ELITNA PROSTITUCIJA U "PARKU POLICIJSKIH PRINČEVA": Podvode 15-godišnje djevice za 500 eura

Ekskluzivno otkrivam detalje najavljene istrage prostitucije u Prijedoru pokrenute po upitu narodnog poslanika Milana Tubina. Ministar Lukač jeste javnosti obećao pokretanje istrage, no kako objasniti činjenicu da se elitna prostiticija organizuje u kafiću "Park Prinčeva" - gdje svakodnevno borave prijedorski policijski i tužilački moćnici. Pored toga ministar laže da mu ova afera nije poznata, a to bi valjalo ispitati još jednim parlamentarnim nadzorom.


blog borislav radovanovic

Narodni poslanik Milan Tubin kroz poslaničko pitanje ministru Draganu Lukaču zakotrljao je aferu koja već danas ozbiljno potresa zapadno-balkanski region, a tek nadolazi njeno rasplamsavanje. Čisto digresije radi ističem: pod elitnu prostituciju nije dozvoljeno okvalifikovati seksualno iskorištavanje djece i maloljetnica, nego se podvođenje djevojčica starih tek 15 godina, djevica (radi defloracije!), pod matore perverznanjake za iznose od 500 eura (1 000 KM) tretira kao težak oblik silovanja i seksualnog zlostavljanja djece. No, ovim tek nagovještavam težinu problema.

Kako sam obećao tekstom NEZAPAMĆENA SUMANUTOST: Brat policijskog moćnika godinama nekažnjeno siluje rođenu majku prikupio sam podatke vezane za predmetnu aferu i u ovoj "uvodnoj materiji" objelodanjujem mnoštvo šokantnih detalja. Primjera radi da prijedorska policija ugostiteljski objekat koji pominje poslanik Tubin žargonski naziva "Park Prinčeva". Još od vremena načelnikovanja Dalibora Ivanića, tog što ga narodni poslanik javno proziva, u predmetnom lokalu svakodnevno (čak više puta dnevno) gostuju načelnik PU Prijedor i njegovi najbliži saradnici - "Prinčevi". Identična praksa nastavljena je za mandata Sretoje Vujanovića.

Pored policijskog rukovodstva standardne goste čine glavni tužilac Okružnog tužulaštva u Prijedoru Mladen Mitrović i njegovi najbliži saradnici. Dakle, bukvalno pred očima policijskih i tužilačkih moćnika odvija se dogovaranje seksualnih usluga, a često i plaćanje. Potom se prelazi u za takve namjene obezbjeđen stan. Iz prijedorskog tužilaštva najavljuju istragu, gdje zaista cinički valja primjetiti da je cilj zataškavanje afere i ništa drugo. Godinama je Mladenu Mitroviću poznato šta se odvija u njegovom prisustvu i mogao je pokrenuti hiljadu istraga. Umjesto hiljadu ispijenih kafa sa makroima.

Drugi razlog pokretanja lažne istrage od strane lokalnog tužilaštva jeste strah od Tužilaštva BiH. Konkretno, inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH - SIPA istraživali su ovu kriminalnu djelatnost. Umjesto profesionalne pomoći od kolega iz Prijedora dobili su lažne informacije o "klijenteli". Primjera radi: umjesto zubara poznatog po ovom obliku seksualne devijacija ukazano je na njegovog čestitog kolegu (imena poznata). Slično se dešavalo oko imena prostitutki, lokacija i ino.

Zataškavanje je personalno išlo preko pomenutog Dalibora Ivanića, danas na funkciji načelnika Uprave policije MUP-a (u sjedištu), te aktuelnog direktora SIPA Darka Ćuluma. Uz svesrdnu pomoć ministra Dragana Lukača i aktuelnog načelnika PU Prijedor Sretoje Vujanovića. Sve u paničnom strahu od dostavljanja izvještaja Tužilaštvu BiH kao stvarno nadležnom za ovakav vid organizivanog kriminala. Pored prostitucije govorimo i o zelenašenju i iznudama, o narkoticima i pranju novca, te o teškim oblicima privrednog kriminala. Sve su to moji stari "poznanici" dok sam radio kao inspektor za organizovani kriminal, pa mi je poznata i šira dimenzija problema.

Najgrđe u zataškavanju ove afere jeste činjenica da se često za prostituciju koriste djeca i maloljetnice. Tako je u Prijedoru odlično poznat slučaj podvođenja djevojčice stare tek 15 godina, koja je pride bila nevina, pa je takva "usluga" naplaćena 500 eura (1 000 KM). Zamislite nevino dijete u seksualnom iživljavanju perverznjaka i kakve traume to ostavlja doživotno. Takve stvari zataškavaju policijski "generali", a kada su djeca u pitanju nema zbora o elitnoj prostituciji, nego govorimo o silovanju i teškom seksualnom nasilju nad djecom. Ne izlazim sa imenima jer još uvijek čekam reakciju državnog ili republičkog tužilaštva, a ukoliko budu odugovlačili slijedi objavljivanje fotografija osoba, stanova, lokala i konkretnih dokaza. 

Dobio sam podatke o pripadniku policije čija kćer je upletena u ovaj vrtlog zločinaštva, te "političara u pokušaju" o kojima je govorio poslanik Tubin, no njihove uloge nisu zločinačkog i suštinskog karaktera. Poenta je na lokalnim tajkunima upletenim u ovaj vid kriminala i institucionalnim moćnicima koji ih štite, odnosno na organizovanom kriminalu i teškim oblicima korupcije. Sa druge strane odavno sam u ovim blogerskim "vodama" i znam kako se vode ovakve bitke. Nadogradnja iskustava iz policijske karijere obilježene razbijanjem više desetina opasnih kriminalnih grupa.

Iz te vizure javno tvrdim da je ministru Draganu Lukaču od starta odlično poznata problematika na koju ga je uputio narodni poslanik Milan Tubin, ali je prinuđen lagati jer bi u protivnom morao suočiti se sa pitanjem: šta je ranije činio? I Dalibora Ivanića i Sretoju Vujanovića lično je odabrao i na funkcije načelnika PU Prijedor postavio ministar Lukač, baš kao što je odbijao smijeniti ih nakon brojnih sličnih ili još težih afera. Pisao sam o institucionalnoj prostituciji unutar PU Prijedor, vidi: PRIJEDORSKA LJUPKA STEVIĆ: Ko pali auta policijskih generala?! , te javnosti ukazao kako više nema razlike između "interne i eksterne prostitucije" pod policijskim pokroviteljstvom - bar kad su makroi Ivanić i Vujanović u pitanju.

Nadalje, to je onaj Dalibor Ivanić kog sam "pokušao ubiti" nepostojećim pištoljem, "jedva su čovjeka spasili" od mojih (izmišljenih!) nasrtaja i kako je sve ministar Lukač u parlamentu iznosio teške laži. Zapamtila je javnost i kako je opisivao moja "duševna oboljenja", a sad ću objaviti sva rješenja u kojima stoji da kod mene nema nikakvih bolesti ili poremećaja. Rješenja lično potpisana po ministru za potrebe nezakonitog prekida radnog odnosa i disciplinskih postupaka po prijedlozima Ivanića i Vujanovića! 

Kada mu to odgovara, za potrebe zataškavanja ubistva Davida Dragičevića, gdje sam ga procesuirao kao počinioca, onda sam "duševni bolesnik kom je mjesto na psihijatriji". Potom sam potpuno zdrava osoba kada mi prekida radni odnos. Jedno s drugim je nespojivo, a kada ministar laže, najgore u svemu, u nadležnim institucijama boje se istražiti i utvrditi. Nakon onakvih laži izrečenih u Narodnoj skupštini sad mu neko može vjerovati da ništa nije znao o predmetnoj prostituciji i njegovim obećanjima vođenja istrage. Takve "bajke" više ne prolaze kod djece predškolskog uzrasta.

Moram apostrofirati još nekoliko dimenzija događanja zbog kojih od obećanja vajnog ministra nema ništa. Prvo, Lukač preko dvije decenije kotira kao pokrovitelj ili zaštitnik elitne prostitucije u Banjaluci. Opštepoznato. Tek njegovim dolaskom na sadašnju funkciju u Prijedoru su se usudili ponovo razvijati prostituciju, a šta znam jer sam ovaj pojavni oblik organizovanog kriminala sasjekao prije 16-17 godina, kako sam to pomenuo u tekstu sa gornjeg linka. 

Drugo, načelnici Ivanić i Vujanović su karijerni proizvodi "kralja prostitucije" Mirka Tufegdžije, koji će u MUP-u ostati poznat kao evropski rekorder po broju javnih kuća i prostitutki u odnosu na broj stanovnika prijedorske regije. Pisao sam o tome nabrojeno puta, pa i kako je Tufegdžija nabavio lažnu diplomu koju je ministar Lukač nekoliko godina koristio dok je radio u policiji. Znači, Lukač i Tufegdžija su svojevremeno štitili rad više desetina javnih kuća banjalučke i prijedorske regije, a danas elitnu prostituciju štite njihove skutonoše Ivanić i Vujanović. Suštinski ništa se ne mijenja!

Dokle seže ova problematika vidimo po činjenici da je više čestitih policijskih kadrova izjasnilo se da odbijaju prihvatiti poziciju načelnika PU Prijedor. Znaju da im u "opisu poslova" stoji i zataškavanje pomenute prostitucije, proizvodnje i prometa druga u enormnim količinama, silan privredni krminalitet i nezakonit progon političkih oponenata, pa razumljivo odbijaju takva postavljenja i napredovanja. Imaju ljudi djecu i normalno je da odbijaju prikrivati makroe najgore vrste, pedofile i zlostavljače djece. Davno sam u svojim tekstovima objasnio zašto ministar Lukač na čelne pozicije u Prijedoru dovodi neotesane seljačine iz okolnih gradića.

Ponavljam, ovaj tekst predstavlja tek "uvodnu materiju" ove nove afere, a javnost zna da umijem vršiti pritisak na institucije. Zato pominjem prethodne istražne radnje inspektora SIPA i ko je sve zataškavao predmetni kriminal, pa sve do najava kakvi su stvarni dometi najavljene istrage prijedorskog tužilaštva. Konkretno: Agencija za istrage i zaštitu - SIPA treba dovršiti započete radnje i izvještaj dostaviti Tužilaštvu BiH. Ne isključujem mogućnost ličnog angažovanja direktora policije Siniše Kostreševića po ovom kriminalu, ali i u toj varijanti istragu će voditi državno tužilaštvo (znam način njegovog funkcionisanja!). 

Iz te vizure tužilačka bitanga Mladen Mitrović može i nadalje ispijati kafe sa makroima iz ove priče, u društvu sa načelnikom Sretojom Vujanovićem. Bukvalno svakodnevno i to godinama unazad u "Parku Prinčeva" policijski i tužilački moćnici svojim prisustvom "daju legitimitet" elitnoj prostituciji kakva u svojim ekstremima podrazumjeva i silovanja nevine dječice osnovnoškolskog uzrasta. I sve je činjeno uz znanje i utaljivanje ministra Dragana Lukača - koji već danas pokušava "zaboraviti" obećanja data u entitetskom parlamentu. Ovim tekstom najavljujem da se neće provući lako kao što je zamislio.

Nastaviće se...

Primjedbe

  1. Pa sto ne nastavite pisati o ovome. Nemojte kalkulisati da ne bude jos jedan pucanj u prazno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakva Braća Grim su mala maca za tebe , ti si puko pravo !!! Ali si zakasnio i na Sokolac i na ljecenje pa tebi ne pomaze ni tim specijalizovanih psihijatara kakva si ti budaletina !😂😂😂😂😂😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
  3. Borislave šta se desilo sa ovom temom? Zašto ni jedna elitna prostitutka a posebno kćerka pripadnika JZP-a Mršića nije privedena ili kažnjena? Da su ih uhvatili na vrijeme ona danas ne bi bila u stanju rasturiti jednu porodicu i živjeti srećno na dječijim suzama...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića