ANONIMNI KOMENTAR TRESE DRŽAVU: Dodikov nećak skrivao ubicu Aleksandra Miljatovića?! (FOTO)

Kad je onako bombastično najavio "veliku policijsku akciju" Dodik možebitno (ni)je znao za povezanost svog nećaka Aleksandra Dobrića sa ubicom prijedorskog policijskog načelnika. Ili je policija svoje aktivnosti podredila zaštiti Prve Porodice? 

borislav radovanovic blog

Zašto su komentari čitalaca na ovom blogu postali zanimljiviji od mojih tekstova pokazuje novi "slučaj" sa potencijalom produkovanja teškog skandala. Anonimni čitalac svojim komentarom možebitno mi čak čuva život pošto sam ponovo krajnje neoprezno bio spreman izložiti se opasnosti u KPZ Banja Luka, ali o tome više u drugom dijelu teksta.

Ispod teksta Dalibor Railić čeka optužnicu za ubistvo Mihajla Stupara! uslijedio je anonimni komentar čiji sadržaj vidite na donjoj fotki i citatu. Kada zajednički proanaliziramo navode komentara i vezana dešavanja biće jasno zašto govorim o tektonskom potresu i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i mnogo šire. Elem, prvo valja postaviti prekopiran sadržaj preipske anonimnog čitaoca i mene:

„Anonimno 10.09.2024. 10:51

Dosta pišeš oko ubistva Bašića, samo dvije stvari nikako da napišeš. Prvo, ko je taj koji je sredio dozvolu Miljatoviću da izađe iz zatvora da bi mogo ubiti Bašića. I drugo, kod koga se krio Miljatović neposredno nakon ubistva i gdje?

Borislav Radovanovic 10.09.2024. 21:23 

Znam po propisima ko je Miljatovića pustio iz zatvora, ali ne ima li tu nekog zakulisnog igrača. Ako znate napišite slobodno, pa ćemo se pozabaviti istim. Ovo oko skrivanja nešto mi klika, ali sad se ne mogu sjetiti detalja.

Anonimno13. 09. 2024. 10:02 

Skrivao ga Dobric Aleksandar, necak Milorada Dodika u Laktasima ,a pustio ga Goran Selak ,tj Selak je otišao prije puštanja tog smrada al mu je dog(ovorio op.a.) puštanje“

borislav radovanovic blog

Kako sa prekopiranog sadržaja i skrinšota vidite čitalac me pita oko puštanja iz zatvora Aleksandra Miljatovića koji je dobijeni uslovni otpust za kaznu teškog ubistva iz koristoljublja iskoristio za počinjenje mafijaške likvidacije načelnika Radenka Bašića. Prvi sam problematizovao uslovni otpust Miljatovića i objašnjavao kako je za potrebe istog zataškano teško krivično djelo oružane otmice Jasmina Selimagića. Nisam siguran jesu li uspjeli saslušati Selimagića pošto je i on ubijen u kritičnom periodu istrage.

Prije podizanja optužnice problematizovao sam navod da su se Dalibor Railić i Aleksandar Miljatović upoznali  krajem 2021. godine i povodom dogovaranja ubistva Bašića, baš preko ranije počinjene i zataškane otmice Selimagića zbog duga za drogu. Moje navode nepobitno je potkrijepila Sky komunikacija između Miljatovića i Railića oko prodaje pištolja nađenog na licu mjesta ubistva Mihajla Stupara, a gdje tektom sa gornjeg linka, koji je iznjedrio anonimni komentar, to opetovano ponavljam.

U komentaru se navodi da je Goran Selak, bivši direktor KPZ Banja Luka dogovorio puštanje Miljatovića prije dolaska Dragana Jevđenića i to odgovara mojim sumnjama i saznanjima. Konkretno: obećani uslovni otpust Miljatoviću su isposlovali Selakovi "kadrovi" na čelu sa Goranom Prosanom. U suprotnom ne bi čekali godinu i po od ubistva Bašića sa smjenom Dragana Jevđenića koju opisujem tekstom Ministar smijenio pogrešnog direktora zatvora?

Jevđenić je smijenjen par dana nakon mog brutalnog prebijanja u zatvoru, a po prilici zbog odbijanja zataškavanja tog kriminalnog i sramnog čina. I moje prebijanje i puštanje Miljatovića na uslovni otpust izvršio je slijepi režimski poslušnik Goran Porosan, zajedno sa svojim banditima koje sam davno imenovao. Ista banda omogućila je Daliboru Railiću i Dijani Radošljević da u zatvoru nezakonito posjećuju Vanju Vukovića, gdje sam i slike iz zatvora objavio u tekstu Šta moćnici kriju oko motiva ubistva načelnika Radenka Bašića?!.

Mogu ovako u nedogled postavljati linkove mojih tekstova koji objašnjavaju zašto vjerujem u navod anonimnog komentara oko toga ko stoji iza teško nezakonitog prijevremenog otpusta Aleksandra Miljatovića, no radi dodavanja ulja na vatru postavljam navod Slobodana Vaskovića sa bloga koji je iz krajnje nejasnih razloga blokiran u našoj zemlji.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, potpisao je 7. februara 2022. odobrenje za puštanje na uslovni otpust iz KPZ Tunjice ubici krim inspektora Aleksandru Miljatoviću, koji nije trebao izaći na slobodu još najmanje dvije godine. Uz dodatno odobrenje direktora KPZ Tunjice Dragana Jevđenića“ na svom blogu navodi Slobodan Vasković. Govori o Radinkoviću koji je formalni prijedlog ministra Nenada Nešića za direktora SIPA.

Radinković je ovaj pravni akt mogao potpisati jedino u svojstvu predsjednika ili eventualno člana Komisije za uslovne otpuste RS, a kojih pet članova čini ovu komisiju pitanje je za milion dolara. Zašto režim krije bukvalno sve podatke o djelovanju ovog iznimno važnog tijela nadamo se da će neko objasniti. Zato u odgovoru na anonimni komentar navodim da znam ko je "po propisima Miljatovića pustio iz zatvora".

Zbog obima teksta valja nam preći na drugi šokantni navod anonimnog komentara, a tiče se skrivanja Aleksandra Miljatovića nakon ubistva načelnika Bašića. U komentaru doslovno stoji: "Skrivao ga Dobric Aleksandar, necak Milorada Dodika u Laktasima...". Koliko sam shvatio predmetni Aleksandar Dobrić je iz Gradiške, dakle grada u koji je Miljatović pobjegao nakon zločina. 

Na neki način Dobrić jeste "nećak" Milorada Dodika preko majke njegove bliske rođake. Aleksandar je sin mnogo poznatijeg Mirka Dobrića suvlasnika više firmi Igora, Gorice i drugih članova porodice Dodik, te vlasnik preduzeća koja sa njima posluju. Znači govorimo o baš bliskim porodično poslovnim vezama.

Posljednjih mjeseci ime Aleksandra Dobrića medijski je baš eksponirano zbog promjene vlasništva kompanija Igora i Gorice Dodik pod udarom američkih sankcija i prevođenja na ovog rođaka, a za kog vjerujem da će se ubrzo i sam naći na "crnoj listi". Ove podatke pominjem čisto radi uvodnih tvrdnji o velikom "potresu" koji svakako postoji, a navodi anonimnog komentara samo jačaju snagu.

Je li Dodikov nećak Aleksandar Dobrić skrivao svog imenjaka nakon ubistva načelnika Bašića valja nam sagledati kroz kontraverznu akciju hapšenja Aleksandra Miljatovića i Igora Repajića, gdje su nakon suočenja oba priznala krivično djelo i pokazala mjesta uništenja predmeta i sječenja opel astre. Logično pitanje glasi: gdje je i kako tih par dana nakon ubistva policija našla veze Repajića i Miljatovića sa Dugim Railićem?

Kao kriminalistički inspektor sačinio sam baš obimnu dokumentaciju o vezama Railića i Vanje Vukovića sa banjalučkim kriminalcima okupljenim oko pok. Slaviše Ćuluma i Siniše "Kineza" Šakića, a neke dokumente sam čak objelodanio. Kako su u tu kategoriju uvrstili Repajića i Miljatovića i mene žarko zanima.

Vezano za njihovo hapšenje moram podsjetiti javnost na veliku medijsku halabuku oko Dodikovog najavljivanja da će "velika policijska akcija započeti uveče", izrečeno tog dana u prepucavanjima sa udruženjem tužilaca. U redu, ministar Lukač ili direktor policije Kostrešević prenijeli su Dodiku da tog dana planiraju veliku akciju u Banjaluci, no i dalje je nejasno kako dođoše do Repajića i Miljatovića. 

Meni kao starom vuku kriminalistike indikativno je da javnosti bukvalno ništa nije saopšteno oko mjesta, vremena i okolnosti hapšenja ova dva ključna osumnjičena. I kako su uopšte povezali ih sa Railićem do sticanja "osnova sumnje" nužnog za lišenje slobode? Ja sam kolegama ukazao koga valja prvog uhapsiti i objasnio razloge, mislim na Dalibora Railića, a kako su "sami došli" do počinioca i pomagača ubistva baš me interesuje.

Pazite, ukoliko je Aleksandar Dobrić saznao nešto oko počinioca ubistva i izvršio svoju zakonsku obavezu, inače kažnjivu u slučaju propuštanja, svaka mu čast. Sa druge strane možebitno je policija skontala ko i gdje krije Miljatovića, pa, još grđe, to prenijela Dodiku i akcijom prikrivala odgovornost njegovog nećaka. Tad imamo mnogo gadan problem.

Moram podsjetiti da Aleksandra Dobrića "formalno gone" zbog saobraćakje kojom je novembra 2017. godine usmrtio Smiljanu Nikodinović? Upravljajući audijem Košarkaškog kluba Igokea za kog i bez DNK svi znamo "očinstvo". Znate i da sam u desetinama tekstova vrlo precizno objasnio Dodikovu ličnu odgovornost za stradanje Nikole Đurovića, pošto se ministar Stanislav Čađo i šef obezbjeđenja Miloš "Čubri" Čubrilović u snu ne bi smjeli onako bjesomučno utrkivati autima bez dozvole suvozača Dodika. 

Na strani tužilaštva ne vidim "hitnost u postupanju" za Dobrića, a kakvom ćemo se još kako baviti u narednom periodu u kontekstu pritisaka na moju uređivačku "politiku". Poslije neuspjelog "pritiska" onim brutalnim prebijanjem u KPZ Banja Luka i skandaloznog potvrđivanja optužnice za "prijetnje" Danku Karanoviću.

Vidite tek sljedeći "paradoks" da narednih dana čekam novo sprovođenje u zatvor na Tunjicama radi izdržavanja dva dana zatvora nakon pretvaranja novčane kazne u zatvorsku. Tih 100 KM kazne nisam platio pošto je Danko Karanović mene grubo izvrijeđao u prisustvu više rukovodilaca prijedorske policije, a onda su njegove riječi "Je*em te u usta!" meni imputirali u prekršajnom nalogu. Nalog je sačinio narko diler i okorjeli kriminalac Dragan Stupar.

Iz svjedočenja policajskih službenika na suđenju po prekršajnom nalogu doznajem za postojanje naredbe kojom policija mora fizički spriječiti svaki moj pokušaj prisustva na javnim manifestacijama. Težak oblik diskriminacije! Tražio sam odgodui ročišta i pribavljanje pomenutih dokaza, ali vajna sutkinja je odbila zahtjev i već sutradan sačinila rješenje pošto je narednog dana nastupala zastara vođenja prekršajnog postupka.

Bavićemo se teškim nezakonitostima tog i vezanih postupaka protiv mene, a zasad je bitno da sam bio spreman otići na izdržavanje sporne kazne samo kako bih se ponovo suočio sa Goranom Porosanom i banditima koji su me prošli puta onako zvjerski pretukli. Znate da sam završio na operacionom stolu. Prednji anonimni komentar još kako je alarmirao na opasnost od bezglavog strljanja u šake batinaša bez razuma i milosti.

Zato ću na par desetina adresa poslati obavještenje o opasnostima kojima sam izložen u zatvoru, pa neka me onda ubiju, prebiju ili ne dao bog siluju, odnosno šta su već planirali. Sa druge strane vidite da i nadalje slijedim taktiku "napad je najbolja odbrana", pa otvaram jedan zaista širok front narednih javnih okršaja. Zastrašiti me neće, ali ni objesiti zatvorskim čaršafom kao Boška Vučenovića.

Moja malenkost ovim blogom godinama čuva živu glavu i to će potrajati još dugo, jako dugo, sudeći po nasrtajima na mene i porodicu koji su sve brutalniji i bezobzirniji. Elem, kako vidite ima dobrih ljudi koji mi na razne načine pomažu, pa i kad su anonimni komentari u pitanju. Napisao sam u odgovoru da mi "nešto klika" oko skrivanja Miljatovića, a već se na ovom blogu i drugim mjestima pominjala Dodikova rodbina. 

Na kraju moram apostrofirati da ovaj blog sve sa komentarima prate razne službe naše zemlje i okruženja, pa o "gadnom potresu" mogu govoriti i bez daljeg medijskog interesovanja za objavljeni sadržaj. Identičnu situaciju imamo kod političkih subjekata. Ključno je šta će se od ovoga prepričavati iz kafu, nadograđivati novim informacijama i meni obogaćeno vraćati, a valja iste subjekte animirati da me čuvaju u slučaju odvođenja u zatvor na način kako je to učinjeno prošle godine. 

Nemate predstavu koliko "skrivenih poruka" koje razumiju prozvani akteri ili pripadnici raznih službi sadrži ovaj i vezani tekstovi. Bezbjednjaci su jedan poseban svijet sa svojim specifičnim načinima komunikacije i razmišljanja uopšte. Ono neizgovoreno ima mnogo veću težinu od izgovorenog.

Vezano za Aleksandra Dobrića i njegovu umiješanost u ubistvo kolege Bašića valja još mnogo toga istražiti i posložiti, ali, kako vidite, izlaganje novim opasnostima u banjalučkom zatvoru nameće hitno objelodanjivanje saznanja. Ko misli da bez osnova dižem uzbunu neka progugla koliko puta sam dosad hapšen uz upotrebu sile, zatvaran i životno ugrožavan. 

Vazda mene optužuju da ugrožavam druge, a silu i batine samo moja leđa osjećaju. Baš kao i druge posljedice krivičnih, prekršajnih, disciplinskih i inih progona. Režim je protiv mene pokrenuo više kaznenih postupaka negoli protiv svih ZAJEDNO novinara u Bosni i Hercegovini. Mislim da je slično i oko pokušaja likvidacija, bar onih koje sam uspio rasvijetliti. Problem sam mnogima i tu pomoći nema! 

Nastaviće se...

 

Primjedbe

  1. Marko Munjiza16. 09. 2024. 13:12

    Radinkovic, na upravo zavrsenom kolegijumu nije dobio podrsku za novog direktora SIPA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je Trojka najavila. Elem, jeste li sigurni da se Dodik želi kotarisati Ćuluma? Ukoliko ove iz Trojke žele napraviti budalama ovo je odlična fora da izaberu Ćuluma kao dokazanog zaštitnika Dodika i ove vlasti. Tako im je nekad podvalio pok. Barašina, pa Mitu Tegeltiju, Jovičića koji je prisluškivao... Nemojte biti isuviše naivni

      Izbriši
    2. Gdje si ti Marko sta bi na kraju sa IRB ko je Srdjan Jovanovic imate li ti i Boro ista o tome ?

      Izbriši
    3. Nisam siguran da je momak srećan zbog ove funkcije, jer ako uradi ono zbog čega je doveden ne ginu mu američke sankcije i gadne dugoročne posljedice. Više njih je o Jovanoviću pisalo pozitivne komentare, kako se borio u životu, nakon čega mi ga nekako žao. Iskreno.

      Izbriši
    4. jesu mu utrpali vruce kestenje u ruke !

      Izbriši
    5. Marko Munjiza16. 09. 2024. 20:35

      Srdju znam cijeli zivot, da budem iskren, ja nisam ni znao da je u politici. Da budem iskren, nemam niti jednu jedinu ruznu rijec za njega da kazem. Zasto je pristao na ovu funkciju, zaista mi nije jasno, jos pogotovo ako uzmem u obzir da je "oblik zivota", kakav je dalibor pavlovic odbio da sjedne u tu stolicu jer je skontao, ili ga je neko savjetovao, da to donosi ili Americku crnu listu ili nas zatvor kad tad. Srdji zelim svu srecu, ali bojim se sa je upao u zamku, iz koje izlaza nema.

      Izbriši
    6. Da bi IRB profunkcionisala kako žele Dodik i vrhuška direktor treba zatražiti dodjeljivanje SWIFT broja i nabaviti program za vršenje plaćanja, odnosno uvesti novčane uplate i isplate . Ko to uradi teško da će proći bez sankcija i drugih posljedica. Dodika baš briga za nekog tamo Prijedorčanina, nego mu je bitno da progura svoje interese. Dok i IRB ne završi pod sankcijama, ali Dodiku je uništavanje banaka kao mijenjanje čarapa

      Izbriši
    7. Slazem se sa Markovim komentarom o Srdji Jovanovicu kojeg isto poznajem dobro i cudom se cudim da se takav covjek odlucijo da se uplete u Dodikove mucke jos pogotovo kad znamo da je Srdjo puno prije ulazka u snsd obezbjedio stabilnost zivotnu

      Izbriši
  2. Miljatović je pušten na uslov godinu i po prije isticanja potpune kazne. Da je pušten zakonski bio bi pušten na dve trećine kazne, odnosno 10 godina, a pušten je na uslov poslije 13 i po godina. Pošto Borislav poznaje dobro zakon, onda to sigurno zna.Nigdje se nije skrivao. Uredno je išao na posao Laktaši-Banja Luka i nazad sve do njegovog hapšenja, nakon 5 dana. Uhapšen u stanu u kojem je stanovao bez pružanja otpora ili bilo čega. Ako Borislav kako kaže ima informacije "iznutra iz suda i tužilaštva", to takodje vrlo dobro zna.
    Mene sad zanima ko ga instruiše da piše ovakve tekstove, možda isto to tužilaštvo?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači, uslovni otpust može se tražiti nakon izdržanih 2/3 kazne, a hoće li to neko dobiti drugo je pitanje. Da nisu zataškali otmicu Selimagića nema šanse da bi mu tako nešto dali. Ma izlazak na vikend ne bi dobio. A lišen je slobode zbog toga djela i to znamo iz Bašićeve dokumentacije. Tokom izdržavanja kazne dokazano je imao sky telefon i prodao pištolj koji je korišten u ubistvu Stupara, a više je bio van zatvora nego u istom. Ako treba još argumenata oko Miljatovićevog statusa u zatvoru i otpusta, nije problem.

      Oko stana, posla i hapšenja niste kazali ko mu je sve to omogućio. Možda neko blizak Dodiku? Nego, još nema odgovora zašto ga uhapsiše zajedno sa kumom Igorom? Odakle im "osnov sumnje" za lišenje slobode? Dok pod batinama nisu priznali ništa za njih nisu imali, ali su se nekako našli među "metama" akcije koju je Dodik najavio. Dobro ih nije nazvao telefonom i rekao da bježe.

      Izbriši
    2. Boro, jel i Miljatović prošao dernek po bubrezima u pritvoru nakon što je uhapšen?

      Izbriši
    3. Ma đe bi oni njega nego po bubrezima.

      Izbriši
    4. Istina je to Boro što ti pišeš za ovog Miljatovića , ne obraćaj pažnju na ove anonimuse što prave alibi za ubice .

      Izbriši

  3. Eto opet laži, laži i samo laži!!!
    Miljatović nikad nije izlazio na vikende. Uslovni otpust je dobio pred Novu 2021.godinu.
    Što se tiče posla i stana-to mu je omogućio njegov otac koji ga je zaposlio, obučavao za rad i jedno vrijeme, oko pola godine, radio s njim u radioni.
    Nije uhapšen zajedno sa kumom, kum je uhapšen nekoliko sati poslije njega. I taj isti kum nije dao nikakvu izjavu niti priznao bilo kakvo djelo.
    I opet ponavljam, sve te informacije su već iznošene na sudjenju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako ga je onda prijedorska žandarmerija uhapsila sa otetim Selimagićem kad nije izlazio iz zatvora? Po vašem3u zatvoru je imao sky telefon pošto je preko njega prodao pištolj. Otac pola godine radio sa njim, a on bio u zatvoru? Možda ako su zajedno pratili Bašića. Čuj kum uhapšen poslije Miljatovića, a prvi progovorio. Igor je priznao, pa kad su ih suočili i Aleksandat. To kažu ti što su ih ispitivali. Na suđenju jesu negirali izjave, ali su ipak pročitane kao dokazi. Pošto ste očito bliski njima trebalo bi da to znate

      Izbriši
    2. Itekako su oteli Jasmina ,Pavle (zvani ološ) Stević iz Brckog ,Miljatovic i kompanija ,sa Selimagicem je bio Esad stari Eso iz Bos Novog koji je bio naoružan a nije smio pucati nego je dozvolio da ga otmu i muče al se policija brzo digla pa su bili primorani da ga puste inace bi ga sakatili satima

      Izbriši
    3. Eso je bio kod one prodavnice pored pumpe, kupovao sladoled, a odatle je vidio kako otimaju Jasmina. I pozvao policiju, pa su zato brzo pohvatani. I čime da jadan puca na 5-6 likova naoružanih automatskim puškama i pištoljima koje su držali u rukama? Nije Eso Čak Noris

      Izbriši
    4. Ne pričaj gluposti kad ne znaš, sjedio je za volanom Džipa Mercedesa i imao skorpion pokraj sjedista

      Izbriši
    5. Onda je Eso mene lagao pošto prenosim njegove riječi, mada ne znam da je tu bilo još prisutnih osim žena i da mogu zmati istinu. Baš kao što ne znam šta je pametno pogao uraditi i sa škorpionom. Pametnije je bilo pozvati policiju.

      Izbriši
    6. Slagao te i za pumpu.

      Izbriši
  4. Sram vas bilo godina vaših! Raspitajte se malo o njegovom ocu, to prije svega!
    Otac je bio sa njim i radio od otpusta,početak 2021.g. narednih pola godine. Šta je tu nejasno?!
    A ti što su vam pričali o hapšenjima očito debelo lažu!!! I baš me zanima iz kojih razloga?! Sve to se zna, ne znam kome vi pišete?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad ulazite u rasprave sa iskusnim kriminalistom ovako prolazite. Miljatović je uslov dobio 7. februara 2022. godine i to jasno stoji u tekstu koji očigledno niste pročitali. Vjerujem j da je on sa ocem radio i šta ste vjerovatno sami vidjeli, ali to samo dokazuje ono šta ja tvrdim - da nije bio u zatvori6, nego se bavio kriminalom. Još kako će odgovarati za ubistvo Šmita Stupara u kom je takođe učestvovao.

      Nego, kad sve tako dobro znate recite u kakvim po odnosima i vezama je bio sa Aleksandrom Dobrićem, Dodikovim rođakom i ponešto na tu temu.

      Izbriši
    2. Sve si napisao Boro kako je bilo , ovo kurava Dajana pušta lažne info zaMiljatovića

      Izbriši
    3. Mislite da je Dajana ovoliko pismena?

      Izbriši
  5. NISTE UPRATILI VAŽNU INFORMACIJU ZA SKLAPANJE MOZAIKA ZLOČINA?

    Neko očigledno blizak ubici Miljatoviću zna da je ovaj na slobodi od početka 2021. godine i da je otac sa njim radio pola godine. Po osnovu uslova Miljatović nije bio van zatvora mjesec i po, vrijeme koje je potrošio na likvidaciju načelnika.

    Ne laže ova osoba samo je pobrkala osnove vanzatvorskog boravka. Ovo je bitno jer sam od starta ukazivao Bašićevim "kolegama" da provjere je li Miljatović bio na slobodi u vrijeme ubistva Šmita Stupara, a bitange su to izbjegavale učiniti ili bar reći istinu. Sad je lako provjeriti detalje, ali imamo potvrdu mojih sumnji. Pored poštolja koji je prodao Dugom. U KPZ TUNJICE I MUP-u RADE BANDITI KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO, A STIĆI ĆE IH PRAVDA MA KOLIKO SE BORILI.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne može ovaj papak da prevesla našeg Borišu

      Izbriši
  6. Po činu viši narednik sudske policije,inaces ljubavnik sestre Selakove,kad je pokojni Ernaut umro,dosao je na njegovu poziciju,sve je preko njega islo,pustinje razni dilera i kriminalaca,sad je dobio otkaz i Pise anonimne komentare.Ostalo ti provjeri pa ga objavi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću, hvala. Marinu Selak sam upoznao kao sekretaricu načelnika za droge Gorana Mikanovića. Bila je sekretarica načelnika CJB Banka Luka dok mu žena nije saznala i uslovila da je otjera sa posla. Da bi je sakrio stavio ju je kod Mikana pošto su njihove kancelarije bile pod ključem i nije se tamo moglo ulaziti osim koga puste. Od švalera do švalera napravila stranku retardiranom bratu

      Izbriši
  7. Boro, znas li koji inspektori su bili danas ispred kuce Vrhovca, SIPA ili regularna policija? Danas sam dobio tu informaciju od dva razlicita izvora

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam ništa o tome, a vjerujem da će mi izvori oko njega to javiti

      Izbriši
  8. 3 dana prije ubistva nečelnika Bašića, dodik je bio u Prijedoru o čemu ima više tekstova kao npr.
    Dodik: Gradska organizacija u Prijedoru jedna od najboljih
    E sad - da li se to 'slučajno' potrefilo ili ima nešto dublje neka svako za sebe procjeni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sličajno se potrefilo i ništa više, bar koliko ja znam, a nisam neupućen.

      Rajko Kuzmanović je Dugog pomilovao i skratio mu kaznu za pokušaj ubistva Šenice. Sredila mu je to sestra koja je sa Kuzmanovićem nešto sarađivala.

      Izbriši
  9. Marko ti bi to mogao znati pa cu te pitati sredi li se Dalibor Pavlovic u zivotu nakon onih silnih "magija" "vradzbina" i slicnih vanzemaljskih sila koje si ti grunuo narodu pred oci ili ga jos demoni presaltavaju iz pete u drugu brzinu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pavlovića sretnem u gradu i uvijek se kurtoazno pozdravimo, a meni dovoljno za procjenu da je čovjek odličnog mentalnog stanja. Vazda nasmijan, prijatan i susretljiv.

      Inače ga znam od prije političkih funkcija, sarađivali smo na jednoj istrazi, i zapamtio sam ga kao čestitog i ozbiljnog profesionalca, čak vrlo stručnog - kakav je nama trebao

      Izbriši
    2. Marko Munjiza17. 09. 2024. 09:45

      Najgore je sto Pavlovic nije nikakve pouke izvukao iz svega. A sa Borom se slazem da je odlicnog mentalnog stanja, jer nije dovoljno inteligentan da bi bio nesretan

      Izbriši
    3. Pa sta mislis kome je bolje njemu srecnom a neinteligentnom ili tebi inteligentnom a u dubini se izjedas sta ce i kako biti jer koliko god ti Marko glumis pravdu toliko znas da te mogu krnuti na par godina robije a to sto ti pricas dokazi svedoci trta mrta ne bi bio ni prvi ni zadnji sto je odmardeljo bez dokaza

      Izbriši
    4. Marko Munjiza17. 09. 2024. 19:07

      Pa kazem, budali je uvijek bolje, nije svjestan nicega i dobro mu je. A mene sto se tice, ja se nikad ne izjedam zbog necega na sta ne mogu uticati.

      Izbriši
    5. Žao mi je ovog Marka , kockar i nesrećan čovijek pred kim su tek veliki problemi ...

      Izbriši
    6. MARKO NE POZNAJEM TE. ZAO MI TE ISKRENO. BIO SI DALEKO DOGURAO ALI SAM SI KRIV ZA SVOJU PROPAST....

      Izbriši
  10. Dalibor je čestit čovjek ali je zalutao u klošare i ološ. Kada je shvatio gdje je onda je bilo kasno. Njegovi"drugovi" ga slikaju i ucjenjuju. Vjerovatno su mu i nju namjestili. Priča se da je odbio troškovnik vrtića od 6,5 milona maraka ( naravno provizija bi išla "fotografima") , pa koncert goce tržan u Pd od 150.000 KM , ulica kraj medicine rada sa 800 na 1,2 miliona itd. Poslije smo vidjeli kako ide. Čak se priča da je provizija za vrtić onda bila stan za njegovog naslednika , goca nije pjevala itd.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sam napisao da ga je skrivao Dobric ,ali nema veze sa ubistvom ,"skrivao"" ga je jer je ovaj želio totalni mir ,kao da se malo regeneriše poslije dugogodisnje robije ,naravno da Dobric nije znao šta će mentol da uradi. A u stvari on se tad već uveliko spremao za ubistvo i to ne jednog covjeka nego je napravio spisak svih ljudi sa kojima se navodno "zamerio",

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično, sad službe trebaju Miljatovića istražiti kroz potencijalni terorizam. Šalim se. vama hvala što sa nama dijelite važne informacije. Šta su bile Dobrićeve pobude oko Miljatovića objasniću u narednim objavama, a ovo je tek svojevrstan uvod u mnogo gadnu materiju. I okršaj koji sam najavio poslije "godišnjeg odmora" od bloga.

      Ono šta mi je suštinski trebalo i zašto su vaši komentari posebno vrijedni jeste otvaranje pitanja šta će Dodiku lično, njegovoj djeci, sestrićima i mnogobrojnoj rodbini toliki okorjeli kriminalci u neposrednom okruženju. Pa onda Dalibor Railić "nekim čudom" dobije pomilovanje od Rajka Kuzmanovića za pokušaj ubistva, Miljatovića pod misterioznim okolnostima "uslovno otpuste" iako je godinu ranije samo vođen u zatvoru, a istinski se sa slobode bavio organizovanim kriminalom sa dva ubistva - svjedoka i policijskog načelnika. Upravo iz dokumentacije ubijenog načelnika znamo da je Miljatović sa još 4-5 teško naoružanih krimosa usred dana oteo lika zbog duga za drogu teškog 30.000 eura. I žandarmerija ih sve pohvatala, a onda je krivično djelo zataškano.

      Zašto se Prva Porodica i sva "elita" oko njih toliko okružuje ubicama, narkodilerima, svodnicima i najgorim šljamom? Pa zato što je i "elita" jednako sklona kriminalu i onda se banda razumljivo okuplja. Jednom od nesporno najboljih inspektora Republike Srpske karijera je uništena, a život pretvoren u pakao, samo zato što nije htio odustati od istrage pljačke Fonda zdravstva teške desetine miliona maraka. GOVORIM O PLJAČKI U KOJOJ SU PREDNJAČILE GORICA DODIK I NINA ŠKRBIĆ, kriminalom razvile lanac apoteka i onda ga prodale za milionski iznos.

      I onda Dodik po režimskim medijima sere kako njegovu "dječicu" i rodbinu progone zbog politike i "čuvanja" Republike Srpske. E neće moći i mnogo toga ćemo istjerati na čistac. I Dodiku i "dječici" i mnogobrojnoj rodbini odavno je mjesto na robiji, baš kao i većini svite koja ga okružuje. Sve je to kriminalac do kriminalca i to im javno poručuje jedan od najboljih kriminalističkih inspektora koje je Srpska imala u svojoj kratkoj istoriji, a mnogo puta sam pominjan u kontekstu najboljeg inspektora Evrope. Nije bitno jesam li "šampion" entiteta ili Evrope, nego da sam tokom karijere uspijevao šta niko drugi nije mogao, ili bar nije smio. I za takve navode postoji nebrojeno krivičnih predmeta koji dokazuju istinu.

      Izbriši
  12. Monstrume treba zatvarati da ne ubijaju dalje,zna li neko kako je Dajana puštena na slobodu izašla je juče ili preključe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Priznala žena sta su je pitali i polako ,opet ce svi ds imaju posla sa njom ,dopisuje se i spava sa pola policajaca ,morali su da je spasavaju

      Izbriši
    2. Bolje da je puste nego da sebi nanese neko zlo u zatvoru pošto je mjesecima u teškoj nervnoj krizi. U krajnjoj esenciji pritvor je tek mjera koja se preduzima samo dok postoje NUŽNI RAZLOZI. davno, mogo davno, velim ja jednom iskusnom advokatui da njegovog klijenta imam pravo držati 24 sata. I dobijem odgovor koji sam odlično zapamti: "Vi lice lišeno slobode smijete držati samo dok postoje razlozi za to, a najduže 24 sata". Iako zakonski nije tako precizirano advokat je u tumačenju imao pravo i više nikad nisam izvalio takvu glupost.

      Izbriši
  13. Znaci dzaba onolika pompa i hajka pustena ekipa na celu sa Dajanom ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu svi al ona jeste,a sta ce policija tužilaštvo i sud ,nikad nisu bili usklađeni 100% da jesu ne bi bilo kriminala, u pd milioni prolaze al bitno je uhvatiti covjeka sa gramom, jebes budale

      Izbriši
    2. Kad su pohapšeni inenadilo me što ih ne terete za organizovani kriminal, a opet i to djelo valja dokazati, pa razumijem logiku policije i tužilaštva. To u načelu znači da će ih optužiti za prometovanje drogom sa različitim pravnim kvalifikacijama, a time i zaprijećenim kaznama. Visina zaprijećene kazne određuje i nadležnost suda i dužinu primjene mjere pritvora i svašta nešto pride, pa neke ovako mogu pustiti iz pritvora, dok npr. Vanju Vukovića mogu držati do pravosnažnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne. Mislim da je slično imao i u prethodnom postupku kada je osuđen zajedno sa Matijašem, a o čemu sam pisao i dao precizna pravna tumačenja.

      Izbriši
    3. Vanja uvjek odrapi do daske nikad on ne izvuce tanji kraj

      Izbriši
    4. Ne bih se složio pošto znam o ubistvima prilikom oružanih pljački u Hrvatskoj i Njemačkoj, pa oko pljački banaka i napada na blinde kod nas, pa oko krađa kasa iz firmi koje su razvaljivali krampovima, pa oko druga, ekplozija, okršaja... Hajde da otkrijem kako smo Vanju, Dugog i ostale provaljivali oko krivičnih djela. Vazda smo za njih pribavljali listinge telefoskog saobraćaja i preko njih skontamo da nekih sat prije kretanja u djelo gase telefone i pale ih po povratku kući. Nije dokaz, ali je odlično za operativno provjeravanje gdje ih treba istraživati.

      Izbriši
    5. Jel Vanja stvarno dosao do tako "ozbiljnog" nivoa u tim vodama da se provlace i tako teska djela ?

      Izbriši
    6. Vanja i Dugi su tih godina bukvalno bili u rangu pok. Slaviše Ćuluma i Kineza Šakića, odnosno baš su intenzivno radili sa tom ekipom kad su bili na vrhuncu kriminalnog djelovanja. Pazite, istovremeno pljačkati dvije banke u Kozarcu ili napadati na blinde sa naoružanom pratnjim traži ozbiljnu petlju i spremnost. Gledao sam dosta snimaka njihovih pljački banaka za plafon minut i 20 sekundi i ništa bolje nemate u holivudskim filmovima. Radio sam i potjere za njima ili znao kad ih Banjalučani opkole, a uspiju se izvući iz obruča. Iz današnje vizure drago mi je što su uspjevali pobjeći, jer da smo se suočili na blizu majke bi kukale na obe strane. Niko bez repetiranog oružja u ruci nije bio, a onda zna se kako izgleda masovna pucnjava. Kao ratnom veteranu meni takve stvari nisu strane, ali druge kolege nisu imale takvih iskustava. Uostalom, ne bi mi bilo svejedno pucati u te nadrogirane lude bez obzira na sve. Nije tajna da sam ih znao privesti i u face reći da ću ih poslati kućama u mrtvačkim vrećama, ali baš zato da ne bi stvarno pucali jedni na druge. Više puta sam uspio spriječiti njihove pljačke prije negoli započnu upravo zbog straha od stradanja kolega ili građana. Mogu knjigu samo na tu temu napisati

      Izbriši
    7. Pretjerujes sad Boro , nisu nikad bili u tom rangu , a nisu ni radili pljačke koje si nabrojao . Zna se ko je iz Omarske onaj cinkaroš Relja radio to . Ovi su bili seoski kokošari tu po gradu cijeli život radili sa murijom dilovali i namiještali druge. Koji diler u Prijedoru je mogao da radi duže od mijesec dana a da ne radi sa murijom?

      Izbriši
    8. Vidi, imam dosta dokumenata na tu temu i mogu ih objaviti. Relja, Četka i pok. Arsin su smišljali planove i pravili logistiku, a ovi pomenuti su išli u pljačke. Pride sam radio i milionske pljačke na Vlašiću i u Banjaluci, pa došao do lika iz Trezora BiH koji je podatke o transportu novca davao Ramizu Ćeli Delaliću. Ramiz je ubijen usred te istrage koju sam radio sa kolegama iz FUP-a, a i o tome mogu objaviti poneki dokument od onoga šta sam uspio sačuvati. Samo oko pljačke dva miliona maraka na Vlašiću da objavim šta sam otkrio, samo jedan dokument, shvatili bi koliko pojma nemate o stvarnim dešavanjima.

      Pazite, Relja je odrukao dosta toga, ali još više nalagao. To je bilo 2017. godine. Imam dokumentaciju iz 2007. godine kada tražim da mi omoguće dovršavanje tih istraga pošto me je Mikan pokušao skloniti zbog istrage oko njegovih zelenaša. Mnogo više od onoga šta je Relja nalagao 2017. godine ja sam imao 10 godina prije toga i još kako ću objaviti dokumente koji to potkrepljuju.

      Što se tiče kako je Vanjina ekipa tada radila bar je meni poznato pošto sam ih hvatao sa drogom, kroz istrage neviđeno izmajmunisao i procesuirao. Zato su ih navlačili da me likvidiraju u sačekuši na putu za Ljubiju i izrafalaju, pa sam doznao i zaprijetio da ću ih kućama poslati u mrtvačkim vrećama. Poslije toga su dva puta na mene išli sa eksplozivnim napravama "na daljinac" istim onakvim kakva je eksplodirala u stanu Zike Turkovića, a u akciji hrvatske policije "Viking" su zaplijenjene, pa znamo o čemu je tačno riječ. I to imam zadokumentovano i mogu objaviti. Znači, malo je onih koji bolje od mene znaju "razvojni put" Vanje, Dugog i sa njima povezanih Ćuluma, Kineza i te ekipe.

      O Relji bolje da ne pričam od hvatanja u pljačkama do toga kako sam ga provaljivao kao zadnjeg majmuna. Plijen sam mu sklanjao ispred nosa, a budala pljačkala siću. Pravu lovu Relja je uzeo tek kad je zatvoren na Tunjicama, pa su ga puštali iz zatvora da pljačka ili ga čak vodali gdje mu treba pod stražom. Dok je robijao kupio je stan u BL, pet auta, išao na ljetovanja i zimovanja, ma ubijao se od kriminala. U istom tom zatvoru gdje meni organizuju prebijanje. Koliko je Relja "pametan" robija doživotnu u Njemačkoj, a druga velika robija ga čeka za pokušaj ubistva Ljube Gladovića u Zagrebu. Njegov DNK nađen na dokazima.

      Izbriši
    9. A ko je Relja i otkud je ?

      Izbriši
    10. Milan Reljić zvani Relja Alkapone iz Omarske, danas iz Njemačke gdje robija doživotnu

      Izbriši
  14. Dajana je puštena ne znam za ostale,ali ide tu suđenje kasnije

    OdgovoriIzbriši
  15. Pustiće oni i ove ostale nakon nekog vremena i onda ide suđenje,samo Miljatovića i Rajlića neće pustiti nikad oni poslije presude idu direkt nazad u ćeliju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pustio je Mitrović svog pajtosa Dugog i uhapsiše ga na ulazu, pa sprovedoše u Sarajevo. Pošto Dugog i Miljatovića imaju na Sky komunikaciji vezanoj za teško ubistvo Šmita nikakav nije problem da ih pohapse na izlazu iz zatvora i sprovedu u Tužilaštvo BiH za pritvaranje u drugom predmetu. Tužilaštvo BiH u svako doba može od prijedorskog tužilaštva uzeti predmet i nastaviti dalju istragu. Pa neka ih pusti ko ima petlju.

      Prije mnogo godina uspjeli smo pritvoriti grupu kradljivaca auta na čelu sa čuvenim Milanom Ćosom. Nakon mjesec pritvora čujem da tužilaštvo neće tražiti produženje i da će biti pušteni na slobodu, a za pozamašan mito. Lut ko puška nazovem međunarodnog tužioca Tužilaštva BiH i to mu prenesem. Popodne tog dana trebali su biti pušteni iz pritvora, no u tužilaštvo dolazi gospođica iz OHR-a i kaže kako prate taj predmet, a preda i akt Tužilaštva BiH koji isto tvrde. Da ste vidjeli kako se pišu prijedlozi za produženje pritvora, pa kako u sudu pišu rješenja i čak ih šalju faksom jer ne stižu ih fizički dostaviti.

      Sudije zaključane u kancelariji, a advokati nogama udaraju u vrata. Kako klijentima objasniti da neće kući, a dali su lovu za puštanje? Urnebes živi u Banjaluci, a moja malenkost u Prijedoru pijucka kafu i zadovoljno kulira. Na suđenju se Ćoso izvukao, no ostaje da sam ga uspio pritvoriti i držati duže negoli je zamisliti mogao. U Bugojnu sam organizovao potragu kakvu ne pamte od onih ustaša iz 1972. godine da nađem Ćosov laptom koji je i pored pratnje uspio sakriti. Da sam to uspio naći odvalio bi Ćoso robije podosta umjesto što su njegovi klipani uzeli djela na sebe i njega oslobodili. ČISTO DA SE POHVALIM KAKO SAM NEKAD RADIO, A OVO PRVI PUTA POMINJEM JAVNO.

      Izbriši
    2. Eh da, fasovala bi tada auto mafija gadno, no međunarodnom tužiocu Džonatanu Ratelu (koji je optužio Milakoviće) izleti predmet protiv Dragana Čovića, ako se dobro sjećam na funkciji člana Predsjedništva BiH. Zato se dalji rad preusmjerio na entitetska tužilaštva i sudove.

      Zato znam i za Dragana Čovića i za Antu Jelavića i za Desnicu Radivojevića i mnoge druge krupne zvijerke jer sam radio mnogo sa Tužilaštvom i Sudom BiH, odnosno bio velika faca kada su mnogi današnji moćnici bili anonimni početnici. Miograg Bajić i Milan Tegeltija su kao mladi tužioci dolazili kod mene u Prijedor da se grebu za krupne predmete, a kad su malo ojačali počeše gadno mutiti. I ja ih bukvalno maršnem pošto sam kao velika faca to sebi mogao "priuštiti". Pokazalo se da su jači nego sam mislio, no nakon par godina gadnih okršaja Bajić se primirio, dok sam Tegeltiju otjerao iz pravosuđa.

      Izbriši
    3. To tvoje ludilo baš ušlo u terminalnu fazu

      Izbriši
    4. Glupane, "terminalna faza" je medicinski termin za stanje bolesnika na samrti, najčešće kod onkoloških oboljenja. Kad su duševne bolesti ili poremećaji nema "terminalne faze" i to će ti reći svaki ljekar. U konačnici ja možda jesam lud, ali NISAM GLUP i po tome se razlikujemo.

      Izbriši
  16. Boro sta mislis kad sad Dajana pocera jedno 3 do 5 dana bahanalisati auuu ima da nadoknadi svaki sekund 😆😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da je pametna kao što nije prvo bi potražila dobrog psihijatra. I ne samo zbog liječenja, no nisam joj advokat da objašnjavam dalje. Nije ona meni nešto zanimljiva tema.

      Izbriši
  17. Boro sta je sa Janjaninom i Sakićem iz te grupe ?

    OdgovoriIzbriši
  18. Hvalite me"usta"moja..je si ti bio Šerloh Holms Kozaracki...nego pominjes ti kad si radio i odrađivao posao,jel bilo pijanih u službi i zadatku,ko kontroliše vas kad ste na zadatku,neku novu mene zaustavi patrola,nebitno gde,bila su trojica,svaki od njih je imao preko 55 a ovaj najstari sa 3 zvezdice Mozda i 60 i kusur,pksni je bio nego ova dvojica,kasnije sam dobio informaciju da su bili na kotlu i probali prepeku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jbg. mene pitaš oko saobraćajne policije i tih banalnosti. Jedini puta kada sam se bavio saobraćajcima bila je ona poznata akcija "Dreger". Pokušali su me privoliti da to vodim, ali sam ukazao gdje su greške i na suđenju se pokazalo da sam bio u pravu. Svi optuženi saobraćajci su oslobođeni, a meni je bilo svejedno pošto sam se blagovremeno makao iz priče i nemam profesionalne odgovornosti.

      Zato se mogu pohvaliti akcijom "Falsifikat" kojom je nađeno i procesuirano preko 600 kradenih i krivotvorenih auta. Pa iniciranjem akcije u Federaciji kada je "palo" 300 auta, odnosno da je mojim radom procesuirano uveliko preko hiljadu kradenih i krivotvorenih auta, da sam razbio preko 10 organizovanih grupa, te ostvario značajne rezultate u Hrvatskoj i Srbiji (međunarodne istrage). Zbog suzbijanja automafije dva puta sam pohvaljivan od strane ministara i Prijedoru donio "srebreni znak policije" kao drugo najviše rangirano priznanje rada policije.

      Izbriši
    2. Pamti li neko kada je u Zagrebu iz salona auta ukradeno 11 novih mercedesa, a istovremeno ko zna koliko BMW 5 na ulicama? Mom kolegi sa kojim sam sarađivao naprave ozbiljan problem oko toga i nije bilo duge do otkriti šta se dešava. I provalim da su auta mahom završila u Srbiji, pa tamo i kod nas organizujemo zajedničke akcije i nađemo gro auta. Elem, tad utvrdimo da su sva kradena auta prešla preko graničnih prelaza tako što je neko iz hrvatske policije na par sati brisao ista iz potraga. Kolega i ja im "šuknemo" taj dokaz i ukažemo da postoji jako mali broj pripadnika policije koji to može izvesti. Nikad nisu otkrili ko je skidao potrage, ali mog druga više nisu dirali. U stvari policijski banditi su ga napali jer je provalio kako auta ukradena u Hrvatskoj završavaju u Hercegovini, normalno naša zajednička akcija, šta je izazvalo gadan potres. Na kraju sam Hercegovce pritisnuo da su obećali kako neće kupiti nijedno auto (skupo) ukradeno u Republici Srpskoj i dugo su držali obećanje. Zato su preko noći prestale krađe audija A6 i A8, pošto ih nisu imali kome prodati. Kad su ponovo krenule krađe tih auta provalim da ih sijeku i prodaju u dijelovima na otpadu pok. Mirka Ćejića, te opet nađemo preko 30 komada. I zamislite Dubravka Kremenovića i tih bandita iz banjalučke policije - prijave ženu i maloljetnog sina, a u stvari samo kako bi spriječili da dovršim akciju.

      Pazite ovo, u Kozarcu ukradu audi A6 bez točkova i motora, te jedan ispravan, šta kod mene ne prolazi. Otkrijem da su u pitanju lažne prijave za koje je moj načelnik "pazario" sportskog golfa 4 za kog je tvrdio da vrijedi 18.000 KM. U stvari za golfa je dao onu svoju kiju raznešenu eksplozivom i da smute lažnu prijavu krađe ta dva audija. Normalno, sve sam zadokumentovao i dostavio u sjedište MUP-a u Banjaluci, ali je ostavljeno a skuplja prašinu sa ostalim Mikanovim kriminalom. Kad su prijavili krađu audija R6 vrijednog 170.000 švajcarskih franaka popi*dio sam i u BL napravio gadnu frku, a onda ni sam ne znam u koliko zemalja slao razne zahtjeve samo da razvalim prevaru.

      Izbriši
  19. Svaka čast Boro

    OdgovoriIzbriši
  20. Sve pohvale za prave informacije i za rad dok ste radili u MUP-u.

    OdgovoriIzbriši
  21. Dosađujem se pa da se pohvalim još jednim "rekordom" u brzini otkrivanja lažne prijave auta. Od momenta prijave za samo pet i po sati našao sam auto u Kranju, te osigurao da ga policija pokupi i preveze u svoj krug. Nazovem vlasnika u Vitezu, koji je rentao auto prijedorskim mangupima, i kažem mu gdje je auto, ali da ne ide po njega par dana dok ne završim papirologiju sa Slovencima. Za to vrijeme lažni prijavitelj je suočen sa dokazima priznao djelo, te mi na noge doveo organizatora prevare, pa sam i osumnjičene obradio. I kažem im: "Vas dva prijedorska seljaka našli da zaje*ete tehnologiju NASA, pa vi niste normalni". Nisu nali da GPS ima još jedan naponski kabel ispod uređaja, a i da jesu džaba im kad pokazuje zadnju lokaciju.

    OdgovoriIzbriši
  22. Sjećam se kad si razbijao automafiju Nedeljko Dakić Baćo je bio u igri i ti ih stisneš on odmah zove načelnika Mikanovića i Mikan mu pomaže spašava ga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pored Baće u istoj istrazi prijavio sam još 10-ak počinilaca i to zbog muljaža oko auta koja su navodo kupljena od VRS i falsifikovanja carinskih deklaracija. Samo Baće jeu tom krimianalu bilo tek na repovima i nikad nije pokrenuta istraga, a kamoli da je optužen. Od tih "mojih" Prijedorčana vrlo brzo sam došao do glavne mafije u Banjaluci i to je rezultiralo akcijom "Falsifikat" u kojoj je "palo" 600 auta. Bem ti sunce kad smo upali na pretres kod Ajdarića u Banjaluci pali smo na guzice šta ima od mašinerije za falsifikovanje. Mogao je načiniti dokumentaciju da se neko rodio, završio pkole i zaradio panziju, te umro i imovinu ostavio isto tako nepostojećim nasljednicima. Strava.

      Na drugoj strani od kasarne u Bijeljini dobijem dokumente za vozila po prvom traženju. Kad sam za novih 10-ak auta tražio dokumentaciju napišu da je služba vojne bezbjednosti odnijela svu dokumentaciju. Napišem toj službi u VRS da mi dostave dokumentaciju, a oni me ignorišu. Taman stupio na snagu novi ZKP i ja im napišem da ću pribaviti naredbu suda i doći u pretres ako ne dostave traženo. Dostave oni meni to, a ja novi zahtjev sa još auta. Odgovore mi da je Generalštab uzeo dokumentaciju i ne mogu mi ništa više polati. Normalno, Generalštabu nisam prijetio pretresom, nego se smirio. Posebno jer je jedan od važnih igrača tog kriminala počeo sarađivati, pa ga digli u vazduh, a do danas nema ništa od istrage. Pokušao sam davno preko Specijalnog tužilaštva provući taj predmet da ne skontaju pozadinu, ali se i to izjalovilo.

      Kontate li o čemu pričam? Kakav Baćo, Hapin, Gandra i koga sam još početno prijavio da su "kupili" auta od vojske, a kasnijom istragom došao do pravih bandita na vrhu VRS. I Mikan je tada u Prijedoru bio inspektor za potrage (raspisivao potrage), odnosno igrao fudbal i nikom nije bio bitan. Mnogo kasnije Mikan, Mima i Lubura slagali su Baću da sam mu "spakovao" hapšenje, kad su ga pretulki, pa skontali da će svi ostati bez posla. Skontao je Baćo kako su ga izradili i davno smo to razjasnili, od kad nemamo nikakvih problema. Sad šta Mikan ima sa pojedinim ubistvima i zataškavanjem ubistava, pa je lagao Šulu, Baću i mnoge druge protiv mene, a kako bi omeo istrage i otkrivanje istine drugo je pitanje. Ja odavno nisam naivan, a zna se dobro koga nazivam ubicama, zločincima i monstrumima.

      Izbriši
  23. Kakav Vanja, dugi, kratki, kurci palci, u Prijedoru postoji samo jedan jedno vrijeme princ a sada kralj Prijedora a ti je Milenko Mikanovic Lazin princ jer je 10 ak godina oblacijo najbolju garderobu, vozio najbolja auta, nije pio, vjezbao izgledao tip top i ono najbitnije izjebo 70 % tadasnjih cura grada Prijedora sada je kralj jer se penzijonisao i radi sve kontra od tog prethpdnog 😆😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Priča mi jedan nekad nadaleko poznati prijedorski mangup kako se u gradu hvalio da je sa Lazinim "kao brat", pa može ovo ili ono. Nalagao se koliko je mogao. I zove ga Lazin jednog dana da mu nešto hitno treba. Ovaj pojuri i eto ga što je prije mogao. Kaže mu Lazin da imaju neku frku i moraju odmah reagovati. Ovaj glupan izleti da mu je trebao odmah reći, pa da poneše štoljpi. Tad ga Lazin pogleda i kaže: "Znači nemaš oružje". Onda ga odvede na osamu i nalupa kao konja. Sa frkom ga je vagnuo samo da kulturno provjeri ima li bena pištolj, a onda se znalo ko je jači i ko će dobiti batine. Znam ja od inspektora iz Zagreba kad Lazin razoruža četiri inspektora i natjera ih da kleče, pa i o pucnjavama sa policijom, ali ovde je poneta da je preko jednog mangupa pokazao svima kako se neke stvari gospodski rade i da je mozak jači od šaka.

      Izbriši
    2. Ja sam radio u Zagrebu i nije ti tacna ta prica da je on rzourazao inspektire.Oprosti policija pre rata je bila u Zagrebu ua BiH kao Njujorska .I nije on tako visok kotira u kriminalnom miljeju .

      Izbriši
    3. Ti si možda živio u Zagrebu kao dijete ili neko totalno neupućen. Otišle osiljene bene jer su čule da ima neki Bosanac koji pravi probleme, pa da mu pokažu ko je sila, a onda su klečale i molile za milost. Ovaj penzinisani inspektor što mi je to ispričao došao je i zatekao taj prizor, prišao Lazinom da se pozdrave, a iza leđa ovima rukom pokazivao da bježe. Pitao sam Lazinog za to, no nije mi potvrdio priču na takav način, ali više iz neke svoje fore negoli što je priča neistinita. Zato mi je potvrdio priču o pucnjavi sa policijom i čak ranjenim policajcima, ali je i to nekako "leglo" bez suđenja pošto su slično na njega krenuli da dokazuju silu. Potvrdio mi je i više eksplozija na autima u obračunima ništa manjim od onih u Njujorku.

      Ja nisam rekao da je Lazin visoko ili nisko kotirao u kriminalnom miljeu, nego da je lik koji nije dao na sebe ni policiji, ni šiptarskoj, ni stranoj mafiji. Imao je petlju sa kojom se Zagreb tog vremena nije mogao nositi i to je dokazao u ko zna koliko gadnih situacija

      Izbriši
  24. Druže pa ti porediš prijedorski i sanski šljam sa Milenkom,Milenko Mikanović je legenda grada korektan čovjek taj nikog nije dirao ničije nije uzeo gledao čovjek svog posla,ko mu je pravio probleme dobio je po dupetu,Mulenko jako korektan tip

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ocito da ne citas komentar do kraja i onda komentarises na glup nacin niko nikog nije poredio vec sam za sve te mangupe prvenstveno napisao KAKVI ONI pa naveo sta znam o Milenku ...laku noc

      Izbriši
    2. U pravu ste. Sad slabo viđam lazinog, a godinama smo redovito pili kafe i od njega sam zaista mnogo naučio. Elem, kako sam prije rata živio u Hrvatskoj upoznam penzionisanog inspektora iz Zagreba. Bio odličan sa Lazinim prije rata, a pojma nema šta se kasnije dešavalo. Kaže meni taj inspektor kad bi Kusturica snimio film o Lazinom iz tih zagrebačkih dana dobio bi i oskara i sve zlatne palme i lavove za nagrade. Kakav crni Prijedor i slično, čovjek je u Zagrebu bio i ostao urbana legenda, a samo po onome šta ja znam holivudske filmadžije mogle bi snimiti strašan film. Jedan zaista nevjerovatan život. Opet u godinama kad smo se napijali ili kafendisali nebrojeno puta, pa sam upijao njegove priče, fasciniralo me kako taj čovjek razmišlja i tumači razna dešavanja. Ja sam mislio da nešto znam, a kad mi on objasni i to sa jasnim činjenicama ispostavi se da pojma nemam. Baš kao što me je fascinirao nekim životnim potezima kakve nigdje nisam našao u naznakama, a kamoli u realnosti.

      Na neki način žao mi je što iza Lazinog neće ostati nekakvi memoari ili išta slično pošto je zaista riječ o jednom nevjerovatnom životu. Žao mi je i što nikad nije završio određene projekte oko splava, a znam koliko je novca i truda uložio, te kako je sve to zamišljao. Nekad su djela njegovih ruku snimali sa mosta i tako prezentovali naš grad, a nikad od države ili grada nije dobio marke sredstava. Šta danas imaju uslikati za razglednicu Prijedora? Od kako Lazin više ne vuče oko održavanja obala Sane imamo ruglo kog se grad treba stiditi, a znamo kako je to bilo i bez stvari koje nije završio.

      Izbriši
    3. Sta je kontao raditi sa tockom,zna li se?

      Izbriši
    4. Pa da postavi viseća sjedišta na kojima bi sjedili dok se točak okreće.

      Izbriši
    5. Kaže Lazin da je točak napravio da vozi "miliciju" pošto sa te visine dobro vide grad i ne moraju patrolirati. Legenda

      Izbriši
  25. Može još jedba priča? Ugledam prijedorskog muljatora sa novim autom i to kroz prozor kancelarije. Provjerim tablice, a vlasnica ima još 6 auta i bijesni motor, ALI NEMA POLOŽENOG VOZAČKOG. Nađem joj i brata sa par sumnjivih vozila, a onda jednog po jednog iz istog šablona i nakupim par desetina sumnjivih. Od jajca tražim da mi dostave kopije dokumenata prvog dosijea, provjerim vlasničke kod zemalja porijekla i carinske i sve se pokaže krivotvorenim. Onda krenem sa češljanjem osumnjičenih i otkrijem šta se mojim šefovima nije dopalo.

    Kako bi spriječili dalju istragu mene nezakonito "šutnu" u PS Prijedor 2, no nisam bio naivan jer sam svu korespodenciju sa Jajcem slao i direktoru FUP-a Zlatku Miletiću, a koji je naredio istragu u kojoj je palo 300 kradenih i krivotvorenih auta, kako pominjem u gornjem komentaru. Prije negoli su me makli iz OKP Prijedor podnesem izvješjaj Kantonalnom tužilaštvu u Novom Travniku kao mjesno nadležnom, ali i sa informacijom da je u pitanju organizovani kriminal za koji dalje treba uključiti Tužilaštvo BiH. I odem u PS Prijedor 2 pošto mi je to pasalo da se malo stiša bura i da u miru završim specijalistički studij.

    Ne da mafiji đavo mira, pa da mi se osvete za lovu angažuju vozača direktora policije Uroša Pene, a poslije i Gojka Vasića. I sa njim dogovore da mi uvale obilježene novčanice. Pojavi se lik sa nuđenjem para, no ja tu priču presiječem pošto se sa mnom o mitu nije moglo razgovarati. Tek kasije saznam šta je bagra pripremila i odem u sjedište MUP-a i napadnem jednog moćnog načelnika bliskog Gojjku Vasiću. Normalno, sve zadokumentujem i dostavim u sjedište. Tog vozača je Vasić kasnije sa diplomom prijedorske "više uzaludne" (Kondićeve) unaprijedio za inspektora, no ni ja nisam sjedio skrštenih ruku.

    Napadnem tad ministra Stanislava Čađu i zaprijetim lomom kakav sanjati ne mogu. Kaže mi šef kabineta ministra da je Čađo sve moje zahtjeve usvojio, ali da ne može smijeniti Vasića. Znao sam da ga ni Dodik ne može smijeniti, ali sam morao postaviti neki zahtjev od kog ću "odustati". Prethodno me je kontaktirao Siniša Kostrešević i dogovorili smo saradnju još dok sam bio u PS PD 2. Zato sam ekspresno dobio rješenje inspektora za organizovani kriminal i eto mene ponovo u centru.

    Dok smo se mi bakćali oko radnih mjesta Zlatko miletić je odradio posao u Federaciji, a onaj moj izvještaj iz Novog Travnika je stigao do Tužilaštva BiH. Počinju dolaziti naredbe iz Tužilaštva BiH i ja nastavljam sa radom tamo gdje sam stao prije nezakonite promjene radnog mjesta - kao da se ništa nije dogodilo. I bitanga koja je meni pokušala organizovati odmazdu preko mita i vozača direktora policije od Suda BiH fasuje preko tri godine robije. Na početku je Dubravku Kremenoviću dao 7.000 maraka da mene podmiti, a kako su njih dva stara jarana to riješila nije me bilo briga, baš kao što sam otkantao Nedeljka Luburu koji se pokušao umiješati.

    Znači, u stanicu PD 2 šutnuli su me nakon što sam odbio ogroman mito da ne radim dalju istragu, a kako bi promjenom radnog mjesta spriječili istu. Pa im to bilo malo i pokušali su mi podvaliti označene novčanice, ali sam i to odbio, pa ih još napao i tražio smjenu direktora policije. Kontate li nakon ovoga zašto imam neprijatelje na moćnim pozicijama? Em sam im izbio masne prihode od kriminala, em dokazivao da su kriminalčine, odnosno odlično znao svoj posao i to dokazivao u baš nemogućim situacijama. Za mene naprosto nisu imali rješenja, a zamislite frke kad sam pokrenuo istragu kriminala na kom je Gorica Dodik zgrnula milione. To je zaista bilo previše i mojoj karijeri je došao kraj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi ti tad nasrnuo na Goricu vec i na Pedju Starčevića i njegove apoteke Medikus

      Izbriši
    2. Medikus je bio samo "ogledni predmet" da skontamo kako taj kriminal funkcioniše. I da dobijem naredbu za prisluškivanje direktora prijedorske filijale fonda doktora Miljuša. Onda bi išla druga faza istrage i širenje na Banjaluku, Bijeljinu i druge gradove. Od starta sam znao da Moja apoteka prednjači u tom istom kriminalu, samo tada nisam znao kakva je uloga Gorice Dodik i kume joj Nine u tome, ali i da sam znao sve bih isto radio pošto se zna kako zakon i struka nalažu.

      Nije problem u tome šta sam radio tokom istrage, nego što sam nakon pola godine tražio službeni razgovor sa ministrom Jovičićem i da mi objasni zašto istraga stoji. Ako su mene makli sa radnog mjesta istraga mora ići dalje. Za dva dana dobijem da me upućuju na vanredni ljekarski pregled i bolovanje, te pokreću dva montirana disciplinska postupka. Morao sam 16 dana procesti na psihijatriji kako bi me posmatrali, no nakon par mjeseci dostavim im uvjerenje da sam sposoban za poslove inspektora i vratim se na posao.

      U međuvremenu za ministra dolazi Dragan Lukač. ja blesav kakav jesam pošaljem Lukaču zahtjev za službeni razgovor i pitanje zašto istraga stoji čini mi se 15 mjeseci. Opet za dva dana šalju me na vanredni ljekarski pregled i bolovanje, te mi isto onako pokreću dvije disciplinske. Napišem Lukaču da mi je sve jasno i nemamo o čemu pričati. Elem, ovoga puta su MORALI PODNIJETI PRIJAVU PROTIV PEĐE I JOŠ DVIJE OSOBE PO DOKAZIMA KOJE SAM RANIJE PRIKUPIO. Predmet je u tužilaštvu skupljao prašinu godinama, a kako da osude Peđu za "siću" dok je Gorica istim kriminalom napravila imperiju?

      Kad su me nezakonitim bolovanjima ekonomski uništili, pošto su mi umanjivali platu za 30%, a pola je svakako bilo u kreditima na kraju sam prihvatio mjesto državnog službenika. Samo da nemam policijska ovlaštenja kojih su se toliko bojali. Imam akte koje sam slao Lukaču, a više uglednih kolega je sa njim pokušalo pričati samo da me puste na miru, jer je i meni svega dosta. Na kraju je njegova rođena sestra Suzana, inače inspektorica sa kojom sam baš mnogo radio, pokušala pričati u vezi mene, ali njemu je sila udarila u gavu da je bukvalno bog. I onda ga krenem razarati na blogu, pa mu kod Dodika razvalim onu muljažu oko radara gdje su on i pajtosi za 10 godina trebali zaraditi preko 9 miliona maraka, da bi ubrzo desilo se ubistvo Davida Dragičevića i ostalo je javnosti uglavnom poznato.

      Znači, ona moja "liječenja" na psihijatrijama koja je sramno pominjao u skupštini bila su u funkciji slamanja mog otpora oko zataškavanja kriminala teškog desetine miliona maraka. I ministar Slobodan Stanić je zbog iste stvari smijenjen, naprosto nije htio aminovati toliki kriminal. On mi lično ispričao detalje. Kriminalci su me "liječili" od postulata moje struke i poštovanja zakona. Jesu li me izliječili vrlo brzo će shvatiti kad objavim podatke o stotinama miliona koje pojedini banditi danas obrću, a znamo šta su imali prije 2010. godine kad su krenuli sa pljačkom Fonda zdravstva. Kad kažem da čitaoce tek uvodim u materiju shvatite to doslovno, a kad krenem sa nazivima firmi i ciframa ima da vam se zavrti u glavama.

      Izbriši
    3. korektnosti radi bilo je tu još inspektora koji su loše prošli u toj priči, šta bi sa onima iz privrednog, pok Koricom i dr?

      Izbriši
    4. Korici pokoj duše i vječni smiraj

      Izbriši
  26. Osvrnuo bih se na Borin komentar vezan za pomilovanje Rajlića od strane Kuzmanovića za pokušaj ubistva Šen'ce!
    Javnost treba da zna, da je policija radila svoj posao, Dugi bi danas bio ugledni građanin kakav mu je bio pokojni otac koji je inače dao život za Srpsku!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam radio Šenicu više puta i nikad mije bilo problema. Znam za probleme vezane za njega na koje mislite, pa o kalo su neki drugi savladavati ga i otimali mu bombu, a nisu pucali kao Dugi. On je osuđen za pokušaj ubistva Šenice i ne zbog čega bi trebao biti "ugledan"

      Izbriši
    2. Sin od igor beben i u putanju je stotinu kilograma u kamionu njihovom

      Izbriši
    3. E sad toliko,de smanji.

      Izbriši
    4. Ako govorimo o marihuani 100 kila je vrlo realna količina za krijumčarenje u Evropu. Mislim generalno, a ne na ovog ili onog pojedinca. Prije 12-13 godina gurao sam predmet oko krijumčarenja trave za Evropu, a vezano za ranije predmete, te nakon što se sve više likova pojavljivalo sa kamionima od par stotina hiljada maraka i vozilo drva za Sloveniju, a nikakve ekonomske logike tu nije bilo, nego samo paravan za krijumčarenje droga. Vrh MUP-a nije bio zainteresovan ni "sekunde" jedne i tako smo se nagonili dok me nisu sklonili sa organizovanog.

      Izbriši
    5. Pa se od tog novca kupuje tvrdjava radetica kula placevi i zgrade prave kamioni kupuju ali nema niko muda da objavi da je sin od beben doo pao sa 100kg sad dal je njegova ili tatina to imaju institucije da utvrde

      Izbriši
  27. Pitanje za Boru, znaš li možda nešto o sinu jednog našeg bizMismena i nekoliko stotina grama mariuane?

    OdgovoriIzbriši
  28. Boro, naredne godine na slobodu izlazi Elez Darko, mišljenje o tome?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa pisao sam o njemu i kako se nagodio sa pravosuđem, a ispalo je da je dobio mnogo i ništa nije dao zauzvrat. Elez će nastaviti po starom dok ga neko ne ubije.

      Izbriši
  29. Da,poznat ti je identitet Bodo Đoprđe,jedan od najvećih Lopova u Prijedoru 2000.Sad sluzi u Padinskoj skeli...Lazinom je iz stana uzimao keš,Super trend tadašnji,Janjos....dok nije pao u Beogradu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu se sjetiti, a i kako bih nakon šta znam koliko hiljada okorjelih kriminalaca koje sam radio.

      Izbriši
  30. Ja govorim za Šenicu da mu je mnogo dozvoljeno. On je indirektno od Dugog napravio kriminalca. Rajlić je pucao zato što više nije imao izbora a sve oatalo što se kasnije dešavalo u njegovom razvoju kao krimosa je posljedica toga. Mnogi ljudi bi postali nešto sasvim drugo da su imali priliku.
    Evo, jedan primjer za Boru. Ti znaš da su mnogi ljudi radili kao obični mehaničari, tokari, električari u firmama u vrijeme SFRJ. Počeo rat, jedni postali ekstra borci poput Karlice, jedni zločinci, jedni kriminalci. Npr Kotoraš radio u Toplani... o tome pričam! Sad zamisli da je Dugi imao oca ili da ga je sistem uputio da radi kao običan radnik!? Ali ne, njega su vaspitavali Skala, Šenica i na kraju Tunjice...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad on nije kriv,uvjek je neko drugi.

      Izbriši
    2. Koliko puta sam napisao da je sistem upropaštavao generaciju za generacijom prijedorskih klinaca, tek adolescenata, odnosno bitange na moćnim pozicijama? Bar meni ne treba imputirati da uzroke ne analiziram dovoljno. Isto mogu pitati: Šta bi bilo sa Šenicom da mu otac nije bio ko jeste i da nije odrastao u disfunkcionalnoj porodici? I kod njega je sistem gadno zakazao.

      Nego, da mi malo sagledamo suštinu problema. Nakon Šenice Dugom se očigledno osladilo ubijati ljude na najbrutalnije moguće načine. Pa Šmita izbodoše 15 puta jer je rekao policiji da je drogu nabavio od Dugog i Vanje. Onda ga umlatiše bejzbol i metalnim palicama, pa im to bilo malo nego su ga i autom gazili. Onda je našao luđaka Miljatovića da Bašića smakne u klasičnoj mafijaškoj likvidaciji. PRIDE JE BIO VEĆI NARKODILER SA ULIČNOM MREŽOM PRODAJE, A NJIH INAČE TRETIRAJU KAO MASOVNE UBICE. Eto na suđenju su potegli pitanje predoziranja Hansa Vukića, a neko je ovde u komentarima njima "pripisao" i pok. Samira. Jbt. koliko porodica je razoreno tako što su djecu navlačili na droge?! Mogu knjigu napisati samo o ličnim iskustvima sa porodicama narkomana i kakve grozote se tu dešavaju.

      Radio sam slučaj kad je sin zadavio majku, a cijelo selo potpisalo peticiju da ga treba osloboditi. Ubio je majku, ali nije postao okorjeli krimos kao Dugi i razorio desetine i stotine porodica. Pa sam intervenisao kad su policajca htjeli optužiti za nasilje sa smrtnom posljedicom na majkom, a opet sve zasnovano na decenijskom porodičnom nasilju koje je kobno rezultiralo. Otpušten je iz policije u koju je ionako greškom primljen i ostavljen da se bori sa svojim nesrećnim životom. Ni on nije krenuo prodavati drogu djeci ili ubijati ljude. Manite me jeftinih mantri!

      Izbriši
  31. Svi smo mi odrasli u istom sistemu i radimo pošteno ili bauštelu struju keramiku ili su fakultete završili i rade svoj posao,niko ne ubija samo Rajlić i Miljatović

    OdgovoriIzbriši
  32. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dokle-je-doslo-tuzilastvo-bih-s-istragom-protiv-radovana-viskovica-u-vezi-sa-izmjestanjem-masovnih-grobnica/240917040

    Davno si se Boro obećo baviti ovom temom pa ništa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sto bi se Boro sa svim i svacim ovdje bavio? On je upozorio Viskovica i ovaj se povukao u onom njihovom sukobu. Viskovic nije pritiskao taj slucaj, Boru oslobodili odgovornosti. A i je li realno da covjek sve stigne........

      Izbriši
    2. Situacija nije nimalo laka za kontanje. Rajko Dukić je prodao rudnik, sad vidim da mu spremaju postupak za poreske utaje i svašta nešto. Meni je to indikativno u kontekstu rezolucije UN-a o Srebrenici gdje je bilo naznaka da će udariti na Dukića i Nasera Orića, ali se sve to vremenom rasplinjava i sve su manje šanse da će uslijediti ono šta se planiralo u određenim krugovima.

      Za znam koliko imam za objavljivanje oko Srebrenice, no aktuelna dešavanja su jednako tako zanimljiva i zato ih pratim. Iskreno, najbolje bi mi odgovarao nekakav konkretan događaj, pa da se na to nakačim, a sve je nekako u magli i zakulisno. Nemam ja pardona za Viškovića i zbog njega ništa ne odlažem, nego su Dukić i Orić u fokusu onoga šta pratim i gdje želim poentirati. Posebno jer govorimo o mnogo jakoj priči koja na Srebrenicu baca potpuno drugačije svjetlo i približava nas stvarnoj istini. Baš kao i sumnji da je neko uzeo veliki novac da izvede operaciju u režiji zapadnih sila, a šta Karadžić i Mladić do danas nisu skontali. Mnogo je to krupna i složena priča, pa zato i odgađam njeno pokretanje. Sa druge strane prioritet mi je okršaj sa pravosudnom mafijom zbog novog organizovanog napada na mene u nadi da će slomiti moj otpor.

      Izbriši
    3. Što se tiče Srebrenice samo isprati šta je Jugoslav Petrušić govorio na tu temu i biće ti dosta toga jasno, od broja ubijenih do načina kako se zataškavalo i namještalo, kako su mrtvi prekopavani i premještani iz grobnice u grobnicu. Mislim da do dan danas narod na balkanu nije svjestan stvarne pozadine oko operacije u Srebrenici.

      Izbriši
  33. Dal je Rakic iz Ljubije novi dugi identican bmw uz to je stevandicev kadidat napisi borisa ako smijes pisati jer znamo da te htio nabubati ili te je nabubao vec rakic

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bijeli bmw ima Zoka Rakić sa kojim sam u vrlo korektnim odnosima, a u pretprošlom tekstu o suđenju Dugom sam ga pominjao i ne znam zašto ne bih smio pisati. Njegov brat Miloš me je udario prije 7 godina, osuđen je za to, ali do danas nisam skontao zašto je to uradio. Pojma nisam imao ko je u pitanju kada me je udario s leđa i nagulio odatle, jer ga nikad nisam radio niti smo se poznavali. Zoka je od klinačkih dana uvijek pozdravljao i bio korektan, pa ga tako i znam godinama, prodavao mi je drva, kupovao kod žene u prodavnici i slične stvari. Što se toga tiče stvarno je uvijek bio dobar momak, a ja da nešto konkretno znam o njegovom kriminalu vjerujte da nije tako. Lokalnim tračevima se nikad nisam bavio. Ni oko Miloša me ne zanimaju seoske priče, a najviše jer su stvarno kretenske. Ima li njih u kriminalu neka istražuju on koji za to primaju plate, a ja kad imam nešto konkretno to i objavim, kao oko Zokinog svjedočenja na suđenju Dugom ili u više tekstova kad me je Miloš udario. Uradio je to istog dana kada sam nezakonito suspendovan, pa je onda policija brljavila svašta nešto i napisao sam da drugi puta neće biti ni prijava ni policije, nego na moj način. Ne bih ni tada zvao policiju da sam znao o kome je riječ i šta se dešava, baš kao što nisam prijavljivao mnoge druge slične situacije.

      Izbriši
    2. A da onda je in svjedok jer prodao dugom drva bez cekica pa dobro nije to kriminal neki ha ha ha jel heroinom placa glasove za stevandicevu partiju daj nismo djeca sve ti znas samo cutis ili imas interes da cutis

      Izbriši
  34. Ko je Rakic iz Ljubije ?!

    OdgovoriIzbriši
  35. Boro, da li je ova nova partija Igora Radojcica samo Dodikov satelit ili je prica za sebe?

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

Poznat identitet uhapšenih policajaca u akciji "Robokap"

Kikboks baza regrutovanja narko mafije (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

SUD U NEVJERICI: Ko "ucjenjuje" našmrkanog piromana Dražena Vrhovca?!

POLICIJA LAŽE NAROD: Objavljujem dokaz zataškavanja kriminala