ŠOKANTNO: Nebojša Vukanović novcem od droge rušio Dodika!

Cicko Bjelica nije imao hrabrosti javno izreći odakle potiče 50 000 eura kojima je Nebojša Vukanović platio kompromitujuće snimke Goranu Suvari. Razumljivo, jer kako pričati o milionima koje je njegova stranka godinama dobijala od narkomafije? Aktuelne istrage će konačno razjasniti Suvarinu prijavu staru sedam godina, a Vukanovića - smjestiti u PRITVOR!


borislav radovanovic blog
Krivična prijava, primopredaja novca Vukanovic - Suvara

 

Nebojša Vukanović likuje nakon tv-duela sa Cickom Bjelicom u emisiji "Potez" K3 televizije. Bjelica je prethodno bombastično najavio otkrivanje imena "donatora" koji je Vukanoviću dao 50 000 eura (100 000 KM) za plaćanje kompromitujućih snimaka namjenjenih rušenju Milorada Dodika. Novca datog Goranu Suvari u već godinama javnosti poznatoj aferi. U međuvremenu je brifovan kakve pogubne posljedice ova afera može proizvesti po njegov SDS, zbog čega je Bjelica na očigled javnosti naprosto "zamijemio".

Elem, na "zabranjenog analitičara" narkomafija i politika nemaju uticaja, tako da otkrivam ono šta Bjelica nema hrabrosti javno izreći, a Vukanović likuje na pukom odgađanju šokantne istine. Prvo pitanje razjašnjavanja stvarne istine glasi: da li je Vukanović platio Suvari tačno 50 000 eura? Odgovor počiva u Suvarinoj prijavi Specijalnom tužilaštvu RS iz 2015. godine (vidi podnaslovni foto). U svojoj prijavi Suvara je vrlo detaljno objasnio kompletna dešavanja i naveo brojne svjedoke i materijalne dokaze u svom posjedu.

Znači, nije tu riječ o "naivno popijenoj kafi", kako laže Vukanović, nego o brojnim sastancima većeg broja aktera ove afera, od početnih pregovaranja sa osobama bliskim Suvari, pa do prvotnog donošenja 25 000 eura koje je odbio uzeti, te kasnije predaje 50 000 eura u zamjenu za USB stik. Za koji Bjelica kaže da je bio prazan. Po mom znanju to je najskuplje prodan običan stik (vrijedan maksimalno 10 eura) ikada i na globalnom nivou. Uostalom, Suvara je većinu spornih dešavanja davno objelodanio i na detalje nema smisla trošiti prostor.

Ono šta je javnosti malo poznato jeste da Goran Suvara nakon podnošenja prijave nije bio dostupan tužilaštvu, usljed čega nije dao svjedočki iskaz i predao materijalne dokaze. I tužilaštvo je zbog toga obustavilo istragu protiv prijavljenih Mladena Bosića, ministra Dragana Mektića, Boje Gašanovića i Nebojše Vukanovića. No, u procesnom smislu to ništa ne znači ukoliko tužilaštvo dođe do novih dokaza ili saznanja. U svakom momentu istraga može biti ponovo aktivirana i onda svi akteri krivičnog postupka (prijavljeni, svjedoci, međunarodna tijela...) moraju povinovati se odredbama Zakona o krivičnom postupku.

Ovo nas vodi ka sljedećem esencijalnom pitanju utvrđivanja istine: odakle Vukanoviću novac u iznosu 50 000 eura koji je dao Suvari? Apostrofiram: Vukanović je dao taj iznos Suvari i o tome postoje brojni i vrlo konkretni dokazi! Kada ga suoče sa pomenutim dokazima Vukanović će za manje od 15 minuta saslušanja istražnim organima saopštiti ime osobe koja mu je dala novac za pomenutu namjenu. Ime Dragana Mektića, tadašnjeg Ministra bezbjednosti BiH! Zna Vukanović šta je uz novac dodatno dao Suvari, a šta definitivno razotkriva Mektića! Zato znam da pred istražiteljima neće biti osion kao u duelu sa Bjelicom.

Ukoliko javnost zanima razlog zbog čega je Bjelica najavio otkrivanje imena ministra Mektića, pa odustao, dovoljno je ponovo pročitati moj tekst Dodik optužio Šarovića i SDS za veze sa ubistvima, drogom, milionima.... Dodiku se u intervjuu sa Matom Đakovićem omaklo i rekao je da RTRS ima u svom posjedu dokaze sprege opozicije i narkomafije. Nakon mog teksta ovaj režimski medij prolongirao je ovu najavu za nekoliko mjeseci, pritom izvrnuo Dodikove riječi, a šta je razumljivo obzirom da je riječ o aferi kojom će na proljeće započeti predizbornu kampanju.

Ipak ostaje Dodikova tvrdnja da su članove kriminalne grupe Bojana Cvijetića samo u jednoj tranši SDS-u donirali TRI MILIONA maraka, šta je bio fokus teksta sa gornjeg linka. Tom nesmotrenom izjavom Dodik je potvrdio moje navode iz prethodnog vezanog teksta MOGUĆI RASPLET ATENTATA NA ALEKSANDRA VUČIĆA: U nastavku akcije "Transporter" slijedi hapšenje bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića!. Pročitate ove tekstove i vidite da u mojim analizama nema pogreški, odnosno kako se stvari odvijaju onako kako ih najavljujem. 

Mogao bih sad postaviti desetak tekstova od prije tri ili pet godina kada sam ukazivao na kriminalne aktivnosti ministara Mektića i Lukača, a kao ključni razlog odbijanja policijskih agencija iz cijelog svijeta da sarađuju sa našom zemljom. Vidite kako se stvari mijenjaju dolaskom Siniše Kostreševića na čelo policije Republike Srpske, šta sam takođe najavio odmah po postavljenju i objasnio u kasnijim brojnim tekstovima. Još jednom podsjećam da sam prvi u ex-Yu regionu objavio ko je Milivoje Lovrenović, a istražnim organima i Miloradu Dodiku trebalo je dosta vremena za shvatanje kriminalnih tokova i veza.

Znači, tužilaštvo je sad u vrlo jednostavnoj poziciji da Bojana Cvijetića, uhapšenog nakon pronalaženja 303 kilograma skanka, upita za porijeklo 50 000 eura koje je Vukanović dao Suvari. Unaprijed garantujem da Cvijetić zna o porijsklu tog novca, odnosno da isti potiče od prodaje droge. Ne bi me začudilo da je vać dao takvu izjavu, a ukoliko nije tužilaštvo to vrlo lako može "nadoknaditi". U stvari Cvijetić najbolje može razjasniti istinu o tome da li je Suvari doista nuđen MILION MARAKA (500 000 eura) za "kompletan materijal" rušenja Milorada Dodika. 

Goran Suvara i više drugih prisutnih na pregovorima kazivali su o ponudi od milion maraka za "materijale" koji razotkrivaju navodni kriminal enormnih razmjera počinjen od strane Dodika i kumova. Nebojša Vukanović preuzeo je stik sa "dijelom dokaza", a ostatak je trebao dobiti kada donese preostalih 450 000 eura. Dodik reče da je po priznanjima osumnjičenih zločinačko udruženje Bojana Cvijetića samo u jednoj tranši TRI MILIONA maraka dalo SDS-u, te da je drugih "donacija" novca od prodaje droge bilo mnogo. Da li je i pomenutih pola miliona eura obećanih Suvari bilo planirano ili obezbjeđeno iz istih izvora zna Bojan Cvijetić. Moje kriminalističko iskustvo kazuje mi da je ovaj pritvorenik još kako zainteresovan za priču sa organima gonjenja.

Nebojša Vukanović sam je sebe kandidovao za člana Predsjedništva BiH, a kako je zamislio voditi izbornu kampanju iz pritvora moja malenkost ne može skontati. Prednje sam objasnio kakva pitanja i kome treba postaviti u doljoj istrazi započetoj po akciji "Transporter", kada je pronađeno 303 kg skanka. Bez drugih međunarodnih istraga u kojima su prošle godine otkrivene stotine kilograma droga, a ranije nisu mogle biti rađene zbog ministara poput Mektića i Lukača. Može Vukanović likovati nad Bjelicom i sličnima, no rekoh na kakva pitanja mu slijede saslušanja i još kako će biti susretljiv prema istražiteljima.

Lično vjerujem da Vukanović pojma nije imao o zakulisnim igrama u kakvima je učestvovao kao puka marioneta, no princip je da takvima odrede pritvor - sve dok ne okončaju istragu protiv "krupnih riba". Nakon ko zna koliko stotina pritvorskih predmeta bar znam kako taj segment krivičnog postupka funkcioniše. Lično bih ga pozicionirao kao svjedoka pokajnika, no odavno ne radim na organizovanom kriminalu i nemam uticaja na aktuelne istrage. Osim što javnost proaktivno informišem o predstojećim dešavanjima. 

Sa te pozicije javnost može očekivati nove informacije povodom spornih dešavanja, a naprosto jer kao novinar-bloger nastojim vršiti elementarnu funkciju medija. Javnost informišem na način koji sam određujem, jer, kako rekoh, na moje mišljenje politika i mafija nemaju uticaja. Nisam Vukanovića povezao sa Suvarom, nisam mu dao 50 000 eura, a najmanje sam takvog lakrdijaša uveo u političke afere najvišeg ranga. Kako je "rušio" Milorada Dodika neka razjašnjava sa nadležnim organima. Moja malenkost samo piše tekstove, baš kao što i on čini. 


Primjedbe

  1. Odgovori
    1. Možda jeste "nisko", ali je istinito i zasnovano na čvrstim dokazima.

      Izbriši
  2. Nema nisko i visoko!
    Istina je istina, a ona zna biti bolna.
    Borislave, kao i uvijek, kapa dole!

    OdgovoriIzbriši
  3. Koliko ljudi Vas cita ako nije tajna, otprilike?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema tajni. Po postu imam dvije do sest hiljada pregleda, a tek ponekad pređem deset hiljada. To je nekih dvije do četiri hiljade dnevnih posjeta. Sad sam na nivou koji sam imao prije šest godina, kada se tek malo pročulo za moj blog. Rekord dnevnih posjeta mi je 108 000, ali to je bilo u vrijeme kada su moji tekstovi išli na FB grupi Pravda za Davida. Prije toga rekor mi je bio preko 60 000, a predugo sam se zadržao na temi Davida Dragičevića i izgubio zaista veliku publiku. Elem, dok god sam pisao o Davidu nisam na blogu htio postavljati reklame, za razliku od Vaskovića koji je ubrao na desetine hiljada eura. Da sam htio zarađivati na ljudskim stradanjima davno bih bio milioner. Kasnije sam namjerno oborio čitanost i postavio reklame da vidim kako to funkcioniše. Još uvijek istražujem, a svako malo samo komplikuju, tako da razmišljam o ukidanju reklama. Nisam još podigao ni pfeninga, a na računu imam nešto preko 550 eura. No, zbog onoga šta sam pisao sedam godina sam bio bez plate u MUP-u i izgubio sam preko 100 000 maraka, koje pitanje hoću li i sudskim putem naplatiti. da ne pričam o uskraćivanju penzije, o kreditima i dugovima. Haos. Hapšenja, napadi i montirani postupci su ipak najgore šta sam izdržao, a kako bih se toga riješio olako sam i prihvatio nezakoniti otkaz i jednako nezakonitu suspenziju. Kako da radim na poslu gdje mi se gadi ući u zgradu, a kamoli se tu zadržati? Dobar sam u pružanju pravne pomoći, posbno u predmetima koji se vuku dugo i komplikovani su da ih nijedan advokat neće uzeti. To je u stvari jedini način mog zarađivanja, gdje me neki plate sukuplje od najskupljih advokata, a onda uzem neki slučaj sirotinje bez prebijene pare, pa dođem do skromne sredine. Ne uzimam mnogo predmeta, ali zato pravim čudesne preokrete kakvih se niko drugi nije dosjetio. I to u vrlo širokom spektru pravnih disciplina. Zaista sam dobar poznavalac zakona i mnogo radim na tome. Svakog dana nešto proučavam, a vrlo često samo kako bih nešto novo naučio. Eto otišao sam daleko od pitanja, ali volim pisati i uopšte komunicirati sa čitaocima bloga, pa onda dođemo i do ovakvih odgovora.

      Izbriši
  4. Ne mogu da se otmem utisku da je Nebojša Vukanović prilično naivno ušao u tu igru rušenja Dodika, kupovinom praznog stika, a čisto sumnjam da je imao neku veliku ličnu korist od toga. Međutim, to neće promijeniti moje mišljenje (pozitivno) o njemu. Dodika treba rušiti sa olovkom u ruci u oktobru 2022.godine, ali, prvo bi trebalo da penzioneri, kojih je navjiše kao glasača, skontaju da povećanje od 4% nije ništa u odnosu na milione koje imaju vlastodršci.
    Srdačan pozdrav i molila bih vas da u nekom slijedećem pisanju napišete kakva je uloga Siniše Kostreševića u MUP-u Rep. Srpske. Želim Vam sve najbolje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i vama svako dobro. Kostreševića odlično poznajem jer smo par godina radili na organizovanom kriminalu. Veliki profesionalac i vrlo uvažen na međunarodnom planu. Zato MUP RS i jeste nosilac svih međunarodnih istraga u kojima je prošle godine palo preko tone kokaina i heroina i ko zna koliko marihuane i skanka. Narkomafiji Balkana nikad u istoriji nisu zadani ovako teški udarci, a istrage su još uvijek u fazi zapljena droga i hapšenja "sitnih riba", nakon čega se udara na "kapitalce". Ranije to nismo imali jer strane policije nisu htjele sarađivati sa ministrima poput Mektića i Lukača, sa Stefanovićem u Srbiji i ko je već bio u Crnoj Gori. Policija je dilala drogu, a da ne govorimo o zaštitama koridora krijumčarenja. Kako sam i najavio, sa dolaskom Kostreševića sve se mijenja i to vidimo po zapljenama i hapšenjima. Šta lupeta plaćenik Vasković niko iz struke ili medijskog svijeta nije potvrdio, valjda ste to primjetili.

      Sa Vukanovićem nisam mislio ići do kraja, odnosno objaviti sve šta znam oko ove i nekih drugih afera. No, ovolike silne uvrede njegovih fanova moraju biti "sankcionisane". Sad će tek vidjeti šta čeka njihovog "junaka". Godinama sam se borio za ovaj narod, gadno sam postradao zbog te borbe protiv zločinačke vlasti, a sad vidim da ovom narodu trebaju tri Dodika i deset Lukača. Pa neka ih Vukan štiti ako zna i umije. Godinama u tišini držim pod kontrolom jake kriminalne grupe odane režimu, mnoge bandite iz institucija sam eliminisao, a sad sve to prestaje. Neka rade šta im drago, pa u zulumu možda narodu i proradi svijest. Zablude se najbolje gube kad zaboli po leđima - od udaraca. Sa druge strane meni valja razmišljati o svom životu i svojoj porodici. Dosta je moja porodica propatila zbog moje borbe za stoku koja me danas ovako bezobrazno pljuje jer sam rekao istinu kakva im se ne dopada. Sa tim smo završili.

      Što se tiče penzionera na tu kategoriju ne vrijedi trošiti vrijeme. Istraživanja diljem svijeta pokazala su da starija populacija uvijek glasa za vlast i strahuje od promjena. Valjda je to povezano sa strahom od konačne "promjene". Ovi naši su tek posebna priča. Ja sam idejni autor "No money revolution" , odnosno rušenja državnh sistema opštim odbijanjem da građani plaćaju dadzbine i suzdrže se od kupovine (radi PDV-a). Kad se bužetski trezor isprazni za najkasnije tri mjeseca pada cijeli sistem, a onda iz haosa izrastaju politički znalci koji nude konkretna rješenja. Znate, hiper inflacija se uvijek lakše savladavala od standardne inflacije u porastu, a isto vam važi kod restartovanja kompletnih sistema. No, kako naše penzionere nagovoriti da ne plaćaju rtv pretplate, komunalije, struju, vodu i ino? Nemoguće. Oni sve redovito plaćaju kao da će dugove u grob ponijeti i tako sistem održavaju čak decenijama iako je na klimavim nogama. Suludo, ali je tako. I kakve mi korjenite promjene možemo napraviti? Sa ovakvim školskim sistemom, sa masovnom nepismenošću naroda, sa elitom koja funkcioniše po feudalnim matricama, a samo zato što svjetina pristaje na kmetovski položaj. Hegel je to odlično primjetio kod Slavena, da smo se predugo zadržali u faudalizmu i tako zakasnili u samospoznaji kroz nacije kao danas dominantan oblik kolektiviteta. I Marks je iz sličnih promišljanja malo vjerovao u Slavene. Zato smo i platili cijenu RMA (Džordž Maršal zv. Joda) projekta uvođenja novih američkih geostrategija iz 1982. godine ili ideja Zbignjeva Bžežinjskog o pravu Zapada da Slavenima otme teritorije i prirodna bogatstva. Elem, o tim stvarima mnogo više na mom blogu obzirom da ću se početi polako vraćati na geopolitičke teme, kako sam i započeo medijsko djelovanje, te orjentisati na pismenu čitalačku publiku. Normalno, nakon što se još neko vrijeme ispraznim na domaćim barabama.

      Izbriši
  5. Kakve veze ima pitanje: koliko ljudi čita ovaj portal?
    Čovjeku nije prioritet zarada, već da napiše istinu. Ko ne podnosi istinu, ne treba ni da čita Boru.
    A što se tiče penzija, ja kao penzioner pamtim "vakat" Vlade Mladena Ivanića, kada su penzioneri primali po 60 i 70% od osnova, a oni u Vladi "vratili" šume RS.
    Šume se i dalje "vrste", ali se barem penzije isplaćuju redovno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Dobro kažete - na blogu sam primarno posvećen onima koji doista čitaju tekstove i zanimaju ih teme koje otvaram. Po tome koliko imam dnevnih ulazaka na blog znam koliko je čitalaca, a ovi što komentarišu po društvenim mrežama bez da pojma imaju o temi nisu u fokusu mog interesovanja. Nekad cisto iz povrijeđene sujete opalim sa njima rasprave na fejsbuku, ali brzo se ohladim i prestanem to pratiti. Svako dobro.

      Izbriši
    2. Zna Dodik kada treba dati pare ali sve vam je đžaba narod je ovaj put odlučio

      Izbriši
  6. Kad ti je ovaj mlinar povod za škrabanje protiv opozicije...
    Nema dalje.
    https://www.rtvbn.com/3929677/zasto-je-bjelica-sve-blizi-dodiku

    OdgovoriIzbriši
  7. "Godinama sam se borio za ovaj narod, gadno sam postradao zbog te borbe protiv zločinačke vlasti, a sad vidim da ovom narodu trebaju tri Dodika i deset Lukača. Pa neka ih Vukan štiti ako zna i umije".

    "Zablude se najbolje gube kad zaboli po leđima - od udaraca".

    Poštovani gospodine Radovanoviću, ili je možda bolje Vam se obratiti sa druže, jer iz vas progovara stara komunistička škola kad kažete "zablude se najbolje gube kad zaboli po leđima - od udaraca". E to su kumrovački metodi koji su nama Srbima vječito grane na put stavljane.

    Iz Vas takođe progovara zavist i gordost, tipa ja ja ja ja ... a koliko nisko aterirate to je očigledno kada se bavite likom i djelom gospodina Vukanovića, koji nikada nije bio izvršna vlast, nije raspisivati tendera i arčio narodne pare, nema vile i apartmane kupljene od otetih narodnih para ... ali Vi ste opsjednuti njim. I evo da Vam kažem nisam ja advokat od gospodina Vukanovića niti me pretjerano zanima njegov lik i djelo, ali prateći njegov i Vaš rad očigledno je da je Vukanović dosledan, a Vi ni blizu. Nije se prvi Vukanović počeo baviti Vama već Vi njime, napratov koliko ja vidim on se ni danas ne bavi pretjerano sa Vašim pisanjem.

    Ali evo jednog prijedloga, na budućim izborima kandiduje se i Vi pa da vidimo za koga je narod, za Vas ili Vukanovića. Izađite mu na crtu.

    Srdačan pozdrav i svako dobro.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)