Srpska Kolumbija

Ministar Siniša Karan, kao nalogodavac mog prebijanja u KPZ Banja Luka, organizatorima i neposrednim počiniocima nije rekao stvarne motive i okolnosti kriminalnog čina. Zato Prosanu, Babiću, Petroviću i drugima moram ovako "otvoriti oči".

borislav radovanovic blog

Radovan Višković, kao njegov formalni šef, očigledno neće smijeniti ministra Sinišu Karana zbog mog brutalnog i teško kriminalnog prebijanja u KPZ Banja Luka od 28.09.2023. godine. Očigledno i nadalje zaslužuje epitet "narko mazge" koji sam mu dodijelio prije stupanja na premijersku funkciju i zbog pomaganja u prekograničnom transportu droge Nasera Orića.

Moji redovni čitaoci znaju tu priču, baš kao i Milorad Dodik koji takođe neće iskoristiti zakonska prava u pravcu Karanove smjene. Njihova volja, ali nepobitne činjenice određuju surovu istinu. U KPZ Banja Luka premlaćivanju i mučenju izložen je bivši inspektor za organizovani kriminal, a danas bloger koji od starta javnosti saopštava vjerodostojne informacije o ubistvima načelnika Radenka Bašića i svjedoka-saradnika Mihajla "Šmita" Stupara.

Naredna činjenica glasi: iz istog zatvora na prijevremeni uslovni otpust pušten je Aleksandar Miljatović - formalno optuženi ubica načelnika Bašića. Presuđeni ubica puštanje iz KPZ Banja Luka iskoristio je za pripremanje i ranije pokušaje ubistva policijskog načelnika sa ciljem sprečavanja njegove dalje istrage ubistva Mihajla Stupara. Sporna dešavanja sublimirao sam u tekstu Suđenje ubicama načelnika Bašića razotkriva surovu istinu!.

Nalogodavca mog "zatvorskog prevaspitavanja", konkretno ministra Sinišu Karana, na ovakvu odmazdu posebno je naveo moj takst DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!. Jedini sam se usudio objaviti zastrašujuću istinu da je inspektor SIPA Saša Stojanović još decembra 2021. godine o pripremanju ubistva policijskog načelnika od strane narko dilera Dalibora Railića obavijestio načelnika u PU Prijedor Gorana Mikanovića - izrečenu na ročištu Suda BiH.

Nakon inspektora Dejana Jurišića sa strane Tužilaštva BiH, preko svjedočenja inspektora Stojanovića, dokazano je kako i načelnik Mikanović preko tri mjeseca teško krši zakon i krije podatak koji je mogao sačuvati život njegovom pretpostavljenom Radenku Bašiću. Objasnio sam kako istražni organi trenutno rade na dokazivanju da su Damir Hasanagić i drugi prijedorski inspektori za droge od Mikanovića doznali kakav zločin se priprema i jednako ništa nisu preduzeli. 

Elem, ministra Karana posebno je pogodio moj navod da je Goranu Mikanoviću umjesto hapšenja dodijelio penziju za koju nije ispunjavao uslove i time mu pomogao u pripremanju bjekstva iz zemlje. Podsjećam da sam blagovremeno ukazivao kako Mikanović traži prijevremenu penziju i planira bjekstvo. Danas "najavljuju" raspisivanje potjernice za Mikanovićem, ali bez preciziranja u kom vijeku. 

Dva dana prije prebijanja u zatvoru objavio sam tekst Potvrđivanje optužnice za ubistvo Šmita razotkriva novi pravosudni skandal i javnost alarmirao povodom novih skandaloznih pokušaja amnestiranja Dalibora Railića i Aleksandra Miljatovića. Uključujući i Mikanovića i njegove vajne inspektore upletene u pokušaj ubistva i kasnije ubistvo Stupara, a kako to godinama objašnjavam na ovom blogu.

Pazite, od starta tvrdim da su kriminalne veze između Railića i Miljatovića mnogo duže od navoda optužnice i to sam dokazivao preko otmice kasnije ubijenog Jasmina Selimagića. Drugo, kontinuirano ukazujem kako i Miljatovića treba obuhvatiti istragom ubistva Stupara, a šta se pokazalo osnovanim nakon dešifrovanja komunikacije oko prodaje pištolja pronađenog na mjestu zločina. Jok, umjesto istrage imamo nakaradno suđenje Marku Momiću pred Okružnim sudom u Prijedoru.

Šta je moj "grijeh"? Kako vrijeme odmiče suđenja i istrage kontinuirano potvrđuju vjerodostojnost mojih navoda oko organizovanog kriminala čija kulminacija nastupa ubistvima načelnika Bašića i svjedoka Stupara. Kada su u MUP-u privodili i saslušavali prijedorske prljave policajce podržao sam rukovodstvo uvjeren da će masovno znana istina dobiti i procesni karakter. Baš kao što sam započeo sa kritikama ministra i direktora policije kada se vidjelo da štite osvjedočene kriminalčine.

Zbog iznošenja ISTINE ministar Siniša Karan nalaže moje prebijanje u KPZ Banja Luka, a gdje je tokom izdržavanja kazne za prethodno ubistvo Aleksandar Miljatović saučestvovao u ubistvu Mihajla Stupara da bi prijevremeno uslovno otpuštanje iskoristio za egzekuciju načelnika Bašića. Nisam siguran da se išta slično dešavalo u Kolumbiji za vrijeme surove vladavine Pabla Eskobara, pa odatle ovakav naslov i gornja fotografija.

Koliko je "tetak" za svoj naum koristio zatvorskog čuvara i srodnika Aleksu Savičića još uvijek istražujem, no kao ORGANIZATORE prebijanja identifikovao sam pomoćnika direktora Gorana Prosana i nadzornika Ivana Babića. Protiv Prosana, Babića i ostalih neposrednih počinilaca krivičnih djela pripremam prijavu koja će sadržavati adekvatne pravne formulacije, dok ovde "uloge" navodim kako bi javnost lakše shvatila sporna dešavanja. Opet, jednom drugom prijavom planiram se pozabaviti postupcima ministra Karana. 

Nadležni organi imali su i više nego dovoljno vremena za postupanje po službenoj dužnosti, baš kao što su Višković i Dodik mogli reagovati političkim odlukama, a pošto ničeg sličnog nema valja mi se upustiti u novu bitku. Sa napretkom u istrazi ubistva Davida Dragičevića koji objašnjavam u nedavnom tekstu moja motivisanost za nove slične bitke značajno je porasla. Baš kao što je sramno prebijanje probudilo moj inat - suprotno od očekivanih ciljeva na planu zastrašivanja ili obeshrabrivanja.

U datim okolnostima nije lako djelovati i moram voditi računa o posljedicama objava. Primjera radi tekst Jesu li u zatvorskom prebijanju učestvovali moji "prijatelji" Kostrešević i Jevđenić?! rezultirao je imenovanjem novog v.d. direktora zatvora. Ukoliko je ministar (ne)pravde Miloš Bukejlović udario na Dragana Jevđenića jer se nije povinovao u zataškavanju teškog nasilja i nemorala slobodno može računati na moju adekvatnu odmazdu. Goniću ga dok sam živ, zajedno sa njegovim kolegom Karanom!

U svakom slučaju moje zlostavljanje organizovali su Goran Prosan i Ivan Babić, a koji od krivične odgovornosti ne mogu pobjeći zbog proste činjenice da su neposredno činili krivična djela koja navodim u tekstu Ministar smijenio pogrešnog direktora zatvora?. U tekstu sam objavio i prve pribavljene dokaze - kako krivičnih djela tako i zataškavanja stvarnih dešavanja. Normalno, ovog momenta ne mogu otkrivati ciljeve i razloge potegnutih procesnih radnji ili načina dokazivanja.

Zato se sa počiniocima mogu taktički poigravati u stilu objave na mojim Facebook nalozima, konkretno kako u kafani oca Gorana Selaka pjevaju režimsku himnu "Ne može nam niko ništa". Moguće da im u vrijeme direktorskog mandata Gorana Selaka, koji im je bez potrebnih kompetencija dodijelio funkcije, niko nije mogao ništa, ali su udarili na pogrešnog zatvorenika i u to će se zasigurno uvjeriti. 

Sa druge strane mogu se i nadalje uzdati u zaštitu ministara Karana i Bukejlovića, no samo dok se ne suoče sa MEĐUNARODNIM TIJELIMA specijalizovanim za prava zatvorenika i ljudska prava uopšte. U kafančugi Selakovog oca nisu učili međunarodne konvencije o zabranama torture ili o zaštiti javnog mišljenja, uzbunjivača i novinara, a najmanje o pravu i kriminalistici. Svašta će naučiti kroz postupke kojima ih planiram izložiti.

Već sam doživio da me u Narodnoj skupštini nazivaju izdajnikom i rušiocem Republike Srpske, no upravo zbog takvih sve više ima smisla govoriti o "Srpskoj Kolumbiji" kao tvorevini u kanžama narko mafije. Ili ćemo se vratiti na temu kad "narko mazga" Radovan Višković postaje premijerom - nakon provaljivanja sa drogom Nasera Orića o kom sam više puta pisao. 

U decembru nam se valja suočiti na suđenju oko onog prekršajnog naloga i incidenta ispred zgrad vlade, jer bez Viškovićevog svjedočenja sud ne može donijeti valjanu odluku. Doduše koliko nam je pravosuđe u kandžama politike i narko mafije sve je moguće, pa i da me zbog ovakvih objava izvrgnu novom krivičnom postupku i opetovanom zatvaranju sa ciljem eliminacije opasnog svjedoka. Ili političkog oponenta. 

Elem, šta god činili nemaju moći ugasiti ovaj blog ili ukloniti objave koje nepobitno dokazuju istinu o torturi koju porodica i ja godinama trpimo samo zato što sam kao kriminalistički inspektor uspješno se borio protiv organizovanog kriminala. I to kasnije nastavio kao bloger. U dosta tekstova koristio sam službenu dokumentaciju načelnika Radenka Bašića i time dokazao kako i mrtav "progoni" svoje ubice i njihove saučesnike. 

Vidjeli ste kako "padnu" sajtovi predsjednika i vlade, uključujući i zatvorske, pa još uvijek nisam dobio odgovore na mejlove potvrde prijema podnesaka oko prebijanja, no ovom blogu ništa slično neće se dogoditi. Garantujem. Pritom kad pojedini formalno doznaju ko i u kakve svrhe prati objave na ovom blogu biće gadno iznenađeni. Možda im tada bude jasno zašto u tekstovima često pominjem u stvari javno svjedočim protiv organizovanog kriminala i kriminalizacije u državnim organima.

Znate izreku "...mafija ima svoju državu". Iz te vizure govorim o "Srpskoj Kolumbiji", a zaista ne znam za primjer da u zatvoru prebijaju ZBOG ISTINE, dok iz istog puštaju presuđene ubice kako bi i nadalje ubijali za narko mafiju. Kako sam to već objasnio akterima mog prebijanja nisu kazali punu istinu i za šta su tačno angažovani, a još manje onima koji saučestvuju u zataškavanju zločina. Ponajviše zbog njih idem sa ovakvom objavom i uticajem na savjest. 

Nastaviće se...





Primjedbe

  1. Fikuse ili ti korisne idiotske narko mazge poput Viskovica, Karana, golobradog a tupoglavog Bukejlovica i mnoge druge iznad i ispod njih, a u istoj su kategoriji strancima korisnih mazgi, konacno treba "orezati", jos bolje bi bilo moci ih u korijenu "sasjeći". Doci ce i taj dan...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično primjećeno - "strancima korisnih mazgi". Mi bi se ovde kao populacija lako dogovorili oko mnogih pitanja, odnosno podržali iole zdravu politiku, ali na volšeban način u politici imamo samo likove spremne da arče narodna dobra, zadužuju nas i plaćaju kreditne kamete, prodaju resurse u bescjenje i protjeruju zdrave snage društva. Ispunjavaju bolesne ciljeve mračnih financijskih centara moći i samo vode računa da se njima ne zamjere.

      Sadam Husein imao je nebrojeno mana, ali je na koncu vladavine pokrenuo program razvoja poljoprivrede kako bi se Iračani sami prehranjivali umjesto što preživljavaju od prodaje nafte po bagatelnim cijenama. I tu mu je bio kraj, a svi znamo i kako. Gadafi je već stavio u pogon snabdjevanja pitkom vodom Libije i čak okolnih zemalja iz ogromnog podzemnog rezervoara. Kada je te potencijale pokušao staviti u funkciju poljoprivrede kreće bombardovanje i prva meta bio je najveći pogon za distribuciju te vode. Čaušesku jeste zemlju doveo u ekonomsku krizu, ali je očistio sve dugove prema MMF-u kao pretpostavku ekonomske nezavisnosti. Znamo kako je skončao, a Rumunija se vratila u kandže dužničkog ropstva. Poučen njegovim iskustvom Putin je prvo očistio dugove prema MMF-u, pa tek onda na Minhenskoj konferenciji održao čuveni govor sa najavom kako na Rusiju ostatak čovječanstva treba računati kao na AKTERA. Mogu raznih primjera, manje poznatih javnosti, navesti koliko mi drago, ali zna se kako svijet funkcioniše i kako prolaze oni koji se drznu izaći iz tih okvira. Zato na našoj političkoj sceni nema rasprave na temu PROVJERAVANJA SVIH KREDITA I STOPIRANJA ONIH SA MUTNOM POZADINOM. Sasvim logična tema, a ni vlast ni opozicija o tome ni da jedne jedine riječi.

      Izbriši
    2. Ne mogu ni da izgovore tu jednu jedinu rijec, jer je nisu ni svjesni koja je i cemu bi posluzila... stranci su takav "strucan" kadar postavili i na vlast i u opoziciju da od njih, mozemo biti sretni ako znaju ljudski dobar dan reci. I to im tesko ide... radije komuniciraju prostacenjem ili poneki kakvom pjesmom iz kafanskog repertoara. Inteligencija, ili je odselila ili se krije po coskovima, jer zna da sa takvim oko sebe bolje i da nista ni ne pokusavaju. Poneko je pokusao i brzo se povukao.

      Izbriši
  2. A sto se tice pomnog pracenja ovog bloga... to tvrdim vec dugo vremena. Naprosto se nakon nase "kreke" na ovom blogu ubrzo odigraju neke stvari na terenu i to i po pitanjima koja nisu tema ovog bloga. A onda se "neko" ili bolje reci "neki", mnozina, dosjetili da ga bombarduju komentarima placenih prostaka i obesmislio sve.
    Super je sto si vratio na "fabricka" podesavanja.
    Pozdrav i dobrodisli nazad borci za bolje sutra nasoj djeci!!! 💞

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pazite, onolika angažovanost botova i širenje morbidnih laži u stvari su pokazatelj panike organizatora mog prebijanja. Kad nasiljem nisu uspjeli u svom prvom naumu kreće kampanja satanizacije i obesmišljavanja komentarisanja šta se redovito dešava u situacijama kad paniče ili bar strahuju od posljedica. To sam jednom prebrodio ovakvim oblikom ograničenja i uskoro ćemo moći vratiti prethodnu opciju, a po iskustvu znam da se botovi neće vratiti pošto su potrošili pare za taj "posao" i onda čekaju novu lovu. Ima jedan broj onih koji pišu zbog mržnje prema meni ili zato što na društvenim mrežama liječe sopstvene frustracije, no na njih smo navikli i nisu ozbiljna prepreka funkcionisanju bloga.

      Zajednički smo uspjevali bar izazivati glavobolje pojedinima ili uzburkati dešavanja, odnosno postizali određene uspjehe i toga sam odlično svjestan, tako da ima smisla držati se opcije koja daje rezultate. Znači samo taktiziranje, a šta je najbolje u svemu BAR VI ZNATE KOLIKO JE PROST POSTUPAK REGISTRACIJE I DA NE DAJETE NIKAKVE PODATKE O SEBI, no botovi i "bolesnici" imaju svoje strahove i usljed svijesti da rade nešto loše i mogu biti otkriveni pa ovako naprosto iščeznu. To o njima govori dovoljno.



      Izbriši
  3. Boro, kako komentarišeš pad internet sajtova vlade RS, da li je to neka opomena Dodiku ili je više mlaćenje uprazno? Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo bi neozbiljno da sebe navodim kao "razlog" pada sajtova vlade i predsjednika, ali na neka pitanja mejlovima nisam dobio odgovore. Baš kao što nisam mogao pristupiti podacima koje sam tražio. Elem, i bez mene mislim da su to naši izveli kako bi izvrdali ranije nametnute obaveze objelodanjivanja informacija i onemogućavanja ptistupa građana istima. Ne vidim kakav bi Amerikanci ili koga već optužuju imali da ruše sajtove i komunikaciju građana sa institucijama. Da im je to cilj blokirali bi programe Prointera i cijelu Srpsku uveli u totalni haos da nam bukvalno ništa ne funkcioniše. Šta Dodik i kompanija tačno kriju ne znam, ali ovo je njihova ujdurma.

      Izbriši
  4. E moj Boro, propo si i ko inspektor i ko bloger...šteta za blog, moglo se ovde zanimljivih komentara pročitati

    OdgovoriIzbriši
  5. Boro, jesi li zdravstveno dobro?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ocito je da se covjeku vise ne pise, dosadilo mu sve, garant ga zaboli uvo za sve

      Izbriši
    2. Ma dobro je on, aktivan je na fejsbuku, nego ne zna više šta da laže, presušila mu inspiracija

      Izbriši
  6. Toma, hvala na pitanju oko zdravlja. Osim išijasa dobro sam, baš kao što i vama želim zdravlja i sreće. Vezano za blog prolazim kroz fazu unutrašnjeg preispitivanja kako dalje, a posebno oko nekakvih mojih novih interesovanja.

    OdgovoriIzbriši
  7. Boro, iskreno govoreći, nedostaju mi tvoji prilozi i objave. Ovo iz razloga što pišeš bez uvijanja i bilo kakvog dodvoravanja nekome. Pun si iskustva i znanja, a pretpostavljam da puno čitaš. Drago bi mi bilo da to sve preneseš nama dobronamjernim pratiocima tvoga bloga. Išijas će proći.

    OdgovoriIzbriši
  8. Boro, kako prognoziraš rezultat izbora u Srbiji?

    OdgovoriIzbriši
  9. Ajde Boro opiči jedan tekst podrške svom pajtašu Suvari koji je upao Begiću u dvorište, napao ga pa mu ovaj u samoodbrani rascopo glavu. Napiši kako je jadni Suvara došao da pozajmi fildžan soli, a Begić ga napo i pretuko, ili nešto slično u tvom stilu

    OdgovoriIzbriši
  10. Podrska Suvari, pedercina ga je prva udarila drzacem kamere i rascopila glavu, nakon toga se covjek samo branio
    Ja ne znam planira li neko Begica u ludaru strpati, napada sve redom, nekidan ljudima upadao u stanove i prebijao

    OdgovoriIzbriši
  11. Bok prijatelji, ja sam Kedem Isabel, nova sam ovdje, ne znam kako stvari ovdje funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodat ću malo iz svog života jer će mnogima biti od koristi mi ovdje, u potrazi za odgovorima i odnosima za rješavanje problema. Bila sam četiri godine u vezi sa Samulom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema svom mužu, pitala sam ga o svemu sam obećao, ali on je odbio. Objasnila sam problem svog odnosa s kolegicom na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavniku koji bi mi mogao pomoći da napravim ljubavnu čaroliju da vratim muškarca kući, ali ja sam žena koja nikad nije vjerovala u magiju, imala sam nema izbora , probala sam, kontaktirala sam čarača i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu u roku od tri dana, bivši će mi se vratiti u roku od tri dana, dr apata je bacila urok i svaka druga amajlija u njegovom do hrama u moje ime usred noći. Začudo, drugi dan je bilo oko podneva. 16.00 Zvali su me sa nepoznatog broja, nazvao me bivši muž, bila sam toliko iznenađena da sam se javila na telefon, vidjela da je to moj muž, dugo smo razgovarali i sve što je rekao je da mu je žao. . jer je sve bilo krivo, rekao je da želi da mu se vratim da me voli još više. Bila sam tako sretna i otišla sam kod njega, kako smo počeli sretno živjeti zajedno i dan danas. Od tada sam obećao da ću podijeliti svoje dobre vijesti s ljubavnim igrama koje rade savršeno bez ikakvih nuspojava. Imam čvrstu namjeru da netko za koga znam da ima problema u vezi može pomoći takvoj osobi upućujući mu jedinu pravu i moćnu provjeru pravopisa koja mi je pomogla riješiti problem u braku. email:drapata4@gmail.com možete mu poslati e-mail ako trebate pomoć u vašoj vezi možete ga kontaktirati na WhatsApp i Viber na ovaj broj: (+447307347648)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić