UBISTVO DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Javna pohvala Tužilaštvu BiH i istražnom timu

Prve medijske najave skorašnjih hapšenja zbog ubistva Davida Dragičevića uočio sam 10-15 minuta prije početka sedmočasovnog ispitivanja u svojstvu svjedoka. U pitanju je tek jedna u nizu aktivnosti istražnog tima započetih naredbom tužilaštva od 3. oktobra i - finalnih istražnih radnji.

borislav radovanovic blog

Prve medijske "najave" hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića uočio sam na brzinskoj kafi 10-15 minuta prije javljanja po pozivu u svojstvu svjedoka koji mi je ranije uručen. Indikativno: kao osnov predstojeće akcije navedena su krivična djela koja sam procesuirao prijavom i dopunama prijava, te o istima davno dao svjedočki iskaz. Ima li tu kakvih "poruka" ili tek koincidencija potpuno mi je nebitno obzirom na mnogo važnije aspekte trenutnih dešavanja.

Svima zainteresovanima i široj javnosti pouzdano mogu prenijeti da istražni tim zadužen predmetom ubistva Davida Dragičevića realizuje set službenih radnji naložen naredbom Tužilaštva BiH od 03.10.2023. godine. Dakle, govorimo o mjesec dana intenzivnog rada na određenim DETALJIMA koji ukazuju na nekakve finalne istražne radnje i nakon kojih objektivno možemo očekivati hapšenja i pritvaranja većeg broja osumnjičenih.

Mnogo puta sam navodio kako je istražni tim formiran nakon preuzimanja predmeta od strane Tužilaštva BiH zauzeo stav da djelo rasvijetli u potpunosti i otkrije sve počinioce i saučesnike, pa na tom osnovu proces hapšenja i optuženja osumnjičenih svede na što kraći rok. Potpuno različito od slučaja Dženana Memića gdje se sudilo za krivična djela u domenu kršenja službene dužnosti i fingiranja ubistva izmišljenom saobraćajnom nezgodom - šta se nakon prvostepene presude sudskog vijeća pod Brankom Perićem pokazalo vrlo problematičnim.

No, drugostepena presuda u tom predmetu mogla bi donijeti taktičku promjenu u smislu prvotnog optuženja tužilaca, policajaca i drugih saučesnika u fingiranju ubistva. Krivična djela koja se pominju u medijskim objavama ukazuju upravo na tu opciju daljeg procesnog djelovanja. Sa druge strane možemo govoriti o taktičkom zavaravanju osumnjičenih ili meta predstojećih akcija korištenjem medija, a po meni realnijoj varijanti iz onoga šta sam mogao zaključiti tokom službene radnje kojoj sam bio podvrgnut.

Unutar iole upućenih subjekata aktuelnih dešavanja nije tajna da sam sa istražiteljima proveo punih SEDAM SATI neprekidnog rada. Saopšteno mi je u kojoj funkciji se ova službena radnja ostvaruje i koja je naredna, no u interesu istrage - niti smijem niti želim otkrivati detalje. Zato smijem pohvaliti rad Tužilaštva i istražnog tima uopšte obzirom na profesionalizam kojim sam bio ugodno iznenađen. 

Tokom profesionalne karijere bio sam prepoznatljiv po temeljitim pripremama za kriminalističke obrade ili saslušanja osumnjičenih, a ovde sam ostao fasciniran pripremljenošću istražitelja za rad sa svjedokom. Recimo da su došli sa nekih 50 pripremljenih i konkretnih pitanja - mimo onoga šta sam naveo u prijavama i ranijem svjedočenju kod Republičkog tužilaštva iz decembra 2018. godine. 

Taktike i tehnike ispitivanja kriminalistika svodi na dvije osnovne dimenzije djelovanja. Prva, da profesionalci svojim pitanjima osobama koje ispituju otkriju mimimum onoga šta objektivno znaju ili smjeraju. Druga, da iz ispitanih izvuku što više podataka i saznanja. Sa te strane istražiteljima javno izražavam pohvale za iskazane kriminalističke vještine. Vrh vrhova kriminalistike.

Moja upućenost u tematiku ubistva Davida Dragičevića i bogato profesionalno iskustvo omogućuju izvođenje određenih zaključaka u kojoj fazi je istraga i koliko dubok prodor u materiju postoji kod istražitelja, no tek za nekakve moje lične dileme, a nikako za njihovo objelodanjivanje. O čemu tačno govorimo?

Pazite, tužilački spis zasigurno prelazi 500 pravno relevantnih službenih pismena kakva čine bar deset puta više stranica dokumenata. Govorimo i o možebitnih stotinu materijalnih dokaza koji čine ogroman fond saznanja kakva je valjalo i sadržajno i formalno "savladati". Nimalo jednostavan zadatak i nakon preuzimanja predmeta od strane Tužilaštva BiH objavio sam kako ne bih volio biti "u koži" profesionalaca kojima valja sve to spoznati radi korištenja u daljem radu.

Moje javne pohvale zasnovane su na činjenici da su tužioci i inspektori izučili mnogo širu materiju od one preuzete od banjalučkog okružnog i republičkog tužilaštva, a onda sopstvenim radom predmet doveli u današnje stanje. Bez obzira za koju taktiku se tužilaštvo opredijelilo uvjeren sam da ukupni rezultat neće izostati, a upravo na fonu onoga šta je Pravda za Davida zatražila na svojim prvim okupljanjima iz marta 2018. godine - POTPUNU ISTINU.

Na podnaslovnoj fotografiji smo Davor Dragičević i ja 17. maja 2018. godine nakon predaje prijave krivičnog djela "Teško ubistvo" po nepoznatom počiniocu Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Govorim o početnu procesnog djelovanja čije rezultate danas sa nekakvim unutrašnjim zadovoljstvom doživljavam u kontekstu početnih stavova da nam jedino trebaju tužioci i inspektori koji će profesionalno i HRABRO raditi svoj posao. Umjesto zločinaca i okorjelih kriminalaca unutar organa sa kojima smo se tada borili.

Vidite, kada je trebalo uzbunjivati javnost i vršiti pritisak na nadležne organe da sprovedu djelotvornu istinu "udarao" sam po mnogima i više puta kroz feljtone (5-6 vezanih tekstova) detaljisao kriminalna činjenja i nečinjenja. Od kako je Tužilaštvo BiH preuzelo predmet jednom sam ih "opleo" zbog zastoja u radu, a prije i nakon toga tek ponekad iskažem povjerenje i zasluženu podršku. 

Ifet Feraget davno mi je objasnio ciljeve i osnovne zamisli tužilaštva u predmetu Davida Dragičevića, te kako u svojoj ukupnosti postupanje ocjenjuje pozitivnim. Od tog stava vidim da nije odustao ni kad su aktuelne medijske izjave u pitanju. Svi mi priželjukemo hapšenja i pritvaranja zločinaca, ali profesionalcima poput Ifeta Ferageta najbolje je poznato koliko su ishitreni potezi opasni po pravdu kao krajnji cilj krivičnog gonjenja. Bar kako Ifet i mnogi od nas tumače procesnu pravdu.

Ovde moram apostrofirati jednu činjenicu. Što se tiče krivične odgovornosti tužilaca poput Lepira i Vreće ili policijskih moćnika poput Lukača, Ilića, Ćuluma i drugih dokaza za njihova hapšenja i pritvaranja imali smo dovoljno još 2018. godine. No, problem je zaista veliki broj drugih aktera involviranih u zločin poput Aljoše Borkovića, braće Rađena, braće Ćuluma, više policijskih službenika i ono, a čije pojedinačno i zajedničko djelovanje valja dokazno potkrijepiti. Zato je istraga morala trajati ovoliko dugo i biti temeljita i sveobuhvatna.

Na kraju moram istaći kako sa popriličnom rezervom uzimam medijske najave skorašnjih hapšenja političara, policajaca i drugih počinilaca krivičnih djela u domenu zataškavanja i fingiranja ubistva Davida Dragičevića, a posebice zbog "izvora" na kakve se razni novinari i "novinari" pozivaju. Niko od njih nema kredibilan izvor jer bi se onda bavili i za laičku javnost krajnje atipičnim aspektima istrage. Recimo "politički zanimljivim".

Možemo i ovako. Govorimo o tužilačkoj naredbi koja se realizuje punih mjesec dana i dosad je u Banjaluci odrađeno mnoštvo aktivnosti unutar sjedišta MUP RS (tzv. bijela zgrada). Policajci iz službe obezbjeđenja objekta, odreda iskusni profesionalci, vide sa kim rade istražitelji iz Sarajeva, a ništa sa te strane nije "procurilo". Obzirom da su pojedini inspektori Uprave kriminalističke policije (UKP) radili na ovom predmetu unutar te organizacione jedinice imaju još jasniju sliku aktuelnih dešavanja, a ni odatle nema "curenja informacija". Javna pohvala i za te bivše kolege!

Što se tiče postupajućih tužilaca i istražnog tima uopšte za sve ovo vrijeme do javnosti nije došlo ništa preko ili izvan oficijelnih navoda. Nakon svega zaista je neozbiljno baviti se mogućnošću da istražni organ počiniocima ovako "dojavljuje" planirana hapšenja. Mogao bih unedogled objašnjavati mogućnosti kriminalističko-operativnih trikova sličnog tipa, ali to bi bilo neosnovano karikiranje za kakvim nema realne potrebe. Ponavljam, davno je prošlo vrijeme kada smo morali vršiti pritisak na tužilaštvo i policiju.

Bez obzira što hapšenja i pritvaranja pojedinih bivših ili aktivnih moćnika direktno se odražavaju na moju ličnu sigurnost, gdje nema potrebe ponavljati šta sam sve pretrpio zbog ovog slučaja, ostajem na polazišnom cilju dostizanja presuda i zasluženih robijanja. Nije bitno kada ćemo se suočiti na suđenju, nego da dođe do tog suočavanja - na javnoj raspravi kako bi javnost napokon saznala surovu istinu.



Primjedbe

  1. Boro, jesu toliko veliki pritisci na Srbiju kad je Vulin morao podnijeti ostavku ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je to demonstracija lažne moći zapada kad već u Ukrajini i Palestini trpe poraze i vidi se nemoć. Ukoliko Izrael ne započne hitne pregovore i ustupke vjerujte da će nestati jer protiv sebe ima ogromnu dilu6, a Amerikanci prstom neće mrdnuti da pomognu. I sad nemoć maskiraju kroz sankcije Vulinu ili Dodikovoj djeci.

      Izbriši
    2. U jednom intervjuu prije par godina na kanalu Balkan Info Jugoslav Petrušić je izjavio da Palestinci i Hamasovi ekstremisti intenzivno kopaju tunele prema Izraelu i čekaju dovoljnu dopremu oružja da krenu u konačni obračun sa Izraelom. Takodje je izjavio da je Izrael posljednja brana prema Evropi od radikalnog Islama i da bi u slučaju da Izrael padne milioni radikalnih Muslimana krenuli u sveopštu invaziju na Evropu. Ako se analiziraju ova desavanja u Palestini u posljednja 2 mjeseca stiče se utisak da Hamasovi teroristi namjerno pokušavaju da navuku izraelce na kopnenu invaziju Gaze i Zapadne obale da bi onda mogli lakše da ih potuku (nešto slično je radio Vijetkong za vrijeme Vijetnamskog rata). Takodje složio bih se sa vama da Izraelci nemaju toliku veliku podršku Amerike i Zapada nego da je to vise deklarativna podrska. Rusija je svoje ciljeve uglavnom ispunila što se tiče Ukrajine. Zauzeli su južni i istočni dio Ukrajine većinom naseljen Ruskim stanovništvom i zaprijetili Rumuniji i Poljskoj. Ostaje da se vidi šta će se dešavati oko Kosova i BiH, a vidi se da još uvijek Zapad može da nas za*ebava kako hoće i da smo izloženi ozbiljnom pritisku.

      Izbriši
    3. Vidim da Petrušić u zadnjoj emisiji govori o obnovi Vizantije i moram pogledati ide li u pravcu moje objave par dana nakon ruskog upada u Ukrajinu o Moskvi kao Trećem Rimu. Sto se tiče islamističkih radikala ne vidim ih kao bitne u konačnom obračunu sa Izraelom, nego kao ozbiljan problem razbijanja EU. Nadam se da bi neka svjetska gungula bar jednom nas mogla zaobići

      Izbriši
  2. Evo Omerta može potvrditi koliko je jednostavan postupak prijave radi komentara i da ne dajete nikakve lične podatke, bar ne meni. Bloger kao platforma dodijeli vam svoju veb adresu a na vama je da izaberete nik pod kojim pišete. Vas u stvari štiti Blogger kao jedna od kompanija i platformi Googla i ne trebaju jače garancije. Sa druge strane moram se kotarisati pijedinaca koji su prevršili i meni i drugima.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sa zadovoljstvom čitam tvoje objave, Boro. Ako imaš vremena, objavi i tvoja lična viđenja nekih vanjsko- političkih događanja koja su aktualna. Imam osjećaj da mnogo toga znaš, pa podijeli to sa svojim pratiocima.
    Veliki pozdrav!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović, jedan od učesnika mirovnih pregovora u Dejtonu, kaže:

    Citat:
    "Prvo, u uvodnom dijelu Dejtonskog mirovnog sporazuma se naglašava značaj uloge visokog predstavnika u BiH. U članu 8. se kaže:"Strane pozdravljaju i prihvataju aranžmane koji su napravljeni u vezi sa implemantacijom ovog mirovnog rješenja, uključujući posebno one koje se tiču civilne implementacije, kao što je izloženo u Aneksu 10. ( Visoki predstavnik)
    Potpisnici u ime Strana potpisnica su: Alija Izetbegović u ime BiH, Franjo Tuđman u ime Hrvatske i Slobodan Milošević u ime SR Jugoslavije. Između ostalog, zbog ovog potpisa aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prihvatio Schmidta kao visokog predstavnika u BiH.
    Drugo, u Aneksu 10 - Visoki predstavnik - u članu 2. se kaže: "Strane zahtijevaju imenovanje visokog predstavnika, koji će biti imenovan u skladu sa relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a". Dakle, ne navodi se obaveza da će imenovanje zahtijevati i donošenje posebne rezolucije Vijeća sigurnosti već se njegovo imenovanje vrši u skladu sa, već postojećim, prethodno donešenim rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a.
    Treće, s obzirom da u RS-u tvrde da Rusija i Kina ne prihvataju Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH treba ih podsjetiti na važnu činjenicu. Prilikom davanja mandata Schmidtu na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, Rusija i Kina su podnijele Rezoluciju kojom se tražilo da se mandat visokog predstavnika smanji na godinu dana. Dakle, nisu tražili da se ukine mandat visokog predstavnika već da se njegov mandat ograniči na godinu dana.
    Njihova Rezolucija je odbijena od strane svih drugih članica Vijeća sigurnosti. Ove činjenice govore da Rusija i Kina prihvataju status visokog predstavnika u BiH ali su smatrali da mu se mandat treba vremenski smanjiti. Sve ove činjenice jasno govore da Christian Schmidt ima podršku Vijeća sigurnosti UN-a i da se njegova pozicija visokog predstavnika u BiH ne može dovoditi u pitanje."

    Boro, da li su ova tri navoda koje je iznio Miro Lazović pravno utemeljena po pitanju statusa Kristijana Šmita kao Visokog predstavnika (sa posebnim naglaskom na ovaj treći navod o "uzdržanosti" Rusa i Kineza prilkom glasanja), da li nas naši vajni političari i pravnici cijelo vrijeme lažu ili je ovaj nekadašnji bh političar, ipak, u pravu? Da vidimo, da li je dosta više zaluđivanja ovog naroda i poigravanja sa njihom pameću, bog*me sudbinom! Želio bih da čujem Vaše mišljenje!

    Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je na zahtev srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović odgovorio:
    “U vezi implementacije civilnog dijela Mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini želim vas podsjetiti da Ujedinjeni narodi nisu potpisnici Dejtonskog mirovnog sporazuma niti su članovi PIK-a (Savjeta za implementaciju mira), jedinog releventnog tijela za imenovanje Visokog međunarodnog predstavnika za BiH.

    Da li su, Boro, sa ovim odgovorom od strane Gutereša (čitaj UN-a) "potopljena" sva naša nadanja da je K. Šmit zalutao u BiH, da je lažni Visoki predstavnik ili smo se sa ovim Željkinim pitanjem i traženjem tumačenja od UN totalno izblamirali, te na taj način sebi zacementirali poziciju, u smislu, bilo kakve pravne satisfakcije i traženjem istine pred nekim od međunarodnih sudova.

    Hoće li ovo biti velika greška, kao što je greška koju je Srbija napravila kada je tražila savjetodavno mišljenje od strane Međunarodnog suda pravde u Hagu, da li je Deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine prekršeno međunarodno pravo?
    Vučić stalno apostrofira da je to bila velika diplomatska greška tadašnjeg srbijanskog rukovodstava. Da li smo i mi na tom putu neznanja i nesnalaženja?


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već sam na ovako nešto odgovarao, ali nije problem. Gen-sek UN-a nema nikakvih ingerencija kod Savjeta bezbjednosti kao zasebnog tijela UN i Gutereševa izjava nema značaja.

      Morao bih provjeriti ali po sjećanju u aneksu 20 stoji da imenovanju prethodi davanje saglasnosti za visokog predstavnika od strane Parlamentarne ili entitetkih parlamenata, a to nas vodi ka ponavljnaju postupka za svakog kandidta.

      Dalje PIK se nametnuo kao tijelo koje postavlja visokog predstavnika no Rusija se povukla iz istog i mi bez tog člana i faktora nemamo ni pravnu ni faktičku obavezu poštovati odluke istog. Posebno ako uobzirimo realnost da je rat davno prošao i razlozi za "implementaciju civilnih aspekata sporazuma davno su nestali (povratak ljudi i imovine, sloboda kretanja...). Mi da imamo političare umjesto politikanata davno bi ukinuli OHR i sami tumačili i sporazum i odnose. Jok, neki u tome vide saveznika za neostvarene ratne ciljeve i drže se stranaca baš kao i koncem rata te onim šta su uz njihovu pomoć postigli. Glupost jer bi političkim sporazumima postigli mnogo više, ali da sad to ne detaljišem.

      Aleksandar Vučić je idiot i time sam njegove poteze dovoljno objasnio

      Izbriši
    2. Hvala na odgovoru, Boro.
      S obzirom na to, da je po tvom mišljenju "Aleksandar Vučić idiot" zamolio bih Vas da mi odgovorite ko bi bio u ovoj i ovakvoj Srbiji adekvatna Alternativa ovom "idiotu" (molim, imenom i prezimenom!), koja je forma te neke druge politike koju Vučić vodi prema moćnicima ovoga svijeta, uzimajući u obzir i njegov odnos prema svim zemljama Srpskog sveta, pomoći koju daje, (naravno i naplaćuje za svoju državu), 70 odsto stranih investicija ide u Srbiju, vojska Srbije nikada jača, "voli" se i sa Putinom, Trampom, Makronom, Melonijevom, malo manje sa Berbokovom (nažalost, nema bake Merkelove), ... .
      Da li je, bar, dovoljan i za pohvalu njegov uspjeh da nijedno dijete nije u vojničkim čizmama i sa puškom u ruci izgubilo život na Kosovu, na nekim barikadama? Za sada je tako, a šta će biti ... ? Ko to zna.
      Nestaju velike države, kolijevke civilizacije, sprema se apokalipsa, sele se stotine hiljada ljudi sa svojih ognjišta uz aminovanje "prijatelja", moć novca, bahatost velikih i njihovi grijesi nad malim narodima, ... .
      I, šta bi mi trebali da činimo, u ovakvim okolnostima, Boro? Ko je taj Spasilac Srba i Srbije koji će nas sačuvati da ne ostanemo ispod "jedne šljive"? Koja je to pobjednosna politika, ako nije ova njegova? Đilas, Jovanović, Tadić, Zelenković, nekakav Ćuta? Kako dalje, moj rodjače?

      Izbriši
    3. Na žalost na političkoj sceni nema političara sa novim idejama i projektima, a šta je dobrano problem naše zatvorenosti za nove ljude i ideje. Jedni te isti pojedinci ili izdanci centara moći decenijama nas drže zarobljenima u besmislenim svađama i sukobima, a tome smo i sami krivi pošto ne prihvatamo ništa novo i jednostavno. Možda kao narod ne valjamo, pa nam ni političari nisu bolji?

      Iskreno, nemam imena političara koji bi bio bolji od Vučića, no mnogi rezultati koje je Srbija ostvarila dolaze zbog njenog geografskog položaja, baš kao i problemi. U stvari zbog apokaliptičnih izgleda bliske budućnosti i jesam zabrinut zbog Vučića - posebice zbog njegovih psiholoških nestabilnosti kakve smo mogli vidjeti tokom korona ludila i u nekim drugim situacijama. Baš kao što kod Putina ima "prolaz" ako bi se šalili, Tramp nema nikakve moći, Makron je proizvod Davosa, a Si voli svakog od koga Kina može imati koristi. Ne znam, ali sa Vučićem na čelu Srba ne osjećam sigurnost, jednako kao ni sa Dodikom. Identične osjećaje imao sam oko Miloševića i Karadžića i pokazalo se da samo sebe gledaju, dok za narod ne mare, a ni ova dvojica ništa bolja nisu. I jednako na važnim pozicijama imamo poltrone bez zrna mozga i sposobnosti. Sa druge strane "DOS-manlije" su se pokazale kao najveće zlo srpskog naroda i tu se bar slažemo.

      Izbriši
    4. Sto se tice Srbije polazem velike nade u novonastalu tzv.grupu MI7 u kojoj su dr Nestorovic, dr Antonijevic, Sinisa Ljepojevic, A.Pavkovic, Stanojevic i dr. Voljela bih cuti misljenje ostalih.

      A sto se tice teksta i teme... radujem se svakom pomaku na otkrivanju nalogodavaca i pocinitelja zvjerskog ubistva naseg Davida. Kao majka troje djece, koju je ovo mucko ubistvo tesko potreslo, uostalom kao i svakog iole normalnog covjeka, mogu samo da ti se zahvalim i iskazem puno postovanje Borislave na tvom tolikom riziku po sopstveni zivot, trudu, zalaganju i borbi za otkrivanje istine. Gospodu se molim da nisu svi tuzioci, sudije, policajci potkupljeni, ucjenjeni i nesposobni i da ce se razotkriti puna istina, a pocinioci, nalogodavci i svi ucesnici biti kaznjeni na maksimalne kazne. A pravu cijenu da ce platiti ulaskom u zatvore (ja vjerujem da mnogi koji sluze u tim zatvorima bi jedva docekali da se tih monstruma docepaju u mracnim zatvorskim ćoškovima).

      Izbriši
    5. Nestorović i ostatak ekipe realno ne mogu ništa postići - osim da postradaju ako išta ozbiljno pokušaju. Pogledajte samo kako im kanale gase ili ih blokiraju pa će vam biti jasno šta ih čeka ako ozbiljno ugroze svjetske moćnike. Imali smo Enrika Matia kom se srušio avion pred dogovoreni sastanak sa Kenedijem, koji je ubijen godinu kasnije. Mati je Italiju pokušao ubaciti u ozbiljne energetske igrače i preko ruskog gasa i zato nastradao. Imate i direktora Dojče banke koji je imao plan razvoja istočne Njemačke kao primjer kakav svijet nije vidio. Dva dana poslije intervjua listu Ekonomik i iznošenja plana odletio je u vazduh sa svojim BMW-om. Imam još nebrojeno primjera kako su postradali ljudi sa ozbiljnim idejama za napredak svojih država.

      Izbriši
  5. Postovani, mozes li nesto napisati na temu Dodikovog odlaska da izjavi saucesce Davoru i njegovog pojavljivanja na sahrani? Meni nije bas bilo jasno zasto predsjednik RS ide na sahranu nepoznatom mladicu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Davno sam tu razjasnio Dodikove laži i zašto je išao izjaviti saučešće. Jedno mogu dodati da je tu bilo dugogodišnje poznavanje porodica prije Davidovog stradanja pošto se Davorov brat godinama zabavljao sa Goricom i svi su očekivali da će to završiti brakom. Da ne ulazim ko je sve bio u SNSD-u.

      Izbriši
  6. Nista od ovih gore najavljenih hapsenja. Mozda ce biti za 10 godina. Nema od ovog pravosudja nista. Razocarenje

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić