Pravda za inspektora Borislava Radovanovića!

Nakon brutalnog prebijanja u KPZ Banja Luka prijedorsko mafijaško pravosuđe podvrgava me novom krivičnom postupku za "ugrožavanje sigurnosti" policijske bitange Danka Karanovića - od prije četiri i po godine. Skalabuženu optužnicu potvrdio je sudija Predrag Tepić poznat po skandaloznom oslobađanju Dalibora Railića i Vanje Vukovića za napad noževima na potonje ubijenog svjedoka Mihajla Stupara.

borislav radovanovic blog

Sudija Predrag Tepić! Zapamtite ime ovog nosioca pravosudne funkcije u prijedorskom Osnovnom sudu. Javnosti je odlično poznata skandalozna oslobađajuća presuda kojom Dalibor "Dugi" Railić i Vanja Vuković "nisu krivi" za napad na svjedoka-saradnika u istrazi protiv njih Mihajla "Šmita" Stupara, samo joj treba dodati ime sudije potpisnika - Predraga Tepića.

Kažu da je za potrebe oslobađanja ubica i narko dilera odbacio dokaze poput zapisnika o uviđaju, nalaze vještaka i slično šta se u principu ne čini, no bavićemo se tom presudom. Nezapamćenu ogavnost u tom postupku čini sama optužnica koja unaprijed planirani i organizovani napad dva okorjela kriminalca, NOŽEVIMA, sa preko 15 uboda i posjekotina, nije okvalifikovala kao ubistvo u pokušaju, nego kao benignu "Tjelesnu povredu".

Ovu skandaloznu presudu sudije Tepića pominjao sam u brojnim tekstovima, a kontinuirano povezivao sa kasnijim ubistvom svjedoka-saradnika Mihajla Stupara, dok suštinu spornih dešavanja najbolje opisujem tektom IDEMO DO KRAJA: Javno demoliranje pravosudno-policijske narko mafije. Sad Railić i Vuković jedino treba da "planduju" do 22. juna kada nastupa APSOLUTNA ZASTARA KRIVIČNOG GONJENJA za "tjelesnu povredu" počinjenu juna 2018. godine

Elem, vezano za kasnije brutalno umlaćivanje bejzbol palicama i metalnim šipkama uz dodano gaženje autom istog tog svjedoka protiv Dalibora Railića i Aleksandra Miljatovića prijedorsko mafijaško pravosuđe čini još grđa kršenja zakona i pravila struke. U optužnici nema ni Railića ni Miljatovića iako je na licu mjesta pronađen pištolj koji ih sa ubistvom veže dokazima preko Sky komunikacije, gdje sam javnost alarmirao tekstom Suđenje ubicama načelnika Bašića razotkriva surovu istinu!

Problem prijedorskih mafijaških tužilaca i sudija, zajedno sa onima iz policije, jeste što sam kao bivši inspektor ubistvo načelnika Radenka Bašića istražio mnogo detaljnije i sveobuhvatnije od navoda optužnice po kojoj se Railiću i Miljatoviću sudi pred Sudom BiH. Posebice da je Miljatović upleten i u ubistvo Mihajla Stupara ili da su Goran Mikanović i njegovi inspektori-dileri droga preko tri mjeseca znali za pripremanje egzekucije svog pretpostavljenog. 

Na objelodanjivanje nepobitnih činjenica koje potvrđuju prethodne navode mafijaško pravosuđe reaguje mojim upućivanjem u KPZ Banja Luka radi unaprijed planiranog prebijanja. Znači, nisam sproveden radi izdržavanja kazne nego da me "polome" i otpreme u bolnicu! Problem je što nisam blagovremeno prepoznao opasnost i na svojim išijasom razorenim ležima sam osjetio teške posljedice. Osjećam ih i danas kada mi porodica pomaže da uopšte ustanem i načinim par koraka!

Sopstvene greške dovele su me do propuštanja da blagovremeno provjerim sudiju Predraga Tepića kao člana vijeća koje je donosilo ona skandalozna rješenja o upućivanju u KPZ Banja Luka opisano u PRAVOSUDNA BRUKA: Dokazana nekompetentnost prijedorskih sudija. Sudije koji oslobađa okorjele krimose Railića i Vukovića, a u zatvor (na prebijanje) šalje bivše inspektore i blogere koji objelodanjuju istinu. Ponavljam: ime mu je Predrag Tepić!

Aktuelna dešavanja i novi napad mafijaškog pravosuđa na mene nisam htio objelodanjivati do prikupljanja potrebnih dokaza i sad formalnog zahtjeva za izuzeće sudije Tepića. Krajem decembra prošle godine tužilac OJT Prijedor Ljubo Macanović protiv mene podiže optužnicu za "ugrožavanje sigurnosti" policijske protuve Danka Karanovića još od 10.07.2019. godine. Prethodo je glavni tužilac Mladen Mitrović odbacio moju prijavu protiv Karanovića za isto djelo.

Za četiri i po godine bukvalno ništa nije rađeno po ovim prijavama, a onda kao grom iz vedra neba stiže mi optužnica da sam "uplašio" jadnička Karanovića do nivoa straha za život i sigurnost porodice. Deja vu, ponovo naoružani policajac u prisustvu drugih policajaca i usred PU Prijedor tvrdi da se boji nenaoružanog civila i to nakon prijave tužilaštvu krivičnih djela počinjenih na moju štetu.

Startno mi nije bilo jasno zašto se tužilac Macanović upušta u ovakve nezakonite i krajnje nemoralne radnje, a onda saznajem za projektovano prestrojavanje unutar tužilaštava Republike Srpske. Kažu da je "svršena stvar" imenovanje mega-kriminalca Mladena Mitrovića za glavnog tužioca OJT Banja Luka - nakon smrti Zorana Bulatovića. Banjalučanima je manja šteta da ih ponovo pogodi razorni zemljotres, nego da za glavnog tužioca dobiju Mitrovića, no neka se bune ili trpe posljedice.

Po istom projektu Ljubo Macanović dolazi na Mitrovićevo mjesto glavnog tužioca OJT Prijedor i moje nakaradno optuženje je cijena koju plaća za ovakvo karijerno napredovanje. Po meni totalno pogrešan pristup, ali fakti su takvi kakvi jesu. Bavićemo se ovom optužnicom detaljno, sve sa objelodanjivanjem dokumentacije, dok ovom objavom tek nagovještavam RAT DO ISTREBLJENJA. 

Sudija Predrag Tepić potvrdio je nakaradnu optužnicu, no sama po sebi ova radnja ne bi predstavljala konkretan dokaz protiv njega. Blagovremeno sam uložio prethodne prigovore na potvrđivanje optužnice i pravne nebuloze koje je Tepić iznio u rješenju odbijanja prigovora, kao i druge procesne radnje u stvari raskrinkavaju njegovu kriminalnu ulogu u montiranom procesu. Objedinjeno sam zatražio njegovo izuzeće i sad čekam već unaprijed poznatu mi odluku jednako kriminalizovane predsjednice Osnovnog suda u Prijedoru Danijele Elenkov. Detaljno sam objašnjavao njene veze sa prijedorskom narko mafijom i organizovanim kriminalom.

U dosadašnim formalnim podnescima jasno sam navodio da tužilac Macanović i sudija Tepić čine teška krivična djela, te da ću ih krivično, disciplinski i na svaki drugi pravni način goniti zbog toga, a šta ću u narednom periodu i objelodaniti. Valjalo je prethodno prikupiti dokaze i razjasniti činjenice. Moji čitaoci znaju da ne iznosim tvrdnje koje ne mogu potkrijepiti dokazima.

Elem, ova bitka nije i ne bi trebala biti samo moja, nego očekujem širu društvenu podršku. Mihajlo Stupar je platio životom svjedočenje protiv prijedorske narko mafije, načelnik Bašić ubijen je zbog istrajnosti na istrazi njegovog ubistva, a moja malenkost sada trpi posljedice objelodanjivanja istine oko zataškavanja tih zločina. Progone me radi zataškavanja zastrašujuće istine, a jedan od takvih primjera imate u tekstu Skrivena pozadina ubistva načelnika Radenka Bašića.

Moram pomenuti jedan detalj iz spornih dešavanja. Izvještaj tužilaštvu za "ugrožavanje" Karanovića protiv mene potpisao je neponovljiva kriminalčina Goran Mikanović! Upravo onaj Mikanović koji je tri mjeseca znao za pripremanje Bašićevog ubistva, prenio to svojim kriminalizovanim saradnicima poput inspektora Dejana Jurišića (egzaktno dokazano!), no protiv njih još uvijek nema prijava za ova teška krivična djela - zbog čega i koristim naziv Srpska Kolumbija.

Neka Mitrović i Macanović pokažu dokaze pokretanja istrage protiv Mikanovića i Jurišića za neprijavljivanje krivičnog djela ubistva načelnika Bašića, neka MUP RS pokaže izvještaje protiv njih za iste krimene i tek tada se možemo prestati baviti temom zataškavanja zločina i pomaganja kriminalčinama unutar organa gonjenja. Umjesto progonjenja onih koji su istražili ubistva Bašića i Stupara mnogo detaljnije i sveobuhvatnije, te istinom krenuli sa uzbunjivanjem javnosti.

Nadam se da razumijete zašto očekujem podršku šire zajednice i pokrećem akciju traženja podrške iz naslova ovog teksta, a svoje kanale na društvenim prežama prilagođavam ovakvoj potrebi. U istom cilju mijenjam mogućnosti komentara na blogu i vraćam ranije opcije anonimnosti, pa makar se ponovilo ranije satanizovanje zbog kog sam bio primoran na restrikcije. ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE!

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. Poštovani Borislave, sad mi je jasno zašto vas nije bilo toliko dugo na Blogu. Cijenim vaše napore da pokažete i dokažete kakvi ljudi(neljudi) rade u MUP-u u Prijedoru. Želim vam svako dobro i da izdržite u svojoj borbi za pravdu. 👍

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Nije lako živjeti u Prijedoru i istovremeno baviti se temama koje se sistemski i decenijski guraju pod tepih, a imamo desetine smrtno stradalih nevinih građana, kriminal enormnih razmejera i kontinuirane strahove od velikih zatvorskih kazni ako se otkrije istina. U tome imamo spregu kriminalaca i sa ulice i iz organa, odnosno zaista moćne strukture, a kako smo vidjeli spremne i na ubijanja policijskih načelnika (kao rijetko gdje u svijetu). Nakon toga možemo se nadati da ponovo mlade djevojke nalazimo mrtve, pa ubijene svjedoke njihovih zataškanih ubistava, pa sve do stvari zbog kojih sam se prije 16 godina otvoreno sukobio sa ovom mafijom. Gaziti po leševima nevih nisam mogao, a još manje služiti okorjelim ubicama i manijacima. Ko može neka to čini i nadalje, no ja nisam mogao i to mi je odredilo ovakav način života. Jedina sreća mi je u divnoj porodici koja razumije zašto sam morao činiti ono šta jesam i imam čvtstu podršku za ovu borbu. Nije im lako, ali bi im bilo još teže da sam okrenuo glavu od stradanja ljudi zarad nekakve redovne crkavice ili straha od monstruma.

      Samo da uspijem sanirati ova leđa jer nisam navikao biti ovako bespomoćan, a onda neka udare koliko jače mogu. Nije bitno koliko udaraca ću primiti, nego koliko mogu zadati. L.P.

      Izbriši
  2. KOMENTARISANJE JE VRAĆENO NA OPCIJU ANONIMNO I DIREKTNOG PISANJA BEZ "PRIJAVLJIVANJA", A DOISTA BIH VOLIO DOZNATI VAŠA MIŠLJENJA, INFORMACIJE ILI IDEJE

    OdgovoriIzbriši
  3. Htjela sam nešto napisati još juče ali nisam znala otkud da počnem. Prosto, zanijemi čovjek od ovolike količine zlobe i nebrige za sve ljudsko. Doživljavam transfer blama svaki put kad čitam vijesti a naročito ovako nešto. Društvo nam je bolesno a mi sve komatozniji. Ne mislim da smo nemoćni ali neorganizovani i lijeni jesmo.
    Dobro je što ste otvorili blog za komentare jer mora postati vidljiviji. Ne znam u kojim sve oblicima će se ova borba odvijati ali kad budete imali konkretne korake/prijedloge ili načine da se i drugi uključe, tu smo da ih podržimo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Boro izdrzi brate, podrska puna !!!

    OdgovoriIzbriši
  5. kome je Vanja prijetijo kada je ponovo u mardelju ? mislim ko je taj svjedok

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rečeno mi je ko je taj svjedok ali ništa mi tu posebno ne "klika". Ima jedan ozbiljan skandal oko Vanje i Dugog i mislim da je tu više okršaj tužilaštva i suda zbog toga, negoli što je ovo ozbiljno. Moguće da uskoro objavim ovaj skandal i da narod vidi kakvi su nam sudovi.

      Izbriši
    2. otkud sad da Vanja "pomaze" dugom, zar nije bila prica da ce se poubijati jer je Dugi vanju strpao u zatvor, to se pisalo na ovom blogu ?

      Izbriši
    3. Jeste pisalo se svašta. Ja takve opservacije nisam iznosio, a đavo bi ha znao šta drugi znaju ili navode. Zato i razmjenjujemo informacije i mišljenja

      Izbriši
    4. Ma dajte ljudi dugi i vanja cjeli zivot se druze i da namjesta dugi vanju
      Vanja samo moze ispastu glup ako povjeruje u to

      Izbriši
    5. Vanja je svakako ispao glup i preglup i to citav grad zna samo sto je naravno da ponovim opet glup pa posto je glup ne moze skontati, dugi mu dobro zacerao a tek ce...

      Izbriši
  6. Poštovani, vaši tekstovi vraćaju nadu da se otkrivanjem ovakvih ponašanja u institucijama možda može nešto i promijeniti, naravno zajedničkim snagama svih građana koji poštuju zakon. Juče čitam o blagoj presudi sudiji Dreni Marin, isto iz Prijedora, ali bitno je da je ipak kažnjena.Želim vam brz oporavak,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Drena Marin bila je u vijeću koje je odlučivalo po žalbi na presudu za "ugrožavanje" načelnika Ivanića. U isto vrijeme njoj je suđeno jer je sestri namještala predmete branioca po službenoj dužnosti i ubrzo je kažnjena sa 10 mjeseci zatvora. Mene su nezakonito suspendovali kao pravnika u MUP-u koji nema policijskih ovlaštenja ili mogućnosti da odlučuje. Samo stručni poslovi. Nju su ostavili da radi i SUDI, a onda još preko tri godine nakon prvostepene presude. Cijeli Prijedor zna da je osuđena sa zabranom vršenja pravosudne funkcije, a ona sudi kao da ništa nije zgriješila. Nigdje u svijetu slično se ne može dogoditi. I svi ćute, a čemu da se nadamo kad nam takvi "dijele prabdu"?

      Izbriši
  7. Boro sta da ti kazem nego izdrzi pokusaj sebe odbrati.Dok se ne promjeni vlast nista na vrijedi pravosude policija u teskom kriminalu.Strasno je ovo sto se desava tebi sve su to teska pakovanja .Lijepi pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uskoro ću potegnuti pitanje: šta se Dodik buni oko suđenja? Šmit je uradio isto šta Dodik i poslušnici nebrojeno puta, a objasniću konkretne primjere. Ja sam gonjen po Viškovićevoj odluci oko "panike" tokom korone gdje se ovo Šmitovo ni po čemu ne razlikuje. Dodik je uveo praksu koja mu se sad obija o glavu i svi su "krivi" osim njega. Tek kad objasnim Lex specialis Lukač koji je i danas na snazi narodu će neke stvari biti jasnije. I odvratnije.

      Kao pravnik već sam objavio zašto je postupak protiv Dodika nezakonit, a onda i precizirao stvari na koje se sad poziva advokat Nobilo. Uputili su apelaciju Ustavnom sudu BiH pozivajući se na osnove koje sam objavio mjesecima ranije i baš oko stupanja na snagu Šmitovog zakona kako sam ja objasnio imaju šansu da apelacija bude usvojena. Elem kao čovjek i kao žrtva režimskih zločina moram malo "naoružati" i Šmita. Da može reći kako on radi isto šta i Dodik godinama, pa je on zadnji koji se treba buniti.

      Uostalom Šmit još nije počeo ubijati djecu i ljude, a šta se za Dodika i bagru ne može reći.

      Izbriši
  8. Osudise Drenu za 7 hiljada maraka bruka i sramota .A da oce da nas zadesi neka nesreca prirodna potres poplava pa da i oni najebu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drenu su osudili jer je u svojom predmetima sestru postavljala kao branioca po službenoj dužnosti. Moji sin i kći završili su srednju poslovno pravnu školu u Prijedoru i tu su naučili situacije obaveznog izuzeća kakve "nije znala" sudija sa dvije -tri decenije iskustva. Dule kao studen o tome može pričati satima. Znala je Drena šta eadi6, ali to je demonstracija bezobrazluka zbog kog je trebala biti osuđena na pet godina zatvora - za primjer svima. Umjesto toga kaznu joj smanjili da ima manje platiti pošto svakako neće u zatvor nego će platiti do nekih 9.000 maraka pretvorene kazne. Po starom zakonu kada je dan zatvora računan 50 KM. Ma odvratno.

      Izbriši
  9. Боро, сва подршка...недај се...

    OdgovoriIzbriši
  10. Boro, svaka ti čast na dosadašnjoj hrabrosti. Posljedice kao što i sam vidiš uopšte nisu naivne, al sada nema nazad. Molio bih te da se pozabaviš i našim truležom od gradonačelnika Javorom, koji sa izmišljenom diplomom izmišljenog fakulteta prvo preko noći upropasti tolike vakcine kao direktor Doma zdravlja, a zatim postaje guru za nekretnine, koje kupuje kao lego kockice. Genetski otpad nam vodi grad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Idu lokalni izbori i bavicemo se tim Javorovim "poslovima" - ako ih ima. Znam za Vrhovca i njega ću svakako oplesti, a za Javora pisite šta znate, oa ćemo polemisati ili razmjenjivali informacije.

      Izbriši
    2. Šta ćeš ti reći za Vrhovca,a da većina građana Prijedora to nije čula,a takvih Vrhovaca je koliko hoćeš većih i nešto manjih od njega. Imaju sve i svja,a radnik bio u stranci ili ne, nemoze dobiti kredit preko 100.000,a pritom bi ga vraćao 25-30 godina,a ovi sto kazu da nam je zivot extra pa nas porede sa italijom,njemackom i sire...oni kupe stan tj. stanove lokale,zemljista,...kešom bez ometanja,auta da ne govorimo...i ko tu šta može promjeniti. Sve se zna,sve se vidi,ali sve je njihovo,pa se nemas kome ni zaliti, ako pricas o tome samo sw dzaba nerviras

      Izbriši
    3. Nebrojeno puta napisao sam da su pojedini navodi sa ovog bloga u Prijedoru opšteznani, a opet sa bio prvi koji ih je medijski objelodanio ili objavio. Pa se za to čulo i mnogo dalje od Prijedora, što preko mojih čitalaca, što preko portala koji preuzimaju moje tekstove. Sa druge strane čim malo prizdravim, ono da mogu ustati iz postelje, imam odraditi više kontakata vezano za informacije koje nisu toliko poznate, pa ćemo vidjeti kako to ide.

      Izbriši
  11. Puna podrska za Boru.
    Boje se istine,eto im velicine.Niko nikada nije pobjegao od istine..
    Poz Boro

    OdgovoriIzbriši
  12. Jest brate Vrhovac se ufurao ai nije neki lik ispod prosjeka izgledom znanjem pricom jedna dobra dvojka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne treba velika pamet za ono šta Vrhovac radi, nego političko pokriće

      Izbriši
  13. Samo DR VLADO DJAJIC JEDINA OPOZICIJA SVIMA. Treba pomenuti i ljubu Ninkovica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vlado je autentična pojava i to sam davno ukazivao, a danas vidimo ko je jedina opozicija režimskim banditima i tajkunskim lobijima. Mjesecima prije izbora objavio sam dilove Dodika i Stanivukovića, pa fo toga kako je u Laktašima preuzeto 5,5 miliona maraka na ime muljaža koje smo kasnije svi mogli vidjeti. Ako mi tada niste vjerovali danas gledajte posljedice

      Izbriši
    2. Djajic, dr Sobot i Ninkovic su glavni kandidati za gradonacelnika. Koji god da bude gradonacelnik, bolja je opcija od bilo koga.
      I da, po BL se prica kako je Ninkovic par puta odbio sastanak sa Dodikom jer jer je predsjednik skupstine protiv simbioze. Pozdrav za Boru

      Izbriši
    3. Hvala. Ispratio sam dešavanja u BL oko "rebalansa" budžeta i mogu reći da mi Ninković djeluje vrlo sposobno i odgovorno. Što se tiče Dodika prije ko zna koliko godina po prvi puta sam ustvrdio da će njega srušiti članovi SNSD-a i kako vrijeme prolazi ova premisa sve više dobija na snazi. Po ko zna koji puta Putin mu je pritekao u pomoć kada se našao u teškoj situaciji, no i to će se za par dana ili sedmica zaboraviti dok se problemi kontinuirano gomilaju.

      Do kraja ljeta trebala bi stići PRAVOSNAŽNA presuda u ovom postupku pred Sudom BiH, gdje će kazna biti blaga, ali će sadržavati mjeru zabrane vršenja javnih funkcija. Ukoliko pokuša vršiti funkciju predsjednika nakon toga ide novi krivični postupak SA MJEROM PRITVORA, nakon čega mu valja napustiti BiH ili zaglaviti u pritvoru, ali vladati zasigurno neće. Zašto neće? Pa naprosto što unutar SNSD-a ne može mobilisati dovoljno snaga da se bore za njega, a kamoli podići narod. Zna on sve ovo i najbolji pokazatelj jeste što više ne pominje referendume. Svaki koji zakaže neće imati potrebnog odziva i zato sad prijeti odlukama skupštine iako zna da ni tu nema dovoljno ruku pošto nikom ne pada na pamet rizikovati zbog Dodika.

      Jedina šansa za Dodikov opstanak bila bi u hitnom prepuštanju stranke Vladi Đajiću kom stranci i domaći centri moći ne mogu ništa, a jedini ima petlju suočiti se sa teškim situacijama. Neće to Dodik uraditi, baš kao što Đajić nije imenovan potpredsjednikom iako je rekorder po osvojenim ličnim glasovima i ima ogromno povjerenje članstva SNSD-a. Samo zato što je navikao na skutonoše, a Đajić je ipak čovjek sa dignitetom. Zato sam uvjeren da je ovo završna godina Dodikove vladavine, a doživiće da ga naša policija izbaci iz palate baš kao i Nikolu Poplašena (u njegovoj režiji), tako da će ga stići još jedna "pravda". Zasluženo!

      Izbriši
  14. Boro, kako komentarises Dodikove posjete Minsku, Kazanju i Podgorici, da li traži političku zaledjinu ili su tokovi novca u pitanju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam ništa konkretno, ali nešto opasno muti. Putinu odgovara da Milu izdigne kao lidera Srba iznad Vučića i to očigledno čini. Opet vidim i sastanke vezane za EU integracije kojima dobija bodove u Evropi. Jedan pametan vojni analitičar reče da je Dodik vrlo inteligentan i zna naći rješenje za svaku situaciju, gdje bih se složio samo do nivoa ličnih interesa. Tu je dokazani maher, a kad je narod u pitanju briga njega.

      Lično nešto provjeravam i ako bude njega ili Igora u ovome šta me zadesilo neka se ne nadaju ničemu dobrom, pa da stotinu Putina stoji iza njega. Daleko sam ja od toga da ispucam svu municiju protiv njega.

      Izbriši
  15. Dragi Boro pusti ih kraju smaknute ce te neprezaju oni niodcega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako da ja njih "pustim"? Strpljivo sam sačekao sljedeći potez za koji sam znao da će uslijediti iako nisam imao predstavu u kom obliku. Par mjeseci ništa nisam objavljivao, uglavnom sam fokusiran na muke od hroničnog išijasa i teške porodične prilike, kad stiže optužnica za budalaštinu koju sam već bio zaboravio. I vidim koliko su uporni da me ponovo izvedu na suđenje zbog nečeg šta nisam počinio, odnosno da me nevinog razvlače po sudu. Nakon onakvog prebijanja u zatvoru ideja je držati me u situaciji da me zbog sitnice mogu pritvoriti i dovršiti ono šta godinama pokušavaju. Očekivano kad nisu sposobni smisliti ništa novo. Jednako kao što ne znaju "stati na loptu" i razmisliti koliko ću se suzdržavati da ne uzimam pravdu u svoje ruke. Zapamtite jednu činjenicu: mene vazda optužuju da "ugrožavam" ove ili one, a nikom od njih ništa loše nije se desilo. Ko misli da ovako nepokretan iz postelje nisam u stanju nekom nanijeti teško zlo taj je doista budala. No, budale nam odreda vladaju i onda elementarnoj logici naprosto nema mjesta.

      Izbriši
  16. Boro ako ti imas problem sa sudijom tepicem cemu odma dodajes railica i vukovica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa procitaj tekst pazljivo pa ce ti valjda onda biti jasno zasto dodaje railica i vukovica

      Izbriši
  17. Jebes sve ovo.I onako ce to sve uskoro otici u tri lijepe picke materine.

    OdgovoriIzbriši
  18. Boro,duša me boli zbog svega što ti se dešava.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na brizi ali bifućnost uvijek gledam pozitivno i optimistički. Djeca stasavaju, farma napreduje, a evo i kičmu ću opetisati za dva dana i riješiti se te muke

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić