MAFIJAŠKA DRŽAVA ŠTITI MAFIJAŠE: Mega-kriminalac Lubura nije dobio otkaz u MUP-u!

Teško kriminalizovanoj bitangi Nedeljku Luburi, kao i proteklih osam mjeseci, MUP RS svakog mjeseca će isplaćivati naknadu plate od 1.210 KM, pa do možebitnih 1.650 KM, a njegove kolege iz "Službe za zaštitu kriminalaca" postupak odugovlače radi sticanja penzije. Čisto kako ne bi načinjao milione stečene organizovanim kriminalom.

borislav radovanovic blog

Mediji masovno prenose kako je MUP RS prekinuo radni odnos "uniformisanom kriminalcu" Nedeljku Luburi, ili se bar štiče takav pogrešan utisak. Precizna informacija glasi: "Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika N.L. Istom je izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti „Zloupotrebe ili prekoračenje ovlašćenja“ i „Ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva".

Kako vidite sa podnaslovne fotografije Odjeljenje za prvostepeni disciplinski postupak organizaciona je jedinica Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, čiji pripadnik je do hapšenja bio i Nedeljko Lubura. Za počinjenje krivičnog djela krijumčarenja lica sa Interpolove potjernice zloupotrebljavao je službeno vozilo, evidencije i druga sredstva te službe, pa je doista možemo nazvati "Službom za zaštitu kriminalaca". Međunarodnog ili teškog kalibra!

Zato se nemojte čuditi što je unutrašnji istražni i disciplinski postupak trajao preko osam mjeseci, pripadnici "ministrove svite" očekivano drže do svojih kolega, a posebno Luburin neposredni pretpostavljeni Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu intergriteta i zakonitosti u radu. Živo me zanima kako je Savković objasnio Luburino "službeno putovanje" u Sloveniju za kakvo mu je dao službeno vozilo u čijem prtljažniku je do Banjaluke transportovan Ivan Mijatović. I natočio gorivo i dao mu 50 eura dnevnice...

Pošto vidim da novi ministar Siniša Karan dobro poznatu bitangu Savkovića i nadalje drži na poziciji koju mu je dodijelio njegov prethodnik Dragan Lukač ne čudi me ovakvo sramno odugovlačenje postupka i POGODOVANJE Luburi. Po sili zakona Lubura je morao biti suspendovan prvog dana određivanja pritvora, čime ujedno započinje njegovo disciplinsko gonjenje, a šta znači najkasnije 14.08.2022. godine. Istovremeno je priznao počinjena krivična djela i doista valja zapitati: šta je rađeno prethodnih preko osam mjeseci?!

Šta znači odluka prvostepene disciplinske komisije? Praktično ništa. Lubura sad čeka pismeno rješenje, pa onda ima 15 dana ožalbenog roka - sa 5 dodatnih dana zbog mogućnosti slanja žalbe poštom. Daleko smo od prekida radnog odnosa u slučaju propuštanja žalbenog roka i nastupanja pravosnažnosti rješenja po tom osnovu. Sumnjam da će Lubura propustiti žalbu, jer da imao takvu namjeru sve vrijeme je mogao dati otkaz ili sporazumno raskinuti radni odnos. Jok, lopuža odlično zna šta radi!

O žalbi Policijski odbor zakonski odlučuje 60 dana, a praktično to umije biti i dvostruko duže. Ukoliko ovo drugostepeno tijelo potvrdi prvostepenu odluku tek po pravosnažnosti i izvršnosti iste MUP može Luburu odjaviti kod Poreske uprave RS i time definitivno raskinuti radni odnos. Protiv drugostepenog rješenja u roku od 30 dana moguće je pokrenuti upravni spor kod Okružnog suda u Banjaluci, a onda je bukvalno sve moguće.

Elem, slobodno računajte da će osvjedočena kriminalčina Lubura u MUP-u formalno biti zaposlen čak godinu nakon hapšenja i pritvaranja za teška krivična djela počinjena zloupotrebom službe i službenih sredstava u funkciji organizovanog kriminala. To praktično znači da će primjenom mjere suspenzije punu godinu primati naknadu u visini od 55 odsto plate. Ovim dolazimo do drugog problema, a tiče se kontinuiranog skrivanja funkcije koju je Lubura vršio.

Obzirom da nije poznato tačno radno mjesto ne možemo odrediti u koju platnu grupu je svrstan Zakonom o platama zaposlenih u MUP RS, a da ne govorimo o pravu zadržavanja visine plate nakon preraspoređivanja na niže radno mjesto i druge privilegije namijenjene policijskim rukovodiocima. Recimo da NETO PLATA njegovog načelnika Savkovića premašuje 3.500 KM, šefa Biroa za predstavke građana je oko 2.600 KM, a predsjednika disciplinske komisije koja je Luburi ovako "efikasno" presudila oko 2.250 maraka.

Znači da komparirano sa njegovim kolegama iz te kvazislužbe Luburinu platu možemo pretpostaviti od nekih 2.200 do čak 3.000 KM, pa kad te iznose umanjimo na 55 odsto dobijamo između 1.210 i 1.650 KM redovnih primanja - dok ne radi i iz čistog interesa odugovlači postupak. Iliti, da će Lubura za ovih godinu unutrašnjeg "sudovanja" ukupno inkasirati bar 15.000 maraka! Kriminalčina uhvaćena na djelu za organizovani kriminal!

Na stranu što su građani decenijama osiguravali platu za okorjelog kriminalca, nego to moraju činiti i nakon što je uhvaćen na tako gnusnom činu policijskog srozavanja. Kakvu "poruku" MUP RS šalje građanima ovakvim očiglednim pomaganjem osvjedočenom kriminalcu u policijskim redovima? Možda da u mafijaškoj državi jedino kriminalci imaju zajamčena prava?! I da se MUP solidariše sa takvima poput Lubure!

Ovakva pitanja nisu dovoljna? U redu, idemo na malo teže teme. Od aprila 2018.godine višestruko sam hapšen, privođen i lažno procesuiran. Tretiran sam kao kakav terorista jer je tako odlučio načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma - Nedeljko Lubura. Nezakonito su me prisluškivali i uopšte telekomunikaciono nadzirali, fizički pratili, istraživali i gonili. Moje vajne kolege iz prijedorskog odjeljenja na dnevnoj bazi Luburi su dostavljale izvještaje o tim teško nezakonitim radnjama!

I poslije Luburine smjene to je činjeno još dvije godine, no poenta je na činjenici da je kriminalčina poput Lubure zloupotrebljavao policiju protiv mene samo zato što sam istraživao policijsko ubistvo Davida Dragičevića. Istovremeno sam objelodanjivao tu spregu policije i narko mafije kakva je dokazana Luburinim hapšenjem, a ministar Lukač me je disciplinski kažnjavao za gotovo svaki tekst takve prirode. Efikasno i surovo kažnjavao zato što sam UZBUNJIVAO JAVNOST iznošenjem istine kakva se nakon zločinačke likvidacije načelnika Radenka Bašića više nije mogla skrivati.

Smijem li zapitati: zašto moja malenkost nije imala PRAVA kakva osiguravaju okorjelim kriminalcima u MUP-u? Jok, odlično se zna ko je zaštićen u mafijaškoj državi! Sve do osiguravanja penzija takvima sa grbače naroda. Ne treba biti pretjerano pametan za shvatanje kako se postupci protiv Nedeljka Lubure ciljno odugovlače radi sticanja prava na penziju.

Ukoliko ne ostvari pravo na penziju prije formalnog prestanka radnog odnosa u MUP-u Luburi valja čekati podosta godina do prvih propisanih uslova za penzionisanje, pa mu kolege iz "službe" pogoduju i u tom pravcu. Identično kao u slučaju Luburinog dvodecenijskog kriminalnog saradnika Gorana Mikanovića koji je na neki volšeban način penzionisan iako nije mogao imati potrebne uslove. Odmah po ubistvu načelnika Bašića čulo se da traži "prijevremenu penziju", a samo penzionisanje je potvrdilo takve informacije.

Čujem da je prošlog vikenda Mikanović upao na jednu svadbu u Prijedoru i repetiranim pištoljem prijetio Dušici Puhalić i njenom suprugu. Par dana ranije je prijetio svekru Dušice Puhalić. Kažu i da se nakon svega prema policiji siledžijski ponašao baš kao u vrijeme dok je bio načelnik, kada mu je ministar Stanislav Čađo dao nadimak "Prijedorski Šerif" - zbog mnoštva ovakvih maltretiranja ljudi na raznim proslavama ili po lokalima u kojima je Dušica radila. Mikanović je zbog tih krivičnih djela pravosnažno osuđen, ali disciplinskim marifetlucima kakve vidimo kod Lubure nakon suspenzije vraćen je na posao i čak višestruko unapređivan. Mafijaška država!

Motiv Mikanovićevih sadašnjih napada na Dušicu i njezinu porodicu poznat je i opisao sam ga u tekstu HRONOLOGIJA ZLOČINA: Kako presuđeni kriminalci postaju policijski načelnici?!. Ovim tekstom djelimično sam objavio njen identitet povodom saobraćajne nezgode u kojoj je smrtno stradao Dragoslav Egeljić, a koju su izazvali pijani i drogirani načelnik Mikanović i pomenuta Dušica, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta. 

Mikanović je kao počinioca lažno podmetnuo svog kuma, a onda sa načelničke pozicije izdejstovao kaznu od tri mjeseca zatvora, koja je preinačena u 4.500 KM novčane kazne. Prevara bi glatko prošla da na uviđaju nisam izuzeo DNA tragove sa volana, mjenjača i sjedišta vozača, a po kojima bi lako dokazali da pripadaju Dušici. Odnosno da je ona upravljala vozilom, šta joj je vajni policijskki načelnik omogućio kao suvozač i vlasnik vozila. Zato su ti dokazi dugo skrivani, a na kraju "nestali" pod nikad razjašnjenim okolnostima.

Dakle, kao neko ko je produkovao Mikanovićeve napade na Dušicu i njenu porodicu valja mi povesti računa o sopstvenoj sigurnosti. Po posljednjim događajima znam da je Mikanović opasan, naoružan i kako na policiju ne mogu računati, dok po prethodnih više pokušaja moje likvidacije organizovanih sa njegove strane odlično mi je poznato i kako se trebam čuvati. Uz opasku da su u ranijim pokušajima moje likvidacije pomagali mu Darko Ćulum i njegova "desna ruka" - Nedeljko Lubura.

Govorim o motivima i događanjima koje sam aprila 2018. godine potegao tekstom Ko je bogatiji: Ministar Lukač ili zet mu Lubura?, a tiču se niza teških razbojništava od kojih su ove policijske bitange uzele milionske talove. I "gledaj čuda" Lukač i Lubura me proglašavaju opasnim teroristom i nalažu priskuškivanja, praćenja, hapšenja, progone i razne ponižavajuće tretmane. Govorim o činjenicama iz ogromne službene dokumentacije od kakvih MUP RS ne može pobjeći, kako bi to pojedinci rado izdejstvovali.

Još kako kriminalom dobro situiranom Nedeljku Luburi građani trebaju osigurati bar 15.000 KM naknade plate tokom kvazipostupka u režiji njegovih kolega iz "Službe za zaštitu kriminalaca", a kako bi potom i ova bitanga kasnije uživala u pozamašnoj penziji. Prilikom penzionisanja poklanjaju im pištolje da mogu i nadalje naoružani baviti se kriminalom. No, ništa nas ne treba čuditi u banditskoj državi! Ili treba da nabrojim još desetine i desetine sličnih primjera?

Neumoljive činjenice kazuju da su po vraćanju statusa CJB Prijedor od kraja 2013. godine na čelnim pozicijama postavljane bitange koje sam deset godina unazad odreda istraživao zbog sprega sa organizovanim kriminalom, pohapsio i otjerao iz službe. Očekivano, maknut sam sa pozicije inspektora za organizovani kriminal, a kasnije i iz službe, ali bar danas vidimo sa kakvim kriminalnim naumima i ciljevima vajnih rukovodilaca. Ubistvo načelnika Bašića tek je kulminacija organizovanog kriminala nakon čega se surova istina više nije mogla "gurati pod tepih".

Kod lakovjerne javnosti svašta prolazi, pa i kad MUP RS spinuje kako je "otpuštena" osvjedočena kriminalčina poput Lubure, no ukoliko čistku unutar sopstvenih redova nastave ovakvim POGODOVANJEM bitangama od (pre)dugo očekivanih promjena nema ništa. No, njihovo je da lažu narod, moje je da ih raskrinkavam, pa ko izdrži duže - uz neizbježnu činjenicu da sve države imaju mafiju, a znamo gdje mafija ima svoju državu.

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. Kriv Lukač, kriv Karan, samo je Kostrešević beba mala dobra, njega jadnog niko ništa ne pita iako je direktor policije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa je li on suspenduje i daje otkaze??
      Dovoljno je sto ga je uhapsio a svi znaju da jr Lubura i njrga prisluskivao

      Izbriši
    2. Tačno, Lubura je prisluškivao i Kostreševića i cijeli anketni odbor skupštine i najbliže saradnike Davora Dragičevića, pored praćenja, progona i šta su već on i Lukač izvodili. Luburu nije mogao suspendovati, niti disciplinski goniti Kostrešević, nego je to u nadležnosti Savkovića. Od Kostreša je dovoljno što je organizovao hapšenje ove bitange, nakon što se 20 godina značo kakvim kriminalom se bavi. Upravo zbog straha od hapšenja Lukač je Kostrešrvića skinuo sa pozicije načelnika UKP već januara 2019. godine i postavio sebi za "savjetnika" da ga ima na oku. Baš kao što ga je prije toga sklonio sa organizovanog kriminala i na čelo tada formirane uprave doveo Darka Ilića, dok je zeta Luburu postavio na čelo uprave za terorizam i takva dva kriminalca načinio najmoćnijima u policiji. Pored starog bandita Darka Ćuluma kao direktora. Sicilijanska mafija bi pozavidjela takvoj struktuti i organizaciji.

      Izbriši
    3. Gradjani zbog svih ovih kriminalaca u policiji gube vijeru u MUP RS i ne treba niko da se iznenadi ako jednog dana gradjani blokiraju policijske stanice i sami uhapse i linčuju bitange u njihovim redovima . To isto može da se desi i sa Mikanovićem i Luburom da im gradjani blokiraju stanove i kuće , da ih linčuju. Potpuno si u pravu Boro , bijes se gomila i nepovijerenje prema policiji , jer oni mogu bez kazne da se bave kriminalom . Ne slažem se sa tobom u dijelu koji se odnosi na tvoju ugroženost od njih , oni su danas niko i ništa , obične bitange na ulici koje svaki prevareni policajac ili kriminalac koji je bio nezadovoljan saradnjom sa njima ili prevaren od njih , može da zgazi . Tako da i ti imaš puno pravo da im se svetiš za sve ono protivzakonito što su ti uradili , da oni strijepe od tebe a ne ti od njih . Bilo bi poželjno da obijelodaniš kao u slučaju Lukača , gdje gospoda sa porodicom živi , tako da gradjani danas sutra puno ne lutaju .

      Izbriši
    4. U pravu ste, to su odreda kukavice i hinjaci koji samo u "gomili" nešto smiju i to kad mogu zloupotrebljavati policajce ili razne kriminalce, skriveni iza zidina službenih objekata i obezbjeđenja. Sa druge strane meni je bitno da nijednoj bitangi dlaka sa glave nije uzmanjkala za sve ove godine dok ja trpim teška krivična djela, a naprosto zbog PRAVA NA SAMOODBRANU u slučaju kakvog direktnog suočavanja. Kontate na šta mislim. Nisam hinjak da nekom nanesem zlo preko drugih ili "na daljinac", niti sam smotan kao pojedini koje su slali da meni pod auto postave eksplozivne naprave. Problem im je što je njihov saučesnik Dragan Supić u pritvoru i bar još deset godina provešće na robiji, pa mu je u interesu da kaže ko je iz policije i Specijalnog tužilaštva forsirao dva pokušaja podmetanja eksploziva i jednan pokušaj sačekuše automatskim oružjem. Znam direktne počinioce, Supića kao organizatora, a preko njega ćemo doći i do mojih "kolega" poput Gorana Mikanovića i Mime Dobrijevića. I opet sve "pokriveno" službenom dokumentacijom koju je Darko Ćulum sakrio, ali ja imam svoje primjerke, pa im to ne znači ništa.

      Izbriši
    5. Borislave,da li je u PD ikada bil javno spaljivanje narkotika(ili u BL) kao u svim uređenim državama i da li prisustvovao tom "činu"? Odgovor se,vjerovatno,nazire sam po sebi-šta bi inspektori dilali kada bi se zaplijenjeno spalilo?

      Izbriši
    6. Ma kalira,pricekaju da izlapi pa bace u smece.

      Izbriši
    7. Ne znam za neko spaljivanje droge u Prijedoru, no znam nebrojeno priča u zadnjih 20 godina da je oduzeta droga vraćena na ulicu. Objavio sam da je načelnik Mikanović veću količinu oduzete droge dao Dugom Railiću i Vanji Vukoviću, nakon čega njih dvojica i ulaze u ozbiljnije priče. Ma mogao bih o tim stvarima knjigu napisati.

      Izbriši
    8. Znaci da oni nisu nikakva mafija,nego parapolicijske formacije,kakvo razocarenje.

      Izbriši
    9. Čudnog li čuda

      Izbriši
    10. Mafija nikada nije ni postojala, prema mom skromnom misljenju i znanju. Oduvijek su to bile iskljucivo parapolicijske formacije tj.dio drzavne sluzbe. Na zalost, to oko spaljivanja narkotika je cista farsa i kod nas i u svijetu.
      Boro, ako je Lubura uhvacen na djelu, ako je priznao, zar ne bi tuzilastvo taj slucaj trebalo da radi? Kakva disciplinska? To je meni potpuno sumanuto. Za policijske celnike ne vrijedi zakon ili sta?

      Izbriši
    11. Udaljice ga sa posla mozda godinu dana da covjek moze malo proputovati svjetom.

      Izbriši
  2. Ti si Boro definitivno lud covjek, kakve ti nebuloze pises! De malo provjeri bolje svoje informacije, prije sto objavis ovakve sprdnje. Tebe prisluskivali? Cuj price. Sve se vrti oko Bore a Boro obican kurac na biciklu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pedal na biciklu !!!

      Izbriši
    2. U vrijeme prisluškivanja odlično sam znao šta rade i upravo to obilato koristio. Primjera radi znao sam da me online, tihim signalom, slušaju prije Lukačevog saslušanja pred anketnim odborom i pobrinuo sam se da ga onako izludim. Drago Kalabić je rekao da ministar ne zna je li dan ili noć. Što se toga tiče pola prijedorske policije zna za prisluškivanja i praćenja tako da to nije nikakva tajna. Uostalom,kako kažem u tekstu postoji dokumentacija od koje ne mogu pobjeći, a tolika je da je ne mogu uništiti.

      Izbriši
    3. Samo naprijed Boro , vidiš da si pogodio onog klošara Mikanovića u gornjem komentaru.

      Izbriši
    4. Sta će Mikanović klošar i lopovčić i to prevarant.

      Izbriši
    5. Dodik u Skupstini vise puta priznao prisluskivanje. Sta Anonimnom nije jasno?

      Izbriši
    6. Pa prisluškuju opoziciju i "važne" ljude, ne Boru, Boro je kurac na biciklu

      Izbriši
    7. Jes...k...c ima navukao 50000 ljudi onomad u BL 😂

      Izbriši
    8. Idi matora liječi se

      Izbriši
  3. Zbog skeptika otkriću prost trik provjere da li vas prisluškuju. Ja namjerno propustim tri računa Mtela i isključe me nakon 10-15 dana od trećeg računa. Supruga po mom nagovoru takođe čeka isključenje, ali kod nje to uslijedi već na drugom računu. Uplatimo oboje, pa sve ponovimo, ali nju isključe prije ili čim dobije drugi račun, a meni "pogoduju" tri i po mjeseca. Oboje smo bili na pretplatama i nikakvog razloga nije bilo da nas različito tretiraju. Tada sam bacio Mtelovu karticu i oobjavio šta banda radi. Meni to nije trebalo radi znanja da li me prisluškuju nego zbog osiguranja dokaza da to čine i to nezakonito.

    Kada sam svjedočio u istrazi ubistva Davisa Dragičevića predao sam tužiocu akt koji su svi zaposleni na tim poslovima u Mtelu morali potpisati o obavezi čuvanja tajni, te objasnio kakve to ima veze sa nezakonitim prisluškivanjima. Znači, ja kad nešto tvrdim onda je to zasnovano na brojnim materijalnim dokaza koje nalazim i osiguravam gdje god je to moguće

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve što si napiso je laž. Prvo, imaš fore jedan račun da ne platiš, nakon drugog gase. I to radi program, koje te i uključi nakon što uplatiš i oni to proknjiže. Drugo, imam druga u mtelu i odlično znam dešavanja oko Davida, ništa nisu potpisivali vezano za taj slučaj, nego standardni ugovor o povjerljivosti informacija koji radnici potpisuju sa firmom, zavisno od poslova koji rade, nema to veze sa prisluškivanjima. Ali, daću ti jednu informaciji, naime, kad je Vasković objavio one prepiske inspektora na Davidovom sluačaju nekoliko njih iz mtela je saslušano na poligrafu

      Izbriši
  4. Želim da pohvalim pojedine citaoce ovog bloga koji su ukazali na probleme koje gradjanima stvara jedinica za podrsku (lažna žandarmerija), takodje i da pohvalim Boru koji je svojim komentarima ukazao na nezakonitosti koje su cinili pripadnici ove grupe. Cini se da su konacno dosli malo sebi i pustili ovaj jadni nspaceni narod da zivi. Od ubistva nacelnika Basica maltretiraju citav grad kao da su svi saizvrsioci u tom zlocinu. Dugacka seljacina i njegova psihopatska ekipa su po zatvorima i nece izaci nikad Bogu hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve dobro receno samo nije bas da je citava ekipica iza brave.

      Izbriši
    2. Pa ekipa koja je spremna raditi zlodjela... nisu goja i savan nikakva opasnost. Kao ni dejo torbica, a ni david i djoko.

      Izbriši
    3. A oni sto su primali mito i sto su znali sve?

      Izbriši
    4. Treba viditi iza koji profesija se najvise kriju psihopate.

      Izbriši
    5. Bojim se da je problem nasilja žandarmerije malo dublji od onoga šta viđamo na djelu. Bio sam u prvoj grupi 60 policajaca MUP RS koju je francuska žandarmerija još 1999. godine obučavala za modele kakvi su kasnije primjenjivani u Jedinicama za podršku, pa tako znam mnoge iz tih struktura i uglavnom su to odlični momci. Neko nas je tada probrao kao sposobne za takve poslove. Kasnije sam kroz kriminalističku policiju nebrojeno puta angažovao ove snage i uvijek bio prezadovoljan kako su poslovi odrađeni. I kada bih im rekao da pojedine krimose dobro nalupaju prilikom hapšenja i kada bih prije njih upadao u objekte i razoružavao i obarao osumnjičene. Znalo se ko odlučuje kada ja vodim akcije.

      Elem, te galame i dranja kakva sam kasnije uočavao tumačim kao pokazatelje SLABOSTI, loše obuke i nerazumjevanja posla. Mislim da je tu dominantna odgovornost rukovodilaca izvan struktura žandarmerije koji istu koriste za svoje bolesne ideje. Ili kada su naložili da policajci nose fantomke. Izem ti policajca koji se maskira kao razbojnik. I ne vidim smisla da se neko maskira kad svaki uhapšeni kriminalac zna da je za njegovo hapšenje i dalje procesuiranje zadužen inspektor čiji identitet mu je odlično poznat.

      Pazite, ja sam davne 1989. godine kao snajperista JNA dužio maskirnu uniformu i mrežastu potkapu, to što danas nazivaju fantomkom. Oprema koju sam dužio uz snajper koštala je više od tadašnjih 10.000 DEM, tako da mi je danas mnoge stvari smiješno gledati. Davne 1990. godine išao sam na Kosovo i učestvovao u velikim akcijama razbijanja terorističkih grupa, pa znam i šta rade vrhunski vojni bezbjednjaci i specijalci, oficiri sa kojima sam bio angažovan i tako mogao saznavati stvari koje javnost nije moga pretpostavljati, a kamoli znati. Tada se nije objavljivalo kakve akcije se izvode, nego se gro toga radilo u strogoj tajnosti. Do toga da sam bio u SSNO i sretao Kadijevića, od komandanta RV-a Tusa primao pohvale i da ne nabrajam kakve glavešina sam upoznao. Nakon tih i takvih iskustava, te antiterosističke i snajperske obuke, meni je ovo danas sve nekako smiješno i neozbiljno.

      Izbriši
    6. Gospodine Boro, da li ste imali prilike raditi akcije sa gospodinom Luburom, odnosno kako ste sarađivali kada je on bio u Sektoru krim policije B Luka, a Vi jedan od vodećih i najboljih inspektora u Prijedoru?

      Izbriši
    7. Ma znam ga kao svoj džep i dosta toga smo radili zajedno. Jedino što sam ka bio blizak sa Ćulumom pa Luburu nisam ništa konsultovao, a i bio mi je nekako nedorastao ozbiljnom poslu. Mi se znamo još sa VŠUP poslije rata. Elem, kako sam ih sve češće hvatao u teškom kriminalu distancirao sam se od CJB BL i samo sarađivao sa UKP. Znači još negdje od 2008. Ja sam sa Ćulumom, Luburom i tom ekipom završio za sva vremena. No, zato sam radio sa njegovom suprugom, Lukačevom sestrom, i to baš dugo i mnogo. Ona je jedan od najboljih inspektora sa kojima sam ikad radio i samo zbog uvažavanja nje dugo sam trpio i izbjegavao sukob sa Lukačem, sve dok nisam zaključio da to nema smisla. Suza je i Kostreševiću bila jedna od najbližih saradnika jer žena zaista dugo radi, zna posao, a izuzetno je vrijedna i poštena.

      Izbriši
    8. Al ti seres, obucavala te francuska zandarmerija,bio snajperista,bio na kosovu... jesi bio u Vijetnamu? Jesi 100%. Sto ne pises malo ko prodaje drogu u Ljubiji ko krade sumu?

      Izbriši
    9. Sere ko tri foke, on je prvi galamio po racijama, ne jednom. I tuko, iživljavo se i tako dalje. Ali samo je bio jak kad je u grupi policajaca, onda je sila, a ovako pjandure izbubale i njega i sina mu

      Izbriši
    10. Pitao sam ga i ja za Ljubiju, možda nisam dobro formulisao pitanje ali nisam dobio neki konkretan odgovor. Znam samo da doskora, najgrđe stvari su se mogle naći samo tamo.

      Izbriši
  5. Borislave, znam da nije tema ove objave. Šta misliš o Darku Trifunoviću?Čovjek ili je teški srbomrzac, ili prima novac od zapadnih struktura ili je iz nekog njemu znanog razloga toliko ogorčen na Rusiju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Druze moj, ne treba biti pametan pa da se zbroji 2 i 2, rusija je srbima "bratska" po prici vec vjekovima e sad mi recite sta dobise srbi od te silne ljubavi, gdje ruska bratija bi kad se progonilo srpsko stanivnistvo za vreme oluje, gde bise na kosoblvu i beogradu kada je nato sravnao srbiju na zlicinacki nacin gde bi ta velesila koja vlada svetom ?! Isto gde je i sad toboze oni gaze ukraince a niti gde mogu u evropu niti u svet ne mogu pomoci sebi a da pomognu srbiji sutra da kosovo bukne rusi bi se ogradili u roku dana i to bi bilo to bratstvo. MRZIM AMERIKU ali ako vemo posteno oni su dokaz vele sile gde god pomisle potamane narod i svi samo sviraju kurcu a rusija udari na ukrainu pa je zarad amerike izopsti cjela evropa i svet gde je taj putinov siloviti odgovor ako se neko umjesa u specijalnu operaciju godinu dana mu seru po glavi i francuzi i nemci kao i 80 % svetskih drzava pa nesto ne vidim da je ispunijo svoju poruku na pocetku vojne operacije

      Izbriši
    2. Nisu USA,UK i podanicka EU citav svjet,ima Kineza,Indijaca,Afrikanaca,Juzne Amerike,Rusije....sad treba pitati nekog ispred zadruge koliko je to ljudi,ja ne znam tacno.

      Izbriši
    3. Pa i da pitas te ispred zadruge recice ti isto a to je da amerika pisa po kome i kad hoce NAZALOST a te nacije koje ti nabrajas tacno je da su brojnije ali je i tacno da su sve te nacije gola bjeda gladna, NE DRZAVE nego narodi u njima

      Izbriši
    4. Moj druze, afrika crkava od gladi i zedji a ti se pozivas na nju, indija slicnan jad ali ajde ima ih...

      Izbriši
    5. Ima i u SAD bjede ispod mostova,nije sve Holivud lazni sjaj,ti sto pisaju po ostatku svjeta su njihovi sektasi.

      Izbriši
    6. Darka Trifunovića nisam upoznao direktno, ali smo objavljivali na istim sajtovima, dopisivali se i razmjenjivali mišljenja. Znam i da je radio ozbiljne stvari za Republiku Srpsku i Srbiju zbog čega ga cijenim, baš kao što uvažavam i njegove kompetencije. Elem, od razilaženja oko Južnog toka do danas baš u ničemu se ne slažem sa njim, a posebno oko ruskih dejstava. Davno sam objavio da je Putin pokazao se kao najbolji Kisindžerov "student" iako je ovaj osmislio geopolitiku koja je Ameriku izdigla na sam vrh svjetskih sila. Mnogo godina kasnije Kisindžer je u brojnim kritikama američke politike potvrdio da je Putina prepoznao kao "učenika" koji je prevazišao učitelja. Naime Putin je preuzeo sve modele i sisteme američke geopolitike i godinama ih izvanredno koristi protiv tih koji su iste izvorno osmislili.

      Znači, dan nakon ulaska ruskih trupa u Ukrajinu objavio sam kako se Rusija tim činom ponovo postavlja kao svjetska sila, pa čak uradio mapu kako to izgleda nakon širenja na Bjelorusiju i Ukrajinu. Istim tekstom najavio sam kako će se glavne bitke voditi oko dedolarizacije i kosmičkih osvajanja, odnosno da se Putin samo nasmijao na onaj pad vrijednosti rublje. Očekivano, pošto sam godinama i kroz bar stotinu tekstova objašnjavao Putinova dejstva i ideje. Pratim dešavanja, ali zaista nemam ništa novoga objaviti šta već nisam objasnio i PREDVIDIO.

      Najbolji cirkus bio je kada sam objavio da Putin u svakom momentu može uništiti London jer su godinama ranije generali NATO razmatrali tu opciju i zaključili da SAD ne bi uzvratile nuklearnim napadom. Uz apostrofiranje novih ruskih raketnih sistema nevjerovatnih brzina i manevarske moći, a za kakve je šira javnost tek kasnije čula. Tada su me masovno napadali da lupam gluposti dok Lavrov i drugi nisu izjavili kako imaju moć da u svakom momentu unište kompletnu Britaniju. Kakav London, kompletno britansko otočje rekoše da mogu uništiti za sva vremena. I niko sa zapada nije opovrgao da su Rusi moćni za takve poduhvate. Tema od koje Darko Trifunović i slični bježe kao đavo od krsta.

      Izbriši
  6. Ko mi navede neke vidove pomoci od bratske Rusije poklanjam mu penziju do kraja zivota.Najvecu pomoc su dali i dalje davaju Hrvatskoj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za anonimno 25.04. u 15,47
      Stopirali su rezoluciju o genocidu u Srebrenici, na sjednici u UN, samo jedan primjer. Malo li je ?A zar brata treba voljeti samo kada ti nešto daje, ili treba imati razumijevanja za brata kada je u nevolji. Rusi su zadnjih 30-40 godina u velikim problemima, pa i sebi jedva mogu pomoći. Samo malo strpljenja, vi koji ste protiv Rusije , vrlo brzo ćete promijeniti mišljenje o njoj.Tarabića proročanstvo govori da ovuda ubrzo prolaze Rusi.
      Živi bili, pa vidjeli...
      A Vi anonimni, svoju penziju priložite u humanitarne svrhe.

      Izbriši
    2. Ljudi, bez obzira na naivnog Gorbačova i pijanog Jelcina u sistemu bezbjednosti Rusije ostali su brojni prekaljeni kadrovi i čuvali ruske geostrateške interese. Hrvatska im je bila bitna zbog Jadrana kao pomorskog "mekog trbuha" Evrope i očekivano su tu gradili savezništvo. No, problem je sasvim druge prirode. Rusi su skontali kako će ići američka dejstva i samo su ih vremenski poremetili, identično onome šta su Britanci uradili pred Veliki rat. Kada je bilo jasno da sami srljamo u propast malčice su nam "pomogli" u tome, a naprosto kako bi sa Njemačkom završili stvaranje Evropske unije kao tampon zone prema svojim granicama. Bar u početku ili dok im je to trebalo. Sa druge strane primjenom geopolitičkih centripetaljnih sila Amerikance su uvukli na Balkan, gdje su zaglavili dovoljno dugo da Rusija i Njemačka dovrše svoje planove. Velike sile sukobe u svijetu uvijek koriste za svoje ciljeve, a što smo mi baš pohrlili u rat najviše smo sami krivi.

      Izbriši
  7. Znajte samo jedno!Jedine dve drzave u vreme poplava 2014 su bile Ukrajina i Turska koje su donirale sve moguce,od Keša,hrane,raznoraznih prevoznih i čistilnih stvari.Rusije koliko se secam nije bilo nigde.Druga stvar kad pljujete zapad i evropu što idete tamo.Kad vam ne valja Njemačka,Austrija,Slovenija...sto u Rusiju ne idete,svi nešto brljezgate a pojma nemate

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zasto sto moramo,pokrali su citavu planetu i ovde se radi kod lopova.

      Izbriši
    2. Bravo Ilija, 70 % naseg naroda je u evropi a ovamo kad citas reklo bi se da su svi u Rusiji 😂😂

      Izbriši
    3. Kakve veze imaju ljubav i pare,pa nismo valjda starlete.

      Izbriši
    4. Mislite na prorusku vlast u Ukrajini prije svrgavanja oko poplava te 2014. godine? Kakve veze ima gdje naši ljudi idu na rad ili čiju robu tradicionalno kupujemo? Vidim da mnogi stručnjaci sa zapada predviđaju kraj rata nakon slamanja ove ukrajinske ofanzive i tadržavanje svega šta je Rusija osvojila, no mislim da uveliko griješe i to iz niza razloga. Ukrajina je tek jedna sekundarna dimenzija sukoba koji će slomiti dva vijeka dugu globalnu hegemoniju Britanije i Amerike, odnosno uspostavljanja novog svjetskog poretka i odnosa koji će omogućiti dalji tehnološki i svaki drugi razvoj.

      Provjerite jesu li SAD od ruske intervencije u Ukrajini imale ijednu emisiju (štampanje) dolara. Sad stvari idu u obrnutom pravcu, odnosno deponuju dolare koji se vraćaju iz cijelog svijeta. Računa se da je svega 10 odsto dolara korišteno u Americi, dok je ostatak korišten u međunarodnoj trgovini ili kao depozite za valute država. Amerikanci se suočavaju sa istim problemom kao i Srbija kada su dinari iz cijele Juge vraćeni i čime je produkovano obaranje vrijednosti dinara da smo svi bili multimilijarderi. Pobogu, problem je kad Rusija, Kina i Indija trguju svojim valutama, pa im nisu potrebne enormne količine dolara držanih u depozitima. Godinama su od pet najvećih investicionih fondova u svijetu četiri kineska, a samo zahvaljujući tome što iz depozita povlače bezvrijedne dolate i pretvaraju ih u materijalne vrijednosti u vidu infrastrukturnih projekata ili kreditiranja. Preko 20 godina na svjetskom tržištu nema zlata jer Kinezi i svako sa malo razuma kupuju sve šta se ponudi. Rusi kad izvode ujdurme iskopaju brod zlata i prodaju ga na londonskoj berzi. Mislim da ima 10 godina od kako je Soroš počeo zatvarati bankovne račune i počeo kupovati zlato. Zato sam još na početku korona ludila objavio da na sadašnji novac zaboravite, te da je budućnost u elektronskim valutama sa zlatnom podlogom.

      Izbriši
    5. Naravno da ima veze ciju robu uzimamo i koristimo samo budala ce reci da mu je svejedno sta jede, vozi, pije ili nosi

      Izbriši
    6. Sve to placamo.

      Izbriši
    7. Naravno da placas ali i deca u obdanistu znaju da je bar do sad njemacka roba medju najkvalitetnijma tako da ne placamo mi njemacko sto volimo njemacku nego znamo da imaju najbolja auta i jos 80 % stvari al aj ispadne covjek veca budala kad tako proste stvari objasnjavas

      Izbriši
    8. Ovo je pitanje USA i Rusije,i Njemacka je pod cizmom USA 99 godina od 45'.

      Izbriši
    9. Imaju oni najbolja auta,al mi nismo starlete da po tome gledamo ko je kakav.

      Izbriši
    10. Boro, daj nam jedan tekst na temu ekonomije, tipa, je li završeno sa inflacijom, šta slijedi, hoće li pasti cijene stanova. Mislim da bi ovakva tema privukla i druge krugove čitalaca koji nisu previše zainteresovani za teme o pandurima i lopovim.

      Izbriši
    11. Ovo su teme o pandurskim lopovima.

      Izbriši
  8. Boro prica nebuloze a ovi drugi se pale na te lazi! Boro ti nista nisi napravio osim suplje price, kao ti si doktor prava, magistar a sve tvoje prijave nisu prosle dalje od pisarnice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, pa si ti došao na ovaj "nebitni" blog da to saopštiš svima. Imate nebrojeno portala na kojima jednako ovako možete komentarisati šta vam drago, ali se iz nekog vama znanog razloga držite ovog bloga i "laži" nekog bezveznjakovića. Kakva vam je to logika?

      Izbriši
  9. Osta Lukač kamenčić u cipeli, vala žulja ubija i ne može mu Boro ništa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjećam se kada sam 2015. godine počao pisati o Lukaču na FB-u usljeđivalo je po stotinu komentara kako je on najbolji minisrar. Već su ga vidjeli kao budućeg premijera, predsjednika... I dan za danom, godina za godinom, pa gdje je Lukač danas? Najviše što dobacuje jeste upravni odbor privatne firme lopuže Slavena Ristića. Džaba mu je komšija Stanivuković preko Srpskainfo nabacivao priče o Putevima RS. Pisao sam kada mu je Dodik bio voljan dati neko mjesto u ambasadama, a pokazalo se da je gadno pogriješio što to nije prihvatio. Ja apsolutno nikakvih ambicija nisam imao, pa tako nisam imao šta izgubiti. Osim posla koji mi se ionako zgadio. Šta je Lukač planirao u politici i gdje su ga svi vidjeli nije tajna, a znamo kako je završio karijeru. I to je samo dok ga ne otpremimo na robiju do kraja života.

      Izbriši
  10. Tomo,ruskim avionima Hrvati su ubijali srpsku nejac na Petrovackoj cesti ,pred oluju su ih dobili 20MIG 21i +130 nocnih letova iz Rusije za Hrvatsku po 100 tona naoruzanja i opreme a da ne govorimo o S 300 koji je kupio Zubak za hrvatsku vojsku.I vjeruj mi da sam zaista human.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stradali smo mi i od golfa 2 i BMW-a.

      Izbriši
    2. I mi u Doboju smo citav rat stradavali od nasih srpskih granata, koje su takvi kao Lukac, Lubura i dr.prodavali komsijama muslimanima iz Gracanice i Tesnja. Pa sta to znaci? Da se trebam odreci svog srpskog pravoslavnog identiteta? Naravno da necu.
      A sto idemo u Njemacku, a ne u Rusiju... vrlo je prosto. Veca plata u Njemackoj, a velika i teritorija.. kad se namnozimo raspisacemo referendum, pa se otcijepiti 😂😂😂

      Izbriši
    3. Tako je,imamo mi svoj deo tamo,nisu nam isplatili sto su nam pradjedovi bili u logorima.

      Izbriši
  11. Jedno pitanje Borisa, sta kazes na Milanovicevu izjavu da je Mile Dodik alijas Baja znao da ce Zoran Milanovic odlikovati ustaske borce u sred republike Srpske i pod pitanje jel na redu odlikovanje nekog "generala" iz OVK na teritoriji Dodikove Srpske ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Objavio sam tekst o tome i prije Milanovića otkrio da je Baja to omogućio po njihovom dogovoru. Ja sam te njihove šeme objelodanio još preko afere "Ikona", a bar se zadnjih godinu i nešto vidjelo koliko jak je ruski uticaj u Hrvatskoj. Što se tiče OVK davno sam objavio kako im je prodavano oružje iz RS, sa Kozare, pa kako su im izdavani lažni dokumenti u Prijedoru i mnogo toga drugog. Odlikovanja su mnogo manji problem od takvih stvari.

      Izbriši
    2. Sacuva boze samo. Hvala

      Izbriši
  12. E Boro, Boro. Sto bi rekao jedan nas glumac: "Razocarao si me kao covjek i kao komunista" (u ovom tvom slucaju kao kolumnista). Ostao si nam duzan odredjene informacije vezane za dogadjaje iz prosle sedmice.

    OdgovoriIzbriši
  13. Sta se tu desavalo, cujem neke prijetnje itd .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko sam ja shvatio, Mikanović upao na neku svadbu sa pištoljem (od bivše trebe ili šta mu je bila), prijetio, napadao...Napisao je to čovjek negdje iznad. Ako se na to mislilo, uopšte.

      Izbriši
    2. LAŽ: da je upao sa pištoljem
      LAŽ: da je upao na svadbu
      ISTINA: bio je ispred svadbenog salona, nije ušao
      LAŽ: da je otišao u prijevremenu penziju. Ima 30 godina aktivne službe + ratni staž
      NE ZNAM jel jebo ili je trebo to treba provjeriti

      Izbriši
    3. Hahaha mikan se zaljubijo a u penziji hahaha, pa gdje kukavac rasturio svadbu zna li se ? Hoce on na te restorane i u vili je rasturio jednom i marttt

      Izbriši
    4. RE: "LAŽ"

      Je li to Mikanu u ratni staž računate i dok je pohađao srednju školu? I gdje je taj uopšte ratovao? Pored toga kao i većina drugih odrekao se ratnog staža, pa se na isti nije mogao pozvati. Svadbari kažu da je na svadbi prijetio repetiranim pištoljem, dakle očevici, pa vi sad mantrajte šta hoćete.

      Izbriši
    5. Ti si bolestan covjek. Zato si i udaljen iz sluzbe u kojoj nisi trebao ni biti. Da nije bilo otkaza u policiji zbog desavanja u ratu ne bi ti nikad tu ni prismrdio. Na vlasic, ovce su za tebe

      Izbriši
  14. Nego Borisa, sta kazes za komentar Dodika da je porodica Djokovic ciganija ?! Tako reci za porodicu koja je za promociju Pravoslavlja i Srpstva gazila po milijonima dolaza i predstavljala a i dan danas predstavlja sve Srbe sirom svjeta najcasnije i sto je vrlo bitno sve su sami izgradili...taj Dodik je bas zivotinja ako nisi gledao imas video na yu tubu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskulirao ga Nole,mislio nadmenko da uvjek moze biti sve po njegovome,mozda ga je pokusao iskoristiti u licne svrhe ili ga je zvao da dodje kuci kod njega.

      Izbriši
    2. Nisu ti Djokovici ovce, ljudi se zadnjih 20 godina susrecu sa svjetskom elitom u svakom smislu, pa sad da njih Dodik cjeni ko su i kakvi su. Nole je tu dosao, odigrao, izreklamirao i cao a ovaj je mislio da ce ti Djokovici obigravati oko njegovih mutnih poslova, pa ljudi imaju i savjetnike i saradnike kad bi njih svaki buzdovan preveslao esss

      Izbriši
    3. Pa sta ako je rekao, okej nije trebao za Noleta ali ljudi onaj njegov brat prepotentni. Lik je zajebavao sve redom, trazio zatvaranje ulica, pravio kolaps zbog dolaska brata... I uz to sfe umislio da je neko i nesto a ustvari je samo brat Novaka Djokoviva

      Izbriši
    4. Tamo je kolaps i bez njega.

      Izbriši
    5. Pa kada se zatvaraju ulice zbog nekog politicara kojeg niko ne zeli vidjeti zasto ne bi i zbog najbolje igraca tenisa svih vremena zbog kojeg je 100 % navijaca i doslo ?!

      Izbriši
    6. Stoji da je Novakov brat svašta nešto izvoljevao, pa i zatvaranje donjeg tranzita šta je obično prese*avanje. Opet, Dodik ne bi bio on kad se ne bi provaljivao kao provincijalac kakav jeste. Pa gdje to predsjednik prije snimanja laprda takve stvari novinaru? Ili što se isprovaljivao kod Milanovića? Budaletina ostaje budaletina sa bržim jezikom od pameti.

      Izbriši
    7. Zapravo, to da su ciganija je jedina istina koju je Dodik rekao od rata pa na ovamo. Nađite podatak koliko su Đokovići uložili u turnir a koliko su profita uzeli i sve će biti jasno

      Izbriši
    8. Konju jedan pa Djokovic je TAJ TURNIR mislis da bi ti dosla ta imena na poziv Dodika ili tih seoskih kokosara za tenis, ALI VEC KAD TE POZOVE TA "CIGANIJA" DJOKOVICA ONDA SE ZNA DA IZA TOGA STOJE OZBILJNI I PREOZBILJNI LJUDI JER IPAK DJORDJE JE BRAT OD NOVAKA A NOVAK VJECNA LEGENDA TENISA I NARAVNO DA VAVRINKA, RUBLJOV I TA SVETSKA IMENA U TOM SLUCAJU DOLAZE A DA IH JE POZVAO PREDSEDNIK TS REPUBLIKE SRPSKE ZNAS KAD BI DOSLI ..A NA KRAJU PA JASNO DA SU ZAHTEVNI NOVAK JE SVETSKI BROJ JEDAN STA TREBA DA DODJE TU U AUTOBUSU JAVNOM A DA ONDA NEKI BLENTAVI MILANOVIC IMA PRATNJU OD 100 POLICAJACA DA ODLIKUJE USTASE PO SRPSKOJ ZEMLJI

      Izbriši
    9. Sve to što si ti nabrojo je tačno, ali su i dalje ciganija

      Izbriši
  15. Boro cuo neke informacije pa onda konstrujise price. Boro promasio si u tekstu ime djevojke a doticna nema nikakve veze sa onim nebulozama sto si pisao. Konju poremeceni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pola Prijedora zna ko je Dušica i kakve veze ima sa Mikanom, a ja nešto "izmislio". Pa kad nemaš argumenata onda valjaju uvrede, a kakvima najviše o sebi govoriš

      Izbriši
    2. Nije valjda sa njim,razocarala me pravo.

      Izbriši
  16. Sve istina!Ne pravdaj se nikom Boro, pa to citav grad zna.

    OdgovoriIzbriši
  17. Dušica ???? Ako nije problem prezime ,kad zna više od pola grada, ima dosta djevojki koje su se našle prozvanim ??? Ja bih vas molila da kažete i prezime jer se ja zovem Dušica , a sa navedenim nemam ništa , poznajem ga iz svima poznatog lokala neću nikom da pravim probleme samo vas molim da navedete i prezime dotične imenjakinje jer je stvarno ....


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi ti debil il sta??
      Vidis li u tekstu da pise dusica PUHALIC

      Izbriši
  18. Sta je Boro sa ostalim smjenama u Mup-u, nisu valjda samo Ivanic i Škorić loše radili a ovi drugi su top?!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću