Prikradanje grobovima poginulih policajaca (FOTO)

Kako je MUP RS "obilježio" godišnjicu pogibije načelnika Radenka Bašića znamo da bombastična obećanja čišćenja policije od kriminalizovanih pojedinaca i grupa ostaju isprazne mantre.  


borislav radovanovic blog

Brojni portali juče su podsjetili na godišnjicu ubistva načelnika Radenka Bašića i sa te strane novinarska zajednica iskazala je dužno poštovanje profesionalcu koji je borbu sa organizovanim kriminalom platio životom. Hoće li Bašićeva herojska borba biti potkrijepljena adekvatnim ordenom prilikom nadolazećeg Dana policije Republike Srpske (4. april) ostaje da vidimo, no razloga za skepsu svakako ima.

Primjera radi, novinari nisu mogli prenijeti izjavu nekog od najviših rukovodilaca MUP-a ili barem PU Prijedor kad je tako nešto naprosto izostalo. Jednako nisu mogli preuzeti saopštenje sa zvaničnog sajta MUP-a obzirom da ni takvog sadržaja nema. Po ovim pokazateljima javnost može steći utisak da je ministarstvo "zaboravilo" obilježiti godišnjicu stradanja svog istaknutog pripadnika.

Jedini sadržaj o ovom događaju našao sam na facebook stranici MUP-a i preuzeo dvije fotografije koje objavljujem. Uz informaciju da je direktor policije Siniša Kostrešević sa nekoliko saradnika u subotu, 18. marta, položio cvijeće na Bašićev grob. Recimo da taj čin odgovara ovdašnjim vjerskim običajima, ali karakter događaja ostaje nejasan.

borislav radovanovic blog

Konkretno, govorimo li o formalnom ili privatnom činu nejasno je iz brojnih razloga, a ponajviše usljed izostanka obraćanja javnosti. Sa gornje fotografije vidimo da nema govora o okupljanju koje podrazumjeva porodicu, radne kolege i prijatelje, odnosno izostanak manifestacije kakva priliči liku i djelu načelnika Bašića. Pa i svima znanim okolnostima njegovog stradanja!

Vrlo slična dešavanja imali smo 7. marta povodom Međunarodnog dana sjećanja na stradale policijske službenike, gdje su mediji izvjestili o aktivnostima ministra i direktora policije, ali uz prijedorska "iskrenja" kakva iz pijeteta prema stradalim kolegama i njihovim porodicama neću pominjati. Kolegama Radenku Bašiću i Slađenku Tubinu cvijeće na grobove položio je direktor Kostrešević.

Elem, ovo šta se objektivno događa mnogo više liči "prikradanju" grobovima stradalih policajaca negoli odavanju počasti na kakvo smo kod ove struke navikli. Oduvijek je ministarstvo u ovakvim prilikama posebnu pažnju iskazivalo porodicama poginulih policajaca, a vidimo da na tom planu u Prijedoru postoje "odstupanja".

Kada je obilježavanje godišnjice ubistva načelnika Bašića u pitanju zna se zašto direktor Kostrešević ima moralno pravo doći na grob i odati počast, a primarno zbog poznate efikasnosti hvatanja i procesuiranja počinilaca ubistva. Elem, jedna činjenica je neumoljiva: tadašnji institucionalni vrh Republike Srpske odreda je obećao obračun sa kriminalizovanim pripadnicima policije.

Obzirom da za proteklih aman godinu od glomoglasnih obećanja MUP RS nije "očistio" nijednog svog pripadnika zbog nespojivosti službe i kriminala - to valja pozicionirati kao činjenicu. Prijedorskog inspektora Dejana Jurišića razotkrilo je Tužilaštvo BiH, a posebno oko njegovog znanja za pripemanje ubistva načelnika Bašića još krajem 2021. godine - kako sam to apostrofirao u mnogim tekstovima.

Proizilazi da su svi ostali pripadnici prijedorske policije zakonito, profesionalno i časno vršili dužnosti. Za jednog jedinog rukovodioca, inspektora ili policajca u Prijedoru MUP RS nije našao da se bavi prodajom droge i drugim vidovima organizovanog kriminala, bez obzira što građani masovno imaju dijametralno suprotna saznanja. Narod odlično zna ogrezle i na sve spremne kriminalce sa policijskim značkama, a gađenja na policiju samo rastu.

Danas je izdato saopštenje o preraspoređivanju pojedinih načelnika policijskih uprava u i izvan sjedništa MUP-a, ali kažu kako promjene čine u cilju "još boljih rezultata u radu policije na terenu". Znači promjena Sretoje Vujanovića sa pozicije načelnika PU Prijedor nije preduzeta zbog zastrašujućih posljedica kriminalizacije njegovih podređenih, nego u imaginarnoj nadi "boljih rezultata". Prenosim kako stoji u zvaničnom saopštenju!

Imali smo promjene na komandirskim pozicijama dvije gradske policijske stanice, ali zvanično to nema veze sa ubistvom načelnika Bašića ili spregom policije i narko mafije. Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OBA) je dostavila podatke vezane za jednog smijenjenog komandira i time se bavi Tužilaštvo BiH, no kad je MUP RS u pitanju možemo tek govoriti o promjenama zarad "boljih rezultata".

Nadam se da iz prednjih navoda shvatate zašto govorim o "prikradanju" grobovima poginulih policajaca, odnosno izbjegavanja suočavanja sa svima koji su imali nadanja povodom onako bombastičnih najava obračuna sa kriminalizovanim pripadnicima policije. Iznevjerenih očekivanja obzirom na protek vremena i poznata dešavanja!

Za kraj, kako ne bi bilo kakve zabune, Dalibor Ivanić i Sretoja Vujanović godinama mi zabranjuju prilaženje mjestima manifestacija vezanih za policiju i to sa naredbom policajcima da me silom spriječe u takvom pokušaju. Kako sam više puta pisao u planovima obezbjeđenja skupova stoji takva naredba, a znam kako sam hapšen i procesuiran zbog ranijih pokušaja pristupanja manifestacijama. Pritom, posljednji sam koji bi svoje mrtve drugove koristio za odbranu pogaženih prava ili saznavanje informacija o opisanim problemima.


 


Primjedbe

  1. Borislave, kako komentarišes kadrovske promjene koje je Karan preduzeo. Milojica, Torbica, Vukelić, Radivojevićka, Kudrić?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za Milojicu su svi saglasni da je odličan izbor i vidim da prijedorski policajci slave zbog toga. Kudrica znam kao prekaljenog operativca i tu ce biti pomaka bez obzira na načelnicu koju ne poznajem. Ako je u pitanju Torbica kog znam sumnjam da tu ima sreće. Vezano za Vukelića dosta komentara na blogu navodi da je dobar kadar, a nemam razloga da sumnjam u navode ljudi koji ga poznaju. Koliko znam ovo je tek početak promjena koje sam najavio u januaru, ali uz istivanje da neće krenuti odmah. Pritom tek kad vidim gdje će postaviti ppjedine smijenjene daću i konkretna tumačenja. Ukoliko ih stignu negdje postaviti prije hapšenja po istrazi Tužilaštva BiH.

      Izbriši
    2. A prozivao si Kudrića za kriminal?

      Izbriši
    3. BN portal prenosi: Dosadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Darko Kovrlija postavljen je za savjetnika direktora policije.
      Novi načelnik Uprave policije je Miloš Brkić...
      U komentarima jedan Petar pita: Je li to onaj Brkic sto ima pravo da ubija i sakati u ime drzave?

      Izbriši
    4. Nigdje nije prozivao Kudrica, nego ga je branio kad su g Vaskovic i Vukan spominjali...

      Izbriši
    5. Bravo, branio sam i Kudrića i druge kolege koje je Vasković prozivao, ali nikad im imena nisam pominjao, nego sam pisao uopšteno poput "saradnici" i slično. Ima tu nešto šta bih mogao podvesti pod anegdotu. Više puta se dogodilo da pozovem Kostreša i kažem da se trebamo vidjeti. On kaže kako sa Kudrićem, Jevđenićem ili nekim od saradnika kreće iz BL, a da ja krenem iz PD, pa gdje se srednemo sješćemo u najbliži lokal. I onda se sretnemo oko Potkozarja ili Mišina hana - GDJE NE RADI NIJEDAN LOKAL, pa idemo tražiti gdje da sjednemo. Kažem im da ili ja dođem u BL ili oni u PD, ali ovako je baš bez veze. Elem, pohvalno je to što ti momci nikad nisu bolovali od formalnosti i što su poslu bili toliko predani da su sve podvodili pod HITNO, šta i jeste smisao kad suzbijate organizovani kriminal. Pritom, Kostrešević nikad nije bio sam, nego je uvijek bio sa dva-tri saradnika, pa onda satima zajednički analiziramo informacije i šta nam je činiti. Takvim pristupom radu mene su "kupili" zauvijek, jer nikad ni prije ni kasnije nisam radio sa boljom ekipom, a radio sam sa gotovo svakim ko je nešto značio u policijskim agencijama cijele Bosne.

      Izbriši
    6. Ne znam ko stoji iza Brkića, ali neko moćan sigurno jeste. Znam ko stoji iza Ivanića, a konkretno Dragan Pilipović, tajkun iz Novog Grada, pored uticaja koji mu je ostao od ujaka Kutlije koji je godinama vodio Agenciju za državnu upravu. Ranije je iza Ivanića stajao tada moćni, a danas poznati "diler diploma" Mirko Tufegdžija.

      Izbriši
    7. Borislave, kako si ti mogao raavjetljavati kriminal, a nemaš adekvatne škole? Odnosno, kupio si diplomu za 14000 KM, nisi htio učiti školu.

      Izbriši
    8. Nije bubator,vec talenat,samouk.

      Izbriši
    9. Boro diplomirani 14000 pravnik

      Izbriši
    10. Odlično, pokrenite peticiju da otpuste preko hiljadu rukovodilaca, inspektora i sličnih "kadrova" iz svih policijskih agencija BiH koji imaju istu diplomu kao i moja malenkost. Ja svakako ne radim, pa nema štete, a ovih hiljadu do hiljadu i po neka se sa vama bore i dokazuju ono šta je meni dosadilo dokazivati.

      Izbriši
    11. Tačno Boro. Svih ti oko 1000 nije htjelo učiti školu i svi su išli na to da završe privatni fakultet za 14000. Da se razumijemo, nisi Šerlok, ali si sigurno i sa tim privatnim bio jedan od boljih policajaca u tom nivou. Po poštenju si sigurno pri vrhu. Za Službu si se 1000000 puta više angažovao od nekih bitangi Karanovića i sličnih. Od nijih si nemjerljivo bio i korisniji za Službu.

      Izbriši
    12. Borino poštenje postoji koliko i hrvatski kraljevi

      Izbriši
  2. Em kupio diplomu,em tuzio SUP,em znao za atentat,em ga pustilo tuzililastvo BiH,em se druzi sa sincicem,a mozda je i drogeras,jos se kurci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tužilaštvo ga je pustilo jer je otpjevao svoje, a sad su mu drugari na redu.

      Izbriši
    2. Znaci svi "otpevaju" i svi svi slobodni?

      Izbriši
    3. Samo treba imati dobar glas?

      Izbriši
    4. Znaci i drukara?Pa lik je presao igricu,sta je tek utajio.

      Izbriši
    5. Pazite, pritvor je mjera koja se primjenjuje dok traju zakonski razlozi, a istraga protiv Jurišića i dalje traje i to u pravcu onoga šta je radio sa svojim kolegama inspektorima koji su prodavali drogu Dalibora Railića. Imate i jedan vrlo banalan razlog: kapaciteti pritvorske jedinice državnog zatvora su ograničeni i često jedne moraju puštati da bi mogli pritvarati nove.

      Izbriši
  3. OBA zna,nije samo u pitanju komandir.Mnogi su bili pod istragom,al'đaba!Mogu oni da proslede koga hoce,ali ima neko iznad njih koji zataskava.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko znam OBA je svoje odradila i dalje su nastavili ovi iz SIPA koji mjesecima intenzivno rade u Prijedoru. Povelik je spisak onih za hapšenje, a problem jeste što ih i dalje drže u službi pa su njihova hapšenja rizična. Šta sad specijalci SIPA treba da upadaju u PU Prijedor i da dodje do krvoprolića?

      Izbriši
    2. Pa mogu bar tog jednog najgrdjeg.Sta je bolji od "sportista" iz dvorane?

      Izbriši
    3. Nek ih ganjaju po kafanama,kao one sa rizlama.

      Izbriši
    4. Bolje prodje nego jedan lik sa sve masne rizle .

      Izbriši
    5. Jebo seju.

      Izbriši
    6. A bolesne drzave i drustva.

      Izbriši
    7. Kako crnogorci mogu?

      Izbriši
  4. Borisa tacno si upravu

    OdgovoriIzbriši
  5. Gospodine Boro, kao izuzetan profesionalac, kako komentarišete smjenu gospodina Ivanića i njegovo postavljenje na poziciju zamjenika? Takođe, molim da prokomentarišete trenutne pozicije i aktivnosti istaknutog prijedorskog bezbednjaka i policajca rodom iz Bihaća gospodina Karanović Dane? Molim za Vaš stručan i sadržajan komentar. Ps. Boro, nemoj biti škrt na riječima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivanić je jedna moralna nakaza kakvu u životu nisam sreo. Radio sam višestruke ubice i ljude koji su činili baš zastrašujuće zločine, ali sam u svakom uspio naći bar trag LJUDSKOSTI. Kod Ivanića za sve ove godine nisam našao naznake ljudskosti, a vjerujte da sam tragao i to koristeći sve svoje vještine.

      Danko Karanović je poluretardirana osoba, a sa brojnim kompleksima još iz mladosti (ćosavost, kukavičluk...) koje pokušava "liječiti" uniformom. Pisao sam u mnogim tekstovima do kojih granica nečasti su Ivanić i on spremni ići, pa mi je mrsko to ponavljati. Uglavnom, ove promjene tumačim kao "signal" da je vrijeme za podnošenje krivične prijave protiv Lukača, Ivanića, Vujanovića, Karanovića i sve te organizovane kriminalne grupe za krivična djela počinjena na moju štetu.

      Godinama sam trpio teška krivična djela kakva se ukupno mogu podvesti pod TORTURU i čak podnosio prijave, no bili su premoćni da bi to rezultiralo zakonitom istragom. Sad ćemo se pozabaviti jednom prijavom koja će obuhvatiti sve šta su činili i vjerujte da neće biti lako obuhvatiti sva krivična djela i sve radnje pošto imam preko stotinu dokumenata koji predstavljaju materijalne dokaze. Kakvi su to kreteni pokazuje činjenica da su u svojoj osionosti potpisali preko stotinu akata koji predstavljaju dokaze sopstvenih krivičnih djela.

      Kako komentarišem "smjenu" Ivanića. Tako što ću i nadalje radije biti nezaposlen i bez primanja, ali neću raditi u MUP-u gdje takvi rade. To što ga ministar Karan drži u policiji samo je pokazatelj da nije mnogo bolji od njega, a moja malenkost od takvih drži moralnu "distancu" i to im godinama pokazujem. Uostalom, Lukač je pokušavao ucjenjivati me poslom da prestanem pisati o njemu, Ivaniću i drugim nakazama koje dominiraju policijom - na šta sam objavio tekst da nema ništa od takvih dilova i prihvatio otkaz. Uz konstataciju da nema novca za koji bih se svrstao sa takvima, pa makar i kao hiljade drugih koji se pretvaraju da "samo rade svoj posao". Primjera radi mnogi su otišli u rat sa udobnih i sigurnih radnih mjesta u Pavelićevom ili Nedićevom režimu, pa čak i poginuli, ali su zauzeli PRAVU STRANU.

      Izbriši
    2. Apsolutno tačno sve! Svaka čast za opis ovih policijskih bitangi. Ljigavi da ljigaviji ne mogu biti!

      Izbriši
    3. Kakvi ljigavci su u pitanju trebaće mi tri memoarska romana da opisem

      Izbriši
  6. E sad ce ti Boro sasuti o famoznom Dani Karanovicu, Boro ga zna kao zlu paru i siguran sam da je Bori srce zaigralo kad spomenu to ime uz koje ide nadimak mazga, sad kad ga Boro oplete i mazga ce se postiditi 😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sav Prijedor zna da je Danko godinama obezbjeđivao kojekakve diskoteke i slično, a ponajviše vezano za ExYu - za koji bar danas znamo da je uvijek bio u posjedu Milakovića. Odnosno da je radio za Milakoviće. Paradoks je u tome da sam par mjeseci po otvaranju ExYu na sto direktoru policije Urošu Peni dostavio opširnu informaciju o kriminalu vezanom za tu "atraktivnu destinaciju". Zbog toga su preko noći razbježale se sve one policijske bitange koje su prethodno za 100 KM po danu obezbjeđivale objekat i njihovi šefovi koji su dobijali po 500 KM da sjede unutra i goste se.

      U toj situaciji jedino glupi Danko ne konta šta se dešava i pojma nema da postoji naredba direktora policije da se hvataju policajci koji tu rade. Dođem uveče pred lokal i pošaljem kolegu da budali kaže da se skloni sa ulaza kako ga ne bih tu zatekao kada "zvanično ulazim" jer mi je bilo bez veze baviti se njime pored poznate bratije iz Specijalnog tužilaštva i tadašnjeg vrha CJB Banja Luka. Na taj način sam ga sačuvao od otkaza, a onda doživio da po njegovim lažima sam dobijem otkaz. Zamislite gnjidu koja izjavi kako od mene "strahuje za svoj život i sigurnost porodice", a godinama me je po zadatku provocirao na najgore moguće načine da izazove moju reakciju i uvaljivanje otkaza. Očigledno sam sam sebi kriv jer mi je pored Danka još najmanje deset kolega identično uzvratilo nakon što sam ih sačuvao od otkaza. To je bez raznih načelnika koje kroz istrage u kojima sam učestvovao nisam "dotikao" kako valja i onda su se vratili, pa se za mene pobrinuli. Nije Danko, niti bilo ko od njih kriv što sam ja izigravao "Majku Terezu", pa prošao kako jesam.

      Izbriši
  7. OBA i SiPA su drzavne agencije,mogu da procesuiraju koga hoce i kad hoce,kad je u pitanju"Ratni zločin" onda mogu upasti u PU i čovjeka privesti.Nego meni nesto drugo smrdi tu,ima 6 7 mjeseci ovde je prisutna BIA,za BL ne znam,ali znam za Prijedor,Sana Bihac su konstantno,odsjedaju u jednom hotelu u Prijedoru a piju kafu u Globalu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To bi trebao Bloger da zna.Kamijoni koji dolaze iz Srbije i vuku Ugalj su zasticeni,u Brčkom policija ima zabranu da ih zaustavlja,setite se na Kalatama kod Vilaka gde su bili stacionirani da je policijska patrola uvek bila tu,jer nisu problem kamijoni sto vuku Ugalj natovareni ili pretovareni,problem je sto"prazni" idu iz Srbije.E tu je caka,a zna se sta se vozi navodno u republicke rezerve RS.Zato je BIA u Prijedoru i kontroliše ove naše lopove

      Izbriši
    2. Neka BIA radi, ne treba ih ometati, to su naši

      Izbriši
    3. Druze ko si Ti?Sto iznosiš"NE"provjereme informacije!?Ja sam operativac I znam da BIA nesto drugo provjerava u skladu sa medjunarodnom saradnjom.

      Izbriši
    4. Nema druge do ovu temu istražiti

      Izbriši
  8. Plaćam 1000 e ko mi sliku skine sa zida da bar ne misle o meni jedan dan i da bar ne gledaju u mene jedan dan hahahahhaa ,isto je to sve ,male promjene ,naš treba hapsiti i privoditi kad skrivimo nesto ,kad je racija za sviju neka je i za nas ,ali maltretiranja po cesti, smatram da niko nije baš toliko mentalno jak da izdrži da ga neko pretresa po centru prijedora po 4-5 puta sedmično i da rade testove na opijate nikad ništa,u pretresima nikad ništa,ne znam do kad ,ovo je samo jedna konstatacija, nikakav vid ničega drugog,da neko ne bi pogresno protumacio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lakse bi im bilo da rade testove na pokretnu i nepokretnu imovinu.

      Izbriši
    2. E sad se svi ucutise.

      Izbriši
  9. једно питање.Да ли је нормално да Борислава има кривичну пријаву и покушај убиства? и да је подигнута оптужница за убиство у покушају да ли то значи да ниси нормалан човек има снимак где те хапсе у полицијској станици где штрајкујеш глађу пред полицијом.имаш исто толико кривичне пријаве како хоћете.Чак сте и на психијатријској болници. био си пар пута како се не бојиш своје деце оптужујеш људе на било који начин имаш лепу културну децу и нека их Бог благослови.све што радиш не кажем да све лажеш , али радиш доста посла против полиције јел те избацили па им се сад показуј на било који начин можеш оптуживати људе да пола нема везе ни ти ниси био добар полицајац ,много људи то зна.Мисли на себе и своју децу.Цео град те мрзи што свашта пишеш и избацујеш много лажи размисли о томе

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo i odgovora. Moja djeca će i nadalje slobodno šetati Prijedorom jer ukoliko neko u njih dirne valj mu se sa mnom suočiti. Pritom ne znači da moram goloruk braniti svoju djecu, nego da sam obučen kako oteti oružje i koristiti ga, pa bilo to u policiji, sudu ili šta znam gdje. Dosad nisam počinio nijedno krivično djelo, a davno sam rekao da mi doživotna robija nije problem, nego mogu li pobiti sve one zbog kojih pravdu moram uzeti u svoje ruke. Ili će me poslati na liječenje pošto su "utvrdili" da sam lud. Volj pojedinaca bila je da me zatvaraju na psihijatriju, pa sad im to predstavlja problem. U svakom slučaju ko dirne u moju djecu zbog nečeg šta ja radim valja mu računati sa posljedicama, a odlično se zna gdje se ja nalazim i da svakom stojim na raspolaganju za sve šta ima sa mnom problema.

      Eto, ukoliko je gornji komentar imao funkciju kakvog zastrašivanja odgovorio sam kako stvari stoje bez imalo uvijanja. Ti što ih prozivan na blogu imaju meni nimalo naklon Osnovni sud u Prijedoru i mogućnost tužbi za klevete i uvrede. Zašto za ovoliko godina niko od njih nije odlučio svoju "čast" braniti sudskim putem? Možda zato što časti nemaju?! Sa druge strane po gornjim navodima vidite šta je sve protiv mene moguće plasirati medijski, bez obzira što su odreda u pitanju gnusne laži. Zašto su prestali medijski se obračunavati sa mnom kao godinama ranije? E pa zato što laži prolaze samo na kratko, a službena dokumentacija organa kaže šta je stvarna istina.

      Izbriši
    2. a ratni zločini sto si umješan boro ?

      Izbriši
    3. касно је мој боро кад ти се деца дирну па да убијаш колико хоћеш, нису деца крива, ти си крива

      Izbriši
    4. Bravo majstore !!! Kad ti dete ne dao bog nikom, ode onda ti budi rambo. Treba biti lukav i mudar a nadasve savestan pa cuvati mir i spokoj svoje dece a ne udarati redom pa ko mi sta moze...moze i te kako samo niko ne treba da iskusava srecu

      Izbriši
    5. Manite se teme moje djece jer sam odavno oguglao na te "dobronamjerne" mantre i pokušaje zastrašivanja. Ja nisam Davor Dragičević i da ne pominjem druge primjere, uz dužno poštovanje onome šta rade, pa da pravdu tražim od institucija i tamo gdje je očigledno dobiti ne mogu. Kada sam se onomad isjekao u prostorijama za zadržavanje djecu sam sklonio u Hrvatsku, a onda 6-7 dana proveo u Banjaluci - dakle u blizini onih što me ugrožavaju, ali i NJIHOVIH PORODICA. Pa svi mi imamo djecu i ja se mogu sa nečijom djecom "pozabaviti", ako misle na taj način da se obračunavamo. Poslije toga, ali i nekih drugih demonstracija, dosta njih je shvatilo gdje su moje "crvene linije".

      Znači, ko mom djetetu nanese kakvo zlo ne treba da se bavi glupostima poput suđenja ili kazni, nego time kako do suda živ uopšte doći. I to važi i za naručioce, saučesnike i sve povezane, a uz napomenu da svi oni takođe imaju djecu o kojoj trebaju misliti identično kao i ja. Zato manite se prodavanja meni jeftinih fora nakon aman 16 godina borbe sa najvećim zločincima ove zemlje predvođenih vrhom policije i Specijalnog tužilaštva RS, sa svom kriminalnom hobotnicom koju imaju pod kontrolom.

      To što sam nakon blizu 16 godina OTVORENOG RATA sa takvom bandom još uvijek živ najbolji je pokazatelj da se umijem štititi i to u širem smislu koji uključuje i porodicu. Iz njih je u međuvremenu ostalo manje groblje žrtava, a čija imena godinama nabrajam i još toliko čija imena nikad pomenuo nisam. Znači, odlično znam sa kim se borim, ali zato to činim na svoj način i po davno utvrđenim "crvenim granicama" poslije kojih zna se šta slijedi.

      Izbriši
    6. E ovo vam je Boro dragi moji ljudi, do skoro se kleo u Davora Dragičevića, sad ga pljuje na svakom koraku

      Izbriši
    7. Re: e ovo vam je Boro..
      Vi ili ste dobro retardirani ili ne znate citati ili ste jako jako bezobrazni kad na osnovu gornjeg Borinog komentara zakljcujete da pljuje Davora. BORO JE SAMO REKAO DA BI PRISTUPIO NA DRUGI NACIN RIJESAVANJU PROBLEMA U ODNOSU NA DAVORA. A vi ste jako jako bezobrazni pokusavajuci da naljujete Boru.

      Izbriši
    8. Nije mu ovo prvi put da pljuje Davora, nedavno je piso da je davor plaćenik itd

      Izbriši
    9. Nećete dočekati da napišem nešto negativno o Davoru Dragičeviću ili otkrijem neka dešavanja jer neke stvari naprosto nisu za javnost. Nebrojeno puta sam napisao da podržavam način borbe Davora Dragičevića ili Muriza Memića, ali nigdje da bih isto postupio. Dobrim dijelom i na osnovu njihovih iskustava shvatio sam da je uzimanje pravde u svoje ruke mnogo UČINKOVITIJE. Ne znači da je ovaj način bolji od njihovog, nego naprosto drugačiji. Sad, koga zanima može Davora ili Muriza upitati da li bi sa današnjeg iskustva stvari rješavali drugačije.

      Izbriši
    10. "... djecu sam sklonio u Hrvatsku..."Opa,je li ti to Dodik sredio,on je njihov čovjek još od rata("Mile Ronhill") a i ti si njegova pdguzna muha.

      Izbriši
  10. Многи се плаше Синише Коштрешевића, а посебно ти, немој да кажеш ни једну ружну реч на њега, није то, ти се бојиш, а добро знаш шта је он и спремни су. зато ти лично не смеш да пишеш ништа лоше о Синиши.

    OdgovoriIzbriši
  11. Boro, Monument Mrakovica-Kozara, kakav je tu kriminal u pitanju ? Dodikov tajkun je kupi pre cca 3 mjeseca i sada je prodaje ko vise ponudi a u pitanju su Svabe, Austrijanci i Turci

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obećao sam to istražiti, a onda zaboravio. Hvala na podsjećanju.

      Izbriši
  12. boro je čovjek prije par godina su me hapsili.boro me spasijo od neki inspektora da me unutra ne diraju.on me ispito ležo sam za svoje djelo.boro je dobar čovjek samo što nekad dira ljude što nemaju veze sa nekim kriminalom . boro je upravu za sve što se unutra mup tiče.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mladi kadrovi koje sam ja učio poslu znaju moje savjete da su počinioci krivičnih djela SAMO LJUDI i da se prema njima trebaju ophoditi kao sa ljudima. Nebrojeno puta sam kazao kako bi bilo nenormalno da pekar zamijesi hljeb i onda PLJUNE u njega prije pečenja. Ono šta je pekarima tijesto to su policiji ljudi koji su počinili krivična djela i ne TREBA PLJUVATI po onome šta radimo.

      Pritom sam ih posebno naučio da kad nekog sprovode tužiocu i znaju da će tu biti i pritvora i višegodišnje zatvorske kazne, da prije toga naruče čovjeku kafu, da ga nahrane ako je gladan i da sa svakim popričaju kao sa čovjekom. Svašta se kasnije izdešava i ljudi pretrpe posljedice, a nije pametno da u njihovom sjećanju ostane ono šta im je inspektor uradio i da ono šta im se dogodilo svedu na "odgovornost" inspektora, šta dalje vodi ka razmišljanjima o osvetama i slično. Učio sam ih kako da svoje živote čuvaju, a najbolji način jeste racionalan pristup svom poslu i ljudima prema kojima primjenjuju ovlaštenja.

      Izbriši
    2. Samo nam ne reče koliko si mu dao para da te pripazi. A i mogo te malo naučiti da pišeš

      Izbriši
  13. Moze Boro biti kakav god, ali opet ono sto pise se svodi na dokaze i cinjenice koji govore u prilog tome da Boro iznosi iskljucivo istinu.
    Odavno bi Boro bio u zatvoru samo da mogu. ALI NE MOGU!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro je ratni zločinac polako

      Izbriši
    2. Sta je radio kad to napisa ?

      Izbriši
    3. ma to su seratorske price prozvanih u Borinim tekstovima. Napad kao vid odbrane ovih koje Boro potkaci u blogu. Odavno bi on bio procesuiran da je mrava zgazio.

      Izbriši
    4. Tokom rata u mojoj blizini, dakle gdje sam bio prisutan, nijedan ratni zločin nije počinjen. Znači, da sam vidio pokušaj počinjenja ratnog zločina ja bih to spriječio, a kamoli da sam ja nešto takvo počinio. Ko zna da sam tokom cijelog rata nekom uradio bolo šta neka slobodno napiše u komentarima ili to objavi gdje god mu drago. Pazite sad, nađite čovjeka kog sam tokom rata uvrijedio ili mu šta ružno rekao, pa da i o tome raspravljamo. Od ljeta 1993. godine živim u Donjoj Ljubiji i kasnije sam kuću kupio u istom komšiluku gdje su Bošnjaci dominantna većina. U mojoj kući mnogi su našli sklonište kad im je bilo najteže i to u mjesecima dok sam tragao za nestalim ocem - čije ostatke sam dobio da sahranim nakon 22 godine. Zar da ja ljudima radim ono šta sam prethodno pretrpio u Hrvatskoj? Pritom su mi čestiti Hrvati pomogli i pokazali kakav treba biti prema drugima i samo to sam slijedio. Svuda postoje ljudi i neljudi, a ja sam se u životu trudio biti ovo prvo.

      Izbriši
    5. Slabo si se trudio, otišo si u kontru skroz

      Izbriši
  14. Cuti o Monumentu zna da je to osinje gnezdo, hahaha

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako je fino kad se procita na portalu ili bilo gdje da je napokon u policiji grada Prijedora normalan, fin i nadasve sposoban i obrazovan covjek poput Dragana Milojice. Prije 15 godina kad pogledas Boru, Macuru i tu kompaniju otegli stomakove ko babe, pjano, podbunulo ala brate neka ih je ispratilo pa na bilo koji nacin ima ih jos osim dvojice navedenih al ajde da ne pisem u nedogled

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cuj stomak izvalio.. kakve to ima veze ako je imao rezultate a i bome stomak nijednom od njih nije smetao da dobro istuku

      Izbriši
    2. Oni samo legnu na osumljicenog ovaj sve prizna,nema tragova mucenja.

      Izbriši
    3. Svaka cast sto je posten i sve ali dajte ljudi, nemojte da se zajebavamo.. Boro i ti stari kadrovi su izmislili posao za sve ove sminkere a druga stvar, ovi maknuli iz Prijedora nisu da bi nesto znali i raditi

      Izbriši
    4. E moj si ga brate, poredis ljude sa redom kupljenim diplomama i decka koji je isao u redovnu skolu za to sto radi a ti sto kazes "dobro" istukao hahaha, privezu za radiator pa napendrece i to je tebi dobro, to se zove kukavicluk. Kad je neko od njih stao sa bilo koji mangupom jedan na jedan evo ja cu ti reci nikad dok je ovaj isti Milojica em jak kao zivotinja em ima srce kao lav. I 1000 % garantujem da niti je kad niti bi kad tukao vezanog uhapsenika al ajde da ti to razumijes ne bi ti ni pisao takav komentar

      Izbriši
    5. Nije do diplome,nego do obraza.

      Izbriši
    6. Niko se nije zalio da su lezali na njima,nije mafijaski priznati.

      Izbriši
    7. Onda ti idi kod doktora ili mehanicara koji nisu strucni ali imaju obraz

      Izbriši
    8. Ljudi, ja Milojicu i te mlađe momke odreda gotivim, ali isto tako svakog od njih mogu pogledati u oči i podsjetiti na neke "stvari". Mnogi su mene razumjeli tek kad su na svojoj koži osjetili gdje i sa kim doista rade, odnosno kad su ih smjenjivali, progonili i uništavali im karijere. Posebice kada su vidjeli da svoj uticaj nisam koristio da bih se svetio zbog ranijih "grešaka", nego da sam im odreda pomogao.

      Ko se od njih nije bojao Gorana Mikanovića kada je bio načelnik SJB Prijedor? I izvršavao sve šta je ovaj naređivao, računajući i krivična djela, a šta mahom imam zadokumentovano. Drugo, taj isti SNSD sa vrha je dva puta stao na moju stranu u sukobima sa Mikanovićem, Gojkom Vasićem i svom tom bandom. Kažu: "glave su im na panjevima, a od tebe zavisi hoće li ih sjeći". Citiram jednog tada prilično poznatog aktivistu SNSD-a vezano za događaje iz novembra 2007. godine nakon održanog sastanka. Ne samo da nisam "sjekao glave" nego sam ih odreda hvalio kada ih je trebalo imenovati za razne funkcije, a šta odlično znaju. Period njihovog profesionalnog "stasavanja" mi je odlično poznat, a druga je stvar što ja mnogo znam, ali ne otkrivam dalje i ne širim priče gdje ih ne treba širiti.

      Izbriši
  16. Dzaba nama dobar načelnik kad nam je tužilaštvo i sudstvo korumpirano.Milojica će sigurno očistiti PU od klošara policajaca i inspektora, al ko će očistiti sudstvo i tužilaštvo???

    OdgovoriIzbriši
  17. Eeeed ljudi nikome ne treba vjerovati....i taj dobri načelnik je stalno sa prodavačima droge u kafiću maestro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aj ne seri

      Izbriši
    2. 80 % grada je stalno sa prodavacima droge jer onih 20 % je prodaje. Dobro ti rece ovaj u komentaru aj ne seri

      Izbriši
    3. Već sam pisao da ne valjate gluposti oko Maestra, meni inače posebno dragog kafića u kom sam popio nebrojeno kafa i odlično znam da tu naprosto nemate mogućnosti činiti gluposti koje navodite. To je jedan miran lokal sa odličnom kafom i svi redovni gosti znaju zbog čega tu dolaze.

      Izbriši
  18. Jedna lasta ne cini proljeće. Tako i Milojica sve da je kao kap rose ništa ne moze sam. Vidjeli smo prošle godine kako se završi kad se pošteno radi posao, odes od ruke kolega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko znam Milojica je samo jedan od novih kadrova koji dolaze u PU Prijedor ili jedan od "ekipe" momaka koji dugo rade zajedno i odlično se znaju, pa će tako i posao raditi zajedno i čuvajući leđa jedni drugima. Odreda su pretrpili razne nepravde i kroz to stasali u zrele profesionalce - koji treba samo da nastave ono šta su radili prije Lukača i njegovih "kadrova" poput Ivanića i Vujanovića.

      Izbriši
    2. Cudno mi je da jedan covjek zreliji koji je radio zajedno sa Milojicom i bio prije komandir zandarmerije nije na nekoj funkciji ili mozda uopste nece ni da bude ...

      Izbriši
    3. Znam na koga mislite i slažem se da je u pitanju dobar kadar i davno dokazan, ali je kao i brojni slični njemu skrajnut. Objašnjenje vrlo prosto: nisu se uklapali u kriminalne planove ovih što su sa Dugim Railićem radili "poslove" kakve jesu. Treba krenuti od činjenice da su obrazovani i pošteni kadrovi prijedorske policije redom maknuti sa pozicija da bi vladali notorni kriminalci i nepismene bitange.

      Izbriši
    4. To je meni odavno postalo smijesno i jasno sve kada vidim posebno tog covjeka i onda kada vidim ove ostale da ne navodim jer si ih ti navodio bezbroj puta.To pokazuje svu nelogicnost u toj policiji.I uvijek sam se pitao kako je moguce da tako neko kao taj covjek ne moze od njih napredovati na te ajmo reci najvaznije funkcije.To je najzalosnije od svega..

      Izbriši
  19. Ma dajte ljudi nisu ocistili one koji su pomagali da se Basic ubije a da ciste sad nakon godinu dana.Trsbalo bi ocistit 40 posto ljudi sto uniforme sto ispektora.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prodje godina i nista,jos jedna i niko se nece sjecati niceg.Par linija sve izbrisu.

      Izbriši
    2. Jbg ,svako gleda svoje dupe,ide stazh.

      Izbriši
    3. Ne znam hoće li "očistiti 40 posto" ili koliko već, ali znam da će najmanje DESET biti pohapšeno i procesuirano od strane Tužilaštva BiH.

      Izbriši
    4. Mozda za 1.april,jedino je taj dan kritican.

      Izbriši
  20. Neko spomenu BI-u gore.Ovdje malo vise obavestajaca ima,nema potrebe da BiA ovde bude.Jel sadasnji nacelnik OSE i doskorasnji zamjenik načelnik PU Prijedor Prijedor su vrlo školovani i jedni od najposteniji ljudi u Policiji u Prijedoru,ama ni jedne mrlje nemaju.Obicni ljudi porodicni,koji su u kreditima.Zajedno su zavrsili u Bg i jos od tada postoje veze sa Srpskim pravosudnim institucijama i saradjuju sa njima,i nemojte pisati nebuloze ovo ono

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I još nesto?Nemojte pisati svasta ovdje bez dokaza,to se ne odnosi na Blogera,nego nas obicni ljudi,jednog dana ovo bi moglo biti kao Sky pa kad vas raskrinkaju pa privode zbog gluposti,samo zato sto prijetite čovjeku i njegovoj porodici a i za ostale neprovjerene lazne informacije.Lp

      Izbriši
    2. Ljudi, godinama pišem da je Prijedor ponovo vraćen na nivo važne lokacije međunarodnog krijumčarenja droga i organizovanog kriminala. Mjesecima kao papagaj ponavljam da se ovde prepliće više međunarodnih istraga. I sad je vama "čudno" prisustvo OSA, SIPA, BIA i šta znam koga. Zapamtite jednu stvar: niko tu nije došao bez naloga i opravdane potrebe, niti može raditi nešto mimo zakona i MEĐUNARODNIH SPORAZUMA - kako međutužilačkih tako i međupolicijskih (Europol, Interpol, bilateralni sporazumi...). U sve su odlično upućeni i ministar Karan i direktor Kostrešević, a to što je neko "zaobilazio" Vujanovića ne znači da sa Milojicom neće popiti kafu čim preuzme službu. Nemam predstavu koliko sam ovakvih situacija svojevremeno prošao i gdje me sve posao nije vodio tako da znam o čemu govorim, odnosno da ovo nije ništa neobično ili neočekivano.

      Izbriši
    3. U pravu si Boro !

      Izbriši
  21. BORO HITNO PITANJE I HITAN ODGOVOR BEZ PALAMUDJENJA !!! DODIK PREKINUO DIPLOMATSKE ODNOSE SA AMBASADOM AMERIKE I BRITANIJE U BOSNI A GRADONACELNIK PRIJEDORA JAVOR GA JAVNO PODRZAO U TOM !!! STA MISLIS O TOME ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javor pojma nema šta Dodik radi, a niko sa nikim nije "prekinuo diplomatske odnose". To su Dodikove fore za unutrašnju upotrebu. Pazite, Vlada RS je "USVOJILA INFORMACIJU" koju će poslati skupštini, tim ambasadama i državama, no sadržaja "informacije" nigdje na vidiku. Vlada donosi uredbe, odluke, instrukcije, rješenja i druga pravna akta, a po zakonu "usvajanje informacije" bukvalno ništa ne znači, niti ima kakvih pravnih posljedica. Dodik prodaje maglu kao i milion puta do sada!

      Izbriši
    2. Dodik se panično boji protesta poput 2018. godine, a kakve zbog sve teže situacije realno možemo očekivati. I zna da su u tim dešavanjima ključni novinari, američka i britanska ambasada, a sad se pojavljuju i Vučićevi "jastrebovi", pa svakom od njih baca "kosku" u nadi KANALISANJA KRIZE i možebitnih protesta. Uskoro o tome poseban tekst

      Izbriši
    3. Al vam je reko,a vi na njega tako.

      Izbriši
  22. Boro sta ti mislis dali bi valjalo da dodje odred Janjicara u Prijedor da to sto treba iznabada na kolac i prekine muke narodu postenom kao sto si i sam ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kako se Dodik zbližio sa Erdoganom nemojte se tome začuditi.

      Izbriši
    2. Hahaha deknes i ti boro nekad 100 % dobar komentar

      Izbriši
  23. Boro sta je sa policajcima u Ljubiji koji "kaznjavaju" uredan prevoz drva?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kada je pokojni Mika vozio desetine hiljada kubika drveta svaki policajac koji ga je zaustavio po kazni je mjesec dana radio na Kozari (stražario). Znači ljubijski policajci su zadnji koje treba prozivati znog opustosenih šuma.

      Izbriši
    2. Bravo Boro, jos samo navedi osim drva koliko je djece muske maloljetne seksualno napastovao

      Izbriši
  24. Postovani g. Borislave da li je istina sto se po ćarsiji prića da vam je 2016.godine od strane zdravstvene ustanove utvrđena dijagnoza F 60.0 paranoidni poremećaj lićnosti?

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)