DODIKOVO PONIŽENJE LUKAČA: Ko se nije skrio magarac je bio!

Na svečanoj akademiji povodom 9. januara ministar Lukač od objektiva kamera skrivao se iza leđa "političkih veličina" Darka Banjca i Gorana Selaka. U masu šestog reda prisutnih smjestio ga je Milorad Dodik i time ga javno ponizio - prije već pripremljene SMJENE.


borislav radovanovic blog

Na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske, održanoj uveče 8. januara 2022. godine u Banjaluci, Milorad Dodik "smjestio" je ministra Dragana Lukača na krajnje ponižavajuće mjesto. Konkretno: u sredinu šestog reda, pored njegovog intimusa Dalibora Ivanića na funkciji načelnika Uprave (uniformisane) policije. U redu ispred Lukača posjeo je "političke veličine" Darka Banjca i Gorana Selaka, iza čijih leđa se ovaj skrivao.

Na podnaslovnoj fotografiji vidite "zaslužnog" ministra Lukača kako se krije iza Banjca i Selaka, smještenih u petom redu koji započinje Branislavom Borenovićem i Nenadom Nešićem. Njegova koleginica, ministarka Srebrenka Golić, primjera radi posjednuta je na prvoj stolici drugog reda, iza predsjednice i centralne ličnosti manifestacije Željke Cvijanović. U najmanjem Lukaču je mjesto pored Golićeve, no po novom "dijeljenju karata" Milorada Dodika vidimo gdje je degradirao ovog neomiljenog ministra. 

O čemu konkretno govorim vidi se sa donje fotografije, odnosno da je početna pozicija šestog reda rezervisana za Direktora policije MUP RS Sinišu Kostreševića. Između njega i Lukača posjednute su jedna ili dvije dame obzirom da Kostrešević po hiljaditi puta prezentuje kako ministra neće u svojoj neposrednoj blizini. Ministru je mjesto uz Dalibora Ivanića - kog će Kostrešević prvom prilikom PONOVO otjerati iz Banjaluke. Za neupućene, Ivanić je 2014. godine postavljen za načelnika tadašnjeg CJB Prijedor u okviru Kostreševićeve akcije eliminacije "Nijazovih kadrova" iz sjedišta MUP-a.


borislav radovanovic blog

Sa gornje fotografije vidite za koga su rezervisane "udarne" pozicije od drugog do šestog reda. Vidite ministarku Golić, pa osobu za koju pretpostavljam da je Danilo Vučić (sin predsjednika Vučića). Iza su (četvrti red) potpredsjednici skupštine Denis Šulić i Sonja Karadžić Jovičević, a naredni rad započinje predsjednicima stranaka Borenovićem, Nešićem, Banjcem, Selakom, Stevandićem... I Kostreševića jasno vidite  na udarnoj poziciji, za razliku od ministra koji se u masi kontinuirano krije od kamera. Svestan poniženja koje mu je servirano!

Sutradan na svečanom defileu Lukač je koliko-toliko pokušao anulirati prethodno poniženje time što je predsjednicu Željku Cvijanivić "ispratio" do centralne bine. Iz te "šetnje" nisu ga mogli eliminisati obzirom da je riječ o praksi ustaljenoj u svim zemljama našeg okruženja i većini evropskih zemalja. Ministri odbrane ili unutrašnjih poslova prije raporta uvijek i svuda prate predsjednika. Međutim, Dodik se mimo prakse ugurao u taj "kadar" i svojim fizičkim gabaritima zasjenio Lukača. 

Nije problem jasno reći zašto ovako zlurado komentarišem "položaj" Dragana Lukača. U tekstu ODGOVOR KOMUNISTE: "Nabijem na ku*ac ovakvu Republiku Srpsku!" po ko zna koji puta podsjetio sam javnost kako Lukač i Ivanić zloupotrebljavaju službene položaje i policiji naređuju da meni fizički zabrane pristup zvaničnim menifestacijama. Godinama unazad. Zato mi i jeste važno ukazati kako je Lukač "srozan" na poziciju kakva je u rangu moje malenkosti. Po realnim zaslugama u Republici Srpskoj i njenoj policiji vjerujte da me Milorad Dodik ne bi smjestio iza famoznog šestog reda. Ponavljam, Dodik ne bi dozvolio da mene sakriju u masi, nego bi iskazao zasluženo poštovanje da se pojavim u sličnim prilikama. Hipotetički govorim, a ko ne vjeruje može pitati Dodika.

Ukoliko javnost zanimaju razlozi ovakvog blamiranja ministra Lukača i to sam unaprijed objasnio tekstom UDARNA VIJEST: Ministri Lukač i Kasipović svjedočenjem u Tužilaštvu BiH produkovali sopstvene smjene! . Nakon saslušanja "svjedoka" ministara Lukača i Kasipovića, na red je došla i Zora Vidović. Zar nije indikativno kako tužilac Oleg Čavka za svjedoke poziva ministe kojih se Dodik planira riješiti? Na narednoj posebnoj sjednici skupštine, kako sam to najavio, jedna od centralnih tema biće "izdajnici" koji su u Tužilaštvu BiH svjedočili protiv Dodika i ostatka "napadača na ustavni poredak" - uključujući i pomenute ministre. 

Milorad Dodik ne praktikuje smjene u izbornoj godini, no narednih mjeseci možemo očekivati presedan, bar kad su Lukač, Kasipović i Vidovićeva u pitanju. Za održavanje stabilnosti i političkog jednistva Dodiku su do izbora važni svi politički lideri, pa ih je i smjestio na centralnoj bini i u redu ispred Lukača - koji mu je samo teg oko vrata. I izuzetno nepopularan ministar čijom smjenom kod birača može samo pobrati pozitivne političke poene. Nemojmo se lagati. Mantre Slobodana Vaskovića i sličnih o "moći" Dragana Lukača prolaze kod naivne svjetine, ali u iole ozbiljnim analizama su notorne gluposti.

Može Dodik ostaviti Lukača na ministarskoj poziciji do izbora, ali odlično zna da time samo gubi popriličan broj glasova. Posebice kad ga suočimo sa protestima zbog Lukačevih zločina, teške korupcije i bezobrazne osionosti. Očigledno je da Milorad Dodik nema namjeru štetovati zbog Lukača, a šta najbolje vidimo po ponižavajućem pozicioniranju na svečanoj akademiji - takvom da se ovaj morao kriti od objektiva kamera. Situacija koja nije promakla "zabranjenom analitičaru".


Primjedbe

  1. Smjestio ga je Mile kod bratije "Selak i kompanija" koji su se udružili da mu skinu glavu. Zna Mile dobro ko se udružio sa Lukačem da mu skinu glavu. Sve gola mafija koja se predstavlja kao neki novi "dašak vjetra na Balknu". Marš stoko! Mile je zlo, ali za vas je kralj. Jebale vas promjene sa prijeratnim džeparošom Đolom Regodićem, jednim od finansijera promjene vlasti.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)