NEMA ŽAŠTIĆENIH: Javno saslušanje "neorganizovanog" načelnika Mladena Marića

Nema potpunog razbijanja narko hobotnice i rasvjetljavanja brojnih mafijaških likvidacija dok je na čelu Uprave za organizovani i teški kriminal MUP RS ljigava pijandura Mladen Marić. Nastojim da već pripremljena masovna sječa policijskih bandita ne zaobiđe Lukačevog korisnog idiota Marića.

borislav radovanovic blog

Polako ulazimo u izuzetno turbulentan period razbijanja balkanske narko mafije, a gdje je fokus na "prljavim" policajcima kao možda najopasnijoj kategoriji ove zločinačke bratije. Javnost će biti zaprepaštena dubinom i širinom čistki u redovima policije Republike Srpske iako je glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić ukazao na dati problem i najavio adekvatno reagovanje. 

Izuzev ministra Siniše Karana, koji je akter predstojećih akcija, vjerujte da nema pripadnika MUP-a koji se može nadati kakvoj zaštiti ili izbjegavanju odgovornosti. Nema zaštićenih! Nimalo lak zadatak obzirom na moć kriminalizovanih struktura policije, no i tu se preko hapšenja načelnika i bivšeg ministarskog zeta Nedeljka Lubure demonstriralo dokle "ruka pravde" može dosegnuti (vidi: KOSTREŠEVIĆ NOKAUTIRAO LUKAČA: Uhapšeni Lubura pod budnim okom ministra štitio "integritet" organizovanog kriminala).

Nedavna akcija hapšenja pet pripadnika policije opisana tekstom Ko su pohapšeni mafijaški policajci?! tek je "tehnička priprema" odlučnih udara na sve kriminalce pod krinkom policijske značke. Posebice na kolege ranije uhapšenog prijedorskog inspektora Dejana Jurišića koje su znale za pripremanje ubistva načelnika Radenka Bašića, te raznim radnjama SAUČESTVOVALE u tom zločinu. Sve povezano sa prethodnim saučesništvom u ubistvu svjedoka-saradnika Mihajla Stupara, kako sam to objasnio u desetinama tekstova.

Mjesecima pratim medijsko laičko pripisivanje "zasluga" za dosadašnje brojne akcije tužilaštva i policije pijanduri i notornom glupsonu Mladenu Mariću samo zato što je na čelu Uprave za organizovani i teški kriminal MUP RS. Zato startno moram podsjetiti da je ovu upravu i Upravu za terorizam i ekstremizam formirao ministar Dragan Lukač sa ciljem uspostavljanja potpune kontrole nad kriminalnim strukturama Republike Srpske.

Podsjećam i da je na čelo ovih uprava doveo nepopravljive kriminalčine Darka Ilića i Nedeljka Luburu. Znamo razloge zbog kojih je svog "generala" Ilića morao smijeniti, a bivšeg zeta Luburu do kraja je demaskirala akcija sa gornjeg linka. Znači, Mladen Marić kao ministrov izbor dolazi nakon smjene Ilića i kao neko dovoljno glup da ne skonta zamršene konce policijske kriminalizacije, te dokazano pokvaren za korisnost u zataškavanju kriminala. Marićev nemoral davno sam objasnio kroz mnoštvo tekstova o zataškavanju stradanja Nikole Đurovića. Zataškavanje koje ga je dovelo na poziciju načelnika CJB Banja Luka i involviranost u organizovani kriminal kakvu danas opisujem.

Dakle, načelnik Mladen Marić je dio problema i samim tim ne može biti faktor rješenja problema, a kako se to dosad pogrešno medijski predstavljalo. Pobogu, prijedorska narko mafija predvođena Daliborom Railićem nije nastala juče, nego je nakon ubistva načelnika Bašića samo eskaliralo sve ono šta se godinama taložilo i "trpalo pod tepih". Geneza problema datira godinama unazad i ovim tekstom potežem jedan iznimno bitan period.

Između aprila i septembra 2014. godine vezano za prijedorsku narko mafiju imali smo tri brutalne mafijaške likvidacije sa četiri žrtve. Nijedna likvidacija iz tog perioda do danas nije potpuno rasvjetljena, a kamoli da su počinioci adekvatno procesuirani - gdje za potrebe dokazivanja navoda prezentujem sadržaj službene zabilješke koju sam sačinio kao kriminalistički inspektor sa "vezanim rukama" od strane rukovodstva CJB Prijedor i vrha MUP-a.

Znači, aprila 2014. godine na pragu svoje kuće u Rasavcima ubijen je Radovan Grbić zvani Cule i nadam se da bi prve preduzete radnje otkrivanja počinilaca mogle uslijediti nakon aman DEVET GODINA. U skorašnjoj budućnosti od strane Tužilaštva BiH! Pošto u Prijedoru nisu znali pripremiti poligrafsko ispitivanje par mjeseci poslije ubistva morali su mi dati predmet na uvid i odatle znam da apsolutno ništa nije činjeno na planu otkrivanja počinilaca surove mafijaške likvidacije. Godinama pišem o ovom događaju i nazivam ga Ubistvo sa policijskim pečatom.

Nakon svega tri mjeseca, na Bajram 28. juna 2014. godine, u Trnopolju slijedi nova mafijaška likvidacija u kojoj stradaju Muharem Balić i Almir Redžić. Kako je pokazala prvostepena presuda ovde, a onda i na ponovljenom suđenju u Norveškoj, selefija Zikrija Krkićić nije počinilac, odnosno ovaj zločin do danas je ostao nerasvjetljen. Svjedočio sam na suđenju u Norveškoj i obrazložio kako je istragu trebalo povezati sa 50 kg marihuane zapljenjene početkom godine i ubistvom Cule Grbića, te drugim tadašnjim dešavanjima na polju organizovanog kriminala.

Novi šok usljeđuje već septembra iste godine mafijaškom likvidacijom Nedžada Kličića u Cazinu. Grupa prijedorskih kriminalaca upada u kafić, goste obara na tlo, da bi vođa Mervan Šljivar prišao Kličiću i pucao u njega. Kako vidite iz službene zabilješke čiji sadržaj u potpunosti objelodanjujem operativna saznanja kažu da je ugostiteljski objekat bio opkoljen i spolja, te da je bilo bitno više počinilaca od onoga šta je obuhvaćeno krivičnim postupkom.

Zločin jeste počinjen u Cazinu, no svi počinioci su iz Prijedora i predstavljali su primarnu opasnost za naš prostor, a iz sadržaja zabilješke vidite kakvim kriminalom su se bavili. Ističem da je zabilješka samo "presjek" zaista obimne službene dokumentacije sakupljene tokom prethodno vođenih međunarodnih istraga. Sačinjena za potrebe pokretanja akcije rasvjetljavanja Kličićevog i prethodno pomenutih ubistava. Akcije koja nikad nije realizovana, a tadašnje rukovodstvo CJB Prijedor i vrh MUP-a javno "saslušavam" zbog izostanka djelotvorne istrage.

Brutalne likvidacije Grbića, Balića, Redžića i Kličića usljeđuju kao refleksije prethodnih akcija zapljena velikih količina marihuane - koja je uzeta na "poček" i nikad nije plaćena, a zabilješkom objašnjavam i od koga. No za današnja dešavanja mnogo važnija činjenica jeste da sam prethodno započeo prikupljanje informacija i predlagao akciju protiv svojih kolega iz prijedorske policije. Govorim o danas javnosti nadaleko poznatim prijedorskim "inspektorima za droge" koji su prvotno djelovali unutar kriminalne grupe banjalučkih kolega Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka.

Tužilaštvo BiH uveliko vodi istragu protiv Harisa Gredelja, koji je bio saizvršilac likvidacije Nedžada Kličića, kako to objašnjavam tekstom Ubica i narko diler Haris Gredelj pod zaštitom prijedorskog korumpiranog tužilaštva. Zajedno sa njim istražuju inspektora Dejana Jurišića, a kom će se ubrzo pridružiti i ostale "kolege" poznate kao okorjeli dileri droga i zadnjih godina udruženi sa Daliborom Railićem. Moja namjera da ih prije deset godina pohapsim i procesuiram osujećena je, a posljedice toga više nije moguće skrivati

Iz te vizure pitanje za vajnog načelnika Mladena Marića glasi: zašto je mene udaljio sa organizovanog kriminala, a već tada poznate narko dilere ostavio na istim radnim mjestima? I omogućio im kriminal ogromnih razmjera, a čije posljedice su i ubistva svjedoka Stupara i načelnika Bašića?! Sa pozicije načelnika CJB Banja Luka Marić je naredio promjenu prijedloga potvrđivanja rješenja kojim ostajem na poslovima suzbijanja organizovanog kriminala i droga, te me NEZAKONITO premjestio za inspektora PS Prijedor 1. Znači, prije uspostavljanja CJB Prijedor!

U današnjem vrhu policije više njih odlično zna sa kojim podacima sam pred njih istupio prije deset godina i tražio istragu protiv prijedorskog ogranka kriminalne grupe inspektora Radulovića i Stijaka. I sa riješenošću da svu tu bandu pohapsim i procesuiram! Umjesto toga mene su nezakonito udaljili sa pozicije, a narko dilerima "produžili vijek" neometanog bavljenja kriminalom do ubistva načelnika Bašića.

Naredno pitanje u javnom saslušanju glasi: zašto mi nije omogućio rasvjetljavanja nabrojanih ubistava i pored zabilješke čiji sadržaj objelodanjujem? Tada se nije znalo kakve idiotarije su izvedene povodom ubistava Balića i Redžića, pa zabilješkom nisam obuhvatio taj zločin, ali Kličića i Grbića sam još kako zadokumentovao. Zabilješku sam predao neposrednom pretpostavljenom Radenku Bašiću i znam da je prosljeđena na dalje postupanje, a kakvo je potpuno izostalo

Bašić i ja u tadašnjim okolnostima nismo mogli samostalno organizovati tako obimne aktivnosti, dok smo sa "viših instanci" CJB Prijedor potpuno IGNORISANI. Sa prethodnog radnog mjesta inspektora za organizovani kriminal bez ičije podrške mogao sam izvesti odlučnu istragu ubistva mog ratnog druga Cule Grbića, a iz PS Prijedor 1 mogao sam samo posmatrati nerad "stručnjaka". Čak mislim da sam u momentu ubistva bio na bolovanju. 

Jeste "nategnuto", ali stoji pitanje: je li moje nezakonito udaljenje sa organizovanog kriminala bilo u funkciji pripremanja likvidacije Cule Grbića? Posebice ako uobzirimo prethodna dešavanja direktno povezana sa ovim ubistvom, a o kojima sam više puta davao svjedočke iskaze i ključni dokazi sprege policije i organizovanog krimianala odavno su u posjedu Tužilaštva BiH. Tu zaista obimnu službenu dokumentaciju samo treba adekvatno "posložiti".

Znači, prednja pitanja zasnivam na konkretnim dešavanjima i ogromnoj službenoj dokumentaciji, a objelodanjujem samo jednu zabilješku kakva pojednostavljeno sublimira datu problematiku. Iz zabilješke vidite pogubne posljedice organizovanog kriminala tog vremena i nikad rasvjetljena ubistva. Podsjećam da sam sa ovim ubistvima u brojnim tekstovima povezivao mafijaške likvidacije Milana Vujičića zvanog Vujke i Nebojše Čubrilovića.

Na vijest da je tadašnji načelnik Darko Ilić prisustvovao uviđaju ubistva Senada Kobilića reagovao sam tekstom kako je njega trebalo uputiti na poligrafsko ispitivanje i upitati: ko je počinilac? Pošto sam bio među rijetkima koji su pamtili Kobilića iz vremena Ramiza "Ćele" Delalića i Zijada Turkovića, te znali za njegovo kasnije projektovanje kao nasljednika Nasera Orića. I sačuvao službenu dokumentaciju povodom kriminala koji sam tada istraživao u svojstvu kriminalističkog inspektora!

Vezano za zabilješku čiji sadržaj objelodanjujem problematizujem činjenicu da iz razloga znanih Mladenu Mariću, Vojislavu Pelkiću, Daliboru Ivaniću i njihovom meceni mega-kriminalcu Gojku Vasiću policija nije blagovremeno i adekvatno reagovala, a posljedice njihovog kontinuiranog zataškavanja zločina su eskalirale ubistvom načelnika Bašića. Kolega Bašić bio je uključen u prikupljanja informacija iz ove zabilješke i znao je opisanu problematiku, pa javnost ne treba čuditi njegova istrajnost u istragama zbog kojih je ubijen.

Danas nam valja razjasniti koliko vajnog načelnika Marića u istrazi ubistva Radenka Bašića vode motivi zataškavanja sopstvenog kriminala, a koliko želja da se otkrije puna istina. U kontekstu činjenice da njegovi potpisi stoje na prijedlozima da mene udalje sa organizovanog kriminala, a Dejana Jurišića i ostatak bratije nastavi sa već razotkrivenom kriminalnom djelatnošću. Marić mi je "vezao ruke" protiv okorjelih kriminalaca u prijedorskoj policiji - koji su mnogo kasnije iznjedrili Dalibora Railića.

Iz te i mnogih drugih činjenica Mladen Marić predstavlja opasnost po istragu kakvu realizuje Tužilaštvo BiH i zato mora biti maknut sa pozicije ometanja istrage i sprečavanja dokazivanja. Valja spriječiti njegov poguban uticaj kakav je u istoj problematici ispoljio prije deset godina i produkovao današnje teške posljedice. Zato i reagujem na ovakav način.

Nadalje preporučujem sadržaj zabilješke uz napomenu da je zasnovana na provjerenim operativnim podacima i obimnoj pratećoj dokumentaciji iz međunarodnih istraga preduzimanjih godinu-dvije unazad. Iz sadržaja sami možete procjeniti kako su imenovani kriminalci tretirani za mog "vakta", pa to uporediti sa kasnijim dešavanjima. Ističem da je ovo bio moj posljednji pokušaj profesionalnog djelovanja - nakon čega sam istinu i pravdu "izgonio" preko ovog bloga. U daljem tekstu slijedi sadržaj službene zabilješke prilagođen elektronskom formatu:

MUP RS
CJB PRIJEDOR
PS PRIJEDOR I
Broj: 13-01/2-   /14
Dana: 18.09.2014. godine

S L U Ž B E N A    Z A B I LJ E Š K A

Sastavljena dana 18.09.2014. godine u službenim prostorijama policijske stanice Prijedor i povodom bezbjednosno-interesantnih saznanja prikupljenih nakon krivičnog djela ubistva  nad Kličić Nedžadom zv. Rambo, koje se dogodilo noću 13./14.09.2014. godine u Cazinu. 

Nakon operativnih podataka da su u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovala prijedorska BI lica Šljivar Mervan i Gredelj Haris (oba u bjekstvu), te Pavlović Dragan, kom je određena mjera pritvora, a uobzirivši podatak prema kom je u izvršenju djela najvjerojatnije učestvovalo osam lica (četiri u unutrašnjosti lokala i još četiri u obezbjeđivanju okruženja), identifikovani su najbliži kriminalni saradnici navedenih za kakve se operativno može pretpostaviti da su učestvovali u izvršenju ovog krivičnog djela.

Kao potencijalne saučesnike potrebno je uobziriti BI lica sa područja Prijedora: Salešević Velida, Osmanović Elvisa, Ibrišević Zijada i Sado Duguma. U pitanju su lica koja se svakodnevno druže, treniraju borilačke vještine, zajednički kriminalno djeluju u domenu prometovanja narkotika na području Prijedora i krijumčarenja istih u Hrvatsku, te različitih oblika imovinskih i nasilničkih delikata. 

Navedeni Salešević, Gredelj, Osmanović, Ibrišević i Dugum su pripadnici međunarodne kriminalne organizacije poznate pod nazvom Junajted Tribuns (United Tribuns), koju vode braća Nermin i Armin zv. Boki (posjeduje B-H ličnu kartu izdatu na ime Giljon Damir izdatu u Banjaluci) Ćulum iz Sanskog Mosta. Osim braće Ćulum navedena lica održavaju vezu i sa njihovim bliskim saradnikom Krupić Elvirom iz Zecova kod Prijedora. Primjetno je da navedena lica, posebno Salešević Velid, posljednjih mjeseci vrlo visoko kotiraju kod braće Ćulum.

Interesantna je informacija da Šljivar Mervan nije u dobrim odnosima sa braćom Ćulum, međutim, sva ostala navedena lica iz njegovog svakodnevnog okruženja su pripadnici Tribunsa. Osim toga treba napomenuti kako Salešević, Gredelj, Osmanović, Ibrišević i drugi u posljednje vrijeme često putuju u inostranstvo, gdje se navodno organizuju borilački turniri, a prevozi ih navedeni Pavlović Dragan kombijem marke Opel, koji iznajmljuje od komšije po prezimenu Despotović. Obzirom na ranije poznate kriminalne sklonosti navedenih može se pretpostaviti da pomenuta putovanja služe za prikrivanje krijumčarenja narkotika. 

Dalje, vezano za saizvršioca u bjekstvu i potencijalnog organizatora Kličićevog ubistava, Šljivar Mervana, potrebno je istaći kako isti ima prebivalište u Malmeu u Švedskoj, zatim da mu roditelji žive u Sloveniji (gdje takođe boravi), a u Prijedoru boravi konstantno posljednjih više od dvije godine. Šljivar koristi PA Porše panamera švedskih reg. oznaka CUS 537, bijele boje.

U ljeto prošle godine Šljivar je privukao pažnju kad je zajedno sa tada nepoznatim slovenačkim državljaninom šiptarskog porijekla, koji je koristio PA Ferari, kabriolet, bijele boje, boravio u hotelu Prijedor. Pomenuti slovenački državljanin kasnije je operativno identifikovan i najvjerojatnije je riječ o licu Bajram Muleci iz Ljubljane, a reg. oznake Ferarija su LJ HB-411.

Prema operativnim podacima Bajramov brat je odlično pozicioniran u slovenačkim kriminalnim krugovima, sa jakim vezama u policiji. Osim toga, postoji pogovaranje da je jedno od njihovih vozila (Ferari ili Porše) prethodno oteto (iznudom) od vlasnika jedne slovenačke TV kuće. Ono šta je najvažnije istaći jeste da su ubrzo po uočavanju Šljivara i Mulecija pribavljene informacije o tome kako Šljivar nabavlja i na području Prijedora prodaje velike količine narkotika, posebno marihuane, te da iste daje na odgođeno plaćanje. Posljednje informacije, potvrđene od više izvora, ukazuju da je i posljednjih mjeseci na sličan način prometovao velikim količinama marihuane, a da je pok. Kličić bio jedan od mnogih kojima je narkotike davao sa odgođenim plaćanjem.

U vezi kriminalnih veza Šljivar Mervana, osim navedenog, potrebno je istaći kako je isti u bliskim odnosima sa poznatim kriminalcem Mešanović Ismetom zv. Ića, te njegovim najbližim saradnikom Banović Zoranom zv. Gitara. Indikativno je da po Šljivarovom dolasku na prijedorsko područje i njihovom zbližavanju ubrzo pristižu informacije prema kojima Mešanović i Banović započinju sa krijumčarenjem većih količina marihuane iz BiH u Austriju i Njemačku. 

Istovremeno, dakle prije nekih dvije godine, i veći broj drugih BI lica sa područja Prijedora započinje sa krijumčarenjem marihuane prema Sloveniji i drugim zemljama Evropske Unije, a količine koje se krijumčare uveliko prelaze  količinu za koju se može pretpostaviti da se proizvede na području Prijedora. Nadalje, osim Mešanovića, za Šljivara je poznato da je posljednjih mjeseci povezan i sa BI licem Momčilović Milanom zv. Buco iz Prijedora, koji ima razvijene kriminalne poslove na prostoru Slovenije, Srbije (rođen je u Inđiji), Hrvatske, te zemalja EU. 

Na kraju treba istaći kako pomenuta lica i događaj treba posmatrati sa aspekta međunarodnog krijumčarenja narkotika i kao mogućnost presijecanja krijumčarskih kanala (isti kanali se koriste i za krijumčarenje vatrenim oružjem, financiranje radikalno-islamističkih organizacija, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i ino).

U tom smislu predlaže se lišavanje slobode i kriminalistička obrada nad pomenutima, a još uvijek dostupnima, Salešević Velidom, Osmanović Elvisom, Ibrišević Zijadom i Sado Dugumom, kao najvjerojatnijim saučesnicima u Kličićevom ubistvu. Istovremeno, akciju usmjeriti na suzbijanje kriminalnih aktivnosti organizacije Tribuns (čiji su pomenuti pripadnici), te na suzbijanje međunarodnog krijumčarenja narkotika i drugih zabranjenih predmeta. 

Navedena lica potrebno je obraditi i u kontekstu ubistva Grbić Radovana zv. Cule koje je počinjeno dana 24.04.2014. godine u Rasavcima. Posljednje preduzete službene aktivnosti vezane za ovo ubistvo isključile su iz kruga potencijalnih osumnjičenih pojedina lica sa našeg područja, a trenutno je u toku  provjeravanje Grbićevih veza sa krijumčarima narkotika kao mogućeg motiva ovog krivičnog djela.

Konkretno, postoji informacija da je Grbić dugovao NN licu za 50 kg marihuane (provjeravaju se njegove direktne i posredne veze sa braćom Miljanom i Vladimirom Vujović iz Bileće). Međutim, po načinu izvršenja i po osnovu prepletenosti kriminalnih aktivnosti i odnosa potrebno je i prednje navedena lica uobziriti kao potencijalne izvršioce.

Kriminalistički inspektor:
Borislav Radovanović

Primjedbe

  1. Po mome,tim likovima treba da se pozabave ovi iz Federacije,koliko znam Salesevic je Cigan i on je jedini iz Prijedora.Jeste da oni borave ili ti boravili u Pd.Ali svaki ima prijavljeno boraviste u Sani,Sto se tiče Marica on je tih godina radio u M.Sigurnosti ako me pamcenje sluzi ili mozda ranije,a znamo ko drzi M.Sigurnosti od njegovog formiranja.Vrlo dobro znas da sva narkoticka srestva idu i nabavljaju se preko Sarajeva,preko Radoncica i onih dole ostalih siptar-balija..i da je M.Sigurnosti zaduzeno za takvo dijelovanje...ne mogu sad pisati ima još?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušao sam ukazati razliku između rada na organizovanom kriminalu i staničnog inspekrora. Gro informacija iz ove zabilješke prikupljen je tokom prethodno vođene MEĐUNARODNE ISTRAGE sa njemačkom policijom, a šta je kasnije prošireno i na Austriju. U takvim stvarima mjesna nadležnost je potpuno irelevantna, a po drugim predmetima radio sam u bukvalno svim kantonima Federacije BiH i jednako tako nebrojeno kolega dočekao u Prijedoru.

      Kada je Marić bio načelnik CJB Banja Luka, a pod kojim je tada bila i SJB Prijedor, nepobitno se zna, a ja odlično znam kada je ušao u kadrovsku službu i rekao da moj već otkucani prijedlog promjene sa organizovanog na Prijedor 1. I pride sa nižim činom od onoga koji mi je dodijeljen. Nije to "izašlo" iz njegove glavurde, nego je došlo od Gojka Vasića i bandita koji su upravljali svim kriminalnim tokovima u MUP-u, a sa kojima sam već tada sedam godina otvoreno ratovao. Iskoristili su priliku i uradili to šta jesu, ali nekom valja odgovarati i za posljedice kakve se tiču brojnih mrtvih.

      Što se tiče Radončića to sam objasnio u više tekstova (kako je prao novac za Keljemendija), no posebna priča je bila istraga milionskih pljački koje sam radio sa kolegama iz Federacije i usred čega je ubijen Ćelo Delalić. Pljački na kojima su Nedeljko Lubura i Viktor Latinović uzeli ogroman tal, pa onda spriječili istrage. Imam informaciju koju je Lubura krio u ladici dok god Koprena i Šobot nisu oslobođeni za pljačku na Vlašiću (dva miliona), a kad je objavim tek će se javnost šokirati dokle sam dogurao istragu i veze policije i organizovanog kriminala. Sve pljačke koje je Milan Reljić "priznao" 2017. godine rasvijetlio sam deset godina ranije i doći ćemo do dokumentacije koja razotkriva te muljaže. I kako su me više puta pokušali likvidirati.

      Izbriši
    2. Ćela su ubili šiptari jer im je zapalio kamion droge u Lapišnici, na ulazu u Sarajevo. A zapalio ga je jer je htio tal.

      Izbriši
  2. Zna li se ko druknu Culeta,ko ga namjesti,nije on slucajno pao?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam sa koga sam skinuo sumnje, te u kojim pravcima sam predlagao dalju istragu. Baš kao što bitange znaju šta su tada uradile i od čega ne mogu pobjeći dok su žive. Djeca rođena će ih se odricati kad jednom objelodanim cijelu istinu.

      Izbriši
    2. Uglavnom su jajare a?

      Izbriši
    3. Valjalo bi pozuriti sa istinom,izvlace se jajare 9 godina.

      Izbriši
    4. Nije valjda da 15 steroidasa nije moglo prebiti jednog lovca.

      Izbriši
  3. Boru kao inspektora napravio Mima Dobrijevic, a sad ga Boro pljuje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mima Dodrijević je prije saradnje sa mnom bio seoski načelnik i jedino poznat po kriminalu. Preko mog rada uspio se izdići, no na kraju su ga kriminalčine Miodrag Bajić i Darko Ilić odvele kod sebe u Specijalno tužilaštvo RS - pošto je u MUP-u već dobio otkaz. Dobio je otkaz, pa je to preinačeno u blažu kaznu, ali jedno kašnjenje na posao bilo je dovoljno za novi otkaz. Pritom je u toku bilo više unutrašnjih i disciplinskih postupaka protiv njega za koje je znao kako će rezultirati i morao bježati u Specijalno tužilaštvo. Nakon čega sam redovito pitao gdje su mu rezultati kakve je dotad sebi propisivao, a zna se čiji su bili.

      Čuj "pljujem"? Šta bih trebao raditi bitangi koja stoji iza više pokušaja moje likvidacije i montiranih postupaka? Samo zato što se bojao da će se otkriti kako je uzeo 30.000 maraka mita od zelenaša - sa kojima je otkupio stan. I kupio onu krivotvorenu vektru koja je bila iz Austrije, a po falsifikovanim papirima iz Švajcarske.

      Gdje su CD-i pokojnog Šule na kojima je tajno snimao Mimu, Mikana i druge kada mu prenose informacije iz istraga ubistava djevojaka iz Prijedora i Dubice? Otrovan je nakon što je progovorio o tim ubistvima, a snimke iz zlatare i galerije nikad nisu nađene, niti je istraga o njegovoj smrti sprovedena. Šula je prošao isto kao i Rade Radinović, Predrag Vrban, Sead Kanurić i svi drugi koji su progovorili o serijskim ubistvima koje sam radio, a gdje su Mima Dobrijević, Goran Mikanović i Željko Stojanović sakrivali materijalne dokaze i informacije, te prenosili zločincima sve šta radim. U stvari nisu sve mogli prenijeti jer sam ih "šetao" kao mamlaze, a na kraju dokazao TEŠKA UBISTVA tamo gdje su oni lažno prijavili ZADESNE SMRTI.

      Izbriši
    2. Rijetko se slažem sa tvojim mišljenjem,ali ovo za Mimu Dobrijevića si apsolutno u pravu.To je neopisiva pijandura i ništarija koga su (uprkos "miliona" propusta,korupcije,pijanstva i neznanja...) pred penziju prebacili na bolje plaćeno mjesto i obezbijedili mu veću,ničim zasluženu penziju.Imam podataka o njemu koji bi i tebe,koji misliš da ga dobro poznaješ,šokirali.

      Izbriši
    3. Mima starac od Sase Stojanovića iz Sipe

      Izbriši
    4. Vjerujem da mnogi imaju informacije o Mimi koje bi mene iznenadile jer godinama doznajem nove detalje iako se ne zanimam za njega. No ljudi znaju i jednostavno pričaju.

      Izbriši
  4. Boro, koju ti ono sifru imas?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakve to veze ima,glupa ti je prica i ofucana.

      Izbriši
    2. Vazda ista odbrana u vidu napada, on je lud, sifra, F. Pa i da je sifra, lud, moze reci istinu. I sta sad?

      Izbriši
    3. Lud jesam i to nikad nije bila tajna. Samo potpuno lud čovjek može raditi ono šta sam ja radio i onako rizikovati sopstveni život i sigurnost porodice, te propatiti sve šta su mi radili. Sa druge strane tolike godine izdržati borbu sa najvećim zločincima ove zemlje može neko ko je karijeru započeo u specijalnim jedinicama JNA i MUP-a, pa sa mojim ratnim iskustvom i na kraju sa poznavanjem kriminalistike mog nivoa. Bez tih specifičnih znanja i iskustava nema šanse da bih preživio, a kamoli sačuvao zdravlje.

      Lako ćemo mi za moje zdravlje, ali šta ćemo sa istinom koju otkrivam i to redovito zasnivam na službenoj dokumentaciji? Iako objavljujem tek "sitnice" od onoga čime raspolažem još kako postižem uspjehe na planu uticaja na istrage protiv organizovanog kriminala o kojima pišem. Šta je danas problem? To što je popriličan broj "moćnika" koje godinama prozivam već formalno optužen za organizovani kriminal, a glavni udari tek slijede. Nikad to nisu bili jednostavni procesi, no korak po korak isplivava istina kakvu sam godinama ukazivao, a zna se ko je probleme gurao pod tepih.

      Izbriši
    4. Istina njih i boli, vase zdravlje nije u njihovoj zoni interesovanja, osim u smislu sopstvene odbrane. A zapravo s tim pokazuju da pisete istinu, jer aposlutno nisu sutrucni ni kompetentni za utvrdjivanje Vaseg zadrvalja. Govorim ovo jer sam ja nekog za koga je Mitrovic rekao da je lud (kao podnosioca krivicne) kao jedini vid odbrane osumljicenog za krivicnu koju je stavio u ladicu. Jadan je on sve sa foteljom u kojoj sjedi i sve sto ima muda daje mu ta fotelja.
      Tako da gospodo kriminalci zajebite zdravstveno stanje bilo koga to ne mijenja cinjenicu da ste kriminalci na celu sa OJT MM.

      Izbriši
    5. Kako ono kažu: "Laž ne može povrijediti čovjeka, nego samo istina"? Kakve gnusne laži o meni su mediji regiona prenijeli zadnih 6-7 godina trebao bih "eksplodirati", jedino moje reagovanje bilo je pisanje istine na ovom blogu, pa neka čita ko hoće i tumači kako mu drago. Dok su bili mlađi djeci je nekoliko puta zasmetalo što ih vršnjaci prozivaju zbog objava u medijima, ali su to vrlo brzo prevazišla. Svakom i svuda sa ponosom kažu ko im je otac, a nakon toga najčešće mi prenesu pozdrave znanih i neznanih ljudi. I jeste najbolje kad po reakcijama ljudi prosuđuju ugled svog oca. Mitrović i ostatak bande protiv mene mogu pokrenuti još hiljadu montiranih postupaka, ali će im svaki završiti kao i ovi dosadašnji jer se laži ne mogu dokazati. Kako dokazati izmišljotine i laži? Logički nemoguće. Istina se dokazuje, a nije na odmet kad imate iskustvo veličine u hiljadama krivičnih predmeta.

      Izbriši
    6. Sto je neko davno rekao "to sto sam ja paranoik ne znaci da mi ne rade o glavi",tako nekako.

      Izbriši
    7. Gospodine Boro, Mitrović uskoro pada, tako da će moći montirati samo gume na smečarskim komicima.

      Izbriši
    8. A koja je sifra kad se neko igra doktora?

      Izbriši
    9. Re a koja je sifra... Moze gore pomenuta F60.8 kao poremecaj licnosti, a moze i neki od F20 do f22 kao sumanute ideje u sklopu sch,
      A imate i mentalna retardacija f70 do f79 jer je krajnje infantilno "igrati" se doktora osim u djecijem uzrastu.

      Izbriši
    10. Nije kriminal biti lud,al zataskivanje likvidacija???Cutimo.

      Izbriši
    11. Mnogi policijski službenici sa raznim šiframa i dijegnozama nosaju oružje i hodaju gradom, poput Borislava koji je klao ,ubijao i silovao žene i djecu,koji je prijetio ubistvom svog radnog kolege. Koji je pripadnik ozbiljnih kriminalnih organizacija,čija delovanja prekriva pišući o drugim davno riješenim djelima,kako bi zaslijepio građane i skrenuo pažnju sa prave stvarnosti koja se događa oko nas...

      Izbriši
    12. Borislav Radovanovic je jos kao policijski službenik prebio narko dilera u policijskoj stanici jer se njegova kćerka Zorana vidjela s njim...

      Izbriši
  5. Zasto samo njega prozivas,kad svi imaju sifru,gore pomenuti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bitno je da nemam "šifru" ubica, zločinac, lopov, lažov i slično, a od kojih prozvani ne mogu pobjeći. Kao što neće pobjeći od pozamašnih robija!

      Izbriši
  6. Ja jos nisam čuo da Bori valja neko od Načelnika,policije,tuzioca...kako to majkumu,ajde moze da nevalja par njih,ali da svi ne valjaju to nikako ne mogu da shvatim.Da valja mu Zeleni komandir iz Kozarca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda zbog nerjesenih ubistava i velikog bogatstva spomenutih covjek tako razmislja,ako je to sve tako kako kaze.

      Izbriši
    2. Valjaju mu i Kostresevic i njegovi ljudi

      Izbriši
    3. U Bosni i Hercegovini radi preko 20.000 policajaca u raznim agencijama državnog i entitetskih nivoa, a ja prozivam možda 20-ak. Od par hiljada tužilaca i sudija prozivam 10-ak, a ubjedljivo najviše prozivam političare šta je svuda u svijetu praksa. Znači broj onih koje javno prozivam je ispod nivoa statističke greške spram određene kategorije, a za svakog dam vrlo precizna tumačenja i razloge pominjanja.

      Izbriši
  7. Jebo te cule izdajnik

    OdgovoriIzbriši
  8. DOBAR DAN BORO OVDE VELID SALESEVIC VIDIM DA ME SPOMINJES OVDE U TEXTU KAO PRVO JA U TRIBUNIMA NISAM 4 GODINE VEC KAO DRUGO JA NISAM OD 17 GODINE IZLAZIJO VAN GRANCE NIGDJE 3 JA NIKAKVE VEZE NEMA SA MERVANOM I STO SU LEZALI ZA RAMBA IZ CAZINA NIKAKVE VEZE NEMAM STIM NITU BILO STA STO MI TU STAVLJAS LAZNE INFORMACUJE I DA IMAM VEZE SA PROSTOTUCIJOM JA DA IMAM VEZE SA DROGOM PROSTETUCIJOM IMO BI AUTO OD 30 HILJADA MARAKA JA DA RADIM BILO STA IMO BI NESTO UZIVOTU JA NI AUTA NEMAM SVE OVE LAZI STO STAVLJAS OMENI I DRUGIM LJUDIMA JA IMAM SVOJI PROSLOST PRIJE 16 GODINA IMAM DVOJE DJECE I MENE NISTA UZIVOTU NE ZANIMA A NECU TRPITI OVE LAZNE INFORMACUJE STO STAVLJAS OMENI I PRAVIS MI STIM DA SAM JA NEKI KRIMINALAC A DOBRO ZNAM KO SI TI SVE OVO CU SUTRA KOD ADVOHKATA I TUZICU TE ZA OVE LAZNE INFORMACIJE NEK TE BUDE SRAMOTA STO STO SPOMIBJES LJUDE GOJE NEMAJU NIKE VEZE A TI SI TAJ KOJI PRIJE PAR GODINA RADIJO SVASTA I TO DOBRO ZNAS KOJE RADIJO ZA TEBE AL ME TO NE ZANIMA UZIVOTU NEMOJ SE PRAVITI DA SI TI OD SVI POLICAJACA NEKA SVJECKA JEL NISI I TO DOBRO ZNAS I ZNAM DOBRO KO SI I STA SI AL ME TVOJA PROSLOST NE ZANIMA UZIVOTU NEMOJ DA LAZES I PISES LAZIMA OMENI I NEKIM LJUDIMA GDJE NEMAJU NIKAKVE VEZE SA OVIM STO PISES AL SUTRA IDEM KOD ADVOKATA DA TE TUZIM

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi Velide, prvo ti valja naći advokata spremnog na takvu tužbu, a šta ćeš sam brzo utvrditi. Nisam ja ovde tvrdio da si ti počinio ovo ili ono, nego sam objavio dokument iz 2014. godine i problematizovao što mi nije omogućeno da istražim sporna dešavanja. Ovo je tek jedan od dokumenata u kojima se ti pominješ, a vjeruj da su svi ostali mnogo "nezgodniji".

      Kažeš nisi putovao u inostranstvo i radio za Ćulume. Pobogu, na sve naše operativne informacije sam si nam ispričao o putovanjima za Italiju i obezbjeđenjima diskoteka. Zar si tako zaboravan? Za braću Ćulum davno sam objavio da smo radili ovu istragu i da NISMO DOKAZALI međunarodno vrbovanje radi prostitucije kako je trebalo njemačkoj policiji. Naprosto radili su "pametno"! Pojma nemam šta radiš zadnje četiri godine, niti me to zanima, ali nemoj da se prosipaš oko stvari od prije 10 i više godina. Ako lažem ja ne laže ogromna dokumentacija koja je i danas deponovana i kod naše i kod njemačke policije, te u Tužilaštvu i Sudu BiH. Ja sam bio samo jedan od mnoštva koji su radili te predmete i smiješno je da se ubjeđujemo.

      Na kraju shvati jedno. Ti si u ovoj priči nebitan i ovo je okršaj nas koji smo radili u organima. Mene zanima par desetina mojih "kolega" čija hapšenja se spremaju, a hoćeš li se ti gurati tamo gdje ti nije mjesto - to je tvoja stvar. I sve šta znaš o meni prijavi organima, kaži novinarima ili piši čak na ovom blogu.

      Izbriši
    2. Pa ko odleza onda za Ramba,izgleda da bas rade za nekog jakog u kravati ako se mogu slobodno kretati.

      Izbriši
    3. Velide, Velide... kako si samo "postao" uctiv i mekan sada kad si ostao sam na povrsini te mocvare u koju su te uvukli ljudi koji su obrnuli igricu za tebe i takve buzdovane kao ti. Bilo je fino zujati u ferarijima i porseima po Prijedoru a onda je dosao momenat da se ta ekipa preseli u juznije krajeve a tebe ostave tu gde si sad u prevodu u kurcu bez igdje ista i sa gomilom problema...to ti je skola za citav zivot nisi ti sa njima bio sto si sposoban i pametan nego sto si glup i naivan a braca Culum su takvih volova na 1000 sazvakali i posrali na kraju sam Bora- ljubce dragoljubce kaze RADILI SU PAMETNO nema dokaza. Zato sad Velide Većo rasklopi kisobran ako ga imas i trpi pisanje po sebi jer Bora ovo sto je objavio je istina 1000 % Boro napokon si poceo podkivati pravim papirima ! dragi citaoci ovaj tekst je od A do Ž istinit i tačan. Hvala Boro

      Izbriši
    4. Da svi imaju srce i dusu kao Velid, gdje bi nam kraj bio.
      Ostavite covjeka na miru.
      Sa kisobranom bez kisobrana, svoju muku vodi i djecu iz svog dzepa hrani.
      Covjeka poznajem licno, nisam kriminalac vec skolovan i fakultetski obrazovan gradjanin, akademac da tako kazem.

      Izbriši
    5. Ko ga dira,sta ako ga je spomenuo,to je dobro za reputaciju,da se zna ko je glavni baja.

      Izbriši
    6. Svi smo grijesili u zivotu.
      Covjek ako je sta kriv, odradio je svoje i sudice onaj ko treba da mu sudi a ne mi.
      Velid nije baja niti neko ko pati za reputacijom.
      Covjek se bori u zivotu kao i svi mi. Ne treba nikoga osudjivati ljudi moji i biti pogan iza anonimnog profila.
      Svako dobro

      Izbriši
    7. Nije niko pogan,takva je tema,ako nije kriv sto se nervira?

      Izbriši
    8. Ovaj Borislav Radovanovic je jako bolestan čovjek, bivši agresor i zločinac sa poremećaje ličnosti,koji i dalje živi u prošlosti i nadi da će opet moći silovati i ubijati pod grbom zločinačke vojske rs. Vidim da ga boli stručna procjena njegovog mentalnog stanja, to je čovjek sa poremećaje ličnosti koji je hodao gradom i nosio vatreno oružje i glumio šerifa,koji je prijetio ubistvom svoga radnog kolege,a vjeruje se da je i on sam lično učestvovao u likvidaciji Grbica... Jer dobro je poznato kako završavaju pokajnici koji se odluče reci istinu o proteklom ratu. Sva sreća pa je udaljen iz Policijske uprave Prijedor, nadam se da ce se i dalje nastaviti čišćenje i udaljavanje osoba sa tako odgovornih mjesta. Da će se sto prije saznati kojoj kriminalno organizaciji Radovanovic pripada i da će sto prije biti doveden pred lice pravde,da će dobiti prikladnu kaznu za svoje zločinačke i krminunalne poduhvate...

      Izbriši
    9. U BiH su svi jako bolesni,tako da to nema nikakve veze sa temom.

      Izbriši
    10. Morao nas covjek braniti od Hadjije i ekipe kad su nas nahpali.

      Izbriši
    11. Jesu svi bolesni al nisu svi kriminalci i ne rade svi kriminal ko Borislav,al izučavao je zanat u policiji pa sad bere plodove svog dugogodišnjeg iskustva.

      Izbriši
    12. Dje su dokazi,umisljas.

      Izbriši
    13. Nek su tvoji junaci,izmislili su heroin,nasa je rakija.

      Izbriši
    14. Boro je u pravu , Boro je borac prve kategorije i njegov otac , učestvovao je u odbrani grada Prijedora od muslimanskih ekstremista , koji su spremali pokolj srpskog življa . Sve što je napisao u ovom tekstu , istina je . Bilbija je počeo da dovodi taj šljam iz Sane , da se kurče u PD , iako je i Cule bio sa njima i trovao srpsku dijecu u PD, kao i Rajlić. Zna se ko ih je sve rastijerao .

      Izbriši
    15. Boro nikog nije branio nego napadao nedužne civile,silovao i ubijao žene i djecu. To je jadan šljam koji živi u prošlosti sa ozbiljnom dijagnozom i željom da opet napravi isto. Sva sreća pa je za početak barem udaljen iz policijske stanice...

      Izbriši
  9. Jel ovaj sa slike pravio spisak koga ce lomiti u dvorani?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko znam bio je PRISUTAN i onako pijan pojedine "saslušavao"

      Izbriši
  10. Danas je godisnjica Djindjicu,sta mislis Boro jesu li Duca i Mile Kum likvidirani u okrsaju il su ih prebijali dok nisu rekli gdje su pare pa ih onda izresetali,nasli su im 10 evra u dzepu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pouzdano se zna da nisu ubijeni na Meljaku, a pravu istinu sumnjam da ćemo ikad saznati

      Izbriši
    2. Nalogodavce i organizatore Djindjićevog ubistva treba tražiti oko njegovih najbližih saradnika i tadašnjih i prethodnih glavešina Drzavne Bezbjednosti Srbije. Nikakav Zemunski klan nije mogao organizovati njegovo ubistvo, oni su samo bili izvršioci radova za ljude iz sistema(DB, vojska, policija). Da li ti je poznato Borislave, da za vrijeme ubistva kamere na zgradi Vlade Srbije nisu radile?
      Sumnjam da su zemunci mogli to odraditi.

      Izbriši
    3. Znam za kamere, kao što znam i ko je od Zemunaca imao veze sa Prijedorom, ko se nakon atentata krio u Prijedoru...

      Izbriši
    4. Ljuba dolazio,al to ovde niko ne zna,i poslje mozda Cuner,moguce i Luka .

      Izbriši
    5. Legijina trudna žena bija je u Šervudu, zbog čega su od mene tražili da na dva dana odgodim hapšenje starog Milaka i pretres, dok nju nisu sklonili. Vrh vlasti i policije znao je da se ona tu krije šta znam jer je to očigledno nerazumno odlaganje hapšenje naređeno sa samog vrha. Tek kasnije sam isprovjeravao i saznao zašto je to odlagano, odnosno da se Aleksandrada tu krije i nisu smjeli rizikovati da ženu od tada najtraženijeg bjegunca svijeta nađu kod nas. Drugo, pokojni Šula više puta je saslušavan u Srbiji jer su ga u noći ubistva Đinđića telefonom zvali neki od prvih uhapšenih Zemunaca, a šta opet ne čudio kada se znaju njegove veze sa Arkanom i poslije pritvorenom Cecom Arkanovicom.

      Izbriši
    6. Ja da nisam radio u MUP, kad čitam ove tvoja "junaštva🌝", ja bih matematički izraženo nejednačinom pomislio MUP RS < Boro Radanović. Druze, ti si tih godina sa vremena na vrijeme uspio izmoliti i izdramliti od Draška, Mime ponekad da ti daju službeno auto i ponekad, bas ponekad, da dođeš u tadašnji CJB Banja Luka i da smaraš inspektore u BL o kriminalu i "nepravilnostima" u radu tih isth tvojoh šefova koji su te poslali u Banja Luku. Ali ajde, papir, odnosno Blog trpi sve.

      Izbriši
    7. Jos jedan sto kaze druze,a jesu nas komunjare unistile.

      Izbriši
  11. Kolko ja Vidim ovde ima dosta lazi sto Boro demetuje ovde u textu dosta ljudi nevini stavlja u texstu ljude sto su imali svoju proslost imaju djecu rade normalno sada nije ljepo pisati o ljudima gdje nemaju nikakve veze ja nisam za kriminalce treba sve redom maketi sa ulice al dosta ljudi spominje I u ovome texstu gdje nemaju nikakve veze osim proslost nesto se objavi kad ima te ciste dokaze a ne od 2014 sad je 2023 nebranim kriminalce protiv toga sam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda slucaj nije zastario,il nisu odrobijali svoje?

      Izbriši
    2. Ljudi su odlezali svoje kolko ja znam i priznali su sve Dragan prvi uhapsen je reko sve citaj te slučaj je resen boro kad je tad radijo ima pravu da misli

      Izbriši
    3. Samo Dragan?

      Izbriši
    4. SVI SU LEZALI MALO BOLJE PROCITAJ KOJE SVE LEZO I KOLKO SU DOBILI

      Izbriši
    5. Ukupno 18 godina Malo bolje pogledaj nemoj te suditi nikome ovde bog sve vraca

      Izbriši
    6. Šljivaru je sud u Sloveniji poništio prethodnu presudu i robiju, pa je opet "nevin". Kao u holivuskim filmovima pred mnoštvom svjedoka likvidirao je Kličića i evo osam godina nikako da ga presude. Ko je obratio pažnju mogao je u zabilješki vidjeti da pominjem dobre veze njegovih šiptarskih kompanjona u Sloveniji.

      Izbriši
    7. Ne sudimo,nego nam nije jasno,ovde Bog i jeste jedini sudija.

      Izbriši
    8. Sta sud u Sloveniji ima sa tim,jel nema BiH sud?

      Izbriši
    9. Pošto je Šljivar bio nedostupan našim organima predmet je predan Sloveniji i tamo je suđen. Ništa neobično.

      Izbriši
    10. Vidim da ovdje ima jako pametnih ljudi i svesnih sta govore. Znam da je mnogima jasno da Borislav vuče konce iz prošlosti i obmanjuje ljude svojim lažima,evo sad nema nikog od spomenutih ljudi niti su u bilo kakvim kriminalnim krugovima. A dobro je poznato da ljudi iz vlasti rs rasturaju tone raznih vrsta droge na područje BiH i cijele Europe. Tako da je ovdje jasno,da Radovanovic pripada jako velikoj kriminalno organizaciji, od koje cak dobija ove većinom lazen informacije kako bi obmanuo ljude i skrenuo fokus na potpuno ne bitne stvari. Sad nema ni Railica niti bilo kog o kome Radovanovic pise,a droga se bukvalno prodaje na svakom ćošku, a inspektori hvataju ove sa travom i sa pola grama nečeg drugog i prebijaju ih,dok Borini pajdasi rasturaju tone.

      Izbriši
    11. Nekima treba crtati,pa to on uporno govori,ma ne vredi,nije ni cudo sto ovi vladaju jedni te isti.

      Izbriši
    12. Ipak su bosanci ....

      Izbriši
    13. ...priglupi.

      Izbriši
    14. Pa covek je 1000 puta rekao da je Rajlic brabonjak,jebo vas Boro sve,ne znam kome i pise ovo,bolje mu je da plese.

      Izbriši
    15. Procitaj tekst 1000 puta pa ces skontati.

      Izbriši
  12. Dosta prici ima da je Boro tuku ljude u stanicu policije dira lukaca I ostale bez kakvog razloga spominje svoje drugove u policiji optuzuje samo sto su te izbacili gledala sam video na YouTube kako se 2018 u stanicu policije ponasa to normalan covjek to neradi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Takav je posao,ni ja ga ne volim".

      Izbriši
    2. Vama je "normalno" da policija čini onako teško krivično djelo i to još snima? Pokušali su taj snimak sakriti u postupku, ali sam ga preko suda uspio dobiti i objaviti. Snimili su policajce koji su samo izvršavali naređenja, ali nema Sretoje Vujanovića koji stoji iza snimatelja i upravlja tim sramnim činom. I za koji će kad tad odrobijati, to sam mu davno obećao!

      Izbriši
  13. Kolko znam dragan je sve prizno u policiji koje bijo koje puco zato je dobijo samo 2 godine I 6 mjeseci ovi ljudi 10000% nemaju stim nista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kol'ko vidim zaobilazila se skola i to isti casovi kao i Velid, ili vas je obojicu gramatiku i pravopis ucio neko sa kupljenom diplomom?

      Izbriši
    2. Svako danas može pričati svoju priču kad je sprovedena skalabudžena istraga i ništa tu nije rasvjetljeno do kraja. Nemam predstavu koliko teških krivičnih djela sam rasvjetlio tako što pohapsim i dobro izrešetam sve koji imaju veze sa djelom, pa kad lijepo odreda priznaju do najsitnijeg detalja znamo šta se dogodilo. Kad god je opstruiran takav vid akcije znalo se da je u pozadini kriminalizovani dio službe ili stvari koje vrh zataškava. Ukoliko nema zataškavanja policija za par dana, nekad i za par sati, rasvjetljava ubistva i zatvara počinioce.

      Izbriši
  14. I matematiku,ne postoji toliki %.

    OdgovoriIzbriši
  15. Isto znam velid i elvisa licno zijada neznam al kolko znam covjek ima proslost svoju velid je bijo u tribunima i vec 5 godina nije radijo je gore u njemacku u Disko teci to dobro znam elvis covjek nije imo problema sa zakonom nikad sramota sto svasta pisete i mi ovde nekoga osudjujemo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poradite na biJo, radiJo...Ovako ispada da sve ista osoba pise, a nije tako😉

      Izbriši
    2. Ko Velida za nešto optužuje? Informacije iz ove zabilješke su dobrano provjerene, ali je izostalo ono kad se osumnjičeni odreda privedu i do detalja ispita ko je gdje bio i šta je radio. Ja samo problematizujem zašto to nije urađeno i prozivam pojedince sa rukovodećih funkcija koji nisu omogućili da radimo svoj posao.

      Ili je vama "normalno" da za pet mjeseci imamo TRI brulatla zločina u kojima su ubijena ČETIRI čovjeka? I da policija bukvalno ništa ne radi po tome?! Hoćete li isto "pametovati" kad strada neko vama blizak?

      Izbriši
    3. Pitanje smiju li oni ista,bruka da su to dozvolili.Njima je dovoljno da fataju jednog te istog lika za 50 kradja i kao ufacen najveci lopov.

      Izbriši
    4. Boro ovde na kometare covjeka optužuju nisam mislijo da ti optužujes čitam kometare samo

      Izbriši
    5. Sam se prozvao,on i nije tema.

      Izbriši
    6. Tačno, Velid je poptuno irelevantan za ovu temu, ali se sam "ugurao" i priču navukao na sebe. Poenta je ovde da smo imali velike količine droge u prometu, da su izbili sukobi među narko dilerima i onda je uslijedila serija mafijaških likvidacija. Ne bih ružno o mrtvima, ali nije tajna ko je od njih bio upleten u te poslove sa drogom, šta i jeste razlog opstrukcija istraga o strane kriminalizovanih bandita iz policije.

      Izbriši
    7. Sve si u pravu Boro , raskrinkavaj tu gamad .

      Izbriši
  16. Opet se javljaju ovi "profesori" gramatike da uce narod pravopisu na Borinom blogu jasno da Velid nema znanje za pravopis kao ni 70 % naroda u Republici Srpskoj i Bosni jer tu je kriv zakon a ne oni umjesto da 70% zna i ide u skolu kod nas je obrnuto zato sto se zakon ne postuje OSNOVNA SKOLA JE OBAVEZA a ko od roditelja je negdje odgovarao ako djete napusti skolu i ne zavrsi ni osnovnu ? Tad ide ona ma nek je on ziv i zdrav sto i jest prva i osnovna zelja ali onda treba djete i izvesti da nauci bar OSNOVNO Velide jebes Boru i njegov papur iz 2014 aj ti izguzi onu malu Mirkovicku sto ima usne tetovirane na guzi i pola muke ce ti spasti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Druže previše pričas preko Anonimno

      Izbriši
    2. Pa vidim ti se podpisa

      Izbriši
    3. I ovo ce jednog dana biti izofirano kao SKY aplikacija.ahaha

      Izbriši
    4. I sta ces ti onda ? Moze ti se desiti ako to cekas da docekas nekog ko ce te umlatiti a sto ti to treba ?

      Izbriši
    5. Nisam ja nikog prozivao.

      Izbriši
    6. Sve je Boro u pravu , treba sve te dilere izguziti i zapaliti .

      Izbriši
  17. Sto se tice Valida Cigana,mene nako golog u"GAĆAMA"da su privodili pred kamerama,da me gleda čitava evropa,ja bi se odselio iz Prijedora i nikad se nebih vratio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Druže 200 ljudi su bili u gačama i prebijeni ni krivi ni dužni

      Izbriši
    2. Pa u Banjaluci su Ćulume i Velida izveli iz dva lamborginija i jednog ferarija, kakve voze milioneri. Tako to biva, nekad te pokupe iz ferarija, nekad u gaćama, ali nećemo se ubjeđivati oko "poštenja" pojedinaca. Nemojte me nervirati da počnem iznositi detalje kakvi im se tek neće dopasti. Ili da objavim druge i mnogo ozbiljnije dokumente.

      Izbriši
    3. Kako oni nisu bili u dvorani,svi ovi iz teksta,ipak ima zasticenih.

      Izbriši
    4. Ma zabole ih za komentare ako se vozikaju u ferariju,alal vera,alal vera,svaka cast.

      Izbriši
    5. Za Borislava: "...Nemojte me nervirati da počnem iznositi detalje kakvi im se tek neće dopasti. Ili da objavim druge i mnogo ozbiljnije dokumente." Pa,ne znam šta čekaš i čega se plašiš?RS nema ,čak,ni robnih rezervi...sve je pokradeno ,još malo pa će nam krasti i iz kuća.Ali zato veliki Baja i "najveći Srbin" ima preko milijardu KM,Špirić i još stotinjak njih u RS-u su "teški" po stotine miliona,nekoliko stotinaih ima više od jednog miliona....Pošteno,je li?Ukradu sto miliona,pa penzionerima "povećaju" penzije za desetak maraka i...ovi glupsoni glasaju za njih.Mi nismo ovce-mi smo divlja,neprosvijećena i za život nepodobna horda. Prepucavata se oko pravopisa,šifi bolesti a nemate šta da jedete.Tako vam(svima nama) i treba.Crknite!

      Izbriši
    6. Sto bi Sojic rekao,"po propisu".A kazu najveci lopov neki R.R.sto je ukro lutku ispred prodavnice.

      Izbriši
  18. Gdje ima taj snimak kad privode velida u gacama ? 😂

    OdgovoriIzbriši
  19. Nije Velid u gaćama nego Božić što drži Konobu Jelen ,jebo ti svoju sestru glupu

    OdgovoriIzbriši
  20. Vama izgleda Saleševic "uzor" i njegov ferari!Covjek pio pilule a nije trenirao,nabildo pola ramena i vrat,deformisao se ko tuljan,kad hoda konda mu je kolac ućeralo.I takav ovde pojedinim uzor.Nemam ja nista protiv čovjeka ali nisu njega u gaćama vodali po stanici i sve ostale kako su onda govorili da su:bivsi nestasni dečki!Ja sam tad bio ispred stanice i video sam da su ih mlatili ko Volove u kupusu.Salesevic,Bilbija,Pop,Malibašic,Dejanovica,Munjiza....Dugi i njegova ekipa nisu bili tad.Samo me čudi jedno Dugi ovaj sto drzi Inter i Ćorić su sami došli i pusteni nakon 5 10 minuta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pusteni zato što su oduvek bili Drukare

      Izbriši
    2. Pa čovjek nema Ferrari u opšte hoda pješke vidim svaki dan voda djecu u školu sramota šta pišete ako je čovjek imo svoju prošlost ostavite čovjeka na miru bože sačuvaj

      Izbriši
    3. Ko je najveca faca sto je prebijen,znaci nisu boraniju maltretirali tad.Sto si duzi duze te tuku izgleda.

      Izbriši
    4. Eto imali su "čast" da ih tuku zajedno sa sinom predsjednice suda, šta, istine radi, moram još malo provjeriti. Uskoro o tome poseban tekst.

      Izbriši
    5. Boro, ispitaj rad komisije za obuku za rukovanje oruzjem Tvek Ljubija, to je na tvom terenu.

      Izbriši
    6. Ubijalo a ne tuklo,opet je Malic advokat zataškao neke tužbe ali ne zadugo ,moraće da dokazuje gdje je i ko ga je zamolio ili naterao da sakrije tužbe,pandurski advokat

      Izbriši
    7. Nije valjda sincic najveci mafijas,on je samo usao u lose drustvo.

      Izbriši
    8. Malić najvece djubre od covjeka i advokata lopuza koju bog kaznjava vec za sve sto je ucinio ljudima. Jebac ostavio zenu i vratio se kad je obolio od kurvi i prevara.
      Moj malicu... koliko je ljudi robijalo zbog tvoje pohlepe za parama eto ti sad pare. Sti ce ti

      Izbriši
    9. Valjda necastivi.

      Izbriši
    10. Maliću su pokazali slike "sinčića" njegove bivše žene Elenkove ili ga je čak ona molila da ne tužava. Imam slike malog sa Momićem i Šobotom, koji se terete za Šmitovo ubistvo. Pa fotku sa Dugim i Vanjom koji su oslobođeni jer je Elenkova "zaboravila" napisati nekakvu zabilješku. Policija ih je kupila po tim slikama, a koje su ranije "skinute" i korištene u radu. RECIMO DA JE BAŠIĆ PRIJE UBISTVA SVE TE SLIKE DOSTAVIO UZ DRUGU DOKUMENTACIJU I TAKO SAM UKAZAO ODAKLE KRENUTI UKOLIKO GA UBIJU.

      Izbriši
    11. Jel momića pojeo rak il nesto muljaju da ga ne isporuce

      Izbriši
    12. Prije da muljaju,mogu oni njega deportovati i bolesnog.Mozda treba pokrenuti neku peticiju da ga vrate,il poslati po njega onoga sto ga je odvezao.

      Izbriši
    13. Pa rakovi se lijece i u BIH to nije razlog da se ne izruci. To je glupa prica.

      Izbriši
    14. Sta uradi crni Momara.

      Izbriši
  21. Puna podrška načelniku Mariću. Samo da očisti upravu od još par kriminalaca i bice top.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti li si,Ćulumu?Izvini,ne prepoznah te "na prvu",govno jedno!?

      Izbriši
    2. Ahahahahaha

      Izbriši
  22. Mene je prebilo brate,u vreme ubistva sam bio u Tuti Fruti na Pećanima,dva pandura mi uzela podatke i drugu noc dodju u Orlovce po mene,stvarno su bilo kulturni ispred kuce.Ali u stanici...secam nas 3 smo bili na spratu,Neki Krtica ili Krtina ga zovu i Markus neki isto ga zovu.Inspektora 3 i 4 iz specijale,puna soba"

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma tog Krtinu i Markusa su tukli,ima li su neki dosije oko droge,Markus stariji lik ima bradu,valjda bio bivsi narkoman

      Izbriši
    2. Lik nema veze sa kriminalom,pitanje jel cuo za dugog.

      Izbriši
    3. Bolje bi im bilo da su neke svoje kolege obradili.

      Izbriši
    4. U prvim tekstovima na temu ubistva Bašića naveo sam da je trebalo mlatiti njegove "kolege" i začas bi riješili slučaj. Vidite kako je Tužilaštvo BiH kasnije bez jedne ćuške od Dejana Jurišića dobilo priznanje da je tri mjeseca prije ubistva znao šta se priprema. Vrlo brzo će i drugi to isto priznati.

      Izbriši
    5. I opet nista,slobodan bez jednog udarca a vamo satralo neke sto se gade kriminala.

      Izbriši
    6. Ja sam iz pouzdanih izvora čuo da je i Pero Branković znao neke stvari i da je uzimao pare da zataška dosta slučajeva.

      Izbriši
    7. Jurišić je umiješan i u Bašićevo i u Šmitovo ubistvo, to i ptice na grani znaju, a najverovatnije i u Culetovo. Samo mu sad nema Dugog i Mikanovića da ga stite pa se ne moze vise kurciti po gradu. Prohujao sa vihorom

      Izbriši
    8. Al zato trece nije bilo nikakve istrage,nije valjda on blokirao istragu?Za prva dva nabrojana se zna i dje sad taj covjek,jel realno da je na slobodi?

      Izbriši
    9. Druži se sa sinčićem pa mama od sinčića zataškava i pravi propuste. Al po svemu sudeći neće još dugo, previse su zaglibili u blato

      Izbriši
    10. Odakle je baja,koje godiste?Valjalo bi kevu sincicevu "izpedrekati".Ma tesko da ce od tog biti ista,cim oni njih iz dvorane nisu direkt na mardelj.

      Izbriši
    11. Vidim puno ljudi zna o inspektorima,ne samo da su umjesani u narkotike nego i ubistva svojih nadređenih. Ovamo dok ljude prebijaju zbog 1 grama trave i prave neki medijski bum zbog toga,oni pune svoje džepove sarađujući za ozbiljnim kriminalcima. Bas me zanima hoće li iko ista objaviti o inspektoru Brankovicu i da li ce biti uhapšen u skorije vrijeme?!

      Izbriši
  23. To su im kodna imena jer pod maskama su bili svi a u kancelarijama su bili sve Banjalucani osim insp Milojice koji i jest gadan kao pandur ali je korektan kad tako moram reci ,najviše je plakao neki IT-strucnjak haha a jest se bleči covjek to nisam čuo nikad

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pojedini nisu jaukali, ali im je više puta ukazivana hitna pomoć i to zbog ozbiljne ugroženosti ili gubljenja svijesti. I to ljudi za koje se zna da batine podnose bez većih problema, ali ovo je bilo nešto sa čim se niko nije suočavao. Kada su ove stvari u pitanju igra se na kartu straha od robije i nasilje je čak kontraproduktivno.

      Desi se da neko prizna šta se od njega traži, a samo zato da ga prestanu tući i onda imate ozbiljan problem. Nije problem za iskusne inspektore jer postoje "kontrolna pitanja" preko kojih začas utvrditi zna li taj nešto ili je priznao tek tako (zbog batina). No, kad nekom prijeti doživotna robija sasvim dovoljno je koristiti strah od takve budućnosti i to što se ljudi teško nose sa ubistvima i sličnim zločinima. Ideja je ljude navući na razgovor, da pričaju što više i zapliću se u lažima, a tu nasilje samo odmaže. Vjerujte starom vuku.

      Izbriši
    2. Onda ispada da tuku da zaljece malo komplekse i frustracije.

      Izbriši
    3. Mene su više puta upućivali na vanredne ljekarske preglede i uvijek sa doktorima dođem do teme pisanja na ovom blogu. Pitaju doktori zašto pišem kad svi živi vide da zbog toga trpim teške posljedice. Svima sam odgovarao isto: pisanjem ispraznim negativne emocije, a šta je mnogo bolje negoli da pojedinima porazbijam glave. No, kod ljekara poentiram time što predložim da istraže koliko mojih kolega su alkoholičari, tabletomani, kockari i razni ovisnici, pa koliko njih tuče žene i djecu... U konačnici svi mlate narkomane i sitne kradljivce, te preko njih "liječe" sopstvene probleme. Za razliku ja ne pijem, ne kockam, ne vucaram se, nisam nasilan ili nervozan, nego SAMO PIŠEM. Pa neka vide koga treba doista liječiti.

      Izbriši
    4. Ne znaju oni citati,pisati,plesati...

      Izbriši
    5. Zasto tuku narkomane,i oni su sifre,F11,to je kao da tuku one sa kovidom,da nema narkomana od cega bi zivjeli.

      Izbriši
  24. Milojica za nacelnika,njemu ne treba skrivanje iza maske!!! Ima sve da ih postroji i pislozi po zasluzi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, Milojica je istukao Ivanića dok je bio načelnik. Znači, Milojicu za načelnika da niko ne bi tukao načelnike. I ne bi kao Ivanić prijavljivao "ugrožavanje sigurnosti" kad samo prođem pored policije, a kamoli kad se sretnemo.

      Izbriši
    2. Mogli su i tad pokupiti 200 likova koji su prije 20 godina smotali dzoint od 4 cm i prebiti ih kundacima i pendrecima,pod firmom ko je prebio nacelnika.

      Izbriši
    3. Pa kako će kad ga je istresao iz gaća pred masom svjedoka i to na policijskoj fešti?

      Izbriši
    4. I niko nista od kolega,onda je Milojica zreo za nacelnika.

      Izbriši
  25. Zar od dugog zena nije radila kod milojicinog zeta dr šarca, ili je to slucajnost 😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam gdje je neko radio, ali Milojice nikad nije bilo u kriminalu.

      Izbriši
    2. Al je prebio kriminalce?

      Izbriši
  26. Milojicu je tesko istresti ili otresti bilo gdje...ima svoj stav i ne odstupa od toga,nema cijenu...nije poltroncina,ne viri iz nicije g... i ne moze ga niko majmunisati! Sad krece pljuvacina,u stahu su....znaju sta ih ceka...

    OdgovoriIzbriši
  27. Miloica je najcestitiji i najbolji policajac svih vremena u PS Prijedor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima ih jos dobrih,vjerovali ili ne,znam ih ja citav zivot al bezveze sad da ih spominjem.

      Izbriši
    2. Ima jedan sto rade zajedno ,znaju ljudi vjerovatno ko je taj covjek..

      Izbriši
    3. Imate bar 20 kvalitetnih kadrova sa adekvatnim obrazovanjem i diplomama, a bitange poput Vujanoviča i njegovih prethodika su ljude degradirali i stavili na totalno nebitna mjesta. Zašto? Pa da bi ovi što su prodavali drogu za Dugog mogli napredovati i vladati policijom.

      Izbriši
    4. On za njih ili oni za njega?

      Izbriši
  28. E bogami nema ga cistog i postenog policajca u Prijedoru zajebo si se drugar iz policije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni njima lako,imaju posla sa najvecim budalama,al trebali bi malo vise pomagati narodu,npr.bakicama da predju ulicu,a ne samo kaznjavati.

      Izbriši
    2. Pa to im je posao,narod ih placa a neki od njih mafijaju,prosipaju silu,jebo ih dugi sve ce ih izdrukati.

      Izbriši
  29. Nije kriminal biti lud,al zloupotreba polozaja i kuliranje likvidacija???Pravda za Radovana.

    OdgovoriIzbriši
  30. Samo ta ekipa za narkotike...nafurani, u pičku maternu. Pola ih konobari iz Marine. Onaj iz Saničana, onaj iz Ljubije, onaj iz Dubice...Možeš misliti kad Pero Branković startuje lika kao što je bio npr pokojni Samir Beširević. Legendarni Samkela. Druže, ne bi znao gdje se nalazi. Nema tu mangupa, sve glumci. E, inspektor za narkotike ima FB i instagram profil?! Pa je l' realno to?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakve veze ima ko gdje zivi,i ti cim kazes druze a ne buraz pitanje odaklen si,a rahmetli Samir je proveo 2/3 zivota u stanici,tako da tesko da je on nekog zajebo umjesto sebe,jes da je bio mangup,potrosio je 9 zivota.

      Izbriši
    2. Mozda najveca "dalabu" ikad.

      Izbriši
    3. Zaboravio staviti navodnike na "odaklen",ahaha

      Izbriši
    4. Valjda ce i Branković biti priveden u skorije vrijeme,koliko sam čuo da njegove podatke obrađuju u BL.

      Izbriši
  31. Pa zato i cvjeta sverc kokainom i ubistva, sto tako "osposobljen" kadar "radi" na suzbijannu istog kriminala...vidite da sad svaki njonjo cim upane u probleme obrati se gdje treba zaduzi auto sa par kg droge i udri preko granica a naravno ti isti inspektori ne mogu po pitanju toga nista jer ruku na srce i oni ili.su upleteni u to ili i sami ne znaju kako.da se postave u takvim situacijama. Dok obi ljudi koji su zuljali knjigu 8 godina da bi dosli do tih pozicija bez istih i ostaju jer im dodju konobari sa diplomom kupljenom i "rade" na pozicijama inspektora, nacelnika itd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ti se sikiras,mozda bi i ti volio mafijati al frka?

      Izbriši
    2. Na kraju su svi popadali,nafataju oni,samo sto ih neko drugi pusti.

      Izbriši
    3. Sto bi volijo mafijati kad imam para da zivim jedan sasvim lagodan i opusten zivot, bez da razmisljam da ce me jednog dana strpati na 20 g u zatvor sta sad tom dugom railicu vrijede pare ako ih je imao kad ga do sezdesete godine nema vani ? Ali ti sto si napisao taj komentar ocigledno nemas prevelik nivo inteligencije pa zato i pitas takvu glupost...

      Izbriši
    4. Jebes inteligenciju ako je pogresno koristis,bitno je jel covjek djubre il nije,a pare ti vrjede samo ako nisi budala.Kako ono nas narod kaze,"ma boli ga k...on ima para",dzaba im tom sto ga spomenu.

      Izbriši
    5. Nane žigova

      Izbriši
  32. Sta bi Boro jesi dobio opomenu pred tuzbu od pravnog tima Velida Jasarevica ?! 😂

    OdgovoriIzbriši
  33. Soko zove orla....al sta Vaske naprica,uzas.

    OdgovoriIzbriši
  34. Boro sta bi sa hirurgom Bacom on i dalje kasapi .

    OdgovoriIzbriši
  35. Izgleda da je kratki najjaci u gradu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma od Kratkog prezaju i stari i novi donovi.

      Izbriši
  36. Milojica i promjene sa njim, pravi covjek dolazi u zadnje vrijeme

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!