DOKAZI I ČINJENICE: Raskrinkavanje lažnog hirurga i potkovanog tužioca (FOTO)

Ekskluzivno otkrivam sve detalje prevare prijedorskog lažnog hirurga Stanka Baće zasnovano na dokazima počinjenih krivičnih djela. Ujedno doznajte i šta glavni tužilac OJT Prijedor Mladen Mitrović godinama zataškava za mito od 30.000 KM.

borislav radovanovic blog

Samo u prijedorskom teško kriminalizovanom tužilaštvu moguće je da jedan čovjek istovremeno bude na dva mjesta. Konkretno: doktor Stanko Baćo od 11.03.2013. do 31.07.2014. istovremeno je obavljao specijalističke studije u Beogradu i bio stalno zaposlen u njemačkoj klinici. Normalno, dokumentacija iz Beograda je krivotvorena i sa te strane lažni hirurg počinio je krivična djela "Falsifikovanje isprave" i "Navođenje složbenog lica na ovjeru neistinitog sadržaja".

No, glavna krivična djela u domenu su zaista nesvakidašnje prevare po kojoj je Stanko Baćo istovremeno ubirao plate od Opšte bolnice u Prijedoru i bar dvostruko veće u klinici njemačkog gradića Majena. Govorimo o najmanje 16 nezasluženih plata sa pripadajućim naknadama koje je ovaj prevarant ubrao sa grbače naroda - kako to potkrepljuju brojni materijalni dokazi. 

Nepobitne dokaze počinjenih krivičnih djela pominjao sam u prvim tekstom na ovu temu Afera "POTKIVANJE" glavnog tužioca Mitrovića, a sada ih ekskluzivno prezentujem javnosti - tipa njemačke vize na ime Stanka Baće sa podnaslovne fotografije. Izdate na pašoš Republike Srbije, čije državljanstvo ima lažni hirurg, a kakav vidite na donjoj fotografiji. Uz opasku da isti pored prijedorskog ima prijavljeno prebivalište u Mladenovcu, šta se u praksi podvodi pod osnove određivanja pritvora.

borislav radovanovic blog

No, krenimo hronološki razjašnjavati osmišljavanje, pripremanje i počinjenje prevare doktora Stanka Baće. U posjedu sam pismenog odgovora na poslaničko pitanje ministra Alena Šeranića iz septembra 2020. kao dokaza od kad je resorno ministarstvo upoznato sa ovim problemom. U ovom dokazu navode da je Opšta bolnica u Prijedoru kao poslodavac doktoru Baći specijalizaciju u oblasti opšte hirurgije odobrila 25.02.2010. godine. 

Bitno je znati da prijedorski ljekar za potrebe specijalizacije nije morao ići u inostranstvo, nego je sve potrebno mogao završiti u Prijedoru i Banjaluci. I specijalizaciju je započeo po takvom programu, no lažni hirurg imao je sasvim drugačije namjere i planove. Želio je prevariti svog poslodavca i zato traži da specijalističke studije obavi u Beogradu, pod izgovorom "kvalitetnijeg usavršavanja". Rukovodsrvo bolnice odobrilo mu je ovaj zahtjev i za te namjene sklopilo potrebne sporazume sa beogradskim medicinskim ustanovama.

borislav radovanovic blog

Koje stvarne namjere je imao Stanko Baćo vidite sa gornjeg dokaza. Znači, 27.07.2011. godine doktor preko izvjesnog Danijela Hofera aplicira za posao u Njemačkoj - konkretno slanjem CV-a (profesionalne biografije). Zato mu je bilo bitno maknuti se iz vidokruga poslodavca, a koliko ga je usavršavanje u Beogradu zanimalo vidimo po tome gdje je stvarno boravio i čime se bavio. 

borislav radovanovic blog

Po narednom dokazu u vidu poruke koju piše Stanko Baćo vidimo da se od 11.03.2013. godine nalazi u Njemačkoj. Sam pominje kako mu je neko u "bgdu dao potpis na mufte", te kako je istovremeno prijavljen na dva mjesta ili čak na tri pošto i u Srbiji ima prijavu prebivališta. Zna se da je njegov kolega iz Mladenovca u Prijedor slao lažne prijave boravka i druga krivotvorenadokumenta kako bi Baćo dobijao platu od Opšte bolnice i pripadajuće naknade. 

Paradoksalno je primanje naknade za odvojeni život koju su građani plaćali ovom prevarantu za vrijeme dok je u njemačkoj klinici ubirao osnovnu platu preko 2.500 eura (bez prekovremenog rada i drugih naknada!). Kako sam naveo u prvom tekstu prevarni cilj mu je bio uštediti 100.000 KM, a već su objelodanjene poruke u kojima to navodi. 

borislav radovanovic blog

Kao iskusan kriminalista ne bih dokaze izvodi iz desetina poruka ovog prevaranta, nego prezentujem njemački bankovni račun na ime Stanka Baće. Tako sami možete vidjeti gdje je doista boravio i čime se bavio lažni hirurg. Govorimo o Komerzbanci, filijali u Majenu, sve sa adresom i primanjima od tamošnje klinike. Račun sam po sebi predstavlja materijalni dokaz, ali i dokazno sredstvo preko kog tužilaštvo može dobiti obilje podataka od esencijalne važnosti za pokrenuti krivični postupak.

Posebice je važan podatak da li je doktor Baćo u Njemačkoj primanja ostvarivao do 31.07.2014. godine, a možebitno i poslije tog datuma. Period od 16 i više mjeseci svakako nije mogao provesti u Beogradu radi izvršavanja obaveza iz ugovora i nastavno-specijalističkog programa. Znate, specijalizacijom se stiču ZNANJA i VJEŠTINE neophodne za dalji rad u određenoj oblasti, a kakve Stanko Baćo nije mogao steći zbog odsustvovanja u inostranstvu. Zato i govorim o lažnom hirurgu!

U ranijim tekstovima objašnjavao sam kako diploma predstavlja javnu ispravu kojom se dokazuju KOMPETENCIJE STEČENE USPJEŠNIM OKONČANJEM STUDIJA ili nastavnog programa visokoškolske ustanove. Kada su medicinske specijalizacije u pitanju polaznici dobijaju diplomu/uvjerenje stečenih kompetencija. Ukoliko je moguće steći validnu diplomu sa pohađanjem polovine nastavnih obaveza onda ova Baćina nije krivotvorina.

borislav radovanovic blog

Iz pomenutog odgovora ministra Šeranića na poslaničko pitanje postavljeno na sjednici Narodne skupštine RS znamo da je njegovo ministarstvo 27.07.2015. godine doktoru Stanku Baći odobrilo polaganje specijalističkog ispita na Medicinskom fakultetu banjalučkog Univerziteta, te da je isti mjesec kasnije položio, a šta vidite sa gornjeg foto-dokaza.

Prednji dokaz bitan je zbog "prebacivanja odgovornosti" sa ministarstva na tužilaštvo i obratno kakvo nedvosmisleno traje dvije i po godine. Za glavnog tužioca OJT Prijedor već sam objavio da je uzeo mito od Baće vrijedan oko 30.000 KM, iz njegovih poruka vidio sam kako direktoru bolnice dr Mirku Sovilju planira ponuditi 20.000 KM mita, dok se za ministra Šeranića očigledno moram raspitati. 

Elem, mito i korupcija, odnosno silni falsifikati i prevarno stečeni prihodi, ovde su od sekundarnog značaja. Ključno je da ljekar bez potrebnih znanja i vještina bukvalno eksperimentiše nad pacijentima prijedorske bolnice. U prvom tekstu na ovu temu pomenuo sam smrt pacijenta H.H. koja je nasstupila ubrzo poslije operacije kile i kako bolnica i ministarstvo nastoje zataškati ovaj slučaj. Baš kao i teške posljedice nestručnih operacija drugih pacijenata.

Koliko je moje pisanje tome doprinijelo ne znam, ali imam potvrđenu informaciju da je tužilaštvo izdalo naredbu policiji za istragu okolnosti smrti pomenutog H.H., kao i da se ista sprovodi. U tom kontekstu prezentujem gornje dokaze nekompetentnosti hirurga, odnosno pružanja izuzetno opasnih medicinskih usluga bez validne specijalizacije opšte hirurgije. Kakvi povezani sa medicinskom dokumentacijom smrti pacijenta daju mnogo upotpunjeniju spoznaju krivične odgovornosti. Te šire krug odgovornih. 

Nastaviće se...

 

Primjedbe

  1. Bravo Boro. Svaka cast. Necije smrti se istrazuju, a necije se potapaju makar sto se tice direktora Andrije Vukotica? Ima li on odgovornost kao rukovodilac? Moze li on da odgovori zasto je to tako?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Normalno je da ima, jer direktor je odgovorno lice pravnog lica i zakon jasno definiše njegovu odgovornost. Bez obzira na "zatečeno stanje" od direktora Sovilja vezano za ovog hirurga ZNA Vukotić kakva problematika postoji i bio je dužan otkloniti opasnost po pacijente. Odnosno provjeriti ima li njegov zaposlenik potrebne kvalifikacije za usluge koje pruža, a posebno jer je riječ o krajnje rizičnim stvarima. Baćo je u Njemačkoj prvo radio proste poslove nivoa medicinskog tehničara ili dežurstava, da bi pri kraju ASISTIRAO pri operacijama koje su vršili kvalifikovani hirurzi. To je njegov najveći doticaj sa hirurgijom tamo, a zna se i zašto. Zamislite koliko miliona eura bi njemačka klinika platila odštete za nestručnu operaciju sa smrtnom posljedicom kao u slučaju H.H. koji pominjem. Pošto kod nas ljudski život ne vrijedi ništa svaka bena može se sa tim poigravati.

      Izbriši
    2. Vrijedi zivot samo ne svaciji isto. Mitrovic ce da ode u Bl, da se lijceci, nece kod Bace, Andrija ce da ide kod pravog hirurga. Bjelica se ne lijeci kod Bace, to ce zapasti nekog ko nema pravo da bira, ko nema para da plati, i ciji zivot kao takav je bezvrijedan. Jer ko nema nikoga i nista na njemu moze i da se uci i grijesi.

      Izbriši
    3. Kako je Sovilj dosao sa M. Pavicem u bolnicu prije 20ak dana i uradio mu zahvata i otisao, a da napomen Sovilj ne radi odavno u bolnici, i kao nezaposlen dolazi u svojstvu ortopeda i dovodi pacijenta i radi mu zahvata, pored zaposlenih operatera u bolnici. ipak su neciji zivoti bitniji. Milogorac je li tako?

      Izbriši
    4. Komunjare i dalje vladaju.

      Izbriši
  2. Andro Andro najebaces, sta si odgovorio Ministarstvu, pokrio si Bacu, sta ces sad sa istragom? Ne smijes pisati drugi izvjestaj za tuzilastvo, nego lazni dat ministarstvu, a znas da si lagao. I sta cemo sad?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu li i njih dvojica shkaljarski klan,il onaj kontra?

      Izbriši
    2. BRAVO BORO.SVAKA ČAST.DOKAZAO SI DA SI INSPEKTOR ZAVIDNOG KVALITETA .

      Izbriši
    3. Hvala. Imam mnogo više dokaza i materijala od ovoga objavljenog, pa nisam tek tako naveo da će priča biti nastavljena.

      Izbriši
    4. Bravo Boro. Samo ladicu treba otvoriti. Sve je u ladici vec poslozeno i dokazano.

      Izbriši
    5. Jeste, ladice treba otvoriti ali nakon hapšenja Mitrovića i u okviru pretresa kancelarije. Na čemu intenzivno radim.

      Izbriši
  3. Kako tuzilac Mitrovic nije uspio za 3 godine doci do podataka koji nedvosmisleno dokazuju da je bio u Njemackoj a ne u Beogradu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kad je uzeo 30.000 maraka mita da ne nađe dokaze, kako piše u tekstu. Ja imam još obilje dokaza i podataka bitnih za istragu i - dobio sam ih "na tacni". Prve informacije dobio sam prije dosta vremena, no nisam se upuštao u dalja istraživanja pošto je u pitanju osjetljiva i kompleksna materija. Čim sam doznao za stradanja više pacijenata i kakve posljedice su nastupile krenuo sam sa "istragom", te objelodanio problem. U prvom tekstu postavio sam linkove na tekstove medija koji su ovaj problem istraživali prije mene i iskazao dužno poštovanje, a sad idem korak dalje sa jačim dokazima i informacijama. Sada oko odgovornosti prozivam Mitrovića i Šeranića, no zasnovano na dokazima, a i drugi će doći na red pošto ovako složena dešavanja nije moguće izložiti u jednoj objavi.

      Izbriši
  4. Interesuje me da li RS ima Akademsku zajednicu da reaguje na ovaj slučaj. Ovo je mnogo gore nego slučaj Sebije. Ovdje imamo posljedice sa smrtnim ishodom.
    Čekati na OJT PRIJEDOR da otvori istragu je uzaludno. Čovjek je uzeo pare i krivičnu prijavu LADIČARI. Njemu je izgleda ovo kao metar drva što je njegov domen.
    U stvari Mitrović je doveden u zabludu, jer mu Baćo nije rekao da ne zna da radi, ali drage su pare.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Problem naše "akademske zajednice" ključan je za dalji opstanak i naroda i društva. Imamo akademiju nauka, Senat, dva javna univerziteta i ko zna koliko "akademika" od kojih ni muka povodom ma kog problema. Često ovde raspravljamo oko javnih i privatnih fakulteta, diploma i kompetencija, a tamo gdje bi to trebalo raspravljati "mrtva tišina". Po meni rješenje je vrlo prosto. Na nivou javnih univerziteta ostavio bih medicinu, tekničke nauke i samo ono šta izučava profitabilne grane nauke. Studij bi bio besplatan i sa jakim stipendijama, ali uz potpisivanje ugovora o vraćanju uloženih sredstava kada studenti počnu zarađivati. Posebice ako odu u inostranstvo, dok bi ih za rad ovde ograničio dužinom obaveznog rada. U SFRJ smo bar imali dobro razvijenu praksu po tim pitanjima.

      Sve drugo, posebice društvene nauke, ja bih prepustio privatnom sektoru i na toj strani očekivao da konkurencija iznjedri kvalitet. Ovako samo bacamo ogromne pare, a da među "akademicima" nema zrna odgovornosti vidimo po aminovanju svega šta polupismeni vlastodršci rade. I na tom planu opet se pozivam na praksu razvijenih zemalja gdje se zna vrijednost privatnih spram javnih studija i ko na tom planu dominira. Umjesto da uludo bacamo narodne pare ovako bi država ubirala dobre poreze. U stvari onda bi tek vidjeli koliko su doista stručni svi ti što bauljaju od jednog do drugog fakulteta i mlate praznu slamu, a vjerujte da ih je 80% takvih.

      Izbriši
  5. Ko je rekao da dr Baco ne zna da radi... dva isfrustrirana hirurga i ex gospodja koja je ovu pricu i pocela kad je ostavljena. Cudo sta sve radi povrijedjena sujwta!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HH BI REKAO ALI JE MRTAV. MOZDA DA VAM KAZE KUK IZ NOVOG GRADA JER JE FASOVAO PROTEZU JER MU BACO NIJE VIDIO ISCESENJE, ILI DA VAM KAZE SLIJEPO CRIJEVO JER GA NIJE DIJAGNOSTIKOVAO PRIJE PAR DANA PA JE RADJENO DAN POSLIJE KAD JE VEC PUKLO. TO JE STO SE TICE RADA, A SAD PLAN I PROGRAM SPECIJALIZACIJE IMATE NA SAJTU MINISTARSTVA,. ZASTO MU CAK I DRUGOVI PRICAJU DA JE DAO PARE MITROVICU, STA PLACA SUJETU NECIJU? STO NE TUZI ZA KLEVETU, BORU KAPITAL KOLEGE GOSPODJE SVE REDOM?
      TO DA LI NEKO ZNA DA RADI ILI NE NE DOKAZUJETE NI VI NI GOSPODJE NI KOLEGE, DOKAZUJE SPECIJALISTICKI ISPIT KOJI KE ON POLOZIO NA PREVARNI NACIN I OBMANOM STO SE OVDJE I POKAZUJE KROZ BORIN TEKST.

      Izbriši
    2. Re: ko je rekao da ....
      Kod nas se kaže ako laže koza ne laže rog.
      Tu su mrtvi pacijenti, invalidi...,da li ti treba još dokaza.
      A što se tiče njemačke to svi u našoj bolnici znaju. Ima i dokaza, stan u beogradu, njegovo priznanje pred nama hirurzima kod direktora...

      Izbriši
    3. RE: "Ko je rekao da dr Baco ne zna da radi.."

      Pa rekao je bivši kriminalistički inspektor kom su ovakve stvari pitanje struke. Neće doktori valjda odlučivati ko je počinio krivično djelo? Šta oni znaju o tim stvarima? Eto imali smo akciju "Klaster" sa preko 50 falsifikovanih diploma i izvedenu od strane SIPA i Tužilaštva BiH. Inspektori pohapsili rektore univerziteta! I sad rade formalnu istragu za organizovani kriminal. Kada su medicinske specijalizacije u pitanju imamo aman identičnu situaciju pošto se i time stiče diploma - nakon realizacije programa sticanja stručnih i praktičnih vještina. Vidite, jedan sam od rijetkih pravnika ove zemlje koji uopšte zna pravnu definiciju pojma "diploma" i u ovom tekstu sam je još jednom iznio.

      Izbriši
  6. Covjek nije prosao specijalizaciju. I tu sva poenta, kao i Sebija.
    Braco i Seka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidjeli ste kako senat poništi magistarsku diplomu Sebije Izetbegović, a nakon čega se doktorat pravno ne može priznati obzirom da je zasnovan na lažnom magisteriju. I ko god kaže da je nastupila zastara krivičnog gonjenja griješi obzirom da ona i danas koristi protivpravno stečene diplome, a to je kvalifikovani oblik krivičnog djela "Falsifikovanje isprave".

      Izbriši
  7. Ako je tako, onda će i da fasuje eks supruga koja je sve to znala iprikrivala dok je bila sa njim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Supružnici, roditelji i djeca izuzeti su od odgovornosti za neprijavljivanje krivičnog djela i mogu odbiti obavezu svjedočenja. Elem, mislim da ovde postoji krivična prijava koju Mitrović takođe zataškava, ali nisam potpuno siguran.

      Izbriši
    2. Dobro mislite. Ima krivicna prijava, koju je Mitrovic sklanja. Fasung svima po zasluzi, pa krenimo od glavnog aktera, Baco, pa Sovilj, Andrija,...Bjelica..pa eks gospodja... Sve kako kome pripada...po zasluzi

      Izbriši
  8. Ne kapiram zasto Baco ne digne tuzbu na sve zbog klevete. I tako dokaze da svi koji kazu da nema diplomu zapravo govore istinu. Nego ovako plati picem po kojeg bota ili maloumnika sa svojim ujadnjavanjem mene svi mrze zavidni, sujeta i bla bla. Ajde Baco tuzi ove koji govore istinu o tebi. Advokat od mene.

    OdgovoriIzbriši
  9. Na osnovu čega je dobijao platu svih tih mjeseci? Neko mu je morao iz bolnice pomagati ko mu je davao platu a da se ne pojavljuje svih tih 16mjeseci. E sad da li su dijelili ili..? Nije mogao sam.. Ko odobrava isplatu plate taj mu je morao pomoći u ovome.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa Bjelica je sve znala od samog pocetka, i njoj je to ok, jer 'svi malo saraju na specijalizaciji'-- to je njezino objasnjenje.
      Nadzor nad specijalizacijom vrsi bolnica a zasto oni nisu vrsili ili su vrsili a krili saznanja to oni (Uprava) najbolje znaju. I ja mislim da nije mogao sam, jer ko daje platu na nevidjeno toliki period, a u isto vrijeme provjeravaju bolovanje radnika.

      Izbriši
  10. Ma ljudi moji vidi se da je tzv.hiturg prevarant prve klase.

    OdgovoriIzbriši
  11. Problem koji Boro iznosi je znatno veci od prevare diplome, i samog Bace. Problem je rukovodstva bolnice, starog, novog, i korumpiranog tuzioca, i na kraju mrtvih i pacijenta sa komplikacijama. Svjedoci smo da se svako malo bolnica spominje po negativnim konotacijama, pa evo i slucaja dr PS(koji ima diplomu, ali ocigledno nije platio tuzioca na vrijeme) Nekad je bio problem lazna diploma, sad je to mnogo veci problem. Imamo laznu diplomu i posljedice rada sa takvom diplomom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sad je potreba zataškavanja mnogo veća od prvobitne, a pošto mladi nadobudni hirurg vazda eksperimentiše sa pacijentima bojim se i daljih stradanja. Pa onda novih potreba zataškavanja i tako u krug.

      Izbriši
  12. Pravog Hururga treba platiti,hirurzi na zapadu po 45 50 hiljada ubijaju mjesecno.Kod nas kaze Čoprka 2.300 km.I onda dodje tako taj neki Baco pa radi svasta..1000 puta kazem nisu Baća,Vrhovac,Mitrovic..i jos njih desetine od Trebinja do Novog..krvi.Kriv je jedan čovjek i jedna partija.Desi Ešdaune da napravis sječu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa Ešdaun je ponajviše pomogao Dodikov povratak na vlast, ako ćemo pravo. No kad pominjete doktora Čoprku - upoznao sam ga kao mladog hirurga za kog se tada znalo da ima ozbiljan potencijal. I danas svakog upućujem na njega kada su u problemu koji se može riješiti sa nivoa prijedorske bolnice. Znam i da je jedini borio se protiv ovoga šta dozviljavaju Baći.

      Drugo, izuzetno cijenim medicinsku struku, kako zbog značaja za sve nas, tako i zbog odricanja da bi došli do potrebnih kompetencija. Ništa u visokoškolskom obrazovanju ne može se porediti sa medicinom. Možda sam u tekstu trebao istaći moje uvjerenje da 99,99 odsto ljekara maksimalno ozbiljno shvata specijalizacije. Znaju kako time ovladavaju znanjima i vještinama od kojih ovise ljudski životi. Zato je Baćo u kategoriji jednog na deset hiljada ljekara koji bi izvodili ovakve cirkuse sa specijalizacijom.

      Treće, pominjao sam da moramo usvojiti princip po kom ljekar specijalista mora imati platu veću od sudije ili tužioca, umjesto kao sad - upola manju. I što se tiče plata ljekara valjalo bi razmisliti šta mi možemo dobiti od ovakvog sistema zdravstvenog osiguranja. Jesu plate ljekara u razvijenim zemljama pozamašne, ali se sve prvo plaća, pa onda priča o liječenju. Nedavno sam u prijedorskoj bolnici imao manji operativni zahvat uklanjanja masnog tkiva i zaprepastio se kada sam dobio račun od 9 KM. Proveo sam dan u bolnici, zbog mene je korištena operativna sala sa svim resursima, ukupna medicinska njega i samo 9 maraka. Gdje toga još ima? Eto jednog od razloga zašto sam istraživanje marifetluka doktora Baće odlagao dok nisam čuo za smrtne i druge teške posljedice.

      Izbriši
  13. Andrija je dobio od načelnika hirurgije napismeno da se sporni doktro suspenduje zbog grešaka, a Andrija se na to oglusio, slusavsi Bjelicu pravnicu koja je rekla da rukovodilac nema pravo suspendovati radnika. Andrija krije nacelnikov izvještaj kao zmija noge. Tako je sav rad u bolnici spornog hirurga preuzeo na sebe, ne na Bjelicu nego na sebe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U gornjem komentaru sam naveo koliko i zašto cijenim doktora Čoprku. Nije ovo prvi puta da on prijavljuje greške ljekara sa teškim posljedicama, samo što to čovjek radi profesionalno i odgovorno, ali bez dizanja halabuke. Iskreno, ne znam mnoge sadašnje hirurge, ali za one koje poznajem vjerujem da se ne slažu sa ovim šta se dešava. Zato i udaram tamo gdje problem počiva - tužilaštvo, rukovodstvo bolice i ministar.

      Izbriši
    2. Misljenje drugih hirurga prema laznom se moze vidjeti u visegodisnjem rasporedu dezurstava i pripravnosti, kao i operativnih zahvata, i asistencija, gdje Baco nema asistencije, dezura iskljucivo sa onima koji ne mogu reci ne, a to su specijalizanti, i naravno specijalisti drugih specijalnosti (urologija ortopedija), asistiraju mu specijalizanti. Shvatit je ljude jer ce danas sutra na sudu zavrsiti sa Bacinim radom. Jedini hirurg koji je uz Bacu je dr Mitric kojeg je Baco uvukao u kriminal tako sto je Mitric falsifikovao medicinsku dokumentaciju za Bacu. Mitric se uzda u svoju strinu sudiju, a iskusio je pravosudje sa Lovrom.

      Izbriši
  14. Andrija vidiš li šta braniš Boro napisao sve lijepo transparentno.Doveo si bolnicu na rub propasti i mislim da je tvoje odsviralo.

    OdgovoriIzbriši
  15. Boro Baco se prepao tvoje najave teksta juce, tako da danas ni na posao nije dosao. Valja odraditi novi krug potkivanja, pa da jos koji dan kupi slobodu. Bravo.
    Cuvaj se strikana komandira ljubijskog.

    OdgovoriIzbriši
  16. Velika je tuga i žalost da imamo takvo tužilaštvo koje je korumpirano .Samo izgleda kriminalci caruju i opstaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Juče vidim podatak da su ubice Ranka Rubežića osuđene na 15 godina zatvora, pa kontam da im je izrečena najstroža kazna po zakonima SFRJ. Kada je "doživotni zatvor" bio ograničen na maksimalno 20 godina izdržavanja. Blage kazne bile su pokazatelj kvaliteta sistema i odličnog stanja bezbjednosti. U ovim poratnim "banana državama" pratim kontinuirano pooštravanje kaznene politike i kako te mjere ne daju nikakve rezultate. Još u onoj državi započeli smo praksu rada za javno dobro umjesto zatvora, a danas na tom planu ne vidim nikakvu primjenu. Stotine i stotine sam poslao u zatvor da bih onda kroz godine shvatio kako ništa pozitivno nisam time učinio, a posebice kada su mlade osobe u pitanju i lakša krivična djela. Od neiživljenih klipana dobili smo prave kriminalce. Prije deceniju i po počeo sam potezati tu problematiku unutar struke, a onda se vratio na istinu koju mi je izrekao jedan moj "pacijent".

      Naime, nakon izlaska iz zatvora razgovarao sam sa starim poznanikom i on mi tada reče: "Mi kriminalci i vi policajci smo odreda budale koje ovima iz pravosuđa samo nabijaju pare u džepove". Pa mi ispriča kako u zatvoru na Tunjicama postoji "cjenovnik usluga" po kom se zna koliko košta izlazak na vikend, koliko zatvorske pogodnosti, pa sve do najvećih marifetluka u vidu odobrenja da zatvorenici danju rade u firmama, a uveče se vraćaju u zatvor. Upravo tada je ispala afera kada je jedan presuđeni falsifikator koristio pravo da radi u svojoj firmi, a onda je "zaposlio" drugog zatvorenika. Onda sam počeo pratiti dešavanja u zatvoru i otkrio kako zatvorenike puštaju radi izvršenja teških krivičnih djela, a onda im daju lažni alibi da su u zatvoru. Više takvih sam pohvatao u krivičnim djelima i OPET NIŠTA.

      Vjerujte da sam mnoge poznate kriminalce gadno isprebijao samo zato što su imali jake veze u policiji i pravosuđu, pa kad već mogu izbjegavati zatvorske kazne da ih "sankcionišem" batinama. I time provociram njihove korumpirane zaštitnike. Dosta neprijatelja u organima sam stekao takvim potezima, no i njima sam jasno davao do znanja kako su blizu dobrih batina, pa do "pominjanja majki". Na kraju sam nezakoniti otkaz prihvatio samo da očima ne gledam bitange kojih je vremenom bivalo sve više.

      Elem, kada sam 2015. godine ispred prijedorske policije 10 dana štrajkovao glađu zbog KRIMINALIZACIJE ORGANA KRIVIČNOG GONJENJA društvo je to doživljavalo kao moj hir ili čak ludovanje. Jedino je Nikola Morača pisao o tome i još tada se zamjerio banditima koji ga danas progone. Kako je društvo tada reagovalo tako danas trpimo posljedice indolentnosti. Narod masovno zna kolika je korupcija zahvatila organe, a nešto ne vidim da neko protestvuje ili jasno demonstrira neprihvatanje ovakvog stanja. Nemojmo se lagati.

      Pobijeđeni ste onog momenta kad sami sebi kažete da se nema smisla boriti! Posebice kad imate djecu, a smatrate da se nema smisla boriti za njihovo bolje sutra. Kada narušavate elementarne životne nagone o samoočuvanju i produženju vrste, a zbog "barijera" stvorenih u sopstvenoj svijesti. Ne mislim na vas lično, nego na dominantnu većinu populacije koja trpi ovakvu nakaradnu stvarnost. Eto godinama javno demonstriram da su pojedini ufurani "moćnici" tek obične kukavice i klošari, grubim provokacijama nastojim probuditi građansku hrabrost, ali vremenom shvatam kako i to činim zaludno pošto masovno reagovanje sve više izostaje. Hedonizam je ono šta nas suštinski uništava, a što se tiče korupcije struka je davno usavršila modele njenog suzbijanja.

      Svako dobro.

      Izbriši
    2. RASPUCHIN : I SFRJ је била жешћа банана држава али ти то никако не можеш схватити.

      Izbriši
    3. Znas li kod koga je u PD dolazio Ljuba Zemunac?

      Izbriši
    4. Re : Raspuchin
      Kad govoriš o SFRJ, trebao bi da stojiš.
      Što je banana država ti pojma nemaš.
      Pogledaj ekonomske pokazatelje SFRJ.

      Izbriši
    5. Pa nekom je ova drzava mnogo bolja, recimo Baci, Mitrovicu, kriminalcima, Raspuchinu, ovim sto su diplome prodavali,
      politicarima, Mikanovicu,.. Lukacu..

      Izbriši
    6. RASPUCHIN : "Другови" генијалци и интелектуалци , нигдје нисам написао да је ова држава боља а што се тиче економских показатеља , обраћате се човјеку који је радио (као млади стручњак у једној области) у једној финансијској институцију у бившој држави а за препоруку како је радила економија у том систему и ко је био врховник тог система дајем вам један линк па прочитајте :

      https://borbazaistinu.rs/dva-hrvatska-lopova/

      Izbriši
    7. Re Raspuchin: Drugovi...
      SFRJ je imala zdravu ek politiku. Nije izvozila sirovine, već proizvode sa dosta uloženog živog rada. Sva velika preduzeća su uništena, instituti itd. Da ne govorim o namenskoj industriji i izvozu oružja i oruđa. Tu su prisutni bili i investicioni radovi u inozemstvu.
      Obrazovni sistem nije bio loš,ali se trebao usklađivati sa razvojem proizvodnih snaga društva.
      Kruna svega je zdravstveni sistem. Sve je išlo na recept od 5 dinara.
      Nadalje, ni slučajno se ne bi dogodio slučaj iz naslova ove objave.
      Pale bi glave ministru, direktoru, tužiocu i samom akteru.
      Znači i pravosudni sistem je bio na zavidnom nivou.
      I na kraju:
      JEDINO U SFRJ NOVORONĐENČAD NISU PLAKALA PRI PORODU, JER IM JE BILO LEPŠE NEGO U PM

      Izbriši
    8. Nisu valjda odlezali za Ranka R.

      Izbriši
    9. I Amsterdam je dobio maximalnu po starom zakonu,a dugi ce po novom.

      Izbriši
    10. RASPUCHIN : Re "SFRJ"
      "Наменска" индустрија када је изгубила тржиште , због санкција , "извозила" је муницију Алијиној армији и Туђмановим бојовницима.
      Трећа армија у свијету (или тако нешто по тврдњама Лазанског) , која је управљала "наменском" , изгубила је ту а и сљедеће две државе.
      Обровац је један од гиганата и показатељ економске политике.
      Образовни систем је сХебао Стипе а био је добар док су га водили предратни кадрови (мислим на други рат и кадрове прије истог).
      Гро великих предузећа је кубурило и натезало , око првог , када је требало исплатити плате.
      Сјећате се ваљда када се стајало у редовима за кафу и детерџент као и "пар-непар" и бонова за гориво? Мој пок. отац се сјећао и "добровољног" откупа али и много тога другог. Или сте Ви били међу повлаштенима који то нису осјетили?
      Већ педесетих је маса ишла на "привремени рад" код шваба. Оно што је занимљиво да је Њемачка била једнако преорана бомбама и уништена као и Брозославија.
      Плате су биле "пристојне" (како коме и ко је имао везу за боље радно мјесто) али у нацистичкој послијератној Њемачкој најмање три пута непристојније па се у Брозославији говорило : "Нико ме не може тако мало платити колико мало ја могу радити.".
      Здравство ... ? Као и сада , везе и познанства и коверта у џеп а сељаци прасе.
      Стамбена политика подјеле станова је била катастрофална и предност код додјеле су имали "другови" чланови који су у овом новом систему откупили станове за сићу а маса оних који су уплаћивали у фонд становања остали су без ичега. Да ли сте Ви откупили стан и да ли знате колико се из бруто плате одвајало за "фонд становања"?
      Вјероватно сте Ви били међу повлаштенима?
      Могао бих овако до сутра с' Вама а како би ово прекинули само да Вам кажем да сам сличну расправу имао са Алексом Милојевићем (БН-економском ведетом) који је мало објективнији од Вас и признао је да сам дао прилично аргумената који побијају тезу о томе да је дјеци било боље у Брозославији него у ПМ.
      И да , када слушате Додикову "мокру" Зорку морате признати да и њени "економски показатељи" говоре да је сада чак и боље него у Брозославији а и она је из исте економске школе па су и показатељи слични. Можда и због тога сада народ масовно одлази на "привремени рад" као и код Броза код ког је , ипак , било нешто мало боље него код Додика или Вучића код кога радници у производњи носе пелене а хитна помоћ је чест гост у тим Вучићевим "инвеститорским" фабрикама?

      Izbriši
    11. Re Raspuchin:
      Prvo da se zahvalim na priznanju da sam objektivan. Ja sam dete sa sela ,nikad nisam imao nikakve veze, tipa kod ljekara...
      Odgovorno tvrdim da SFRJ nije prodavala oružje onima kao što vi kažete.
      Možda ste pobrkali koncept ONO I DSZ, bivše SFRJ. Vi govorite o SFRJ kad je već nestajala. Stambenu politiku sam veoma dobro poznavao i izdvajanja iz Dohotka.
      Možda vas buni sama stambena politika preduzeća kada su postojali tzv kadrovski stanovi.Ne znam da li vam je vaš pok otac pričao da su poslije II svj rata, do 60-tih godina, prosvjetni radnici imali besplatno stan i drva.
      U SFRJ smo su iz opanaka ušli u šimike.
      Sad je obratno.
      Zaboravio sam u prethodnom obraćanju napisati, što se tiče obrazovanja, da se mogao školovati ko je god htio, redovno ili izvanredno. Teže je bilo dobiti otkaz nego se zaposliti.
      SFRJ nije trebalo rušiti, nego dograđivati.
      Tako da nije bilo Baća i Mitrovića.
      Ja da sam ministar zdravstva RS podnio bi neopozivu ostavku zbog prevare Baće, a vajni ministar PERE RUKE OD SPORNE DIPLOME STANKA BAĆE(Capital.ba).
      Baćo je sramota za zdravstvo RS. Sam kaže da jenajbolji hirurg u bolnici. Kada je načelnik dr Čoprka predložio direktoru da ga treba suspendovati, direktor pošto je u funkciji jataka Baćinog šuti, li zato je Baćo ogobvorio da načelnika treba suspendovati.
      KAKVU PORUKU MINISTARSTVO ŠALJE BUDUĆIM SPECIJALIZANTIMA?
      MITROVIĆA neću komentarisati jer je on prošlost OJT PRIJEDOR. Naravno da je sramota.

      Izbriši
    12. RASPUCHIN : Не буни мене ништа али немам намјеру до у танчине објашњавати. Било је и тада кадровских станова , као и сада (нпр. Лукач) али о томе не говорим него говорим о листама за додјелу "друштвених" станова које су се "кориговале" по потребама. Пошто сам имао приступ информацијама , направио сам израчун колико смо , мој пок. отац и ја , издвојили новца у СИЗ Становања и дошао до износа за који смо , крајем осамдесетих , могли купити стан од цца. 70 м2 у Илици у Загебу.
      И да не дужим , баш нас је то и коштало што смо из властитих опанака ускочили у "друштвене" шимике. Мислим да су опанци веома , веома пштена обућа (ово поштена , сигуран сам да схватате али ... , има више значења).
      Немојте мислити да имам нешто против социјалне правде али против онаквог социјализма имам а и дало би се о неким Вашим похвалама истог још попричати.
      У осталом , више пута сам тврдио а и даље тврдим да дио нашег друштва , то би била она маса на "државним јаслама" , и даље живи у истом онаквом социјализму какав смо имали прије деведесетих а остатак народа ("реални" сектор , незапослени , протјерани на "привремени рад" , итд.) живе у најстаршнијем облику капитализма. У капитализму живе и сви они тајкуни који послују са буџетима и исисавају буџет.
      Да , написао сам да је Милојевић био мало објективнији али Ви избјегавате одговорити на неке моје наводе?
      Што се тиче моје тврдње о продаји оружје и муниције , нудим Вам линк па погледајте прилог. Постоји и верзија на енглеском , који је мени прихватљивији а мислим да су га приказали и на ХРТ са преводом на "БХС" , али то потражите сами. Доказе можете наћи и код оних који носе у себи гелере а посебно код оних који су ратовали на Бихаћком ратишту јер су тамо слали највише муниције и граната. Шта мислите због чега Дудаковић још увјек није осуђен? Коме је све у интересу да он , о свему , не проговори под заклетвом? Енклава Бихаћ годинама окружена а они пуцају све у шесна'ст?
      Линк :

      https://www.fernsehserien.de/dirty-dollars/folgen/02-waffenhandel-1225572

      Izbriši
    13. To za granate i oruzje je na zalost tacno. Nas u Doboju granatirali su iz pravca Tesnja i Gracanice. Po ostacima granata znali smo cije su proizvodnje... velika vecina je bila iz bivse drzave, nesto malo iz njihove proizvodnje i to pred kraj rata.
      Kad su muslimani pritisli katolike u Zepcu Hrvatska i Srbija sklopise sporazum da nasi tenkovi i artiljerija i vojska idu odbraniti Zepce, a Hrvatska ce zauzvrat dostavljati nam gorivo.
      Patritizam ispade da je rezervisan samo za budale.

      Izbriši
  17. Boro, ko je postupajuci tuzilac u ovom slucaju strucne greske sa smrtnim ishodom? Od koga ce sad Mitrovic uzimati predmet i zakljucati u ladicu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postupajuci tuzilac je Ljubo Macanovic od kojeg je Mitrovic uzeo slucaj i nije dao da podigne optuznicu, i sad predmet stoji u ladici kod Mitrovica

      Izbriši
    2. Ljubo Macanovic, opet? Ljubo za diplomu, Ljubo za istragu smrti. Brate ljubo tebe bas krenulo, tebi predmet a onda ga Mitar svrne u ladicu. Imas li makar procenat?

      Izbriši
    3. Macanović je bio postupajući tužilac oko specijalizacije, a vezano za slučaj H.H. nisam provjeravao. Bitno je da tužilačka naredba postoji kako bi policija mogla prikupljati dokaze i obavještenja, uključujući i medicinsku dokumentaciju kao osnovicu za potrebna vještačenja koja dolaze poslije toga. Dok god stvari teku po zakonu i procedurama ne miješam se u istragu ili rad postupajućih službenih lica. Tako je Mitrović imao priliku da "dematuje" uzimanje mita od Baće na vrlo prost način - da pusti postupajuće tužioce i inspektore da rade svoj posao. Uradio je suprotno od toga i našao se na stranicama ovog bloga.

      Izbriši
    4. Macanovic je i dalje vodi kao postupajuci za diplomu, i on je kao takav prijavljen i u VSTV i u Republicko Tuzilastvo zbog neazurnosti i zavlacenja hitnog predmeta. I to u vise navrata. Tuzioci i Uprava bolnice su krivi za medicinske greske, oni znaju da Baco nema legalnu diplomu.

      Izbriši
    5. Kakve su ovlasti ovo postupakućeg tužioca po predmetu kriv prijave "hirurga". Veliki brat prima apanaže od "hirurga", a Ljubiša može na disciplinsku ili da dobije otkaz. Molim vas Boro da mi odgovorite na ovo pitanje

      Izbriši
  18. jedna od zadnjih Andrijinih odbrana Bace je da Baco nista ne radi, pa neka ga. Tacno je da mu je prosjek operacija po mjesecu oko 2 do 3 cak je u februaru dobacio do 4 operacije, ali je krajnje neprofesionalno od direktora da tako kaze. Mora da ga je Bjelica s pravne strane posavjetovala za tu izjavu. A za greske je rekao da svi grijese pa i Baca.

    OdgovoriIzbriši
  19. Bravo jedini razotkrivaš tuzioce Al dubinski potkovan si

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po tvojoj logici Boro, desetine smrtnih slučajeva u Prijedorskoj bolnici nisu sumnjive i rasprava o njima svodi se na nivo pristojnosti, ali zato je Stanko Baćo vrlo bitan lik i njegova diploma je važnija od recimo smrti Pere Rajlića koja se itekako može svesti na pogrešku ljekara!

      Izbriši
    2. Pa njemu ne smeta ni stotine mrtvih u UKC, on hvali doktora crtu ko da mu je sin

      Izbriši
    3. kako vi to zakljuciste. Baco nije bitan Bitan je Mitrovic koji ne radi svoj posao pa Baco i svi ti koje vi smatrate bitnijim mogu da rade sta hoce. Sta zelite da kazete, ako se desilo desetine smrti treba da se desavaju i dalje, jer neko nema validnu diplomu? Zasto ne prikupite dokumentaciju tog pacijenta i ne odete kod vjestaka i pokrenete postupak? Baco nema diplomu, za razliku od drugih ljekara, ali to ne znaci da ti ljekari treba da grijese. Pokrenite postupak, jer Vasom logikom desava se i neka se i dalje desava. Poenta je Mitrovic ne Baco, kriminala ce biti, ovog, goreg, svakakvog, ali tuzilac ne smije biti kriminalac.

      Izbriši
  20. Pitanje za Boru, ko je operisao oca tvog dobrog prijatelja Ace Rajlića Peru?
    Šta imaš reći na tu temu i uopšte, kako vidiš smrt Ace Rajlića?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Acina smrt me je iznenadila kao i sve druge, otišao sam na sahranu i to je to. Od osoba koje su mnogo bolje od mene upućene oko Ace nisam čuo ništa sumnjivo oko njegove smrti. Vezano za operaciju oca takođe ništa ne znam.

      Ovde moram nešto objasniti. Ja o životima svojih prijatelja i poznanika znam isključivo ono šta mi lično ispričaju i koliko sami odluče otkriti. Ne volim sa drugima pričati o tome, a najmanje tračati. Zato se često dešava da pojma nemam oko nekih stvari vezanih za moje prijatelje koje drugi masovno znaju, a i kad nešto načujem izbjegavam ulaziti u tuđu privatnost. Vjerovali ili ne, ali ja sam vrlo pristojna osoba.

      Izbriši
  21. Jedan te isti predmet u OJT B Luka je bio u fazi istrage odmah po krivicnoj prijavi, i kad je prebacen u OJT Pd taj predmet sad sa jos vise dokaza prikupljenih i OJT B Luka (prebacen zbog mjesne nadleznosti) ide iz faze istrage u fazu formiranja predmeta..iz oznake KT u oznaku KTA? I to moze,( ali to se placa 5cifrenom sumom novca u vise navrata). I tako vec trecu godinu...a krivicno djelo i dalje u izvrsenju, i spada u hitne predmete...i tako trecu godinu. I od jednog kr djela nastanu dva ..tri ..4..5..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste li sigurni da je u pitanju samo tri godine? Naime, proces preuzimanja predmeta iz Banjaluke započet je još 2017. godine i gro toga prosljeđeno je već naredne godine.

      Izbriši
  22. Skoro sam saznao za ovaj blog,vidim svasta se pise i iznose neki detalji oko kriminala i korupcije.Nego imam i ja neke informacije o nekom,ako niste pisali prije pa nisam upratio.Reč je o Zeljku Mitrovicu i njegovom kriminalu oko dionica u svjetskoj kladionici br.1 Wiliam Hil.

    OdgovoriIzbriši
  23. HH je Bosnjak a znamo kako Bosnjaci prolaze u Prijedoru. Pa ce i istraga da bude u pravcu zastite doktora srbina. Vec vidjen scenario.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RASPUCHIN : Више је Срба послао на овај свијет и упропастио им здравље него муслимана-Бошњака тако да су Ваши упорни коментари на ту тему морбидни и србомрзачки.

      Izbriši
    2. Raspuchin: UPORNOST je vasa karakteristika jer ste vise komentara napisali. Sve i da je tako, kako Vi kazete, a ogradjujem se od Vaseg misljenja, to ne opravdava ishod zahvata. Po vama je ok, pa pravite jednadzbu.
      zakljucke izvodite na osnovo licnog misljenja o drugim narodima, pa vam je to polazisna tacka za misljenje o drugima. Sto vas navodi na netacan zakljucak. Ali vrijeme je pred nama pa cemo vidjeti zataskavanje smrti ovog neduznog Bosnjaka.
      Svaki gradjanin ima pravo na jednakost u zdravstvenoj zastit, to je Zakonom o zdravstvenoj zastiti RS obezbjedjeno.

      Izbriši
    3. RASPUCHIN : Да , тачно је , упоран сам а упорно тврдим и да су многи функционално неписмени попут Вас који извлачите сасвим погрешне закључке из мог коментара и изврћете га по свом виђењу свијета а тиме само потврђујете тачност мојих ставова.
      Пацијенти не могу бити ни "недужни" ни "дужни". Пацијен је пацијент био он Бошњак , Србин или било које друге нације. По Вама испада да су Срби , који су умрли због грешке љекара , били нешто "дужни" па тако , у ствари , Ви умањујете и обезврјеђујете њихове животе и фаворизујете "недужне".
      Тачно је да сам писао више коментара али никада на ову тему а , у осталом , све је то Божија (Алахова) воља када ће се и како на онај свијет.

      Izbriši
    4. Nadam se da je pacijent pacijent. Vidjecemo. Vasa drazva je obezvrijedila sve i jedan zivot gradjanina.
      Dopustila je da u zdravstvu rade needucirani , i ne samo u zdravstvu.Bivsa banana je je bilo drugacija, za pocetak pravda se nalazila u institucijama, a dokaz Vase drzave je i ovaj slucaj koji se u pravnoj drzavi ne bi desio. Slucaj HH ne bi postojao da je makar jedna od pobrojanih institucija funkcionisala. Samo jedna.

      Izbriši
    5. Kako u svemo dođemo do đavoljih nacija? Imam imena još nekoliko pacijenata koje je Baćo upropastio i vjerujte da mi nije palo na um razmišljati o etničkim ili šta znam kakvim odrednicama. Nisam ih ni upamtio jer su deponovana u zaista povelikoj bazi podataka oko hirurga Baće. Kad budem pisao o tome onda ću opet staviti inicijale kako ljudima ne bih činio probleme, a imena teško da ću zapamtiti obzirom da nikog od njih ne poznajem.

      Što se tiče H.H. objavio sam kada su ministarstvo i Inspektorat tražili podatke kako bi postupali po prijavama koje su zaprimili, a sad sam objavio i da je tužilaštvo naložilo istragu. Sve se preduzima jer je nastradao ČOVJEK, a kako se on etnički, vjerski ili šta znam izjašnjavao nikog ne zanima. Baš kao što Baću pojedini štite zbog velikog mita koji su dobili, a nisu ga pitali za vjeru i naciju.

      Izbriši
    6. Pa ko ima iznad tog tuzioca, da uradi postupak, po pravilima struke. Uvijek se govorilo i nad popom ima pop a ovdje nad Mitrovicem niko. Zar je moguce da ovako nesto transparentno tuzilac moze jednostavno da kaze necu da radim jer naprosto nema vise sta dokazivati. Znam i price cuvaju tuzioci dok ima para onda samo puste predmet, ali ovdje je sve crno na bijelo i to javno.

      Izbriši
    7. Zakonski glavni okružni tužioci odgovaraju glavnom republičkom tužiocu, a ta funkcija je ko zna koliko dugo upražnjena. Poluformalno Miodrag Bajić nastupa kao glavni republički tužilac, no to je stari kriminalni pajtos Mitrovića još od kad su zajedno radili u zločinačkom Specijalnom tužilaštvu RS. VSTS ima ongerencije nad radom tužilaštva, gdje sam provalio muljaže Mitrovića i Milana Tegeltije, a Halil Lagumdžija me je baš neugodno iznenadio. Pisao sam kako od njega možemo mnogo očekivati jer kotira kao pošten čovjek i stručan profesionalac, ali me je baš svojski "demantovao" time što bukvalno ništa ne radi.

      Izbriši
    8. Ocel se Baco ikako upraksati,jebo seju.

      Izbriši
    9. A zasto bi se praksao kad moze i bez toga? Mozes kako hoces dok daje pare tuziocu to bi bio zakljucak tuzioci mogu zvanicno uzimati mito da kriju kriminalce. Ocigledno je legalno dati pare tuziocu i legalno je da tuzilac uzme pare da krije kriminal.

      Izbriši
  24. RASPUCHIN : Naravno da zakon o zdravstvu postoji a kako i da li se primjenjuje e to je pitanje.Po mom skromnom mišljnju mislim da ovakvi doktori kao što je Stanko Baćo ne bi trebali raditi jer ipak nismo mi krompiri

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RASPUCHIN : Ово је , бар се надам , покушај да одговорите на мој коментар?

      Izbriši
  25. Boro dobro ste Baću uzdrmali. Gledam ga juče sav pogubljen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baćo kao osoba za mene ne postoji, ne bavim se njime izvan POČINJENIH NEZAKONITOSTI. I štete koje je nanio ljudima nestručnim liječenjem, a šta je opet krivično djelo. Pročitao sam desetine i desetine poruka koje je pisao i iz istih zaključio da je vrlo nestabilna osoba u pitanju, koja sebe u jednom momentu vidi kao genija, a već u narednoj poruci kao "budalu koju mogu provaliti kad god hoće".

      Izbriši
    2. Bravo Boro. Ja ga dugo znam i odlicno ste ga skontali. Samo znate sta? Tuzno je da je taj Baco kao jedinka iz pohlepe uradio to sa diplomom. I u redu ni prvi ni posljedni prevaran ali da citav sistem ne reaguje , niko, u vise institucija, a ne radi on sa drvima, pa sutra neko Mitrovicev moze u bolnicu doci, jasno je da svako ima br telefona hirurga kojeg zeli ali nekad se ne moze do telefona hitnoca je hitnoca. Taj Andrija, njihove familije. To mene zanima ajde ako se desi vama meni to se njih me tice, a sta ako se desi njima i postanu pacijenti?

      Izbriši
  26. Eno u Opcoj bolnici A. Nakas, pomocnica dikretora razrijesena duznosti zbog narusavanja ugleda ustanove (zbog snimka). Ima drzave samo je pogresan entitet. A vidi ovo? Sramota Andrija , stidi se, ako imas i malo obraza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nasmija me. koji crni ugled?? Pijedorska bolnica ima NEMA ugled, samo se spominje u medijima u negativnom kontekstu, a gospodju iz Nakasa pozivam da se pokusa zaposliti u prijedorskoj bolnici, uklopice se. Milogorac je sahranio bolnicu.

      Izbriši
    2. Mene je Lukač više puta disciplinski kaznio zbog "narušavanja ugleda organa", pa sam svaki puta uzvraćao pitanjem: može li se narušiti ugled nečemu šta ugleda odavno nema? I može li iko grđe od Lukača to činiti?

      Izbriši
  27. Broj vize i upit u Njemacku ambasadu Srbije i gotov slučaj. A sporazum sa Srbijom imaju tako da ne mora ići preko medjunarodne pravne pomoći, jer se vade na dužinu trajanja procesa zbog medjunarodnog ucesca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imamo mi sporazum sa Njemačkom o međutužilačkoj saradnji i isti je ovde korišten. Gro istražnih radnji tužilac Ljubo je davno obavio, a kad je došao u poziciju podizanja optužnice Mitrović mu je uzeo predmet. Potencirao sam da su potrebni dokazi iz Njemačke davno stigli u Prijedor i iz toga izvlačio Mitrovićevu odgovornost. Što se tiče dokaza iz Srbije gro ih se može smatrati falsifikatima jer njemački dokumenti kažu da u Srbiji nije bio, pa je neke stvari nepotrebno provjeravati. Jedino ako je cilj odugovlačiti istragu i optužnicu.

      Izbriši
    2. Cilj jeste, ali do kad odugovlacenje? Sta se dobija sa odugovlacenjem? Problem postaje veci, sad su u kr odgovornosti i Baco i Andrija i Sovilj po vise osnova a prvi nije rijesen a evo ima jos problema? Ne shvatam sta se dobija odugovacenjem? Konkretno Baco sta on ima od toga? Dokumentacija prikupljena.. citava bolnica zna da je bio u Njemackoj za vrijeme specijalizacije, niko to ne spori. Sta se dobija rastezanjem?

      Izbriši
    3. Šeranića

      Izbriši
    4. Šta se dobija "razvlačenjem" istrage? Pa da javnost zaboravi na slučaj, pa da Mitrović donese odluku o obustavljanju istrage, odnosno da ne podiže optužnicu. Eventualno da sa Baćom sklopi sporazum o nekakvoj novčanoj ili uslovnoj kazni. Sve će učiniti samo da ne bude suđenja jer time rizikuje i poništenje specijalizacije i izricanje mjere zabrane bavljenja djelatnošću. Prosto k'o pasulj.

      Izbriši
    5. Dokumentacija iz Srbije jeste falsifikovana, da nije ne bi imao potpise, ali se u Srbiji ne moze fasifikovati svaki dan bolnickih protokola gdje je trebao da bude, nema ga u operativnim protokolima, u protokolima amb, to se ne moze lazirati za svaki dan. Svi koji rade u zdravstvu znaju da se vode protokolima za svaku radnju, znaju to i u tuzilastvu, pa to nisu ni tražili. Medjutim sto kazete Boro, on je bio u Njemackoj, gdje je prošao kroz poresku, penziono, ima svoj OIB, kroz bolnicu upisan kao radnik, imao vizi, radnu dozvolu, ugovor. Isto imaju podatke o vizi u Njemačkoj ambasadu koja ce te podatke da da na traženje tuzialstva, ali tuzilastvo ne traži. Samo šta se dobija odugovlacenjem to ne razumijem, osima pare za Mitrovica???? A para je sve manje.

      Izbriši
    6. Nije sada Mitroviću do Baće. On ne zna gdje mu je guzica, a gdje glava zbog Bašića.
      No, i u slučaju baće , nečinjenjem-odugovlačenjem ,učestvovao je u smrti pacijenta HH

      Izbriši
    7. Od zaborava nista. To zna i Baco. I znam da je rekao da mu nije u interesu da se donosi odluka koja postaje javna na koju se moze zaliti a zalbom predmet ode od Mitrovica, pa ... Mogu sklapati sta hoce ali diploma je nistavna.

      Izbriši
  28. ko poznaje Bacu ovo definitivno nije zacudjujuce sto je uradio. Covjek je citav svoj zivot sklon sitnim prevaram, muljazama, nikad nije odgovarao za svoje postupke i naravno da pravi sve vece i vece prevare. Jos kao dijete napravio je problem u Austriji, pa je morao da bjezi iz austrije pod izgovorom da ide da cuva svoju babu u Mladenovac. U Srbiji je imao probleme oko novca ii dugova i tu su bile neke prijetnje i tuce. Zbog kladionice pao godinu na medicinskom fakultetu, i tu je morao da podmazuje uz pomoc mame i tate. zaposlio se u domu zdravlja prijedor i dobio otkaz jer nije dosao na posao. Nikad nije odgovarao za svoje postupke. naravno da je naucio da tako zivi. mama i tata sve stariji, a prohtjevi i potkivanja sve veca, pa dolazimo do upadanja u dugove i odlaska auta na bubanj. pa se sad nakacio na tudji tanjir. u bolnici kazu steze se obruc i jedva cekaju da Andrija najeb.. jer kako kazu kad je glup neka mu, a za Bacu se zna da ima odstuonicu. Prevrantski stil zivota.

    OdgovoriIzbriši
  29. u FBIH se pitaju sta ce biti sa studentima kojima je Sebija predavala, i drzala ispite, a u RS nasa se Sebija pokriva, pravda sa moze gore, ni za pacijente nikoga nije briga. A bas smo bolji entitet.

    OdgovoriIzbriši
  30. Kako bolji nećemo smjeti progovoriti

    OdgovoriIzbriši
  31. Koliko mene pamcenje sluzi bas tuzilac Ljubo zna kako se radi u prijedoskoj bolnici i kako se lijece pacijenti tj ne lijece.

    OdgovoriIzbriši
  32. citat iz provjere Sekine diplome: "Sad treba provjeriti specijalizaciju! Ne rijesenje o specijalizaciji vec DOKAZ da je provela POTREBNO VRIJEME na specijalistckom stazu i da je ispunila SVE USLOVE za izlazak na specijalsticki ispit" Eto analogije sa Bracom.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!