NEPISANI ZAKON: Poslije Silnog dolazi Nejaki!

Dodik Silni "inauguracijom" Jelene Pajić Baštinac pogazio je i Narodnu skupštinu i Ustavni sud i narod u koji se lažno zaklinje. Podsjećam da je i Dodikov idol Dušan Nemanjić svoju Jelenu uveo gdje joj mjesto nije, nakon čega je uslijedio Uroš Nejaki i nestanak dinstije.

borislav radovanovic blog

Laici i "novokomponovani Srbi" iznapadaše me zbog upoređivanja Milorada Dodika sa jeretikom i hegemonom Dušanom Silnim, kad nenadano stiže nova potvrda mojih navoda iz teksta ZAKONIK DODIKA SILNOG: Povratak srednjovjekovne inkvizicije. Zbog zasluga za sprovođenje inkvizicije nad državnim službenicima Republike Srpske, posebno računajući moju malenkost, bludnicu Jelenu Pajić Baštinac preveo je u svoje Dvore. Kako i priliči Dodiku Silnom za kog važI samo njegov "Zakonik".

Zarad carske krune Dušan Silni pohodio je Vatikan, nudio konvertovanje u rimokatolika i izdao Svetosavlje, pa kad to nije pomoglo sam se inaugurisao i tlačio Srbe kao nijedan drugi vladar, ali na kraju priča se svela na Uroša Nejakog i kraj dinastije. Upravo Zakonikom povlaštena vlastela razbila je imperiju koju narod samo po zlu pamti. 

Jedno od najvećih svetogrđa Dušana Nemanjića bilo je kad je svoju suprugu Jelenu uveo u Svetu Goru i pogazio četiri vijeka star postulat da ženska noga na sveto tlo ne smije stati. Sakrili se od kuge, ostali živi, ali zbog tog i brojnih drugih grijehova Dušan nikad nije kanonizovan. Simbolički gledano i Dodik je svoju Jelenu (Pajić Baštinac) uveo gdje joj mjesto nije, pa stizanje kazne ne pominjem bez razloga. Šta se dogodilo? 

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS birane su nove sudije Ustavnog suda i to Svetlana Brković i Radomir Lukić. Grđe uvrede za ovaj sud i novoimenovane sudije Dodik Silni nije mogao smisliti nego da u njegovo ime prijedlog prezentuje "pravnica" Jelena Pajić Baštinac. U posjedu sam na desetine rješenja zbog kojih ovoj moralnoj nakazi treba oduzeti diplomu pravnog fakulteta - ma gdje isti završila.

Vjerujte, morao sam provjeriti jesam li dobro zapamtio riječi Nenada Stevandića da ova nesrećnica nastupa ispred Kabineta Predsjednika Republike Srpske. Očekivao sam da je režim nagradi za brojna krivična djela počinjena na moju štetu, pa me suštinski samo iznenadila ovakva potvrda onoga šta godinama pišem. Odnosno kako u Dodikstanu bezobzirno i sramno gaze elementarne ustavne i zakonske postulate. 

borislav radovanovic blog

Radno angažovanje Jelene Pajić Baštinac u Dodikovom Kabinetu zakonski i pravno je nespojivo sa funkcijom koju još uvijek obavlja, ukoliko je vjerovati danas očitanom zvaničnom sajtu Odbora državne uprave za žalbe, a šta prezentuje gornji foto. Vidite da je maja 2022. godine Vlada RS ovoj spodobi, koristeći Dodikov vokabular, dodijelila još jedan mandat predsjednice ovog odbora. 

Nisam očekivao smjenu kakvu sam novembra 2020. godine zatražio tekstom ULTIMATUM VIŠKOVIĆU: Smjeni "partijski odbor" ili podnesi ostavku!, ali ni ovakav oblik potvrđivanja mojih tadašnjih navoda. Objavom sam poručio da ne pristajem na režimske UCJENE oko zaposlenja u MUP RS, a gdje su dotična predsjednica i Odbor državne uprave za žalbe višestruko igrli svoju prljavu ulogu.

U okviru montiranog i teško nezakonitog disciplinskog postupka ministar Dragan Lukač donosio je rješenja o kazni "prestanak radnog odnosa", a koja je Odbor po mojim žalbama poništavao. I vazda se ponavljao jedan te isti navod: "Imenovanom je dato dovoljno prilika da promjeni svoje ponašanje", šta je suštinski značilo da ukinem ovaj blog ili bar prestanem pisati o režimskom kriminalu. Te "korona godine" posebno su ih pogađali moji tekstovi o pljačkaškim javnim nabavkama i masovnim kršenjima ljudskih prava.

Kako sam režim "obavijestio" da ne pristajem na ucjene uslijedio je i ekspresan otkaz, a koliko je bio zakonit nastojaću pribaviti odluku Ustavnog suda RS. Pošto su "stručnjaci" iz Odbora državne uprave za žalbe izjasnili se kako primjenu Kodeksa državnih službenika, prethodno stavljenog van snage, može jedino razriješiti ustavni sud eto prilike da "pravničko znanje" Jelene Pajić Baštinac provjeri profesor Radomir Lukić. Kao i brojne druge skandalozne odluke ove "partijske komisije SNSD-a".

Pazite, državnim službenicima Republike Srpske zakonom je zabranjeno političko angažovanje, a predsjednica i ostali članovi ovog drugostepenog organa odlučivanja po žalbama deklarisali su se kroz SNSD i čak za izborne svrhe. I time bezobrazno pokazivali kako "Zakonik" Dodika Silnog derogira i međunarodne konvencije i ustav i zakone ove zemlje. Koga zanimaju detalji skandaloznih dešavanja i zašto govorim o "partijskom odboru SNSD-a" neka pogleda tekst sa gornjeg linka.

Ostavimo li moju malenkost po strani i dalje ostaje problem da Jelena Pajić Baštinac ne može istovremeno obavljati dvije funkcije, niti biti zaposlena u dvije institucije. Najmanje može ubirati dvije plate, a inače vidimo koliko je vrijedila Dodikova mantra o suzbijanju gramzivosti članova SNSD-a i fiktivnim zaposlenjima. Ovu spodobu ostavio je da i nadalje vodi glavnu riječ u "partijskom odboru" drugostepenog odlučivanja o pravima i obavezama državnih službenika, a istovremeno smjestio u svoj kabinet. I ovlastio je da ga "zamjenjuje" na sjednici Narodne skupštine RS!

Ono šta je ovog momenta jedino važno jeste da sam "napunio baterije" i spremio se za dalju borbu protiv Silnog i režimske bratije, a sami će se uvjeriti mogu li me slomiti. Nemam predstavu šta bi mogli smisliti preko torture koju trpim tolike godine, dok meni borbena kreativnost nikad nije manjkala. Svakako sam najavio akcije i proteste, pa mi ovakve stvari dođu samo kao dodatni stimulansi. 

Nstaviće se...

Primjedbe

  1. Hrvati su razvodnili Srbe pod firmom crvene bande,to traje od 45' do '23.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srbi masovno idu raditi u Hrvatsku,mozda i predju u katolike,kao nekad pretci za kilo zita.

      Izbriši
    2. Pa i treba da idu, ne idu sto vole nego sto su im Srbi u RS obezbjedili takav zivot koji se svodi na puko prezivljavanje. Toliko o Srbima, sve Srbende a gleda gdje ce sta ukrasti i zajebati narod. Jeble vas nacije i ko ih izmisli da nas drze u torovima i mrznji dok oni pune svoje baknovne racune.

      Izbriši
    3. Svaka čast na komentaru

      Izbriši
  2. Sramota je biti bogat ne siromasan,zamjenjene su teze,zato svi trebaju u javnu kuhinju i da se hvale time na instagramu,al tesko je praviti drustvo sa kompleksasima,pozerima i starletama.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako je moguće da postave na mjesto komandira vatrogasnog osobu koja je bukvalno najurena iz DB zbog svojih veza sa kriminalcima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta je DB, jeli Sipa

      Izbriši
    2. Zbilja,i ja sam čuo da je najuren.Navodno zbog odaje"Strogo Poverljivo"tadasnjem načelniku CJB.E sad ko je tada bio načelnik 2004-6....Ali da nije za uniforme"NIJE".Sto se tiče Prijedorske OSE.Trenutno rade samostalno,ne bendaju Sarajevo ni Ku....a,čak sam čuo da iz Bihaca i Banja Luke salju i prave kontraobavestajnu strukturu unutar svoje agencije

      Izbriši
    3. Pa taj lik je najveći manipulator koga znam. Radio sam sa njim u jednoj firmi napravio je problem svima u kolektivu

      Izbriši
  4. A znaš li ti Blogeru koji je sudija u Pd.Oslobodio Marka Pavica krivice za saobracajnu nezgodu,gde je covjek u" wv caraveli"reg.oznaka 307-E???.Kad je isao od Kise sa Kalata pijan ko Guzica.Malo pojasni to ljudima ako i ti u opste znas za taj dogadjaj?!

    OdgovoriIzbriši
  5. Radovanoviću, obećo si otići snimiti Lukačevu vikendicu u kojoj su se po tvojim tvrdnjama krili specijalci koji su opljačkali vozilo za prevoz novca. Šta je poblem, što ne snimiš, jesu se skupila jajašca?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jebo te sunce pojavi se anonimus koji proziva za velicinu jaja covjeka koji se ne libi pisati o bilo kom i to pod svojim imenom i prezimenom godinama.. pa druze sta je sa tvojim jajima da nisu u trbuhu ili si orihektomiran od rodjenja?

      Izbriši
    2. Pošto čujem da tamo provodi dosta vremena moguće da ću ga ujedno posjetiti. Kada sam išao snimati njegov stan iznenada je na raskrsnici ispred mene iz auta iskočio tim žandarmerije pod punom opremom i sa puškama, te sprečavao saubraćaj kroz ulicu prema ministrovoj zgradi. Bio sam iznenađen i mislio sam da rade nekakav zadatak, ali kada sam pogledao okolo sve to mi je postalo sumnjivo. Ipak sam krenuo dalje pošto su oni "regulisali saobraćaj", a ja sam išao pješice, i jednostavo prošao između njih. Kasnije sam utvrdio da je to bio samo pokušaj da me zastraše.

      Sličan prethodnom pokušaju kada sam mu snimio kuću, pa me prijavili da sam time počinio krivično djelo. Ili potonjem kada se nakon rasprave sa Viškovićem nisam htio skloniti ispred Vlade RS pa su izveli lažnu prijavu da bivši policajac pokušava skočiti sa te zgrade. Pisao sam kakav haos su produkovali, a opet ne bi li me zastrašili DA ODEM ODATLE - kako bi se Višković moga vratiti u zgradu bez daljih incidenata.

      Dakle, nije problem u hrabrosti, nego u nedovoljno informacija. Ne mogu doći do podataka gdje je nađeno vozillo iz pljačke, a gdje zakopano oruđje, pa da sve to pokušam povezati sa vikendicom. I nisam siguran ima li to nekog smisla kada pogledam broj pregleda na youtube kanalu.

      Izbriši
    3. Dobro.A meni nije jasno,na vlasti si i imaš moc,mozes legalno da krades,a krade i previse.I ti sad kao ministar da organiziras pljacku banke,to mi nije jasno nikako?

      Izbriši
    4. Samo se ti zezaj Boro, a kad naletiš na Lukača pa te on išamara kao Draška, onda ćeš plakati kao što je Draško plakao, a isto kao i ti iz dana u dan tražio batina.

      Izbriši
    5. Znaci vlada zakon jaceg. Divlji zapad. Gdje ima kupiti tenk da ja malo provodim zakon?

      Izbriši
    6. Jeste procitali negdje mozda,bilo juce za onog lava u Tanzaniji,isto je to.

      Izbriši
    7. Potražite moje tekstove o toj pljački, pa se malo bolje informišite i sve će vam biti jasno.

      Izbriši
  6. Najveći problem je kod pravosuđa kako tata Dodik kaže.Zato kriminalci caruju.Tužilaštva ništa ne rade jer im se tako može.Rade sitne predmete radi statistike a ostali predmeti su tužiocu plaćeni i stoje u ladici.Prema tome umjesto ućutkavanja naroda Dodik bi trebao donijeti zakon koliko dugo tužioci mogu držati predmet u ladici.Ali ko j... narod Dodik donosi zakon da zaštiti sebe i ostale kriminalce

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako da Dodik tjera tuzioce da rade kad je sam najveci kriminalac i prvi bi zvarsio sa bukagijama.

      Izbriši
    2. Ucutio se narod,ovo je kraj!!!

      Izbriši
    3. Razmislja narod,nesto mu nije jasno,samo da se boje da ce biti izofirano ko SKY aplikacija.Eno UN rekao da nema nista od zakona klevete.

      Izbriši
    4. Zakon treba izmjeniti da tužioci i sudije krivično i materijalno odgovaraju za propuste u radu, a ne ovako da država plaća štete koje oni produkuju. Inspektori nastupaju sa mnogo manje početnih saznanja i velikim šansama da pogriješe, a odgovaraju i krivično i materijalno, dok tužioci i sudije sve dobijaju "servirano na stolu" i opet su nakaradno zaštićeni od odgovornosti.

      Druga stvar, nije to pitanje koliko Dodik može uticati na rad pravosuđa, nego što mnogi imaju "orasa u džepu", pa se boje zbog toga. Znaju da Dodik ima i ko će prikupiti škakljive informacije i ko će od toga napraviti medijsku i političku frku, pa se ne zamjeraju zato da se ne otkrije njihov kriminal i korupcija. Sebe oni čuvaju, a ne Dodika.

      Izbriši
    5. Da Dodik nema oraha pune džepove riješio bi on ostale.Nego je on glavni a svi drugi za njim

      Izbriši
  7. Milo(k)rad Laktašenko iliti Dodo ptica izumrla, je svjetski priznati ekspert u oblasti pravnih nauka.Pa,nije on bezveze ponavljao razred u tako "teškoj" školi kao što je Poljopprivredna škola u BL(vjerovatno smjer:guranje traktora).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ahahahhahhahhaaaa,jel on glavni srpski baja,ahahahhhhahaaaa,il je susjedski,a mozda su stranci krivi za sve,maada ja mislim da je Vukan sve pokro,jes da nema da plati nekog da mu pokosi oko kuce al tako se vadi.

      Izbriši
    2. Nekad smo se šalili da su najzgodnije žene "rezervisane" za odlikaše, a sad popularni PONAVLJAČI. Nije problem kad neko kupi diplomu, nego kad nakon jedva završene osnovne i srednje škole utripuje da je doista "akademik".

      Izbriši
    3. Poremetilo se i to.Ma ne postoji evolucija.

      Izbriši
  8. Da nije ova hohštaplerka supruga od onog Nikole Baštinca?

    OdgovoriIzbriši
  9. Kolega, bio sam jedno vrijeme razocaran tvjim objavama,ali sada se slazem,nadosao si. Mozda je najboljia objava Draga Masin i Kralj,a ova mi je objava slicna. Znaci ova Bastinaac je svaleka po sluzbenoj duznosti,kako je Nusic pisao o Ministarki.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!