Otkrivam policijske saučesnike ubistva načelnika Radenka Bašića (FOTO)

Kako sam najavio otkrivam šokantne detalje sprege prijedorske policije sa Daliborom Railićem kao naručiocem ubistva načelnika Radenka Bašića. Poslije ovoga biće jasno zašto sam ultimativno tražio suspenzije načelnika, šefova i inspektora za droge PU Prijedor - kao indirektnih saučesnika ovog brutalnog zločina.


borislav radovanovic blog
Railić i inspektor za droge (lijevo)


Sačekao sam istek roka datog ministru Draganu Lukaču, tekstom Suspenduj kriminalizovane policajce ili podnesi ostavku, te utvrdio da je tražena reakcija izostala. Načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović, bivši načeknik SKP Goran Mikanovic, te rukovodioci i inspektori za droge, nisu udaljeni iz organa. Time je MUP omogućio kriminalnim saučesnicima Dalibora "Dugog" Railića da ometaju istragu, skrivaju i uništavaju dokaze, utiču na svjedoke i pripremaju nove mafijaške likvidacije.

Ponavljam raniji navod, Dalibor Railić nije donio odluku o likvidaciji načelnika Bašića prije negoli je obezbjedio "leđa" preko svojih brojnih kriminalnih saradnika u prijedorskoj policiji. Pod uslovom da je inicijativa uopšte potekla od njega. Iz ovog i prethodnih tekstova dao sam naslutiti mogućnost da su stvarni nalogodavci ubistva upravo Bašićeve "radne kolege", kakvu prema parametrima struke započeta istraga mora uobziriti i razjasniti.

Obzirom da sam prethodnim tekstovima objasnio uloge poznatih počinilaca i saučesnika ubistva načelnika Bašića ovom prilikom fokusiram se na konkretne veze pripadnika prijedorske policije sa naručiocem zločina Daliborom Railićem. Tako na podnaslovnoj fotografiji (lijevo) vidite kadar sa roštiljanja koje je Railić organizovao za inspektore za droge, dok ilustracija sa jednog od ranijih tekstova govori sama po sebi - uz ubrajanje imena Radenka Bašića među žrtve policijskih monstruma.

To što inspektori za droge roštiljaju sa lokalnim narko dilerima sitnica je u odnosu na njihove davno razrađene prljave poslove. Može ministar Dragan Lukač unedogled odbijati davanje odgovora na moj novinarski upit, no ostaje činjenica da su prijedorski inspektori za droge u službenoj kasi SKP-a skrivali torbu sa tri kilograma marihuane. Pored kilograma koji im je prethodno ukrao Duško Z iz javnosti već poznate afere.

U pitanju je bila svježa marihuana, bez ikakvih dokaza porijekla i van svake sumnje nabavljena za prodaju. Vjerovatno preko Railića i njegove grupe. Prošle godine prijedorska policija vratila je Railiću oduzetih 300 grama kokaina i nešto marihuane, a da skandal bude veći iz vrha MUP-a znali su za ovu kombinaciju i ništa nije preduzeto. Znamo gdje se Railić nalazi i nemam sumnji da će ove moje navode potvrditi tužilaštvu i policiji.

Nadalje, mogu pitati Railića: je li četvoricu inspektora počastio sa 2 000 eura zato što su mu dali fotokopiju izjave svjedoka protiv njega? Pretpostavljam istih za koje je priređivao roštilje. Meni je kao i mnogima pričao o tome, tako da je riječ o "javnoj tajni" u Gradu na Sani, a kako sam to ukazao tekstom TUŽILAŠTVO JEDINSTVENO: "Dodik laže, a policija nije zaštitila načelnika Bašića"

Brzo po ubistvu Mihajla Stupara zvanog Šmit objavio sam da je ubijeni bio svjedok i saradnik policije protiv narko mafije. Povjerenje u prijedorsku policiju koštalo ga je glave, kao i Radenka Bašića koji je forsirao istragu njegovog ubistva. Zato sam i nastupio tekstom Policija intenzivno provjerava povezanost ubistava načelnika Radenka Bašića i Mihajla Stupara i u startu objasnio ključni motiv povezanih zločina. Podsjetivši na ranije tvrdnje da Momić Marko nije mogao sam bejzbolkom umlatiti Stupara, nego da treba tražiti i druge saizvršioce. Prvi pokušaj njegove likvidacije 2018. godine počinili Railić i Vanja Vuković, gdje sadašnjom istragom valja obuhvatiti i zašto tužilaštvo nije zatražilo njihovo pritvaranje.

Današnjim tekstom ukazao sam da ubistvo načelnika Bašića nije prvi zločin Aleksandra Miljatovića počinjen u Prijedoru, odnosno podsjetio sam na otmicu Jasmina S. iz avgusta prošle godine (vidi: Ubica načelnika Bašića pod zaštitom prijedorske policije). Zataškavanjem ovog teškog krivičnog djela, počinjenog dok je još uvijek izdržavao zatvorsku kaznu za ranije ubistvo, prijedorska policija pomogla je Miljatoviću u dobijanju uslovnog otpusta - tokom kog je likvidirao njihovog "kolegu" Bašića. 

Moramo se dotaći i pranja novca od droge, a koje je opet vezano za elitnu prostituciju opisanu u tekstu ELITNA PROSTITUCIJA U "PARKU POLICIJSKIH PRINČEVA": Podvode 15-godišnje djevice za 500 eura. Kao ozbiljan problem ukazao sam da glavni tužilac Mladen Mitrović i najviši rukovodioci PU Prijedor svakodnevno satima kafendišu u lokalu gdje se organizuje elitna prostitucija. Sad dodajem da je Dalibor Railić sa nekih 100 000 maraka (opranih od droge) postao suvlasnik tog lokala

Normalno, načelniku Sretoji Vujanoviću jedino je bilo važno da svakog mjeseca dobije 10 000 maraka kako se ne bi miješao u poslove svojih podređenih, pored njegovih ličnih muljaža opisanih u mojim tekstovima. Stvarno, šta je načelniku Vujanoviću trebala skyaplikacija?! Kada su kroz ovu istragu od EUROPOL-a tražili dekodiranje skyaplikacija Railića, valjda će otvoriti i njegove kontakte iz policije.

Goran Mikanović je na poziciju načelnika SKP Prijedor ciljno doveden kako bi uspostavio kriminalnu organizaciju, a prvu ozbiljniju količinu droge Dalibor Railić i Vanja Vuković dobili su upravo od njega. U pitanju je prethodno oduzeta droga - iz policije vraćena na ulicu. Zato su zaboravili na ranije sukobe, gdje je Vuković osuđen za aktiviranje eksplozije na Mikanovićevom automobilu, te započeli bogatu kriminalnu saradnju koja je kulminirala ubistvom načelnika Bašića. Povezano sa likvidacijom Mihajla Stupara.

Rekoše Milorad Dodik i Dragan Lukač da će očistiti policiju od svih koji su umješani u kriminal, a u šta sam skeptičan zbog teksta BIOGRAFIJA POLICIJSKOG MONSTRUMA: Ubica pod Dodikovom zaštitom, u kom sam sublimirao brojne zločine načelnika Gorana Mikanovića o kojima godinama pišem. Preko decenije prošlo je od moje predstavke Dodiku, Stevandiću i tadašnjim akterima kontrole rada policije i traženja političke kontrole povodom desetak ubistava i još toliko samoubistava počinjenih zbog torture prijedorskih zelenaša. I drugih teških zločina. Obavezno pročitajte tekst sa gornjeg linka, posebno zbog sprege politike, organa krivičnog gonjenja i organizovanog kriminala!

Kako su tada (ne)reagovali ubijeno je više ni sam nemam predstavu koliko ljudi, a sad bih trebao povjerovati u njihovu iznenadnu "prosvećenost". Pobogu, groblje ubijenih imaju na duši samo zato što na važne policijske funkcije postavljaju okorjele zločince poput Mikanovića, inače bliskog saradnika zločinačkog Specijalnog tužilaštva RS. Planiraju ukinuti odjeljenje Miodraga Bajića, no nejasno je kako će "ukinuti" desetine ubijenih žrtava tog zločinačkog tijela. 

Nadam se da je nakon prednjih navoda jasno zašto nastupam sa ultimativnim zahtjevima momentalnih udaljenja iz organa Sretoje Vujanovića, Gorana Mikanovića i svih rukovodilaca i inspektora za droge na tim poslovima raspoređenih u zadnjih tri godine. Ukoliko ovo nije dovoljno vjerujte da se tek "zagrijavam" oko ovakvih tema, sve dok narod ne shvati kakve monstrume plaća da "štite" živote i imovinu.

Nastaviće se...

Primjedbe

 1. Šokantno nema šta

  OdgovoriIzbriši
 2. Ko je ovaj sa Railicem za stolom, inspektor ili ?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mislim da je inspektor sa droga. Molim Borislava da potvrdi jesam li u pravu.

   Izbriši
  2. Da, to je jedan od inspektora za droge od više njih koji su roštiljali sa Railićem

   Izbriši
 3. Mikanović se vratio u igru Lukačevim dolaskom na mjesto ministra. Prije toga je zbog kriminalnih aktivnosti odgovarso i sklonjen je sa rukovodnog radnog mjesta. Ima ih i u PU Banjaluka sa istim rejtingom kao i Mikanović i oni su postavljeni za rukovodioce. Kako se to "poštenom ministru" moglo desiti?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tako što im je "pošteni ministar" davao drogu, prethodno pronađenu, kako bi Mikanović i slični okupljali ekipe dilera tipa Railićeve. Na drugom nivou policija je vršila pratnje droge preko Srbije, pa preko Srpske do Hrvatske. To su Lukač i Stefanović godinama organizovali, a jedan od najvećih "klijenata" bio je Naser Orić. Davno sam to objavio.

   Izbriši
 4. Izgleda da su podobni oni policajci i rukovodioci koji znaju dobro ucijenjivati reketirati, zelenašiti i sl. Vjerovatno prvi čovjek MUP-a ima dobrog iskustva sa takvima.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Lukač ima bogato iskusvo u kriminalu. Od pratnji krijumčarene nafte da Roguljića i tu ekipu, pa serije pljački koje su njegovi specijalci odradili poslije rata, do obezbjeđenja javnih kuća i diskoteka. Tek kad je Slaviša Krunić zaprijetio da će dići svoje ljude i pohapsiti Lukačeve specijalce za pljačku na autoputu krenula je "akcija" koja do danas nije razjasnila ko je kamionom zapriječio saobraćaj na autoputu. Novac su ostavili u Lukačevoj vikendici na Kozari. Davno sam objavio detalje.

   Izbriši
 5. Dali je inspektor sa Railicom iz Banja luke ili Prijedora i kako mu je ime Boro, ajde udri u celo direktno ne zatezi nam. Vidis da je sve ponijo crni djavo

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Više prijedorskih inapektora bilo je na tom roštilju, a duboko su upleteni u trgovinu drogom.

   Izbriši
  2. Taj inspektor se preziva Lacman

   Izbriši
 6. Razumijem da ste u sukobu sa Sretojom Vujanovicem ali je li to razlog da covjeka povezujete da svakom kriminalnom radnjom u Prijedoru. Ako nema te dokaze zasto to radite? Covjek ima porodicu , djecu. Ostali ste bez posla. Mogli ste tuziti Mup ali ovo sto radiite prema tom covjeku je prevrsiilo svaku mjeru.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. RASPUCHIN : Кажете : "могао је тужити МУП"? По свему судећи , Ви сте дио екипе која влада овом "републиком" , која одавно више није Српска. Каква црна тужба? да ли сте Ви свјесни колико се насиља и лоповлука толерише свим припадницима владајућих структура? Додуше , ево почела је и трговина у Бањој Луци па се аболирају и сви "несташлуци" оних који су пришли новом градоначелнику. Овај ентитет је већ одавно сазрио за "зачињену" мотку. Предлажем деконструкцију такве мотке како фекалије не би прскале и по онима који ударају па би тако требало тући чистим моткама а онда их трпати у септичке јаме. Ово се односи за све нивое власти као и на судску и извршну власт.

   Izbriši
 7. https://banjaluka.net/dodik-podrzavam-lukaca-od-njega-i-ostalih-trazim-obracun-sa-kriminalom-svake-vrste/

  Ovo ne kontam, po meni čudno. Neću da komentarišem, čekam da Boro da svoje mišljenje.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Dodik neće u političke potrese do izbora i zato Lukač ostaje na poziciji. Dodik se time kurva jer odlično zna da je prijedorsku narkomafiju sa Railićem napravio Lukač, da im je prva veca droga data od strane policije. No, otom potom.

   Izbriši
  2. Ovom što žali Vukanovića i njegovu djecu poručujem da je i nesrećni Bašić iza sebe ostavio dva sina o kojima sad mora suoruga sama da brine, da je moje troje djece gadno propatilo, kao i ko zna koliko druge djece, a samo kako bi Vujanović skupljao stanove, auta i evriće. Neka on moli boga sto ja mislim i o njegovoj i o svojoj djeci inače bi odavno hranio se na slamčicu. Ovo nije prijetnja, nego realnost jer kad bih ja odlučio kršiti zakon poput njega, Lukača, Ivanica, Milanovića i slicnih tesko da bi im životi bili ovako ugodni kao sada, zaradjujuci i od službe i od družbe. Ne pisem ja ni približno koliko znam o njihovim lopovlucima, baš kao sto ne pišem kako su mi radili o glavi. Tek sam ih počeo prozivati za ubistvo Bašića i neću stati tek tako, a ako im se ne sviđa znaju gdje me mogu naći

   Izbriši
  3. Kako je ime inspektoru sa slike na rostiljanju sa Railicem i dali je on iz Prijedora ? Kako se zove i preziva

   Izbriši
  4. Doći ćemo do imena, no čekam još slika sa drugim inspektorima. No, ključno je šta su radili njihovi rukovodioci za mnogo veće pare. Znate, pored poštenog komandira policajac ne može raditi šta hoće.

   Izbriši
  5. Sta mislis po tvom iskustvu hoce li Railic na 40 godina u prdekanu ili ce se to sleci pa ce biti 15 ak godina ?

   Izbriši
  6. ASKA: Potpuno nebitno na koliko ce godina neki mentalni i duhovni jado poput Railica u prdekanu. Potpuno nebitno kako se zove inspektor sa slike. Niko od njih ne bi ni postojao da nije Zlukaca, Duduka i drugih bivsih i sadasnjih izdajica i prodanih dusa koje po nalogu nasih okupatora rade to sto rade i zamisljaju da su bogovi u RSu, pa jos i pokoju lujku posalju da nam to u lice sa drzavne parlamentarne govornice javno kaze. Nebitni su potpuno cak i ti koji sebe nazivaju Bogovima, lako bi mi s njima. Ono sto je bitno je dokle ce da suti ovaj narod? Dokle god osjeti da nema iskrenosti u nastupima ljudi koji javno istupaju, bicu slobodna i da odgovorim. A niko normalan ne zeli u javno politicko djelovanje, jer je stvorena takva atmosfera, zna se i od koga, da onaj ko istupa javno neciji je igrac. Potrajace ovo stanje, a sto duze traje obracun ce biti krvaviji.

   Izbriši
  7. Zbog takvih upatnika u mozak kao ti ova vlast i ima vecinu vec 20 godina. Samo toj vasoj sekti moze biti nebitno sto ce narucilac ubistva jednog nacelnika policije robijati i samo vama moze biti nebitno ime narko inspektora koji se pojavljuju na slikama sa tim narko dilerima. Sve je to vrlo bitno za obicni narod i normalne uslove zivota u jednom normalnom gradu. Da se takvi trpaju u prdekane na 40 godina pitao bih te ko bi ubijao i kada ali kod nase vlasti nije sigurno ni da ce ovi sad odrobijati vise od 5 g

   Izbriši
 8. Pozdrav prijatelji, ovo je moje svjedočanstvo. u braku sam 5 godina i živimo zajedno 9 godina. Bili smo razvedeni 4 mjeseca. Želi otići i ne želi spasiti naš brak. Bili smo sjajan par (bar sam ja vjerovao u to) i rijetko smo se svađali. Nekoliko mjeseci prije nego što je otišao od kuće, bio je tako neaktivan i puno je spavao. Shvatila sam da ima emotivnu vezu s nekim i potvrdila sam da ga privlači. Tada je rekao da više nije zaljubljen u mene i da ne može živjeti sa mnom. Molila sam se, plakala i tako mjesecima. Stvarno mi treba pomoć i želim svog muža natrag. Surfala sam po internetu kad sam vidjela svjedočanstvo jedne žene da je dr. Alaba bio prekrasan mađioničar koji je pomogao u liječenju mioma i da je mogla natjerati vlastito dijete da se pribere kod kuće. ona je napisala njegov kontakt i ja sam ga kopirala, prvo sam sumnjala u ovaj kontakt, ali stvarno mi treba trajno rješenje za moj problem, pa mu pošaljem poruku u kojoj objašnjava svoju situaciju, rekao mi je da se pobrinem da se muž vrati ako imam da se tako ponašam kako mi je ukazao, učinila sam sve što mi je rekao, a četvrtog dana dobila sam ispriku od njega da ne zna što mu je, te večeri se vratio kući i molio se za sve njegove grijehe i budući da su naša ljubav i brak postali jači, želim se zahvaliti velikom magičaru čarolija dr. Alabi na njegovom dobrom radu i ponovnoj sreći u životu. Ako imate iste obiteljske probleme ili druge probleme, kontaktirajte dr. Alabu danas na: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na WhatsApp i Viber na ovaj broj:+1 (425) 477- 2744 Mogu izvesti bilo koju čaroliju za koju mislite da ja sam živo svjedočanstvo .................

  OdgovoriIzbriši
 9. Ovo su vecinom poznate stvari neznam sto toliko respekta prema tom rajlicu dajes mozda zato sto ste iz istog sela momak psihicke probleme ima iskompleksiran totalno.jedino gdje grjesis je da su ga tvoje bivse kolege podrzale i dale zeleno svetlo da to napravi.Prvo od napada na smita odma se dolazi do zakljucka da ga nisu imali pod kontrolom jeli to direktno govori da mu je neko odao podatak da ih smit namjesta znaci totalni amaterizam sam smit je vristao u bolnici na inspektore ko sad druka .Ubiti policajca u ovom slucaju jedinog postenog niko nebi dao zeleno svjetlo jel vidis kako to zavrsava se.Imao ih je u saci cak mozda i snimljene kako ih placa tako da su ga se bojali posto im je prjetio ako ide on idu i oni prepostavka posto je blago retardiran a pare ga ponjele sjebo se toliko je to sve bilo providno godinama oni pravili rezultate uzimali pare gdje ce bolja prica.Ali Radenko je bio olicenje postenja gdje je dokaz da nemozes sve kupiti.Pokoj mu dusu izgubio je zivot ali je ocistio grad .U ozbiljnim drzavama ako neko iskace toliko njega se rijesava pozdrav Boro.

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

RASKRINKAVANJE LAŽOVA VUKANOVIĆA: Ivan Begić je prodao svoj porno snimak (FOTO)

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

SUROVA ISTINA: Po pozivu ministra Lukača stavljen sam na "crnu listu" BN TV! (VIDEO)

OVO NISTE VIDJELI: Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača (VIDEO, FOTO)

Otkrivam identitet pritvorenog pomagača u ubistvu načelnika Bašića (FOTO)

DOSTA JE LAŽI I OBMANA: Ko i kako zloupotrebljava ubistvo načelnika Bašića?!