SVE SE VRTI OKO NOVCA: Milanović demaskirao Boračku organizaciju Republike Srpske

Rukovodstvo Boračke organizacije RS sjednicom u Derventi još jednom je demonstriralo sopstveno srozavanje i razloge sve većih otklona boraca spram iste. Ekskluzivno otkrivam stvarne razloge smjene generala Savčića i izbora Radana Ostojića.

borislav radovanovic blog

Danima i u popriličnom broju komentara traženo je nekakvo moje izjašnjavanje povodom čina hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u Derventi. Taman prilika da u svom maniru objelodanim informacije potpuno nepoznate široj javnosti, a kakve još kako imaju veze sa aktuelnim dešavanjima. Primarno oko (ne)reagovanja Boračke organizacije RS (BORS) na dešavanja koja su dobrano uzbunila srpsku javnost.

Prije toga moram hronološki izdvojiti nekoliko činjenica vezanih za dešavanja koja ste svojim komentarima nametnuli kao temu. Prva, Milanović je 25. marta "počinio" to toliko problematizovano odlikovanje 103. brigade HVO-a. Nakon dobijanja BLAGOSLOVA vlasti i organa Republike Srpske za svoju namjeru obzirom da se takve stvari moraju unaprijed najaviti, a sve se odigralo pod jakim obezbjeđenjem naše policije.

Druga činjenica tiče se dešavanja u Prijedoru svega tri dana poslije Milanovićevog kontraverznog dodjeljivanja odlikovanja. Konkretno, već 28. marta (re)osnivana je Asocijacija boraca SNSD-a Prijedor. Po riječima nesuđenog ministra rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslava Kabića borci članovi SNSD-a imaju pravo na unutarstranačko "udruživanje" (lat. associatio). 

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić na ovaj čin reagovao je medijskom izjavom: "Izgleda da je naš usud da se stalno dijelimo. Nesloga i nejedinstvo doveli su nas u situaciju gdje se danas nalazimo. Podjela po političkim partijama već godinama je prisutna u boračkoj organizaciji, a sad vidimo da se ta podjela formalizuje i kroz nekakve asocijacije političkih partija".

Naredna, treća, činjenica kazuje da je Predsjedništvo BORS-a održalo sjednicu 6. aprila u Derventi, šta je široj javnosti predstavljeno kao "reagovanje" na Milanovićevo dodjeljivanje odlikovanja. Poprilično zakašnjela reakcija, a po zaključcima sjednice mnogo veća pažnja posvećena je temi raznih podjela unutar boračke populacije. 

Po rukovodstvu BORS-a uobičajeno svi su krivi zbog osipanja članstva i brojnih podjela unutar boračkih kategorija - osim njih samih. Ukoliko neko zna za ikada iznijetu samokritiku rukovodstva ove organizacije molio bih da me podsjeti. U Derventi su po ko zna koji puta osudili miješanje stranaka u djelovanje BORS-a, a "zaboravili" činjenicu da su bivši predsjednici organizacije mahom bili politički aktivni i svrstavani uz vlast.

Ovim dolazimo do informacija koje ekskluzivno objavljujem i mislim da su potpuno nepoznate ovdašnjoj javnosti. Počevši od činjenice da vladajućoj koaliciji Republike Srpske nije bilo po volji onakvo prošlogodišnje smjenjivanje predsjednika BORS-a generala Milomira Savčića, pa nadalje i izbor njegovog nasljednika Radana Ostojića.

Podsjećam kako se Ostojić žalio medijima kako su iz BORS-a sve institucije obavjestili o novom predsjedniku, ali da sa te strane postoji višemjesečno ignorisanje. Kako vidite sa podnaslovne fotografije, kao i njegovi ptethodnici, Ostojić se uspio prilijepiti pojedinim nosiocima političke moći i sad čini dio "folklora" kakav gledamo decenijama unazad.

Elem, ponajveći razlog smjene Savčića i brzopoteznog izbora Ostojića bio je u MILION I PO KM deponovanih na računu organizacije, a kojima se nije moglo raspolagati. Znate ono "potpis i pečat" ukoliko želite raspolagati sredstvima sa bankovnog računa. Podsjećam da je predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić podnio ostavku zbog, kako je naveo, nemogućnosti raspolaganja pačetom i zapisnicima sa kontraverznih sjednica smjena i izbora od delegata do predsjednika organizacije.

Ta prošlogodišnja ujdurma smjene Savčića i izbora novog predsjednika izvedena je kako bi se sa računa podiglo i podijelilo 1,5 miliona maraka, a onda i zarad omogućavanja raspolaganja novim sredstvima pristiglim na račun organizacije. Bar po mojim informacijama iz više različitih izvora. Uostalom, pozivam predsjednika Ostojića da saopšti javnosti detalje tadašnjih bankovnih transakcija i ukupnih dešavanja, a na šta kao član BORS-a imam pravo.

Sa druge strane u toku su izbori unutar BORS-a na svim nivoima i po tome pravi je trenutak za otvaranje ovakvih tema. Naslovno rekoh: "Sve se vrti oko novca" i nemojmo se oko toga zavaravati. Nebrojeno puta sam ukazao kako boračke organizacije trebaju funkcionisati na volonterskim osnovama, pa čak i da zarad samostalnosti ne treba uzimati budžetski novac. Baš kao i da funkcionisanje organizacije sadržajno treba bitno drugačije definisati. Očekivano, zainteresovanog sagovornika nisam našao.

Moja malenkost, kao sin poginulog borca i ujedno borac prve kategorije, od Republike Srpske nikad nije zatražila ništa na ime žrtve ugrađene u njene temelje i sa te strane imam moralno pravo javno iznijeti kritike oko raspolaganja sredstvima namijenjenim najvećim stradalnicima rata. Sa druge strane bar višegodišnjim čitaocima ovog bloga poznate su moje aktivnosti na očuvanju prava boraca i kako se režim sa mnom zbog istih obračunavao.

Zbog onih neupućenih podsjećam da sam generala Savčića javno napao zbog ignorisanja grubih kršenja prava ratnih policajaca i nezakonitih penzionisanja, te podsjetio na identično prethodno masovno kršenje prava boraca VRS u vidu smanjenja penzija retroaktivnom primjenom novog zakona. I identično ćutanje njegovog prethodnika Pantelije Ćurguza, meni dobro znane lopuže i prevaranta. 

Ministar Dragan Lukač smatrao je da kao državni službenik nemam pravo na takva javna istupanja i kaznio me je disciplinski sa nekih hiljadu maraka umanjivanja plate - iako sam suštinski kao član BORS-a kritikovao ponašanje predsjednika organizacije. Sveukupno poremetio sam tadašnje planove vlade da se "kotariše" još hiljadu ratnih policajaca, nakon što su nenamjenski potrošili sredstva dobijena od MMF-a, i zbog toga sam pretrpio odmazdu.

Emotivno najviše me je zabolila teško nezakonita zabrana prisustva manifestacijama vezanim za PU Prijedor, uključujući i one usko vezane za ratna dešavanja. Policija je godinama imala naredbu da fizički spriječi moje prilaženje ceremonijama polaganja vijenaca poginulim saborcima i slično, odnosno potpuno sam eliminisan iz svih procesa vezanih za temu kojom se danas bavimo. Takav krajnje nemoralan i protivpravan stav političkih moćnika prihvaćen je i od mojih kolega u policiji i od boračke organizacije iako se odlično znalo da smo ministar Lukač i ja prvi sukob imali oko tog nezakonitog penzionisanja ratnih policajaca.

Mogao bih navesti još sličnih primjera, no poenta je valjda jasna. Konkretno: postoje i borci koje politički subjekti ne mogu kupiti, a kako se pokazalo ni obespravljivanjem i progonom ućutkati oko pojedinih tema. Za razliku od onih koji se decenijama deklarišu kao oficijelni zaštitnici prava boraca, mahom jedni te isti likovi - koji se ni sami ne sjećaju ko, kada i kako ih je izabrao. I koji ovog momenta rade na novim "reizborima".

Upravo motivisani tekućim procesom izbora unutar boračke organizacije pojedinci su u Derventi organizovali očigledno zakašnjelu reakciju na Milanovićev potez i kroz takvu prizmu moja malenkost tumači taj događaj. Počeli su oponašati Narodnu skupštinu RS donošenjem "zaključaka" kakvi bukvalno ništa ne znače i nikog ne obavezuju.

Pobogu, u rukovodstvu BORS-a nemaju hrabrosti "zaključiti" ono šta svi znamo, konkretno da je Milorad Dodik svom frendu Milanoviću omogućio dnevno političke poene, čime uzvraća iste takve njegove poteze. Svima koji su u komentarima tražili nekakvo moje "izjašnjenje" povodom tog čina ponavljam ono šta su i sami od starta zaključili. Baš kao što svi znamo kojim i kakvim ličnim interesima se rukovode mnogi od tih samoproklamovanih "zaštitnika" boračkih kategorija. 

Znači, mogu samo podijeliti stavove dominantne većine stanovništva povodom opisanih dešavanja, a kako bih sačuvao "autentičnost" javnog djelovanja otkrio sam prednje informacije oko smjene Savčića i izbora Ostojića. Ni tom informacijom nisam otkrio nešto suštinsko, nego samo u pogledu detalja (1,5 miliona KM na računu). Ipak, ispunio sam obećanje čitaocima da slijedi tekst na traženu temu i ovim isto realizujem.

Jedino moram istaći kako ovaj blog sve više prerasta u FORUM, tako da komentari imaju mnogo više značaja od objavljenog sadržaja. Obzirom da je ova tema tražena od mnogih očekujem i adekvatno reagovanje u komentarima, odnosno sveobuhvatan dijalog ili kritičku raspravu. 

Vi ste na potezu! 


Primjedbe

  1. Nema se tu sta reci.Prvo treba ukinuti BORS.Pa onda Policiju,i polako sve institucije na čelu sa Vladom.Zatim kantone i Federaciju,formirati jednu drzavu sa jednom komandom.Formirati specijalno tuzilastvo i donijeti zakon o slobodi govora,znaci sve sto se spominje na nacionalnoj osnovi,psovanje,vrijeđanje....10 godina robije.Pisam se ja na 90 maraka borackog i na čitavu RS.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka ti čast na komentaru.Samo kako pohapsiti govna prije?

      Izbriši
    2. Nikako ih ne mozes pohapsiti jer su se uvukli u institucije a sami sebe nece hapsiti. To je shvatijo pokojni otac od ovog iz prethodnog komentara pa je zato covjek zazalijo sto takve nije likacijo dok su bili na liniji jer zbog takvih su borci i ispisani i posrani, a da ih je covjek likvidirao na ratistu niko ne bi ni pitao, ubio metak i zdravo. Sad im mozemo pljuvati pod prozor

      Izbriši
    3. Bravo za prvi komentar.Jedino se tako moze u Evropu,a zna se da bez EU niti mozemo niti hocemo,trziste rada je takvo da jednostavno bez EU se ne moze.Ko jos zivi od Srpstva ili slova U ili Ljiljana.Ne mogu shvatiti kad ce narod doci do pameti da od tog samo politicari zive.Pa uzmimo primjer Sloveniju,mala drzava od Šiptara,Srba,Muslimana,Madara,Hrvata...svakakve mrake,pa svi rade i zive!Niko se neveliča,postuj svoje a ne diraj tuđe,i sta su oni pametniji od nas.Niti imaju industriju niti privredu,ali druze EU samo pare pumpa.Jel bolje posteno raditi ili ziviti od Srpstva???I raditi kod privatnika za 700 maraka

      Izbriši
    4. Jebala te eu, zivjela Rusija i Putin

      Izbriši
    5. Jos jedna bezposlena budala koja veliča Putina i Rusiju...sta su ti napravili u Zvorniku,Modriči,Brodu...to vrlo dobro zna Bloger koje su pare izvucene uz pomoc Milorada i Vlade,ali ovde je druga tema,Bors i definitivno treba ukinuti,par miliona i oni kradu a nizasta

      Izbriši
    6. Velica Putina, u rusiju nikad nije i nikad nece otici 99 % a u kuci mu 99 % proizvoda iz eu od odjece do hrane, auta, bjele tehnike. Bravo kralju sad sjedni u eu auto pa vici zivio putin...e moji Srbi moji Srbi ubi nas taj primitivni patriotizam, daj jednom da se otreznimo od tih gluposti pa da budemo stabilni i jaki u ekonomskom smislu pa da nama trce drzave u zagrljaj a ne vekovima da gubimo glave zbog bratimljenja a nas kad ubijaju pobratima nigdje

      Izbriši
    7. Nismo auta dobili dzaba.

      Izbriši
    8. Koliko znam geografski smo u Evropi, a civilizacijski sa tom bagrom ne bih se mnogo miješao. To što su kolonijalni sistem zamjenili neokolonijalnim suštinski ništa ne znači, odnosno i danas se sve svodi na to da "civilizovani Evropljani" pljačkaju i izrabljuju nas "niže rase". Koliko treba biti pametan za sjvatanje da Slaveni kao relativno malena etnička kategorija posjeduju ogromne teritorije i prirodna bogatstva? Ako sami ne znamo dovoljno je da čitamo Bžežinjskog ili Olbrajtovu kada kažu da nam Zapad to ima pravo oteti. Pa da se ujedinimo u odbrani onoga šta imamo i na šta je banda "bacila oko". Sa budaleštinama poput ovih u zadnjih tri-četiri decenije teško da se dobrome možemo nadati.

      Izbriši
    9. Malo nas civilizacijski bombardovali,pa nas izkamatarili bankama,pa uzese radnu snagu i na kraju ostale resurse,al kad imas mercedesa zabole te za to.

      Izbriši
    10. I instalirali nam sektu preko tenka.

      Izbriši
    11. Nije stvar u mercedesima i audijima, nego je stvar da se u toj nasoj BOGATOJ drzavi probudis i shvatis da imas djete za koje ne znas hoces li mu jos mjesec dana imati cim kupiti osnovno jer te nase GAZDE U BOGATOJ NASOJ drzavi zaboli kurac za radnike oni se napiju pa iz "odmazde" otpuste par radnika da bi ujutro uz kafu mogli sta pricati i inda se okrenes odes negdje u eu radis, zaradis i budes miran, gledas svoje djete drigim ocima i naravno da te onda zaboli kurac za ratovima koje ce izazvati Dodik ili nekog treci a zasto ?! ZATO STO JE TA BRATIJA TOLIKO PARA POKRALA BAS VASIH KOJI SE KUNETE U TE "PATRIJOTE" DA IH NECE MOCI PRIKRITI DRUGACIJE NEGO DA DRZAVU UVUKU U RATOVE I SVE ZDROBE, I naravno cim dodju za govornicu opletu po VANJSKIM NEPRIJATELJIMA kao znate vjecito neko nama prijeti, otina, napada a prava istina je sledeca NIKO NAS U REPUBLICI SRPSKOJ NIJE VISE NAPAO, OTEO, RASTJERAO, POKRAO, IZVARAO I UNAZADIJO OD SNSD i onda dignu tu saku naroda sto osta pricom e znate mi smo napadnuti nas mrze a isti taj Dodik vec 15 godina "prijeti" americi kao sta oni nama mogu mi smo Srbi e dragi moji zbog takve politike sta nam ko moze ce nas ravnati dok god budu htjeli to je nasa realnost a vi se sad tjesite da nas neko haraci a pogledajte pred zgradu vlade u banja luci cim se dolazi na posao a pogledajte gdje 80 % naroda i cim se vozi na posao pod uslovom da uopste ima posao

      Izbriši
    12. Najbolje je onima sto i ne idu na posao,a primaju platu.

      Izbriši
  2. Otac mi je bio u ratu nesto vise od 4 godine sve ukupno, od gradačca pa do Sasne-Razboja kako ko voli da kaze ni jedna ga linija nije promasila, naravno vjecito na prvoj liniji u 43 motorizovanoj. Od svih meni poznatih ucesnika rata osim njega samog cuo sam da je bio borčina a ne borac. Kada sam ga pitao kaje li se za nesto iz tog perioda, bez sekund razmisljanja je rekao jedino se kajem sto nisam kad sam mogao pobijo nase neke pojedince. Ko razumije sve mu je jasno, umro je sa 59 godina od posledica rata.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj druze i ja sam proveo od 91 do februara 96 citav period na prvoj liniji 5 kozarska ' tad sam tvrdio da bandi nemozemo nista sa oruzjem a kad se rat zavrsi tesko se nama bez oruzja . .Ovu pricu bi prepoznali mnogi moji saborci kojih je na zalost sve manje. Dovoljno vam je pogledati sastav odjela za boracky pitanja sve same starlete i bajni Zoran Predojevic sa njima koji bi i guzice dao za interes. Žao mi sto sam bio borac republike srpske kojom vladaju profiteri ' kurve i dezerteri .

      Izbriši
    2. Sad je kasno i gotovo, zalosno ali istinito je da mnogi pravi borci misle kao pokojni otac od komentatora. Trebali ste ih rjesavati dok ste mogli al tad niste znali u sta ce ta bagra narasti i sad sjedni, cuti, trpi i to je to

      Izbriši
    3. Nije kasno i nije gotovo. Za neke jeste kao za oca komentatora, ali nije za komentatora. Nije za Vas za mene. Trebalo se rijesavati prije ali nije, pa onda treba rijesavati sad a ne sutra. Proslo je dosta vremena ne treba dopustiti da prodje jos.

      Izbriši
    4. Moj druze, kako nije kasno ? Ko ce vratiti porodice i djecu vas boraca nazad na svoja ognjista, vidis da je iz republike Srpske otislo sve sto ima bar 50 % radne sposobnosti. A ti koji su otisli nikad se ne vratise vise, tako da je sad bolje kaznjavati te lopove odlazkom jer tu su u zlu nema im radne snage nema priliva od poreza na plate pa da vidim kako ces pokrivati drzavne obaveze za 5 godina to je njima sad najveca kazna i privatnicina i drzavi nema radne snage da je izrabljuju

      Izbriši
    5. Radne snage će biti ali iz Turske, Bangladeša, Tajlanda...

      Izbriši
    6. Hoce oni ce bas poletiti u RS da ih tu obucavaju, u nasoj drzavi nisu mogli raditi sa svojim ljudima kamoli sa strancima, objasni ti "gazdurini" iz RS da radnik ne razumije jezik...ja radim u Sloveniji upravnik firme prica 3 strana jezika uz slovenski lako je tu raditi a u nas prvi dodik ne zna jedan jedini jezik pored Srpskpg a za vlasnike firmi da ne pricam to su polu pismeni ljudi u 90 % slucajeva ja samskoro imao susret sa covjekom drzi gro apoteki i zatrazim mu mejl kaze cekaj on okrenu uslikan mwjl kaze prepisi sebi ne znam napamet i takvi da rade sa tim ljudima sto ti nabroja 😂

      Izbriši
    7. Ne govorim napamet, znam neke građevinske firme(Dubica, Gradiška) koje inostranim radnicima plaćaju smještaj i hranu, pored plate. Zaboravila sam spomenuti Indiju.
      https://faktor.ba/vijest/sve-vise-stranih-radnika-zaposljava-se-u-bih-a-nasi-radnici-odlaze-u-inostranstvo/185212

      https://www.banjaluka.com/aktuelno/bih/gradiska-uvozi-radnu-snagu-iz-jugoistocne-azije/

      Izbriši
    8. Što to pišete anonlmno ja sam čiča iz Orlovače i slažem se sa ovim borcem iz Pete Kozarske što je sve rekao anaročito za zorana prefojevića

      Izbriši
    9. Vidjeli smo mi u ratu kuda ovo vodi i koliko nas se malo zaista žrtvuje za odbranu naroda. No, kako napustiti saborce? Kako nadod ostaviti na milost i nemilost? Zna se odlično zašto smo toliko dugo izdržali sve patnje ratnog života. Nismo bili spremni IZDATI saborce i narod, nismo bili spremni drugove ostaviti u nevolji, nismo HTJELI ODUSTATI od onoga šta smo započeli. Svetinje koje smo branili bile su prevelike da bi svoje živote stavljali iznad njih!

      Nema potrebe nikog ubijati ili činiti kakvo drugo zlo, nego naprosto sa istim uvjerenjima okupiti se i kazati DOSTA! Mislim na one prave borce, koji nisu poklekli pred malo većim silama od ovih političarskih snobova. Kada se na jednom mjestu okupi 50 pravih boraca nema te sile koja će se usuditi na nekakvo kontriranje. Posebno kad kažu da će sljedeći puta doći naoružani. Imao sam raznih dešavanja, no odlično znam kako se priča mijenja kada kažem da bih i ja mogao doći naoružan. Ili da mi je dovoljno ono oružja šta otmem prvom do sebe. Ima na mom you tube kanalu snimak kada budalasti policajac sa puškom dolazi mi na dohvat ruke i naređuje da se udaljim. Kažem mu da nije normalan!

      Problem je što borce nije lako okupiti na jednom mjestu i oko nečeg konkretnog, no to nas vraća početku mog komentara. Pravi borci nisu ratovali zarad interesa, privilegija ili ma čega ličnog, pa su nakon rata zavrnuli rukave i bavili se kako svojim radom prehraniti porodice. Zna se odlično kakvi "borci" su i tokom i poratno gledali koristi od Republike Srpske. Da nas je u zoni borbenih dejstava bilo koliko se danas deklariše borcima, pa do Beča bi stigli. OK, kako se nismo miješali u ratu, tako se i danas ne trebamo miješati sa lažnjacima i profiterima.

      Nakon Dodika i Viškovića samo čekam kada će Željka Cvijanović saopštiti nam svoje "učešće u ratu". Neka im, neka lažu i sebe i druge, no moja malenkost čeka suđenje pa da Viškoviću ponovo kažem da je "hotelski borac". I opet mu majku "pomenem" ako bude bezobrazan kao prošlog puta! Razlika među nama je što ja mogu okupiti 50 ratnih drugova i nema sile koja nas može pomjeriti jedan centimetar. Sa druge strane vilio bih vidjeti pet Viškovićevih saboraca na jednom mjestu, pa da ih rastjeram prije negoli progovore. Niko nikog ne treba ubijati, nego je dovoljno ukazati prednje razlike i upozoriti da postoje "crvene linije" koje znamo ko smije, a ko ne smije preći. Naprosto nismo isti!

      Izbriši
    10. Imam osjećaj da dođe do protesta, da bi ovi naoružani jedva dočekali da pređu uz narod. Oni sve znaju kakvu bagru "štite" i u koji su kriminal ušli.
      Dosta je više Dodika i Dodikovih uvlakača.

      Izbriši
    11. Ma kavi, "naoružani" su pičkurine, jaki su samo u grupi i kad su u većini. Svi smo vidjeli kako tuku babe ispred Boske. Jedino ako na protest izađe 50 hiljada ljudi onda bi se oni priklonili većini, u suprotnom bi tukli i gazili despotima jer su bolesnici teški

      Izbriši
  3. Jedinica za profesionalne standarde, odsjek za unutrašnju kontrolu MUP Republike Srpske, trenutno provjerava školsku spremu nekoliko načelnika Uprava.
    Po saznanju Tanjuga Srpske, više od jednog načelnika ima falsifikovanu diplomu.
    Uskoro opširnije ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrana vrani oci ne vadi, a vrane su se bas razmnozile nema gdje ih nema i u kojem dijelu politcko kultirnog i ekonomskog ogranka drustba - nazalost.

      Izbriši
    2. I ja čekam dalje objave po toj temi, pa da se "uključim". Mimo onih koje sam davno prozvao zbog lažnih diploma.

      Izbriši
    3. To je portal Zorana Šarenca

      Izbriši
  4. Svesu jajare podanici dezertera Dodiga borci su krivi zasto trpe njegov teror

    OdgovoriIzbriši
  5. Zna li se koliko mi boraca imamo?barata se cifrom od preko 200 000.dosta ih je umrlo.koliko ih je onda bilo po zavrsetku rata ili se ponovo radjaju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebalo bi da negdje postoje dostupni podaci koliko boraca prima mjesečni, a koliko godišnji dodatak, pa ću to pokušati naći i sabrati. Ako ništa uputiću upit ministru.

      Izbriši
    2. Aska: U januaru je objavljeno da oko 3000 prima mjesecni, a nesto preko 45000 godisnji dodatak.
      Sveli su nas na statisticku gresku propisima koje je Mile Duduk uvodio malo po malo od kako je dosao na tenkovima stranaca, uz "najzasluznijeg srbina" Dragana Zlukaca. Fuuujjjj

      Izbriši
  6. A juče sto Vrljan u Prijedoru laze li laze,prije izbora treba bolnica a sad ne.Juce je galamijo na ove Burasacove,neko mu radi iza ledja u Prijedoru,pogotovo dole u Sarajevu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha pa prvi mu u Prijedoru rade iza ledja Bursac i Vrhovac. Pa naravno da ce tako govoriti kad je narod govedo pa ga vodaju takvi, pre cca godinu govori gradimo bolnicu u Prijedoru a sad valja i obnova a na kraju ce biti razmotricemo obnovu joj Dodo karaj kad imaa koga brate moj 😂😂😂

      Izbriši
    2. Veliko je pitanje obnove, obzirom na rejting bolnice, i na br pacijenata. Dodo kaze uskladiti sa potrebama. A kakve su potrebe kad su sve otjerali u privatne ambulante, Kosticu Gradisku, BL? Na kraju bolnicu ne cini zgrada i aparati nego i educiran kadar a tu je najveći problem

      Izbriši
    3. Na kraju je nece ni okreciti.

      Izbriši
    4. Bacanje prašine u oci glupom narodu. Izgubio Bijeljinu pa se okrenuo Prijedoru. Bolnica treba kvalifikivanog direktora, sa kvalitetnim pomocnicima. Zgrada je najmanji problem, jer kad citate o bolnici niti jedan tekst nije na temu lose zgrade, nego loših korumpiranih nestrucnih ljekara, i grešaka iza takvog rada.

      Izbriši
    5. Da li potpoljena magnet ide u obnovljenu moderniziovanu bolnicu? Ili cete da i magnet modernizovati sa izvlacenjem vlage iz njega?

      Izbriši
  7. Pa.Zoran Predojević je uzimao dio građevinskog materijala od svakog borca i pravio sinu luću.Bio je i ostao jedno veliko govno i šupak-žao mi je što ga onomad Tubin nije pravo isprebijao.A.gdje li su ostali "borci" poput Milo(k)rada D. i njegovih satrapa i rektalnih alpinista?Pa "Udruženjelogoraša RS"...pa to je čista sprdačina.Ljudi moji,ovaj mafijaš iz Laktaša je od RS-a napravio pravu karikaturu i od njenih "Institucija". Treba tu nešto drugo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umlatijo bi njega Milan Tubin kvalitetno tad al i on je bio pjan ko fosna, nalijevo se cjelo jutro kod Pedje Starcevica pa onda otisao u boracku da likne Zoku kojom samarom

      Izbriši
    2. Nemojte na Zorana nije on toliko djubre on je jos vece govno sa sakom.svojih pristalica isto kao i Brdar u penzionerskom udruzenju sve pomuzli sto su mogli.

      Izbriši
    3. Pedja Starčević 😆 zna li taj uopste u kojoj je sad partiji ? A i onaj Tubin pjani sreca zavrsi mu karijera a bili su tim njih dvojica da se najezis, do podne pjani od podne vode politiku

      Izbriši
  8. I ode i Derventa,neosvojiva tvrdjava.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema tvrdjave i zene koja nikad nece biti osvojena

      Izbriši
    2. Al bas da ode bez ikakvog otpora,pa Hrvati su zabranili Bajagu.Sta nam sekta radi.

      Izbriši
    3. Sve je to super, narod treba da slusa i cuti kao i do sada. Kad se nisu bunili dok su im djeca i unucad pakovali zivot u gepek auta i BOGU HVALA odlazili trbuhom za kruhom zasto bi se sad bunili oko Derventi, bolnica i slicno...cutite, cekajte dragu starost i smrt a do tad neka vam zvezde vodilje budu doktori pijani i nepismeni sa laznim diplomama koji igraju po koncertima baja i bleje i Mile Dodik neka vas vodi, kad ste bili mirni za djecu i unucad i ne treba bolje da bude i da se zivi. STO BI REKAO NEKAD SRPSKI POSTENI SELJAK ORI MILE AL DUBLJE ORI KAD TI SE MOZE 🙂🙂

      Izbriši
    4. Re sve je super
      Svaka cast. Bravo. Potpisujem sve i jednu rijec. Nismo nista drugi ni zasluzuli.

      Izbriši
    5. Normalno da ces potpisati jer si inteligentan i dovoljno pametan da shvatis da je covjek napisao sve i slovo istinu i na to sve jos derno tacno medju rogove sve te sto se busaju kako bi oni dizali ustanke, hajke i pobune a rodjenu djecu su ispracali bez glas da dignu a sad bi da budu heroji nacije i da gruvaju po trgovima, ne gruvaj sad nista nego cuti i cekaj valjda ce jednog dana doci kraj i snsd a do tad kako covjek napisa ORI MILE ORI 😂😂 Kraljina je autor komentara nema sta

      Izbriši
    6. Nemojte se zajebaviti dobili smo asfalt u nekim zaseocima. Zar to nije uspjeh? Šta bi vi 21.vijeku?

      Izbriši
    7. Ti koli ispracaju djecu i placu za unucicima za duduka glasaju za 50 maraka. Jedan penzionisani budzetlija mi se zalio kako mu unuk ovde nema posla i mora ici u svijet ja mu rekao " kako si sijao tako i zanjes " čovjek nece ni da prica sa mnom .Toliko o nasem moralu .

      Izbriši
    8. Dobro si ti njemu rekao svakako, ali tesko da idu samo djeca i unuci budzetlija na zapad, koliko sam upratijo a jesam poprilicno cini mi se da se porodice sele masovno uzmimo prijedor u obzir stalno se mantra o 100.000 stanovnika a pouzdanom znam da je cifra maksimum 55.000 stanovnika ali ajde to i pase snsdu nezadovoljni odu zadovoljni glasaju i eto prijedoru prosperiteta u buducnosti. Tako da nema sta dobro ste rekli sto je budzetlija sejao sada neka zanje

      Izbriši
  9. Пошто сте, како сами признајете кукавице и поткупљиви, продане душе, нека вас сатаре будак до краја. Ви само ћутите и дерите клипа и ракије.. Евентуално оги који знају баратати комповима и телефонима да повремено баце неки анонимни коментар код Боре на блогу, а могу оротестовати и на беену кад им дозволи владо тришић.
    Млађа раја

    OdgovoriIzbriši
  10. Slazem se za volontarizam ali posteni borci nemaju ni za pristojnu garderobu a kamoli za za aktivizam u svojim borackim odborima treba naci neku mjeru u svemu sto je jako tesko.

    OdgovoriIzbriši
  11. Hej neko spomenu Brdara u penzonerima brate i tamo se pajsa para iz gradskog budzeta olfo za lijecenje u inostrastvu i podjele lovu.Gori su od boracke.

    OdgovoriIzbriši
  12. Boro kakva je mućka u pitanju da je cjena prasica otisla na 10 km po kg zive vage a bice i 12 ? Znam da to nije tvoja materija al opet znas ti to negdje davno si se obucavao za te poljuprivredne mućke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prasici su poskupili da se vidi ko je srbenda a ko nije. Jer kome je do para tom nije do srpstva i to je izdjanik. Pozdrav od Baje.

      Izbriši
    2. To baja upala ti jaja ajmo sad svi da kupite po prase i Srbujte o jebo te zmaj od sipova da ti on zaprdi tako pametnom

      Izbriši
    3. Poskupljenje cijena prasadi je posljedica manjka robe na tržištu, a šta je opet posljedica katastrovalnog odnosa prema poljoprivrednicima. Ovo novo poskupljenje je zato što kreću nabavke za ljetnu sezonu na moru i HR i CG, a u manjku prasadi na ponudi.

      Izbriši
  13. Puno se jede,treba vise po kupusu,u Bjeljini najveci Srbi.

    OdgovoriIzbriši
  14. Nema napretka dok god je SNSD-e na vlasti nego svi se učlaniti kod JELENE.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema napretka dok se mi prodajemo za lazna obecanja, sendvic, 50km... Nije do snsd do nas je koji glasamo.

      Izbriši
  15. Dragi moji borci sjećalli se oko riječi ""šta oće borci, ako ne budu pustili neće imati ni ovo što imaju" a tada je predsjednik biračke bio Ćurguz, ako se ne varam, i nikom ništa, e mislim da je tad trebalo reagovati. ..S tek da ne pričam o pripadnicima Miša, i njihovom pezionisamju, te retroaktivno skidanju penzija i sadašnjem pezionisamju, pa zakinuti su i za 50 posto i nikom ništa, to treba tužiti ali nekom sudu koji nije pod kontrolom vlasti , ali nažalost takvih nema u RS

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost sve sudove i tužilaštva kontroliše Dodik i tu se ništa ne može.

      Izbriši
    2. U tome i jest problem što se Dodik popišao na pravosudni sistem. Kad stasa JELENA, dodik i njegova svita će u prdekanu.

      Izbriši
  16. Sve socijalne grupe su u RS ugrozene i ponizene. I kako kaze Albert Kami gdje nema pravde nema ni ljubavi prema otadzbini.

    OdgovoriIzbriši
  17. Treba pozvati Janjicare da to sto ne valja iznabadaju na kolje i zdravo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morace se ici po pomoc,manji ce nam reket oni lupati.

      Izbriši
    2. Pa to ti kazem, oni ce reci toliki vam je harac i zdravo a kod ove bande nema mjere oni pundraju sve sto mogu. Janjicari bi to rijesili olako sro ne valja na kollje sto je normalno pusti i svi bi imali mir

      Izbriši
  18. Jebeš "državu" i narod u kom je novinska vjest (i u "Dnevniku" i na teletekstu "RTRS-a") npr.da sutra penzioneri dobijaju penziju?!Pa,ljudi,da li smo mi normalni?Zar to nije uobičajeno da ljudi dobiju z a r a đ e n u (jako mizrnu) penziju?Zašto nije vijest kada je plata ovima uVladi,opštini,poreskoj upravi.?Eh,baš smo ovce i treba nas šišati do gole kože.I onda,naravno,oderati i kožu. "U zdravlje".

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti to tek sad skontao,pa tako je 20 dina.Sto nije vjest da su plate dobili oni sto nemaju radne kolege,i da ih ima 100 u PD.

      Izbriši
  19. A penzije su 3 dnevnice.

    OdgovoriIzbriši
  20. Kolike su boracke u Hrvatskoj i Federaciji,zna li se sta?Sta se tamo desava sa premijerima i diplomama?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hrvatska je u svoje ratne kategorije (borce, invalide, porodice, naselja...) uložila ogromna sredstva. Uvijek će reći da je to nedovoljno, ali kad se uporedi sa BiH onda su zaista ogromne razlike. U Federaciji borci imaju mjesečni dodatak veći od godišnjeg u Srpskoj, pa je bilo onih 20.000 maraka oslobađanja od obaveza uvoza bozila, mašina i slično. Onda su prije par godina mijenjali zakon i borcima za penzije ponudili više različitih uslova i da sami mogu odabrati šta im odgovara.

      Sve zemlje bivše Juge od MMF-a dobile su sredstva za rješavanje boračkih struktura, a jedino su u Srpskoj te pare potrošili, pa onda ljude šutali na najgori način. Pisao dam o tome kada sam se pokačio sa Lukačem, šta pominjemmu tekstu. Ne samo da vlasti nisu dale ništa borcima nego su pokrale i ono šta su stranci dali za te namjene o od toga se ne mogu oprati dok je svijeta o vijeka.

      Izbriši
    2. Zato mi imamo bolje lopove i od FBIH i od Hrvatske.

      Izbriši
    3. Jos placamo TV pretplatu da nas lazu.

      Izbriši
    4. Ja preko 15 godina nisam platio RTV pretplatu i nikad je neću plaćati.

      Izbriši
  21. U federaciji se rade diplome Seku su riješili a kod nas se ne radi ništa jer Braco je postao topli braco i bez diplome radi u prijedorskoj bolnici

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zato iz prijedorske bolnice pacijenti traze otpust i na licni zahtjev. to je direktor Andrija obezbjedio prijedorskoj regiji, neadekvatan i nestrucan kadar, i tako otjerao pacijente u druge ustanove, i stvorio opravdano nepovjerenje pacijenata u rad ljekara. nemate kome obnavljati bolnicu.

      Izbriši
  22. Samo akindzije pozvati u pomoc i da to iznabadaju na kolje

    OdgovoriIzbriši
  23. Izgleda da nema druge nego pozvat akindžije u pomoć da naprave reda ako se ovdje uopšte može ovaj haos srediti

    OdgovoriIzbriši
  24. Nije valjda da borci glasaju za ove?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glasaju stari da, naravno da glasaju jer kad slusas bilo koga niko nije glasao za Dodika i svi ga psuju al on opet pobjedi a slozicemo se da nije bas sve ni ukrao glasove jest oko 40 % ali onih 60 % je dobijo bas od ovakvih sto sad nemaju gaca na guzici al su patriote pa ce im snsd uljepsati zivote a i zbog ovalvih poput Bore sto pred izbore dize u nebesa te zohare i doktore koji zamisli cuda pomognu ljudima pa se o tom trrba pisati dok izbori ne prodju dan noc a kad prodju izbori ti doktori ce na bajine koncerte uz alkohol i starlete a ti narode pisi po komentarima trebamo ovo ili ono

      Izbriši
    2. Doktor Vlado Đajić je borac još od 1991. godine kada je svoja ljekarska znanja stavio u službu spašavanja života tamo gdje je najviše trebalo - kao vojni ljekar u zonama borbenih dejstava.

      Izbriši
    3. svaka cast za tad 'ali to je sada debelo naplatio vukuci crte vodajuci klinke

      Izbriši
    4. Ma Boro hoce da kaze da trebate podrzavati te ljude, vidite kako vam usrecise prvo vas pa onda da ne bude malo i vasu djecu a dace bog zdravlja tim liderima trenutnim pa da vam i unucad zacementiraju u te temelje licnog uspjeha tih lidera jer narod nas takvog stava kakvog je zadnjih 20 godina i treba da gleda da mu djeca i unucad odlaze sa ono malo prnjica. Zivijo Snsd, Boro i Dr. Djajic i svi ostali koji ucestvuju u tom podrzavanju i velicanju tog rezima trenutnog NAPRED JOS BAR 30 GODINA

      Izbriši
    5. U jebote zamisli cuda velikoga doktor pa se stavijo u sluzbu da bude doktor !!! Boro to ponosno opisa kao da je dr. Djajic vozijo Mig 21 za vrijeme rata, necu da sporim da je covjek mozda u to vrijeme radijo sve sto je radilo 80 % naroda a bar 70 % o tome nece ni slova da kaze jer onaj ko je bio u ratu u pravim borbama zna sto je to radio a ne da bi na sva zvona pisao o tome a da stavimo tacku na kraj DJAJIC DA JE BIO BOG OTAC SA OVIM STO PODRZAVA DODIKA I NISTENJE LJUDSKIH ZIVOTA U CJELOJ DRZAVI SVE JE TO POPISAO KAO I SVI KOJI TO RADE

      Izbriši
    6. Ljudi, jeste culi najnoviju vest ? Cistacica pocistila podove, nema bolje treba joj dati orden, masinovodja vozijo lokomotivu auuuuu i njemu treba trodupla plata, zubar popravio zub auuuuu e tek tu treba pojacati nagradu !!! ETO GDE SMO ZAPALI DA SW HVALIMO STO NEKO RADI SVOJ POSAO...

      Izbriši
    7. Koliko vas koji pišete ovakve komentare je doista bilo u ratu, pa da o tome možete referentno govoriti? Moj rođak je kao vojni ljekar izgubio nogu na ratištu dok je izvlačio ranjenika, a znam i druge koji su nastradali dok su spašavali živote naših boraca. No, najviše znam onih koji su živi zahvaljujući brzim intervencijama ljekara i tehničara u ratnim zonama. Oni zasigurno neće ništa negativno kazati za medicinare koji su ambulante zamjenili sanitetskim kolima u ratnim jedinicama.

      Izbriši
    8. U kojoj je to jedinici bio taj tvoj dr Đajić?Medicinar sam,sanitet I Krajiškog korpusa od 16.septembra 1991. sa preko 50 mjeseci u zoni borbenih dejstava.Od Dvora na Uni(početak jula 1991).....do aprila 1996.Đajića nikada nisam sreo a bio sam sa gotovo svim čuvenim brigadama(16-a;I i II Krajiška;Bataljon vojne policije,43.prijedorska,V Kozarska,Simićeva oklopna...) širom ratišta.

      Izbriši
  25. Bice penzija dovoljna za pecenicu i metar drva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja od pemzije mogu kupiti pečenica, a metar drva moram ukrasti i tu je problem. Bojim se da me ne uvati OJT PRIJEDOR Mitrović i prikaže kako SLUŽBA radi i da ne stavlja sve u ladicu.

      Izbriši
    2. Malo ukrasti,malo na zatvorsku kuhinju,pa malo na javnu,eto ustede.Al da to bude masovno.

      Izbriši
    3. Re: Ja od
      Što se tiče OJT PRIJEDOR slobodno kradi drva. Kod njih je vanredno stanje uveo LJ M, pa onaj glavni pao u depresiju

      Izbriši
  26. Aj ostace i za koji pivu.

    OdgovoriIzbriši
  27. Boro sta kazes na udarnu vest odbornik grada Prijedora tuzijo grad za od bornicku nadoknadu od 720 km ? Ima na portalu grada Prijedora, rokaj sad Boro medju rogove

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta kažem? Godinama se zalažem za vraćanje socijalističke prakse da se ukine plaćanje političkog zastupanja. Od odbornika lokalnih zajednica do savezne skupštine niko nije imao pravo na platu ili naknadu, baš kao ni za rad u raznim odborima i slično. Kada bi to vratili u parlamentima o raznim odborima imali bi samo one koji se politikom bave iz ubjedjenja, a bez onih kojima je prvo zaposlenje narodni poslanik i koji na skupštinsku platu diže kredit.

      Postulat parlamentarne demokratije jeste da poslanilke čini ekonomski nezavisan srednji stalež, pa nije čudno što su svjetski hegemoni prvo uništili srednji stalež. Tzv. grčki sindrom jeste stvaranje srednje klase od budžetskih parazita opterećenih kreditima i bez mogućnosti iznošenja sopstvenog mišljenja. Isti problem nas razara od Dodikovog povratka na vlast. Najviše šta sam Jeleni Trivić zamjerio jeste što narodu nikad nije objasnila ove sistemske probleme, a samo kako se ne bi zamjerila svjetskim moćnicima koji su i Dodika stvorili. Ona odlično zna o kakvom problemi govorim, no pravi se blesava i mantra o Draži Mihajloviću. Da ne ulazimo u brojne druge strukturalne anomalije kakve moramo rješavati, a političari od toga bježe i tako pokazuju da se neće zamjerati svjetskim moćnicima, nego da će nas i nadalje držati u njihovom ropstvu.

      Izbriši
  28. Постао си прави папак. Исто ко и др Ђајић који ми је чак и неки род, али не би му се обратио за помоћ таман да умирем. Објаснили су ти твоји читаоци у пар саркастичних коментара шта мисле о томе, нема потребе ништа додавати.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma pobugu nemojte tako, pa zar ne vidite da je Bora fasciniran sto Dr. Djajic ČAK ima vremena da pomogne i pacijentima

      Izbriši
    2. Možda sam "papak" no pogodio sam da će napadi Stanivukovića i Begića ma Đajića prestati kada ovaj prestane potezati pitanje opoziva. Sad ćute o Đajiću kao zaliveni, ali to će biti tako samo do okončanja Srpska opena, nakon čega Đaja pokreće opoziv Stanivukovića, ali za kog znaju da nema podršku Vučića kao Ljubiša Petrović. Nemam ja potrebe braniti nikog, nego vas pokušavam navesti na razmišljenje kako bi se izvukli iz lažne propagande i stereotipa kakvima su vas bukvalno sludili. Nisam ja zabrinut za doktora nego za vas "pacijente" sa čijim razumom se gadno poigravaju.

      Nedavno je Vukan javno potvrdio moje sumnje oko angažovanja specijalista za politički inženjering. Kad je pomenuo izraelske stručnjake koje je Stanivuković angažovap za gradonačelničke iznore. Objavio sam kako prepoznajem metode stručnjaka, ali da ne znam koga je angažovao, da bi tek od Vukana doznao ono šta sam pretpostavljao.

      Govorim o stručnjacima političkog marketinga koji bi trebali proučiti ukoliko ne želite da se neko poigrava sa vašom sviješću. Govorim o jako opasnim rabotama, a vi slobodno "mislite " da imate svoje mišljenje iako ste tek žrtve vještih manipulatora.

      Izbriši
    3. Pa i Đajić i Stanivuković su ista govna

      Izbriši
    4. Hahaha dobro si rekao, vidis i Borine ljigavosti kao Dodik ga je unazadio a Djajic je Bog otac, jest ali za Boru a svi na ovom blogu znamo zbog cega je tako. Nije isto teske povrede i lake necijom krivicom velika je to razlika. Aj sad zdravo

      Izbriši
    5. Vlado Đajić čovjek iz naroda. Taj nema kome nije pomogao i zato je i ušao u skupštinu sa rekordnim brojem glasova.

      Izbriši
    6. Moja podjela je na ljude i neljude, a to kako se neko bogu moli, koje je etnije ili stranke potpuno je irelevantno. Generalizovati stvari je pogrešno bez obzira o čemu govorili.

      Izbriši
    7. RE: "Nije isto teske povrede i lake necijom krivicom velika je to razlika. Aj sad zdravo"

      Vi nešto znate o povredama iz tog predmeta? Onda ste bolje informisani od mene. Možda kao inspektor saobraćajne policije kada je saslušavao mog sina zbog "teških tjelesnih povreda"? Pitao sam ga ima li ijedan medicinski nalaz i dobio odgovor da nema. Poslije dva mjeseca zvao je sina da mu potpiše potvrdu o oduzimanju auta, ali sa datumom noći u kojoj se nezgoda dogodila. Reče da je tužilac Dedić tako naredio, na šta je dobio odgovor da vajnom tužiocu prenese - da mi popuši k... Eto to je sve šta znam o toj istrazi, a kad od tužilaštva ili suda dobijemo nešto napismeno moći ću reći više.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)