LEX SPECIALIS LUKAČ: Ajmo vod'te blogera NA KLANJE

Kad vas neko iznervira nemojte ni riječ progovoriti i rizikovati optuženje za ugrožavanje prijetnjom, nego se latite noža i kasapite do mile volje.  Ukoliko nekog verbalnom prijetnjom uplašite zaprijećena kazna je do dvije godine zatvora, dok za nanošenje tjelesnih povreda možete "dobiti" najviše godinu.

borislav radovanovic blog

Davne 1994. godine zarobljenom Nedžadu Dizdareviću, sićunavom mladiću od 21 godinu, za potrebe snimanja "suđenja" nabijaju crveni fes na glavu. Potom mu za svega nekoliko sekundi mlad' major Dragan Lukač presuđuje i naređuje: "Ajmo vod'te ga". I nesrećnik je zaklan na licu mjesta, baš kao i dva dječaka zarobljena 1995. godine kod Sanskog Mosta

Možda je Nedžad prepoznao svog saborca na strani Alije Izetbegovića dok je Lukač bio pod komandom Rame Brkića ili iz kamiona Zelenih beretki kojim se vraćao sa krupskog ratišta, opisano u tekstu Ministar Lukač opoganio spomenik poginulim srpskim policajcima!. Ko će znati kad mrtva usta ne govore.

Ubica Nedžada jeste osuđen za ratni zločin, no Dragan Lukač nikad nije procesuiran po komandnoj odgovornosti, pa mu se ovakvo presuđivanje po kratkom postupku "osladilo" i sa istom praksom nastavlja decenijama potonje. Meni je u direktnom televizijskom prenosu sudio i presudio na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske, a moglo mu se pošto je zločinački režim umobolnika Lukača imenovao ministrom.

Prvo sam na osnovu zakona i mojih kompetencija podnio prijavu tužilaštvu sa kvalifikacijom "Teško ubistvo" Davida Dragičevića - nasuprot 100 dana upornog nastojanja da zločin lažno podvedu pod zadesno utopljenje. Zatim sam Lukača i ostatak tužilačko-policijske bratije procesuirao za krivična djela počinjena radi zataškavanja ubistva, lažnog prijavljivanja zadesa, podmetanja dokaza i niza drugih zloupotreba službenog položaja.

Umjesto činjenica koje je utvrdio anketni odbor skupština se bavila "pokušajem ubistva načelnika Dalibora Ivanića" NEPOSTOJEĆIM PIŠTOLJEM i drugim lažima. U stvarnosti optužnicom se tvrdilo da sam nenaoružan sa najmenje 6 metara udaljenosti i dok me je držao njegov bodigard Danko Karanović rekao Ivaniću da ću ga ubiti, a od čega se on "nasmrt preplašio", no kad su mogli ubistvo Davida kavalifikovati utopljenjem šta se imamo čuditi izmišljanju pokušaja ubistava.

Kako bi shvatili sumanutost sistema u kom živimo navodim jednu egzaktnu činjenicu. Za krivično djelo "Ugrožavanja sigurnosti" (verbalnom prijetnjom) Krivičnim zakonikom RS zaprijećena je novčana kazna ili ZATVOR DO DVIJE GODINE. Zaštitni objekat ovog krimena su "slobode i prava građana" za razliku od prethodnog poglavlja zakona koji "život i tijelo" pozicionira kao najvišu vrijednost krivične zaštite.

Krivično djelo "Tjelesna povreda" propisano je kao kao oblik zaštite života i tijela sa zaprijećenom novčanom kaznom ili ZATVOROM DO JEDNE GODINE. Dakle, kada drugom prijetite napadom na život i tijelo i time proizvedete strah rizikujete dvostruko duži zatvor od nanošenja tjelesnih povreda - kakve sublimiraju i fizičku bol i patnju i STRAH. Čist idiotizam, zar ne?

Kad zakonske idiotarije prevedemo u praksu dobijamo da Dalibora Railića i Vanju Vukovića za napad noževima i nanošenje tjelesnih povreda sa 15 uboda i posjekotina svjedoku u krivičnom postupku protiv njih sud može kazniti maksimalno godinom zatvora. Prijetnjama su pokušavali svjedoka Mihajla Stupara primorati da promijeni iskaz od koga je nabavio drogu, a onda su "s riječi prešli na djela" i izmasakrirali ga da je jedva preživio.

Elem, na teško nezakonitu i sramnu optužnicu ozloglašenog prijedorskog tužilaštva sudija Predrag Tepić zaprepašćujuće donosi oslobađajuću presudu. Kako sam to u više tekstova detaljno objasnio Tepićeva "presuda" bila je u funkciji uvođenja predmeta u zastaru, nakon čega okorjelim ubicama i narko dilerima ne bi mogli suditi za ovaj realno gledano pokušaj ubistva svjedoka. 

Zastara kao mehanizam izbjegavanja krivične odgovornosti i kazne vodi nas ka narednom primjeru vezanom za uvodno pomenutog notornog zlikovca Dragana Lukača. Konkretno za njegov napad na dječaka iz komšiluka Dejana Spasojevića ostala je upamćena rečenica: "Ne mogu shvatiti da neko može trpiti toliki bol, a ja sam ga 20 minuta lomio".

U slučaju osuđujuće presude Lukač više ne bi mogao biti ministar i zato novi Krivični zakon iz 2017. godine iliti Lex specialis Lukač sadrži teški idiotizm poput prednje pomenutog blažeg kažnjavanja nanošenja tjelesnih povreda od ugrožavanja sigurnosti prijetnjom. Radnoj grupi zaduženoj za izradu novog zakona Vlada RS, pa time i Lukač u svojstvu ministra, uputila je samo jedan amandman i tražila zaista skandalozno skraćivanje rokova zastare.

Umjesto ranijih pet godina za krivična djela sa zaprijećenom novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine novi Krivični zakon krati rok zastare na svega dvije godine, a onda i rokove za sva druga krivična djela. Ma raj za kriminalce nastupio je te 2017. i trajao do 2021. godine kada izmjenama vraćaju pet godina, a samo kako jedna bitanga ne bi bila kažnjena i time sačuvala ministarsku fotelju.

Pazite šta vajni ministar izvodi. Na jednoj strani Lukač gura donošenje zakona u cilju izbjegavanja sankcije za počinjeno krivično djelo, dok na drugoj TRI PUTA traži odlaganje ročišta u postupku za "lomljenje" mlađanog Spasojevića. Okorjeli zločinac svojim interesima podređuje i vladu i skupštinu i sud, odnosno sva tri stuba vlasti u parlamentarnm demokratijama.

Nakon stupanja na snagu Lex specialis Lukač ministarska bitanga od suda traži primjenu novog Krivičnog zakona kao povoljnijeg za optuženog i obustavu suđenja zbog nastupanja apsolutne zastare. Iako je bilo osnova za odbijaje njegovog zahtjeva, posebice zbog zloupotreba službenog položaja i političke moći, sud mu udovoljava i tako ga oslobađa odgovornosti za "lomljenje 20 minuta uz trpljenje neshvatljive boli" Spasojevića. Dječaka koji je samo branio sestru od tuče i maltretiranja druge djece, a među nima i Lukačevog sina.

Treći primjer opet se odnosi na Dragana Lukača, sad već povratnika/ponavljača u činjenju nasilničkih krivičnih djela, odnosno suđenje za krivična djela "Ugrožavanje sigurnosti" i "Tjelesna povreda" počinjena na sjednici skupštine i na štetu tada narodnog poslanika Draška Stanivukovića. Kao što znate prvostepeno je osuđen na baš sramotnih 300 KM, a onda je viši sud taj iznos povisio. Za ovu temu važno je da govorimo o presudi zbog dva krivična djela - ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede.

Sad se možemo vratiti na pomenuti "pokušaj ubistva" načelnika Dalibora Ivanića, kada je sud samo verifikovao "presudu" donesenu na sjedici Narodne skupštine i sa ministrom Lukačem kao tužiocem. Suđeno mi je za "Ugrožavanje sigurnosti" načelnika verbalnom prijetnjom da ću ga ubiti - nakon što je grubo zloupotrebio policiju za maltretiranje moje porodice, uključujući i djecu tada staru 7 i 11 godina.

Pokušao sam zatražiti objašnjenje za zaista sramno strašenje i maltretiranje moje porodice kad me je fizički napao Ivanićev bodigard Danko Karanović, a nikakve prijetnje nisam izustio i to sam tokom suđenja jasno dokazao. Ništa se ne bi desilo da sa lica mjesta nisam pozvao dežurnog tužioca i prijavio Ivanića i Karanovića za krivična djela nad mojom porodicom i napada na mene, te tražio izlazak na lice mjesta radi uviđaja i razjašnjavanja činjenica.

Kako bi izbjegli krivičnu odgovornost Ivanić i Karanović slagaše da sam rekao: "Ubiću te" iako treći svjedok to nije potvrdio - pošto nije mogla čuti ono šta nisam rekao. Za razliku od svog tadašnjeg ministra nisam se pozivao na zastaru, nego baš suprotno forsirao suđenje kako bih istjerao na čistac laži i nebuloze opskurnih likova poput Ivanića i Karanovića. 

borislav radovanovic blog

Prednje sam morao pomenuti zbog narednog primjera nakaradnog zakona i još nakaradnije pravosudne prakse. a usljed čega sam pokrenuo inicijativu Pravda za inspektora Borislava Radovanovića!. Mafijaški sudija Predrag Tepić, poznat po oslobađanju Railića i Vukovića za brutalan napad noževima na svjedoka Stupara, a kako bi predmet uveo u zastaru, za mene ima potpuno drugačije aršine. 

Na suđenju za "ugrožavanje" Ivanića svjedok Danko Karanović sebe je opisao kao majstora džudoa i specijalca u punoj kondiciji, ma ispade od njega heroj, a glupan je zaboravio da me je u međuvremenu prijavio za "Ugrožavanje sigurnosti" na sopstvenu štetu. U izjavi tvrdi da zbog moje prijetnje "strahuje za svoj život i sigurnost porodice". 

Pazite, načelniku Ivaniću nisam prišao bliže od šest metara kad sam mu navodno prijetio, dok je razdaljina između mene i Karanovića bila dvostruko tolika kad se jadniče uplašilo za život i porodicu. Gdje samo nađe porodicu, je*em mu "ugroženu porodicu". Moja malenkost opet nenaoružana uplašila naoružanog pripadnika žandarmerije u prisustvu drugih jednako naoružanih policajaca i usred zgrade policije sa ko zna koliko naoružanih u blizini. Takva bajka u obdaništu ne bi prošla.

Elem, esencija teksta je na temi zastara krivičnog gonjenja i valja nam se tu fokusirati. U momentu "ugrožavanja" Danka Karanovića na snazi je bio Krivični zakon iz 2017. godine, a po kom je relativna iliti zakonska zastara krivičnog gonjenja za ovo krivično djelo nastupila tri godine nakon počinjenja. Normalno, ukazao sam to prethodnim prigovorom na optužnicu i objavio na blogu.

Mafijaški kadija Predrag Tepić u odbijanju prigovora navodi kako se tok zastare prekida svakom novom procesnom radnjom u postupku, pa je tako tužilaštvo moglo podići optužnicu nakon četiri i po godine od događaja iako zakon nedvosmisleno utvrđuje zastaru nakon tri godine. Pritom je ispoljio teško neznanje elementarnih pravnih stvari.

Stoji u zakonu da se zastara prekida svakom radnjom preduzetom radi otkrivanja i gonjenja počinioca, ali ta odredba primjenjuje se kada je počinilac nepoznat, kada je u bjekstvu ili se zbog sličnih okolnosti postupak ne može voditi. Prekid toka zastare utvrđuje se pravnim aktom pravosudnog tijela i sa preciziranjem datuma, jer u suprotnom institut zastare ne bi imao smisla. Kako rekoh za mene važe drugačija tumačenja zakona naspram okorjelih ubica i narkodilera.

Zato krajem oktobra imam zakazan početak suđenja za "ugrožavanje" Karanovića iako je zastara vođenja postupka nastupila prije dvije godine i tri mjeseca. Moju malenkost ne zanimaju zastare i drugi oblici izbjegavanja sankcija, nego suočavanje sa lažljivom bitangom i njegovo raskrinkavanje. Ima da Karanovića demoliram u sudnici! Pravnički, normalno!

Taško je složene teme uprostiti samo na određujuće navode, ali valjda ste iz navedenih primjera shvatili suštinu. Po meni postoji ozbiljna zakonska anomalija kad za prijetnje imamo težu zaprijećenu kaznu negoli za tjelesne povrede. Uprošteno gledano, a po sudskom presedanu mafijaškog kadije Predraga Tepića, bolje je nakog iskasapiti nožem nego mu zaprijetiti.

Kad vas neko iznervira nemojte ni riječ progovoriti i rizikovati optuženje za ugrožavanje prijetnjom, nego se latite noža ili kakvog drugog podesnog predmeta i kasapite do mile volje. Samo pazite da povrede ne budu okvalifikovane kao teške. Ukoliko nekog verbalno uplašite zaprijećena kazna je do dvije godine zatvora, dok za nanošenje tjelesnih povreda možete "dobiti" najviše godinu. Svoj čin "pravdate" zakonskim odredbama i navedenim presedanima banjalučkog i prijedorskog pravosuđa.

Pored sramnog suđenja valja mi ići u KPZ banja Luka na dva dana zatvora zbog odbijanja plaćanja 100 KM novčane kazne za prekršaj koji nisam počinio. Novembra 2018. godine doživio sam poniženje kakvom se u snu nisam mogao nadati, a samo zato što sam pokušao prisustvovati JAVNOJ MANIFESTACIJI povodom pet godina od vraćanja statusa CJB Prijedor. 

Pored niza prijetnji i uvreda Danko Karanović mi je rekao: "Je*em te u usta!, a poznati policijski narko diler i okorjeli kriminalac Dragan Stupar njegove riječi stavio je meni na teret u prekršajnom nalogu. Uvijek stojim iza svojih riječi i nijednom nisam negirao da sam nakon teških prijetnji, uvreda i poniženja, a sve zasnovano na direktnoj diskriminaciji, rekao: "Nabijem na ku*ac ovakvu Republiku Srpsku!".

Eto novog zakonskog paradoksa Lex specialis Lukač, pa za prekršaj nepristojnog ponašanja propisana zastara izvršenja sankcije nastupa nakon pet godina, dok za kasapljenje noževima ili "lomljnje 20 minuta" zastara nastupa nakon svega dvije godine. Zakon o prekršajima strožiji je od Lex specialis Lukač, odnosno nakaradnog Krivičnog zakona, a mislim da su oba donesena iste godine.

Znači, narednog mjeseca valja mi i u zatvor i na suđenje zbog Danka Karanovića kao korisnog idiota raznih centara moći sa kojima godinama ratujem. Evo punih 17 godina u kontinuitetu traje moja bitka sa zločinačkim udruženjem stvorenim unutar organa krivičnog gonjenja. Vazda me prijavljuju za "ugrožavanja" iako ih jedino ugrožavam nastojanjima da ih strpam na davno zaslužene robije.

Gledam redovita okupljanja ispred Suda BiH i traženja pravičnog suđenja za Milorada Dodoka. Vjerovatno misle na "pravičnost" iz primjera suđenja njegovom ministru Draganu Lukaču ili prijedorskim ubicama i narko dilerima kakva prednje pominjem. Zasigurno ne traže "pravična suđenja" kakva je režim nametao nama neistomišljenicima i oponentima. 

Gdje je problem? Kristijan Šmit za donošenje zakona i stupanje na pravnu snagu odmah i objavljivanjem na sajtu OHR-a koristi pravne presedane Dodikovog "komandanta štaba" Radovana Viškovića iz 2020. godine. Kad režim protiv mene retroaktivno koristi propise sa kaznenim odredbama to se regionalno medijski promoviše, a kad Dodika stigne šta je činio drugima traži "pravično suđenje". 

Ili kad Dodikov ministar u Krivični zakon uvodi skandalozne rokove zastare krivičnog gonjenja i istovremeno tri puta odlaže ročišta da bi se u izbjegavanju sankcije mogao pozvati na Lex specialis Lukač - i nemoralno postaje legitimno. Suštinski nije riječ o lex specialis propisu, ali pošto ne važi za nas obične smrtnike ovakva terminologija ima utemeljenje.

U konačnici Dodik nije počinio secesiju, nego samo prijeti istom. Problem je što krivični zakon njegovog režima za prijetnje propisuje teže kazne negoli za povređivanje, a kako to prednje detaljno obrazlažem. U naš pravni sistem uveo je presedane koji mu se sad obijaju o glavu i svi su krivi osim njega "ispravnoga".

Na mom Youtube kanalu imate snimke kada Lukač instruira da me zatvore u duševnu bolnicu, protjeraju odavde i kazne za nepostojeći pokušaj ubistva, a lako vam je naći snimak kad za nesrećnog Nedžada kaže "Ajmo vod'te ga" - nakon čega je zaklan. Da nije ovog bloga i poznatosti davno bi me sproveli na klanje kao Nedžada, na davljenje poput Davida ili vješanje u pritvoru kao Boška (šta su i pokušali).

Elem, mogli su Dodik i Lukač kako im drago kad su sebe poistovjetili sa Republikom Srpskom i samoproglasili čuvarima naroda dok se "njemački turista" po bukvalno istim matricama nije proglasio čuvarem Bosne i Hercegovine, pa smo tu gde jesmo. Dodik juče postupak pred Sudom BiH naziva farsom.

Eto, nije farsa bila kada ga je sudija Spasen Keleman prvostepeno oslobodio za arčenje narodnog novca u prvom premijerskom mandatu prihvatanjem navoda odbrane da su MIŠEVI POJELI DOKAZE. Tačnije miševi uništili dokaze. Pa su Milorad Novković i Želimir Lepir potvrdili sramnu presudu, nakon čega nastaje "srbački klan" pravosudne mafije - objašnjeno tekstom Kako je "Srbački klan" zagospodario Bosnom i Hercegovinom

Odnosno, neka Dodik odgovori ima li farse kad osvjedočeni siledžija Danko Karanović tvrdi da se uplašio za "svoj život i sigurnost porodice". Pa se u "silnom strahu" vratio 10-12 metara nazad do mene i nastavio sa prijetnjama i uvredama. Ma Karanović se uplašio baš kao što Dodik "čuva" Srpsku. Bar je lažljivu gamad lako provaliti.

Vidite da sam još februara mjeseca napisao istoimeni teksti i kreirao FB grupu Pravda za inspektora Borislava Radovanovica, već sa prvim radnjama režimske gamadi u montiranim postupcima čiji epilog tek slijedi. Opet su prešli "crvenu liniju" moje tolerancije i tek ćemo se baviti suđenjima preko kojih pokušavaju slomiti me i ugasiti ovaj blog.

Čekam dok preuzmem dokumentaciju, a onda će javnost doznati dokle se režim srozao u borbi sa ovim blogerom. Sa neizbježnim kadijom Tepićem. Kad udaraju na porodicu valja im znati da umijem uzvratiti na isti način - ukoliko su zaboravili ranije tekstove. Nisam im ja nesrećni Nedžad da me kolju bez otpora! Baš kao što nisam dijete poput Nedžada, Davida ili Dejana Spasojevića, nego vuk kog bi da ubije svaka fukara. 

Nastaviće se...






Primjedbe

  1. Ti si vuk koji je kuko nemojte me u zatvor bole me leđa, pa onda cvilio i pišto ko zaprška u KPZ kad su momci koristili tvoje metode iz inspektorskih dana jer si se previše kurčio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da nisi jedan od onih što me polomiše u zatvoru, pošto sem mene i njih nije bilo prisutnih da znaju jesam li kukao ili nisam. Nisi, jer oni znaju kako sam se držao tom prilikom. Ti si tek klošar koji pod zaštitom anonimnosti sebe doživljava "bitnim". Kao što sam ti ranije napisao: sa dva klika tvoj komentar trajno nestaje, no neka te takvog jadnog da ne bi stvarali lažnu stvarnost. Za laži imamo Dodika, Lukača i slične

      Izbriši
    2. Covjek je otisao iskrivljen tamo, nije se mogao ispraviti od jakih bolova i jos da te neko udari po tim istim ledjima. Ima i slika na fb sta su mu izvadili na UKC na operaciji. A klinac bi ga mlatili da je bio zdrav...

      Izbriši
    3. Šta vrijedi idiotima objašnjavati? Moja muka bila je kad su me tri međeda polugama na obe ruke savila do poda i tako vukla po holu. Od užasnih bolova svakako nisam mogao hodati i mjsecima su me ljudi gledali pogurenog i sa štapom, a kamoli sa tolikim teretom na leđima. Kada su me uvukli u neku usku prostoriju, oborili na pod i počeli cipelariti ja sam došao sebi pošto sam tako trpio mnogo manje bolove od savijanja i vučenja.

      Na stranu što su bitange mogle vidjeti kako se jedva krećem u onih par koraka prije napada, nego što su odlično znale šta je uzročnik bola. Zato mi je Petrović u dva navrata "zavukao" lakat u kičmu, baš gdje je bilo uklještenje iši nerva. I produkovao iskakanje diska. No, o kakvim "momčinama" govorimo najbolje pokazuje njigov raspored za napad u momentu kad ulazim na vrata. Kao da Terminatora čekaju umjesto pogurene drtine. Prije bih ruke i noge sebi odsjekao nego se onako ponižavao u vršenju "opasnog" zadatka. Govorim o situaciji da moram ići na trojicu, a ne obratno njih trojica na mene.

      Ma to su obične kukavice, a šta su dokazali čim su shvatili da stvari ne idu po planu i kad sam ih krenuo vrijeđati. Onda mucaju: "Kolega, kolega...". "Ma kakve smo mi kolege, niti sam ja zatvorski čuvar, niti ste vi blogeri" - kažem im. Pominju da sam radio u službi i dobiju zasluženi odgovor: "Vi bi da budete kolege sa inspektorom za organizovani kriminal, pa šta vi sebi umišljate".

      Izbriši
    4. Ovaj što piše da je Boro pištao kad su ga čuvari napali na Tunjicama.To su oni bijednici koji u životu nisu ništa ostvarili nemaju škole,nemaju djevojku,nemaju prijatelja.Izgubljeni i onda im ostaje što kaže Duci Simonović da preko društvenih mreža samo laju,laju i laju.

      Izbriši
    5. Pišto i cvilio i kuko, ali nakon što se kručio. Kad si već poguren i sjeban nemoj se kurčiti i tražiti guzici čepa, a kad ga nađeš kasno je. I da, što nisi otišo kod Prosana u kafić, prijetio si da ćeš ići da mu pokažeš svoje borilačke vještine

      Izbriši
    6. Pa idem ponovo u zatvor i samo zato neću da platim pišanih 100 maraka, toliko o mom kurčenju

      Izbriši
    7. borisa, sta mislis o markanu pavicu ?

      Izbriši
    8. jesam te dirno u srce junacko, ili....

      Izbriši
    9. bolje plati to sto km i ispricaj ljudima sve o markanu i slovensko crnogorskim narko bosovima.

      Izbriši
    10. vjeruj mi bolje sad nego vulinu i rusima vrlo brzo.

      Izbriši
    11. il, bez pavica tamburaj ođe.

      Izbriši
    12. Marko Pavić je izrazito negativna ličnost, koja je mnogo zla nanijela svom rodnom gradu. Od rata pa sve do kraja karijere na poziciji gradonačelnika. Kada bih želio objasniti sve zlo koje je počinio morao bih knjigu napisati.

      Izbriši
  2. Pozzz.nego Boro na portalu infopeijedor procitaj rijecnik presjednika boracke grada Prijedora i sve ce ti biti jasno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da to traje par godina i onda me ne čudi što je uspio iznervirati inače staloženog Voju. Baš kao što me ne čudi dužina objave pošto znam kako izgleda kad se Vojo zanese u pisanju (presuda korumpiranom direktoru javnog preduzeća uslijedila je samo zahvaljujući njegovoj sklonosti da opširno piše). Najmanje me čudi "riječnik" čovjeka koji zaista drži do časti i dostojanstva.

      Vojo nije naveo da je u rat ušao kao mladi poručnik, pa kako je zarobljen i šta je preživio u zarobljeništvu, niti druge lične zasluge. Isto tako nije naveo da je možda dvije decenije unazad bio najaktivniji pripadnik naše organizacije (BORS-a) u Prijedoru, od obilazaka porodica poginulih i RVI do rada na održavanju manifestacija. Bez ikakve lične koristi sebe je bukvalno unio u djelovanje BORS-a, pa ne treba čuditi što je izabran za predsjednika. Pravi čovjek na pravom mjestu!

      Što se tiče politike Vojo i ja se u malo toga slažemo i oduvijek je bilo tako. On je istinski rodoljub Republike Srpske, baš kakav je bio pokojni načelnik Radenko Bašić, odnosno kakvih u policiji ima mnogo iz ratnog sastava. Žalosno je kako Srpska tretira svoje najbolje sinove, a između ostalog i zbog toga kazujem i pišem da je nabijem na ku*ac. Voju Kondića da izgovori nešto slično nisu mogli primorati i dok je bio u zarobljeništvu, a kamoli u drugim prilikama. Ja to izuzetno poštujem.

      Na kraju motam dodati da je riječ o izuzetno poštenom čovjeku i bivšem policajcu. Bio je odličan kriminalistički tehmičar, čija stručna znanja i zalaganja su rezultirala stotinama i stotinama presuda. Dok sam radio od kolega sam najviše uvažavao krim tehničare i to zbog nebrojeno razloga. Znači, ko je Vojo Kondić odlično znam, a ko je taj balavac nemam predstavu, niti me zanima. Smislio da na Voji skuplja jeftine poene, pa mu se vlastita glupost obila o glavu. Mislite da će SDS stati iza svog kandidata protiv prijedorske legende Voje Kondića? Budala je sebi izbila i ono malo potencijalnih glasova kojima se nadala.

      Izbriši
    2. Poštovani g. Radovanović da li ste vi uopšte pročitali šta je ovaj kako vi uvredljivo i unižavajuće kažete balavac pitao ? A i ovaj odgovor mu je dobar išao na tribinu SNSD-a da ispoštuje instituciju predsjednika. Nije mi jasno šta i koga branite.

      Izbriši
    3. Ovaj Kukolj je Stanivukovic za sirotinju. Hoda po gradu, snima a laze na vatove, svaka budala danas zbori politiku

      Izbriši
    4. Ne branim nikog, nego pokušavam ukazati da Vojo i ja različito poimamo političke aktere i procese u Republici Srpskoj, ali da uz sve razlike razumijem njegovo ponašanje. Za njega i mnoge slične Republika Srpska je nešto uzvišeno i neophodno za očuvanje srpskog naroda. Zato poštuju institucije bez obzira ko ih personalno predstavljaju.

      Kao profesionalac Vojo je nebrojeno puta izvršio kontradiverzioni pregled mjesta ili objekta na koje dolazi Dodik, a onda nastavio sa operativnim obezbjeđenjem (u civilu) i tako stajao iza, pored ili ispred Dodika. Baš kao što je radio i kad su drugi bili predsjednici ili kad smo obezbjeđivali druge visoke zvaničnike. Danas isto djeluje po službenoj dužnosti i odaziva se gdje ga pozovu u svojstvu predsjednika gradske organizacije BORS-a. Zar mislite da je negdje došao nezvan i gurao se iza političara po svom nahođenju? Vjerujem da bi pod istim uslovima jednako stajao iza Jelene Trivić ili doktorke Maje Dragojević Stojić. Pa pisao je o kontaktima sa doktoricom Majom.

      U konačnici nemojte izvrtati Vojine navode i tvrditi da je "išao na tribinu SNSD-a da ispoštuje instituciju predsjednika". Jasno je rekao da na skupove ide po pozivima kandidata za odbornike iz organizacije kojom predsjedava, a da poštuje instituciju predsjednika. Sa druge strane vidim da se malac sad "vadi" na oca borca prve kategorije i RVI. Da je njegov otac kao naš saborac kritikovao Voju bio bi potpuno drugačiji odgovor, na drskost i bezobrazluk se upravo ovako odgovara. Kako rekoh umislio je na Voji zaraditi jeftini politilki poen, a sad će izgubiti i ono malo glasova kojima se nadao.

      Izbriši
    5. Kondić je govno režimsko snsd-ovsko pa je logično da ga Boro brani, svoj svoga brani

      Izbriši
  3. Boro jeli Mile Ronhil izbio sebi glasova dosta pokazujući srednji prst borcima otadžbinskog rata

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nije jer za njega znamo ko glasa, a tu je najmanje iskonskih boraca. Meni je nezamislivo da borac može ga glas dati ratnom profiteru i spletkarošu. Zna to i Dodik pa se tako i ponaša, pokazivanjem srednjeg prsta.

      Pošto pitate u kontekstu Voje Kondića reći ću vam da Dodik najmanje glasova dobija od ratnog sastava policije, znači onih koji su branili narod i Srpsku, pa onda kroz posao znali šta radi ova vlast. Zna to i Dodik, pa je i tu kategoriju više puta gadno oštetio kao i pripadnike VRS.

      Izbriši
    2. aj ne serite vise,borac republike srpske,kad kazes ,jajari u kancelariji,za posao,evo cjepaca drva i odrpanca,nepodobnog.ja sam bar jedan od rjetkih prezivjelih,pa bar mogu da kazem .dezerteri iz inostranstva se vratili,gazde sad,da nepricam o pljackasima yuge,okreci pa tvoje.dabogda im za teske terapije trebalo i dugo,dugo umirali u teskim bolovima i oni im i djeca i unuci njihovi i praunuci.

      Izbriši
  4. Kada smo bili na Grabežu,Lukač odbije naređenje korpusne policije da ne ulazi u jedno selo zbog jednog zarobljenog oficira VRS,navodno je bilo puno gastarbajtera tu koji su ostavili razno bogatstvo od Pokretne imovine do novca i zlata,tu se napljačkao(cak je i mlado mladunce Zebre ukrao)Kada je došao u Novi uhapsi ga Zeljaja i otme sve.Lukac se zakleo da ce mu licno suditi,samo ne vidim da ga je i ufatijo a kamoli sudio,jer ovaj ima sve za dokumentovano a i nedostupan je javnosti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zeljaja je Arkana zgrabio za vrat, a da se uplaši nekog Lukača. Arkan em je bio bandit kakav jeste, em je imao privatnu vojsku. Meni su oba odvratna ali pominjem ovo kao primjer sličan gornjem komentaru

      Izbriši
    2. Koliko znam Lukač je bio vozač Brane Pećanca kao komandanta bbanjalučkog odreda. Kada je Brane otišao na drugu dužnost svog vozača je gurnuo za komandanta, a kako bi radio njegove šeme od onih prema Mrkonjiću do pratnji Dodikovih konvoja. Tako je Lukač karijeru započeo od čina majora

      Izbriši
    3. Ne lupetaj gluposti o Zeljaji kako je hvatao Arkana za revere, izmišljotina tvoja .

      Izbriši
    4. Ne može biti moja izmišljotina kad sam u tim trenucima bio u Usorcima pred možda ključnu bitku u odbrani Prijedora, a Zeljaja i Arkan su bili u komandi u gradu. Bilo je tu dosta prisutnih i sad svi oni izmišljaju jer tvoja malenkost za to nije čula. Ne bih zapamtio ovo niti se bavio time šta rade Zeljaja i Arkan da nam nije bilo žurbe oko tehnike koju smo čekali za napad dok su protivnici bili na okupu i prije nego krenu u napad na Prijedor.

      Izbriši
  5. Zbog Lukaca je izginula policija na Grabeskom ratistu tacnije Hasin vrh jer nije dosao na vrijeme sa jedinicom svi sute .Neka im je na cast ali nicija nije do zore.pa ni njegova i ovih sto otome sute.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, o mnogo toga iz rata se ćuti, a nije patriotizam ćutati o negativnostima, nego KUKAVIČLUK

      Izbriši
    2. nema tu trunke kukavicluku,bio sam tamo tad,a pricam sa muslimanima sad,kad smo napravili kontru na sanskom mostu,musliman peti korpus prica moj drug iz yuge i tad i sad,kaze citiram ,,mi bili u petrovcu i spremali se bjezati za bihac,,zasto niste usli u kljuc prazan grad.sta reci,osim sto smo ladno morali citav dan da slusamo hiljade granata i ubijanje srpskih boraca na mrkonjicu i to uz pomoc natoa.

      Izbriši
    3. jel lazem ?

      Izbriši
    4. e ,pa vidi jel lukac picka ili karadjic i obrvas.

      Izbriši
    5. dabogda im se sjeme zatrlo.Lukacu zamjerim sto nikad nije rekao istinu ,a nemoguce da nije znao.

      Izbriši
    6. Znači bio sam tada na sanskom ratištu, kada su naši politički lideri tražili dva dana odgode dogovorenog primirja da povrate Ključ, a izgubili Sanski Most i Šipovo. Bez ispaljena metka! Mnogo složena tema i trebao bih tu ići sa tekstom pa da onda tematski analiziramo

      Izbriši
  6. Tacno zboris u vezi glasova policije za profitera Dodika jer iz sluzbe se zna sta se radilo i sta se radi.A i taj Arkan je bio propast naseg naroda pljackas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lično nisam imao takvih problema, amblem specijalne policije preventivno me štitio, ali mi se baš ogadilo kad su šišali srpske borce samo zato što su došli kući na vikend ili se liječili od rana. To što su ponekog dezertera ošišali ništa dobroga nije značilo jer ih mi borci nismo šišali ili primoravali da ratuju, pa ne znam sa kojim pravom su to činili Arkanovi krimosi.

      Elem, kako je radio tako su ga ustrijelili kao pseto, a ostalo mi je žao što Ceca nije odrapila koju godinu robije pošto je bila veći kriminalac od muža. I danas kad je vidim na tv-u promijenim kanal

      Izbriši
  7. Pored državnog kriminala, na višem nivou imamo nešto još opasnije. Ovo nam je svakodnevica. Kao majka i čitateljica bloga Borislava Radovanovića, primjećujem da se zanemaruje problem sitnih dilera poput Milana Vukojevića, poznatijeg kao Pušo, koji prodaje našoj djeci drogu poput speeda i ekstazija. Dva puta je uhvaćen u kratkom roku, ali nije procesuiran i pušten je nakon svega nekoliko sati provedenih u policijskoj stanici. Također, dodaje razne supstance lijekova u tu istu drogu.Državna korupcija dodatno otežava situaciju. Hoće li policija ili pravosuđe nešto poduzeti, ili će ga i dalje puštati da prodaje drogu? Lukač i Dodik su na visokom nivou, ali mislim da prvo treba početi s malim problemima koji se direktno tiču naše djece.
    Da li je Borislav upoznat s ovim slučajem?



    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno nisam, a nije to toliko bitno sa čim sam ja upoznat. ObzZa vašu inirom ko sve čita komntare na blogu na tog dilera droge ukazali ste većem broju policijskih rukovodilaca i operativaca, pa računajte da će neko od njih reagovati. Za vašu informaciju te sitne dilere policija prijavi i pušta pošto nema pritvora za takve predmete. Elem, prijava po prijava, postupci jedan za drugim, ispucavanje uslova i mjera liječenja, pa dođe vrijeme kad takvi saberu nekoliko godina robije. Elem, sa robija se vraćaju mnogo gori negoli su poslani na "resocijalizaciju" pa ni od toga nema vajde. Dok sam radio znao sam izganjati odgodu zatvora i sređivati liječenja ili komune, odnosno baš tražio načina za odvikavanja od droga kao uzročnika kriminalnih akata. Zaista složena problematika sa kojom se valja suočavati, a ovakav komentar jeste upravo to - ukazivanje na problem u nadi da će nadležni reagovati usljed pritiska javnosti kakav kontinuirano vršimo. Zato, hvala na objavi u vjeri da navodite istiite podatke za Vukojevića kog ne poznajem ili se bar ne mogu sjetiti o kome je riječ.

      Izbriši
    2. Ma nebi to pušo nikada 😆 🤣 😂

      Izbriši
    3. све је ок, али мислим да овај блог није за прозивање било кога на свету, или за прицање да ради било шта или било шта, да на овом блогу записујемо имена оних које мрзимо, а да невини страдају

      Izbriši
    4. Ja snosim odgovornost za komentare, pa tako i procjenjujem čemu se može vjerovati, a šta treba uklanjati. Nekad reagujem naknadno kad se ljudi jave i ukažu suprotno. No kad je komentar pristojan i obrazložen ja stajem iza njega i snosim posljedice

      Izbriši
    5. Gospođo, vaspitaj ti svoje djete kako treba pa ono neće ni pomisliti o drogi, a ne kupiti je

      Izbriši
    6. respekt boro

      Izbriši
  8. Lukac je nevidjeno odvratan lik,ljudima se povraca kad ga vide!Jedno vrijeme nas je spasio da ga nigdje nismo vidjali,sad se ponovo pojavljuje medju Dodikovom svitom i zbog takvih kao sto je Lukac Dodik je na velikom gubitku!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još kako pratim šta Lukač radi i uskoro tekst o njegovim firmama i poslovima. Ukoliko mi javnost nije vjerovala da bitanga pljačka narod sad neka razluči odakle mu novac za kapital kojim se razmeće. Danas ga mediji nazivaju "preduzetnikom", a bez objašnjenja kako je to postao od ministarske plate. Davno sam mu snimio vilu sa bazenom i objektom u izgradnji, te objasnio kako to uveliko prelazi 108 kvadrata stambenog prostora. Nedavno sam našao katastarske izmjene i još kako će vas iznenaditi koliko se tu stanova navodi.

      Izbriši
  9. Boro sta mislis sta ce biti sa prof.dr. Vrhovcem hoce li odgovarati za svoj kriminal. Zgradu je zapoceo preko puta opstinu u parku. Vidim na tribini sjedi odmah u blizini Dodika. Nema trunke stida ni srama...lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrhovac je prije 15-ak dana Dodiku odnio pozamašnu svotu i preveo više nekretnina, pa se nemojte čuditi što sjede zajedno

      Izbriši
  10. Boro zasto je Knezevic Goran iz Prijedora premlatijo Zeljka Kurnogu vlasnika Hit taxi iz Pd. ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već sam odgovarao na isto pitanje da nemam pojma

      Izbriši
    2. Pa potegni veze i udji u srž materije ti pises o kriminalu valjda ?!

      Izbriši
    3. Hoću čim uhvatim vremena, dok prasići malo odskoče, pa zečice se okote... Uf, ništa od toga dok ne srežem drva

      Izbriši
    4. Jesu li zecevi ili kunici?

      Izbriši
    5. Sta ima od toga sto je udario nekoliko puta Kurinogu. Svoj problem je trebao rijesiti sa svojom zenom Zeljko mu nista nije kriv.Vrijeme sile i mafijanja laznog je proslo. Zavrsio je u zatvoru gdje mu je i mjesto.

      Izbriši
    6. Kako vidim iz gornjeg komentara razlog tuče , koja nekog iz ko zna kakvih razloga baš zanima, mogao bi biti porodične prirode. To su stvari kakvima se ne bavim u kafani, a kamoli na blogu. Pomislio sam na drogu kao razlog, no dobro je što očito bolje od mene upućeni dijele informacije po kojima se možemo orjentisati oko ove teme - da li se istom uopšte baviti

      Izbriši
  11. Boro tvoj komentar na ovo sto su policijski službenici podnijeli prijavu protiv odgovornih osoba zbog neadekvatnih radnih uslova u nehumanim uslovima,zar je do toga došlo.

    OdgovoriIzbriši
  12. Boro, prvo- sve pohvale za tvoj dosadašnji rad, ali siguran sam da svi mi koji te pratimo nestrpljivo isčekujemo tvoj komentar i procjenu rezultata lokalnih izbora. Takođe bi bilo interesantno da pročitamo tvoje mišljenje o TRB partiji koja je, bar u Prijedoru, okupila bivše specijalce, bivše korumpirane udbaše na čelu sa lažnim borcem za pravdu i istinu i podlim manipulatorom koji je uspio zloupotrijebiti neke zaista poštene i kvalitetne ljude. Čiji je to projekat ako se smije znati? Je li to buduća “opozicija”?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koja je to partija?

      Izbriši
    2. Ako mislite na stranki Slavena Ristića davno sam objavio kako je ista nastala i financirana ogromnim preplaćivanjem skalamerija Despot i da ministar Lukač preko tendera sebi razvija i firmu i stranku. Možda 10 tekstova na tu temu sam objavio kad je to bilo aktuelno.

      Na prvi pogled Republička stranka je još jedna kombi partija režima, no imaju jake kontakte sa stranim okupatorom i službama, zbog čega na Dodikovom mjestu ja im ne bih okretao leđa. Što se tiče njihovog uspjeha na izborima možda Kovačević uspije osvojiti mandat i to je plafon koji mogu postići u Prijedoru.

      Izbriši
  13. Sigurno misli na Republičku stranku sve se poklapa i opet Savanović donji

    OdgovoriIzbriši
  14. A kako je Dajana pustena???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako su istekli zakonski razlozi za pritvor. Kako sam već napisao u teškoj krizi bolje da je puste, nego da nešto uradi sebi pa imaš problem, ako ništa drugo da je moraju čuvati u bolnici

      Izbriši
  15. Opet malo na temu. Evo ja bih malo o Bori iz svoga ugla. ( ne poznajem čovjeka).
    Dvije su pogubnosti što Srbe vuku na dno. Prva je neznanje. Druga je nepoštenje. Ne zna se koja je gora. Po pravilu, idu uporedo. Kad se na važna mesta postavljaju neznalice i nepošteni, kad se takvi protežiraju ili nagrađuju, postiže se dvojaka šteta. Nekompetentnima se daje da odlučuju o stvarima o kojima blage veze nemaju s odličnim šansama da će povjereno upropastiti. Posle će biti potrebno desetostruko vrijeme i desetostruki napor sposobnih kako bi se upropašćeno popravilo i vratilo u pređašnje stanje.
    Ono što je još negativnije, međutim, jeste opšta demotivacija vrijednih i zaslužnih. Čovek se ne rađa rđav. Ali se ne rađa ni dobar. Uslovi u kojima stasava i sazrijeva čine da pođe jednom ili drugom stranom.
    Svaki čovjek je kvarljiva roba, u načelu. Ipak Boro je odbio prigrliti nečasno, nego odabrao da ostane uspravan. Od nepoštenja se uvek stiče korist. Materijalna ili nematerijalna, svejedno.
    Boro kad je krenuo u ovo znao je da se od nezavisnog duha može samo očekivati životna komplikacija. Zato se ne treba pitati kako smo, i zašto smo na niske grane spali. U povlađivanju sebi i svojima, zaboravili smo na zajednički interes. Dok šapućemo : ćuti, može biti gore, Boro za nas glasno viče: ŽELIM BOLJE.
    Boro nije izgubio osećaj ni stida i skromnosti ali ni fer pleja i viteštva . Neće da podvali, neće da prevari, ugrabi i otme. Nije pao na foru: Ako nećeš, budala si.
    Boro zna da je pobjeda slatka jedino kad je pošteno izvojevana.
    Zato mu čestitam i skidam kapu. Ovako, stvaramo slabiće. Uplašene, frustrirane, nesigurne. Mlade ljude što što se drže za materinu suknju i režimski štit. Što se kriju u tami, udaraju s leđa, podmukli i iskompleksirani.
    Stara je istina da se najlakše vlada nad mediokritetima. I najlakše se njima manipuliše. Boro se ne povinuju, zaustavi ga. Boro se buni, udri ga po grbači. Njega boljelo, nas će da zaboli.
    Mi koji ćutimo i krijemo se, nas lažu i obmanjuju. Tako se vlada neograničeno, a zemlja sistematski srozava. Još cinično to zovu patriotizmom. Ko neće on je izdajnik, poturica. To su ti lanci što nam oko nogu stavaljaju. Da nijednu trku ne možemo dobiti.
    Samo vi, gospodo, tjerajte po svom. Samo lomite kičmu narodu. Podmićujte i ponižavajte.
    Ali, zna vas Boro kao zlu paru. Izjeda vas to što pobjedu niste izborili pošteno. Fer. Junački.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. KOMENTAR ME ZAISTA GANUO!

      I naš opšti jad dolazi iz naše neobjašnjive potrebe da pljunemo onoga koji se usudi uraditi ono šta bi gro njih takođe uradilo DA IMA PETLJU. Ne mogu sebe slagati u izgovorima pa to prerasta u frustracije, a onda i u iskaljivanje na onima koji DOKAZUJU DA MOŽE DRUGAČIJE.

      Ja često idem bezobraznije negoli je u mojoj prirodi samo da pokažem kako nema posljedica kojih se boje ili promovišem građansku hrabrost. Pokušavam razbiti okove i ograde koje su ljudi stvorili u svojoj svijesti, a daleko su od realnog. Možda je moj pristup pogrešan, možda previše očekujem od ljudi ili šta znam, samo dugoročnog efekta ni na vidiku. Najdalje je otišla Pravda za Davida i to je nešto šta me uvijek iznova vraća na premisu da IMA NADE.

      Još jednom hvala na zaista fascinantnom komentartu

      Izbriši
    2. eto tako. Dođe čovjeku da kaže što misli.

      Izbriši
  16. Eno rade 3 m trotoara u Tukovima pred izbore.

    OdgovoriIzbriši
  17. Sad svi na glasanje za pulena od Mile Ronhila koji je fakultet završio iznad Mućkovog kafića, a podanik je i sluga šumara Bursaća i pregledača šinskin vozila polupismenog Velaule. Ajmo narode, i dalje budite zaludjeni i zaglupljeni. Šta su opet lažna obećanja, asfalt, kanalizacija....a naša djecq odoše u EU

    OdgovoriIzbriši
  18. TAJ ŠIPTARSKI SIN BURSAĆ JE ZLO ZA OVAJ PRIJEDOR. OSVIJESTI SE NARODE. I MILE GA SE RIJEŠAVA POLAKO

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. VECE ZLO JE VRHOVAC NEGO BURSAC DRUZE MOJ

      Izbriši
  19. MILORAD RONHIL ĆE IZGLEDA VRLO BRZO PROĆI KAO MILO DJUKANOVIĆ

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali ga niko neće dirati niti pokušati procesuirati kao što nisu ni Djukanovića. Uvijek je ista matrica djelovanja a ono što narod nikako da shvati je da su političari svi do jednog konji koji trče za istog gazdu(u našem slučaju zapadni centri moći). Nikad se na izborima ništa nije mijenjalo, već samo onda kad gazde iz sjenke odluče da je vrijeme za promjenu vladajuće vrhuške.

      Izbriši
    2. Nisu Dodik i Đukanović za poređenja. Za Đukanovića sam odmah objasnio zašto ide u opoziciju, ali da ostaje u politici, te da ima šanse nadmašiti Tita po dužini vladavine. Sa Dodikom će vrlo brzo obrisati pod jer je isuviše glup da smisli pametan manevar

      Izbriši
    3. Dodik će vladati vječno kao Zoran Đinđić.

      Izbriši
    4. Jel to ti najavljuješ atentat na Dodika?

      Izbriši
  20. SNSD će kao i uvijek do sada pokrasti izbore. Drugačije ne može ni dobiti. Šta očekivati od propalog Milorada koji pokazuje srednji prst borcima dok se on u ratu sikiro oko šverca cigara. Javno to mogu reći jer sam u ratu rodjenog brata izgubio. Jel bi trebo opet za profitera iz rata glasati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Voli njega murija.

      Izbriši
    2. Sto ce krasti kad je opozicija nesposobna? Da su sposobni iole ovakav sistem se lako rusi

      Izbriši
  21. Dobro da neko spomenu Gorana Velaulu covjek je prije cca 10 g krecio kuce po Garevcima za dnevnicu a sad upravlja gradom Prijedorom

    OdgovoriIzbriši
  22. do kad je ovaj festival asfalta u Pd , zna li ko?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok narod ne kaze je.esh asfalt.Hljeba,igara i asfalta.

      Izbriši
  23. Opskurni likovi pout prozvanih potpuno nebitni i o njima se ništa neće ni zvati ni znati. Prijedor je bitan samo radi glasova ali uticaja nema, jer su klanovi već rasparčali RS , građevinski Banja Luka, pravosudni Srbac, finansije Mrkonjić Grad, Obren svoje ogradio, onaj iz Foče i Zvornika takođe. Onda imamo situaciju da dođe rufi i tufi i kopaju kraj puta ali prvi čovjek "grada čikaga" ide sa obrazom. Hoće li imati obraza kad se bude pogađao sa Mirsom za glasove oko spomenika ispred Opštine. Naravno srspka djeca nisu bitna. Bitna je fotelja. Zato su jadni, minorni i opskurni. Kako neko reče najlaše je vladati mediokritetima( ljudima srednjeg sloja orednjeg znanja i morala). Ako ne znate kako izgledaju nađite na internetu bursaća velaulu javora vrhovca kovačevića đervidu. Uglavnom od rezultata ovih izbora će zavisti i dalja sudbina srpskog naroda i RS. Ako MD bude imao jak rezultat nema presude u Sarajevu, ako bude tanak i MD leti , odnosno biće osuđen. Nemojte poslije da je neko drugi kriv. Zapad je pragmatičan i igra na kartu onoga ko ima podršku. Ni Milošević nije pao dok nije izgubio ( priznao poraz) na izborima. Bolje sve nego ovaj jad i čemer što glumi elitu po prijedoru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka cast komentar na mjestu potpisujem sve.Pozdravljam sta ti kazes Boro.

      Izbriši
    2. Milošević nije izgubio izbore, a još manje priznao poraz. Samo nije mogao protiv DRUGE U SVIJETU obojene revolucije po reformi američkih geostrategija. Prva je izvedena u Banjaluci 1997. godine. Dodik je bio u obe važan akter i sad snosi posljedice. Zajedno sa Vučićem. Mogu se nadati Trampovoj pobjedi koliko im drago, ali ništa od deblokade računa kao prošlog puta.

      Izbriši
  24. Uhapšen Marko Simić, sin savjetnika direktora policije RS Dragana Simića sa 5 i po kg marihuane. Konačno. Dugo taj lik dila i dugo ga ćaća štiti. E sad da vidimo hoće li šta izmajmunisati, jer policija je najveća banda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sad će Boriša reći da dobri prepošteni Kostrešević nije znao čim se bavi mlađani Simić

      Izbriši
    2. Kako se nije objavilo za Zelje Stojanovica sina a jeste za Simicevog

      Izbriši
    3. Simićev sin ne živi sa ocem od djetinstva, nego sa opičenom materom. Ni Dragan ni Kostreš neće intervenisati, uostalom kao što nisu ništa uradili. Željinog sina nije izvukao otac nego onaj za koga radi drogu. Uostalom gledajte kako mali Simić ide u pritvor, a vrijednost droge je manja nego kod Stojanovićevog

      Izbriši
    4. Jeste njega izvukao poslodavac,ali preko koga.Za njegovu robu se ne pada.

      Izbriši
    5. Kako manja vrijednost, ovaj otres'o sa 5,5kg trave a ovaj sa 20gr bijelog (bar je tako pisalo)?

      Izbriši
    6. Pogriješio sam jer je ubrzo bilo i onih 100 grama koke, pa sam ih "pripisao" malom Željinom. Elem, kako god nije neka razlika u vrijednosti, ali su ovome našli i vagu i telefone pa mu pritvor ne gine. Baš kao što smo uvijek išli sa pritvorom za 20 grama bijelog.

      Izbriši
    7. Klasika,za travu hapse za belo nista.Babe u Njemackoj imaju saksije na prozorima.

      Izbriši
  25. Jel istina da je pao mali Beben u Srbiji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakvo je to prezime uopste? Odakle su ti ljudi?

      Izbriši
  26. Nades ti Boro izgovor ne zivi sa ocem.Sve ti znas a nemas posteno za zivjeti.U cemu je problem kao direktor cist kao i onaj u srbiji i crnoj gori .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Nemaš pošteno za živjeti"? Imam koliko imam, skromno, ali POŠTENO STEČENO. Drugo, kad je za kritike ja prvi Kostreševića pucam po ušima, a drugo je što tražite da potvrdim stvari koje su teške laži.

      Pa kako nestade Sky telefon "Generala" kod mamlaza koji pojma nema kako ta komunikacija ide? Nisu njemu Kostreš i Simke krivi što je Velji Nevolji morao iskeširati 30.000 eura koje mu je sin Nemanja sa drugovima sasuo u nos dok je za taj klan dolao. Milan Radović mu dao pare za Velju i to je odrađivao pisanjem. Sad on nešto likuje, a par godina Simketu imena nije smio pomenuti jer je budala pobrkala ljude. Stara narkomančina, koja je na heroin navukla i najbližu familiju pa ih je nekoliko umrlo od predoziranja. Manite ljudi onoga šta ne znate

      Izbriši
    2. Ma nisam mislio nista neposteno sto sam ti rekao da nemas posteno za zivjeti.Nego Boro on je znao da mu sin to radi sto odma ga nije lovio .Dobra laga brza para i tati to odgovara.On ce tebi reci ej Boro i moj sin radi malo ajfe bre oladite.

      Izbriši
    3. Kako da primijeti ili mu nešto kaže kad od djetinstva gotovo da nemaju kontakta?

      Izbriši
    4. Mora da ga je opičena materešina izvadila iz pritvora radi onog prebijanja, mora da je ona završila da predmet stoji u fioci. I još nešto, zajebi me priče nemaju kontakta, u istom gradu žive i kao on ne zna šta mu sin radi. I Kostreš ne zna šta mu najbliža okolina radi a toliki stručnjak hahaha

      Izbriši
    5. Malom Simiću je određen pritvor, bio je mjesecima na mjerama dok nije uhvaćen, a sve uz znanje Kostraša i njegovog "savjetnika". Čeka ga suđenje i zatvorska kazna. Dakle sve po zakonu i dokazano da je pred zakonom isti kao i svi drugi. Šta bi vi htjeli, da ga linčujete ili kamenujete? Ne može po zakonu! Baš kao što ne možete ništa njegovom ocu od kog bi pobjegli glavom bez obzira. Pa Naser Orić je od njega bježao kao mali miš i tražio zaštite, a vi ste lafo opasniji. Ne možete čovjeku oduzeti konkretna djela i rezultate, a zbog kojih mirno spavate jer je on decemiju i po ključni nosilac borbe protiv terorizma i ekstremizma. Pokušao ga je bitanga Neseljko Lubura maknuti, no znate kako je na kraju završio. Baš kao i sve druge bitange.

      Alooo, njegov sin ima 30 godina i sam upeavlja svojim životom, a za ono šta je zgriješio će odrobijati. Šta mu je otac "pomogao"? Da sazna kakve su posljedice onoga šta je radio i da odrobija svoje krivično djelo. Svaki iole iskusan policajac bi učinio isto jer zna da "vađenjem" sina ne čini ništa dobro za njega, nego ga suočava sa posljedicama u nadi da će težim putem shvatiti ono na šta je upozoravan.

      Izbriši
    6. To prebijanje je bilo prije tri godine, ne da nije robijo nego se na predmetu ne radi uopšte

      Izbriši
  27. Jadna majko zamislite dragi narode kakvo nam je vodstvo policije kad se hapse djeca Kostresevicevih savjetnika i to ni manje ni vise nego za sverc 5 kg droge sa kim je taj covjek zivio i dali mu je mati opicena je nebitno bitno je da funkcijoneri policije znaju za sve i uprkos tome takvim ljudima daju funkcije tj. njihovim roditeljima i sta kad kostresevic kaze u kabinetu idemo u borbu protiv droge treba prvo da hapsi od svojih savjetnika 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Raspitajte se malo o tom covjeku i njegovom radu pa onda komentarisite. Pa Boro ga valjda bolje zna

      Izbriši
    2. Pljujete profesionalca koji je iznio najveće akcije naše policije i nebrojeno puta ugrozio svoj život. Prvi koji je udario na Nasera Orića čiju drogu je kroz Srbiju pratila žandarmerija, a u Zvorniku preuzimao naš SAJ. Da ne idemo dalje.

      Što se majke tiče ne pominju da isto tako radi u MUP-u i preko one stvari ima zaštitnika koliko hoće. Vojo Pelkić ju je kao zaljubljeni kreten htio dovesti za svoju sekretaricu kad je krajem 2013. preuzeo CJB Prijedor, pa sam mu pobrkao planove, a i njoj se nije išlo "na selo" jer takvih kao Vojo bilo je koliko joj drago.

      Sa svima je bila samo da naudi Draganu kom nije oprostila što ju je ostavio, pa mu je život pretvarala u haos. Nisam siguran da je Dragan u kontaktu sa malim, a da je imao uticaja na njega to nikako. Sad će uraditi šta i svaki iskusan kriminalista, pustiće malog da odrobija koliko ga dernu bez imalo pomoći, a u nadi da će nešto shvatiti i promijeniti život. Nema tu filozofije.

      Na kraju ne znam da je on Kostrešov savjetnik, to je ostalo od narkomana Vaskovića, a tad je bio samo inspektor. Nismo se dugo dugo ni čuli ni vidjeli, a sad mi neugodno išta pitati. Sumnjam da mi ima reći nešto novo, jer smo oko tih njegovih porodičnih problema davno pričali i sad samo stižu posljedice. On je zadnji koji bi na bilo koji način petljao oko droga, a kamoli da sina gura u to. Drugo je što nije mogao više uticati kad je bilo vrijeme, a nikom to ne bih poželio.

      Izbriši
    3. Čim prođe nedelja i izbori izlazi on da se brani se slobode i predmet ide u ladicu

      Izbriši
    4. Jok, nego će ga 15 godina držati u pritvoru?! Ili dovesti vama da mu sudite?! Sve vi znate, pa i kako prstom svoj čmar naći.

      Izbriši
    5. haha koliko si jadan i koliko imaš dvostruke aršine

      Izbriši
  28. Alo sto branis sto se odbraniti nemoze imas toje djece i gledas ih ko oci u glavi .Ne prdi Boro kriv otac toj radi sa njim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro da je kakav otac nebi mu se mala vodala sa kim se voda po Prijedoru

      Izbriši
    2. Komentar ti je fuj vidi se da si idijot zapinjes za zensko djete ali upamti jedno ne znas sta ti dragi bog moze dati u zivotu

      Izbriši
    3. Nije njemu komentar fuj... sasvim je ok za takvu vrstu "ljudi" .. tj.osoba sa karakternom osobinom zvana pi.ka, bezmudic, beskicmenjak, isfrustrirani kenjac, sendvičar Lukacev, a mozda i ljubavni partner doticnog koljača djece.

      Izbriši
    4. Moju Zoranu možete viditi sa momkom, jednim zaista primjernim dječakom, sa bratom od tetke i sa par drugarica iz srednje škole. Mislim na izlaske i mladalačke provode. U gradskoj biblioteci je ne možete viditi iako je jedna od najaktivnijih članica pošto vi tu ne zalazite. Od ove sedmice možete je naći na predavanjima Pravnog fakulteta Univerziteta Banja Luka, a gdje opet vas nema. Baš kao što vas nema na našoj farmi da je vidite kako pomaže u radovima. Imam izvanrednu djecu i bar ta činjenica je nadaleko poznata

      Izbriši
  29. Kako se Boro brze bolje vrati unazad 11 godina pa da opravda narkodilere iz Kostresovog okruzenja sam priznajes da NE ZNAS jel mu savjetnik ali ga ipak branis kao on je ovo on je ono umjesto da kazes ako je sin od savjetnika Kostresa dilao drogu treba da podnesu ostavku i jedan i drugi jer se to tako radi inace se narod zapita kakav si direktor policije ako ne znas da ti savjetnikov sin dila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro napada samo one iz suprotnog tabora, od početka je tako

      Izbriši
    2. Sin od "savjetnika" bio je na mjerama i uhvaćen je sa dokazima. Da su otac ili Kostreš htjeli mu pomoći ništa od ovoga ne bi bilo. No možete li shvatiti da su u pitanju iskusni profesionalci koji ne funkcionišu kako vi laici zamišljate

      Izbriši
    3. Mi smo laici slazem se ali se moramo sloziti da si i ti taraba unazad 10 godina se sve promjenilo danas se kriminalci u 80 % slucajeva love preko moderne tehnologije koja je trbi poznata koliko i nama laicima a i da radis ne bi ti puno pomoglo jer sam znas gdje je Prijedor i cjela bosna po pitanju nekih tehnoloskih mogucnosti vise zna neki klinac iz sobe uraditi sa laptopom od svih inspektora u prijedoru skupa tako da ako gledas po tom koliko se kriminal unapredio a gdje je policija bosne nema se tu sta govoriti gledajuci realno policija i danas nosa tetejce i patrolira u golfovima serije 4
      mislim da dalje nemamo potrebe pricati ni o cemu

      Izbriši
    4. Kakve veze ima tehnologija sa mozgom tj.mentalnim mogucnostima inspektora, njegovim znanjima i iskustvima. Ne dizi tehnologiju bas toliko u vis. I nove vakcine su napravljene novom tehnologijom pa sportasi u cijelom svijetu padaju k'o snoplje.

      Izbriši
    5. Ja se ne razumijem u "nove tehnologije" koje koristi policija? Pa kako im onda izbjegavam šest i po godina od kako me intenzivno telekomunikacijski nadziru? Pa čak uspješno odolijevam pokušajima da otkriju identitete vas koji pišete komentare. Možemo i o detaljima ako treba. Sve šta pokušaju obijem im o glave

      Izbriši
    6. Ma kome ti izbjegavaš i ko tebe nadzire. Nikad nisi presto raditi za MUP, samo si na drugačijim zadaci. Pa u vrijeme pravde za Davida kad si se najviše kurčio protiv Lukača radio si tajno za njih, dođe policija sve na maltretira i rastjera tebe sklone na sigurno u Bosku. Ima i ona čuvena scena kad stojš sa policajcima i smijete se babi koja je na koljenima i plače

      Izbriši
    7. Ta "baba" je moja velika prijateljica, cijela porodica su moji veliki prijatelji, a ja tu sliku objavljujem pa za nju znaš. A što se Lukača tiče neka ti sa mamom "sarađuje"

      Izbriši
  30. Padose kunici i farma u zaborav Bora krenuo u "akciju" odbranimo Kostresa pa odmah Vaskovica preimenovao iz baletan u narkoman cim se puca iz teskog "oruzja" mora da je istina da je Kostresovog savjetnika sin valjao samo 5 kila droge 🫠 ako se malo vratimo unazad zbog droge ubise i Basica pa eto bas me zanima razlika izmedju tih dilera i ovog sina od Kostresovog savjetnika ali ne racuna se ZIVI SA OPICENOM MAMOM I BILO PRE 15 GODINA 🫠

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da bi u svakom normalnom društvu uslijedile ostavke dok se situacija ne razjasni, no u desetinama tekstova sam isto tvrdio pa nigdje ostavke.

      Da niste tu temu pokrenuli u komentarima ne bih znao šta se desilo, a onda ni "branio" druga. Kažem ono šta znam godinama i sad režite bez veze. Uostalom tražite od Vaskovića da vam otvori opciju komentara pa se sa njim slažite koliko vam drago. I sladite. Od mene nemojte očekivati da pogazim druga kad se našao u nevolji, a posebno jer ni on to meni nije činio, nego je gledao kako da pomogne

      Izbriši
    2. hej moj boro boro pa ti pričaš o nedužnim ljudima i pljuješ i gaziš. a šti.. dilere

      Izbriši
    3. Boro svaka cast na komentaru ne treba covjeka udarati nogama dok je na podu

      Izbriši
    4. SIMIĆEV SIN MJESECIMA JE BIO NA MJERAMA DOK NIJE UHVAĆEN SA PET KILA. ZNAČI I KOSTREŠ I OTAC SU ZNALI ŠTA POLICIJA RADI I TO AMINOVALI, A VI SAD MANTRAJTE ŠTA HOĆETE

      Izbriši
    5. boro, davno si pročitan, svi znamo da radiš za kostre, vidi se da si prodao dušu, blago ovom narodu. samo pazi, videće narod jednog dana da stitiš kriminalce Simica,vode sasvim normalno da neko ko je ukro drva, savili, vukli , tukli, i specijalna jedinica vodili savijene glave do poda

      Izbriši
    6. Sta treba, da Boro udara na druga da bi neko bio zadovoljen.....

      Izbriši
    7. niko ne treba da bude zadovoljan, samo treba da budu pošten prema narodu, koji napada policiju, traže pravdu, bori se protiv loših policajaca, postoje informacije koje prate mesecima, šimica kad je tolika veza, kako o tom simu nisu pisali ponekad, zašto čovek samo kaže nešto kad neko krade, prodaje drogu, ili neko padne odma boro zna sve što nije piso davno o tom šimicu nerazumijem da čovjek samo satavi djelo kad neko otrese lista poooo fb i sklapa uz cigaru kockice trebalo da zna šta radi. davno ali budi iskren narodu ne laži nemoj da zavaravaš

      Izbriši
    8. има истине, писао је Васковић одавно, мислим, али на крају је био у праву

      Izbriši
    9. Je li Kostreš nešto preduzeo kad sam prebijen u zatvoru? Zna da sam prebijen samo zato što sam raskrinkao mnoge oko ubistva Bašića i Šmita.

      Šta je uradio kada je moj Dule sletio autom, pa su mu uz teške nezakonitosti spakovali prijavu? Evo i tu smo došli do momenta kad će javnost znati sramnu istinu da moj sin procesuiran samo da bi mene pokušali ucjenjivati oko bloga.

      Šta ja imam dužan Kostrešu da bih se oduživao? No vi tražite da potvrdim Vaskovićeve laži ili razne gluposti. Valjda da vam se tako dopadnem. E to nećete dočekati.

      Izbriši
    10. Dragan Simić je nekih 15 godina Alfa i Omega borbe protiv terorizma i ekstremizma. Nemate predstavu koliko noći ste mirno prespavali zato što je čovjek blagovremeno otklonio opasnosti.

      Imao je petlju udariti na Nasera Orića i Rajka Dukića, razvaliti im kanale krijumčarenja droge i samo zato su plaćali Vaskoviću da piše laži. Davno sam to objasnio, ali bez pominjanja imena pošto je čovjek operativac i ne traba svako znati njegov identitet. Osim toga pohapsio je Dukićeve razbijače zbog pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića, pa mu ni to nisu oprostili, nego opet plaćali Vaskovića.

      ETO VAM ISTINE KOJU TRAŽITE!

      Izbriši
    11. Prvo, kad sina pominješ, nemoj sad da izvrćeš činjenica, mali ti je napravio sranje, izvađen je iz govana jer si režimski igrač, isto ko i Simićev što je bio izvađen i što će biti izvađen i od ovoga. Zbog toga ti mali i mora ići na režimske skupove.

      Drugo, vidimo kako je sjebo Orića i Dukića, kupaju se u milionima, rade šta hoće. Ti što su pokušali ubiti Vasiljevića su oslobođeni, jedino su osuđeni oni što su priznali. Čeka se ustavni sud ali mrka kapa.

      Izgleda da si seksualno opterećen Vaskovićem, niko ga ne pomene ti se javljaš sa njim

      Izbriši
    12. Stefan Radovanović na osnovu priznanja krivice osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Vasiljevića, njegovi saučesnici Miljan Milić i Stevan Garić osuđeni zbog nanošenja teških tjelesnih povreda a petorica oslobođena. Sad je ustavni sud ukinuo presude i vratio svu sedmoricu na ponovno suđenje, samo ovaj što je prizno najebo. Ovi će opet biti oslobođeni jer ih Višković štiti

      Izbriši
    13. I sad likujete što nam je pravosuđe pod uticajem krimosa poput Nasera i Dukića, pa im oslobađa batinaše? Jadni ste.

      Mom Duli je dostavljena optužnica i sad se borimo da dođemo do spisa radi ulaganja prigovora. Već poznate bezobraštine. Od proljeća su navalili sa urgencijama i hitnim zahtjevima, taman kad su shvatili da mene neće slomiti postupcima protiv mene i prebijanjima. Tek ćemo se baviti tom temom.

      No šta su mi pomogli oko Dule ako je policija podnijela izvještaj, a tužilaštvo diglo optužnicu, koju je govno Predrag Tepić potvrdilo u svom prljavom maniru? OK prešli su crvenu liniju i sad nema povratka, ali zar možete biti toliki kreteni da vjerujete u teorije zavjera kako meni neko vazda pimaže, a trpim udarce jedan za drugim.

      Izbriši
  31. Borislav Radovanovic sta ti mislis o istoriskom govoru Darka Banjca dali je glumio ili ne,obzirom da ja dodikovac na smrt doskora, kv radnik degradiran na smrt po odluci vlade,ne mislim vise glasati za dodika,trazim alternativu.Interesuje me samo tvoje misljenje,ostale ko jebe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Interesuje me iz razloga sto nije svejedno ko ce poslije izbora vladati.odnosno opet proganjati tebe,a srati po meni I mojoj diplomi cak ex yu kv radnika,jer nisam imao para za kupovinu magistra.

      Izbriši
    2. Kao ni ti po novim zakonima eu,za pare sve pa I diploma.pogotov eu umjesto exyu standardima poslije kupovine.inace I ona je bezvrijedna.eto jedno pitanje od ispod prosjecno kv ,a sad po odluci vlade nk radnika,drug moj.

      Izbriši
    3. Usput I da sam imao pare nebi diplomu kupio,a posteno je zavrsiti i zasluzitii nemam gdje.

      Izbriši
    4. Nisam upratio oko Banjca ništa, ali moraću sa jednim tekstom prije izbora ukazati kakav sunovrat imamo. Kolektivni. Mislim da neću glasati, mada me Dule maltretira da glasam za Zoku Janjića pošto sam ga JA NAGOVORIO DA UĐE U TU PRIČU OKO ODBORNIČKOG MANDATA. Prije dosta godina kukao je kako nema posla i para i ja mu kažem da uđe u ma koju stranku i osvoji mandat pošto ga svako živ zna i može skupiti mnogo glasova. Tek na narednim izborima je to uradio sa doktoricom Majom i potvrdilo se moje razmišljnaje, a da sam ga iole podržao davno bi bio odbornik.

      Izbriši
  32. sto se tice americkih stakora i cije koja stiti zvicera vulin zna ,dotuce zmiju,ali u glavu.zajeno sa bracom rusima ,kao sto je i red.

    OdgovoriIzbriši
  33. slovenija lijepa zemlja,kad zagusti.ima coek abolira.

    OdgovoriIzbriši
  34. pitanje je kako i posebno ,,preko koga,, svi zavrsavaju u sloveniji.slobodni ko ptice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. posteni,familijarn,a mi ih budale htjeli u zatvor.

      Izbriši
    2. a, preko koga si se ti posteni spasio zla ?

      Izbriši
    3. tesko da je preko cistokrvnog slovenca,cak nemoguce.al, eto dobro im doso ,nek uzivaju s tobom.

      Izbriši
    4. Pa zar nisam pisao kako su Prijedorčani posuđivali novac Janezu Janši, a sve pod paskom Roka Snježića kao tada najvećeg perača novca od droge na Balkanu. Još kad povežete ko je iz Prijedora Snježiću prepustio svoju fufu, kako sam je nazvao u tekstu Prijedorska Đuđa, eto sve šta trebate znati za tu temu

      Izbriši
    5. Kartu 2027.godine će kreirati nastavak egzodusa stanovništva iz RS, dok će ostatak otići uslijed ekoloških zagađenja uzorokavnih iskopavanjem svega što se ovdje može raskućiti. Od litijuma do uglja. Ono jada što ostane će i matematički biti utopljeno u do 2027.godine centralizovanu BiH, bez entitea. Srbija će biti i zvanično bez KiM i punopravna članica NATO. To kaže sve ono što već odavno imamo na terenu, sa intencijom nastavka našeg daljeg ekonomskog, demografskog, obrazovnog, kulturološkog, a posebno duhovnog sunovrata, bez izuzetka. Ukoliko dođe do pada standarda u Evropi, onda će ovdje biti Haiti, Honduras i El Salvador. Iako smo već opasni konkurenti tim zemljama na dnu civilizacije. Jedino ako ne misliš da će nam Rusi donijeti ekonomski prosperitet. Osim ako nešto nisam propustio, oni fonose po definiciji sirotinju. Možda barod laže da radi u Njemsčkoj, a u stvari ide zaraditi u Rostov. Ne znam. Ovo sve o čemu ja pričam se dešava upravo sada pred našim očima, traje već predugo i nažalost nastaviće se do našeg konačnog kraha. S druge strane to o čemu ti pričaš je u domnu čuda, a ja kao laik za razliku od tebe, ono ipak što znam, znam da se u politici i geopolitici čuda ne dešavaju. Tako da na osnovu kojih realnih utemeljenja prognoziraš kartu 2027. godine kakvu nismo mogli imati ni 1918.godine,to samo ptice znaju. Ali, hajde ovako. Ako ja budem u pravu i budemo 2027.godine ako Bog da živi i zdravi, ti ćeš se meni izviniti, makar vodio blog iz Njemačke, a ako ti budeš u pravu ja ću se tebi izviniti, u tom slučaju sa srpskog primorja negdje između Pule i Trsta?

      Izbriši
    6. Što si izbrisao moj kulturan komentar?

      Izbriši
  35. ne zamjeri boro, a i zamjeri ako oces,jebe mi se,ali nigdje ovdje marka pavica,bog ,car ,prijedor,jako,jako,krvavog covjeka.gledem velikog gazde 1993 end 2024, ambient se tesko menja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 20000000 pokro ,dokazano,markan,kaucija 2300 km pa predsjednik opštine,sjedi i uziva sa narko bosovima slovensko crnogorskim,na bazenima pred ocima prijedorcana,cak kucanu i drnovsekom sedi u sloveniji,markan trecina,itd,sta smo ocekivali,neznam,evo reci ti.

      Izbriši
    2. Šta se čudite kad Pavićev kolega iz DB-a Ljuban Ećim neprikosnoveno gospodari balkanskom mafijom?

      Izbriši
    3. Davno, prije baš dosta godina i to kroz mnoštvo tekstova, završno sa izručenjem Eleza, objasnio sam kako je Ljuban Ećim 2006. godine Dodika vratio na vlast i zajedno sa Draganom Andanom ustrojio sistem bezbjednosti koji i danas vlada. Doduše Zvonko Veselinović je takođe ojačao nakon obaranja Velje Nevolje i tu sad Ećim ima kinkurenciju.

      Izbriši
    4. IZGLEDA DA NAM ZLO DOLAZI I SA ISTOKA I SA ZAPADA. MISLIM DA ĆE AV ČIM SE RIJEŠI KOSOVA DA JE RS SLEDEĆA NA REDU NJEGOVE IZDAJE. SAMO RADI ŠTO JE MILOŠEVIĆ ZAPOČEO. STIČE SE UTISAK KAO DA JE MILOŠEVIĆ PRIŽELJKIVAO BOMBARDOVANJE DA SE RIJEŠI KOSOVA. ETO VUČIĆ DA PREDAJE NA TACNI . SREĆOM NI OVI U SARAJEVU NEM JU NIKAKVU DRŽAVOTVORNU IDEJU PA MOŽDA IMAMO VREMENA DA AV PRESTANE PRAVITI ZLO PO RS. DOK GOD UDBA (BIA) VLADA SRPSKIM NARODOM NEMA SPASA. RASPAMETILI SU NAROD. SA SRCEM U RUSIJI I GLAVOM NA ZAPADU.

      Izbriši
    5. Razmišljam da objavim kartu Srbije od 2027. godine i šokiram javnost do kraja. Htjeli to Vučić i bratija ili ne Srbi izbijaju na more, a Albanci idu u Kazahstan

      Izbriši
    6. Ne samo da će Srbija izbiti na more, nego će nam napraviti novu veliku Jugoslaviju od Trsta pa do Istanbula baš onako kako je veliki sin naših naroda i narodnosti zamišljao. Ti procesi su već dogovoreni i njima se uveliko radi, pitanje je samo kako će Izrael proći, ako ih kojim slučajem Arapi dokusure ima da se svi bogati Jevreji nasele na Balkan (tzv. Operacija Mojsije).

      Izbriši
    7. Jeste, pričalo se o toj operaciji Mojsije i vrlo zeznuta tema. No, malo ko priča o srpskom potencijalu od milion i po do dva miliona koji će već od ove zime napuštati zemlje EU i zapada, a naprosto jer će životni standard pasti na dno dna. Drugo, Velika Zavjesa pomjera se na Jadran i to vrlo visoko, a jedini koji mogu ostvariti taj ruski interes su Srbi.

      Kada sam prije mnogo godina objašnjavao da propast Južnog toka ništa ne znači pošto neki interesi naprosto se realizuju, pa Putin dođe Turskim tokom. Istovremeno sam objašnjavao značaj Koridora 10 i kako Rusi i Kinezi od tog megaprojekta neće odustati. Tad sam objasnio da remetilačkom faktoru zapada u liku Šiptara nema opstanka, te da se sve projekcije velikih sila vežu za 2025. godinu. Ne pišem o tim temama jer sam davno mnogo davno objasnio sve bitno za shvatanje trenutnih dešavanja. Ostaje mi samo da tekstove objedinim u knjigu naslova Vladimir Veliki Putin, pa javnosti na takav način ostavim dokaz kakav sam analitičar.

      Izbriši
    8. ma da. srbija do tokija. Mili Bože kako se zanosite sa glupostima.

      Izbriši
  36. Kaze nema za koga glasati... Eto, to nesto djece koju je Radojicic okupio, svi koji ih u PD od drustva znaju kazu i da su i posteni i pametni, sposobna djeca,uspjesni privatno ne brukaju se po plakatima radi kore kruha i uhljeb radnog mjesta...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam upratio koga je Radojičić okupio u PD, ali shvatite da me izbori zanimaju koliko i lanjski snijeg. Imam baš jake teme ali valja čekati dok cirkus ne prođe pošto se javnost samo time bavi

      Izbriši
  37. Boro kako ide suđenje Dugom i ostalim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naredni svjedoci su inspektori Hasanagić i Muzička, te Kantar koji je kao i ovi sa prošlog ročišta svalio na Dugog da ga ne tuku.

      Izbriši
    2. Čuj Hasanagić i Muzička još uvijek inspektori??? O zemljo otvori se! E dobri Bašiću za šta život dade, bruka i sramota!!!

      Izbriši
  38. https://raport.ba/objavljena-pjesma-o-nenadu-stevandicu-i-zloglasnom-crvenom-kombiju-ovo-je-mracna-proslost-sefa-nsrs/

    Boro pa tebe i u pjesmama spominju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidio sam i mene je iznenadilo da mi to niko nije ranije poslao.

      Izbriši
  39. Boro, tvoje misljenje na izjavu Vlade Djajica u buka podkastu da Lukacu kao ozbiljnom tipu treba dati podršku?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rekao je i da je Davoru ubijeno dijete i da on prica istinu. Izbori su mu za 3 dana i najjace je da ce on sad davati izjavu koja ce im praviti problem

      Izbriši
    2. Možda mu Lukač sređuje jeftinije bijelo

      Izbriši
    3. Pa nabrajao je najpoznatije ljude sa liste snsd, rekao je za njih u kontekstu da su ozbiljniji od Drine trecine

      Izbriši
    4. Znam za Lukača i listu od prvog dana, baš kao što znam da ne može skupiti ni 10 odsto ličnih glasova potrebnih za mandat. U tom kontekstu nije zanimljiva tema.

      Prikupio sam podatke, nove i dosad nepoznate, oko Lukačeve imovine i čekam da prođe ovo izborno ludilo da to objavim. Pa vratim stvar na pitanje - odakle pare?

      Izbriši
  40. Boro koja je priča Slobodana Vasiljevića, ne mogu skontati? Je l' on neki policajac, vidim piṣ̌e na FB da je zavrsio neki fakultet za bezbjednost ili tako nesto..U svakom slucaju, cini mi se da ima dzinovska muda. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa suprotstavio se Rajku Dukiću i ostaloj mafiji, zadao im gadne probleme (ne mislim na FB objave) da su ga aman ubili. Onda je uletio Simić sa inspektorima iz BL i povaljao Rajkovu "industrijsku policiju".

      Izbriši
    2. A ima li veze sa nekom službom ili..?

      Izbriši
    3. Ima. Čovjek je pomogao službi i zato su ga počeli šikanirati, a on im nije ostajao dožan i tako do danas. Slobodanu Vasiljeviću i Draganu Simiću zahvalite što Naser Orić i Rajko Dukić odavno nisu GOSPODARI PODRINJA!

      Izbriši
  41. Kad vec spominjete Janeza Jansu da vam objasnim da se ne radi o slovencu vec o albancu sa slo. pasosom jansa je rodjen od oca i majke albanaca a usvojen u slovensku porodicu. imate na guglu tekst ukucajte Jansa poreklo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jašta, genetika je čudo. I bilo mi je čudno oko njega štošta, a to da je Šiptar mnogo objašnjava

      Izbriši
    2. Odrastao u Brežicama u Sloveniji, cistokrvni albanac eto Boro proguglaj Janez Jansa poreklo pa ces vidjeti sta je pre par godina napisao o njemu jedan Slovenski novinar mozda i jedini koji je smeo u Slo. da se spusta u to jer je Jansa u Sloveniji bio Bog i batina a i danas je opasan po pitanju moci

      Izbriši
    3. Inace zivim u Slo. pa znam o cemu pisem i pomazem ovom izmucenom postenom Bori, ko misli drugacije ukucajte Ivani Jansha otac Fatmir majka Zamira Beqiraj Kosovo polje pa pogledajte

      Izbriši
  42. Jesam li jednu negativnu riječ napisao o malom Stojanoviću? Znam ga od malena i žao mi je što je na to izašlo. Za njegovog oca sam naveo niz primjera teških krivičnih djela zataškavanja kriminala i kad već postavljate linkove onda pročitajte šta piše.

    Elem, naivan nisam i još kako dobro znam ko stoji iza toga, šta se dešava i sa kakvim stvarima je povezano. Opet dolazimo do ubistva, ali sada do onih koje dugo nisam pominjao, a postala su opet "vruća" tema. Baš kao što udaram na sami vrh narko mafije. Samo morate biti malo strpljivi jer se ovakve stvari ne rade neozbiljno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. па не знаш ништа друго осим дела од пре пар година и тога што клеветаш полицију и што већ годинама причаш исту причу

      Izbriši
  43. Simićev mali pušten na slobodu hahahahahahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odredjene su mu mjere, oduzeti dokumenti, mora se javljati svaka 3 dana. Iskoristio je ovu situaciju koju bi svi iskoristili...

      Izbriši
    2. Nikola Morača je na Srpskainfo prije 11 časova objavio kako postoji HIPOTETIČKA MOGUĆNOST da se to desi, a onda blizu 15 časova da se i dogodilo. Normalno da je neko Marku to pomenuo, a on onda i iskoristio. No, zanimljivo je da niko ništa slično nije ranije uradio pošto advokati mjesecima štrajkuju.

      Izbriši
  44. Tako je Srpskainfo objavila da sam uhapšen kad sam napao Viškovića ispred vlade i stvarno me uhapsiše nakon nekih 40-ak minuta. Izgleda da imaju neku čarobnu kuglu ili šta već

    OdgovoriIzbriši
  45. Uhapsen prvi saradnik Rajka Dukica a koji je ucestvovao u prebijanju Vasiljevica. Rajku Dukicu se gubi svaki trag i nije dostupan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zna se oko istrage zbog utaja poreza i čega još, pa je bilo za očekivati hapšenja i da će Rajko pobjeći. Posebno nakon što je prodao kompaniju Kaji i ekipi. Onog momenta kad su mu davali novac za kompaniju već su imali razrađen plan kako mu ga ponovo uzeti preko svojih igrača u pravosuđu i politici.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

Poznat identitet uhapšenih policajaca u akciji "Robokap"

Kikboks baza regrutovanja narko mafije (FOTO)

ANONIMNI KOMENTAR TRESE DRŽAVU: Dodikov nećak skrivao ubicu Aleksandra Miljatovića?! (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

SUD U NEVJERICI: Ko "ucjenjuje" našmrkanog piromana Dražena Vrhovca?!