JAVNO PRIZNANJE PLJAČKE NARODA: Lukač predsjednik upravnog odbora svoje kompanije!

Samo nabavkom 8 skalamerija nazvanih "Despot" ministar Dragan Lukač je sa 10 miliona dokapitalizovao Tehnički remont Slavena Ristića. I to teškim kriminalom kakav osione bitange uopšte ne skrivaju.

borislav radovanovic blog

Mediji danima prenose vijest da Dragan Lukač "ima novi posao", rekao bih sa dozom ushićenja - kako se siromah ne bi zlopatio sa ministarskom penzijom. Informaciju je potvrdio vlasnik i direktor kompanije Tehnički remont Bratunac Slaven Ristić navodom: "Gospodin Lukač je na tom mjestu već više od mjesec dana. Riječ je o čovjeku koji je prijatelj naše kompanije od prvog dana, koji ima veliki ugled kao ratni heroj i ministar".

Nisam upratio da se neko bavi SUKOBOM INTERESA obzirom da je Lukač kao ministar sa Ristićevom kompanijom pogađao javne nabavke u vrijednosti mjerljivoj desetinama i možebitno stotinama miliona maraka. Uređene zemlje takve poslovne aranžmane zabranjuju i čak krivično gone, a ponajviše zbog medijske uzbune kakva nastaje u sličnim prilikama. 

Kod nas je valjda "normalno" da bivši ministar uđe u upravni odbor privatne firme kojoj je godinama poslovno pogodovao - sa grbače naroda. I to tri-četiri mjeseca nakon isteka mandata! Kada Ristić o Lukaču govori kao o "prijatelju naše kompanije od prvog dana" uobziruje i milion maraka DONACIJE vlade za razvoj oklopnih vozila "Despot". Priča o ovoj skalameriji od oklopnog vozila kreće poklanjanjem miliona maraka budžetskog novca Ristiću za "razvoj ideje", normalno po prijedlogu ministra Lukača.

U znak "zahvalnosti" Vladi RS poznati dobročinitelj Slaven Ristić prodavao je "Despote" po ŠEST (6) PUTA većoj cijeni od maksimuma koji bi iko platio za te rogobatije. Umjesto maksimalnih 250 000 KM po komadu Lukač je "Despote" plaćao nevjerovatnih 1,5 miliona maraka. Kako sam to prošle godine objasnio tekstom LUKAČ MIJENJA STRANAČKI DRES - ili Republika Srpska nabavlja tenkove, avione, dronove...?! povodom osnivanja Ristićeve stranke.

Apostrofirao sam da je kriminal platiti 8 skalamerija nevjerovatnih 12 miliona KM iako smo za taj novac mogli kupiti čak 34 komada BOV M16 "Miloš" proizvedenih u Srbiji, odnosno sličnih oklopnjaka drugih država. Ukazivao sam da su Lukač i Ristić samo tom nabavkom građane Republike Srpske opljačkali za bar 10 miliona maraka

Tada sam pitao: da li je predmetnim kriminalom ministar Lukač naših 10 miliona maraka uložio u svoju novu stranku? Danas imamo mnogo jasniju sliku, pa vidimo da je vajni ministar u stvari "investirao" u sopstvenu kompaniju. Tada kao partner iz sjene, a danas u funkciji predsjednika Upravnog odbora Tehničkog remonta Bratunac (TRB).

Ne govorimo ovde o nekakvom članu upravnog odbora kompanije i primanjima kojima se Ristić odužuje za silne milione koje mu je Lukač godinama nabacivao preko realne vrijednosti poslova. Znamo ingerencije predsjednika Upravnog odbora kakvima parira direktoru i formalnom vlasniku kompanije. Baš kao što znamo Lukačevu sklonost da svoje "investicije" lično drži pod kontrolom.

Eto da ne idemo u druge javne nabavke ministar je preko pomenutih 8 "Despota" svoju firmu dokapitalizovao sa 10 miliona KM, pa vidite stvarne razloge njegovog ovakvog upravljačkog pozicioniranja. Zato ovde nema zbora o sukobu interesa, nego moramo govoriti o teškom kriminalu ili krajnje nemoralnoj pljački naroda u koji se Lukač i Ristić zaklinju.

Posljednje dostupne informacije govore o ukupno 12 "Despota" kupljenih od Ristića, pa onda nabavke teškog naoružanja za iste i razne opreme, sve do novog proizvoda TRB-a pod nazivom "Vihor" i šta znam kakvih čudesa. Nije mi poznato ni kako je okončana nabavka tri helikoptera kakvu sam takođe problematizovao. Uglavnom, Lukačevi poslovi sa Ristićem premašuju 100 miliona maraka, a koliko stotina miliona je "rastalio" sa sličnim banditima teško da ćemo ikad saznati. Zato se i držim polazišne priče o "samo" 10 miliona maraka iz nespornog kriminala.

Na stranu što sam ovaj teški kriminal davno raskrinkao, nego moram pomenuti prethodnu pljačku iz koje je ova proistekla. Podsjećam na tekst ISTRAGA PREDMETA "POKRETNA BOLNICA" ZAVRŠENA: Objavljujem dokaze kriminala direktora Zeljkovića i lažnog humanitarca Ristića kojim sam Miodraga Bajića javno prozivao zašto ove bitange nisu uhapšene i pritvorene. Deset dana nakon objelodanivanja dokaza počinjenog kriminala i traženja hapšenja Slaven Ristić medijima saopštava da će vratiti novac avansovan za pokretnu bolnicu.

Normalno, mnogi su medijskim objavama i uzbunjivanjem javnosti doprinijeli ovakvom ishodu i vraćanju novca, no moja malenkost je još tada tvrdila kako će Lukač i Ristić to kompenzovati preko novih nabavki "Despota". I to se pokazalo tačnom pretpostavkom, pa smo umjesto 4,6 milionama maraka opljačkani za 10 miliona.

Lijepo se ministar Lukač sa naše grbače osigurao za penzionerske dane, a Ristiće je tek jedan od mnogobrojnih sa ovim "tihim partnerom". Vidite, za par mjeseci MUP mora vratiti stotinu Škoda oktavija iznajmljenih na četiri godine za nevjerovatnih 5,7 miliona maraka iako su sa PDV-om tu količinu po maloprodajnim cijenama mogli u trajno vlasništvo kupiti za 4,6 miliona. 

Sad će rentijer vraćena vozila "utopiti" za bar dva miliona, pa će to biti najskuplje naplaćene Škode u istoriji te kompanije. Dvostruko veće od maloprodajnih! Taman da se vratimo na davno postavljeno pitanje: Koliki je Viškovićev tal od "iznajmljivanja" 102 Škode-oktavije?!. I koliko planira maznuti na novoj nabavci stotinu službenih vozila koja za funkcionisanje policije mora osigurati do jeseni? 

Često u tekstovima i komentarima pišem kako su me Lukač, Višković (preko novog Generalnog sekretara Predsjednika RS Jelene Pajić Baštinac) i ostala režimska bratija cijelu tu 2020. godinu ucjenjivali zaposlenjem - da prestanem pisati o njihovom kriminalu. Dok im nisam javno poručio da nema kompromisa i prihvatio nezakoniti otkaz. Elem, pritisnuti dokazima morali su uhapsiti i procesuirati Branislava Zeljkovića i druge korona-pljačkaše, pa vidite do kog nivoa sam ih demontirao, a gornji linkovi su tek promil onoga šta sam 2020. godine objelodanio.

Prednje teme pominjem zbog čestih komentara da me je "Lukač otjerao iz policije". Jeste, ali kada je dobio "mig" odozgo, odnosno kada sam kompletan SNSD gadno uzdrmao sijasetom teških afera. Lukač bi me javno objesio, a kamoli otpustio, još kada sam mu razvalio nabavku stotinu radara gdje su on i "privatni partneri" trebali zaraditi 90 miliona maraka u narednih 10 godina. Na taj udarac nadovezuju se opšte znana dešavanja oko ubistva Davida Dragičevića. 

Činjenica je da sam nakon najtežih udaraca Lukaču radio još preko dvije i po godine, tokom kojih sam pretrpio teške udarce, ali nije mi mogao prekinuti radni odnos. Tek kada mi se MUP RS zgadio da tu više povratka nije moglo biti - prihvatio sam da sa tom "službom" nemam nikakve veze. Čak ni zasluženu penziju još nisam zatražio od Republike Srpske, valjda kako bi više ostalo za Lukača i takve kriminalce.

Pazite kakav paradoks ovde imamo u pitanju. Krajem 1995. godine sa prijedorskim VII odredom Brigade specijalne policije MUP RS bio sam na zadatku obezbjeđenja izvlačenja mašina Remontnog zavoda u Hadžićima. Naspram francuske Legije stranaca. Postrojenja su kao javno dobro Republike Srpske premještena u Bratunac, a onda je "narodna imovina" postala privatna u kandžama Ristića. 

Aktuelnu bitku Dodikovog režima za "državnu imovinu" Srpske valja razmotriti i kroz motive pojedinaca da sačuvaju ono opljačkano od naroda, a govorimo o štetama i koristoljublju mjerljivim u milijardama. Ili kroz stranačku podjelu "narodne imovine". Govore o državnim organima i institucijama, a gdje god pogledamo vidimo samo kriminal, korupciju i bezobrazluk. I laži!

Kada čujem da su "heroj" Dragan Lukač i "humanitarac" Slaven Ristić uhapšeni zbog kriminala koji opisujem u tekstu i linkovima možebitno prihvatim komunikaciju sa institucijama Republike Srpske oko svojih prava. Ovako mi dođe kao da sa jednim razbojnicima pregovaram o pljačkama njihovih kompanjona iz iste bande. Jadno je društvo u kom policijski inspektori, pa makar i bivši, sa kriminalčinama trebaju sklapati dilove zarad ostvarivanja svojih prava.

Javno tvrdim da je vajni ministar Lukač osigurao još desetak ovakvih "penzija" kao sa Ristićem, a zaista nemam predstavu koliko desetina ili stotina miliona maraka je opljačkao od Republike Srpske da bi to postigao. Bez onoga šta sam mu uspio razvaliti. Elem, ukoliko ćemo i nadalje sa ushićenjem pratiti njegova nova "zaposlenja" u suvlasničkim firmama nemamo problem sa vlašću, nego sa zdravim razumom.  

Primjedbe

  1. Ima se može se , dzaba je to Boro pisati kad narod nista ne vidi .Trebaju jos vise krasti , niko vise ne spominje Marka kilu , niti sve druge iz pozicije i opozicije koji su se nakrali narodskim para. Finta je ukradi i mici se a narod Ce to zaboraviti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično svjestan koliko narod slabo pamti upravo se trudim podsjetiti, a posebno jer nisam uočio da se mediji bave ovom temom preko informacije da "Lukač ima novi posao". Ovo mi je taman "baza" za nove tekstove pošto sam zanemario istraživanje Lukačevih poslova sa Ristićem, a bilo je toga koliko hoćete nakon ovih objava na koje sam danas podsjetio.

      Izbriši
    2. Ovi Borini tekstovi su očajnički krik pokradenog naroda . Narod nije svijestan da od njega zavisi kada će Lukač i slično smeće završiti u zatvoru . Niko nikada nije uspio da zaustavi narod kada izadje u velikom broju na ulicu , svaka vlast i opozicija se boje naroda , Ako hoćemo sutra da lopova Lukača i slične pošaljemo u zatvor , treba da izadjemo na ulice .

      Izbriši
    3. Postoji mnogo načina da narod izrazi nezadovoljstvo ili jasan stav o nečemu, a šta nijedna vlast neće ignorisati. Primjera radi da tražimo odgovornost oko javnih nabavki dovoljna je peticija, ali sa jasnom naznakom da ćemo na ulice ako se ne ispoštuje. Ili da po važnom pitanjima tražimo raspisivanje referenduma. Ulica je odlično sredstvo prijetnje ako vlast odbija izvršiti volju gradjana.

      I kad se izađe na protest jasno se kaže šta se traži i do kog roka. Neće da izbrše, onda građani opkole instituciju i ne daju nikom da uđe sa objašnjenjem da ionako ne rade svoj posao. Govorim načelno, no postoje određena nepisana pravila kako narod organizovano nameće svoju bolju i povelik spektar sredstava borbe.

      Često pominjem kako se neplaćanjem dažbina vlast najbolje disciplinuje. Oni neće da rade kako valja narod neće da plaća dadžbine iz kojih se financiraju njihova primanja. Vjerujte da su na pare najosjetljiviji i tu u stvari narod nista ne radi u fizičkim smislu, a zadaje najteže udarce.

      Izbriši
    4. Bitno je pojasniti narodu koje su njegove dozvoljene poluge sa kojima može da izrazi protest protiv odredjenog lopovluka . Narod je najbolja opozicija lopovluku ako ima volje da istraje u riješavanju nekog problema u društvu . Dobro si objasnio , kada par hiljada ljudi blokira proizvodni pogon i upravnu zgradu ovog lopova Slavena , do ispunjenja uslova da tužilaštvo preispita poslovanje i uhapsi Lukača .

      Izbriši
  2. Boro, šta bi sa zatvorom, šta bi s onim kad ostane bez obezbeđenja? Kako sad da uživa u penziji, a ti opet ništa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa nema obezbjedjenja. Boro da hoce, sutra mu moze uletiti i namlatiti ga kako hoce

      Izbriši
    2. Što se tiče zatvora i dalje vjerujem da ga to čeka. Što se druge opcije tiče svakako neću o tome pisati. Niti mi je obezbjeđenje nekad bilo prepreka da mu naudim.

      Izbriši
    3. Sad me mrzi ali naći ću tekstove u kojima jasno piše da jedva čekaš da ostane bez obezbeđenja, da mu je lako da se krije iza policajaca itd. Ima ih gomila

      Izbriši
    4. I sad ocekujete da vam Borislav javno saopstava sta radi. Ko kaze da mu Lukac licno nece isplatiti sumu umjesto Srpske ili hocete da kazete i da nas ubjedite kako se Borislav boji nekog lika od 1.60m. Smijesno je bas

      Izbriši
    5. Svima su puna usta traženja vladavine prava, uređenog društva i da nadležni organi sprovode zakone. I onda vidim naslove tipa "Lukač ima novi posao", odnosno da javnost u ovim dešavanjima ne vidi kriminal i još jednu u nepreglednom nizu pljački naroda. Pokušam situaciju popraviti uzbunjivanjem javnosti povodom kriminala vidljivog "iz aviona" i šta uslijedi? Šegačenja, svođenja priče na lične animozitete Lukača i mene, odnosno potezanja teme šta bih ja trebao činiti. Glupost do gluposti!

      Sa ovakvim reakcijama javnosti postavlja se logično pitanje: zašto bi iko iz nadležnih organa i instutucija pokretao nekakav postupak? Od sukoba interesa do teškog kriminala. Ukoliko priču svedemo na to šta ja trebam ili ne trebam činiti onda, kako sam tekst završio, NEMAMO PROBLEM SA VLAŠĆU NEGO SA ZDRAVIM RAZUMOM. Ili ja imam problem sa zdravim razumom kada se ovako ponašam na sopstvenu štetu - umjesto da sjednem sa pojedinima i uz kafu riješim svoje lične probleme, a primarno da UZMEM PARE i jednostavno ugasim ovaj blog.

      Izbriši
    6. Trebao si davno, ovaj narod je stoka koja se samo sladi tudjom nesrecom
      Treba im na vlast i dovesti Lukaca pa i gore od njega ako ih ima pa da pisaju po njima. Ladno pise svuda da se on svrstao medju najuspjesnije minustre ikada. Pa da zaplaces

      Izbriši
    7. Vodio sam te objave o najuspješnijem ministru. Sa druge strane stižu informacije da policija prekopava sve njegove javne nabavke, a posebno oko baze u Zalužanima. Vrlo sam skeptičan oko toga da će ga MUP procesuirati znog kriminala, a opet dok istražuju nabavke nešto ipak planiraju. Dok ne dobijem više informacija neću otvarati tu priču, no ostaje da je "najbolji ministar" pokrao milione, pa neka ga pojedini znog toga slave koliko im drago.

      Izbriši
    8. Ne treba biti zavidan,Glava glavi,plećka Harambaši a fukara može i rebara.Ko se rodii takav,takav i umire...Džabe palamudimo ovde svi.

      Izbriši
    9. Jedini je Boro svojim tekstovima ogolio bandita Lukača dok je Vasković čuvao Lukača u svojim tekstovima i spremao ga da zabije nož u ledja Dodiku .

      Izbriši
    10. Svaka cast, mislili su s Lukacem rusiti Dodika. E pa nece moci

      Izbriši
  3. Sakrio se, pobjego od tebe u Bratunac

    OdgovoriIzbriši
  4. Borislave, šta se desava sa Kosmetom; hoće li Vučić potpisati jos koju predaju ili je već sve predao Šiptarima? A naš vrli predsjednik Dodik izgleda nikad nije bio jači, ne znam samo jel moze vise biti zahvalan nesposobnoj opoziciji ili blentavom narodu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa jak je, otisao juce samo da podjebava Vucica i ocigledno je fa mu se moze, podjebava i ove iz EU a priblizio se Putinu i ko ce mu sta. A opozicija sama sebe unistava kao po obicaju

      Izbriši
    2. Pusti ti ove provokatore o Kosovu , što mijenjaju temu , drži se ti tekstova o Lukaču i njegovim lopovlucima .

      Izbriši
    3. Za Kosovo je Ana Brnabić sa Kurtijem potpisala šta je traženo, a Vučić po običaju majmuniše narod. I stvara situaciju da Risija i Kina ne blokiraju zahtjev Kosova za članstvo u UN-u, ali i da ne podrže unutrašnje demonstracije protiv njega kada do toga dođe jer zna dobro da ga Putin može srušiti kad god odluči. Jeste, u tim igrama Dodik mu je najveći unutrašnji problem i njega se Vučić najviše boji.

      Izbriši
  5. Sto se tice Lukaca on je uzeo i previše od naroda i ne samo on već i mnogi drugi ,ali ovaj narod bolje i ne zaslužuje jer je kratkog pamćenja . A ko može Dodiku nestao. Pa on spada u grupu milijardera a nas se narod prodaje za 50 maraka i dvije glase pive

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj režim se sruši kao kula od karata, kompletan sistem se razori bez mnogo muke. No pitanje je šta poslije. Morate imati kvalitetnu alternativu, nekog ko će preuzeti vlast. Da su Borenović i Govedarica imali zrno mozga od Dodikovog režima ni sjećanje ne bi ostalo 2018. godine i pored plana kakav sam imao. No očigledno nisu bili dorasli zadatku i ja sam se naprosto povukao. I dobro sam uradio jer kasnije se odlično vidjelo da ti ljudi nisu dorasli zadatku da izgrade novi sistem. Evo gledam šta Jelena radi i prosto ne mogu da vjerujem. Umjesto da sklapa pakt sa narodom tako što izloži svoje ideje preporoda i traži podršku od naroda ona skuplja političke konvertite koji vrebaju priliku da nešto ušićare. Tim putem će Dodika oboriti tek kad umre i to u dubokoj starosti.

      Izbriši
    2. Hahahah a što je vas režimlija strah od Jelene, fino je to gledati

      Izbriši
    3. Jelena samu sebe ruši skupljajući politički otpad po RS . Izaberi u narodu nove ljude , poštene , mlade .

      Izbriši
  6. Откуд г. Милановић у Дервенти, зна ли се шта?!

    OdgovoriIzbriši
  7. Radovanoviću,da li je istina da je zbog šifre Safari i ogromnog novca koji je zbog trgovine oružjem bio blokiran na računu, glavom platio David Dragičević? To je jedan od motiva koji se odavno spominje a mala je ovo sredina,sve se zna!

    OdgovoriIzbriši
  8. Boro kakav je interes Ivica da bude sada u stranci Nesica DNS ( drpi narodna sretstva)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)