PAO PRIJEDORSKI UCJENJIVAČ: Šta Vukanović kaže o hapšenju njegovog bliskog saradnika Munjize?

Prijedorski medijski "guru" i aktivista SDS-a Marko Munjiza uhapšen je zbog ucjene, sve sa 10 000 maraka koje je iznudio prijetnjama da će o oštećenom objaviti kompromitujuće informacije. Gradonačelnik Dalibor Pavlović nije pristao na slične ucjene i to je platio političkom karijerom, pa ovim dolazimo do svojevrsne pravde. I surove istine kako funkcionišu političko-medijski reketaši.


borislav radovanovic blog

Danas me je par stotina ostrašćenih opozicionara i obožavalaca Nebojše Vukanovića izvrijeđalo grđe negoli Dodikove pristaše u najgorim momentima javne satanizacije. Poštujem njihovo pravo na kritiku jer niko mene nije natjerao da postanem javna ličnost i izložim se takvim stvarima. No, probudili su moj poznati inat i sad će njihov idol Vukanović biti moja omiljena tema. Idem sa mnogo više kompromitujućeg materijala protiv njega negoli sam prvotno namjeravao. Gdje počiva problem?

Nebojša Vukanović je u tv-duelu sa Cickom Bjelicom tražio da ovaj kaže ko mu je dao 50 000 eura namijenjenih Goranu Suvari. Pritom je likovao jer Bjelica nije imao hrabrosti izreći ono šta je prvobitno najavio. Odreagovao sam tektom Nebojša Vukanović novcem od droge rušio Dodika! i saopštio javnosti da je sporni novac dobio od bivšeg ministra Dragana Mektića. Otišao sam i korak dalje, pa objavio da taj novac potiče o prodaje droge i sve to povezao sa istragama o kojima odavno pišem. Umjesto da me Vukanović demantuje, njegovi fanovi udaraju vulgarnostima i lažima. Dobro, sad ćemo se ćerati.

Sudbinom ili slučajnošću danas je prijedorska policija u odlično izvedenoj akciji uhapsila Vukanovićevog bliskog medijskog i političkog saradnika (saučesnika!) Marka Munjizu. Ili sam nešto slagao u tvrdnji o bliskosti ovog dvojca? Munjiza je ucjenjivao jednog našeg sugrađanina i tražio 10 000 KM da o njemu ne objavi kompromitujuće informacije. Ucjenjeni se obratio policiji, Munjiza je stavljen na posebne istražne mjere, novac je fotografisan i ino. Zatim je Munjiza uhapšen sa kriminalnim plijenom u rukama (naslovni foto desno).

Sveukupno gledano u pitanju je vrlo prosta akcija kakvih sam izveo više u svojoj profesionalnoj karijeri i i zato procjenjujem da Munjizu čeka godina-dvije zatvora. Imaće vremena razmišljati o "slavi" stečenoj na rušenju prijedorskog gradonačelnika Dalibora Pavlovića, a posebno ako tužilaštvo objedini obe istrage. Podsjećam da je Pavlović takođe podnio prijavu, ali nije javnosti otkrivao detalje. Iz lokalnih priča znam da ga je Ana Jež ucjenivala zaposlenjem i drugim pogodovanjima, a kad je odbijena osvetila se preko svog drugara Munjize. Ostalo je javnosti poznato.

Kako sam i ranije pisao, možete u Prijedoru uraditi koliko vam drago istraživanja ili anketa i uvijek ćemo doći do istog rezultata - Pavlović je dobro i čestito radio svoj posao. To što je upao u kandže prijedorskih mešetara i isprovaljivan na planu privatnih odnosa treba razlikovati od profesionalnog rada. Uostalom, imajmo iste aršine za Pavlovića i samoprozvanog Tita Vukanovića.

Reče li Vukan da je "naivno pristao na kafu" sa Goranom Suvarom? Problem proizilazi iz više kafa popijenih u motelu zatvora Kula u istočnom Sarajevu kada su sa Suvarinim poznanicima pregovarali o uspostavljanju kontakta. Pa onda slijede novosadske kafe oko dogovora, pa kada je donio 25 000 eura koje je Suvara odbio, do konačne "kafe"  kada je dao 50 000 eura za stik koji u radnjama košta manje od 10 eura. Ne pretjerujem ako kažem da ima 10-15 svjedoka pregovora i isplate 50 000 eura, pa do popriličnog fonda materijalnih dokaza.

Gnjev Vukanovićevih obožavalaca izazvao je moj navod da je 50 000 eura dobio od ministra Dragana Mektića, te da Bojan Cvijetić i drugi pripadnici njegove kriminalne grupe mogu objasniti potiče li taj novac od prodaje droge. Eto istraga će pokazati jesam li nešto neistinito objavio. Posebice je li "prepošteni" Vukan nudio Suvari MILION MARAKA (tačnije 500 000 eura). Brojni svjedoci i materijalni dokazi odrediće istinu, a ne moja malenkost koja o ovoj aferi planira još podosta objaviti. U inat ovima što me izvređaše.

Znači, Pavlović nije smio biti "naivan", nego je morao prihvatiti Vukanovićeve ultimatume - kako je sam pisaona svom blogu. Neki bi rekli ucjene. Treba li da citiram Vukanove objave? Munjiza je objavio skaradne fotografije, ali njegovi medijski resursi nisu dovoljno odjeknuli, pa je nastupio Vukanović sa svojim blogom. 

Pavlović se povukao nakon nemilosrdne javne satanizacije od strane opozicije, a kad je onako napola sluđen pokušavao objasniti sporna dešavanja uslijedila je nova kanonada napada. Vukanović je prednjačio u "tumačenjima" kako je gradonačelnička funkcija isuviše ozbiljna da bi bila prepuštena bolesnicima poput Pavlovića. Kao iskusan "psihijatar" slao ga je na liječenje. Kad Vukanović pretenduje na poziciju u Predsjedništvu BiH onda važe drugi aršini i on ima pravo biti "naivan" čak do nivoa sprege sa organizovanim kriminalom. 

Zatim su Munjiza, Vukanović i ostali dobili ono zbog čega su ovog čestitog čovjeka bukvalno razorili - nove izbore. Na podnaslovnoj fotografiji (lijevo) vidite trojac saboraca ili saučesnika, odnosno uhapšenog Munjizu sa Vukanovićem i Goranom Predojevićem. Pokušao je Vukanović "prodati" Predojevića kao političko čudo, kao nekakvog mesiju, no Prijedorčaniima je ovaj režimski uhljeb dobro znan i zato su na izborima prošli kako sam im prognozirao. Samo su se dobro isprovaljivali i pokazali čemu se imaju nadati na opštim izborima (Vukan je tvrdio da je Prijedor reper za narednu godinu).

Znam, Vukanović je sigurno "nevin" oko ucjene zbog koje je uhapšen njegov pobratim Munjiza. Baš kao što je bio "nevin" kada je ucjenjivao Pavlovića da podnese ostavku i ide na liječenje. Ili kao što je bio "nevin" kada je Goranu Suvari predao 50 000 eura i obećavao još 450 000 eura za ostatak materijala kojim će srušiti Dodika. Njegov problem je što Suvari nije predao samo novac, nego još neke inkrimisane predmete iz teškog krivičnog djela. Govorim o teškom koruptivnom djelu ministra Mektića u kom je Vukanović bio saučesnik-pomagač, ali ima vremena da o tom segmentu afere javno progovorimo. 

Vukan i njegovi jarani kad ucjenjuju ljude, kad bezobzirno razaraju tuđe živote, ili kad su umješani u organizovani kriminal, niko ne smije javno progovoriti jer zmano ko je Tito. I ko ima par stotina obožavalaca spremnih da javno razapnu svakog ko pomene njihovog idola. Problem je što mene salvom napada nisu obeshrabrili, nego su samo probudili moj poznati inat i sad će "Tito" saznati kako izgleda kada ga iskusni vukovi javno raskrinkaju. 

Ovo je tek lagano zagrijavanje pred prave objave, a on neka i dalje kukumače zašto portal Istok ne prenosi njegove tekstove, nego moje. Ovaj portal je godinama preuzimao moje tekstove, a šta se dogodilo sa Vukanovićem pojma nemam. Najmanje me briga što pojedinci iz SDS-a dozvoljavaju mu da radi šta hoće, a svakog ko se pobuni on javno razapinje. To je njihova unutrašnja stvar. Moja malenkost nije član nijedne stranke, nisam na platnom spisku Milana Radovića (kao Vukan), nego nezavisni bloger kom jedino vlastita savjest određuje ograničenja.

Dakle, raskrinkavanje Vukanovića i ostatka kriminalne družine slijedi u sve žešem obličju.


 



Primjedbe

  1. Predojević je uhljeb, a Javor koji je ni kriv ni dužan iz Šuma postao direktor Doma zdravlja, uništio hiljade vakcina i onda postao gradonačenik nije režimski uhljeb? Predojević je makar malo školovaniji od Javora. Sad Prijedor ima gradonačelnika koji je završio onaj nazovi fakultet na nivou dopisne škole na privatnoj "Privrednoj akademiji" u Novom Sadu i kojem čitav curriculum vitae stane u jednu jedva prosto proširenu rečenicu. Draguljče vjerovatno si ponosan na to kakvog gradonačelnika ima tvoj grad?

    Takav stav je samo indikator da pišeš za pare protiv Vukanovića. Isto kako je Munjiza uzeo 100000KM da piše protiv Vrhovca, tako si i ti uzeo da pišeš protiv Vukanovića. A ako nisi uzeo pare, a ovako blatiš jedinog ozbiljnog opozicionara koji može animirati narod protiv vlasti, onda si stvarno jaka budala. Da nije možda samo sujetica proradila, jer je Vukanović i poznatiji i popularniji od tebe?

    Munjiza je prokockao tih 100000KM što je dobio i onda tražio pare od Vrhovca da se čupa na kocki, ovaj mu dao obilježenih 10000KM ko fol kapare, obećao mu još. Šta misliš Draguljče da li je tvoj keš obilježen? Provjeri ih. Šta misliš odakle taj keš potiče? Može li se povezati sa nečim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj Vukane, nemaš hrabrosti odgovoriti na moje prozivke na svom blogu, nego PONOVO piseš anonimne komentare. Jadan si!

      Izbriši
    2. Baš jak ovaj iskaz ,,ovako blatiš jedinog ozbiljnog opozicionara koji može animirati narod protiv vlasti", Prijedor je rekao koliko povjerenje ima u vlast a koliko u opoziciju, i jedni i drugi ste čista nula. Davor je samo na jednom skupu u BL imao više pristalica nego svi političari zajedno za vrijeme čitave predizborne kampanje i sad jedan opozicionar može animirati narod protiv vlasti. Zašto nije animirao 2018 nego se sa ostalim opozicionarima krio iza PZD.

      Izbriši
  2. Republici Srpskoj će svanuti kada presvučeni komunisti prestanu ovaj napaćeni narod braniti i manipulisati sa istim. Ti si stari komunistički-kumrovački đak koji radi ono za šta je kodiran, brani presvučenu komunističku vlast.

    "Sudbinom ili slučajnošću danas je prijedorska policija u odlično izvedenoj akciji uhapsila Vukanovićevog bliskog medijskog i političkog saradnika (saučesnika!) Marka Munjiz".

    Pa je li to ona policija od tvoga dragog prijatelja i mentora Ivanića. Sad ti valja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je policija Siniše Kostreševića.

      Izbriši
    2. Tačno, ovo je policija Siniše Kostreševića, pa makar još uvijek nije uspostavio kontrolu nad cijelim sistemom. Kad ode Lukač za njim lete ivanić, Vujanović, Brkić i gotovo svi načelnici policijskih uprava.

      Izbriši
    3. Kompletnu akciju istrage i hapšenja Marka Munjize izveli su inspekotori Uprave krim policije iz Banja Luke. A da su Ivanić ili Vujanović to odradili ja bih jednako smatrao dobro odrađenim poslom. Znači, po prijavi su preduzete posebne istražne radnje, novac je kriminalistički obrađen i na kraju pronađen kod osumnjičenog. Školski primjer. Elem, SNSD-u je ovo odlično naišlo da se obračunaju sa Munjizom zbog Pavlovića i vjerujte da će od njega načiniti primjer. Kad im se već namjestio svojom lakomošću. Ja svakog mjeseca mogu produkovati aferu na kojoj se može uzeti veliki novac, često i plasiram jake afere, ali se držim podalje od svih koji bi time mogli štetovati ili profitirati. Ne samo da sa mnom nije moguće pričati o novcu ili kakvoj koristi, nego se držim podalje od svih koji bi se mogli baviti "kombinacijama". Tako me nije briga šta drugi rade i da li neko nekog "kupa" vezano za teme kojima se bavim. Iskustvo me je naučilo da je bolje mirno spavati kao sirotinja, nego strahovati punih džepova, a o drugima koji su uzimali mito znam na stotine primjera. I kako se laka zarada obije o glave. Nije lako biti pošten, ali to je jedini način da se opstane na dešavanjima kojima sam se bavio kao inspektor ili sada kao bloger. Najbolji primjer kako završava reketaško novinarstvo jeste Ivo Pukanić, čije dijelove nakon esplozije nisu mogli sakupiti. Ne otvaram tu temu iako mi je poznata, nego samo ukazujem da je Munjiza dobro i prošao.

      Izbriši
  3. "Ovo je policija Siniše Kostreševića".

    Kakav "argument"!!!!???? Pa je li ovo moguće????!!!! Ovo nema ni u Zanzibara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma jad i bjeda od argumenta, pusti ga, čovjek ima prebolestan ego, zato mu i Vukan i Vasković smetaju, jer su mu nedostižni. A Vaskovića i nesmije napasti, boji se šta bi ovaj mogo objaviti i njemu. A čak ga je i Davor Dragičević odjebo

      Izbriši
    2. Davor je javno prozvao opozicionare za izdaju ali nisam čuo da je prozivao Boru.

      Izbriši
    3. Odnosima sa Davorom Dragičevićem nemam se namjeru javno baviti i to zna svako upućen u matriju. Objavio sam davno zašto sam se distancirao od udruženja i stranke, čisto da ljudi znaju da nisam formalni član, i time završio priču. Sto se Vaskovica tice više puta sam ga prozvao i objavio ko ga plaća za širenje laži, a on nije reagovao. Spremam jedan veliki tekst o Lukaču i Vaskovicu, pa se možda usudi reagovati. O Vaskovicu znam mnogo kao i o Vukanoviću, a oni neka objave ako za mene imaju jednu jedinu mrlju. Mene u aferama oko stotina hiljada eura i milionima nema, osim sto ih objavljujem.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)