ODGOVOR STEVANDIĆU: Pištolj sam bacio u dvorište Ferhadije


Piše: Borislav Radovanović


Vidim sinoć, Stevandiću, da i ti znaš za moj pokušaj ubistva načelnika, pa mi nema druge nego "priznti zločin". Jesam, dobio sam kopiju kartona lične karte Dalibora Ivanića i zadatak da ga ubijem. Pištolj sam poslije zločina bacio u dvorište Ferhadije kako bih krivicu pripisao banjalučkim Bošnjacima. 




Vidi, Nenade Stevandiću, kad me ratni zločinci i profiteri, te osvjedočene lopuže poput tebe, javno prozivaju: iskren da budem - PONOSAN SAM! Znači da nismo na istoj strani, da smo neprijatelji i da nas niko ne može "trpati u isti koš". Sa takvima kao ti ni isti vazduh neću da dišem.

Vidim da pratiš moj blog, pa mi je jasno sa koje strane dolaze tvoji porivi za lažima i manipulacijama. No, prije toga moramo o nečemu drugome. Eto i ti "znaš" za taj neki pištolj koji mi je "jedva otet". Zalud mi više objašnjavati da su vajni načelnik Ivanić, njegov (nezakoniti!) pratioc Karanović, lažni svjedok Vujanović  i njih još 6-7 bili naoružani, te da državni službenici u MUP-u nemaju oružje. Nema svrhe objašnjavati da sam ja bio nenaoružan i okružen sa desetak naoružanih pripadnika policije, svi sa CZ-ovima 99 i 300 metaka. Samo je u Republici Srpskoj moguće da ministar policije svojim rješenjem (u)tvrdi kako se načelnik policijske uprave, pod čijom komandom je 600 policajaca, panično boji jednog civila.

No, neka bude po vašem: pokušao sam ga ubiti pištoljem. Potom sam pištolj bacio u dvorište Ferhadije da za zločin optuže lokalne Bošnjake. Baš kao što si ti učinio nakon ubistva banjalučkog inspektora Miodraga Šušnice, onomad kad si u centru Banjaluke činio ratne zločine za koje nikad nisi odgovarao. Znaš o čemu govorim pošto vidim da čitaš moj blog.

Samo, kad već potežeš moje tekstove, a što se ne referiraš na ono što sam o tebi pisao i kako sam te povezivao sa Ljubanom Ećimom, Arkanom i organizovanim kriminalom (pored ratnih zločina)? No, opet nisi otišao daleko od "teme", istih likova i identičnog kriminala. U tom tekstu koji si pomenuo Radovana Viškovića, šefa poslaničkog kluba SNSD-a i tog formalnog predlagača formiranja Anketnog odbora, bukvalno sam nazvao "narko-mazgom Narera Orića". I nisam pisao o "nekoj firmi", nego o narko-organizaciji Nasera Orića i Dragana Lukača, te objašnjavao rute međunarodnog krijumčarenja narkotika. 

Znaš, vajni doktore, kod mene ne prolaze jeftine politikantske podvale. Kad otvoriš neku temu ima da je i javno raspravimo. Jesam u tom tekstu figurativno rekao da je David Dragičević "ubijen u Zvorniku", ali sam i objasnio na čemu zasnivam aluzije. Pročitao si pa znaš! I sve to ću ponoviti u izjavi tužilaštvu i policiji - samo da me pozovu radi davanja izjave. Stvarno, kako je moguće da svi vi režimski "papci" bavite se mojim krivičnim predmetom, a "zaboravljate" da sam formalni prijavitelj "Teškog ubistva" nad Davidom Dragičevićem.

Izgleda da niko od poslanika Narodne skupštine nije pratio medije tih dana, pa se niko ne sjeća kad smo David Dragičević (kao oštećeni) i ja (kao prijavitelj) podnosili prijavu Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Samo tako je moguće da vam je nepoznat razlog zbog kog me je Davor Dragičević predložio u Anketni odbor. Smatrao je da me ono šta sam naveo u krivičnoj prijavi, kao i iskustvo u procesuiranju sličnih zločina, kvalifikuje za pomaganje Anketnom odboru u dosezanju istine i činjenica. Ja nisam učestvovao u toj raspravi, ali se tačno zna koje ideje su sve razmatrane i kako su akteri tog dogovora došli do mog imena. Istine radi,  i ja sam tek pred kraj rada Anketnog odbora doznao kako sam uopšte predložen, a naprosto jer me to nije zanimalo. U "PRAVDI ZA DAVIDA" je poznato kako i zašto sam predložen, a ako to javnost interesuje - možemo saopštiti i detalje. 

Elem, vratimo se na esenciju onoga zbog čega ti se ovako javno obraćam, odnosno na "temu" (tekst) sa kojom si mislio politikantski manipulisati. U tom tekstu napisao sam kako je Naser Orić od Rajka Dukića, vlasnika "Boksita" i člana UO "Alumine" (firmi koje ti "ne bi da pominješ"), tražio da inspektore iz sjedišta MUP-a skloni sa prostora Zvornika. Inspektori su bili angažovani na presijecanju krijumčarenja droge iz Srbije u BiH, i Naseru oriću su predstavljali sve veći problem. Potom sam naveo kako je Dukić obećao da će preko Radovana Viškovića to "srediti". Decidno sam objasnio i kako je Višković zbog toga obratio se Miloradu Dodiku. Zato sam ga i etiketirao kao "narko-mazgu".!

I kako sam, prepametni moj doktore, završio tekst? Jesam li javno pozvao da Milorad Dodik demantuje moje navode ako su neistiniti? Zahvaljujući tebi i tvojoj "veleumnosti" ponovo javno prozivam Milorada Dodika da demantuje ukoliko mu nisu poznate objavljene tvrdnje. Znam da mu nije lako demantovati ono šta mu je odlično poznato kao ISTINA, ali to što ponovo otvaram istu temu - neka tebi zahvali.

Sumnjam da će ti se i sam Lukač, kog si pokušao braniti, zahvaliti na ovome. Zašto? Pa nikom od njih nisu drage teme o kojima godinama pišem. Pišem o tome kako našom policijom upravlja jedna grupa okorjelih kriminalaca i, šta je po njih najgore, govorim o konkretnim krivičnim predmetima, o teškim zločinima. 

I svima je odlično znano da nikad ne objavljujem nešto šta nisam spreman braniti na sudu. Pa zar, Crni Stevandiću, nisi ništa shvatio iz tužbi Lukača, Ćuluma i Ilića protiv Davora Dragičevića? Javno tvrde kako ja instrumentalizujem Davora i zloupotrebljavam njegovu tragediju, a onda tuže njega umjesto mene. Davor je samo izjavljivao da su saučesnici u ubistvu njegovog djeteta, a ja sam ih više puta javno okvalifikovao kao ORGANIZATORE, kao nalogodavce. Ja sam ih namjerno vrijeđao i teško prozivao, a nisu me tužili. Upitaj ih: zašto? 

Pritom upitaj Lukača i zašto me nije tužio kad sam objavio da su Dodik i on izvršili prvu "obojenu revoluciju" u svijetu po modeliranim doktrinama Sjedinjenih Država (RMA, FM 100-10, FM 100-5) i to 1997. godine u Banjaluci. Kad sam objavio kako je Lukač izvršio klasičan državni udar, za koji nikad nije odgovarao. Nisu me Dodik i on tužili ni kad sam objavio da su saučestvovali u bombardovanju (agresiji) Srbije, a potom i druge "obojene revolucije" - one Petooktobarske. Zašto?

Zna se odlično zašto. Lukač je samo "heroj" kad treba nesrećnim ženama u disciplinskim komisijama narediti da me nezakonito kažnjavaju. To je njegov nivo. Šta ste ono o mojim disciplinskim komisijama pominjali? Znaš li ti, "potpredsjedniče jada od parlamenta", zašto sam doista disciplinski kažnjavan? Kaznio me Lukač jer sam kao uzbunjivač, bloger i kolumnista digao medijsku i unutarpolicijsku pobunu zbog TEŠKE DISKRIMINACIJE ratnih policajaca i njihovog nezakonitog penzionisanja. Sačuvao sam nekih hiljadu svojih kolega i ratnih drugova od plana Lukača i Tegeltije da ih nezakonito penzionišu, a na njihova mjesta dovedu mlade kadrove - nekim slučajem redom članove SNSD-a, i za to sam platio cijenu. I nije mi žao, a svakako ću njegovu kaznu oboriti sudom.

Potom, znaš li manipulatore osvjedočeni kako sam suspendovan, kad već i tu temu otvarate? NEZAKONITO! I to ću da mu oborim na sudu. Znaš li zašto ne žurim sa tužbom? Pa kad je neko nezakonito suspendovan pripada mu pravo na punu naknadu dok god traje nezakonitost. Zašto bih žurio sa povratkom na posao, a koji me ionako ne zanima (drži me tu samo ekonomska prinuda)? 

Je li ti poznato i zašto je ministar posljednjih mjeseci na mene posebno ljut? Razvalio sam mu posao sa radarima i on to odlično zna pošto nezakonito nadzire moje telekomunikacije. Možda nisi čitao tekstove o tome kad sam objašnjavao kako mu je malo bilo što je desetine miliona naših para prebacio svojim "izetbegovićevsko-AIDovskim hababima", pa je planirao da im podari još sto miliona. I, normalno, realizuje dobijeni zadatak, ali i da on i Tegeltija pritom masno zarade.

Imao bih, Crni Nenade, sramoto i Srpske i srpskog roda, još štošta da ti ovako javno objasnim, no negdje moram stati. Za kraj ostavljam ono najvažnije, a to je ono zbog čega kontam da bi ti i Lukač mogli se naći u istom krivičnom predmetu. No, daleko bilo da ću ti to ovde eleborirati. Samo da znaš kako te budno pratim i čekam "na zicer". Tvoja popačnost i "ujedinjavanje u pljačkanju Srpske" dovešće te tamo gdje treba - samo polako.

Nisam ti, Nenade po prezimenu Mengele, zaboravio ni onu laž od prije deset godina kad si obećao da će se moja predstavka naći na sjednici Odbora za bezbjednost (gdje te Dodik izabrao kao još tada "podobnog"). Tražio sam kontrolu rada policije u nekih dvadesetak smrtno stradalih građana Prijedora i okoline (ubistva i iznuđena samoubistva). Hej, o 20 (dvadeset) ljudi govorim, a sa čijim smrtnim stradanjima si se ti politikantski poigravao. Baš kao što se sad "poigravaš" sa ubistvom Davida Dragičevića. E neće moći! 

Znači, đubre jedno lešinarsko, zapamti da nisi ni približno moćan kao ovi što sa njima otvoreno ratujem evo 11 godina. Misliš da ćete još dugo moći, kao do sada, nekažnjeno ubijati, pljačkati i razarati? Vidiš Jado da neki ni izbora neće dočekati na slobodi, a ti se našao "čačkati mečku". Ubrzo ćeš shvatiti zašto su se svi saslušavani na Anketnom odboru samo na moj pogled "tresli k'o pruće", pa čak do očigledne mjere. To ti je moje javno obećanje.


Primjedbe

  1. Pohvale i cestitke Radovanovicu i novu snagu Vam zelim u rasvijetljavanju negativnih pojava aktuelne vlasti i njihovih satelita-papaka,poput Stevandica,Pavica,Djokica i da ne nabrajam,jer im svima ime nije vrijedno poimena,ali se pominju tek za opomenu pohlepnima da bi znali kakav ce im biti kraj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve se zna samo se sporo radi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Svu sreču ovog svijeta vam želim u razbijanju ove dobro organizovane bande i mafijaša. Čuvajte se, znate s'kim imate posla, rado ću vam pomoći, ako mogu, jer vidim šta rade ovi banditi od naše RS. Nije ova država njihova prčija, neka znaju da ne mogu raditi šta hoće, uz vas smo do kraja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Divim se tvojoj hrabrosti Borislave Radovanovicu,ali me ujedno i strah za tebe ,imajuci u vidu sa kakvom se bandom boris.Licno,kao covjek,sam sretan sto jos ima takvih ljudi u RS,a volio bi da ima i u Pederaciji.Samo naprijed,zora se priblizava.Veliki pozdrav od srca.

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo ,svaka vam cast,sve pipke hobotnice satrati ,ne dozvoliti da opstaju na muci naroda. Gnjide!

    OdgovoriIzbriši
  6. Imate i moju podrsku prijatelju.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja često kažem zmiju treba u glavu udarati, a to je Sarajevo, tamo je glavno zlo sve tri grupe, ali narod u Sarajevu još spava i spava i spava. Svaka čast za dobre i hrabre ljude u RS.

    OdgovoriIzbriši
  8. jes ovaj stevandic smrad nevidjeni, takve treba na trgu politi benzinom i zapaliti kao vjesticu

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!