IDEMO DO KRAJA: Javno demoliranje pravosudno-policijske narko mafije (FOTO)

Dalibor Railić i Vanja Vuković, nedavno prvostepeno oslobođeni, ubilački napad noževima na Mihajla Stupara preduzeli su kao odmazdu za akcije "Zora" i "Zora 2". Informacije im je dojavio policijski načelnik Goran Mikanović, a onda je zataškavanje preuzeo tužilac Mladen Mitrović i pokušaj ubistva skandalozno okvalifikovo kao tjelesnu povredu. U okviru istog zataškavanja organizovanog kriminala ubijen je načelnik Radenko Bašić.


borislav radovanovic blog

Javnost je upoznata sa skandaloznom presudom Osnovnog suda u Prijedoru kojom su Dalibor "Dugi" Railić i Vanja Vuković oslobođeni za POKUŠAJ UBISTVA Mihajla "Šmita" Stupara od 22.06.2018. godine. Možda zato što su u drugom pokušaju marta 2021. godine uspjeli ubiti Stupara, pa iz tog "razloga" nije mogao na sudu svjedočiti protiv optuženih?! Bavićemo se tom sramnom presudom, ali prethodno nam valja razjasniti još sramniju optužnicu.

Pravna kvalifikacija koju u svojim tekstovima godinama koristim u opisivaju ovog zlikovačkog napada na SVJEDOKA-SARADNIKA jeste "ubistvo u pokušaju" i bitno se razlikuje od tužilačke pravne kvalifikacije. Za mega-kriminalca Mladena Mitrovića i njegove tužioce krvnički napad sa zadanih 15-18 uboda i posjekotina noževima možda jeste "tjelesna povreda", odnosno benigno krivično djelo sa zaprijećenom novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine, no zakonska i pravna tumačenja idu u prilog onoga šta godinama javno tvrdim.

Moguće je da Mitrović protiv mene vodi istragu zbog ovakvih objava, kao u skandaloznom slučaju koji sam nedavno objelodanio tekstom Ko drugom istragu "kopa" sam u nju upada, no tu samo možemo govoriti o njegovim krivičnim djelima u domenu organizovanog kriminala i ništa više. Baš kao što optužnica protiv Railića i Vukovića predstavlja dokaz njegove dugogodišnje involviranosti u organizovanom kriminalu koji sada istražuje Tužilaštvo BiH.


borislav radovanovic blog

Iz činjeničnog opisa događaja sa gornje fotografije vidimo da su počinioci žrtvu smjestili na suvozačevo sjedište kako bi ga noževima mogli napasti iz dva pravca (bočno i s leđa). Takav raspored sjedenja u autu je netipičan za Dalibora Railića i Vanju Vukovića, zbog čega slobodno možemo zaključiti kako je riječ o unaprijed planiranom napadu ubilačkog karaktera. Iz istog razloga ponijeli su noževe, te žrtvu odvezli do šume u perifernom naselju Orlovci.

Optužnicom se nadalje tvrdi da je napad započeo sa "naglim zaustavljanjem vozilom" i ISTOVREMENIM napadom noževima od strane oba počinioca. Navodi se više uboda noževima po tijelu i ekstremitetima, te prisustvo tzv. obrambenih posjekotina, a kako sam više puta pisao govorimo o nekih 15-18 rana. Uostalom, medicinska dokumentacija je određujuća i nema potrebe da se "nadmudrujemo" oko toga.

Kako znam da ova optužnica predstavlja konkretan DOKAZ tužilačkog pomaganja počiniocima "ubistva u pokušaju"? Vrlo prosto, jer dispozitiv sadrži činjenični opis počekta i toka napada, a izostaje način dovršetka krivičnog djela. Konkretno: optužnica mora sadržavati objašnjenje načina okončanja napada, odnosno je li Stupar uspio pobjeći iz vozila i tako sačuvati život ili su njegovi napadači iz nekog drugog razloga prekinuli napad noževima

Ovaj momenat počinjenog krivičnog djela određujući je po pitanju namjere počinilaca, odnosno njihovog htjenja da Stupara ubiju ili samo teško povrijede, gdje broj i raspored ubodnih rana materijalo potkrepljuju stvarni naum zločinaca. Ukoliko nije "dovoljno" prethodno navedeno pripremanje napada noževima dvojice okorjelih kriminalaca već presuđivanih za takva krivična djela. 

Mladen Mitrović nije tražio toksikološki nalaz za Railića i Vukovića, pa tako nije utvrđeno korištenje kokaina u počinjenju ovog krivičnog djela, ali meni nije problem objaviti više službenih pismena policije koja govore o takvoj specifičnosti za njih i druge pripadnike kriminalne grupe u oružanim pljačkama, ubistvima i drugim nasilnim deliktima. No, i bez upotrebe droga kao stumulansa struktura ubodnih rana i posjekotina ukazuje na bezobzirni napad UBILAČKOG KARAKTERA.

Naredni problem ove tužilačke bitange i njegovih poslušnika proizilazi iz optužnicom navedenih MOTIVA napada. U činjeničnom opisu stoji da Railić i Vuković u toku napada žrtvu pitaju: "... zašto ih odaje policiji, zašto 'uvaljuje' njih i izvjesnog...", a indikativno ispušta korištenje riječi - DROGA. Nepobitno se zna da su pominjani "izvjesni Vlado" i droga, a šta nas tek vodi ka daljim dokazima kriminalnog zataškavanja ovog pokušaja ubistva počinjenog u okviru organizovanog kriminala sa teškom involviranosti službenih lica policije i pravosuđa.

Tužilaštvo BiH i inspektori MUP RS koji rade na ubistvu načelnika Radenka Bašića identifikovali su "izvjesnog Vladu" i riječ je o višestruko hapšenom Vladimiru "Vladi" Paviću. Sinovcu ovdašnjeg političkog moćnika Marka Pavića kako sam to objasnio tekstom NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije. Govorim o višestrukim hapšenjima povodom ubistva Mihajla Stupara i načelnika Radenka Bašića, te organizovanog kriminala u vezi sa narkoticima.

Ovim dolazimo do MOTIVA napada za koji Mitrović i njegovi tužioci znaju od starta, ali su se za godinu i po istrage svojski trudili isti sakriti ili zataškati. Konkretno: tadašnji načelnik Goran Mikanović odao je Railiću informacije koje je Mihajlo Stupar dao policiji. Stupar je kazao kako Railiću ubrzo treba stići kilogram heronina. Umjesto da organizuje akciju presretanja droge Mikanović je odao informacije i DIREKTNO produkovao napad na svjedoka-saradnika Stupara.

Ubrzo poslije zločina tekstom Ubijeni Mihajlo Stupar bio je svjedok protiv narko-mafije! javno sam tvrdio šta je pozadina istog, no tek nakon egzekucije načelnika Bašića započeta je zakonita i djelotvorna istraga ovog organizovanog kriminala. Kada se uključilo Tužilaštvo BiH, nakon što je Mitrović po treći puta na slobodu pustio "Dugog" Railića. Znači nastavio sa praksom višegodišnjeg zataškavanja teškog kriminala.

Po prezentovanoj optužnici govorimo o najmanje tri lica, konkretno o Railiću, Vukoviću i "izvjesnom Vladi", za kog su i ptice na grani znale da se odnosi na pomenutog Vladimira Pavića. Po tom parametru zakonski govorimo o grupi lica, organizovanoj grupi ili grupi za organizovani kriminal (najmanje tri lica). Drugi određujući činilac proizilazi iz akcije "Zora 2" izvedene dan ranije protiv lokalne narko mafije.

Znači, pored ove trojice imamo još pet uhapšenih i jedno lice u bjekstvu kod kojih je policija našla drogu, oružje i druge inkrimisane predmete. Na dan napada na Stupara, dakle 22. juna 2018. godine, prethodno uhapšeni u akciji "Zora 2" predani su OJT Prijedor na dalje postupanje i zato je bitanga Mladen Mitrović od starta znao MOTIV pokušaja ubistva. Kao i da jedino možemo o tom zločinu govoriti, a ova skandalozna optužnica za "tjelesnu povredu" je upravo dokaz protiv njega.

Moram apostrofirati da je akcija "Zora 2" nastavak prethodne akcije "Zora" iz decembra 2016. godine i u kojima je ukupno pronađeno: laboratorija za proizvodnju indijske konoplje, veća količina droga (marihuana, spid, kokain i heroin), tri pušake sa pripadajućom municijom, više mobilnih telefona, određena količina novca kao i krivotvorena novčanica u apoenu od 500 eura. 

Vjerovatno bi ulovili i kologram heroina po Stuparevoj dojavi da vajni načelnik Mikanović nije informacije (pr)odao Railiću. Posebice jer je akciju izvela Uprava za organizovani kriminal MUP RS. Pošto su akcije "Zora" i "Zora 2" izvedene pod nadzorom OJT Prijedor još kako je Mitrović znao šta se ukupno dešava i da je napad na Stupara bio ODMAZDA za ove akcije protiv narko mafije. U cilju pomaganja počiniocima pokušaja ubista istragu je odvukao godinu i po, a onda pored skandalozne pravne kvalifikacije naveo jedino dešavanja koja nesporni dokazi potrkepljuju od prvog dana.

Iz saopštenja i informacija Tužilaštva BiH znamo da ubistva Stupara i načelnika Bašića istražuju kao povezana unutar organizovanog kriminala prijedorske narko mafije, te da Railića sumnjiče kao organizatora Stuparevog brutalnog umlaćivanja iz marta 2021. godine. Pored Marka Momića, već uhapšenog u Beogradu, sa ubistvom se dovodi u vezu i Vladimir Pavić. Tako smo sa istim osumnjičenima od "tjelesne povrede" iz 2018. godine ipak dospjeli do "teškog ubistva" Stupara - počinjenog jer je naivno vjerovao policiji i davao tako opasne informacije.

Kolika je kriminalna involviranost u organizovani kriminal glavnog tužioca Mladena Mitrovića vidimo po nizu nezakonitosti opisanih u ranijim tekstovima, te ekskluzivnim podacima koje danas po prvi puta saopštavam javnosti. I objašnjenja kako prezentovana optužnica predstavlja dokaz protiv Mitrovića. Zajedno sa načelnikom Goranom Mikanovićem i njegovim sramnim postupcima. Umjesto hapšenja Railića prilikom preuzimanja kilograma heroina on prodaje informacije i Stupara dovodi u životnu opasnost.

Bez obzira koliko se pomenute bitange trudile zataškavati počinjena krivična djela i koliko institucionalni moćnici odlagali njihovo eliminisanje iz organa krivičnog progona moja malenkost nastavlja sa objelodanjivanjima novih i novih dokaza predmetnog kriminala. Pazim da ne ugrozim pokrenute istrage, a inače bi javnost davno bila šokirana informacijama kojima stvarno raspolažem. Pritom pišem tematski, tako da neke nove ekskluzivne dokumente i podatke planiram vrlo brzo plasirati. Primjera radi aferu "POTKIVANJE Mitrovića".

Nastaviće se...


Primjedbe

 1. Sve istina!Izvjesni Vlado jeste Vlado Pavić koji je meni licno tog 22.06.2018. prijetio i koji je prijavljen, al naravno nista od te prijave kao i za ostale sto su prijavljeni. Sto se tice uboda, Šmit je 17 puta izboden. Vanja i Dugi su oslobodjeni navodno jer je Vanja Mehadzic namjerno napravila propust, kazu da joj to nije prvi propust. A sad ih je oslobodio Predrag Tepić ne prihvatajuci ni jedan zakonski dokaz, zapisnik o uvidjaju, vjestacenje.. sve odbio bez obrazlozenja. E sad ili je pristrasan ili korumpiran mozemo nagadjati. Pozdrav za tebe Boro i svaka ti čast.... Monika

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Monika. Čuo sam za protest i obećao podršku, a ovo je realizacija. Imam još nekih podataka vezanih za stradanje, ali i vrlo gadnih iznenađenja za Mitrovića. Oko ove sramne presude će ići poseban tekst.

   Izbriši
 2. I jos nesto. Licno mi Vlado Pavić taj dan rekao da je Mikan uzeo 2 hiljade, da bi Mikan kasnije rekao da nije on vec neki Goran Milovanović pa je onda rekao da nije uzeo pare vec laptop od Dugog u toj vrijednosti, da bi kod pokojnog Bašića Mikanović sve to negirao

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ima Mladen Milovanović, to je onaj inspektor uhapšen zbog droge i sa onim Škaljarcem, a tada je još uvijek bio u službi. Milovanović i inspektor Danijel Kovačić dugo su bili izvori Slobodana Vaskovića, a pokrivao ih je ministar Lukač. Zato sad Vasković nema bukvalno nikakvih informacija o dešavanjima u MUP-u Srpske i oko istraga jer se ta ekipa prepada novog ministra Karana. Više puta sam pisao kako znam ko iz policije dostavlja informacije Vaskoviću, a sad vidite da nisam muljao, pri čemu znam još nekoliko njih iz Banjaluke, kao i trojicu iz Zvornika koje je plaćao Rajko Dukić.

   Mnogo puta prozivan sam da napadam Vaskovića, a uvijek sam odgovarao kako to činim zbog njegovih laži o mojim dobrim prijateljima i zaista vrhunskim profesionalcima. Ljudi su živote ugrožavali protiv zaista opasne mafije (Naser Orić) da bi ih Vasković onako lažno prozivao i to po "informacijama" inspektora čije veze sa narko mafijom su DOKAZANE. Rado bih objavio određene informacije o bitkama inspektora i pojedinih ljudi iz civilstva protiv narko mafije, no ne mogu ljude ugrožavati preko onoga šta već znam da su pretripili. Ipak, istina je samo jedna i kad tad će "isplivati" na vidjelo, pa ćemo znati i kome se kao društvo trebamo pokloniti kao istinskim herojima.

   Izbriši
  2. Sky telefone su koristili i Milovanović i Kovacic, nadobudna konjina iz K Dubice ,prenosili sve odbjeglim Banjalucanima koji i sad uveliko rade za Skaljarce,Igora Krstovica itd ,tone i tone prolaze kroz njihove ruke i nikom nista

   Izbriši
  3. Pisao sam o obojici više puta i znam kakve kriminalčine su u pitanju.

   Izbriši
  4. De se ti dogovori sam sa sobom ko dostavlja Vaskoviću info pa nam onda reci, piso si da mu dostavlja Lukač pa Bajić pa Kajganić pa sad ova dvojica...ko je sledeći?

   Izbriši
  5. Nisam pisao za Kajganića, a za Bajića sam objasnio šta i kad. Za Lukača sam navodio da to radi preko inspektora, a jedino nisam navodio imena iz razloga koje ću možda jednom objelodaniti. Mnogo puta sam naveo kako objavljujem 3-5 odsto onoga šta znam, a što neko ne vjeruje nije moj problem. Eto i na ovom blogu najavljivali su nekakve Vaskovićeve prozivke na moj račun, pa gdje su? Odlično on zna štasve imam za njega tako da neće preći sitna klošarenja koja smo do sada vidjeli.

   Izbriši
  6. Ima direktor Flek d.o.o Prijedor Siniša Ćelić.Ta agencija za obezbjeđenje ima kancelariju u Prijedoru.Kada pišete za pojedine policijske službenike da imaju loših osobina.Ljudi su tog Ćelića odmah prokljuvili da je teški psihopata koji se drži nekog nezakonitog pravilnika.Ljudi koji rade u Bingu Gradiška i Bingu Banja Luka su neliječenog bolesnika Ćelića odmah prokljuvili.

   Izbriši
  7. Taj Ćelić je nadobudni seljak. Ima neke snimke na you tube kako trenira AIKIDO.A ne zna ni jedan potez. Uzeo neki štap i mlatara na igralištu u Prijedoru. Istovremeno ga čovjek otrese ko slinu.Kakva nepjevana budala. Gledao je snimke Stivena Sigala

   Izbriši
 3. Iz svega ovoga skontao sam da se sve vrti oko MEGA KRIMINALCA, TUŽILAČKE BITANGE MLADENA MITROVIĆA. GOVNO OD ČOVJEKA MOŽE KURČITI DO KRAJA FEBRUARA KADA SE SELI U TUŽILAŠTVO BIH.
  INFORMACIJA JE 100% TAČNA.
  DODATNO GA JEBU ZAKLJUČANA PREDMETI U LADICI I IZJAVE SARADNIKA TUŽILAŠTVA BIH IZ OJT.
  BLIZAK NJEGOV SARADNIK JE IZJAVIO DA MITROVIĆ SE SPREMA I NA BIJEG, ALI ODUZET MU JE PASOŠ. ZA KRAJ NEKA POKUSA SVA GOVNA ŠTO JE IZASRAO.
  DOKTOR

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zna se da je svjedok SARADNIK proti tog Mitrovića, iz OJT PRIJEDOR, LJ M..
   On je izjavio da mu je oduzeo predmet "hirurg" , rekao da ovo sačeka, i zaključao u ladicu.
   U među vremenu je saznao da je šef dobio 20.000 +10.000€ od okrivljenog po tom predmetu. Naravno LjM je bio ljut.
   Čak je pokušao da preko Tv Pink učestvuje u emisiji koju vodi Jovana Jeremić, ali ni ona nije htjela bez novaca to da radi

   Izbriši
  2. Tužilac LJ.M. je pošten profesionalac i ima petlju, ili ga bar ja tako pamtim dok sam radio. Ima još predmeta gdje je uzimano po 20.000 maraka, a jedan je bio kod ubijenog Bašića. Bilo je dosta priča oko "problema" između Bašića i Mitrovića, ali je to vezivano za Railića i tu priču. Jok, riječ je o predmetima čiste korupcije i tim se tek bavim. Zato sam i najavio aferu "Potkivanje Mitrovića".

   Izbriši
  3. Lj M aposlutno nije posten. Posten covjek radi svoj posao a Lj M jedino zna uzeti cigaru i okrenuti djokovica. Postenje LJ M se ogleda neradu. A to je nepostenje.

   Izbriši
  4. Nerad i nepoštenje su dvije različite stvari. Sjećam se i da je bio ženskar i znam neke druge relacije, ali nikad nisam našao ništa koruptivno ili nezakonito kod njega. I malo je u toj branši tih za koje ne znam bar neku korupciju ili muljažu, a Lj.M. je među njima.

   Izbriši
  5. RASPUCHIN : Нерад у радно вријеме је облик непоштеног понашања , као и швалерација у радно вријеме. Народ га плаћа за рад и остварене резултате рада.

   Izbriši
  6. RE Raspucin

   Tužilac Lj.M. vodio je istragu protiv jednog hirurga, slučaj koji je medijski dosta poznat. I šef Mitrović uzme mu taj predmet, a od doktora uzme 30.000 maraka mita. Danas, bar kako kaže izvor, on ke svjedok protiv svog šefa. Pa vidi o kakvom "neradu" govorimo. Čovjek je dobar profesionalac, ili je bar takav bio dok sam ja radio i gdje znam o čemu tačno pričam. A to što u prijedorskim sudovima imamo nezasitih ždrebica koje ga jure kao manite druga je stvar. To kakve kurve rade i prijedorskom pravosuđu javna je tajna decenijama. Pa ljudi angažuju advokate po tome koji handri koju kobilu u sudu.

   Izbriši
  7. Poslije potkivanja Mitrovića, potkovan je i VD direktor Milogorac.

   Izbriši
  8. RASPUCHIN : Знаш ти , Бориславе , бити жешће напоран у објашњавању свега онога што је само теби познато. Нити знам тога Љ.М. нити те "ждребице", које га јуре , и заболи ме ко кога јури у радно вријеме. Стотину пута сам ти написао да пишем о појавама као таквима а не о појединцима а ти упорно преко тога прелазиш.
   То што ти налазиш оправдање због једног случаја (или неколико , небитно) а човјек годинама прима плату као и те "ждребице" које у радно вријеме траже , зна се шта , је исто тако одраз твојег односа према онима који их плаћају.
   Не заборави да их плаћају сви они који тешко раде да би зарадили минималну плату , као раднице познате фабрике обуће или неког тржног центра , а при томе се крши закон о раду јер им радна седмица има толики број радних часова које ове судије и "ждребице" нараде за две седмице. О томе ти упорно пишем а ти к'о јуне упорно "ћераш" своје. У осталом , био сам прекинуо писати коментаре јер се из твојих одговора види да ниси ништа бољи од таквих какве критикујеш а при томе не мислим на "криминалце" већ на криминалну и бахату чиновничку екипу која је у служби власти. Таквих је више од 90% запослених на "државним јаслама" а оних преосталих 10% мисли да су бољи људи од ове већине али да морају због кредита и да "само раде свој посао".
   Било како било , тешко да ћу више овдје коментарисати јер је то изгубило сваки смисао.

   Izbriši
 4. Boro jesi znao za vezu Mikanovic-Vujković i narkotike za Minhen.Saša Vujković, Mikanovićev komšija i kum iz Orlovaca inace ozenjen Sladjom Railić, sestrom od strica od Dugog koji zive u Minhenu. Mikanović vjesto preko Vujkovića razvio biznis Prijedor-Minhen

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Dugi je u Minhenu otvorio lokal istog naziva i stila kao u Prijedoru, gdje mislim da je to vezano za njegovu rođenu sestru. To oko kuma i komšije pominjalo mi je više osoba, ali nisam razjasnio detalje. Ovo će svakako pomoći i zato HVALA NA INFORMACIJI.

   Izbriši
  2. Kakva sestra od strica, ne lupajte gluposti?! Čuli nešto pa serendate, kao vi znate...

   Izbriši
  3. To su ta povezivanja, rekla kazala, sklapanja samo u njegovoj glavi, neko mu nešto malo kaže i on sklapa priče,a veze nikakve , priče borine imaju samo zaplet, nema početka i nema kraja

   Izbriši
  4. To je potpuno tačna informacija , od Dugog sestra je umiješana u trgovinu i prebacivanje droge u Minhen. Lokale i stanove Dugi je stavljao na nju .

   Izbriši
 5. Ko je naručio paljevinu Nešićevog vozila?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kad Nešić kaže da ne zna, a kako bih ja mogao znati? Kažu da će biti novi ministar bezbjednosti, pa će imati više policijskih agencija pod sobom - da mu to riješe. Uostalom i Nešić je školovao se za to i ne znam koliko godina radio kao policijski inspektor, pa može i sam otkriti počinioce.

   Izbriši
  2. Pa je onda izbačen iz policije radi dilanja droge...

   Izbriši
  3. To nije tačno, a pričajte šta hoćete
   Treba raditi kao inspektor na tom području, nije Nesic bezveze lik bio

   Izbriši
  4. To je apsolutno tačno, on je u jednom momentu imo ambiciju da bude načelnik centra, ali je uhvaćen na djelu i jbg

   Izbriši
 6. Očito da kriminalac Mladen Mitrović odgovara vlasti inače takav čovjek nigdje u svijetu ne ne bi mogao raditi takav posao .to samo može kod nas u RS

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ništa nije vječno, pa ni Mitrović. Koliko znam ozbiljno se bave njime, a sad mu slijede i moje prijave kao "šlag na tortu".

   Izbriši
 7. Očito da te priče što Boro sastavlja nisu tačne. Očito da Boro proziva osobe što su njemu kao nešto nažao učinile,pa im se sveti sklapajući filmske priče

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Neki argument za tu tvrdnju? Mozda si u pravu, ali dok ne izneses protiv argument, tvrdnja nema tezinu...

   Izbriši
  2. Ma to je moje misljenje iz procitanih njegovih tekstova. Pjse kako je izbacen iz policije i onda udara na sve koji su kako kaze ucestvovali u tome. Trebao bi on imati argumente i dokaze i sa tim biti uporan po sudovima,a ne po blogovima. I onda svako daje sebi za pravo da komentarise. I onda kome se god jedan od tih prozvanih ne sviđa, on njega popljuje

   Izbriši
  3. Prvo kao čovjeku, a onda i kao profesionalcu, problem mi je što su ljudi izgubili živote da bi se određene istrage pokrenule na najvišem nivou i kako to danas ide. Nakon što sam tokom službe više puta dokazivao da su isti kriminalci u policiji i pravosuđu zataškavali ubistva. Prije 10 godina imao sam ozbiljnu namjeru pohapsiti te prijedorske inspektore za droge, no neko je odlučio mene maknuti, a šta su ovi radili danas je teme regiona i Evrope.

   Nije ovde pitanje ko je udarao na mene, nego iz kojih motiva. Ja sam udarao u kičmu organizovanog kriminala, a onda sam i trpio posljedice toga. Ko je odgovorno i profesionalno radio svoj posao, a ko je "značke" koristio za kriminal danas zna i šira javnost. Iole iskusni profesionalci diljem regiona to su znali sve ove godine jer sam sa mnogima sarađivao i radio krupne predmete kakvi se ne zaboravljaju za desetak godina.

   Zato se danas moje ime mnogo češće pominje u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu i slično negoli u banjaluci u kojoj bi najrađe "zaboravili" mnogo toga. Doduše pominje se i u Banjaluci, ali najviše u domenu kako "popraviti" zlo koje je počinjeno. Nije jednostavno pošto me ne zanima ni novac ni bilo kakav posao, nego samo PRAVDA u vidu teških robija za kriminalce koji na duši imaju omanje groblje žrtava. Nakon 15 godina rata stali smo na onome šta sam u startu zatražio - da pojedinci zaglave zaslužene robije. Razlika je jedino u tome što smo nekada govorili o par godina zatvora, a danas o doživotnim robijama. To što sam dočekao da različiti centri moći sa mnom dijele isto mišljenje i vrše razne pritiske u tom pravcu nema direktne veze sa mnom, nego su samo stvari dotjerane do zida. Za detalje ipak ćete morati čekati moje memoare.

   Izbriši
  4. Opet Boro, vi čovjek,vi profesionalac,vaše ime se svuda spominje. Po vašim objavama nijedan ministar, nijedan direktor,načelnik,tužilac,sudija, inspektor do sad za 31 godinu postojanja Republike Srpske nije bio dobar,a samo su vas izbacili iz službe. Zato mislim da niste upravu sa tim svim objavama i napadima na sve te ljude. Mislim da vise vi nesto licno imate protiv njih. Mislim da vas mogu spominjati po Zagrebu, Sarajevu, Beogradu samo po pisanju na blogu, nikako po nekom radu u sluzbi i poznati ste po najvecem presedanu, da vi kao suspendovan policajac po ovlastenjima opozicije kao neki anketni odbor ispitujete ministra i direktora policije. Kao sto je i presedan pustiti civilno lice da udje u narodnu skupstinu i za govornicom drzi predavanja ministrima i poslanicima (mislim na dragičevića). Onda bi svako malo trebao neko da udje u skupstinu i da prica.Ne opravdavam ubistva ni javnih licnosti, ni djece, ni kriminalaca... ali i ovo sto je radjeno nije uredu ,cak sta vise zalosno. I na kraju da kazem ovo je samo moje misljenje na procitane tekstove. U zivotu ne volim kad neko sam sebe hvališe

   Izbriši
  5. Kada bi se malo informisali znali bi kako funkcionišu anketni odbori, a neke stvari objavio sam u izvještaju Pravde za Davida koji je išao odvojeno od onog formalnog. To da se različiti predstavnici građana ili udruženja obraćaju parlamentu, a ponajviše kada su tematske sjednice u pitanju, uobijačena je stvar u svijetu. Sad, što smo mi zatucano društvo i bez razvijenog parlamentarizma naš je problem, a posebno zbog "razmišljanja" poput vaših.

   Što se tiče ministara, direktora policija i raznih visokih rukovodilaca MUP RS, pa do onih iz drugog entiteta ili državnog nivoa, sa desetinama i desetinama sam imao izvrsne saradnje i često prijateljske odnose. Ovih desetak koje javno prozivam identično čine hiljade i hiljade drugih jer su osvjedočeni negativci. Isto važi i za one iz pravosuđa. Znači, na jednog negativca dolaze desetine i stotine pozitivaca iz raznih struktura sa kojima i danas imam kontakte, a uvažavanja su ostala kao iz starih vremena.

   Elem, vrlo brzo trebali bi neke stvari razriješiti oko toga "suspendovani policajac", pa i oko otkaza, odnosno da je sve to bilo u sferi zloupotreba službenog položaja jednog ministra koji se zapleo u svojim teškim zločinima. Nikakvog tu "presedana" nije bilo, nego samo čupanja iz govana jednog govnara koji nije birao sredstva, a sad je "završio karijeru" i valja mu plaćati cehove onoga šta je činio. Zajedno sa drugima iz te "fine elite", koji su svakako pokušavali dodvoriti se ili ispraviti počinjena zla, ali su dobili odgovor: "Marš!".

   Izbriši
 8. Sve su kriminalci,od inspektora,načelnika,zamjenika,ministara, tužioca,sudija,političara... čitajući sve ove priče jedino je Boro izgleda pozitivan lik. Mene je od malena učilo,ako ne valja jedan,dva,tri,pet...deset ljudi trebaš se onda zapitati kakav si ti čovjek

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne bavim se ja sa pet ili deset negativaca, nego stotinama koje sam pominjao u preko 1200 tekstova za aman 9 godina. No, kog pojedinca sam pominjao, a da isto mišljenje o njemu nije ispoljeno u medijima ili na društvenim mrežama? Hiljade ljudi svakodnevno o istim tim likovima piše negativne objave i prozivke, a moja malenkost razlikuje se jedino po tome što ih odreda lično poznajem i preko ranijeg posla o njima znam više od drugih. I što sa njima otvoreno ratujem preko 15 godina, a zna se tačno zbog kog i kakvog kriminala. Pritom desetine okorjelih bitangi ne pominjem jer naprosto nisu na "nivou" kojim se bavim na ovom blogu. Razne sitne sluge koje su meni lično nanijele mnogo zla, ali nemaju "imena" zanimljiva široj javnosti i zato ih ne pominjem. Kada bih se bavio ličnim odnosima vjerujte da bi o mnogima imao šta objaviti, ali ne prelaze moje "standarde".

   Izbriši
 9. Ja sam na svojoj koži osjetio potkovanog Mladena Mitrovića i ne treba mi niko givoriti ko je on .To je zlo od čovjeka .

  OdgovoriIzbriši
 10. Ne znam ja nikog od njih, ne znam ni Boru...ali čitam, Ja,pa Ja,pa Ja.... ja hapsio,ja radio,ja znam....ko je za šta kriv neka i odgovara,ali ovako pisati da on sve zna,a da niko drugi ne valja, meni je to bez veze. Mislim da je to više naduvano i da on sklapa priče o ljudima koji su kao njemu smetali

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Prozvao sam davno Lukača i Ćuluma da kažu ime inspektora koji je ikada imao jače rezultate rada od mene, a posebice u odnosu na kapacitete kojima sam raspolagao. U službi se dobro zna šta sam radio i to ljudi respektuju i danas. Čak i ovi mladi koji tada nisu radili, ali su od starijih čuli dovoljno. To što ja rezultate nisam pripisivao sebi lično i što sam odbio ko zna koliko ponuda za razne funkcije ipak nije prepreka da u policiji i pravosuđu dobro pamte hiljade predmeta koje sam uspješno procesuirao. Govorim o toliko velikom fondu rezultata da ih je bukvalno nemoguće izbrisati i to ljudi naprosto pamte i svakodnevno iskazuju. Nije mi toliko bitno kada neke stvari prepričavaju kolege koje su sa mnom radile, nego kad vidim koliko mladi policajci znaju o tome. Neskromno momislim - Legenda živi.

   Izbriši
 11. Neke price su ovde vecinom istinite,a neke"rekla kazala"Licno Mitrovica znam,znam ko dijeca je bio Lopov a sad je katastrofa.Uvek sam spominjao da su Prijedorcani najvece Fukare i stelatori.Pre mnogo godina meni provale u kucu i uzmu stvari,sto je najgore imao sam baku u kuci i ona dobije mozdani udar od stresa.Sad da neduzim ja posto radim i zivim u eu.kazem sestri da ode da prijavi.I gle tadasnji inspektor a sad radi u Opstini inace bivsi sef sektora njoj kaze"Resicemo sve a'l moram ti p...u polizati.Tada sam ja dosao i Magarca ufatim kod pokojnog Steve u Kalipsu...detalje nebih iznosio,E tada mi je Mitrovic izasao u susret i uradio sve bez i jedne marke,mada je znao da sam tamo i da imam.Opet kazem ima njih gori od Mitrovica svagdje

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mitrovic izasao u susret i uradi sve bez i jedne makre?? Pa je li to normalna recenica ili je normalno da je cudno da tuzilac radi svoj posao a za to primi iskljucivo plati ??

   Izbriši
  2. Odlično rečeno, žali bože društvo u kom "ističemo" da su službena lica nešto uradila za platu koju redovito primaju od građana. Od svake vekne hljeba ili litre mlijeka 17% ide za plate tih koji sprovode zakone i primaju plate da brinu o sigurnosti ljudi i imovine. Znači, građani svoju sigurnost PLAĆAJU državu, a koja ima obavezu to im pružiti, šta u normalnim društvima djecu uče u osnovnim školama.

   Izbriši
 12. Cinjenica je da je Malden Mitrovic korumpiran i da sve radi da ne radi ono za sta je placen.nije javna tajna da pravosudje ne funkcionise tj funkcionise u sluzbi kriminalaca. Boro svaka cast na hrabrosti. I zeli Vam svu srecu da se izborite sa mega kriminalcem

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. Ne mogu ih srušiti sve zajedno, ali ovako jednog po jednog ide mi od ruke sasvim zadovoljavajuće. Kako u prošlom tekstu napisah Mitrović je sitan za Milana Tegeltiju, a tu bitangu sam protjerao iz pravosuđa do nivoa podnošenja ostavke i na mjesto sudije - na koje ionako nikad nije bio imenovan.

   Izbriši
 13. Ko ne uzima pare u ovoj državi? Neko kaže čast,neko kaže mito... doktori,policajci, saobraćajci,profesori,inspektorati,političari... plaćaš nekom da bi se zaposlio, daješ dio zarade da bi ti neko namjestio posao, daješ pare da bi dobio dvojku iz nekog predmeta...ili dajes pare da bi dobio diplomu,dajes pare doktoru gledas u njega da pomogne nekom tvom.... pricati javno o nekim ubistvima, kao da tako lako neko moze zataskati...mislim da to nije za ovih blogova. Neka se bave institucije sa tim pa kad tad doce pravda . Zato kazem da je ovaj covjek pretjerao

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sta mislis, da li je potreban pritisak javnosti kad institucije ne rade svoj posao? Jesu one radi nas tu ili narod radi njih, da mogu da rade na stetu obicnog naroda a za licno dobr?

   Izbriši
  2. Naravno da treba se narod dici. Institucije bi trebale raditi posao bez pritiska stranaka i bez mita. Ali ovaj covjek sta je imena spomenuo ,udara na njih i na njihove porodice, meni sve to djeluje kao neka osveta. On sve zna i iz policije ko su kriminalci i iz kriminalaca ko su dobri ljudi, zna i sta ce putin uraditi i ko je ubio pukanica i ko je ubio curuviju i sta je elez rekao...i sta je arkan radio...da ne pisem sta je sve spominjao. Meni je to smijesno

   Izbriši
  3. Vidi, znam šta je američka ambasadorka kazala Sadamu Huseinu sedmicu prije negoli je okupirao Kuvajt. Kako to mogu znati? Pa čitam Vilijama Engdala kao jednog od najpoznatijih svjetskih kritičara američke hegemonije i istraživača koji je mnoge svjetske nepoznanice razotkrio. Pored njega čitam stotine i stotine raznih stručnjaka, od njihovih knjiga do stručnih i naučnih radova. U svojoj ličnoj biblioteci imam preko stotinu stručnih knjiga, a u računaru na hiljade radova i zbornika radova u elektronskoj formi. Imam i svojih stručnih radova u tim zbornicima ili na netu. Očekivano pošto mi je to struka.

   Sa druge strane solidan sam poznavalac zakona, a posebice krivičnih. Radio sam istraživanja i kompariranja zakona raznih zemalja i međunarodnog prava, gdje se nisam okoristio tim projektom, ali je ostalo znanje. Onda dolaze presude ovdašnjih i međunarodnih sudova koje najčešće čitam kada želim razumjeti neku materiju ili naprosto jer me zanimaju pojedina dešavanja. Suštinski najlakše je shvatiti kako znam mnoge stvari kada otvorim memoriju računara i ljudi vide šta sve imam pohranjeno.

   Najbolja "zabava" mi je kada pokažem dokumente skinute sa sajta Pentagona i gledam kako se snebivaju. Čak i kad kažem da su u pitanju dokumenti sa kojih je skinuta oznaka tajnosti i kao javni su objelodanjeni na sajtu. Tako sam objavio da je ANP koji je predsjedništvo parafiralo napisan na engleskom i šta sve sadrži - DOK JE JOŠ DRŽAN U SEFU PREDSJEDNIŠTVA BIH. Normalno kad znam da je ANP standardni obrazac koji se popunjava po zadanim pitanjima. Svaka zemlja članica NATO popunjavala je iste unificirane obrasce prije prijema i to struka zna. Mislim na moju struku.

   Izbriši
 14. A za tog iz sektora ti vjerujem. Ne znam sta bih rekao i ne znam kako bih ja odreagovo,ako si ga nalupao, svaka čast

  OdgovoriIzbriši
 15. Za ovaj gore komentar za ovog Bugarina stvarno nemam riječi.I opet se uvukao u komunalnu policiju.A to za Prijedorcane sam i ja davno rekao,nemam protiv nikog nista licno,kriminal i korupcija je svagdje ne samo u PD.Samo znam da je"Kile"Marko ojadio Prijedor koji nece sebi doci za 20 godina.Sjetite se samo pre 10 godina ko je mogao dibiti posao a da nije u DNS.Znam kada se Toplana pravila od svih nasih firmi recimo MIP ili Bosnamontaza on dovodi Slovence u Hotel Prijedor i rade za 4 puta vece pare.Ili sto je Rudnik zajebao.Ali eto dodje i njemu kraj

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Više puta obraćao sam se Banjaluci za uključivanje u zaštitu prijedorskih firmi, dok se još imalo šta sačuvati. Vidim da neke stvari ne idu pa malo provjerim. I otkrijem veze Gojka Vasića sa stečajnim upravnicima i sudijama, te u daljem sa stečajnom mafijom. Onda u Banjaluku dostavim napismeno da je načelnik uprave krim policije TEŠKA LOPINA, šta sam kasnije ponovio i kada je bio direktor policije. Onda sam sve to objavio na starom blogu i tamo se može naći i danas. Baš kao i tekstovi o Pavićevom kriminalu.

   Izbriši
 16. Boro svaka ti je na mjestu!

  OdgovoriIzbriši
 17. Boro sta se desilo sa elitnom prostitucijom, da li će novi ministar pokusati stati u kraj tome?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Bitno je koliko će Tužilaštvo BiH ulaziti u tu materiju tokom postojećih istraga. Karan će neke stvari morati raditi i zato što se SIPA baš naoštrila na Prijedor, a prije par dana upratio sam njegov sastanak sa Darkom Ćulumom.

   Izbriši
 18. Posao Tuzioca je tezak, odgovoran i zahtjevan. Podrazumjeva se da tuzilac preduzima radnje u skladu sa Zakonom, odnosno da radi po zakonu. E kada se u posao Tuzioca umjesaju babe iz Rakelica,policijske kursadzije, kriminalci, doktori, clanice kola Srpskih sestara i sva ostala javnost, onda nadtaje zbrka opsta. Tada svi vode istrage i svi sve znaju. Licno me boli kurac za Mitrovicem i svim ostalim tuziocima, vecina njih je olos. Ali nazalost Mitrovic nigdje nije prekrsio zakon kada nije uputio prijrdlog za pritvor za Railica kada je Basic ubijen... U tom trenutku nisu postojali dokazi za to. Pitanje da li postoje i sada. U mecjuvremenu mu sud bij odredjuje pritvor ali zbog droge, po tom osnovu je i dslje u pritvoru. Ali ne mozes ti nasem narodu objasniti.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da ste odvojili par minuta za čitanje teksta i sadržaja optužnice shvatili bi da je Railiću i Vukoviću juna 2018. godine MORAO biti određen pritvor za pokušaj "teškog ubistva" (na posebno svirep i podmukao način) Stupara, a osnovno krivično djelo je "organizovani kriminal". Mitrović napad noževima dvojice višestruko osuđivanih kriminalaca koji žrtvu napadaju iz odmazde za saradnju sa policijom i otkrivanja da Railiću stiže kilogram heroina kvalifikuje kao "tjelesnu povredu" iako zna motiv napada.

   Sad ću vam reći nešto što zna svako ko je samo prošeteo sudom. Tužioci, sudije i advokati svoj dio radnji u krivičnom postupku započinju "uvidom u spis", odnosno tako što dobiju predmet koji je neko drugi SAČINIO. Dakle, oni kreću od onoga šta su inspektori sačinili, a zbog čega inspektori moraju znati bukvalno sve radnje koje u predistražnoj i istražnoj fazi postupka preduzimaju tužioci i sudije, te koja su prava i nadležnosti advokata. Svaki dokaz koji nepravilno pribave na suđenju pada, a procedure su strogo propisane.

   Vi čujete u medijima kako se kod nas primjenjuje tzv. koncept tužilačke istrage i polazite od te notorne gluposti. Policija je Zakonom o krivičnom postupku iz 2003. dobila istražna ovlaštenja ili pravo RADNJI DOKAZIVANJA. I do podizanja optužnice policija odradi bukvalno sve procesne radnje. Primjera radi kažu tužilac je naredio vještačenje, a niko ne kaže da je prethodno razgovarao sa inspektorom i da je tužilac samo sačinio list papira kojim vještaku nalaže vršenje te radnje. I to dominantno zbog plaćanja troškova vještačenja pošto policija nema sredstva za takve stvari. Sve drugo, od pakovanja i slanja predmeta vještačenja, preko opisivanja onoga šta se šalje i šta se traži od vještaka, pa do sačinjavanja poprilične dokumentacije oko toga rade inspektori i krim tehničari PRIMJENOM SVOJIH STRUČNIH ZNANJA. Tužioci se ne razumiju u te stvari jer se za njih naprosto nisu ŠKOLOVALI, niti dodatno stručno usavršavali.

   Priče oko "tužilačkih naredbi" su takođe hrpa nebuloza. U praksi tužioci samo daju USMENE SAGLASNOSTI, a onda nastupa pisana korespodencija između inspektora i sudija (za prethodni postupak), nakon kojih se izvještaji i prikupljeni dokazi predaju SUDU. Tužilac te dokaze iz pretresanja ili sa lica mjesta prvi puta vidi kada zatraži od suda i to u prisustvu sudije, inspektora, krim tehničara, osumnjičenog i advokata, pa vi vidite njegovu stvarnu ulogu.

   Kažu "tužilac naredio policiji". Jeste, u naredbi o sprovođenju istrage tako stoji, ali sve radnje koje odredi policija preduzima po osnovu SVOJIH OVLAŠTENJA I PROCJENA, a gro toga uradi mimo onoga šta se naredbom navodi pošto tužioci slabo poznaju tu materiju da bi precizirali službene radnje. Pritom tužioci nemaju ovlaštenja da lišavaju slobode, niti su za to osposobljeni, pa ne znam kako bi nešto mogli uraditi bez policije. Baš kao što je nadležnost policije realizacija potraga za licima ili predmetima, odnosno potjernica. Može sud ili tužilaštvo naložiti potragu ili potjernicu, ali zna se ko to suštinski odrađuje, baš kao što policija to može realizovati i za svoje potrebe. Pojma nemam koliko potjernica sam odradio bez ikakvih konsiltacija sa tužilaštvom ili sudom, odnosno spram policijskih ovlaštenja.

   Na kraju, dosta puta sam se gadno sukobljavao sa tužiocima oko određivanja pritvora i mnogi se sjećaju tih dešavanja. Nikad se nije desilo da nisam uspio u svom naumu da nekog pritvorim, pa makar tužiocu morao staviti na znanje da i njega mogu uhapsiti. Tužilac ne može uhapsiti inspektora, nego samo obratno i na tom planu kod mene nije bilo previše rasprava. To što su današnje inspektore pretvorili u "seoske babe" ponajviše je njihov problem, no osnovni postulat glasi: NEMA PRAVA BEZ INSTRUMENTA SILE, a taj instrument sile naziva se policija. Mnogi teoretičari osporavaju da je međunarodno pravo doista pravo pošto nema adekvatan instrument sile kao nezaobilazan element (javnog) prava.

   Izbriši
  2. Ja se ne zelim pomiriti sa cinjenicom da je to sve tako kao sto vi pisete u ovom odgovoru. Po vama policija je ta koja moze sve? Zasto bi ja vjerovao da policija nece podmetnuti, sakriti ili unistiti dokaze za rad svog ili interesa nekog od svojih ljudi? Zasto uopste postoji tuzilastvo i sud? Zasto bi ja vjerovao Jurisicu ili inspektorima koji prodaju droge? Zasto bi vjerovao specijalcima kiji pljackaju? Zasto oni da vode istrage? Sto ce nam sud i tuzilastvo?

   Izbriši
 19. Licno me boli kurac za Mitrovicem i svim ostalim tuziocima, vecina njih je olos.,
  Apro pro gore vavedenog
  1.Pazi da ti bolest ne uđe u guzicu.

  2.Mitrović ništa ne radi bez para, otvoreno traži pare. To govore mnogi okrivljeni, platiš Mitroviću pa si miran neko vreme.
  3.On kako vodi tužilaštvo, to je nivo feudalnog dr. uređenja.
  4. Radujem se njegovom promaknuću udipložiranog ZATVOTENIKA (20 god)

  OdgovoriIzbriši
 20. Boro sta mislis jel Dodik zajebao narod oko ulaska u NATO.Samo odgovor da ili ne.Lp

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zajebao je sam sebe, trebaju mu silne pare zbog opreme, ne deli se to džaba.

   Izbriši
  2. Pisao sam oko toga dosta i nebrojeno puta ga napadao. No, jednu stvar nisam objavio, a to je da Dodik nikad nije suštinski realizovao ANP koji je parafirao. Konkretno, trebalo je izdvojiti 2,3 milijarde maraka za kupovinu naoružanja i opreme, a ništa od toga nije potrošeno jer Tegeltijin Savjet ministara nije usvojio zahtjev Ministarstva odbrane. Zato ga je Putin počeo redovito primati i staviti pod svoju zaštitu. Jedno je nešto obećati ambasadorima zemalja Kvinte, a sasvim drugo to doista uraditi.

   Znači, DODIK NIJE ZAJEBAO NAROD OKO ULASKA U NATO POŠTO NA TOM PLANU NIŠTA SUŠTINSKOG NIJE URAĐENO ZA NJEGOVOG MANDATA U PREDSJEDNIŠTVU BIH. Ja sam ga redovito prozivao i narodu objašnjavao koje obaveze je preuzeo na sastanku sa ambasadorima Kvinte, pa do toga da u sefu krije unificirani obrazac ANP-a na engleskom jeziku i da će narodu pokušati podvaliti "ćiriličnu verziju", šta se odreda pokazalo istinitim. Onda sam objavio prijedlog budžeta Ministarstva odbrane BiH i šta suštinski znače te obaveze. Elem, pošto ništa od toga nije realizovano red je da to i kažem. Nikad nisam objavio ovu istinu iako sam nakon onolikih prozivki Dodika doznao je, pa ostaje činjenica da nisam objektivan i nepristrasan analitičar pošto sam dešavanja ispratio do kraja i utvrdio njihove krajnje domete, ali to nisam OBJAVIO KAKO VALJA (tekstom) i kako bi bilo moralno da sam učinio. Pa čak i odgovorno prema samom sebi jer nakon onolikih prozivki ostaje da nisam objavio konačne činjenice, šta narušava moj kredibilitet. Kao "isprika" ostaje mi činjenica da ni Dodik nije bio pošten prema meni, pa smo ovako ostali u "neriješenom rezultatu".

   Izbriši
 21. Boro, kako sve policija i ove službe prate. Odmah moram reći da sam u sličnoj sitaciji kao ti pa me zanima šta sve mogu..???

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pojedinačno mogu mnogo, a našom srećom nikad nije uspostavljena ozbiljna saradnja između policijskih agencija i OSA. MUP RS preko decenije ima opremu da android mobilne telefone mogu svakojako koristiti od snimanja razgovora i SMS poruka do onlajn slušanja čak i kad ugasite telefon (tzv. tihi signal kad sami upale mikrofon vašeg uređaja i slušaju sve okolo, a vi na telefonu ne vidite da je išta aktivno). Telefoni su im najjače oružje, a na to dolaze tajna praćenja, snimanja i fotografisanja, pa prikupljanje obavještenja preko ljudi ili sa raznih sadržaja i svašta nešto. Mogu pribaviti stanje vaših računa, raznih poslovnih ili novčanih transakcija, od Interpola i Europola mogu dobiti nebrojeno toga vezano za inostranstvo, pa od Granične policije i UIO podatke o kretanjima vas i raznih roba. U konačnici mogu vam ozvučiti prostorije ili vozila, tajno postaviti GPS uređaje i slično, no te stvari malo više koristi OSA. Bilo bi lakše nabrojati šta sve ne mogu uraditi, negoli šta mogu. Druga je stvar što neće da rade ili nisu stručni od onoga šta sve mogu i na legalan i još više na nelegalan način.

   Izbriši
 22. Konobar sam u jednom Prijedorskom kaficu.Pre par dana su ljudi iz OSE i Srpski BIA je bila,koliko sam skontao idu u federaciju nesto oko Sane.Kakvi ljudi opremu imaju i Dzipove pa to je samo u filmovima tako.E sad koliko sam skontao bili su ronioci ali su oni isto uz OSU posto znam dolaze stalno na kafu,rade za OSU a ujedno su i clanovi ronilackog kluba

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. U Sanskom Mostu je i jedan bataljon specijale jedinice Eufor,truturu izvode na jednom selu nad stanovnistvom uz pomoc OSe i Bie,a nije javna tajna da je pao leteci objekat pre par meseci

   Izbriši
  2. Jest palo, ali ekspresno sve pokupljeno, ali mislim da brkaš ovo osa i bia, to je nešto drugo, rone oni al duboko.

   Izbriši
 23. podrška Boki i hvala ti u ime obične raje razbacane po svijetu.
  Kako smo nekada govorili "nema te država", a sada: nema države koja te ima.
  I ovo 5% informacija je previše za prostu raju.

  OdgovoriIzbriši
 24. Ovaj tuzioc sa inicijalima LJ M to pises o Ljubi macanovicu, covjek je izuzetno poste !!!

  OdgovoriIzbriši
 25. Boro sta sada ceka Gorana Rodu Rodica, mislim kazna kolika cca i gdjd ce je odlezati ?

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

MEGA-AFERA: Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra (FOTO)

PRAVDA JE SPORA, ALI... : Glavni udar na narko mafiju spreman - Prijedor "pada" prvi

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

OVO NISTE VIDJELI: Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača (VIDEO, FOTO)

Otkrivam identitet pritvorenog pomagača u ubistvu načelnika Bašića (FOTO)