome je riječ ili da je neko od te porodice bio policajac. Jedino da da bila žešća svađa.

      Izbriši
  3. Boro mora da si i ti povukao koju crtu kad toliko falis doktora . Cast struci ali i lopovluku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znamo da mu je Vasković dodijelio nadimak "Crta" i pokrenuo te idiotizme. No, jeste li zaboravili Vaskovićeve silne tekstove o tome kako Vlado Đajić koristi Sky aplikaciju? Bar stotinu puta je to napisao i lako se može provjeriti. Sve dok nisam skinuo foto sa telefonom koji Đajić ima i koji jedini koristi, pa izveo sprdnju da se NASA interesuje za taj uređaj jer im nije jasno kako je u obični telefončić (nije android) uspio instalirati tako veliku aplikaciju. I Vasković je u momentu bukvalno zaboravio laži koje je dotad širio. Pa vi sad vidite koliko mu možete vjerovati.

      Izbriši
    2. Okrenuo si temu u drugom pravcu spominjuci Vaskovica i sky aplikaciju , poznam jednog prvoborca koji je pisao na svom fejs profilu svasta protiv snsd a onda ga Dzajic primi u bolnicu i ovaj promjeni misljenje i prestane pisati komentare .Pored toga je tu veliko zasluzna i njegova kcerka koja je prava ljepotica pa eto da plati zasluge za zdravstvenu pomoc doktora . Ocitoje da i ti placas zahvalnost doktoru na svoj nacin .lep pozdrav

      Izbriši
    3. Očito je jedino da imate pokvarenu svijest kad izvodite takve konstrukcije o nekom i njegovom djetetu

      Izbriši
    4. Boro dali je moja masta pokvarena ili je pokvarena stvarnost o tome nebi ni diskutovao jer stvarnost je nazalost takva kakva je surova i zalosna kad ljudi koriste svoju sluzbu odnosno duznost da zadovolje svoje nagone .U svakom slucaju lijep pozdrav i svako Vam dobro

      Izbriši
  4. Mlade cure ' cuga crte žurke mozda i za to je moguce kriv Vukan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nek se zabalja omladina. I treba da je tako

      Izbriši
    2. Tacno brate dragi, covjek treba da procera kera ipak je on doktor i politicar u razvijenoj drzavi gdje narod uziva nije on neki njemacki ili svedski doktor pa da se stisce u trosenju i bludu 😂😂😂

      Izbriši
    3. Je li neka tajna da Đajić voli žene i dobre provode? Slobodan je čovjek i ne krije svoje "poroke", niti glumata kako smo navikli od raznih snobova. Možda bi trebao kao Vukan tri godine se zabavljati sa djevojkom, a bez jednog jedinog seksualnog odnosa. Ni ta nije "spasana" kad je tri godine čekala nešto šta od njega ne može dobiti, jer niko ne zna jedno žensko sa kojim je Vukan imao seks. Eto, ko zna jednu ženu da je vidjela Vukanovu mušku "opremu" neka se javi. Mene ne bi začudilo da je on nekakva virdžina ili je žešće seksualno disfunkcionalan. U svakom slučaju Đajić mu nije kriv za seksualne probleme, baš kao ni Stanivukoviću, Begiću i toj garnituri britanskih "dječaka" koja ga jednako napada. Važno je da nijednu nije silovao, a sve drugo stvar je muško-ženskih odnosa kakvi su nas i doveli do preko osam milijadri na planeti. I to bez doprinosa ovih što pokušavaju u guzici načiniti dijete.

      Izbriši
    4. Kao i obično:lupetaš,buraz,kao otvoren prozor i to onaj veliki dvokrilni."RTRS" je sve samo ne RTRS,to nikada ne gledam (borac sam VRS-a od 1991.) jer to nije NAŠA TV.Par puta sam pokušavoa uću na njihov teletekst i piše.......Dodik o..pa Cvijanovika o..pa Višković o.......Pa ljudi moji,kakavdebilizam i kakva "profesionalnost" ili...možda je to zato što sinčićeva TV Una još nema teleteksta?Ti si,Borislave,ili veoma dobro plaćen od ovih SNSD-ovaca pa prefrigrano promovišeš po Srbe samoubilačko-gubitničku politiku...ili si glup ili si "intimus" sa dr Đajićem?Bio bi red,pošto je ovo tvoj blog,da pošteno pišeš i o svojim seksualnim sklonostima i "izletima" jer,eto,znaš a kim Vukanović (ne)spava.To je ,valjda,intimna stvar čovjeka u koju ti beskrupulozno zadireš.Stručnost dr Đajića nije tvoja kompetencija (ni moja,mada sam medicinar) ali o njegovom političkom životu možemo svi pisati jer je ulaskom u politiku odabrao da bude javna ličnost.Da,pitanje svih pitanja je:"Odakle mu toliki novac i imovina?"

      Izbriši
    5. Gospodine Boro, komentar o gospodinu Vukanoviću ti je odvratan, maliciozan, van svih pravoslavnih okvira o kojima si pisao u predhodnom tekstu, nešto što nikako ne propada nekom ko se predstavlja kao intelektualac.... Jednostavno gadost koje treba da se stidiš ako imaš i malo obraza.

      Izbriši
    6. Gospodine Boro, zbog ovog neprimjerenog komentara u kojem definitivno lupetaš o Vukanovićevoj seksualnosti i dr moram ti napisati da si baš magarac! Magare jedno piši o politici, o imovini, o kriminalu, o čemu hoćeš, ali nemoj pisati o nečemu što ti dragi Bog da, da malo kasnije ili ne da nikad. Ukoliko se ne izvineš, te ne izbrišeš i svoj, a onda i ove druge komentare koji se odnose na Vukanovićev privatni žibot, stalno ću te oslovljvati sa magarče!

      Izbriši
    7. Ljudi, vi ste zaboravili da sam po zanimanju kriminalista, a tu se djelovanje svodi na to da odgonetnete ZAŠTO pojedini ljudi čine određene radnje. Kod Vukanovića postoji ozbiljna seksualna disfunkcija, koja, bila biološki ili psihički uzrokovana, uveliko utiče na njegova elementarna poimanja. Vrlo konkretno: čovjek je dobrano poremećen. Iole kompetentan psihijatar će po osnovu snimaka sa njegovog youtube kanala reći da ima ozbiljne psihičke poremećaje.

      Kako ne bi bilo kakvih zabuna: JA GODINAMA IDEM NA KONTROLE i psihijatar specijalista je taj kom prepuštam ocjene moje mentalne uravnoteženosti. Teška psihotraumatska iskustva ostavila su doboke tragove na mom mentalnom sklopu i toga sam bio dovoljno svjestan da potražim stručnu pomoć, odnosno da ocjenu PERCEPTIVNE SPOSOBNOSTI prepustim onome ko je za takve stvari stručno osposobljen. I nikad nisam skrivao od javnosti sa čim se borim i kako, te da nije toga teško da bih izdržao torturu kakvu trpim godinama.

      Na sopstvenom primjeru svjestan sam koliko je mentalno zdravlje bitno za čovjekovo funkcionisanje i zato mi ne trebate vi "moralisati" kako ću karakterisati druge. Ukoliko griješim nađite adekvatnog stručnjaka koji će potpisati da Vukan nema ozbiljne mentalne poremećaje i momentalno ću ugasiti ovaj blog i obrisati sve šta sam ikad objavio. Problem je što ne griješim, nego će struka potvrditi ono šta se OČIGLEDNO ISPOLJAVA.

      Možemo i ovako. Pogledajte Vukanove video uratke prije i poslije transplatacije kose, pa ćete vidjeti zašto se podvrgao toj operaciji. Tek nakon što više nije morao pokrivati ćelavost onom ružnom frizurom počeo je snimanje face u krupnom planu, odnosno iz temelja promjenio način snimanja i samoprezentovanja. I onda mi kažite jesam li u pravu. No, njegova seksualna disfunkcija produkuje sve ono šta vidimo da vještački ili ciljno pokušava nametnuti javnosti kao "sebe" u vidu heroja, muškarčine, borca... Ne bavi se on društvom nego SOBOM, a to bezbjednost kao nauka odlično poznaje kao potencijalnu opasnost do nivoa produkovanja svjetskih ratova.

      Ne bio bio problem da Vukan ne puca na najviše državničke pozicije i moć koja proizilazi iz istih. Sa tim ciljem je postao političar. Sad razmislite koliko je duševno poremećenoj osobi pametno dati moć da odlučuje o našim životima. Imali smo primjera radi Dragana Lukača koji je policiju koristio da UBIJA LJUDE. Pobogu da je Vukan iole normalan zar bi se "udružio" sa Lukačem u toj svojoj političkoj borbi? Jbt u skupštini mu je izjavljivao ljubav i srećom ih predsjedavajući prekide zbog vremena za replike, pa nije došlo do javne prosidbe.

      Na kraju javno pozivam TREBINJCE i Hercegovce uopšte koji su davno čuli za stvari koje pominjem da kažu lažem li ili ne, odnosno znaju li žensko sa kojom je Vukan imao odnos. Rekao sam vam da se tri godine zabavljao sa djevojkom i zavlačio je kako neće seks prije braka, a od braka je bježao kao đavo od krsta. Ukoliko neko ima fizičke ili mentalne smetnje da ostvari seks to se liječi ili se kaže šta je problem sa kojim valja živjeti, umjesto glumatanja u funkciji skrivanja problema. Pobogu koliko puta ste pročitali ili čuli da su prijatelji i komšije zaprepaštene otkrićem da je neki teški seksualni manijak to što jeste, pošto takvi kompletan život podrede pretvaranju i skrivanju svoje poremećenosti? Ne treba vam diploma kriminaliste da bi znali za taj problem. Zato me manite sa vašim "moralisanjima", a posebno jer ne pišem o njemu i sličnima ni približno od onoga šta znam.

      Izbriši
    8. To su price seoski snajica i alapaca,nas zanima ko unistava drzavu i narod.

      Izbriši
    9. Gledati covjeku u gace i pricati o tome,to je prica ispred seoske zadruge,sa IQ 50.

      Izbriši
    10. Neotesano,al to je prica da se primitivci bave tim stvarima umjesto necijim bankovnim racunima.

      Izbriši
    11. Ako ideš "godinama na kontrole",sinko,promijeni psihijatra.Nadam se da ne ideš nekome ovdje u PD jer su svi bolesniji od tebe i pojma nemaju.Samim tim što sebe proglašavaš edukovanim "kriminalistom" i Vukana zbog njegovih seksualnih (ne)sklonosti proglašavaš osobom sposobnom da produkuje izbijanje ratova mnogo govoriš o sebi.zaista si za ozbiljno psihijatrijsko vještačenje,uspostavu određene dijagnoze i terapije.Ti "sve znaš,pročitao si hiljade knjiga,snajperista specijalac.."ma,jednom riječju Rambo x 8.A to je,sinko,opasna bolest idugotrajna terapija.Nije bolest sve što boli.

      Izbriši
    12. Krivo mu sto Vukan kara sektase,ne vadi ga,curi im na usi na na nos.

      Izbriši
    13. Prije par mjeseci Vukan je nakitio tekst da su inspektora Kovačića uhapsili kao Lukačevog čovjeka, te se navaljao gluposti o njegovom poštenju i radu. Reagovao sam tekstom kako su Milovanović, Kovačić i ta lopovska svita iz MUP-a godinama dostavljali informacije Vaskoviću i Vukanoviću, a pod pokroviteljstvom Lukača. Pa sam objasnio kakvim sve teškim kriminalom se Kovačić godinama bavio i gdje je lako naći dokaze toga, te kako je ušemiran sa ostalim tada i ranije pohapšenim kriminalčinama u policiji. Stvari na kakvima sam lično radio i zbog kojih mi niko ne može prodavati maglu.

      I šta je Vukan uradio? Jednostavno je obrisao svoj tekst! Kada je shvatio da se gadno isprovaljivao uklonio je sadržaj i čekao da javnost zaboravi njegove laži ili glupave kontrukcije. Ili treba da podsjećam koliko puta je Vasković prestao iznositi laži kada big ga isto tako provalio? No, Vukanovi i Vaskovićevi "izvori" su pohapšeni i procesuirani zbog organizovanog kriminala, pohvatani sa drogom u rukama, a vi ste im godinama vjerovali oko "NarkoGenerala" i notornih laži. Bas kao što ste mene prozivali kao lažova, muljatora i slićno.

      Znači, tamo gdje sam ja ukazivao da djeluje organizovani kriminal nađene su stotine kila droga i preko 10 organizovanih grupa je pod istragama ili im se već sudi. I sudi se "izvorima" iz MUP-a koji su Vaskovića i Vukanovića snabdjevali informacijama, pa vi sad vidite u čijem interesu su vas ubjeđivali u razne lažijade. Ili treba da ponovo objašnjavam kako je Vukan onih 50.000 eura datih Suvari preko Mektića dobio od Bijana Cvijetića za kog bar danas znamo ko je doista? Zajedno sa lažnim pasošem, ličnom kartom i vozačkom dozvolom. Ili treba da objavim pojedine detalje koji će ga pokopati dok je živ? Eto on ni danas pojma nema da stik koji je toliko platio NIJE BIO "PRAZAN", odnosno u kakvu igranku je idiot upao.

      Izbriši
    14. Ajde bježi đubre jedno sektaško, ti znaš jel Vukan jebo ili nije. I šta je loše u presađivanju kose? Laprdate tu o nekom stiku godinama, nikad ništa niste uspjeli dokazati, jer da je bilo i pola dokaza zatvorili bi ga davno

      Izbriši
    15. Ajd ti nama malo pričaj o svom kriminalu Radovanoviću a ima ga puno...

      Izbriši
    16. Boro bio protiv Dodika sad je uz njega ne kontam što onda pišeš prije Lose sad dobro

      Izbriši
  5. Sta bi Bora tek radio da mu kojim slucajem Milorad Dodik spasi sina 😂😂😂 lizi Boro ko ga jebe lakse je i to nego posteno i cestito raditi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam obrisao ovaj komentar, no nemam ni volje baviti se lažima koje su plasirali "frulaši" Begić i Stanivuković.

      Izbriši
    2. Boro jeli se bojis Nesica ili Prijedorskog DNS (drpi nnarodna sretstva ) kad ih nesmijes spomenuti kli je sepo jos u udbi pa te strah

      Izbriši
    3. Ja sam Marka i DNS prozivao dok su bili na vrhuncu moći, a što neko nešto nije čitao ne znači da se nije dogodilo.

      Izbriši
  6. Ljubomora ih ubi taj Dzaic covjek iz naroda on će sjesti i sa prosjakom i sa svakim covjekom takav je oduvjek a Boro tebi svaka cast.Nego sta je sa Vaskovicem nema ga nigdje pise o temama o kojima svako moze pisati sta mu se desilo gdje su poruke sky klanovi maca pojela jezik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa o tome i Boro ne pise i on pise ko bolje plati

      Izbriši
    2. Hahahaha, jasta brate i borisa ceka da ga ovi iz crvene sekte dofilaju, samo sad nisu izbori nije povoljan datum

      Izbriši
    3. Pitajte ministra Karana jesam li išta preduzeo povodom naplate par stotina hiljada maraka legitimnih potraživanja ili zbog silnih nezakonitosti oko suspenzije i otkaza. Imam kristalno jasnu pravnu situaciju, no nemam snage pokretati postupke pored činjenice da i ptice na grani znaju šta mi je činjeno. Kad niko u MUP-u ne smatra da treba reagovati po službenoj dužnosti teško da ću se i ja spuštati na ponavljanje postupaka koje sam davno dokazno i činjenično zakovao.

      U stvari gadi mi se kad vidim kako notorni kriminalci poput Ivanića ili Vujanovića i nadalje nose policijske uniforme, ili su kao Goran Mikanović ili Danko Karanović dobili "zaslužene" penzije. Takvim potezima vrh MUP-a pokazao je kakve "promjene" realizuje i sa tim ne želim imati doticaja - baš kao i godinama unazad.

      Nakon ovoga glupo mi je i objašnjavati zašto nemam volje ulaziti u kontakte sa Dodikom. Elem, da čitate moje tekstove vidjeli bi da i dalje kritikujem Dodika i vlast kao i devet godina unazad, odnosno da redovito "demantujem" vaše već poslovične mantre o dilovima sa politikom. Vjerujem da bi mnogi od vas moja znanja i djelovanja PRODALI kao na pijaci, a to što nemate šta prodati ponajviše vas frustrira. Elem, nismo svi isti!

      Izbriši
    4. Za Vaskovića sam davno objavio kako je informacije iz MUP-a dobijao od Milovanovića, kovačića i te bagre, pa i kako je mnogo prije njihovog hapšenja taj izvor mu "presušio" zbog straha od Karana i Kostreševića.

      Izbriši
  7. Ko laže,taj i krade!Ovdje vlada sistem u sistemu,Taj Đajić kad je pošten odkud mu tolika imovina.Ne samo on,verujem da je izvrstan Dr.nego u pogresnoj je politici.Znaš nekad je pametnije precutiti o nekom.Gojko Kličković je nekad budzet vozao u Gepeku.A ovaj sad voza u bankama 8 drzava po par stotina miliona.Eto vidiš i tebe izbaciše iz sluzbe a ti ih dižes u Nebesa.Pa budi Srbenda ko i oni pa makar slamu jeo.Toliko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvi put čujem za te račune i milione, a nešto nisam upratio da ima vrijednu imovinu - preko one priča oko stana kada je ispred sporne zgrade sazvao pres konferenciju i ponudio stan na poklon onome ko zna koji je njegov. Vjerujem da je dobro situiran i da ima svoje kombinacije, ali nemam nikakvih informacija, niti vidim da drugi objavljuju nešto konkretno. Slažem se da je u "pogrešnoj politici", ali uz opasku da mi ovde kvalitetne stranke naprosto nemamo. U konačnici u tekstu sam se bavio LJEKARIMA (poimenično) i njihovim radom, bez ulaženja u politička opredjeljenja.

      Izbriši
    2. Ovo je vas blog pa tekstove mozete pisati tako da citaoci (jedan dio) steknu misljenje onakvo kakvo vama odgovara Sve i da je tako kako ste nahvalili doktora sami kazete da ste se u tekstu bavili dr Djajicem kao ljekarom i njegovim radom kao ljekarom a Vukanovic je istog prozvao kao politicara ili clanom elite najblize "ocu nacije" (sto ne znaci da mozda nema dobro misljenje o doktoru u vezi doktorske struke) Znaci ja kazem da Novak Djokovic nezna istrikati priglavke a vi ga branite i pobijate moju tvrdnju tako sto kazete da je Novak najbolji teniser na svijetu da je najduze bio prvi na ATP listi da je osvojio 21 Grand Slam da je osvojio sve moguce turnire itd Ali eto samo kazem blog je vas

      Izbriši
    3. Primjedbe stoje i jeste tako da dva političara iz suprotnih tabora sasvim razumljivo koriste svaku priliku za javne prozivke. Jedino je problem što je Vukanović, zajedno sa Vaskovićem, Stanivukovićem, Begićem i tom svitom, činio onakve ujdurme oko medicinskog kiseonika, pa su tvrdili da ima lažni doktorat, sve do toga da je on odgovoran za odrone ili građevinske radove. Ima li Vukan kakvih kompetecija za te stvari?

      Ja sam se našao na udaru njih i njihovih fanova što sam kao kriminalista analizirao onaj skandalozni postupak zbog kiseonika, pa što sam pravno objasnio da nema doktorove odgovornosti za odrone potpornog zida garaže ili da znam za korištenje narkotika od strane onih koji Đajića za to optužuju. Sve šta sam tvrdio dio je moje struke u kojoj bar ne trebam dokazivati kompetencije. U konačnici ne vidim problem u tome što sam konkretnim objašnjenjem Đajićevih obaveza na UKC-u pobio Vukanove politikantske konstrukcije.

      Na kraju moram istaći činjenicu da je ovo dijelom i vaš blog, pošto imate mogućnost ovakvog reagovanja i IZNOŠENJA VAŠEG MIŠLJENJA. I zahvaljujem vam što ste to podijelili sa svima nama ostalima. Čak vjerujem da će više njih podržati vaše tumačenje negoli moje, no to vidim kao DIJALOG kakav služi da razmjenom mišljenja unapređujemo ukupnu spoznaju. Zato još jednom zahvaljujem na komentaru i kao administratoru bilo bi mi drago da što više ljudi sa kvalitetnim rezonovanjem ili konstruktivnom kritikom, šta kod vas primječujem, učestvuje u ovakvim raspravama.

      Izbriši
    4. Jesu li nesto slagali oko toga kiseonika 'pokretne bolnice 'izjava doktora iz razgovora sa najboljom studenticom gdje trazi ds se stavi u sluzbu drzave ili tako nekako a zna se u prevodu sta to znaci .

      Izbriši
    5. 22 Grand Slam

      Izbriši
  8. Bravo Popović.Sto je žalosno sto je narod glup.17 % pdv.Od tog 5 % ide RS.Jer je to dovoljno za isplate jakih penzija,plata,socijale...3,7% ide drzavi BH.Dalje 4,4% ide na kredite zaduženost a ostalo ide KOME.Vrljavom,burlavom Konju i njegovim potrčcima.Ja danas bio u Sloveniji u jednom selu gde 🐖 od 25 kg kosta 2.80 evra po kilogramu,a kod nas 11 maraka zive vage.Jebo vam i Vlado i Vrlje svima M..er.I idite pod šatore i budite Srbi makar Slamu jeli

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično. Taman ste me motivisali da napišem tekst o aktuelnoj raspravi kako pojačati financiranje zdravstva. Imamo zahtjeve da se procenat od uplata autoosiguranja direktno prosljeđuje fondovima zdravstva koji tu trpe velika izdvajanja, a drugi "kupe kajmak". Još bolja ideja je da se procenat akciza na duvan i alkohol direktno prosljeđuje zdravstvu, jer ovakva praksa je nenormalna. Država je uvela akcize pod izgovorom da zbog pušenja i alkohola ima velika izdvajanja za zdravstvo, a u biti pare idu u budžet i onda se troše na sve i svašta, dok zdravstvene ustanove moraju kamčiti za osnovna radna sredstva. Ima još nekih ideja, no o tome ćemo u namjenskom tekstu.

      Izbriši
  9. Nigdje nije sjajno.Ni u Srbiji,Sloveniji, Francuskoj,Italiji...Jednostavno je doslo vrijeme da se planeta"resetuje"Sinoc sam slušao u jednom restoranu u BL.Gde je predavanje imao Semir Osmanagic,čovjek je u pravu sve"ovako ako se nastavi,radicemo za flašu vode i koru hljeba,a elita će srati u Zlatnu šolju.To da su Svinje po Sloveniji i Hrvatskoj po 3 evra. Je ziva istina,Bitno je da se opet nadležnosti otimaju,gde ovi iz federacije prijete,Eskobar i Britanci pametuju.E to je bitno za RTRS.Boli njih kurac za Svinjama,razno raznom stokom,mlijekom i ostalim zivotnim namjernicama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se sa svim i pitanje globalnog prekonponovanje decenijama se neracionalno odugovlači. Elem, kad smo već na ovim temama moram podsjetiti da je naš PDV tek 17% dok u "razvijenim" zemljama dostiže čak 25 odsto i tu se ješ kako ima smisla potezati pitanje lošeg zdravstva, obrazovanja ili državnih organa. Nedavno sam u prijedorskoj bolnici operisao masno tkivo, dakle "zauzeo" operativnu salu i proveo preko 24 sata, a onda se zaprepastio kada sam dobio račun na 9 KM. Mislim da u Evropi sa osnovnim osiguranjem neko nezaposlen poput mene samo može sanjati tako jeftine medicinske usluge. Nisam pomišljao provjeriti koliko desetina hiljada maraka je koštalo višegodišnje liječenje moje majke od karcinoma, a trebalo bi kad se već bavim temama funkcionisanja društva. Baš kao što bih trebao i češće pozivati se na gospodina Osmanagića koji je izuzetno posvećen očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, šta pratim, ali ne koristim u tekstovima. Posebno zbog mnoštva genijalnih ideja koje taj čovjek ima.

      Izbriši
    2. Semir Osmanagic je zaista divan i nacitan covjek. Posebno me odusevio u vremenu PlaNdemije.

      Izbriši
    3. Samo ti slušaj Semira i Boru i završićeš preko Vrbasa

      Izbriši
  10. Dr.Đajića ne poznam, ali sam cula od vise ljudi da ne trazi pare, ni na koji nacin ne potencira tu temu. Kazu, razleti se da pomogne kad mu se obratis... dalje od toga ne znam sto se posla njegovog tice. Kao "politicar" nikako mi ne lezi. Prije svega smatram da je bilo zali Boze toliko godina studiranja i usavrsavanja jednom ljekaru da bi se sada vodao pod ruku i bio u istom kosu sa Dudukom, Lukacem, Cickom, Obrenom Petrovicem itd.
    Temu Ljekari u Srpskoj tj.BiH treba pod hitno otvoriti da bi se razdvojio cestit ljekar od ovih sljamova iz struke koji neznanje prikrivaju nekim ufuranim stavom i otvorenim trazenjem para. Mene trenutno jako boli status doktora Golca. Iz licnog iskustva znam koliko je taj covjek radan i posvecen poslu i koliko svojim stavom utice na zaposlene da izdrze te neljudske uslove rada koje su imali dok su bili u Staroj bolnici. Koliko se trudio da im odrzava moral da izdrze i nedostatak osoblja i nedostatak osnovnih sredstava za rad (u to vrijeme nisu imali sterilnih tufera za previjanje npr). Eto, takav covjek je dozivio da ga ovi sto su dovedeni preko crvene knjizice nazovu seksualnim manijakom i optuze za obljubu pacijenta. Cak i kada bi to bilo istina trebalo bi takvoga u tisini ukloniti za sva vremena iz struke i iz drustva, ali nikako zjaliti o tome na nacionalnoj frekvenciji i utirati time strah pacijentima u kosti koji su ionako uplaseni zbog prisustva ovih laznih strucnjaka po bolnicama, od nedostatka sredstava, od nepostojanja empatije kod velikog broja medicinskog osoblja. Ovog osoblja sto je dovedeno s koca i konopca da zaklopi rupe, jer smo neplacanjem otjerali strucne ljude u Njemacku.
    Za dobro svih nas, a i cestitih ljekara i tehnicara trebalo bi javno saopstavati imena onih kod kojih ziv covjek ni slucajno ne bi trebao da ide da se lijeci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Otpocnimo sa Dobojem.
      Neuropsihijatar Vjeko Kovacevic iako je u penziji i dan danas pomaze ljudima nesebicno kao sto je to radio cijeli radni vijek 💕
      Urolozi Račić i Cvijanovic ekstra ljudi i strucnjaci. Nimalo sujete ovi ljudi nemaju. Zajedno sa pacijentom i porodicom traze pomoc drugih kolega ako u nesto nisu 100% sigurni💞
      NE IDITE kod:
      1. Hirurga Lazica, trazi pare cak i od mladih nezaposlenih ljudi, a svaki mu pacijent iz sale izlaci sa infekcijom rane ili cak i sa zaboravljenom gazom u utrobi. Sujetan preko svake mjere kao i svaka neznalica 😡
      2. Natasa Djekic Matanovic onkolog jedini u Doboju. Toliki je idiot da je misleci da se tako treba dodvoriti vladajucima ucjenjivala svoje pacijente koji su u doba korone dolazili na hemioterapiju da ih nece pustiti u bolnicu dok se prvo ne vakcinisu. Mnogi ljudi samo cekaju da krenu tuzbe pa da je tuze zbog toga.😡
      3. Hirurg Matanovic. Nesposoban do te mjere da mu neuropsihijatar mora reci da povredjenom koji ima potres mozga kao prvo mora ukljuciti Manitol, lijek koji treba da pacijenta uvede u stanje kontrolisane kome da bi otok na mozgu mogao da splasne. Inace, muz gore spomenute histericne i neuroticne Natase onkloga jednog jedinog u Doboju.😡

      Nastavite dobri i iskreni ljudi. Nemojte nikoga preskociti. Posebno ne medicinske heroje koji u tisini i za male plate spasavaju nase najmilije, a snebivaju se da uzmu flasu dobre domace rakije od zahvalnog pacijenta.
      Ajde bar njih da spomenemo da se ne zaboravi 💞

      Izbriši
    2. Teslic...
      Cuveni specijalista i jos cuveniji dijagnosticar dr Gotovac. Bog dragi da ga cuva koliko je ljudi spasio uspostavljanjem pravilne dijagnoze ili upucivanjem kod ljekara koji su prije svega zainteresovani za ozdravljenje ljudi.

      Izbriši
    3. Prijedor...
      Kod koga otici?
      Dr Beronja svakako, kao ljekar koji posteno i strucno radi svoj posao.
      Kod koga NE ICI: za pocetak ko onog koji nema diplomu dr Stanko Baco.

      Izbriši
    4. Ovim objavama podsjetili ste me da još kako ima smisla stvoriti platformu koja će funkcionisati kao FORUM u punom smislu, pa da onda ljudi mogu se fokusirati na teme u kojima imaju dosta toga kvalitetnoga za napisati i podijeliti sa drugima. Zbog privatnih problema, dijelom objašnjenih u tekstu, zaboravio sam na taj momenat širenja djelovanja i hvala vam što ste me podsjetili.

      Izbriši
    5. Boro u strucnost doktora se ne utikam 'ali on je javna licnosti kao takav je los primjer mladima pocev od razvrata koji ti pravdas do crta i tako dalje .Vise nego ocito je da to radis iz nekakvog razloga jer toliko nisko si se spustio kada je u pitanju Vukana toliko velicas Dzajica to je rad za dobre pare

      Izbriši
    6. Savic je vrhunski strucnjak i posten covjek,pomogao je mnogima a marke nije uzeo i ne razvlaci crte.

      Izbriši
    7. Boro zbilja sta se desi sa doktorom Golicem 'jeli mu napakovano ili sta i ima li tvoj doktor Dzaja kakvog upliva u to .Cisto pitam onako posto vidim dobro si upucen u situaciju kad je UKC u pitanju

      Izbriši
    8. Platforme čak nije potrebno stvarati, već postoje. Discord je možda najjednostavnija, popularna među gejmerima ali može je koristiti bilo ko. Kreirate svoj server i date mu ime, ljudi se pridružuju preko linka koji možete podijeliti na blogu. Kreirate koliko god tema hoćete. Članovi imaju nadimke i avatare, tj. mogu biti anonimni kao i ovdje. A mnogo podsjeća na one stare forume.

      Izbriši
    9. Ne velica se Djajic ni zbog kakve pare, zna se sto se velica, bila je tu vec prilicno velika rasprava u komentarima na ovom blogu, Borin sin je imao udes gde je decko sa njim imao prilicne povrede, kada je primljen na ukc nasao se dr. Vlado Djajic da zbrine tog decka, od tad traje to velicanje Djajica. Iskreno ne ulazim u razlog slijetanja sa puta auta kojim je upravljao Borin sin,ne daj Boze nikome da mu se dese slicne stvari. Ali velicati covjeka koji vudno pijan ili sta vec sa narko dilerima djuska i to koliko sam vidio po slikama u vise navrata nema sta da se kaze a to ko koliko moze da jebe ili jebe jadno ti je to Boro kako ti pohvali doktora Djajica ispade ili da si gledao kad on jebe te kurve ili te je jebavao ?! Mislim, prica iz prvog srednje tipa onaj jebe onaj ne jebe...ukratko mozda je korektan doktor i susretljiv ali da bude takvog ponasanja kakvog jeste je bruka i sramota naroda koji predstavlja jer je nazalost i on u toj grupi alibabinoj sa 400 razbojnika. I pitanje za kraj da nije u SNSD i uz Dodika dali bi se culo za njega kao Doktora, dali bi bio nacelnik ukc ?! Mislim smesno toliko boljih i ozbiljnijih doktora ima od njega ali naravno da su anonimni jer nisu u toj zlokobnoj partiji koja je unistila sve sto su ljudi zivotom placali i krvlju 90 ih godina i da ne bude malo bas od tih nesrecnih ucesnika rata od njih minimum 70 % su djecu i unucad "protjerali" iz Republike Srpske zasto kazem minimum 70 % jer djeca od pravih boraca nikad ne bi stala negdje na govornicu uz takve osobe poput Dodika i velicala SNSD znajuci da im je bas ta stranka oceve, striceve, ujake, rodjake strpala nakon rata u bjedu i neimastinu. Uspjeli su tih 30% poput Viskovica koji su se "borili" po hotelima i komandama dok je posteni borac iz rova i tenka dozivio sudbinu da kamci, uzima na veresiju i hoda pjesice i gleda svoje pokolenje koje odlazi u nepovrat trbuhom za kruhom ZATO BORO NEMOJ NASTAVI DA PISES O TOME KAKO SU DOKTORI POPUT TOG VLADE I SLICNIH HEROJI I JUNACI TE MRVICE KOJIMA TE SLUZE TRGNUCE TI NA NOS UPAMTI DOBRO KO JE SA DJAVOLOM TIKVE SADIO O GLAVU SU MU SE LUPALE

      Izbriši
    10. Prethodni komentar sto posto ispravan

      Izbriši
    11. Vlado Đajić je prije ulaska u SNSD bio promovisan u redovnog profesora Medicinskog fakulteta i o tome sam objavio zapisnik komisije sa svim njegovim naučnim i stručnim radovima, te kompletnom biografijom. Potom dolazi do više kontakata sa Dodikom oko neke privatne stvari i razgovaraju o Đajićevim idejama oko UKC-a. Onda ga Dodik namjenski zove radi detalja njegovih ideja i to mu se dopalo, pa mu je predložio da se učlani u SNSD kako bi ga postavio za direktora i omogućio mu da samostalno realizuje svoje ideje. Danas već vidimo prvu fazu tog projekta, a kreće i druga sa izgradnom medicinskog instituta, fakulteta i srednje škole - sve na jednom mjestu kako bi se nauka, obrazovanje i praksa lakše objedinile.

      Ko razumije zašto je čovjek ušao u politiku, koja ga prije toga uopšte nije zanimala, tome nije problem, a svako drugi lako provjeri OGROMNE PROMJENE koje su urađene po pomenutom dogovoru. I prije Đajića smo ogromne pare rajtali na zdravstvo, a nikakvih rezultata, dok danas vidimo kako nastaje jedno pravo medicinsko čudo kakvo priznaju stručnjaci iz neuporedivo bogatijih zemalja od naše. Ja cijenim rad i rezultate, a kako se neko veseli ili šta radi u privatnom životu zanima me kao lanjski snijeg. KAŽETE ĐAJIĆ BEZ STRANKE NE BI BIO DIREKTOR, NO BEZ NJEGA KAO DIREKTORA NE BI BILO SVEGA OVOGA ŠTA POZITIVNO NABRAJAM I ŠTA SAD? KOLIKO MINISTARA ZDRAVSTVA I DIREKTORA UKC JE BILO PRIJE ĐAJIĆA, A VIDIO SAM KAKVI SU IM BILI REZULTATI, PA MI NEMOJTE PRODAVATI DEMAGOGIJU. UOSTALOM, JA SAM VIŠE PUTA PISAO O KRIMINALU RANKA ŠKRBIĆA, DODIKOVOG KUMA, A KAKO VIDIM TO ŠTO JE POKRAO MILIJARDU MARAKA - TO NIKOM NIJE BITNO.

      Izbriši
    12. Borisa ili si ti dobro za psihijatrije ili je ovo sto ljudi pisu laz , pa koliko je doktora uslo u politiku od Karadzica pa sve fo ove Stupar Radic da ne nabrajamo druge i svi su usli zbog para i svoga interesa bilo pozicija ili opozicija Stevandic Lolic Sovilj Ivic ijos koliko

      Izbriši
    13. Ma sve stoji, ali šta je vidljivo ostalo iza ko zna koliko stotina i stotina ljekara koji su ušli u politiku i ODREDA DOBILI VISKOKE FUNKCIJE? Kao inspektor mogao sam mnogo više proći raznim medicinskim ustanovama negoli zbog medicinskih potreba i imao sam neuporedivo više informacija, pa mogu "istoriju" pisati na tu temu. Elem, baš zato što znam šta su drugi radili i vrednujem Đajića po njegovim rezultatima. Do neke 2018. godine njega je politika zanimala kao lanjski snijeg, a kad je ušao u politiku bar vidimo zašto je to učinio i SVI OD TOGA IMAMO KORISTI. Kada se sjetim u kakvim uslovima je ležala moja majka nakon operacije i kad vidim sadašnji smještaj tašte ne treba mi dalje, a još kako pratim dešavanja oko nabavki opreme ili unapređenju kapaciteta liječenja. Možda bih sad trebao prenositi izjave osoba koje su žive jer sam dobro informisan i znam kome i gdje ih uputiti, pa ih ne zavuku razne budale dok ne bude prekasno? Upravo zbog takvih iskustava optimističan sam oko moje tašte iako su medicinske prognoze vrlo loše, a posebno jer današnje kapacitete ne možemo upoređivati sa ranijima - u kakvim je bilo uspjeha. Milion puta sam naveo da pišem na osnovu poznavanja i ljudi i materije kojom se bavim, odnosno da kod mene nema "rekla-kazala" nego samo navodi iza kojih mogu čvrsto stati dokazima i činjenicama.

      Sve koje ste gore pobrojali znam "u glavu", pojedine kao Stevandića davno sam raskrinkao i trpio iste ovakve "pridike", a istina se pokazala, do mojih Prijedorčana Sovilja i Ivića iz čijih života znam podosta "pikanterija" kakve ne dijelim javno pošto potiču iz mog profesionalnog rada u policiji. Odlično pamtim Lolića, a preko godine sam proveo na Palama u obezbjeđenju Karadžića, tako svakog koga vi pominjete mogao sam lično opservirati ili proučavati koliko mi drago. Da ne pričam šta se sve dozna kroz službe ili od ljudi koji su svjedočili istorijskim dešavanjima. Kod mene dešava se da javnosti otkrivam tek "promile" onoga šta doista znam, a nikako da trebam izmišljati ili lagati o ljudima i dešavanjima.

      Izbriši
    14. Stičem dojam da se "guzičiš" sa tim svojim Đajićem jer znaš o njemu prilično intmne stvari.To o njegovim "kotaktima" sa Dodikom oko privatne stvari (droga?),njegovim "idejama"...Ma guzičite se sigurno.Više vjerujem da si napaljen na Đajića nego na ovu tovju "Asku".

      Izbriši
    15. Boro sticem dojam kako bi ti rekao elem te je Dzajic debelo zaduzio kad ga toliko grcevito branis .Pa ako je nesgto i uradio uradio je narodskim parama a i vrcajuci med prste je lizso nemogu se porodica i onolike sponzoruse hraniti platom ma kolika ona bils .

      Izbriši
    16. Xi, hvala za informaciju!!!!

      Izbriši
    17. Odgovor za Anonimno 22. 04. 2023. 21:11
      Ti bi brate trebao razmisliti sta je to sto tebe "pali" ... meni kao posmatracu izgleda da imas neki problem seksualne prirode.
      Savjet: Otkrij sta te "pali" pa "navali"... pusti ljude koji imaju nesto smisleno i potkrijepljeno cinjenicama za reći da to i kazu.

      Izbriši
    18. Pa zar nije ocito Boro, hvalis Djajica kako jebe i puno i od reda, sto je covjek dobro objasnijo ili te je jebe ili si gledao kako jebe kad znas detalje

      Izbriši
    19. 😂😂😂
      Na Borinom blogu ima bolje komedije nego u pozorištu, kako u komentarima čitalaca, tako i u Borinim pisanijama, posebno onda kada Boro pokušava odbraniti neodbranjivo i ono što je opštepoznato.

      Izbriši
  11. Ne pravi idola niti kakva lika...

    OdgovoriIzbriši
  12. Hahahahaha, pust kraju

    OdgovoriIzbriši
  13. Boro bilo bi dobro sad oko ove godišnjice Jasenovca,malo da pojasniš narodu što Burlavi Majmun dade Jasenovačku građu Amerima.Zašto i za koje pare?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Licno smatram da je odgovor na ovo pitanje veoma prost... doveli ga americki tenkovi na vlast, a onda zauzvrat mora da radi sta mu se kaze. Da otudji nase šume, nase vode, nasu zemlju, nase nebo, nase rude, pa tako i nase istorijsko blago- jasenovacku gradju. Ups...zaboravi ono najvaznije... da otudji nasu djecu i prevede ih na zapad.

      Izbriši
    2. Bravo Gospodjo Askice komentar Vam je vrhunski pogotovo zadnja recenica 100 x bravo. A ovaj komentator je nasao za shodno da pita Boru to pa cuces sad kilometarskog odgovora u kojem je 90 % opisano kako za vrijeme dodika UKC posta svjetski centar i zamisli cak da tu radi takva legenda i velicina poput doktora Djaica da cak hoce da pomogne pacijentima !!

      Izbriši
    3. Pazite, krivični predmet sačinjava se u četiri primjerka, a samo u jednom su originalna dokumenta koja će se kao dokazi izvoditi u sudu. U ostalima su kopije dokumenata. Tako su originalni dokumenti, fotografije, snimke i ino i danas i sudskim spisima kod sudova koji su sudili za ratne zločine i ta dokumentacija se čuva trajno. Pojedine stvari čuvaju se kod organa koji su tada postupali povodom Jasenovca i opet trajno. Znači, originali su u najvećem dijelu u Beogradu, a ono šta je Dodik preko Amerikanaca dao vrć su u istim takvim kopijama imali u Hrvatskoj. Elem, šta ćemo sa desetinama hiljada dokumenata koje je SFOR oteo iz prostorija naših organa vezano za rat u BiH? Za suđenja u Hagu. Koliko sam shvatio isto je bilo oko te jasenovačke građe. Nije mi namjera braniti Dodika, ali nemojmo praviti mantre od stvari koje nisu kako se predstavlja. Bio sam prije rata u tom muzeju i još od tada znam da tu nije bilo ničeg od originala pošto se lako vidi šta je dokument, a šta fotografija dokumenta.

      Uostalom koliko nam ie stalo do te dokumentacije vidim da je nedavno nađen originalan spisak Dijane Budisavljević sa podacima o 5 800 djece koju je spasila iz ustaških logora. Normalno nađen je u Beogradu nakon što se smatralo da je izgubljen. Toliko o tome kako brinemo o dokazima ustaških zločina..

      Izbriši
    4. 100% tacno sve sto si rekao za cuvanje i posjedovanje dokumentacije. A kada se kaze Dodik, ne misli se na jednog covjeka vec na jedan vremenski period, na sistem koji je stvoren u datom momentu. Isto kao i kada kazemo Karadzic ili Tito i sl. I bas je dobro sto si spomenuo dokumentaciju koju nam je SFOR oteo i otima sve ove godine. Otimaju i odnose u svoje drzave da bi nam i ovaj period zivota u buducnosti mogli u istorijskim knjigama skrojiti kako njima odgovara.
      Poenta, nas problem su stranci, a dnevno-politicki likovi koji su na sceni su samo njihovo orudje. I ako mislimo nesto promijeniti trebamo se prestati prepucavati oko toga da li je neko "Crta" ili nije vec moramo dijeliti tacne i provjerene informacije koje mogu posluziti ovom nasem napacenom i sludjenom narodu u svakodnevnom zivotu. I zato je ovaj blog koristan. Boro iz domena svojih saznanja ukazuje na kriminal i korupciju. A onoga ko je imalo zainteresovan za svoj zivot to treba zanimati. Prosto da zna sta moze ocekivati od takvih likova koji se nalaze na odredjenim funkcijama.
      Zato manimo se zatrpavanja ovog i drugih blogova glupim komentarima, psovkama i licnim frustracijama. Ako nesto znate na datu temu vi dodajte i tako prosirimo saznanja svi mi koje zanima vrijeme i mjesto u kom bivstvujemo.

      Izbriši
    5. Kazes sfor je uzeo dobar deo dokumentacije i kazes nije ti namjera da branis dodika, izvini a jel to onaj isti dodik koji je uz pomoc tih istih sfor i amercikih tenkova usao u vladavinu tako sto je uz pomoc tih zlocinaca uklonijo fizickom silom legitimnog predsjednika Republike Srpske i tako on usao u vladavinu evo vec preko dve decenije

      Izbriši
    6. RE: ASKA

      Zaista ne mogu shvatiti kako ljudi na dugotrajne procese reaguju jednostrano, uprošteno, maliciozno... Nije ovde čak ključni problem šta je SFOR nasilno uzeo, nego pta su naši organi dostavljali kada bi to zatražili međunarodni ili domaći tužioci za ratne zločine. Takmičili su se ko će dostaviti više, pa i stvari koje nisu tražene. To su mi sa gorčinom pričali ljidi koji su OSLOBOĐENI za ratne zločine i uspjeli dokazati nevinost, a svaki akt koji je tužilaštvo dobilo dostavljen im je tokom postupka, pa znaju i šta je od organa traženo i šta je dostavljeno.

      No, ista praksa bila je za Dodikovog prvog mandata i onih nepunih šest godina dok je bio u opoziciji, a znamo da je Dragan Čavić za Srebrenicu odradio i ono šta je Dodik odbio. Pa je vajni predsjednik SDS-a Čavić predao vlast Dodiku, da bi danas bili u koaliciji. Uz opasku da je Čavić izvisio jer je Ivanić raskinuo koaliciju sa SDS-om i ušao u pakt sa Dodikom. KAD SU POLITIČARI U PITANJU SVE JE MOGUĆE i zato mi je neshvatljivo da se sve personalizuje na jednu osobu, a to je najgora moguća sorta ljudi. Ili ćemo "zaključiti" da Vukan nije političar, nego je SVETI VUKAN TREBINJSKI kako sam ga nazivao u tekstovima. Koji isti posao dva puta naplaćuje! U skupštini prima platu da bi izvodio cirkuse koje onda kači na youtube kanalu i od reklama ubire još jednu platu.

      Da bi bio "ljepši", pa time i zanimljiviji publici, a onda i više zarađivao od reklama, uradio je transplataciju kose, no to kad se pomene onda je "zadiranje u privatnost". Normalno, on kao "svetac" ima pravo zadirati gdje mu drago, pa i napadati ljude na ulici. Mislim da njegov snimak kad napada sudije u Trebinju ima oko 1,3 miliona pregleda, pa to pomnožite sa 0,20 KM po reklami, a policija ga pušta da čini prekršaj za kakav bi druge momentalno uhapsili. I čak optužili za krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti". Imam više krivičnih postupaka za to djelo iako progovorio nisam, a onda gledam šta njemu dopuštaju. I kaže da predstavlja opasnost po režim. Znam šta su prošli ljudi koje je režim smatrao opasnima, a to ne bih nikom poželio.

      Izbriši
    7. RE: "Kazes sfor je uzeo dobar deo dokumentacije..."

      Vi meni objašnjavate ta dešavanja, meni koji sam o tome napisao bar stotinu tekstova i razotkrio mnoge tajne nepoznate javnosti. Primjera radi prvi sam javno izrekao da je to bio DRŽAVNI UDAR protiv Republike Srpske. Pa sam objasnio da je to bila prva u svijetu OBOJENA REVOLUCIJA po RMA američkom programu reformi iz 1982. godine i Pravilima Pentagona FM 100-10 i FM 100-5 iz 1984. i 1993. godine. Pa sam objasnio ulogu Dodika i Lukača u NATO agresiji iz 1999. godine i Petooktobarskoj obojenoj revoluciji u Beogradu - sve po novim ili reformisanim strategijama SAD i NATO. Čak sam i Dodikov povratak na vlast 2006. godine objasnio kroz uvođenje PDV-a i financijske malverzacije poznate kao "grčki sindrom". Ma mogao bih ovako nabrajati u nedogled, pa mi je smiješno da vi sad mene ubjeđujete u stvari koje ni danas ne znate ili ne razumijete, a po tome zalud sam ih otkrivao i objavljivao.

      Izbriši
    8. Ako si ih ti prvi objavijo ne znaci da i dalje tako mislis, covjek je napisao realan komentar i to je srz svega

      Izbriši
  14. Gle cuda, od toliko bolesnika da se nadje bas tvoja tasta. ma da, narod kaze da je psa lakse umiriti korom hljeba nego gomilom kamenja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Operacija moje tašte zakazana je na jednom odjelu (abdominalna hirurgija), a stvari koje pominjem dešavale su se na torakalnoj hirurgiji i nemaju nikakve veze. Iz medija sam doznao za operacije koje je izvodio doktor Gonzales Rivas. Kao što je i Vukan mogao saznati da ga je zanimalo gdje se nalazi Vlado Đajić. Umjesto što se ovako isprovaljivao

      Izbriši
    2. Boro , Boro pored tolikog iskustva u kriminalistici ti pise takve nebulozne price oko Dodika i Jasenovac je gradnje. Nije li ju predao Amerika a oni Latinima .Zna se i zašto tako da to ne treba ponavljati . Sada si bas prividno krenuo i Dodika da branis

      Izbriši
  15. Boro, da li se zna kakav je skandal izbio sa petka na subotu? Prijetnje smrcu, hapsenje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sinoć sam doznao i danas to provjeravam, pa ako bude ikakve potvrde slijedi tekst.

      Izbriši
    2. Zataskalo se,mozda su sektasi?

      Izbriši
    3. Zna li se kakav skandal ili bezveze palamudite?

      Izbriši
    4. Ne smije to Boro objaviti, on je režimska kučkica

      Izbriši
  16. Nije li SHOR-ov helikopter letio u Hrvatsku po onog poslanika Hrvata(čovjeku dosadilo,otišao kući) da bi imali kvorum i izabrlia traktordćiju iz Mrčevaca?Nije li taj ratni profiter i švercer i u ratu sa(u)rađivao sa Hrvatima (nije Ronhill iz BG,već iz Rovinja)?Nije li taj kriminalac glasao za most na Pelješcu?Da li je bio "govorljiv" povodom nuklearnog otpada na Uni?Da li je dozvolio Milanoviću da slavi i odlikuje srpske ubuce u Derventi?Danas je bio pomen tim žrtvama u Derventi-ne vidjeh ni Dodika ni Milanovića.Nije li u najboljim privatnim i političkim odnosima sa Hrvatom Draganom Čovićem?Da li predao dokumentaciju iz Jasenovca-jeste,pitanje je,čak,izlišno?Da li je ikada štitio srpske interese,osim u slučajevima gdje se dobro "omrsio"(ugradio)?Šta još treba da progledamo kao narod kome je ova hulja najveći neprijatelj i koji nam ugrožava biološki opstanak?A ti,Boro,si običnapodguzna muha režima.Plaćena ili neplaćena,svejedno.Jedna je istina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dosta toga ste nabrojali, no na svaki vaš navod ja sam objavio deset mnogo težih Dodikovih zločina ili marifetluka. Pazite, 2014. sam se kao od šale probio u prestižnim beogradskim sajtovima specijalizovanim za geopolitiku jer sam odlično protumačio dešavanja u Ukrajini i Siriji. Urednici su mi ponudili da plaćaju moje tekstove, ali uz uslov da smanjim kritike na račun Dodika pošto im je on najveći donator. I da Ćeranića i Galijaševića potpuno izbace sa sajtova pošto su od njih dobijali hvalospjeve Dodiku, ali ništa od informacija kakve sam ja plasirao povodom "obojenih revolucija". To bi bio nekakav "objektivni balans". No, odbio sam takve ponude i nastavio pisati o Dodiku u stilu koji sam napisao iznad u komentaru o reformama američkih geostrategija. Evo punih devet godina žestoko kritikujem Dodikov režim i nemam pojma koliko afera sam prvi plasirao javnosti, a valjda se zna i kakvu torturu trpim zbog toga. I sad mi vi nabijate na nos teme koje sam davno razjasnio i o tome od vas znam bar stotinu puta više, tako da vaša istina nije "jedna" nego "JADNA".

      Izbriši
    2. Liječi se od narcisoidnosti.Znam za onu "Ljubija ubija" ali nije sramota biti bolestan.Za tebe još ima nade,samo budi istrajan.Pozdrav.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)